Pro Oscara možná skončila sezóna. Nechce přijít o domácí MS

01.05.2014, 22:01
Aktuality
Chelsea včera prohrála s Atléticem 1:3 a přišla o šanci zahrát si finále Ligy mistrů. Do utkání kvůli zranění vůbec nezasáhl Brazilec Oscar, který už je mimo hru dva týdny. Kvůli bolavému boku si možná v letošní sezóně už za Blues nezahraje - prioritou je pro něj stoprocentní stav pro mistrovství světa.

Ve včerejším klání byl Oscar na lavičce a dokonce se rozcvičoval. V rozhovoru pro Globo Sport to však vysvětlil. "Ano, zahříval jsem se za lajnou, ale Mourinho dobře věděl, že nemůžu hrát naplno. Nejspíš nebudu k dispozici ani o víkendu," přiznal 22letý záložník, jehož trápí bolest v oblasti kyčle a boku.

Chelsea v letošní sezóně odehrála už 52 utkání a ofenzivní záložník Oscar nastoupil k 46 z nich - víc má na kontě jen Eden Hazard (47) a Branislav Ivanović (48). Polovinu z šesti vynechaných klání odseděl brazilský fotbalista v posledních dvou týdnech kvůli zranění, které se prakticky ani nedostalo do médií.

Po vypadnutí z Ligy mistrů Chelsea zbývají už jen dvě utkání v Premier League - v neděli přivítá na Stamford Bridge sestupem ohrožený Norwich a sezónu uzavře na půdě dalšího kandidáta na pád o ligu níže Cadriffu. Londýňané naopak ještě stále mohou pomýšlet na titul, byť musí spoléhat na ztrátu Liverpoolu i Manchesteru City.

"Jsou před námi ještě dva důležité zápasy, protože stále můžeme být šampioni. Poslední kolo bych už možná nastoupit mohl, ale je pro mě důležitý taky odpočinek, protože mistrovství světa se blíží," ujasnil si priority Oscar, který by ve Scolariho týmu měl zaujmout klíčovou roli podhrotového hráče.

Autor: Marek Ustohal / theguardian.com

Komentáře (315)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele