PŘÍPRAVA NA LA LIGU

01.08.2006, 18:04
Aktuality
Každý po svém, ale všichni s jedním cílem: být na 100% připraveni! Barcelona, Real Madrid, Valencia, Deportivo, Atlético, ale také ti, kteří na titul, nebo alespoň účast v evropských soutěžích zase tak moc nepomýšlejí. Pojďme se podívat na poslední zprávy ze soustředění tří klubů nejvyšší španělské soutěže.


Pomaličku, polehoučku...

Jakže se to říká v Česku? Slézají se jak švábi na pivo... Tak nějak se jeden po druhém sjíždějí na tréninky fotbalisté Barcelony. V pondělí, poslední den měsíce července, došlo i na ty, kteří reprezentovali své země na MS 2006. Ale zase ne na všechny, jen na ty z Evropy. A abych nezapomněl! K nim se přidal "poloviční bezdomovec" Javier Saviola z Argentiny.

Katalánské hlavní město se znovu stalo místem přípravy, po návratu z dánského Aarhusu je La Masía plna fotbalistů azulgrana. Carles Puyol, Andrés Iniesta, Xavi Hernández, Giovanni Van Bronckhorst, Mark Van Bommel a již zmiňovaný Saviola, ten do chvíle, než se pro něj najde nějaký chlebodárce, to jsou jména těch, kteří se do tréninkového procesu před zahájením sezóny 2006/07 zapojili poprvé. Po krásné dovolené se jim samozřejmě bude stýskat, ale povinnost je povinnost a spát na vavřínech se nevyplácí.

Kdo stále chybí? Ronaldo de Assis 'Ronaldinho', Lionel Messi a Rafael Márquez si s ostáními dají sraz přímo v Monterrey, Mexiko, kam se dnes Barcelona vypravila. Gianluca Zambrotta a Lilian Thuram, dvě nové posily, a společně s nimi také Anderson Luis de Souza 'Deco', mají jistá priveligia, do Mexika nemusí, budou čekat 4. srpna v Los Angeles, USA, kam Barcelona po utkání se "Studenty" přiletí.

A jak pondělní trénink probíhal? Zúčastnilo se ho nejvíce hráčů od zahájení přípravy. Frank Rijkaard a Johan Neeskens se ani nemohli dopočítat, 24 fotbalistů se jim doslova pletlo pod nohama... Hrálo se tradiční a oblíbené "báčko", nějaká ta fyzička, všichni za stejných podmínek, tedy s výjimkou velkého šéfa Carlese Puyola, kterého si vzal do parády Juanjo Brau, mající na starosti marody a ty, kteří mají nějaké ty bolístky. Pak se rozdělili na tři skupiny, v jedné "nováčci", jisté úlevy si první den zasloužili, a tak jen kopali do míče, trestňáčky, centry, pohoda. Ale ostatní, kteří již mají v nohách 14 dní ostrého tréninku, makali a makali. V lize se jim to bude hodit!


Tvrdě, tvrději a ještě více!

U "Capellů" to berou vážně. A není se čemu divit. Real Madrid v posledních letech tituly právě neoplývá, nový pan prezident, již ne prozatímní, ale řádně potvrzený, slíbil posily, a své slovo na 99% dodržel, Capello nepřišel pro zábavu, ale tak, jak je u něj zvykem, profesionálně pracovat. Hráčský kádr je kvalitní, fotbalistů jak máčků v makovici, někdo zůstane, s někým se rozloučí, prodají, na hostování pošlou. Bitva o místo v základní jedenáctce bude nevídaná!

A jestli se mluvilo o tvrdých podmínkách v rakouském Irdningu, v pondělí Fabio ještě přitvrdil. Capello si vzal kolo a vyrazil do hor. Tedy samozřejmě že ne sám. Ostatní za ním supěli, dechu popadali, ale pěkně po vlastních. Pár metrů pochodovat a 60 metrů sprintovat. A pořád výš a výš!

Ale i zde se objevily ony výjimky potvrzující pravidlo. Zranění Alvaro Mejía a Antonio Cassano se připravovali samostatně a bez větší intenzity, Roberto Carlos, Cicinho, Emerson, Robinho a David Beckham v poklusu, ale po rovince. Ostatní nejdříve na palubu náklaďáčku, přiblížit se k úpatí, seskočit z auta a... Massimo Neri, který má na starosti fyzickou přípravu hráčů prvního týmu Realu, pro ně připravil opravdovou lahůdku! Na zlepšení rychlosti a vytrvalosti, svah se sklonem 17%.

Capello na kole přejel zelenou loučku, s vážnou tváří se přiblížil k unaveným svěřencům a začal je počítat. Když viděl jejich nedůvěřivé tváře, prohlásil: "Na cestě jsem viděl mrtvého klokana, a tak jsem se chtěl přesvědčit, že nikdo nechybí...!" Vtípek, který vnesl trochu úsměvů a pohody do dalšího namáhavého dne v tréninkovém táboře Realu Madrid.

Po nedělním volném odpoledni se pondělí znovu stalo dnem dvoufázového tréninku. Calderón, Capello, hráči, prostě celý Real Madrid to s útokem na tituly, španělské a evropské, myslí smrtelně vážně!


Depor se chce vrátit...

Nových tváří se objevilo hodně, jaká bude kvalita jejich "kopaček" se ukáže až přímo v boji. Pro přípravu si vybrali prostředí přímo idylické. Krásné pláže Punta del Moral! Joaquín Caparrós, trenér týmu, ale v žádném případě nepřipustí povalování se na písku, opalování bledých tváří a vůbec jakékoliv lenošení!

Jak se zdá, tak na jihu amerického světadílu to s fyzičkou hráčů není právě nejlepší. Argentinec Aldo Duscher a Uruguajec Sebastián Taborda se raději hodili marod. Toho prvního bolí chodidlo a proti Benfice v přípravě nehrál. Na celkovou vyčerpanost z přetížení si zase stěžuje ten druhý, a v obou předešlých přípravných zápasech v Portugalsku se neobjevil.

Asi budou oba chybět také tento týden a tak si trenér Caparrós ideální sestavu nevyzkouší. Dalším cizincem v týmu je Portugalec Jorge Andrade. Na ostrov Isla Canela, kde se Deportivo nachází, dorazil minulý pátek, podrobil se lékařským testům a zatím se připravuje pod dohledem odborníka na poúrazové problémy Antonia Gaspara.

Fabricio Coloccini, reprezentant Argentiny, měl prázdniny delší než ostatní, vzhledem k účasti na MS 2006 se připojil k ostatním až minulý pátek. Ale nadšením právě neoplýval... Málem dostal vyhubováno, trenér ho čekal 24. července, hráč si do své agendy napsal datum 28.7. Ale prvotní zloba se obrátila v žert a vysvětlení znělo, že se asi spletly obě strany...

Juan Carlos Valerón je po operaci kolena na levé noze, všechno prý dopadlo dobře, snad se za čtyři měsíce vrátí. Má smůlu všech smůl, v pátek, kdy si toto nové zranění způsobil, uplynulo přesně 6 měsíců od předešlé operace. Tato operace byla již čtvrtou. Ta samá noha, to samé koleno!


Tak a zase někdy příště se podíváme na novinky z přípravy jiných klubů.


Autor: Vilém Hodr

Komentáře (70)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten článek o Realu nemá chybu

Reagovat
HOST*Cyracle

Taky si myslim

Reagovat
smazaný uživatel

OPRAVA

Capello na kole přejel zelenou loučku, s vážnou tváří se přiblížil k unaveným svěřencům a začal je počítat. Když viděl jejich nedůvěřivé tváře, prohlásil: "Na cestě jsem viděl mrtvého klokana, a tak jsem se chtěl přesvědčit, že RONALDO nechybí...!"

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle bylo minimálně za dvacet

Dlouho už jsem takhle nevyprskl smíchy

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel smůla, Ronaldo trénuje v Madridu

Reagovat
smazaný uživatel

to je jedno i tak to tam sedi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

ronaldo??? doufam, ze tloustik tvrde trenuje, aby dokazal svetovemu fotbalu ze ńeni za zenitem/i kdyz asi je

Reagovat
smazaný uživatel

Capello prohlásil, že Ronaldo bude trénovat stejně jako ostatní... Ale jak dožene tu pauzu, během které se rehabilitoval v Brazílii hamburgery, zatím italský trenér nevysvětlil. Však on ti Ruud prožene perka!

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě Capello nevtipkoval, ale myslel to smrtelně vážně....

Reagovat
smazaný uživatel

Real vyřadil z kádru Robinha a Gravesena

Real Madrid dočasně vyloučil z kádru útočníka Robinha a záložníka Gravesena. Oba fotbalisté doplatili na vzájemnou rvačku během tréninku na soustředění v rakouském Irdningu. O incidentu dnes informovala agentura SID.

Dánský záložník při tréninku brazilskou hvězdu fauloval a Robinho na to odpověděl pěstí. Jejich bitku ukončil až zásah dalšího fotbalisty Realu.

Nový kouč španělského velkoklubu Fabio Capello oba rváče vyhodil z hrací plochy a rozhodl o jejich dočasném zastavení činnosti. Zatím není jasné, zda se Robinho nebo Gravesen v příštím týdnu zúčastní přípravného turné po Spojených státech amerických.

Reagovat
smazaný uživatel

To nebyla rvačka, jenom ho škrábl

Tihle prý nepojedou: P.García, Gravesen, Miňambres, Pavon, Portillo, Diogo, Jurado, Borja, Ruben a Balboa.

Reagovat
smazaný uživatel

Jurada a Pavóna je mi líto...Ostatní jsem čekal...

Reagovat
smazaný uživatel

V kádru Realu vládne týmový duch. Všechno jak vidno šlape jako švýcarské hodinky....

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, jediné debilní ozubené kolečko je Gravesen, který se od začátku přípravy chová jako naprostý idiot a měli bychom se ho štandopede zbavit...

Reagovat
smazaný uživatel

Gravesen ho fauloval víckrát, to se v tom článku samozřejmě nepíše... Dána pak chytal Baptista, protože by jinak zřejmě Robinha sežral.... Gravesen je fakt hovado, tohle měl být jeho poslední trénink v Realu...

Reagovat
HOST*cracker

Gravesen s Robinhem se poprali na tréninku a jsou dočasně vyřazeni z kádru

Reagovat
alegre

Takové pěstní souboje se odehrávají v každé lepší putyce pomalu každý den. V Realu? Asi si budeme muset zvykat, nervy budou pracovat, každý tam je reprezentant a velký šéf, jinde by byl nedotknutelný, tady bude sedět na lavičce. Bude zajímavé sledovat dění, jak to Capello zvládne. Má pevnou ruku, ale...

Reagovat
smazaný uživatel

Robinho vs Gravesen

Tak to jo...Real Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

Mam pro to pádné vysvětlení.

Gravesen typický skinhead, hromotluk, Robinho - hráč tmavé pleti, přičmoudlý až za ušima.

TAk nejenom lenochové tam pobíhají po tom placu, ale i rasisti.

Holt Madrid musí být "královský" za každých podmínek.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně nic vysvětlovat nemusíš, já vždy věděl, že je Robinho týmový hráč, srdcač, už jak jsi vynutil odchod z klubu, který ho udělal, mluvilo za vše...

Reagovat
smazaný uživatel

měl typické charakterní vlastnosti pro to, aby se mohl stát hráčem Realu

Reagovat
alegre

Počkejte až na tenhle článek vstoupí yarda! Budete mít po ptakach! Ten Vám oběma dá, takhle se bavit na účet Realu!

Reagovat
smazaný uživatel

Ten by nám měl dát...ale tak jedině za pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Viz výše... A zajímavé, Kyslíku, že tentokrát neprotestuješ proti výrokům Svobodníka Čurenka, co? Říct někdo z fanoušků Realu totéž o Ronaldinhovi nebo Eto´ovi, tak je to hnusnej rasista... Klasický dvojí metr a to ještě nezačala sezóna.

Reagovat
smazaný uživatel

A tak to ses nachytal na švestkách. Přesně tohle udělal merengues a i to přiznal (že nebdue tebe orpavovat za něco, c čím nesouhlasí, protože jseš madrista) a tys mu na to nic nenepsal. A přečetl sis to. A já když udělám to stejné, tak se ozveš. A pak kdo má stejný metr. JJ, naběhl sis dobře, tohle okecat nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Link?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si nepamatuješ? To mě mrzí, ale já ti to hledat nebudu, akorát ti řeknu, že si nic nevymýšlím, to ti musí stačit. Jestli ne, tak tím akorát dokazuejš svou chybu předemno ua to mi stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň téma?

Reagovat
smazaný uživatel

"Etoova" penalta při kvalifikace na MS. Tys tvrdil, že jako největší hvězda by to měl jít kopnout. Mere na to nci neřekl. Pak jsme něco podobného řekl já (nebo jsme mu to připomněl při jiné příležitosti) a on řekl, že to není pravda, že největší hvězda jít nemusí. No a tak jsme mu připomněl tvůj případ a on řekl to, co jsme psal nahoře. Tys do té diskuse normálně potom psal a nijak jsi nezareagoval...a vidět jsi to musel. Takže dvojí metr od mereho...a nic jsi mu n to nenapsal, takže dvojí metr i od tebe...takže přesně to, co jsi mi tady vyčítal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jardínku, nic rasistického na mém příspěvku vážně nebylo. Ale vy byste si měli zamést před vlastním prahem. Rasistů tam máte plné dvě prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže když teď řeknu, že je Ronaldinho přičmoudlej tak je to v pořádku?

Reagovat
Radin

no kyslíku,kdyby ti unesli matku tak by si tam určitě chtěl zůstat že?Se ani nedivím že z tama Robinho vypadl

Reagovat
smazaný uživatel

A další stovky fotbalistů tam stále jsou, i přes nabídky z evropy. Podívej na Teveze, mu hrozí to stejné jako robinhovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Mu hrozí, ale mu neunesli nikoho... A Robinho nic neudělal, zatímco Tévez (v očích brazilského publika) ano...

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm, ale o to nejde. Oboum hrozí stejné nebezpečí, co se stalo v minulosti na to nemá vliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Oběma HROZÍ stejné nebezpečí? Co je to za kec? Robinhovu matku už unesli, teď je v Madridu, tak jaképak nebezpečí?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale matka už je zpátky a to, že ji kdysi unesli, jí momentálně žádné nebezpečí nepřináší. Nebo snad ano? Je v ohrožení, prootže ji unesl iv minulosti nebo proto, že by ji mohli unést v budoucnu? Odpověď je jasná...

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, někdo to řeší pěstí a jiní zase hlenem do obličeje

Reagovat
smazaný uživatel

A proto je ta atmosféra v jednotlivých kabinách tak stejná.

Reagovat
smazaný uživatel

Gravesen je jediný rušivý element, to byste to ale museli sledovat od začátku. A Eto´a a jeho vylomeniny už nehodlám komentovat, mám svůj názor a ty mi ho nevyvrátíš...

Reagovat
smazaný uživatel

Nedělej si naděje, já se ti nic nesnažím vyvracet, za mě mluví atmosféry v kabinách. Stejně tu rvačku začal robinho, přesně jak jsi kdysi řekl "Jako profesionál má uržet nervy na uzdě. Gravesen jen fauloval, to se ve fotbale děje pořád..."

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si v těch kabinách každej den s nima???

Reagovat
smazaný uživatel

On ho fauloval víckrát a Robinho ho dokonce upozorňoval, aby toho nechal. Takže žádný jeden faul a rvačka, ale víc. Dobře, že je Capello vykopnul z tréninku, to by se za Cara nestalo... Gravesen má nervy v kýblu, že je až čtvrtý DM a že poletí a pak to takhle dopadá...

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo o jednom faulu nemluvil. V zápase taky nebdue faulován jen jednou. Profesionál by si to nedovolil, rozmazlená hvězda ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdrojový článek: "Dánský záložník při tréninku brazilskou hvězdu fauloval"...kdyby dotyčný napsal "několikrát fauloval" bylo by to OK. Gravesen dělá píčoviny od začátku soustředění a sere s tím všechny hráče, což vy očividně vůbec nevíte, ale pak stačí takováhle zprávička, abyste hned odsoudili Robinha, který Šreka nejdřív varoval, ať těch zbytečných faulů nechá, hmmm, co taky čekat od culos...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže: Fauloval. Určije v češtině počet? Odkdy? Troškus ujel...Nikdo o jendom faulu nemluvil. Za fauly se nemlátí pěstí, to by měl ten rozmazlenecd vědět.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw., kdo vyhrál? Netroufám si odhandout.

Reagovat
alegre

Zidane! Poslal telegramem 2 hlavičky s tímto textem: cabeza STOP cabeza STOP saludos STOP zinédine STOP! Jen zapomněl dodat, že má STOP na 3 zápasy! alegre STOP

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alegre

To mně připomnělo starej vtip z doby po Naganu, kdy jsme po zápase s Ruskem prý dostali telegram: gratulujeme STOP plynovod STOP ropovod STOP

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, ten býval můj oblíbený. Ale teď mám mezi vtipy nového oblíbence.

Reagovat
HOST*kuk

Tak se pochlub!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Baptista Gravesena chytnul, jinak by to dopadlo fakt špatně, ale zase by Šrek táhnul rovnou...

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně by jistě bylo pro dobro věci, kdyby proti Realu nastoupilo naše céčko. Pokud Carlos zůstává, Romas taktéž a Robinho je takhle agresivní, nemá cenu riskovat. Body zůstanou akorát si nezlepšíme skore tak, jak bychom mohli...

Reagovat
smazaný uživatel

La pagina alla quale stai provando ad accedere non esiste.

Per favore seleziona una pagina dal menu principale.

Mohol by mi to niekto prelozit ? Dik

Reagovat
alegre

Stranka na kterou se snazite vstoupit neexistuje. prosime, vyberte se jinou stranku z hlavniho menu.

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
HOST*adaminho

robinho-jednoznacne najlepsi a najperspektivnejsi hrac realu.Gravesen-super bojovnik,ale na jeho smolu futbal sa hra s loptou este si chalan asi za tych par rockov co do nej kope na nu nezvykol- poslat do Turecka a pribalit aj Carlosa

real v mojich snoch

Casillas

cicinho cannavaro ramos cole

mascherano

C.ronaldo KAKA robinho

henry ronaldo(akeho ho pozname z jeho zaslych slavnych cias)

ak by si na seba zvykli a nesebcili,tak to by bola paradna podivana

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Real se začíná sypat už před sezonou?

A já myslel, že se začnou psychicky hroutit až po úvodních ligovejch prohrách

PS: Asi slušnej oddíl

Reagovat
Pharrell

no to asi Real nebude hrat tymove, kdyz se tam chcou jen domlatit!!!! ale verim ,ze Real v teto sezone uhraje nejakou tu trofej( alespon Spanelsky pohar, ten uz nevyhrali 13let)

Reagovat
smazaný uživatel

Vy s tim naděláte Tak se trochu porvali, no Bóže. To ztažil snad každej, ve škole, při sportu...

Reagovat
smazaný uživatel

Profesionální hráči ještě v takovém ostře sledovaném velkoklubu si toto nemůžou zkrátka dovolit.....

Reagovat
HOST*Cyracle

Jsi přísný názorově jako Murinho

Reagovat
smazaný uživatel

Depor koupil z Barcelony B záložníka Verdúa, takže nám Jurado asi zůstane.

Reagovat
HOST*Oscar Tramor

Omyl, Joan Verdú je jen na hostování (což vlastně do budoucna znamená, že už odešel).

Reagovat
smazaný uživatel

Verdu podepsal na tři roky s právěm na odkoupení pro nadcházející sezonu za 600 tisíc euro.

Reagovat
smazaný uživatel

Do toho VILLARREAL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele