Preview středečních zápasů evropské kvalifikace MS 2010

14.10.2009, 09:21, aktualizováno 14.10.2009, 09:21
Previews
Evropské skupinové kvalifikační boje na světový šampionát v JAR se dnes uzavřou. Sedm evropských reprezentací má cestu do Afriky už jistou, na další čtyři přímé postupující se ještě čeká. Sobotní zápasy zamotaly také třetí skupinu, v níž se o vstupenku na MS na dálku střetne Slovensko a Slovinsko.
Skupina 1
Dánsko - Maďarsko  (středa 20:45)
Dánové i Maďaři se od začátku prali o přední příčky své kvalifikační skupiny, před posledním zápasem už panují v obou táborech rozdílné pocity. Domácí o víkendu porazili Švédsko a mají jistou první příčku, Maďarům naopak závěr vůbec nevyšel a po druhé porážce od Portugalců s největší pravděpodobností skončí čtvrtí.

Dánsko má v tuto chvíli 21 bodů, druhé Portugalsko je zpět o nedostižných pět bodů. Svěřenci Mortena Olsena se kvalifikovali na první velký turnaj od roku 2010, navíc dali nejvíce branek ze všech týmů ve skupině, což se v konkurenci Portugalska a Švédska až tolik nečekalo.

"Bylo fantastické kvalifikovat se doma, navíc proti Švédsku. Zatím jsme ani jednou neprohráli, všichni hráči, kteří se vystřídali v týmu, byli fantastičtí," pochvaluje si Olsen.

Olsen zřejmě nechá odpočinout některé hráče, obránci Simon Kjaer a Daniel Agger by mezi nimi neměli chybět, jelikož už v sobotu nastoupili s drobným sebezapřením. Hrát určitě nebude Per Kroldrup, který se již vrátil do Florencie.

Maďaři závěr kvalifikace nezvládli, přesto nemusejí smutnit. V konkuenci Portugalska, Dánska a Švédska dlouho bojovali o postup a už jenom letošní světový šampionát hráčů do dvaceti let napovídá, že čas této země teprve přijde.

"Mezi námi a Portugalskem je stále velký rozdíl. Byli na nás zkrátka moc dobří. Hráči ze sebe vydali vše, aby uhráli alespoň remízu, takže jim nic vyčítat nemohu," řekl po zápase v Portugalsku trenér Erwin Koeman.

Koeman dodatečně povolal dva nové fotbalisty, kteří na svém kontě nemají ani jeden reprezentační start - jsou jimi Miklos Gaal a Jozsef Varga.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.47 - 3.90 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Portugalsko - Malta  (středa 20:45)
Už je to jen formalita a Portugalsku díky konečnému zaváhání Švédska už stačí udělat poslední krok. I když zřejmě bude chybět největší hvězda Cristiano Ronaldo, na půdu vicemistra Evropy z roku 2004 přijede trpaslík z Malty. Pokud jižanský celek tento duel zvládne, půjde zřejmě do baráže, kde si bude moci vybírat krom Francie velmi přijatelné protivníky.

Malta je v tabulce na posledním místě s jediným bodem navzdory tomu, že nedala prozatím ani jednu branku. Na druhou stranu jich inkasovala 22, což je jen o něco více než dvě na zápas, a to zase tak špatná vizitka rozhodně není. Portugalsko po neuvěřitelných zaváháních mělo opravdu malou naději i na baráž, jenže díky zaváhání švédského soka se na ně štěstí usmálo. Hodně tomu napomohly výhry v dvojzápase s Maďarskem, kde Portugalsko bralo šest bodů.

Předtím ale Portugalci málem prohráli s Dánskem hovořilo se o tom, že skončí trenér Carlos Queiroz: "Teď už to neplatí, my vyhráli sobotní klání a jsme jednou nohou v baráži. Fanoušky v Guimaraes rozhodně nesmíme zklamat," má jasný úkol Queiroz. Jeho slova doplňuje pravý bek Jose Bosingwa: "Víme, že Malta je slabší než my. Měli jsem však v poslední době hodně smůly a neúspěch by to zase potvrdil," varuje spoluhráče Bosingwa.

Taktiku má Bosingwa promyšlenou do puntíku: "Je nám jasné že nebudou v úvodu chtít opustit vlastní vápno, ale my budeme pořád útočit a doufáme v rychlý nášup branek, abychom se uklidnili." Před tímto srazem byl v kádru také Liedson, který se dobře uvedl proti Maďarsku a nastoupí i proti Maltě. Největším kandidátem na Ronaldovo místo je Nani, dále také Simao Sabrosa.

Queiroz musí řešit ještě jednu změnu v sestavě, Pedro Mendese by měl nahradit Pepe, který si proti Maďarsku odpykával trest.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.01 - 15.00 - 41.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Švédsko - Albánie  (středa 20:45)
Švédové se zřejmě po několika letech nedostanou na vrcholný turnaj a určitě jim to je líto, s tím totiž téměř nikdo nepočítal. Švédové narazili na velmi těžkou skupinu a v ní se opravdu obtížně něco dělá. Jasným favoritem mělo být Portugalsko a v konkurenci zvedajícího se Dánska a houževnatého Maďarska to má opravdu těžké. Na zázrak, tedy zaváhání Portugalska s Maltou, věřit opravdu nemůže.

Švédové se dostali do této situace po prohře na půdě Dánska, kdy dlouho drželi nerozhodný výsledek a alespoň nějakou naději na postup. Měli by totiž o dvě branky horší skóre a mohli by bojovat až do samého konečného hvizdu. Jenže inkasovali, a proto jsou o bod pozadu. Albánie je velmi nepříjemný protivník a nedávno obrala o body právě Dánsko. Nebýt toho, jsou Dánové na mistrovství a duel by zřejmě vypadal úplně jinak.

Švédsko má Albánii též co oplácet, na její půdě totiž bezbrankově remizovalo 0:0 a i tyhle body by se nutně hodily. Navíc dlouho držela remízu s Portugalskem, gól v nastavení ovšem všechno zhatil. Proto má možná Švédsko malý důvod k tomu, aby bylo na tuto muslimskou zemičku naštvané. Hlavní trenér Lars Lagerback může samou radostí skákat z návratu útočného dua Johan Elmander - Markus Rosenberg, jenž jsou oba zpátky po zranění.

Navíc Lagerback může využít téměř kompletní kádr, do utkání naskočí totiž i důležití záložníci Viktor Elm a Daniel Anderson, duel s Albánií by proto měl být snadným soustem. "Já i asistent Roland Anderson jsme se shodli, že nám na výsledku enormně záleží. Jde přece o kvalifikaci a další povzbuzení v jiných soutěží. Navíc si chceme závěrečné vystoupení alespoň trochu užít," plánuje směle Lagerback.

Hosté zřejmě nastoupí ve velmi defenzivním rozestavení 4-4-1-1, možná ale to bude naopak a budou hrát klasicky 4-4-2. Hlavní opory ve světě všeobecné známé Lorik Cana a Erjun Bogdani budou připraveni docílit dalšího překvapení. "Pro mě je šampionát uzavřená kapitola. Je mi 38 let a už bych na něm i přes zázračný postup asi nestartoval. Teď si chci hlavně užít poslední duel s Albánií," doplnil ho veteránský forvard Henrik Larsson.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.80 - 12.75
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dánsko963016:421
2.Portugalsko944113:516
3.Švédsko94329:415
4.Maďarsko94149:813
5.Albánie91445:97
6.Malta90180:221
Skupina 2
Švýcarsko - Izrael  (středa 20:00)
Švýcarsko je na nejlepší cestě postoupit na světový šampionát do Jižní Afriky, momentálně má tříbodový náskok na druhé Řecko a v utkání proti Izraeli tak kouči Hitzfeldovi stačí pouhý bod.

Po nejistém startu do kvalifikace se Švýcarsko vzpamatovalo a skvělými výkony okořeněnými šesti výhrami se svěřenci kouče Ottmara Hitzfelda vymrštili až na první místo druhé kvalifikační skupiny. Poslední vzájemný souboj Švýcarska s Izraelem se vyvíjel mnohem lépe pro hosty, Izrael se však postaral o nečekaný zvrat a dvěma góly si zajistil remízu 2:2. Tentokrát se Švýcarsko představí na domácím hřišti a s cílem uhrát nejméně znovu remízu.

Izrael má o motivaci do posledního zápasu kvalifikace postaráno, jen výhra ve Švýcarsku a prohra Řecka s Lucemburskem ho totiž může posunout do vysněné baráže. Po devíti kvalifikačních kolech má Izrael na svém kontě patnáct bodů, podle všeho by ale ani výhra na druhé místo nestačila. Sám Izrael totiž Lucembursku v minulém zápase nastřílel sedm branek, Řecko má tedy před posledním kolem velkou výhodu. Tým se jmény jako jsou Yossi Benayoun, Ben Sahar, nebo Tal Ben Haim se ale jistě předem nevzdá.

Domácí budou v utkání postrádat zraněného obránce Johana Djouroua z Arsenalu, který je s kolenem dlouhodobě mimo hru. Zraněný je i Ludovic Magnin, naopak po karetním trestu se vrací Stephane Grichting, Hittzfeld ale podle všeho základní sestavu měnit nebude.
Švýcarsko - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Spycher, Senderos, Lichtsteiner, Von Bergen - Huggel, Inler, Barnetta, Volanthen - Frei, Nkufo
Izrael - pravděpodobná sestava:
Aouate - Ben Haim, Ben Dayan, Saban, Ziv - Cohen, Benayoun, Kaval, Baruchyan - Barda, Sahar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.35 - 5.05
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Řecko - Lucembursko  (středa 20:00)
Čtyřgólové představení Theofanise Gekase proti Lotyšsku (5:2) prakticky posunulo Řeky do baráže. K definitivní jistotě je potřeba porazit celek Lucemburska, což by nemělo činit až takový velký problém.

Stále zůstává otevřený také souboj o první místo a tím pádem i přímý postup na mistrovství světa. K tomu ale mají Řekové dost daleko, hodně bude záležet na utkání hraném v Basileji, kde se představí domácí Švýcaři s nevýrazným Izraelem. Mistři Evropy z roku 2004 ale musí spoléhat na porážku helvétského kříže, jinak se budou muset spokojit jen s baráží.

Důležité ale spíše bude, aby se Řekové soustředili na svůj úkol, tedy na výhru proti Lucembursku. Podobná sebeuspokojení je už v minulosti stála hodně draho. Zdá se především, že z letargie se probouzí řecký útok, který v průběhu této kvalifikace tolik haproval. Už proti Lotyšsku působil jako politý živou vodou a totéž chce předvést také ve středu.

Izrael by se musel pokusit o podobné překvapení, jaké stvořili Lucemburčané, kteří před zraky zkoprnělých švýcarských fandů zvítězili nad místními miláčky 2:1 a přepsali tak své fotbalové dějiny.

Lze předpokládat, že cíl Lucemburska zůstává jediný, a to neskončit ve skupině úplně poslední. Za touto malinkatou zemičkou se totiž nachází ještě Moldavsko, které aktuálně ztrácí dva body. Přesto asi jen málokdo věří v bodový zisk Lucemburska. Přesto ale mohou hosté hodnotit tuto kvalifikaci jako velmi úspěšnou. Zisk pěti bodů v konečném účtování znamená velké zlepšení oproti té předchozí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.01 - 15.00 - 41.00
více informací
Lotyšsko - Moldavsko  (středa 20:00)
Lotyšsko prohrálo svůj boj o kvalifikaci na MS v minulém zápase proti Řecku a jak dopadne souboj z Moldavskem, na tom téměř vůbec nezáleží. Řecko totiž přivítá doma Lucembursko a muselo by prohrát. K tomu se tam ještě tlačí Izrael, který hraje na půdě Švýcarska, jenž má postup stvrzen. Moldavsko je na úplně poslední pozici se třemi body a to, že zřejmě skončí za Lucemburskem, je také velká potupa.

Možná však dokáže východní celek zmobilizovat síly a prolomí ledy. Letos zatím ještě nezvítězil, jenže proti zklamanému Lotyšsku by to mohlo jít. Moldavsko právě obě střetnutí s trpaslíkem ležícím blízko Nizozemska a Belgie jen remizovalo a i když se urodila ještě jedna plichta, tři přímé body jsou zatím jenom snem. Lotyšsko v posledním vystoupení vedlo v Řecku 2:1 díky dvěma trefám Marise Verpakovskise a tento stav vydržel až do konce první půle.

Jenže pak přišla neuvěřitelná změť a díky okamžité proměněné penaltě domácí duel otočili. V závěru už pak mistr Evropy z roku 2004 dal utkání výsledek 5:2. Naposledy se mančafty potkaly předloni v srpnu v přátelském utkání a světe div se - Moldavsko opravdu vykradlo stánek 2:1. Lotyšsko mělo fantastickou druhou polovinu kvalifikace, ta první tragická ovšem všechno zhatila.

Moldavsko bude moci využít kompletní sestavu a obraně opět bude vypomáhat Dobrovolski, jinak velmi útočný typ. Lotyšsko doufá, že v útoku opět bude k dispozici vedle Maris Verpakovskis, jenž má mírné problémy a nechce v tomto utkání příliš riskovat. Vedle něho by se nyní měl učit mladík Karlsons. "Zřejmě nám o nic nepůjde, rádi bychom ale zakončili kvalifikaci důstojně," uvedl kouč Lotyšska Stárkova.
Lotyšsko - pravděpodobná sestava:
Vanins- Ivanovs, Gorkss, Kacanovs, Klava - Rubins, Kolesnicenko, Laizans, Cauna - Verpakovskis, Karlsons.
Moldavsko - pravděpodobná sestava:
Namasco- Lascenov, Savinov, Catinsus, Epureanu- Golovatenco, Suvorov, Cebotari, Calincov- Ovscanicov, Sofroni.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.20 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Švýcarsko962118:820
2.Řecko952218:917
3.Izrael943220:1015
4.Lotyšsko942315:1314
5.Lucembursko91263:235
6.Moldavsko90364:153
Skupina 3
Česko - Severní Irsko  (středa 20:30)
S minimálními šancemi na postup vstoupí čeští fotbalisté ve středu v pražském Edenu do posledního dějství kvalifikace pro mistrovství světa proti Severnímu Irsku. Duel s houževnatým ostrovním soupeřem bude především bojem o pověst českého fotbalu a také loučením. Na poslední zápas bohaté kariéry v národním týmu se chystá Marek Jankulovski a svou trenérskou epizodu na jeho lavičce pravděpodobně uzavře i předseda svazu Ivan Hašek. V úvahách o jeho nástupci nejčastěji zaznívá jméno jeho asistenta Michala Bílka, což dnes Hašek odmítl komentovat a odkázal až na čtvrtek.

"Teď nás zajímá jen zápas se Severním Irskem a náš úspěch. Žádné spekulace o mé budoucnosti, nechceme se ani moc upínat k zápasu v San Marinu," zdůraznil Hašek na dnešní tiskové konferenci. Aby Češi postoupili do listopadové baráže, musejí ve středu vyhrát a zároveň jejich rival Slovinsko nesmí zvítězit v San Marinu. Jenže tomu věří málokdo, a tak český tým téměř určitě dopadne nejhůř od MS v roce 1998, kdy naposledy nepostoupil ani do baráže.

To však neznamená, že by nebylo o co hrát. Hráči určitě chtějí dál vylepšovat svou pověst, která v nepovedené kvalifikaci hodně utrpěla. Ve hře je i koeficient pro losování příštího evropského šampionátu, podle nějž má Česká republika stále ještě šanci dostat se do prvního koše, a tak se v boji o účast na závěrečnému turnaji v Polsku a na Ukrajině vyhnout nejtěžším soupeřům.

I sami hráči odmítají, že by jim chyběla motivace. "Tyhle debaty moc nechápu, to bychom nemohli jezdit ani na přípravné zápasy. Musíme stále vylepšovat pověst českého fotbalu, jde o koeficient pro kvalifikaci," řekl Tomáš Hübschman.

Jeho slova podtrhl i sám Hašek. "Středeční zápas může být důležitý pro náš koeficient, třeba ovlivní to, v jakém koši budeme nasazení před další kvalifikací. Ale hlavně se budeme snažit o to, abychom potěšili naše fanoušky," řekl trenér.

Jeho tým půjde do utkání v plné síle, žádný hráč si nestěžoval na zdravotní potíže a nikdo nemá disciplinární trest. Trenér mužstvo udržuje ve stejném napětí jako před sobotním zápasem s Polskem. Hašek dnes také připustil, že uvažuje o několika změnách v sestavě, i když odmítl být konkrétní.

On sám se pravděpodobně chystá na své poslední utkání v dočasné dvojroli. Alespoň tak o tom hovořil, když mužstvo přebíral. Teď debaty na toto téma zatím odmítá. "Začneme o tom mluvit až po zápase se Severním Irskem, teď se nehodlám ničím takovým rozptylovat. Stejně jako celý tým se soustředím jen na blížící se utkání," zdůraznil Hašek.

Jako nejpravděpodobnější se jeví varianta, že na hlavního kouče povýší asistent Michal Bílek, ale podle zákulisních informací není vyloučeno ani to, že Hašek trenérem zůstane. "Teď tyto spekulace opravdu nejsou na pořadu dne," utnul další debatu Hašek.

Ať už v příští kvalifikaci povede mužstvo kdokoli, zdědí tým, který nebude muset příliš měnit. Loučení slibuje jen Jankulovski a končit zřejmě bude také Štajner, všichni ostatní budou pro příští kvalifikační cyklus k dispozici.

Fotbalisté Severní Irska nejsou mužstvem, které by chtělo jen skromně asistovat při českém loučení a vylepšování koeficientu. Kdykoli s ním Češi hráli, vždy to byl až do poslední minuty otevřený boj. A všichni ještě mají v živé paměti loňskou bezbrankovou remízu v Belfastu.

Hosté sice mají také ještě teoretickou naději proklouznout do baráže, ale sami tomu příliš nevěří a zápas berou jako začátek nové éry. Museli by v Praze výrazně zvítězit a Slovinsko zároveň nečekaně prohrát v San Marinu. "Ztratili jsme šanci na postup, ale do Prahy si jedeme pro dobrý výsledek a chceme předvést útočný fotbal," řekl trenér Nigel Worthington, který i přes neúspěch zřejmě u týmu zůstane.

Zápas začne ve 20:30, přímý přenos vysílá Nova. Nominovaní rozhodčí dorazí z Francie, jako hlavní Laurent Duhamel, který kdysi v pohárech řídil například zápasy Slavia - Dinamo Tbilisi (3:1) nebo Žižkov - Innsbruck (0:0). Vzhledem k mizivým šancím na postup a nevlídnému počasí se Synot Tip Arena sotva zaplní. Pořadatelé očekávají asi 12.000 diváků.
Česko - pravděpodobná sestava:
Čech - Grygera, Hubník, Sivok, Jankulovski - Sionko, Rosický, Hübschman, Plašil - Baroš, Necid.
Severní Irsko - pravděpodobná sestava:
Taylor - McAuley, McGivern, Hughes, Craigan - Johnson, Baird, McCourt, McCann, Davis - Healy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.65 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Polsko - Slovensko  (středa 20:30)
Ani sobotní překvapivá prohra se Slovinskem a oddálení postupových oslav nenahlodalo víru slovenských fotbalistů, že jim účast na mistrovství světa v příštím roce neunikne. Slováci k poslednímu zápasu do Polska sice nastoupí výrazně oslabení a bez hráčů základní sestavy, přesto věří ve vítězství a s ním spojenou přímou cestu do Jihoafrické republiky.

"Tenhle tým je vnitřně strašně silný. Vůbec nepochybuju, že bychom to nezvládli" prohlásil útočník Robert Vittek. Slovensko má všechno ve svých rukou. Pokud získá tři body, nemusí se ohlížet na výsledek dotírajících Slovinců na půdě slaboučkého San Marina, v jejichž zaváhání tajně doufají Češi. Ti ještě mohou Slovince v případě vítězství nad Severním Irskem vystřídat na druhém místě a zajistit si alespoň baráž.

Slováci se však musejí mít na pozoru. Slovinsko jen těžko ztratí body a pokud sami nezvítězí v Chorzówě, zbude na ně jen zrádná baráž. "To byl možná náš problém v sobotu. Dolehlo na nás, že jsme poprvé tak blízko velkému turnaji a psychicky to nezvládli. Teď už takovou chybu neuděláme," uvedl Vittek.

"Nechtěl jsem, aby se rozhodovalo právě v Polsku, toužil jsem, aby bylo jasno už po sobotě. Ale teď už s tím nic nenaděláme, musíme napravit sobotu a vrátit radost celému Slovensku," vrátil se brankář Ján Mucha k porážce 0:2 se Slovinskem, která týmu kouče Vladimíra Weisse oddálila první účast na velkém turnaji.

K Muchovi se teď upínají naděje slovenského fotbalu a brankář Legie Varšava zažije na polské půdě zvlášť pikantní vyvrcholení kvalifikace. "Znám všechny polské hráče, oni zase mě, o to horší to pro mě bude," povzdechl si Mucha. "Bude to otázka života a smrti."

Mucha si musí zvykat na novou obranu. Po nepovedeném duelu se Slovinskem vypadli kvůli žlutým kartám klíčoví stopeři Martin Škrtel s Jánem Ďuricou, stejně jako levý bek Radoslav Zabavník a záložník Miroslav Stoch. I proto Weiss dodatečně povolal stopera Lubomíra Michalíka z třetiligového anglického Leedsu.

Zraněný je i Filip Hološko. Další útočník Stanislav Šesták, autor šesti kvalifikačních branek, sice ještě úplně nedoléčil zlomený prst na ruce a v sobotu v sestavě chyběl, ale klíčový duel si ujít nenechá. Nastoupí prý se speciální ortézou na ruce. Zatímco Slovensko se chystá na svůj možná největší zápas, odevzdaní Poláci po sobotní prohře v Praze ztratili poslední zbytky šancí a jejich rozklad dráždí horkokrevné fanoušky.

Ti veřejně hovoří o bojkotu středečního duelu. Napovídá tomu i to, že je zatím prodaných kolem 6000 lístků, zatímco kapacita Slezského stadionu v Chorzówě, kde loni prohrál český tým, je 40.000 míst. Slovensko tak možná bude mít téměř domácí prostředí.

Polský trenér Stefan Majewski chce v posledním duelu za každou cenu vyhrát. Na tiskové konferenci prohlásil, že v sestavě dojde oproti zápasu v Praze k několika změnám. "Určitě nastoupí od začátku Jerzy Dudek a pravděpodobně dojde i dalším obměnám. Chtěl bych dát šanci většímu počtu hráčů, nejen těm, kteří nastoupili v Praze," řekl Majewski.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.15 - 3.45 - 2.10
více informací
San Marino - Slovinsko  (středa 20:30)
Slovinci před duelem v San Marinu ví, že pokud podle očekávání zvítězí, nejméně baráž jim neunikne. Na dálku ale budou držet palce i Polsku, protože jakákoliv ztráta Slovenska by je poprvé od mistrovství světa v roce 2002 posunula na vrcholný turnaj. Mužstvo vedené koučem Matjažem Kekem v kvalifikaci vyhrálo předchozí tři zápasy a po posledním triumfu v Bratislavě je v euforii, sám trenér se ji ale snaží mírnit.

Slovinci se chtějí poučit z chyby Slováků, a proto nepřipravují žádné oslavy případného postupu na světový šampionát. "K zápasu se San Marinem musíme přistoupit s maximální pokorou a bez arogance. Nesmí v nás klíčit přesvědčení, že vítězství přijde samo," nabádal Kek.

"I se San Marinem musíme hrát stejně, jako by to bylo třeba na Slovensku. Teprve pak můžeme myslet na zápas v Polsku, který snad skončí k naší radosti," řekl autor krásné sobotní branky Valter Birsa. Kdyby zápas v Serravalle nezvládli, byla by to prvotřídní senzace. San Marino ve svých 97 zápasech dokázalo uhrát jen tři remízy, radost z vítězství poznalo pouze v dubnu roku 2004, když porazilo Lichtenštejnsko. Od té doby ale na jakýkoliv bodový zisk čeká marně, v průměru inkasovalo téměř pět gólů na utkání a v žebříčku FIFA mu patří až 203. místo. Pod ním jsou už jen čtyři země.

Se slovinským týmem zůstal i útočník Milivoje Novakovič, který se odmítl vrátit do 1. FC Kolín nad Rýnem, přestože se tak původně se svým klubem dohodl. I přes chronické problémy s třísly nechce reprezentaci opustit a místo léčení hodlá pomoci národnímu týmu. "Vím, že to není vůči klubu správné, ale teď jsem přece nemohl odjet," vysvětloval rozpolcený Novakovič. Pokud by se objevil v základní sestavě, zřejmě by plnil roli kapitána, jelikož Robert Koren nebude moci kvůli kartám nastoupit.

Domácí celek z Apeninkského poloostrova zůstane jednoznačně poslední, při skóre 1:44 tomu ani nemůže být jinak. San Marino tak ani v této kvalifikaci nepřekročilo svůj stín.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 41.00 - 15.00 - 1.01
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Slovensko961221:1019
2.Slovinsko952215:417
3.Česko943217:615
4.Severní Irsko942313:914
5.Polsko932419:1311
6.San Marino90091:440
Skupina 4
Ázerbájdžán - Rusko  (středa 18:00)
Rusové budou bojovat o mistrovství světa v baráži, kterou jim už nikdo nevezme. Motivací Ázerbajdžánu v dnešním utkání je snaha neskončit ve skupině poslední.

Svěřenci Bertiho Vogtse dokázali v sobotu v letošní kvalifikaci poprvé vyhrát, dokonce venku, a svého soupeře z Lichtenštejnska odsunuli na poslední místo. Domácí se spoléhají na dobrou obranu a věří, že znepříjemní život i Rusku.

Rusko bojovalo o přímý postup na šampionát v Jižní Africe, nakonec na něj určitě nedosáhne. Rozhodl sobotní zápas proti Německu. Tým trenéra Guuse Hiddinka na hřišti rozhodně nebyl horší, jenže Němci dokázali vstřelit branku a svému soupeři v tabulce odskočili.

Hiddink dal najevo, že v posledním utkání kvalifikace dostanou příležitost méně vytěžovaní hráči. V roli štítového záložníka by měl Denisova nahradit Torbinskij, kolik dalších změn bude, uvidíme až večer.
Ázerbájdžán - pravděpodobná sestava:
Agaev - Abishev, Allahverdiyev, Levin, Medvedev - Akhtiamov, Shukurov, Chertoganov, Mammadov, Javadov - Nadyrov
Rusko - pravděpodobná sestava:
Akinfeev - Anyukov, Berezutskiy, Ignashevich, Zhirkov - Torbinskiy - Bystrov, Semshov, Zyryanov, Arshavin - Kerzhakov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 9.00 - 5.00 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Německo - Finsko  (středa 18:00)
Hamburk se může těšit na oslavy německého postupu do JAR. Naši západní sousedé v sobotu vydřeli výhru v Rusku a zajistili si přímý postup. Postupovou párty tentokráte budou chtít okořenit lepším výkonem a především výsledkem, než před dvěma lety.

Když Německo naposledy slavilo postup, uřízlo si doma ostudu. Postarali se o ní čeští reprezentanti, kteří v Mnichově před dvěma lety vyhráli jasně 3:0 a předskočili Německo v tabulce kvalifikační skupiny o postup na ME 2008.

Němci byli ve skupině až do víkendu suverénní, přesto museli o přímý postup dlouho tvrdě bojovat a nakonec se o něj i strachovat. V sobotu hráli svěřenci Joachima Löwa v Rusku a zvítězili 1:0, zápasu by ovšem vzhledem k průběhu slušel jiný výsledek. Rusové totiž byli lepším týmem a především po změně stran si vypracovali několik velmi slibných šancí, zaostali ovšem v zakončení a zatímco Miroslav Klose v první půli gól dal, ruští hráči recept na brankáře soupeře nenašli a nepomohla jim k tomu ani přesilovka po vyloučení Boatenga.

V německé bráně se v sobotu objevil René Adler, který nahradil nemocného Roberta Enkeho. Adler bude chytat i ve středu a až poté se dostane na další náhradníky. V listopadu si v přípravě proti Chile zachytá Tim Wiese, o čtyři dny proti Egyptu dostane šanci Manuel Neuer.

"V obraně začneme s Arne Friedrichem, v záloze nastoupí Thomas Hitzlsperger, kterého čeká 50. zápas za reprezentaci a v útoku dostane šanci Cacau," nastínil trochu sestavu Löw, který od úvodních minut počítá i s obráncem Andreasem Beckem a záložníkem Piotrem Trochowskim. Problémy s kotníkem naopak má kapitán Michael Ballack a nad jeho startem stále visí otazník

Finové dělali, co mohli, v konkurenci Německa a Ruska je ovšem i sedmnáct bodů málo a nakonec skončí třetí. "Odměnou" jim může být ztráta trenéra, ze švédské lavičky podle všeho odstoupí Lars Lagerback a mluví se o tom, že by ho mohl nahradit Stuart Baxter.

"Probudil jsem se a našel své jméno na seznamu tří kandidátů na funkci trenéra Švédska. Své si k tomu řekne i finská strana, ta už začala pracovat na prodloužení mé strany," řekl Baxter, který ve Švédsku pracoval, když vedl AIK a Halmstad.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 5.25 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lichtenštejnsko - Wales  (středa 20:00)
Maličké Lichtenštejnsko bude v posledním kvalifikačním zápase bojovat o zisk tří bodů proti Walesu, protože jenom výhra je udrží v naději, že fotbalový trpaslík neskončí na posledním místě. Lichtenštejnci navíc budou spoléhat na výhru Ruska v Ázerbajdžánu.

Pro diváky nepříliš atraktivní zápas, ve kterém oběma celkům už o nic nepůjde. Tedy ne tak doslova, Lichtenštejnsko má možnost skončit v tabulce na pátém místě, jenomže k tomu je potřeba velká shoda náhod. Lichtenštejnsko rozhodně není týmem, který by porážel vyspělé evropské celky a v celoevropském měřítku se mu přisuzuje obdobná pozice jako Lucembursku, Maltě, Andoře a jiným. V domácím prostředí proti Walesu budou Lichtenštejnci opět outsideři. Kdyby se to fotbalovému trpaslíku přeci jenom povedlo, muselo byt doufat ve výhru Ruska v Ázerbajdžánu, což není tolik nepravděpodobné.

Velšané si rozhodně představovali kvalifikaci na mistrovství světa 2010 trošku jinak, v konkurenci s Německem, Ruskem či Finskem se chtěli prát o druhé místo, ale předpoklady jim jaksi nevyšly. Wales se v utkáních trápil a dohromady nasbíral pouhopouhých devět bodů, což je na zemi odkud pocházejí hvězdy typu Giggse nebo Bellamyho žalostné málo. Sám Ryan Giggs už v reprezentaci nepůsobí, ale právě od Bellamyho se očekávaly lepší výsledky. Wales tak bude mít možnost rozloučení se s kvalifikací a potažmo se světovým šampionátem v zápase s Lichtenštejnskem. Ať už utkání skončí jakkoliv, Wales jiné než čtvrté místo neobsadí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 4.00 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo981025:425
2.Rusko970218:521
3.Finsko952213:1317
4.Wales93067:129
5.Ázerbájdžán91173:134
6.Lichtenštejnsko90272:212
Skupina 5
Turecko - Arménie  (středa 20:00)
Závěrečný kvalifikační zápas páté skupiny mezi Tureckem a Arménie nebude mít pro konečné pořadí větší význam, respektive nezamíchá postupovými kartami. Turci jsou sice třetí, ale Bosnu a Hercegovinu již dohnat nemůžou. Arménie může teoreticky opustit poslední místo.

Přesto však pravděpodobně oba výběry do zápasu půjdou na 100 procent. Důvod je jednoduchý, sousedící země totiž spolu nevycházejí zrovna dobře, různé boje a nepokoje byly v posledních letech na denním pořádku. Minulý víkend se ale zástupci obou zemí sešli ve švýcarském Curychu, aby podepsali jakousi mírovou dohodu.

To už jsme ale příliš odbočili od toho, co nás zajímá nejvíc, od fotbalu. Jak již bylo řečeno, dá se očekávat vyhecované utkání, v němž si svoji derniéru odbude kouč Turků Fatih Terim. Ten před pár dny oznámil, že po neúspěšné kvalifikaci končí a středeční klání bude jeho posledním na turecké lavičce. Do svého posledního výběru základní jedenáctky nebude moci Terim zahrnout několik fotbalistů, Sabriho Sarioglua, Mehmeta Aurelia, Gokhana Zana - všichni jsou zraněni. Otazníky visí také nad starty útočníků Sercana Yildirima a Nuriho Sahina. Naopak se vrací Emre Belozoglu a Arda Turan.

Arménie nemůže oproti obvyklé sestavě počítat s dvojicí fotbalistů. Místo Davita Grigoryana a Edgara Manucharyana byli povoláni Artak Grigoryan a jeho jmenovec Dashyan.
Turecko - pravděpodobná sestava:
Volkan Demirel - Cetin, Emre Asik, Turaci, Hakan Balta - Altintop, Tuncay Sanli, Emre Belozoglu, Arda Turan - Nihat Kahveci, Semih Senturk
Arménie - pravděpodobná sestava:
Berezovsky - Hovsepyan, Mkoyan, Arzumanyan, A. Mkrtchyan, Edigaryan - M. Mkrtchyan, Karamyan, Artavazd Karamian - Goharyan, Pizzelli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.50 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bosna a Hercegovina - Španělsko  (středa 20:00)
Jako dobrou genarálku pro následující barážové střetnutí může brát Bosna a Hercegovina svůj poslední zápas v kvalifikační skupině proti již postupujícímu Španělsku. Hosté si zajistili své vstupenky do Jižní Afriky hodně snadno. Neztratili ani bod a rádi by ve své sérii vítězství pokračovali.

Třicet výher za posledních jedenatřicet zápasů. Až na prohru v Poháru FIFA s USA si Španělé od 17. listopadu roku 2007 vedou nadmíru dobře. Z té více než úctyhodné statistiky jde opravdu strach. Čerstvým mistrům Evropy se však v Zenici nebudou sbírat body vůbec snadno. "Hrajeme proti jedné z nejlepších reprezentací světa," ví bosenský kouč Miroslav Blaževič.

Bosna a Hercegovina je blízko historického úspěchu. Na suverénní Španělsko ve skupině v žádném případě neměla, ale ze hry o postup dokázala vyřadit třeba loňské semifinalisty EURO 2008 Turky nebo Belgii. Poslední výhra 2:0 v Estonsku, kterou nezařídili nikdo jiný než bundesligoví snajpři Džeko s Ibiševičem, zajistila balkánské zemi jistou účast v baráži, ve které se porve o místo v Africe.

Takže hosté si nemohou dělat iluze o tom, že zápas bude lehký. Už v prvním zápase soupeře doma porazili s obtížemi 1:0. A protože chybět bude prakticky polovina reprezentace, má Bosna a Hercegovina velkou šanci uspět. "Bez ohledu na to, že jim někteří hráči nebudou hrát, jsou jasným favoritem zápasu. Věřím, že postavím mužstvo, které se postaví na odpor," přál by si Blaževič.

Španělsko bude konkrétně bez zraněných Carlose Marcheny, Xaviho a Daniho Güizy, jež už jsou zpátky ve svých klubech, Carles Puyol je vykartovaný. Cesc Fabregas musel z osobních důvodů odletět zpátky domů, ale podle jeho slov je prý ochoten zasáhnout do hry. Fernando Torres zůstal sice v týmu, ale jeho start je kvůli svalovým potížím velice nepravděpodobný, start Andrése Incesty je rovněž nejistý. K tomu je třeba připomenout i zraněného Davida Villu.

Sestava hostí tak bude hodně obměněná. I kouč Blaževič však počítá s tím, že v reprezentaci vyzkouší nová jména. "Máme problémy s vykartovanými," zdůvodnil. "Myslím si, že nemá smysl trestat hráče za žluté karty. Končí jedno utkání a jdeme do dalšího. Z toho pohledu nechápu, proč se karty přenáší. Poškozuje to akorát malé země jako jsme my," dodal.
Bosna a Hercegovina - pravděpodobná sestava:
Hasagič - Spahič, Nadarevič, Jahič - Pjanič, Muratovič, Rahimič, Salihovič - Misimovič - Ibiševič, Džeko
Španělsko - pravděpodobná sestava:
Casillas - Iraola, Albiol, Pique, Capdevila - Busquets, Xabi Alonso - Cazorla, Silva, Riera - Negredo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.50 - 3.50 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Estonsko - Belgie  (středa 20:30)
Pátá skupina už je definitivně rozhodnuta, postupující na světový šampionát a do baráže jsou již známi a v zápase mezi domácím Estonskem a Belgií už tak půjde jen o čest.

Pro domácí Estonsko se kvalifikační skupina nevyvíjela vůbec dobře a jediným úspěchem tak je výhra nad posledním týmem tabulky Arménií. Nezkušený tým nezvládl zápasy se silnějšími soupeři a s pouhými pěti body neměl na lepší pozice ani pomyšlení.

Mužstvo Tarma Ruutliho postrádá kvalitu a hráči, kteří by pravidelně nastupovali ve vyspělejších evropských ligách, se prostě v Estonsku nenachází. Kromě obránce Ragnara Klavana nemá Estonsko větší opory, ale do budoucna by z juniorských reprezentací mohlo přijít několik zajímavých hráčů.

Ve skupině 5 se od začátku dávaly šance na přímý postup jen Španělsku, ostatní týmy se měli utkat o baráž. Do souboje o druhou příčku skupiny se však překvapivě příliš nezapojovala Belgie, jedno z největších zklamání celé evropské kvalifikace. Možná právě nový kouč Dick Advocaat je tím pravým mužem, kdo dokáže probudit obrovský potenciál Belgie, která v poslední době produkuje zástup nesmírně talentovaných fotbalistů.

Advocaat se už nyní snaží přetvořit Belgii na dobře fungující a sehraný tým plný nadějných mladíků, jeden z nich se však v zápase proti Estonsku neukáže. Záložník Evertonu Marouane Fellaini musel reprezentační tým opustit, kvůli problémům se zuby moudrosti.
Estonsko - pravděpodobná sestava:
Parieko - Rahn, Kruglov, Barengrub, Klavan - Dmitrijev, Puri, Voskoboinikov, Vassiljev - Jaager, Saag
Belgie - pravděpodobná sestava:
Bailly - Swerts, Van Buyten, Vermaelen, Lombaerts - Vertonghen, Mirallas, Hazard, Lamad - Mpenza, Dembele
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.30 - 3.40 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko990023:327
2.Bosna a Hercegovina961223:819
3.Turecko933311:1012
4.Belgie931513:1810
5.Estonsko91267:245
6.Arménie91176:204
Skupina 6
Andorra - Ukrajina  (středa 17:30)
Ukrajina zvládla nervy drásající vystoupení s dosud neporaženou Angliíí a zřejmě se tak místo sebevědomého Chorvatska probojuje na šampionát. Úkol má k tomu jediný - obrat o body trpaslíka z Andorry a pokud by se mu to nepodařilo, dalo by se to přirovnat ke stejné senzaci, jako kdyby Slovinsko neporazilo San Marino a otevřelo tak cestu do baráže našemu výběru respektive chorvatskému. Jenže to je v obou případech pouze utopický sen a pokud se nestane něco neočekávaného, Ukrajina si duel pohlídá.

Andorra doposud nezískala ani bod a dala pouhé tři branky, inkasovala jich celkem 33. Prohrála i minulé vzájemné střetnutí s Kazachstánem jasně 1:3 a byla doposud opravdu bez šance, aby si nějaký ten korálek připsala. Ukrajina hrála proti Anglii celou dobu v početní výhodě a výsledek držela, nutno podotknout, že Anglii motivace opravdu chyběla. Ukrajina si hodně zkomplikovala situaci po remíze s Běloruskem, vše je ovšem napraveno.

Ukrajina se bude muset obejít bez obránce Dmytra Chygrynskiyho, který je mimo hru. Zpátky v sestavě je záložník Oleksandr Aliyev, jenž nahradí Oleksiye Gaye, který hodně chyboval v minulém kání. V útoku by opět měl řádit Andriy Ševčenko: "Všechno máme pevně ve svých rukách. Potřebujeme, abychom s úvodním výkopem všichni pochopili, že se začíná od nuly, musíme se hodně brzy uklidnit," vyjádřil se jasně kouč Oleksiy Mykhaylychenko.

Hosté budou spoléhat na to, že se jim do sestavy vrátí asi největší opora jejich mančaftu. Obránce a zároveň nejlepší střelec Ildefons Lima by opravdu měl být připraven. Celkem se trefil šestkrát a nyní by chtěl tuto cifru navýšit. Velkou ztrátou pro ukrajinský výběr je též absence liverpoolského hrota Andreje Voronina, nastoupit nemůže též další velká opora Anatolij Tymoschuk. "Je to rozhodně oslabení," ví dobře Mykhaylychenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 41.00 - 15.00 - 1.01
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Kazachstán - Chorvatsko  (středa 17:30)
Ve velmi podobné situaci jako česká reprezentace se nacházejí fotbalisté Chorvatska. Musejí totiž věřit v zázrak, aby se mohli poprat o postup do Jižní Afriky. Což o to, porazit Kazachstán by neměl být problém, jenže věřit, že Ukrajina zaváhá v Andoře, je více než bláhové.

Rozhodující pro celý průběh kvalifikace bylo sobotní utkání mezi Ukrajinou a Anglií. Zatímco Chorvatsko neuhrálo s vedoucími a již postupujícími Albion ani bod, Ukrajina doma vyhrála a dostala se na druhé místo zaručující baráž. Tím pádem dala asi definitivní stopku balkánskému celku. "Naději nám ale nikdo nemůže vzít," burcoval kouč Chorvatska Slaven Bilič.

V Astaně by neměl mít jeho tým větší problém. Jenže to samé se dá říci i o reprezentaci Ukrajiny. Andorra je fotbalový trpaslík a když v nějaké kvalifikaci získá někdy bod, je to pro ní obrovský úspěch. Aktuálně je poslední se skóre 3:33. Jestli Ukrajina pod Pyrenejemi zvítězí, postupuje do baráže. "Až do konce obou utkání jsme pořád ve hře. Jsme si vědomi, že je Ukrajina před branami úspěchu, ale my se budeme rvát," slibuje Bilič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 9.00 - 5.25 - 1.28
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Anglie - Bělorusko  (středa 21:00)
Angličané jsou zpět. Kvalifikací na MS 2010 propluli jako nůž máslem a mohou se opět těšit na světový šampionát. Dokázali tak napravit zklamání z roku 2007, kdy se na závěrečný turnaj do Rakouska a Švýcarska těsně nepodívali.

Tehdy bylo jejich zklamání podobné tomu z roku 1994, tehdy se rovněž na MS neprobojovali. Počáteční skepsi anglických fanoušků zažehnal už fantastický start do kvalifikačního cyklu. "Three Lions" nasázeli během tří utkání svým soupeřům skvělých 11 branek. Jejich řádění viděl také Minsk. Domácí reprezentaci totiž Albion nasázel tři góly a zvítězil 3:1.

To platí také pro Emila Heskeyho. Ještě před nedávnem byl zatracovaný a novináři na něm prakticky nenechali nit suchou. Nyní je prakticky nedotknutelný a zejména v očích Fabia Capella je považován za hvězdu. Ideálně totiž doplňuje anglického miláčka Wayna Rooneyho a oba spolu tvoří údernou dvojici, která se stala postrachem každého soupeře.

"Rooney je pro náš tým nesmírně důležitý," uvedl Capello po přesvědčivé výhře 5:1 nad Kazachstánem. "Na druhou stranu je ale Heskey důležitý pro něho. Obránci si vždycky všímají více právě jeho, čímž se otevírá prostor pro Rooneyho, jenž toho svým pohybem dokáže náležitě využít," pěje ódy na svou útočnou dvojici italský kouč Anglie.

Ačkoliv stále více roste na klubové úrovni spolupráce Petera Crouche a Jermaina Defoa, oba mají pořád hodně daleko do základní sestavy. Pokud se totiž s Heskeymu s Rooneyem bude dařit jako dosud, mají své místo v sestavě prakticky předplacené. Problém s útočníky, který Albion tolik svazoval v minulém cyklu je rázem pryč.

Capello ale řeší problémy v jiných sférách hřiště. Proti Kazachstánu už vyběhly na trávník obě středopolařské hvězdy, tedy Frank Lampard a Steven Gerrard. Oba vydrželi celý zápas, ale ani jeden z nich nijak výrazněji nezazářil. Do formy, kterou se prezentují v lize či Lize mistrů tak momentálně mají v národním dresu poměrně daleko.

Přesto ale mohou Bělorusové nadělat svému středečnímu soupeři nemalé potíže. Už několikrát dokázali favoritovi sebrat cenné body a Capello je v jednom ze svých rozhovorů dokonce přirovnal k Arsenalu. Hostů ale bude citelně chybět klíčový záložník Alexandr Hleb, což může způsobit značnou impotenci běloruského útoku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.50 - 17.00
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie980131:624
2.Ukrajina953115:618
3.Chorvatsko952217:1217
4.Bělorusko941419:1113
5.Kazachstán920710:276
6.Andorra90093:330
Skupina 7
Rumunsko - Faerské ostrovy  (středa 20:00)
Rumunsko končí neúspěšnou kvalifikaci domácím zápasem proti Faerským ostrovům. Tým kolem Adriana Mutua se pokusí potěšit fanoušky na závěr skupiny, z níž jdou dál Francouzi a Srbové.

Rumuni měli bojovat o postup na mistrovství světa, jenže horší než oni jsou zatím pouze Faerské ostrovy. Domácím se nepovedl především start kvalifikace, který odnesl vyhazovem trenér Piturca. Ani jeho nástupce Lucescu ale pozici týmu nevylepšil.

Po nadějných výsledcích vše pokazil sobotní pětigólový výprask od Srbů, kteří si tak definitivně zajistili přímý postup na šampionát. V utkání byl vyloučen Cristian Chivu, rumunský kapitán tak proti Faeřanům nenastoupí.

Faerské ostrovy utrpěly stejný debakl jako Rumunsko, pět branek jim na svém stadionu nadělila Francie. Seveřané mají v tuto chvíli na svém kontě čtyři body, doma dokázali porazit Litvu. A počet sedmnácti inkasovaných gólů je příslibem do dalších kvalifikací.
Rumunsko - pravděpodobná sestava:
Coman - Radoi, Maftei, Rat, Goian - Ghioane, Cristea, Balan, Grigore - Mutu, Marica
Faerské ostrovy - pravděpodobná sestava:
Mikkelsen - Petersen, Davidsen, Gregersen, Bo, Benjaminsen - Danielsen, Olsen, Lokin - R. Jacobsen, C. Jacobsen
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.05 - 11.00 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Litva - Srbsko  (středa 20:00)
Srbové si určitě po losu kvalifikace na mistrovství světa 2010 nepředstavovali, že budou mít s předstihem zajištěné první místo ve skupině, zvláště v konkurenci s Francií či Rumunskem. Jenomže se tak stalo a Srbsko si bude v posledním utkání hraném v Litvě užívat postup do Jihoafrické republiky.

Byla to rozhodně jedna z nejtěžších skupin celé kvalifikace Francie, Rumunsko, Srbsko, Rakousko a koneckonců i Litva se chtěli poprat o příčku, která jim zajistí světový šampionát. Po devíti odehraných kolech je jasno, přímý postup si vybojovali Srbové na úkor Francie, ještě více šokující je umístění Rumunů, se kterými se společně s Francií počítalo jako s hlavními favority. Zpět však k zápasu mezi Litvou a Srbskem, Litevci vstoupili do úvodu kvalifikace dobře, a zdálo se, že by mohli být černým koněm, jenomže pobaltské republice došel dech a nakonec skončila přesně tak, jak se očekávalo. Litva dokonce prohrála s Fearskými ostrovy a v tabulce ještě může skončit předposlední.

Zatímco v Litvě příliš radosti není, v Srbsku se mohutně oslavuje. Reprezentační celek totiž s předstihem vyhrál skupinu a poprvé v samostatné historii po rozdělení s Černou Horou míří na závěrečný turnaj. Srbsko si zahrálo na mistrovství světa v Německu, jenomže pod hlavičkou Srbska a Černé Hory. Srbové si postup zajistil parádním výkonem v prestižním duelu s Rumunskem, když nadělili svému soupeři pět branek. Výhra 5:0 znamenala, že Srbsko už nemůže být v tabulce předstiženo Francií, reprezentace galského kohouta tak míří jen do baráže.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.30 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Francie - Rakousko  (středa 20:00)
V tomto utkání už o nic nejde a Francie jde jistojistě do baráže, proto se bude hrát pouze o čest. Žádné vypuštění však nehrozí, hraje druhý tým se třetím a půjde alespoň o výkon a o francouzskou odvetu. Rakousko totiž dokázalo Francii porazit v prvním vzájemném souboji a právě proto možná galský kohout tápe, v baráži bude muset hodně zmobilizovat všechny síly. Rakousko už též nemůže být na třetí pozici ohroženo, avšak dá do toho jistě všechno.

Francie si v minulém duelu snadno poradila s Farskými ostrovy, jenže zaváhání Srbů po výprasku Rumunska 5:0 nepřišlo. Rakousko dokázalo porazit doma Litvu a potvrdilo tak úspěšný podzim, nyní to může potvrdit. "Nebudu teď různé věci vysvětlovat. Umíte si dobře představit, co by znamenalo, kdyby se Francie nedostala na světový svátek do JAR. My to rozhodně nesmíme zmeškat," je si jistý manažer Aime Jacquet.

"Jsem přesvědčený, že se nám tento cíl podaří splnit. Trenér dobře komunikuje s hráči a je hrozně zapálený do fotbalu. Nedopustil byl takový kolaps. Jeho výhodou je, že si nepřipustí, aby došlo k rozkladu nebo k jakékoliv špinavosti v kabině. Pokud budou hráči následovat jeho myšlenku, jdou to správnou cestou," vyzdvihuje Jacquet do nebes kouče francouzského výběru Raymonda Domenecha.

Největší otázku musí vyřešit na postu útočníka, má k dispozici hned čtyři velká jména. Netřeba mluvit o Thierrym Henrym, který se často stahuje "defenzivněji" jako ofenzivní záložník. Na hrotu přímo řádí většinou Nicolas Anelka a Karim Benzema. Jenže k nim nyní do party zřejmě přibude oživlý David Trezeguet, hrdina EURO 2000 a má i jako veterán dobrou šanci se do útoku prodrat.

Rakousko bude hrát s kompletním výběrem, Domenech bude postrádat v sestavě pouze hvězdu Realu Madrid Lassana Diarru.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Srbsko971121:622
2.Francie953115:818
3.Rakousko942313:1214
4.Litva93068:109
5.Rumunsko92349:179
6.Faerské ostrovy91174:174
Skupina 8
Irsko - Černá Hora  (středa 20:00)
Iry vede Ital Giovanni Trapattoni a hned na první pokus dostal Iry alespoň do baráže o světový šampionát. To není tak špatná vizitka. Zvlášť když měl za úkol z kabiny vymést špínu nadělanou jeho předchůdcem Stephenem Stauntonem. Teď už Ostrované nemají o co hrát, stejně jako jejich soupeř, oni se jen musejí soustředit na nadcházející dvojzápas, do kterého ovšem půjdou v mírné nevýhodě.

Stauntonovo řádění po sobě totiž zanechalo i jiný následek - poněkud pošramocený koeficient, díky němuž teď zelení hoši nebudou nasazeni. Těšit se tak mohou na horkou řeckou, ruskou, francouzskou či portugalskou půdu. Na druhou stranu ve středu k nim domů zavítají poněkud odevzdaní Černohorci, takže nelze vyloučit další leštění sebevědomí. Naposledy to byla solidní remíza s Itálií, která Iry mohla jakž takž potěšit. Výhra v přátelském zápase nad Jižní Afrikou a ještě o tři dny starší skalp Kypru se zas tolik nepočítají.

Balkánci se na druhou stranu sice mohou pochlubit minulým přívětivým výsledkem, když v sobotu obrali o všechny body Gruzii, ovšem jinak je to bída mísená s nouzí. Ve finále dostáváme až pátou příčku, na které trčí jak za Bulharskem, tak Kyprem. Třebaže tedy povětšinou v zápasech svému sokovi stačí, zatím zvítězili jen jedinkrát a po separaci se Srbskem poněkud tápají.

V Irsku se chystá velká slavnost, sté starty v reprezentaci si totiž odbudou dvě tamní legendy, Kevin Kilbane a Shay Given. Druhý jmenovaný se sice bude muset zvlášť ovládat, neboť mu hrozí jednozápasový distanc, avšak jakožto kapitán svůj tým jistě příkladně povede. Nejspíš vyprodaný stánek v Dublinu se těší rovněž na záložníka Hullu, jenž se stává teprve druhým krajánkem, který takového milníku dosáhl.

Právě kvůli hrozbě inkasování žluté karty bude Trapattoni hned několikrát pečlivě zvažovat, koho do utkání pošle a koho nechá jen na lavičce. S Givenem je předem domluvený na 45 minut, Kilbane kvůli miléniu také nevynechá. Jak ovšem dopadne Andrews, McGeady, Best či McShane, nám zatím zůstává skryto. Kouč Černé Hory Zoran Filipovič bude postrádat jen ofenzivní klenot Mirka Vučiniče.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.55 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Itálie - Kypr  (středa 20:00)
Úřadující mistři světa Italové nebudou na šampionátu v Africe chybět, Squadra Azzurra si zajistila přímý postup z předstihem a v poslední zápase bude čelit před vlastním národem Kypru. Italové navíc v kvalifikaci ještě neprohráli a jsou blízko k udržení nuly na kontě prohraných zápasů.

Mnohem více vzruchu, než jak dopadne Itálie v kvalifikační skupině, přinesla aféra okolo obránce Fabia Cannavara, jenž byl obviněn z užívání zakázaných látek. Sám Cannavaro se však cítil nevinný a brzy mu dal za pravdu i Olympijský výbor, který Cannavara zprostil obvinění. Někdejší nejlepší hráč světa by však proti Irům stejně nenastoupil, jelikož by si odpykával karetní trest z předchozích klání. Obránce Juventusu bude připraven nastoupit do následujícího utkání s Kyprem.

Italové už mají jisté prvenství ve skupině a proti Kypru budou hrát především s motivací neprohrát v kvalifikaci ani jeden zápas. Nicméně dá se očekávat, že trenér Marcelo Lippi vyzkouší i jiné hráče a na hřiště nepošle zdaleka nejsilnější tým, který má k dispozici. Squadra Azzurra si zajistila přímý postup na šampionát díky remíze s druhým Irskem, v Dublinu však svěřenci trenéra Lippiho prohrávali těsně před koncem 2:1 a kýžený bod jim zajistil až v nastavení střelec Florentiny - Alberto Gilardino.

Také Kypru už o nic nepůjde, ovšem aktuálně čtvrtý celek skupiny má možnost skončit na bronzové příčce. Italové to v domácím prostředí nebudou mít rozhodně jednoduché, naposledy okusili sílu kyperského fotbalu Bulhaři, kteří na Kypru utrpěli těžkou porážku 4:1. Samotní Kypřané jsou však na hřištích soupeře poloviční a zdaleka nepředvádějí takové výkony, kterými se prezentují na domácí scéně. Zápas s Itálií bude pro ně obrovskou výzvou, ovšem do zápasu vstoupí v roli jednoznačného outsidera. Jak už bylo řečeno, Italové jsou favority, což dokazuje vzájemná bilance obou soupeřů. Kypr totiž nad Itálií nikdy v historii nevyhrál, a dokonce Italům nesebral ani bod.
Itálie - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Santon, Cannavaro, Gamberini, Grosso - Pepe, D’Agostino, Gattuso - Rossi, Gilardino, Quagliarella.
Kypr - pravděpodobná sestava:
Avgousti - Christou, Elia, Charalambous - Michael, Dobrasinovic, Makrides, Charalambides, Aloneftis - Okkas, Konstantinou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.25 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bulharsko - Gruzie  (středa 20:00)
Bulharsku ani Gruzii o nic nejde. Domácí ztratili teoretickou šanci na baráž v sobotu, je také jasné, že Gruzínci skončí ve skupině na posledním místě.

Pro udržení alespoň malé šance na mistrovství potřebovali Bulhaři z posledních dvou zápasů kvalifikace bezpodmínečně získat šest bodů a čekat na výsledky Irska. Všechno začalo dobře, na Kypru otevřel skóre kanonýr Berbatov, jenže soupeř kontroval čtyřmi brankami a Bulhaři byli rázem mimo hru.

Ve skupině tak nejspíš skončí na třetím místě, čtvrtý Kypr ztrácí dva body a k poslednímu zápasu jede do Itálie. Právě Itálie ze supiny postupuje přímo na šampionát, druhé místo bude patřit Irsku. Bulhaři si mysleli na lepší výsledky, ale na postup mohou zapomenout.

Ještě mnohem hůř je na tom Gruzie. Osmé skupině sice podle papírových předpokladů chyběl outsider a týmy jako Kypr nebo Černá Hora mohly jen překvapit, nakonec odpadla Gruzie. Tým trenéra Cupera ani jednou z devíti zápasů nevyhrál, uhrál pouze tři remízy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.20 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie963015:521
2.Irsko945012:817
3.Bulharsko925211:1111
4.Kypr923412:139
5.Černá Hora91539:148
6.Gruzie90365:133

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (193)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Veřím san Marinu žeuhraje remizku,nechci zase ve finle fandit Německu bo Španělům

Reagovat
smazaný uživatel

co preboha na finale zmeni dnesny vykon San Marina???

Reagovat
smazaný uživatel

v azii vraj padal k dnesnemu ranu kurz na slovakov zavratnou rychlostou..........dufam ze to nieje dajaka cierna robota PZPN a SFZ Inak u nas sa preco uz prestal bojkot ked corgon liga je tam kde bola pred zapasom s polskom doma?

Reagovat
Xavi8

bojot neprestal, len nie je skoro vobec medializovany...

Reagovat
Xavi8

*bojkot

Reagovat
smazaný uživatel

Jen zázrak nás dostane na MS...

Reagovat
Xavi8

nas tiez...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si nemyslím, máte velkou šanci postoupit.

Reagovat
smazaný uživatel

No dovolím si tvrdit,že jestli Slováci pudou do baráže tak na 70% nepostoupí!!! V baráži budou těžší soupeři než momentálně naše skupina..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem oproti nám, mají to ve svých rukou. V baráži číhá Portugalsko s Francií, nevim kolikáté je Slovensko v žeb. fifa, ale nasazené asi nebude. Takže mám stejný názor jako ty

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě musí vyhrát v Polsku....no a to teda nevím.....spíš si zavřeli dveře se Slovinci

Reagovat
smazaný uživatel

Měli dva mečboly a jeden prováhali, teď mají druhý....

Reagovat
smazaný uživatel

Ovšem na podání je soupeř protože hrají venku

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně a Poláci se budou snažit aspon o plichtu,kdežto Slováci se svoji zaplátovanou sestavou...já sázím na Poláky-1 nebo 0 .

Reagovat
smazaný uživatel

tak nějak no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Slovákům budou chybět tři obránci zakl. sestavy...

Reagovat
Xavi8

Vittek by mal v prvom rade zacat hrat a nie rozpravat (a to celu kvalifikaciu)

Reagovat
Liquid

Proč u některých zápasů chybí tip eurofotbalu? Kazachstán-Chorvatsko čekám kříž.

Reagovat
šolim

Protože si stím neví rady, ale Ty určitě budeš.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

SLOVENSKOOO !!! Doufám, že to tomu velkohubýmu Rosickýmu vrátí.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm uvidíme....ale Rosa měl pravdu

Reagovat
jtbs

Rosa si moc vyskakoval uz minulu sezonu a teraz to este prikorenil...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

V BL je asi málo dobrejch útočníků (Kießling!), že za DFB musí hrát Brazilec... Löw za tohle

Reagovat
smazaný uživatel

ses tady spletl,ne? stím komentem.

Reagovat
Arne

A v čem bych se měl plést?

Reagovat
smazaný uživatel

Už nic...splet´sem se já. Bo sem si spletl DFB s Dortmundem ( to je koment vedle).

Reagovat
smazaný uživatel

viz Hajnal.

Reagovat
Arne

Ok.

Reagovat
herbage

Kießling mě nikdy nepřesvědčil, že by měl na německou repre, ale samozřejmě musí mít přednost před Cacauem. Dal byh šanci Mülleri

Reagovat
herbage

*Müllerovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Co se momentální formy týče, tak není lepšího německýho útočníka... Třeba by v repre vyhořel, ale šanci si momentálními výkony zaslouží na celé čáře a navíc je tu i motivační faktor - když budou hráči na úrovni podobné té jeho vidět, že Löw povolává jen své tři ovečky a Cacaua, tak mu to moc nepřidá...

To samé Müller, v těch přátelácích v listopadu snad šanci dostanou. Kießliga bych ale už zkusil teď proti Finům, s nasazením Kloseho v Rusku však nelze nesouhlasit, tam by Kießling byl těžko něco platnej.

Reagovat
herbage

Kießlinga jsem nikdy neměl moc v oblibě, už od Norimberku. Sice je snaživej, ale děsně zbrklej. Občas se mu povede parádní kousek, ale jinak průměr. Střílet umí oběma nohama, ale obě má levý. Potřebuje vedle sebe někoho, kdo to tam bude sázet a on mu bude míče sklepávat nebo s kym si může přihrávat, pak je platnej. Rozhodně však musí dostávat přednost před Cacauem, kterej nemá ani formu, ani perspektivu, ani není Němec v pravém slova smyslu(v Německu narozené Turky a podobně za Němce považuji). Kießling by se mhol skvěle doplňovat právě s Müllerem, proto by nebylo an škodu je proti Finsku zkusit

Reagovat
Arne

Zbrklej? Není to úplnej zabiják a když má den, tak šancí taky dokáže spálit hodně, ale zbrklej není a obě nohy levé - to nemyslíš vážně, ne? Pro hru týmu je hodně prospěšnej, a když přidává i ty góly, tak je to prostě paráda.

Reagovat
herbage

To jo, kdžy má den, tak hraje skvěle, ale pochybuji, že bude mít na tu nejvyšší úroveň

Reagovat
smazaný uživatel

Švédsko - Albánie 1 1,20

Česko - Sev.Irsko 1 1,35

Polsko - Slovensko 2 2,10

Švýcarsko - Izrael over 2,5 1,90

Bosna - Španělsko over 2,5 1,80

Reagovat
smazaný uživatel

Ani náhodou.... ....dej si to za 1.000.-

Reagovat
smazaný uživatel

co nevyjde ? ti slováci ?

už sem to dal za 30 liber

Reagovat
smazaný uživatel

měls to dát za 300.-liber...NEVĚŘÍM!!

Reagovat
smazaný uživatel

původně sem chtěl dát jenom na slováky za padesát, ale nakonec sem to takto zmršil

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně Slovákům nevěřím ani h..vno.....a stou sestavou...

Reagovat
jtbs

Polsko sa so zostavou tiez dvakrat chvalit nemoze

Reagovat
smazaný uživatel

To jo,ale tipuju plichtu....nemám nic proti Slovensku,ale po Slovincích jim už nevěřím. A se stavou co nabízí už vůbec. Polákům remíza stačí.

Reagovat
jtbs

mne sa zostava tiez nepaci...ale proste som vecny optimista a teraz je to nutne..popravde aj bez skrtela, duricu, zabavnika a stocha mame na papieri lepsi team ako poliaci..ale teraz pojde hlavne o psychyku a o to co ukazu hamsik so sestakom

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácí mají slepenou obranu, může to vyjít jakkoliv...

Španělsko má slepenou celou ofenzivu, tam bych celkem koukal, kdyby padl over...

A v ostatních zápasech vůbec o nic nejde, takže klidně můžou skončit jakkoliv...

Reagovat
jtbs

polsko ma momentalne zlepeny cely team ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Proto je to pro mě nejistej zápas, neví se, co se dá očekávat od vás ani od Poláků...

Reagovat
jtbs

bohuzial verim tomu, ze to nevedia ani treneri samotnych muzstiev

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si radsej vsadim na poliakov.Verim im.

Reagovat
smazaný uživatel

Spoluziak mi dnes tvrdil ze sa niekto z jeho rodiny pozna s niekym zo zvazu a je to s Poliakmi osefovane a dohodnute vitaztvo Slovakov...Neverim tomu ani slovo ale on si to isiel podat

Reagovat
jtbs

comedy

Reagovat
božský John

Proč jste to takhle neošetřili i se Slovincema? Mohli jsme mít pokoj oba

Reagovat
vanGomm

Jednoduché vysvětlení Polsku nejde o nic.Kdežto Slovinci hráli a ještě hrají o postup.

Reagovat
božský John

Vtip..

Reagovat
vanGomm

Tak já přidám také jeden.Dnes v Praze na Sev.Irsko 21 000 a lidi ještě i na schodech.Dále ve všech městech v ČR velkoplošné obrazovky a plná náměstí samozřejmě + káždá hospoda narváná.

Reagovat
smazaný uživatel

A teď ten slibovanej vtip

Reagovat
vanGomm

Já myslím,že si rozumíme.

Reagovat
božský John

V Jablonci asi ne..tady máme tak 20 čísel sněhu..:-/

Reagovat
herbage

Výměnou za Vysoké Tatry a Malou Fatru vám to pustí

Reagovat
božský John

Tatry,Fatru a Slotu...aneb princeznu a půl království k tomu

Reagovat
herbage

Jen si budou muset pozměnit hymnu: "Nad Blavou sa blýská, hromy bijů"

Reagovat
božský John

Reagovat
herbage

Myslím že s tím Slotou by asi nebyl "bussines deal"

Reagovat
jtbs

posleme im tam Slotu, Fica a Gasparovica..Poliaci budu v siedmom nebi

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

SFZ sa rozhodli prehrat so slovincami aby zarobili nieco este na fanusikov v barazi..... preco uz nie je bojkot fanusikov na slovensku? co sa zmenilo v Corgon lige spred roka?

Reagovat
božský John

Reagovat
Xavi8

cez baraz by sme mali len velmi male sance prejst a keby chceli zarobit, tak premie za postup na MS su ovela vyssie ako nejaka baraz....a o tom bojkote radsej pomlc, ked nevies...

Reagovat
Pipo123

Česi motivujú San Marino, ponúkajú milión korún

"Je to zaujímavá ponuka. Poviem vám, že sa snažíme zvíťaziť v každom zápase, ale takúto motiváciu nám ešte nikdy nikto neponúkol," vyjadril sa tréner San Marína Giampaolo Mazza. "Sme radi, že máme v rukách takú významnú vec, akou je obsadenie postupových miest v našej tabuľke. Náš zápas bude vďaka tomu mimoriadne sledovaný," dodal kouč jedného z najslabších reprezentačných mužstiev sveta.

Reagovat
vanGomm

Ve 30 minutě to bude 0:3 pro Slovinsko a bude po sledovanosti.

Reagovat
jtbs

bohuzial tiez to tak vidim..ale trochu optimizmu este nikoho nezabilo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nesouhlasím za hodně zabití může právě optimismus

Reagovat
jtbs

nechytaj ma za slovicka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

Doma stacilo betonovat a nevedeli to,dnes musia tvorit a este v takom necase, nie sme Portugal.

Reagovat
smazaný uživatel

ahojte páni, tak jsem pohledem do ranní nabídky zjistil, že si dnes z těch zápasů nic na tiket nevyberu. Mno, holt už jsem asi rozmatlený a počkám si na sobotní tip od wosaconcept.wz.cz! GL všem, ať je zas trošku podojíme, ty stávkovky v čele s Páně Hanákem

Reagovat
homeles8

a co Míra?

Reagovat
smazaný uživatel

už za ten kurz na poláky to tam stojí dát(aspoň pro mně)

viděli jste minule slováky jak hráli pod tlakem?

a dneska ten tlak bude dvojnásobný-jasná 1

Reagovat
smazaný uživatel

No a třeba Finové už vedou v Německu....

Reagovat
vanGomm

Ja myslím,zápas San Marino-Slovinsko je srovnatelný s Andorra-Ukrajina.Tam musí Ukrajina také vyhrát.Je už samozřejmě jedno o kolik jako to platí u Slovinska.

Reagovat
$dolar$

UKRAJINAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
Shevchenko

Shevovo zakončení jako za starých časů.

Reagovat
fantomas

Parádní...a Gusev taky...vůbec pěkné branky padaly.

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvatsko v kelu aspoň nejsme sami trapní

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej se na skupinu Chorvatů a tu naši.

Reagovat
vanGomm

Chorvati a Rusové tam jeli už na výlet o nic jim totiž nešlo.Je potřeba sledovat aktuální tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč to píšeš mě?

Reagovat
vanGomm

Reagoval jsem samozřejmě na Bosigwu,ale ty jsi byl asi rychlejší.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
fantomas

Já myslim, že nebyl. Byli ste zhruba nastejno.

Reagovat
vanGomm

O nějakou tu vteřinu asi byl.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Tomanatura

Dělají z tebe blázna, ty jsi dal reagovat na hrubase, systém zdejších reakcí přece není tak složitý na pochopení.

Reagovat
fantomas

Reagovat
jtbs

pšššt...ty vsetko prezradis

Reagovat
Tomanatura

On tu má dobré příspěvky, nevidím jedinný důvod, proč jej takto trápit.

Reagovat
jtbs

este 5 minut si nam mohol nechat na pobavenie

Reagovat
vanGomm

Ale oni mě vůbec netrápili.Spíše naopak.Já bych třeba pokračoval a opravil to,že to bylo o 0,2 vteřiny.Šel jsem ale už na fotbal.Jinak ale dík,že jsi o mě napsal,že tu mám docela slušné příspěvky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajina je na úrovni Polska, když má teda Polsko formu

Reagovat
jtbs

ber do uvahy ze polsko nema formu celu toto kvalifikaciu!

Reagovat
fantomas

Reagovat
jtbs

to mi dava aspon stipku nadeje

Reagovat
smazaný uživatel

A co když má formu Ukrajina?

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by to vyrovnané zas tak těžkou skupinu Chorvati neměli

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, my bychom Angličany v pohodě přejeli...

Reagovat
smazaný uživatel

ti Rusáci to jsou pěkný kurvy !!!!!! Jsem měl na ně vsazený a už se hraje nastavení a je to 1:1........chorvati měli problémy taky.....takže dneska bych se nedivil, kdyby Slovinci plichtili 0:0.....

Reagovat
M11

dobre ti tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Jenže Rusové tam na rozdíl od Slovinců už jeli na výlet o nic Rusům už nešlo.O Slovince se neboj ty vyhrají jako vyhrála Ukrajina,ta vyhrát potřebovala. I když tam Slovinci vyhrají třeba jiným rozdílem.

Reagovat
smazaný uživatel

já nejsem blbej...ale tak o prestiž hráli...sestava kvalitu měla šetřili asi jen dva nebo tři hráče. A že prohrajou s Azerbajdžánem to jsem fakt nečekal...

Reagovat
M11

neprohrali

Reagovat
smazaný uživatel

jo no, že NEVYHRAJOU...jsem se přepsal

Reagovat
Shevchenko

Dobře ti tak ty pako.

Reagovat
smazaný uživatel

Němci si za ten trapný výkon nezasloužili ani ten bodík...škoda pro Finy

Reagovat
Arne

Tak když si vezmeš, že v závěru měli Němci pár šancí, tak ta plichta asi zasloužená byla, podle mě. To ovšem nemění nic na tom, že ten výkon byl otřesnej.

Reagovat
smazaný uživatel

No doma při posledním zápasu by rozhodně takový výkon neměli předvádět. Chudáci lidi, kteří tam přišli. Museli čumět na tu bandu lenochů, kteří až na pár akcí nic nepředvedli...Naopak Finové se s takovým kádrem nebáli několikrát chodit v pěti do útoku a hlavně v prvním poločase ty jejich akce měli hlavu a patu...Klobouk dolů co ještě dokáže Sami a Litmanen v jejich letech

Reagovat
Arne

Oni uměji zahrát tehdy, když o něco jde, když potřebují... Já teda při ohledu na Mnichov z před dvou let jsem od nich nečekal žádný zázraky, ale musím říct, že jsem byl přesto zklamán.

Reagovat
$dolar$

San Marino nezklamat!!!

Detaily sázkového kupónu

Druh sázky: Jednoduchá sázka

Uzavření sázky skrze: Web

Číslo sázkového kupónu: 1R45AKP1EN

Datum: 14.10.2009 19:27

Kurz: 11.00

Vklad na jednu sázku: 444.00 CZK

Body: 98

Šance na výhru: 4884.00 CZK

Datum Událost Sázka Tip Výsledek Kurz

14.10.2009 20:30

San Marino - Slovinsko Handicap 1:0 San Marino ? 11.00

Reagovat
Tomanatura

Nějak to nechápu, to je kurz 11 na handicap pro Slovince?

Reagovat
$dolar$

Vsadil jsem na San Marino plus jeden gol ze vyhraji

Reagovat
fantomas

Tys vsadil 444 na San Marino?? Jdi se léčit..

Reagovat
$dolar$

Proc?

Reagovat
fantomas

Tak kdyby dvacka jen tak z hecu, ani neceknu, ale toto...chtěl bych mít tvoje peníze.

Reagovat
$dolar$

No sazim trochu za vetsi no

Reagovat
Tomanatura

A není v té sázce to "1:0" přehozené?

Reagovat
$dolar$

Proste vezmes vysledek prictes k tomu 1gol pro San Marino a 0 pro Slovince a jestli z toho vyjde ze San Marino vyhralo tak jsem vyhral

Reagovat
Tomanatura

Jo, už to chápu. Nějak mi vynechala hlava.

Reagovat
$dolar$

Proste jsem to vsadil na neprohru, akorat tam prima moznost nebyla tak jsem to musel zahrat takhle Spis je to takova sazka k fandeni

Reagovat
smazaný uživatel

no musí to být jen plichta a nebo rovnou vyhrát.....jak slovinci vyhrajou, seš v prdeli a i češi :D

Reagovat
$dolar$

Nerikej

Reagovat
smazaný uživatel

no já to vysvětluju těm trembelínům co nikdy nesázeli a nechápou handicapy

Reagovat
Shevchenko

Zato tobě bych sázet zakázal.

Reagovat
Tomanatura

Kdybych ti měl napsat, co jsem všechno vsadil, tak ti úžasem spadne brada. Prostě jsem nikdy v životě handicap nevsadil, trembelíne.

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

takže to vlastně musí být plichta :D :D

Reagovat
smazaný uživatel

Itálie - Kypr ............. 13.minuta O:1 gól Okkas :D :D Dneska tam za půl sta naplácat dvojtipy 02 jak ty zkurvený rusáky, Finy a spol. tak su v balíku :D

Reagovat
smazaný uživatel

959 USA-Kostarika (15.10.2009 02:05)

0 Remíza 3.45 nevyhodnoceno

963 Uruguay-Argentina (14.10.2009 23:59)

2 Výhra hostů 2.70 nevyhodnoceno

2824 San Marino-Slovinsko (14.10.2009 20:30)

0 Remíza 14.00 nevyhodnoceno

3836 Portugalsko-Malta (14.10.2009 20:45)

NUNO GOMES dá gól 2.80 nevyhodnoceno

Celkový kurs 365.15

Bonifikace 1

Vsazená částka 6,00 Kč

Vč. manip. poplatku 6,00 Kč

Potenciální výhra 2 190,90 Kč

Reagovat
Liquid

nechápu ty šašky co sází na neprohru San Marinců...

Reagovat
smazaný uživatel

to mám vsazený já

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je ostuda-a je vidět,že český fanda je kapitola sama o sobě-severní irové mají v hledišti převahu.

Reagovat
smazaný uživatel

jsme zdechlí bohužel....už si otvírám pivko a jdu fandit San Marinu a nám

Reagovat
smazaný uživatel

slováci vedou po 30 sekundách...

Reagovat
$dolar$

Stejne si myslim ze nejvetsi sranda by byla kdyby SM remizovalo a my neporazili Irsko

Reagovat
M11

no to voe

Reagovat
M11

*ty

Reagovat
smazaný uživatel

to my porazíme, už teďko jsme je zatlačili.... Ale já tomu SM věřím pořád...už drží 8 minut beton :D

Reagovat
$dolar$

17.minuta !!! Velká šance domácích, Vitaiolli šel z levé strany sám na Handanoviče, ale byl pomalý, obrana ho dostihla a centr zblokovala.

To je skoda

Reagovat
fantomas

Lepší 0:0 než 1:něco...kdyby ted San Marino dalo góla, Slovinci začnou pořádně šlapat spíš, než že znervozni, si myslim...

Reagovat
$dolar$

Tezko rict, mozna by naopak znervozneli, ale tak je to jedno

Reagovat
smazaný uživatel

v piči SM

Reagovat
smazaný uživatel

Slovinsko kontumace. Novakovič neměl hrát.

Reagovat
$dolar$

Zkur°enej Novakovic, nemel vubec hrat

Reagovat
smazaný uživatel

přesně jak jsem říkal....Rosa zprava, Pláša zleva...ještě bych vystřídal Švece za Jarolíma do středu a šlapalo by to

Reagovat
smazaný uživatel

Hřiště v Polsku

Reagovat
jtbs

bez divakov, v snehu, s rozbitymi zostavami, s vlastnym golom..docela zabava

Reagovat
Liquid

masakr co, vůbec nevidím ten žlutej míč ve sněhu....

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nevid´´ime loptu ku*va. Oni asi zabudli, že na sneh sa má hrať s čeveno-oranžovou. Hráči ju sće vidia, ale čo my diváci. Vidíme len hráčov (aj to len našich v modrom, Poliaci sú bieli ) ako ydanlivo "nezmyselne" pobehujú zo strany na stranu

Reagovat
Liquid

při tom břevně s váma byli všichni svatí ale....ale je to hodně vo náhodě na takovým teréně

Reagovat
jtbs

ja som bol pokojny..brvno som ani nevidel taka je ta lopta neviditelna a o tom ze vedieme 1-0 som sa tiez dozvedel az ked Merciak zazjapal Goooooooooooool

Reagovat
jtbs

docela zabava ...tu loptu asi nemaju nachystanu ved kto ttoto cakal

Reagovat
smazaný uživatel

Vieš kde je Chorzow? Vieš aké bolo počasie už od začiatku týždňa? Vieš ako je pri Čadci (asi áno, že ) tak nehovor, že toto sa nedalo čakať.

Reagovat
Liquid

Kornel to je standartní slovenské jméno?

Reagovat
jtbs

ani nie ...

getzo-viem ake bolo pocasie, viem ake je na slovensku..co cadca, kamos mi poslal fotku zo skaliteho a tam uz boli hromady...ale to je jedno...ten ich stadion to vraj mal zvladnut ten sneh takze naco lopta...vsak hovorili pred zapasom hracia plocha ma mat 15 stupnov a to urcite nemala..myslim ze poliaci nam naschval prichystali nehostinne podmienky

Reagovat
jtbs

ani nie ...

getzo-viem ake bolo pocasie, viem ake je na slovensku..co cadca, kamos mi poslal fotku zo skaliteho a tam uz boli hromady...ale to je jedno...ten ich stadion to vraj mal zvladnut ten sneh takze naco lopta...vsak hovorili pred zapasom hracia plocha ma mat 15 stupnov a to urcite nemala..myslim ze poliaci nam naschval prichystali nehostinne podmienky

Reagovat
jtbs

hups

Reagovat
fantomas

Itálie.

Reagovat
smazaný uživatel

Sledujete někdo Itálii? Jak si vede Davide??

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

SM 0:2 konec nadějí

Reagovat
panca

nasi ani nevyhraji!!!

Reagovat
$dolar$

End

Reagovat
Liquid

nějak překvapenej chlape viď....to sou ti naivisti no

Reagovat
smazaný uživatel

věřit se má do poslední chvíle to není naivni spíš každou pevně doufam na tom není nic zlého

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel to vypadá že ani remíza SM by nám nebyla nic platná

Reagovat
panca

nasi hraji pekny hovinko! je to porad stejna holomajzna - to radou nebylo... proste kdyz hraci nenaji kvalitu tak to nejde!

Reagovat
smazaný uživatel

naši tu kvalitu mají....jenom to neprokazují v repre...ale nechápu, jak takový hráči si nejsou dát schopni přihrávku na pár metrů...tam je potřeba udělat bouřku jak prase !!!

Reagovat
panca

mne pripadaj celou kvaldu jako by je to nebavilo

Reagovat
Liquid

Slováci si dobře říkaj o vyrovnání....

Reagovat
panca

nevite nekdo kolik stal listek na nase? v te kose by to melo byt zadara

Reagovat
10

600-1000-1600

Reagovat
panca

ufff! vydelit to stem tak by to odpovidalo!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Česko-OSTUDA!!!! A hráč utkání??? Nikdo!

Reagovat
smazaný uživatel

ten fotbal je u nás úplně v piči...už to nehodlám komentovat...mně se líbil akorát štajner....plašil se válel pořád na zemi, přihrál a už ležel !!! Takhle se hrát nedá. Neumíme dávat góly na evropské scéně. Jak v klubech tak v repre. Je to vedený špatně už od základu !!! Nemůžeme si zvykat hrát zezadu, ale tlačit to dopředu. Největší problém bych viděl v té aktivitě. Jak u repre tak i v klubech. Byli zmrzlý jako hovna, kurva na to se nedalo dívat !!! Lemry líný !!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

po takovým zápase kdybych je trénoval tak by běhali jak čurák nadrženej v trenkách !!! Takhle ty stadiony jako dnes budou vypadat vždycky !!! Mně už hrabe, ale ať to jde trénovat Hřebík !!! Ten dokázal jako jedinej trenér něco, ikdyž je to pár let nazpět....kurvy sou to....nikdy jsem tak nasranej nebyl !!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele