Příjmy elitních klubů poklesly o 12 procent

26.01.2021, 09:52
Aktuality
Camp Nou (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (99)

Přidat komentář
Busby babes

https://public.flourish.studio/visualisation/5085079/

infografika kolik kluby utracely za platy a prestupove castky za dobu Romana Abramovice... Chelsea suverenne nejvic

Reagovat
widlak

Sice suveréně nejvíc, ale aktuální rozdíl mezi Chelsea a MU je víceméně konstantní od roku 2008. Ostatní kluby se spíše dotahují. Ten náskok tedy dělají spíše velké investice na začátku sledovaného období. Když bychom porovnali rozdíly mezi lety 2008 a 2019 (konec grafu), tak to vypadá takto:

MC 3870

Chelsea 3626

MU 3503

Liverpool 2902

Arsenal 2685

To už takový rozdíl není

Reagovat
iamek

Reagovat
r.mrazik

to MU je hrozna ostuda vzhledem na vysledky

Reagovat
iamek

Tak pořad se v té měřené éře vyhrálo nejvíc ne? Teď ty finance se dávají slušně dohromady díky cistce od Oleho s hlavně si už nenechávame srat na hlavu při podpisech hráčů. Naposled Alaba, který chtěl snad 300-350k týdne. Velký bordel tam udělal JM ve smlouvách. Stačí si přečíst knížku football leaks, kde jsou rozepsané bonusy u Zlatana nebo Pogby.

Reagovat
Busby babes

tak to neni uplne vina JM, ten ty smlouvy nedojednaval.

Reagovat
iamek

Jasný, ale jak je možné, že pod Olem se to tolik neděje? Viz mzda třeba Bruna nebo odmítání hráčů, kteří chcou ranec. Akorát ten Jones to kazi, ale kdo ví jak to tam bylo.

Reagovat
Busby babes

treba se to Ed konecne naucil, poucil se z predchozich pruseru... oni nejsou hloupi, jen jim to imho moc neslo/nejde...

Reagovat
iamek

Snad to tak je

Reagovat
smazaný uživatel

naivko

Reagovat
Busby babes

Reagovat
r.mrazik

no..za Oleho se zas daly rakety Jonesovi, Lingardovi a dalsim

Reagovat
iamek

Jonese píšu a nedivil bych se kdyby ta smlouva byla už dohodnuta, protože tam byl rozdíl od jmenováni po podpis snad 7-8 týdnu ne? A Lingarda mi našlo, že podepsal v roce 2017 na 4 roky, což pasuje, protože mu měla po sezóně končit smlouva, ale na jeden rok tam byla opce a ta se využila, aby nešel zadarmo.

Reagovat
iamek

Tak teď čtu, ze ho Ole podepsat pravděpodobně chtěl ( Jones ).

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Nevyhrálo.

Reagovat
iamek

Tak 14 trofejí. S tím žít dokážu.

Reagovat
Rezan

za to můžou některý nákupy, u kterých jsme ty hráče za MU ani pořádně neviděli hrát (Di Maria, Depay) a pak strašný finanční bomby (Pogba, Maguire). Jinak to zas tak strašný není.

Reagovat
r.mrazik

jenze takove "vyjimky" muzes brat pro kazdy klub ze jo...celkove to je bida po konci Alexe

Reagovat
Rezan

špatně jsem to napsal. V MU to nebyly výjimky.

Reagovat
Dawon

Reagovat
Busby babes

porad mame za tu dobu 6 titulu, jednu LM, jednu EL, 2 FA cupy a 4 ligovy...

Reagovat
r.mrazik

to mas pravdu

mel jsem napsat,ze od konce Alexe to je ostuda s ohledem na ty prachy

Reagovat
Miguel19

5 ne?

Reagovat
Busby babes

je to mozny, bral jsem 2003 nastup Romana a 2002/2003 mame jeste titul. ale nekoukal jsem na datumy, takze tenhle titul muzeme vynechat.

Reagovat
mul

Chelsea odvtedy 5x titul, 5x FA CUP, 3x League CUP, 2x EL, 1x LM. Čo za sledované obodbie z nich robí najúspešnejí klub v Anglicku. Keď zoberieme fakt, že najskôr potrebovali peniaze len na to, aby sa vám mohli dorovnať a potom ďalšie, aby vás obehli, mi príde ich utrácanie adekvátne na počet trofejí.

Reagovat
Busby babes

asi nikdo tu nerika, ze Chelsea neni uspesna, ne?

Reagovat
mul

Pravda Skôr mi šlo o podotknutie, že vzhľadom na počet trofejí je ich utrácanie relatívne v pohode. Keby sme si to dali, že hlavná trofej bude mať koeficient = 1 (liga, LM), vedľajšia = 0,75 (FA, League Cup, EL). Tak na jendu trofej Chelsa utratia 325 M. United 370 M za trofej. City 450 M. Síce ohýbam dáta, dávam si subjektívne koeefiicenty, ale z tohto pohľadu mi útracanie Chelsea nepríde také šialené. Keď do toho budú zarátané prestupy Havertza a spol, tak Chelsa určite sa aj v tomto pohľade zhorší.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/KieranMaguire/status/1353989154972041216

tweet ze ktereho to mam. ta vizualizace mi prisla zajimava. je to nazorneji.

Much said about Chelsea winning many trophies since Abramovich arrived despite many manager changes. Could money spent on wages & transfers during that time be a contributory factor?

a tohle se tu taky resilo...

Reagovat
mul

Každopádne takéto pohľady sú zaujímavé

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Sunderland tam

Reagovat
smazaný uživatel

Yes, za dobu Abramoviče to takhle je... nicméně mě tyhle provokace docela unavují a to nemusím fandit Chelsea. Data za určitý časový úseky jdou vždy udělat různými způsoby.

Reagovat
Busby babes

a jakej casovej usek je relevantni? od roku 1900?

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec relevantní jsou všechny časový úseky... záleží jen jaký výsledek potřebuješ. Právě že tenhle časový úsek krásně poukazuje na to jak se Chelsea dostala na vrchol a snad všichni víme, že to bylo napumpováním nechutných peněz od Romana, vlastně dalo by se říct že pozornější člověk z něj i vyčte snad k přímo úměrný úpadek době kdy Roman přestal dotovat.

Když by se vzal třeba časový úsek pouze od doby kdy odešel SAF uvidíš úplně jinej graf. Nebo třeba od doby kdy převzal Redknap Slepice a podařilo se mu je etablovat jako klub vždy na dostřel TOP klubům PL, nebo Splácení Emirates, potažmo období kdy Klopp přebral Livec. Docela by mě zajímalo jak by tyhle grafy vypadali od počátků téhle milníků. Potažmo mě ještě napadá Pepkova revoluce v City kdy se obránce nekupuje pod 40 mega €

Reagovat
Busby babes

ja bych treba cekal, ze my a City jsme je uz predbehli. ale vypada to, ze porad ne.

Reagovat
Busby babes

btw ten graf od konce SAFa by byl taky fajn, bylo by videt, jak je nase vedeni neschopny.

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom to je nehoráznost co se v United děje. Dalo by se bez nadsázky říct že jde spolu s Realem, Barcelonou s Bayernem o největší klub na světě, United by měli být uplnej vrchol toho kam chceš jít a přitom tam jsou takový šmstláci. Chápu že vyrovnanost ligy se na pozici Účel projevuje víc než na Bayernu, těm si stačí vykoupit ligu, jenže půlka klubů v Anglii nepotřebuje prodávat, druhá půlka prodává za směšný částky a mimo ligu je zase všichni natáhnou, protože pro Anglii platí jiný částky. Do Španělska/Itálie zase raději proudí Jihoameričani.

O to víc zarážející je, že mládež má lepší jak City tak Chelsea.

Reagovat
Busby babes

ja bych ted auplne nerekl, ze ma lepsi mladez Chelsea a City. Ano, vyhravaji FAcupy pro mlady, ale kolik z nich se pak prosadilo? V tomhle jsme daleko uspesnejsi a to i v dobach, kdy nase mladez byla opravdu spatna. Ted pod Buttem uz to taky par let neplati a dokazeme i pretahovat hrace odjinud. Napriklad nejlepsi mladeznicky strelec City je ted u nas.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím já měřím trofejemi a kolik hráčů se dostalo do áčka.

U City ted nějak nevím, ale v Chelsea máš Mounta, Abrahama, Hudson Odioe a Loftus-Cheeka s Tomorim na hostování. V United to je Rashford, McTominay, Lingaard a Henderson? Nejspíš jsem někoho ještě minul loni se docela řešilo kolik má Chelski odchovanců v kádru, proto jsem za chytráka

Reagovat
Busby babes

v City je defakto jen Foden. Chelsea jsi jmenoval ty soucasne a tam jsme na tom stejne.

U nas teda navic jeste Greenwood, Williams ( i kdyz ten se letos neprosazuje, ale loni toho odehral docela dost), uvidime co Tuanzebe. Ale jinak jsme produkovali ty hrace i driv. Evans, Lingard, Cleverley, McNair, Januzaj... nekdy to byla treba jen sezona nebo dve, ale proste ti hraci acku pomohli.

Reagovat
smazaný uživatel

Evans určitě , na Cleverleyho jsem úplně zapomněl a na Januzaje jsem si nevzpomněl. McNair je už silně na hraně, ten toho dle mě odehrál málo i když pravda +/- stejně jako Tomori zatím za Chelski.

Stejně jsem chtěl poukázat na momentální situaci, kdy si United zatraceně málo produkují vlastní odchovance pro Áčko a že ta tradice práce s mládeží by stejně jako v Barceloně měla být. Celkově mě fascinuje ta nekoncepce velkých fotbalových klubů co se týká klubocýho herního projevu, za SAF mi přišlo že to bylo jasně stanovený a podchycený i když ono to nejspíš bude asi i tím, že když se koupí hráč za 80 mega éček, tak to zní mediálně líp než, tady toho hráče jsme si piplali posledních 10 let a koukněte jak hraje. Teď abychom se báli, aby mu nějací ropáci nenabídli lepší peníze a on to nás po naší investici do něj neposlal doprdele. Chybí klubismus. Takovej Shaw chodil na zápasy Chelsea, těsně před přestupem se označoval za fanouška Chelsea, vypadalo to že přestoupí k nim, tak asi proto a nakonec stejně skončil v United, protože se nabídlo víc peněz. Vůbec mu to nezazlívám, tak bych šel radši do United, ale doufám že si rozumíme co mi na tom vadí dle mě kdyby Chealski zacinkala zlaťáčkama tak si vybere je. Proto se mi třeba teď neskutečně líbí Bruno s jeho přístupem a United takových hráčů potřebuje víc.

Reagovat
Busby babes

ja ti nevim, pises zatracene malo si produkujeme hrace pro acko a pritom tam mam Hendersona, Rashe, McTominaye, Greenwooda, v sirsim kadru pak Lingarda, Tuanzebeho... a to teda jeste nepocitame Pogbu. Ale kdy jsme tech odchovancu meli vic? Class 92 fajn, ale to je dost vyjimecna situace.

Reagovat
smazaný uživatel

Ona to nemá být kritika, ale spíš povzdechnutí... do úplnýho základu patří jen Rash a McTominay těsně za základem pak Greenwood.

Prostě málo. Jak říkám od začátku, od United mám v Anglii ty nejvyšší očekávání a proto na ně mám větší nároky.

Reagovat
Kucka

To Schalke, wat?

Reagovat
Rudnevs

Tento rebríček nie je veľmi smerodatný. Hovorí len o príjmoch, nie o zisku. Schalke má síce veľké príjmy, nakoľko je to veľký klub s vlastným štadiónom, ale aj obrovské výdavky a dlhy.

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
puji

Nejvíc vydělavajíci a Barcelona dluží i uklizečkám

Reagovat
janinho

https://www.forcabarca.sk/clanok/40049/kratkodobe-zavazky-barcelony-neuveritelnych-730-milionov-eur

akoze ten bartomeu musel byt nasadeny Perezov agent, to inak nie je mozne. je pre mna nemyslitelne ze na to byvale vedenie nikto neda trestne oznamenie. sak keby takto sefovali nejakemu vyrobnemu podniku tak im to kontrolne organy zavru a opaskuju uz pred par rokmi.

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne si ho tam nasadil ako ked USA rozlozili ZSSR cez Gorbacova

Reagovat
janinho

tie sumy v mld kacek

Reagovat
h8_sfatto

to sice, ale aspoň i jednooký teď uvidí, že Babiš nás stojí jednu Barcelonu ročně

Reagovat
Marv

A v čem by měly být? V počtu fabií?

Reagovat
bobis21

Braník v petce je jediná uznávaná měna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
janinho

nie, ochcavky 1,9 TDI dpc

Reagovat
Luc-Luc

v metle a na hlinach

Reagovat
Luc-Luc

jooo lfc on a roll, kupte uz toho stopera

Reagovat
iamek

Tak Rash je ok

Reagovat
Whitemedia

není

Reagovat
Y.N.W.A

aneb fotbal vrací úder lukostřelbě... ta Hniličkova analýza jim zjevně leží v žaludku

Reagovat
smazaný uživatel

Aby ne. Na tý analýze, na základě který chtěla NSA rozdělovat část dotací, se totiž krásně ukázalo, jak je NSA (aspoň zatím) úplně zbytečná zbytečná a jací dementi mají aktuálně rozhodovat o rozdělování miliard ze státní kasy.

Reagovat
Y.N.W.A

jj, souhlas... prostě porcování medvěda známým... tak to prostě s veřejnýma prachama bude furt

Reagovat
smazaný uživatel

Kolem NSA čekám velkej průser. Když vidím ty lidi co bojují za Hniličku s tím, že mají rozjednané dotace a Hnilička ještě vypráví jak se i původně osobní schůzky mění ve schůzky pracovní (a co by asi tak mohli pracovního probírat že?). Hnilička na mě působí, že je docela blbej z hlediska nějakého právního povědomí a právní odpovědnosti. A vůbec bych se nedivil, kdyby byl za nějaký čas odsouzenej a ještě bude uraženej, že nic neudělal

Reagovat
bourbon

doufám, že se Milana zastane taky kuželkářský a bowlingový svaz

Reagovat
naheCZ

Reagovat
bobis21

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Busby babes

nedivim se jim, vsak je CR uplne v prdeli, uz i golmana jsme odvolali...

Reagovat
cristiano.K.

power play je vždycky švanda

Reagovat
Mastný Chobot

uf okedy som to prečítal na PC, tak zle vidím

Reagovat
Pipo123

Mateo Musacchio nehraje roli v dalších plánech AC Milán a z klubu odejde, zamířit by přitom měl ke konkurenci. Na příchodu argentinského obránce úspěšně pracuje Lazio, to zaplatí jeden milion eur. (football-italia.net)

Môže byť dobrá náhrada za zraneného Ramosa, vedľa Acerbiho by sa mu mohlo dariť

Reagovat
Kaka14

no ja som rad ze pojde, ked som ho videl ako naskocil do zapasu proti Atalante, tak mi to pripomenulo ked za nas hrali zoldaci bez nasadenia ... prechadzal sa tam ako modelka

Reagovat
Zaschrona

Milé vidět, že se nám daří v té top 20 držet docela stabilně. Ale ta finanční propast mezi kluby cca top 14 a kluby počínaje námi, to není zrovna zdravé pro budoucnost fotbalu.

Reagovat
r.mrazik

tak jim muzete neco poslat

Reagovat
Zaschrona

Nebo by ti vaši skrblíci z vedení mohli přestat navrhovat všechny ty varianty superlig, které v posledních měsících zkouší neustále vytahovat...

Reagovat
r.mrazik

simte...to rikas jenom proto,ze everton tam nikdo nechce...v opacnym pripade bys byl prvni ve fronte

Reagovat
Zaschrona

Nechci superligu ani kdyby tam měl Everton být. Respektive nechci v podstatě uzavřenou soutěž, jejímž jediným cílem akorát je definitivně zakonzervovat současné rozdělení pozic a finančních toků ve fotbale.

Reagovat
r.mrazik

ja si delam srandu

vzhledem k mistum velkych lig,je i LM vlastne dost zakonzervovana a nechava mensim obcas "cuchnout"

kazdopadne s ohledem na covid buh vi,jaka bude situace smerem do budoucna

Reagovat
Zaschrona

Za mě by bylo fajn cestou vrátit PMEZ, PVP a pohár UEFA a mít je jako tři varianty evropské verze národního poháru, kam se týmy kvalifikují dle výsledků v národní lize. V praxi by tyhle poháry nahradily termínově letní předkola a část termínů pro ligový pohár, hrát to na jeden zápas, vyšlo by to v pohodě. A pak vedle toho mít LM/EL na několik úrovní ve formátu Ligy národů na postupy a sestupy, která by byla odspodu otevřená dle výsledků v těch pohárech. Takže by pak vedle sebe byly národní liga + pohár a struktura evropských lig + pohárů. Dohromady by mohly být velké kluby šťastné, protože dostanou svojí variantu superligy, akorát by to snad mělo být v nějaké snesitelné podobě, kde zůstane nějaká reálnější šance pro evropský sen i pro malé a v nižších patrech by se mělo dostat i na nejlepší české kluby, což je základní argument, proč to taky mohou menší podpořit - klub typu Ajax či Celtic by měl mnohem lepší šance hrát dlouhodobě LM, pražská S zase EL a počítat s tím příjmem v rozpočtu dopředu a dle toho plánovat.

Reagovat
r.mrazik

na to nemam co rict...

tech modelu je mraky a i tvuj by jiste nejak sel

jen pochybuju,ze k tomu dojde

tech poharu bylo mraky a treba na PVP nikdo nekoukal a byly z toho maly prachy...i proto se zrusil

mne to ted nejak nevadi...nasralo me to pridelene 4 misto PL a dalsim prominentnim...ale tak...budiz

Reagovat
Zaschrona

PVP zničila inflace týmů v LM, to by tady odpadlo, když by tady zas byla jen pro mistry. Podle mě zásadní chyba byla, že se PVP spojil s pohárem UEFA a ne s LM, to ty poháry do značné míry zabilo. Měla se spojit s LM, prestiž pohárů by byla úplně jinde.

Reagovat
r.mrazik

Já pohár vítězů pohárů pamatuju...byla to až třetí soutěž a koukalo se na to, až když hrálo finále Lazio s Nedvědem. Špatný týmy, málo peněz, málo diváků. Soutěž o ničem. Bráno z tehdejší reality.

Reagovat
Zaschrona

Viz výš, nemá smysl brát do úvahy PVP v době, když už byl zničený přesunem dalších a dalších týmů do LM.

Reagovat
r.mrazik

Protože pvp nikdo ani tehdy moc hrát nechtěl...horší týmy jak v LM, o dost méně peněz...stejná zbytečnost jako intertoto Cup

Žádný top tým ti ani teď nebude chtít hrát pvp proti Liberci...

Reagovat
Zaschrona

Viz výš. Kouzlo a kvalitu PVP zničilo rozšiřování LM. Intertoto s tím nemá co dělat.

Reagovat
r.mrazik

viz realita,pvp byl az treti pohar v dulezitosti a proto nikoho nezajimal...a proto se zrusil

stejne jako intertoto

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Zaschrona

Jak do dubu, fakt.

Reagovat
r.mrazik

bavi me,kdyz mi nekdo vypravi,co sam nezazil a ja jo

Reagovat
Zaschrona

Tvl, nikdo nepopírá, že PVP ztratil na popularitě poté, co se rozšířila LM.

Reagovat
r.mrazik

tvl,zajimave bylo u tehle souteze az finale,kdyz se tam dostal nejaky lepsi tym....ale tak tu soutez obnovime!

Reagovat
celeb

https://www.marca.com/en/football/barcelona/2021/01/25/600eedeb46163f7a048b45b3.html

1.2 mld Eur dlh Barcelony, z toho 730 mil. Eur je kratkodoby dlh, ktory treba rychlo splatit.

GJ Bartomeu - snad zhnije najskor v base na dozivotie, kym sa prestahuje do pekla.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden přínos to zavřené hřiště přece jenom má. Když tam byli diváci, byl tam takový řev, že nebylo slyšet komentátory. Ne že by mi museli říkat, že Messi je právě u míče a pohonil to, ale dost hráčů je neznámých a něco o nich, něco o plánovaných utkáních se občas hodí, zejména když španělsky neumím a anglický přenos padá.

Teď tam řev není, takže je komentátory slyšet. Měla by být stanovena maximální intenzita ruchu a prostě to publikum utlumit. Na řvoucí a připité paviány není nikdo zvědavý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele