Proč odešel Henry z Arsenalu?

28.09.2007, 20:31
Aktuality
Thierry Henry už hájí barvy Barcelony, v létě totiž dlouhém a úspěšném působení opustil londýnský Arsenal. Ten se se ztrátou své ikony těžko smiřoval, klubu se však daří i bez něj. Manažer Arsene Wenger nyní odhalil důvody, které francouzského střelce přivedly ke změně angažmá.

Osm let strávil Thierry Henry v Arsenalu. Za tu dobu si získal v Anglii a na celém světě obrovský respekt. Arsenal rovnal se Thierry Henry. Toto plodné spojenectví však v létě skončilo a francouzský střelec se stěhoval do FC Barcelona.

Jeho odchod velmi zasáhl fanoušky Arsenalu, Henry pro ně byl modlou. Manažer klubu Arsene Wenger nyní poodhalil, jaké důvody vedly Francoize k odchodu. "Thierry dosáhl třicítky a věděl, že by zůstal s mladým týmem. Dostal se do stadia, kdy cítil, že mu už nezbývá moc času," začal Wenger.

"Řekl mi: Trenére, je pravda, že máme dobrý tým. Mladý tým, který jistě bude silný – ale já už nemůžu víc čekat. Budeme silní příští sezónu, za dva roky? Já nevím, ale dnes se musím rozhodnout."

"Odpověděl jsem: Rozumím ti, Thierry. Věřím, že budeme silní velmi brzy, ale pochopil jsem, že se ptáš hlavně sám sebe. Na to odpověděl: Chci odejít, a proto odešel."

Hodně se mluvilo o tom, že Henry necítil v klubu stabilitu poté, co v vedení Arsenalu odešel David Dein. Wenger v tom však nevidí hlavní příčinu. "To, že ho ovlivnil odchod Davida Deina je do jisté míry pravda. Ale přidaly se Thierryho zranění. Když viděl naši situaci, někdy si musel říkat – ne, my ligu nevyhrajeme," prohlásil. "Síla týmu spočívá ve vlastní důvěře v něj. Jakmile jsme od začátku nehráli o titul, víra v sebe sama se začala vytrácet. A Thierry to musel cítit."

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Ale né, šak je to rozumnej důvod

Reagovat
HOST*

Mal tam ostať až do konca svojej kariéry. To by bola česť, hrdosť, radosť a hlavne povinnosť takého hráča ako je T.Henry voči klubu ako je Arsenal a čo všetko pre neho urobil. Bolo by to rozumné a správne keby jeho kopačky ostali vysieť na klinci v kabíne Arsenalu, a vytvárať tak kus histórie....

Reagovat
HOST*Skibe

Podle mě v tom hrál velkou roli i rozvod.

Momentálně je Arsenal silnější,i když je Henry top,tak nikdy nebojoval a po hřišti jen chodil a až když měl balon tak se rozběhl,momentálně když vidím třeba Eduarda,který je pořád v pohybu a chce hrát,to stejný Adebayor,tak mi Arsenal přijde mnohem týmovější a o tom je fotbal.

Myslím že i Fabregas se do Henryhho nedávno opřel...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty fakt sleduj radsi kulicky...jako jestli si nekdy sledoval jejich zapasy, tak dobrech 30% jim vyhral on sam a podivej se kolik dal golu a v kolika zapasech. A to hral na hrotu sam!!!

Reagovat
HOST*Eky

Ja jen jesi myslime stejnyho Henryho..myslis Thierryho Henryho? nejlepsiho hrace arsenalu vsech dob?? jesi jo tak ses prei trosku mimo misu...a jestli ho chces srovnavat s eduardem tak to nesrovnavej nesrovnavatelny...páčko :-D:-D:-D:-D A rada (pro footballu) sleduj premier league castejc...

Reagovat
HOST*

Nechci nejak kritizovat tvuj prispevek ,ale myslim si ze po hristi urcite jenom tak nechodil a pokud ano tak z taktickych duvodu , ono je umeni v urcitych fazych zapasu odpocivat(nabirat silu). Tomu rozumi kazdy trener ci soudny fanousek.

Reagovat
HOST*Yellow

No jo,jasně...třeba nebyl tak tymovy...ale jeho potencial a kvalitu mu nemuže nikdo popřit...Henry to byl spiš sprinter s neskutečnou přimočarosti...neni moc obracu kteři by ho stihali,,pak se nedivim že hral někdy ležerně:)

Reagovat
HOST*

mel se vratit zpet do juve k pajovi

Reagovat
HOST*afc

vidno ze si v zivote nevidel hrat Henryho za AFC ked napises taku picovinu ze iba chodil po ihrisku

Reagovat
HOST*

jo a krásný regulérní góly dával,třeba za repre Slovákům

Henry čekal jen vepředu,nebojoval,teď teprve je Arsenal silný,když už tam není.

Reagovat
HOST*barca

Tak to vypada ze asi ty jsi ho na hristi nikdy vevidel. Hrac je to kazdopadne mimoradny a s obrovskym citem na goly,ale potom hristi v 70% jen chodi!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

musim říct, že sem nečekal, že se Arsenal tak rychle vyrovná s odchodem Henryho, myslel sem si, že na tom budou hůř, ale oni hrajou fakt super fotbal....zodpovědnost na sebe vzali jiný hráči a hlevně je důležitý, že teď je schopnej skoro každej dát gola, dřív to stálo hodně TH....takže jen tak dál gunners a snad se Thierry rozstřílí i v Barce!!!!

Reagovat
HOST*nowicky

henry je jen jeden a je to nejlešpí útočník světa..že se cesc opřel do titiho je hovadina..jen řekl jak to je a to je v pořádku..titi má goonerské srdce a vždy bude..teď už jen hraje nehraje tak jak by hrál nomrál prostě hraje aby "nemusle makat"

Reagovat
HOST*Cocoon

Ty si dementní jak noc ve dne, ale to neznamená že Henry nebyl fenomenální hráč, právě naopak a za fanoušky jako jsi ty nemůže. Díkybohu za to!

Reagovat
HOST*

Přirovnal bych ho k Barošovi,akorát s tím rozdílem,že Henry měl štěstí na klub a všechno to hráli na něj...

Když se třeba kouknete na francouzskou reprezentaci,tak 85% v útoku udělá Anelka a 15% Henry.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Lox

taq ti si dej cipek!!! to je yak srovnavat Ferrari se žigulem

Reagovat
HOST*LK

Tak to je dobrá hláška! Smál jsem se asi 5 minut.

Reagovat
HOST*thumb

to co za kokota moze prirovnavat Thierryho s Barosom....... vsak Baros neni hrac.... obycajny nervak vyjebany..... Podla mna je thierry najlepsi hrac sveta a kedze som velky fanda arsenalu tak sa mi nechcelo verit ze bude hrat za iny klub nez arsenal.... Nuz stalo sa a cakam kedy ukaze v barce naplno svoje schopnosti....

Reagovat
smazaný uživatel

S druhou části věty částečně souhlasím, ve francouzské repre je Henry slabý.

Reagovat
HOST*Roman

nasel by se nekdo kdo by jel na zapas Slavia-Arsenal. ale na sektor hosti.jsem velkym fanouskem arsenalu.je mi 17let jsem z kromerizska.moje telefoni cislo je 728 884 059

Reagovat
HOST*emanuel

thiery je jeden z nejlepsich ne-li nejlepsi fotbalista na svete ale arsenal ma hodne perspektivni tym a vubec me neprekvapilo ze hrajou tak hezkej fotbal dyt loni hrali bez henryho 3/4sezony a fotbal hrali pohlednej.Změna je v tom že zatim dokazou zapasy vyhravat co se jim vloni uplne ne dobre darilo maj vnitrni silu a vyhrajou titul a nerikam to jen ted ale uz pred sezonou forza arsenal

Reagovat
HOST*emanuel

thiery je jeden z nejlepsich ne-li nejlepsi fotbalista na svete ale arsenal ma hodne perspektivni tym a vubec me neprekvapilo ze hrajou tak hezkej fotbal dyt loni hrali bez henryho 3/4sezony a fotbal hrali pohlednej.Změna je v tom že zatim dokazou zapasy vyhravat co se jim vloni uplne ne dobre darilo maj vnitrni silu a vyhrajou titul a nerikam to jen ted ale uz pred sezonou forza arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

pise come on Arsenal-nejsme prece nejaci trapni italsky páprdové-my jsme Gunners!

Reagovat
HOST*hagis

vsichni si taky myslely kdyz manchester prodal Beckahama ze budou v prdely..a ted..C.RONALDOOOO !!!!...nebo ruud van nistelrooy...taky ztrata...a ted ROONEY !!!!!..starsi hraci se proste nahrazujou mladsima !

Reagovat
HOST*

je to skoda ze odesel ale ted je arsenal lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

neeeeeee mel zustat v arsenalu ARSENALE 4EVER !!!

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*MaRo

Je to dobrej hrac a v arsenalu hral dobre ve vsech zapasech se snazil hrat na 100% newim jak muzes srovnavat henryho s barosem co ma nos jak po bouracce,vsechny zapasy co vyhraly guners a hral tam henry tak jeho zasluha byla 70% i kdyz nedal gol ale stahoval obranu na sebe a pak nahral to byla jeho sila a hlavne rychli a presny a strely u tech premislel a ne jak nekteri treba corlos ten strili jak ocas ani se nediva!!jen kopne!!custe muj nazor za kterym si stojim!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele