PROKLETÍ ARSENALU POKRAČUJE

10.03.2005, 01:15
Aktuality
Odvetné utkání osmifinále Ligy Mistrů mezi londýnským Arsenalem a mnichovským Bayernem se odehrávalo na vyprodaném stadiónu Highbury. Domácí tým musel zvítězit o dvě branky, jestli chtěl postoupit, a to byl velmi těžký úkol, protože Bayern již 21 zápasů neprohrál o více jak o gól.

Arsenalu se vrátil na hřiště Dennis Bergkamp, který nehrál první zápas kvůli svému strachu z létání. Naopak chyběl Sol Campbell. Na druhé straně se po zranění vrátil Michael Ballack, ale nehrál Nizozemec Roy Makaay, který se zranil v ligovém zápase. Absence tohoto klíčového hráče byla vidět v ofenzivní práci bavorského klubu. Trenér Bayernu Felix Magath opět nepostavil Owena Hargavese.


-    :


Od prvních minut se hrálo v obranné části hostujícího celku. Thierry Henry, který v ligovém zápase proti Portsmouthu dal hattrick, připravoval ze začátku šance pro Patricka Vieieru a Dennise Bergkampa, kteří své střely umístili těsně mimo bránu.

Od 30. minuty začala převaha domácích ještě více sílit a průnik Henryho až před malé vápno dokázal zastavit až gólman hostí Oliver Kahn vynikajícím zásahem. Bayern si nevytvářel po celý první poločas žádné větší šance, a tak stále útočili hráči Arsenalu. Oliver Kahn však své mužstvo držel v naději na postup stejně jako Petr Čech Chelsea.

Ve druhém poločase začal Arsenal stejně jak skončil ten první. Tradiční souboj mezi německými brankáři Kahnem a Lehmanem se změnil na souboj Kahna a Henryho, který se nejvíce staral o to, aby se brankář bavorského týmu nenudil. Střely Bergkampa byly spíše propagační, než aby ohrozily německého brankáře.

Po více jak hodině hry nacentroval z vlastní poloviny až do pokutového území Bayernu levý obránce Arsenalu Ashley Cole a po chybě obránce Lucia měl Thierry Henry před sebou jen Kahna, který nedokázal včas zareagovat na střelu po zemi. Těsně před gólem odešel ze hřiště Jose Antonio Reyes, kterého nahradil Robert Pires. V 66. minutě tedy dal Henry vedoucí gól, který ovšem stále nestačil na postup Arsenalu do čtvrtfinále Ligy Mistrů.

Paradoxně hned po tomto gólu si vytvořil největší šanci Bayern, jmenovitě Michael Ballack, který prokličkoval mezi třemi obránci Arsenalu. Jeho střelu však vyrazil Lehman. O chvíli později musel Kahn řešit podobnou situaci, kdy hlavičkoval střelec z prvního zápasu Kolo Toure. Arsenal se pokoušel ještě zvýšit svoje vedení, ale obrana Bayernu byla neprůchodná, a tak po zápase, ve kterém jasně vévodil Arsenal, postoupil bavorský velkoklub s celkovým skóre 3:2.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*kl

Reagovat
HOST*ludo

CHudák Thierry snad mu to ještě nekdy výjde vedení mu slíbilo ,že dá na posily 40 mil. liber

Reagovat
HOST*URBO

Pláču

Reagovat
smazaný uživatel

to je hezky napsané, na to že psal poprvé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele