Probudil jsem se z prázdnoty, popsal Lockyer. Věří, že se vrátí do hry

19.02., 13:08
Aktuality
Tom Lockyer (© AFP)

Kapitán Lutonu Tom Lockyer věří, že po dvou kolapsech a dvou a půlminutové zástavě srdce se vrátí k fotbalu. Devětadvacetiletý obránce to uvedl v rozhovoru pro televizní stanici Sky Sports.

Lockyer poprvé na hřišti zkolaboval loni v květnu při vítězném finále druholigového play off ve Wembley s Coventry. Posléze podstoupil operaci, ale v prosinci při duelu Premier League v Bournemouthu utrpěl opět srdeční zástavu.

"Dvě minuty a čtyřicet sekund. Tak dlouho jsem byl mimo," řekl Lockyer. "Museli mě nahodit defibrilátorem. Záchranářům a klubovým lékařům patří obrovský dík, protože bez nich už bych tady nebyl," dodal.

Po druhém kolapsu Lockyer okamžitě věděl, že teď je situace mnohem vážnější než před tím v květnu. "Běžel jsem k půlící čáře a zamotala se mi hlava. Vzpomínám si, jak jsem si řekl, že za chvíli budu oukej, jenže jsem nebyl," uvedl.

"Když jsem se probral, všude byli záchranáři. Hned jsem věděl, že to je jiné než v květnu. Tehdy jsem měl pocit, jako bych se probral ze snu, jenže tentokrát jsem se probral z prázdnoty," popsal Lockyer.

"Záchranáři i doktoři byli také o poznání víc nervózní. Já byl dezorientovaný a nemohl jsem mluvit ani se hýbat. Snažil jsem se zjistit, co se stalo a pamatuji si, jak jsem si říkal: 'Já tady možná umírám.' Bylo opravdu zvláštní na tohle myslet a nemoci nic dělat," řekl.

Navzdory zdravotním problémům se Lockyer nevzdává naděje, že se vrátí k fotbalu. "O všem ale rozhodnou lékaři a odborníci. Proti jejich doporučení nepůjdu, přestože bych si moc přál zase hrát. Ještě je ale brzy cokoliv předvídat, protože mě čekají další vyšetření," prohlásil.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
Zaschrona

Tom Davies’ Premier League appearances at Bramall Lane this season

Total Minutes: 58

8-0 against Newcastle

5-0 against Aston Villa

5-0 against Brighton

Subbed on for three games with an aggregate scoreline of 18-0.

Reagovat
vodka

on má teprve 25

Reagovat
GrimeBaller98

a ten jeho noveh haircut

Reagovat
GrimeBaller98

novej

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
O.Giroud

Holgate musí mať tiež nejaké zaujímavé štatistiky

Reagovat
Zaschrona

Mason Holgate on his Southampton debut this season:

Lose 5-0 to Sunderland

Mason Holgate on his Sheffield United debut this season:

Lose 5-0 to Aston Villa

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele