Pro diváky je dobře, že hegemonie Bayernu asi skončí, říká Řežábek

08.03., 09:38
Rozhovory
Konrad Laimer a Thomas Müller (© AFP)

Bayern Mnichov, největší značka německého fotbalu a jeden z nejslavnějších fotbalových klubů Evropy, se trápí. V Lize mistrů se mu sice po obratu podařilo přejít přes Lazio, ale v domácí soutěži ztrácí už propastných deset bodů ne vedoucí Leverkusen. Co přesně se v Bayernu stalo, že po jedenácti letech velmi pravděpodobně opustí německý fotbalový trůn? A co se s tím dá dělat? O tom si v podcastu Livesport Daily povídáme s Michalem Řežábkem, komentátorem Bundesligy na stanici Nova Sport a také komentátorem Livesportu.

"Pro diváky je dobře, že hegemonie Bayernu asi skončí. Často se psalo, že Bundesliga ztrácí na atraktivitě, když se to neustále opakuje a Bayern vítězí. Už minulá sezona leccos naznačila a to, co se teď daří Leverkusenu, to asi nikdo nečekal. I fanoušci v Německu jsou rádi, že mají na co koukat a že tam je nějaká změna," říká v úvodu podcastu Michal Řežábek. "U Bayernu je to prostě pokračující příběh už z minulé sezony, už tenkrát se psalo o tom, že to je trochu návrat Bayernu z devadesátých let, kdy tam jsou skandály a ne jen fotbal. Vzpomeňme si třeba na dramatický konec tehdejšího CEO Olivera Kahna v závěru té minulé sezony. A podobných skandálů ve spojení s Bayernem přibývalo," popisuje Řežábek.

"Osobně si myslím, že v posledních letech Bayernu chybí určitý lídr a zároveň ti hráči, kteří jsou označováni za ty nejzkušenější, tak mají možná v kabině a v zákulisí větší vliv, než by bylo zdrávo," dodává Řežábek. Ten ale zároveň vyzdvihuje výkony letní posily Harryho Kanea. "Do Bundesligy vstoupil skvěle, začal sázet jednu branku za druhou. Nebýt jeho gólů, ztrácel by Bayern častěji. Hlavně podzim mu vyšel skvěle. Ale i na něj už trochu dopadá tlak médií a asi v kabině cítí, že tam všechno nefunguje ideálně. Bohužel pro něj to vypadá, že ani v Bayernu se v první sezoně své vysněné trofeje nedočká," připomíná Řežábek kuriózní "prokletí" anglického útočníka.

A jak komentátor a bundesligový expert vidí budoucnost? Vrátí se v příští sezoně Bayern rychle do čela německého fotbalu? "Otevřeně se mluví o tom, že Bayern v létě čeká velká čistka. Mluví se třeba o konci Goretzky nebo Kimmicha, kteří v roli lídrů zklamali. Budu se zájmem sledovat, co se po sezoně odehraje, protože možná Bayern čeká obměna, jakou nepamatuje. O to těžší je odhadovat, jakou bude mít výkonnost v další sezoně," přiznává Michal Řežábek.

V páteční epizodě Livesport Daily jsme také řešili:

- jak na Bayern dopadly změny ve vedení klubu

- jak angažmá v Bayernu pošramotilo pověst trenéru Tuchelovi

- jestli by pro Bayern byl ideálním trenérem Xabi Alonso

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (49)

Přidat komentář
HalaMadrid_Flx

Tyvole, přijde nový trenér, trošku se okysličí tým a příští sezónu jsme zase tam kde jsme byli posledních x let - Hegemonie.

Reagovat
NefandimCesku

Že vůbec někoho z Novy bereš vážně. Vždyť je to banda pošuků. Viz Sterba, Mendel a spol., kteří každý trošku šlágr dávají Jinochovi. Protože víš co, Nkva nemá další komentátory V létě finále LM - Jinoch už letenky doma

Reagovat
LyEX

A to nezabudaj na klasiku Bayernu vykúpia čo má 5+ gólov alebo 5+ asistencii od konkurencie a najlepšie aj trénera a aj keby hrali hovno, tak súperi budú hrať väčšie viz. Dortmund

Reagovat
Seydou Doumbia

klid jejku, moc to přeháníš

Reagovat
Kocour Klapuška

viz není zkratka

Reagovat
20fredy20

Lebo Real a City nekupuju nikdy nikoho ze

Reagovat
vladino10

Ale to nie je z peňazí z futbalu ale z ropy a mimo ffp tak sa to nepočíta

Reagovat
NefandimCesku

Nezapomeňte tam pozvat i toho dmnta Jinocha. Protezovaneho Jinocha, který komentuje každý zápas LM, každé finále LM, každé finále ligového poháru, každý šlágr v každé lize. Protezovany komentátor Mendelem. Nova Sport má x dalších komentátorů, ale v létě pojede na finále opět Jinoch Kolegové musí mít radost, když komentuje neustále každý velký zápas jeden a ten samý nejprotezovanejsi komentátor všech dob

Reagovat
NefandimCesku

Pak si po finále dá opět na Instagram fotku, jak se dostal z komentování Fify na finále LM, a že se musí ohlédnout za tím, co velkého dokázal. Jj, dokázal to, že je nejprotezovanejsim komentátorem dob. Dokázal jsem úžasné věci, díky ritolezectvi mi dají každý velký zápas. Díky turkům za to, že nakoupili práva za x miliard, bez těch miliard bych mohl komentovat tak maximálně zápas Wigan vs Shrewsbury.

Reagovat
NefandimCesku

Jinak tento Řežábek je dobrý komentátor, stejně jako Kaiser třeba. Ale když se nejmenuješ Jinoch, nemůžeš komentovat finále LM, ani finále MS Takže se musíš spokojit se zápasy Mainz vs Freiburg. Ale zápas Bayern vs Dortmund taky nemůžeš komentovat, to dají taky Jinochovi

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ty ho asi hodně nemáš v lásce.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
ratusek

tipnul bych si, že pana Jinocha nemáš moc rád. Ale jak říkám, jen tipuji

Reagovat
vladino10

Hm ani ja sa necítim byť dostatočne kompetentný na to aby som posúdil jeho vzťah k nemu. Ale za tip

Reagovat
ratusek

Je potřeba být opatrný

Reagovat
vladino10

Pekne zo zabezpečenej obrany

Reagovat
hornito

Vždyť je dobrej

Reagovat
Losinho

Prcal ti Jinoch mladou, nebo rovnou tebe?

Reagovat
NefandimCesku

Čau Jinochu, přestaň být protezovany. Ty nymande. Stejně nic neumíš.

Reagovat
Rudnevs

Takže ano

Reagovat
Uwe háže buly

Ve trojce ještě s Erichem Brabcem.

Reagovat
NefandimCesku

Erich Brabec je spása našeho fotbalu.

Reagovat
Rudnevs

Řežábka sledujem na X a mám z neho pocit, že k bundeslige má vzťah, obzvlášť aj k tým menším tímom a k druhej lige. Možno to tak je naschval a on sám chce komentovať skôr tieto zápasy. Ja osobne by som ako komentátor robil to isté. 2. Bundesliga > Bundesliga > LM.

Reagovat
NefandimCesku

Co je na 2. Bundeslize tak zajímavého? První je možná druhá nejlepší soutěž v Evropě.

Reagovat
Rudnevs

Chodí na ňu viac fanúšikov než na prvú Zaujímavejšie kluby, zápasy, všetko…

Reagovat
NefandimCesku

To si nemyslím

Reagovat
Bastaron

Reagovat
vladino10

No, veru, hsv by pomaly malo zavesiť hodiny ktoré budú stopovať ich pôsobenie v 2. BL

Reagovat
andrew96

Reagovat
LeonardoUžoa

Jinoch je uplně v cajku. Za to ty seš zralej na nějaký pobyt na psychině.

Reagovat
NefandimCesku

Čau Jinochu, proč si nedáš nick s vlastním jménem?

Reagovat
vladino10

aj pre klub samotny, nebudu sa moct po tolkych faux pas typu nagelsmann poklepkavat po pleci aki su dobri, ze vyhrali BL a vlastne to je uspech...bohuzial, vzhladom na financne moznosti bayernu a zvysku BL ju vyhrat o bod uspechom byt nemoze...

Reagovat
Werkrider

Ja nevím, asi jsem si na ty kluky z novasport zvykl, ale přijdou mi všichni dobří. Ze začátku mi trhalo uši když říkali Hinkepí místo Hinkapijé

Reagovat
Seydou Doumbia

Hinčepi Havrila je hrozný to vždy vypínám zvuk

Reagovat
Werkrider

Havrila je ten slovák?

Reagovat
Seydou Doumbia

jojo, hrozný co?

Reagovat
Werkrider

Nevím jestli hrozný, ale nejslabší z nich asi je no.

Reagovat
Seydou Doumbia

za mě hrozný, něco jako kdysi Rejman v biatlonu

Reagovat
veikko

Zlepšili se, ale ještě si pořád nevšimli, že ve španělštině se H nevyslovuje.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nejsme ale ve Španělsku, takže to třeba přízpůsobit dané zemi.

Reagovat
Rudnevs

To sa má čítať Hinkapijé?

Reagovat
Seydou Doumbia

Takhle bych to asi četl, jak se to ve skutečnosti čte je záhadou.

Reagovat
veikko

[inkapjE], to dlouhé é značí,na kterém písmenu je přízvuk, takže ten začátek je takový neznělý. Ale ono je to dost neobvyklé příjmení, takže v Jižní Americe mu většinou komentátoři říkají Piero.

Reagovat
Seydou Doumbia

stejně si to možná budu číst a psát jak se libi mě, ale i tak dobrý znát pravdu

Reagovat
eder

Skončí. A je to jen dobře...

Reagovat
Rich

Jak Jinoch, tak Řežábek jsou největší experti na fotbal, co spolkli všechnu moudrost... Nesnáším tyto komentátory, pro fanouška Bayernu mě nebaví poslouchat jejich rytí proti Bayernu a fandění vždycky druhému týmu... Mají být profesionálové a být nestranní, ale to jsou holt ty české vody, zlatý anglický nebo německý komentář...

Jinak pan Řežábek je trochu mimo, o Kimmichovi se mluví v souvislosti s prodloužením jeho stávající smlouvy a že Eberl na tom už pracuje...

Reagovat
NefandimCesku

Za kritiku Jinocha, který sežral všechnu moudrost a nikdy fotbal nehrál ani na úrovni krajské soutěže Btw: s jeho 120 kg by to ani nešlo.

Reagovat
Hasan Šáš

Počkej, ale to je všechno voda. Pár průjmů a je zase na svý váze.

Reagovat
NefandimCesku

Za nick

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele