Preview kvalifikace o postup na MS 2018 - úterý 5.9.

05.09.2017, 08:47
Previews
Je před námi poslední várka zářijových kvalifikačních duelů a lámat chleba se bude ve skupině D, kde druhé Irsko může při domácí výhře ve vzájemném souboji předskočit vedoucí Srbsko, ale také ve skupině I, kde si to v přímém souboji o barážový flek rozdají Islanďané s Ukrajinci. Chorvaty čeká složitý výjezd do Turecka, Španělé i Italové jsou ve svých zápasech jasní favorité...
Skupina D
Rakousko - Gruzie  (úterý 20:45)
Reprezentanti Rakouska nejsou v tuto chvíli v optimální pozici a po sedmi odehraných kolech mají na kontě pouhých osm bodů, alespoň baráž o světový šampionát je poměrně daleko. Rakušané momentálně ztrácí na druhé Irsko již pět bodů, na vedoucí Srbsko mají dokonce manko sedmi bodů. Nyní tak nutně potřebují v domácím prostředí porazit outsidera z Gruzie, v opačném případě se mohou jejich naděje definitivně rozplynout.

Náš jižní soused v uplynulém kvalifikačním cyklu o ME předváděl výtečné výkony a celou skupinu suverénně vyhrál, nyní ale zažívá jedno zklamání za druhým. V sedmi dosavadních duelech zvítězil pouze dvakrát, když hned v úvodu uspěl právě na půdě úterního protivníka po výsledku 2:1, v domácím prostředí ještě zdolal Moldavsko 2:0. Nicméně jinak má na kontě dva nerozhodné výsledky (2:2 s Walesem a 1:1 s Irskem), k tomu zaznamenal již tři prohry.

V Srbsku podlehl po divokém výsledku 2:3, vzápětí před vlastním fanoušky překvapivě nestačil ani na Irsko (0:1). V neděli hrál veledůležitý zápas ve Walesu a také ho nezvládl, po inkasované brance zhruba dvacet minut před koncem padl nejtěsnějším rozdílem 0:1. "Bohužel právě minulý duel může hrát v konečném účtování hlavní roli, nicméně my se ještě nevzdáváme a pro účast v Rusku uděláme maximum," řekl odhodlaně kouč Marcel Koller.

Ten vzápětí dodává, že případná bodová ztráta s Gruzií by zřejmě vystavila definitivní stopku. "Dovolím si tvrdit, že alespoň k druhé pozici budeme potřebovat plný počet devíti bodů a ani tento zisk nemusí stačit. Gruzie několikrát prokázala, že má kvalitní a velmi houževnaté mužstvo, v této skupině není slabých soupeřů. Potřebovali bychom vsítit rychlý gól, abychom mohli hrát s větším klidem," dodal vzápětí šestapadesátiletý Koller.

Hosté na tom nejsou o mnoho hůře než Rakušané, patří jim pátá příčka se čtyřmi body. Na účast na MS už sice myslet nemohou, i tak se určitě ještě pokusí své současné umístění vylepšit. V sedmi zápasech ani jednou nezvítězili, remízu uhráli naposledy s Irskem (1:1), Walesem (1:1) a dvakrát s Moldavskem (1:1 a 2:2). Prohry utrpěli s Irskem (0:1), Srbskem (1:3) a právě s již zmiňovaným úterním rivalem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 4.90 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Moldavsko - Wales  (úterý 20:45)
Wales má jedinečnou šanci dostat se na druhé místo a zkusit bojovat o postup. Aktuálně třetí celek skupiny D totiž ztrácí na druhé Irsko jen dva body a navíc jej čeká snazší soupeř. V Chisinau jej totiž přivítá domácí Moldavsko, kterému se hrubě nedaří.

Moldavsko skupinu D uzavírá a spolu s Gruzií stále čeká na první výhru v tomto kvalifikačním cyklu. Na kontě má pouhé dva body a zápasí vlastně jen o vlastní čest. Moldavsko zatím dokázalo vstřelit jen čtyři branky a největší potíže pak má především vzadu, protože inkasovalo už 18 branek. Poslední tři pak dostalo od Srbů a připsalo si další těžkou porážku. Ani herně to není ono, což se Moldavsko bude pokoušet změnit.

Jeho dalším soupeřem se stává Wales, který stále ještě bojuje alespoň o baráž. Vzhledem k zamotanému vývoji ve skupině má Wales stále šanci na postup, protože od prvního Srbska jej dělí jen čtyři body. A to není rozhodně nic nedostižného. Zvláště v případě, že se Srbsko nyní utká s druhým Irskem. A znáte to přísloví - když se dva perou, třetí se směje. Úlohu toho třetího má právě Wales, který nyní k tomu, aby se mohl smát, musí nejdřív vyhrát vlastní duel.

Klíčem k tomu by mohlo být čisté konto, jak jsme viděli v minulém kole. Po sérii pěti remíz v řadě se zdálo, že Wales nemá moc šancí. Dokázal ale porazit silné Rakousko a udržel si dvoubodovou ztrátu na druhé Iry. Ve Walesu teď mají nového hrdinu, o kterém se nejvíc mluví. Je jím mladý talent Benjamin Woodburn, který si v sedmnácti letech plní sny. Právě on po pouhých pěti minutách na hřišti rozvlnil rakouskou síť.

A není divu, že se dočkal chvály snad od každého. Trenér Chris Coleman o něm prohlásil: "Víme, že se o něm mluvilo ve spojitosti s reprezentací Anglie, ale Benjamin chtěl vždycky reprezentovat Wales. Uvažuje o sobě jako o Velšanovi a myslím, že si teď opravdu užívá své rozhodnutí. Prošel snad všemi mládežnickými kategoriemi Walesu, takže tohle není nic divného. Vždycky jsem věděl, že bude hrát za nás a jsem moc rád, že jsem mohl být u jeho začátků. Doufám, že z něj bude velká opora této země."

Při posledním střetu s Moldavskem Wales doma vyhrál vysoko 4:0 a tehdy se ještě mladý talent do hry nedostal. Teď jej možná trenér Coleman postaví už do základní sestavy. Oporou domácího týmu se tehdy stal Gareth Bale, který si připsal dvě branky a podílel se velkou měrou na konečném vítězství. Toto utkání dostal na starosti Polák Raczkowski.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.10 - 5.15 - 1.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Irsko - Srbsko  (úterý 20:45)
Dublin hostí duel mezi prvním a druhým týmem tabulky a do konce zbývají jen tři zápasy. Irsko dobře ví, že pokud zvládne porazit hosty ze Srbska, dostane se na první příčku. Problém je, že se to Irům už hodně dlouho nepovedlo.

Tyto dva týmy spolu neodehrály zase tak velké množství zápasů. Své síly a schopnosti vzájemně otestovaly od roku 2008 čtyřikrát, třikrát z toho se jednalo přátelské duely. Teď půjde přátelské tempo stranou, protože vyhrát musí oba. Srbové proto, aby zůstali první a navýšili svůj náskok na pět bodů. A domácí touží po vítězství, protože to by jim zaručilo první místo právě na úkor srbské reprezentace.

Irům se poslední duel vůbec nepovedl. Nejen po stránce herní, ale také výsledkové. Irové se proti Gruzii hodně trápili, ačkoli šli už ve 4. minutě do vedení díky trefě Duffyho. Po celý zápas ale tahali za kratší konec a herně se trápili. Připsali jen 26% držení míče, což rozhodně není dobrá vizitka. Domácí Gruzie sice nebyla favoritem, ale přesto se jí po půlhodině hry podařilo vyrovnat zásluhou gólu Kazaišviliho, na který už Irové reagovat nedokázali a nakonec se body dělily.

Tímto výsledkem si Irsko hodně zkomplikovalo své postupové šance a díky výsledku nad Moldavskem je Srbsko první s náskokem dvou bodů právě na druhé Iry. Aviva Stadium v Dublinu se nyní stane dost možná rozhodujícím dějištěm, protože Irové zde musí první tým tabulky porazit. A dobře to ví i manažer Martin O‘Neill, který měl dost prostoru mluvit po remízovém zápase s médii.

V rozhovoru pro Sky Sport trenér Irska uvedl: "Tohle utkání se nám vůbec nepovedlo, protože jsme k němu špatně přistoupili a nechali soupeři až moc prostoru. To se nesmí opakovat. Je naší povinností hrát mnohem lépe a porazit Srby. Tohle je utkání roku, protože pokud se dostaneme na první příčku, pak věřím, že si ji už nenecháme vzít. Nejdřív ale musíme zvolit správnou taktiku a ukázat své kvality proti silnému soupeři," míní trenér Irska.

Dá se očekávat, že Srbsko přijede ve velmi dobré náladě a bude se snažit navázat na poslední duel. V něm si srbská reprezentace hladce poradila s Moldavskem, za což vděčila gólům trojice Mijat Gaćinović, Aleksandar Kolarov a Aleksandar Mitrović. Jejich góly vnesly klid na kopačky Srbska a prakticky po celé utkání byl kvalitativní rozdíl mezi oběma týmy jasně patrný.

Hlavním problémem, který musí Irsko vyřešit, je malý počet vstřelených branek, protože jich na svém kontě má zatím jen devět. Srbsko dalo o šest branek víc. A nesmíme zapomínat ani na Wales, který je odhodlaný se coby třetí mužstvo v řadě ještě poprat minimálně o baráž.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Srbsko743016:715
2.Irsko73409:513
3.Wales725010:511
4.Rakousko72239:98
5.Gruzie70437:114
6.Moldavsko70254:182
Skupina G
Itálie - Izrael  (úterý 20:45)
Přímá konfrontace se Španělskem nedopadla pro Italy zrovna nejlépe, takže nezbývá, než ukrajovat jejich nadvládu ve skupině prostřednictvím utkání s jinými soupeři. Dalším na řadě je Izrael, který přijede na neveliký stadion patřící prvoligovému Sassuolu.

Od roku 1961 se oba týmy utkaly čtyřikrát a Izrael nedokázal Italy porazit ani jednou. Další šanci cítí nyní, třebaže jeho forma není právě nejlepší. Po čtyřech brankách od Španělů dostal od hostující Albánie tři góly a jeho obrana i nadále působí velice nejistým dojmem, což by pro domácí mohla být velká výhoda.

Naposledy se Izrael postavil proti Makedonii, ale také proti ní strádal. V obranné činnosti zely mezery prakticky po celý zápas, třebaže Makedonci díky Goranu Pandevovi dali jen jediný gól. Bránu Makedonie pak Izrael vážně příliš neohrozil. Vzhledem k tomu, že Izrael má nyní na svém kontě jen 9 bodů, musí proti Itálii uspět, třebaže se Izraeli nikdy moc nedařilo a favoritem jsou domácí. Jinak se jeho sen o baráži rozplyne najisto.

Italové mají náskok sedmi bodů na svého dalšího soupeře, ale také oni si chtějí dávat pozor. Třetí Albánie na ně ztrácí jen čtyři body a o baráži sní. A to především díky poslednímu utkání týmu trenéra Giampiera Ventury. Po dvou čistých kontech došlo na lámání chleba a Itálie se představila na madridském stadionu Santiago Bernabéu.

Konkurenci ale naprosto nezvládla a domácí svého soka jasně přejeli. Mnohem rychlejší a techničtější Španělé se dostali do snadného vedení díky dvěma gólům mladého záložníka Isca, který se stal nejlepším mužem domácího výběru. Jednu branku v samém závěru ještě přidal útočník Álvaro Morata a Italové naopak gólově neuspěli ani jednou.

Hlavními muži, kteří byli kritizováni za svůj výkon italskými médii, se stali Gianluigi Buffon, Marco Verratti a Leonardo Bonucci. Dokonce se již ozývají hlasy toužící po odvolání trenéra Ventury od kormidla reprezentačního týmu. Podle legendárního italského záložníka Demetria Albertiniho sice není pro paniku ze strany fanoušků právě místo, ale největší hvězdy by měly v klíčových momentech zabrat víc.

V rozhovoru pro Radio 24 Albertini prohlásil: "Je lehké soudit po odehraném utkání a říkat, co se mělo udělat jinak. To teď nejde. Byl to zápas, který jsme špatně uchopili, ale teď se nesmíme dívat do minulosti. Naopak je čas otočit stránku a začít znovu. V září se nikdy nedařilo Itálii ani italským týmům v evropských pohárech, i když nevím proč. Je ale pravda, že někteří hráči, kteří jsou oporou, nepodali ideální výkon. Zejména od Bonucciho s Verrattim jsem čekal mnohem víc," dodává Albertini.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.13 - 8.90 - 23.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lichtenštejnsko - Španělsko  (úterý 20:45)
Souboj tradičního fotbalového obra s trpaslíkem uvidí diváci ve Vaduzu. Domácí Lichtenštejnsko čeká ostrý zápas proti Španělům, kteří se po minulé výhře nad Itálii osamostatnili na čele skupiny G a hodlají získat další body. Což by proti domácím neměl být problém.

Španělský národní tým potkal Lichtenštejnsko už v sedmi duelech a podle očekávání si s ním vždycky pohrál. V sedmi duelech mu nastřílel už 31 branek a dokázal ani jednou neinkasovat. Nejvyšší rozdíl zaznamenali Španělé právě v tomto kvalifikačním období, neboť se jim na domácí půdě naposled podařilo svého soupeře znemožnit osmi góly! Po dvou brankách měli na svědomí Diego Costa, David Silva a Álvaro Morata.

Nynější situace Lichtenštejnska není o mnoho lepší, protože dlí až na posledním místě a na první body stále čeká. Dosud se mu povedlo vstřelit jen jeden jediný gól, zatímco obrana pustila za svá záda už 26 branek. Pro Španěly by se tudíž mělo jednat o velmi pohodlnou výhru a trenér Lopetegui by měl mít možnost zamíchat se sestavou a nasadit nováčky.

Jeden z nich, který mohl dostat šanci, o ni však už přišel. Veterán David Villa, který se k radosti španělského publika vrátil do nominace po dlouhých čtyřech letech, je zraněn. Má problémy svalového rázu a zápas s Lichtenštejnskem bude sledovat jen jako zaujatý divák. Tým trenéra Julena Lopeteguiho má ale mnoho jiných hráčů, kteří touží zaplnit prázdné místo.

Jedním takovým mužem je veterán Iago Aspas. Ten v Celtě Vigo podává dlouhodobě velmi dobré výkony a rád by si proti Lichtenštejnsku zahrál: "Samozřejmě po tom hodně toužím a rád bych se dostal do hry. Vím, že je tu velká konkurence a každý z mých spoluhráčů je světovou třídou. Máme velmi kvalitní tým a proto se každý musí podřídit. Mým úkolem je pracovat co nejlépe na trénincích a být trenérovi k dispozici. Věřím, že svou chvíli dostanu. Nejvíc si přeji pomoci mému týmu," dodal pokorně veterán.

Hlavní zbraní Španělska byl v utkání s Itálií Isco, ale také v záložní řadě mají Španělé mnoho dalších talentů. Ať už mezi ně patří Marco Asensio, Saúl či Thiago. Dá se očekávat, že šanci dostanou i hráči, kteří tak často nehrají. Španělé jsou nyní na prvním místě skupiny a na druhou Itálii mají náskok tří bodů. Pozoruhodný ale není jen jejich útok, protože velmi dobře pracuje také obrana.

Ta zatím dostala jen pouhé tři branky za celou kvalifikaci a není příliš pravděpodobné, že právě maličké Lichtenštejnsko by na tom mělo něco změnit. Jedním z hráčů, kteří by to rádi alespoň zkusili, je devatenáctiletý Yanik Frick. Nejstarší syn někdejšího veterána Maria Fricka hraje na pozici středního útočníka a utkání se Španěly osobně bere jako velkou výzvu.

"Pro mě jsou Španělé v současnosti nejlepším týmem na světě a ohromně si užívám jejich zápasy. To, co dokáží, je něco neuvěřitelného. Baví se fotbalem a hrají při tom velmi organizovaně. My jsme samozřejmě velkým outsiderem, ale to neznamená, že se vzdáváme. Naším cílem je odehrát maximum, abychom na sebe mohli být hrdí. Máme v týmu hodně zkušené hráče a zároveň velké talenty, tak uvidíme, jak dlouho dokážeme soupeři vzdorovat," míní mladík hájící barvy italské Perugie.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 50.00 - 45.00 - 1.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Makedonie - Albánie  (úterý 20:45)
Albánie ztrácí na druhou Itálii čtyři body, tudíž má stále ještě možnost zabojovat o účast na světový šampionát, měla by však na půdě Makedonie znovu zvítězit, jinak se může se svými vidinami rozloučit, pokud navíc Italové nezaváhají s Izraelem. Domácí jsou na předposledním místě skupiny a v tuhle chvíli soupeří jen o konečné umístění.

Tohle balkánské derby dvou zeměpisných sousedů slibuje určitě třaskavou podívanou, alespoň co se fanoušků týče. Obyvatelé obou zemí k sobě v mnoha případech nechovali v minulosti lásku a porozumění, takže přísná bezpečností opatření by měla být na místě. Každopádně první zářijový duel ve Skadaru se obešel bez komplikací.

Byl to před rokem pro oba mančafty docela specifický zápas, neboť čtvrthodinu před koncem ukončil souboj vytrvalý déšť a dohrával se hned druhý den na to. O konečném vítězství Albánie se rozhodlo až minutu před koncem. I proto má Makedonie samozřejmě velkou chuť tuhle krutou porážku svému rivalovi jaksepatří oplatit.

Makedonci si před pár dny velmi dobře vedli na půdě Izraele, kde získali svůj teprve druhý tříbodový výsledek v této kvalifikaci nejtěsnějším možným způsobem. "Dominovali jsme, vytvořili jsme si více šancí a zasloužili jsme si triumf," byl spokojený kouč Igor Angelovski. "Bylo mi velkým potěšením vrátit se do Skopje s výhrou."

Slova chvály pěl na zkušeného kapitána a v Evropě dobře známého Gorana Pandeva, který v Haifě zaznamenal svou jubilejní třicátou trefu v národním dresu. "Ukázal, proč právě on je lídrem," říkal. "Deset let jsme nevyhráli nad mužstvem, které je v žebříčku FIFA v první padesátce. Máme mladé mužstvo a já v něj pevně věřím."

Teprve podruhé v historii bude maličký stadion ve Strumici hostit utkání makedonské reprezentace, vůbec poprvé tomu bylo v roce 2009 v rámci přátelského měření sil s Kanadou. A vůbec poprvé se tedy zde bude hrát kvalifikační střetnutí. V pětatřicetitisícovém městečku se jinak bude konat i poslední kvalifikační mač proti Lichtenštejnsku.

Alpského trpaslíka porazila právě před třemi dny Albánie a v podstatě jako jediná ve skupině ještě může teoreticky dostihnout druhou Itálii. Nový trenér Christian Panucci, který v půlce července nahradil úspěšného Gianniho De Biasiho, tak prožil povedený debut. Kdyby se mu nároďák ještě podařilo dostat aspoň do baráže, byl by to zcela určitě hotový zázrak.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.86 - 3.20 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Španělsko761024:319
2.Itálie751118:716
3.Albánie74039:812
4.Izrael73049:139
5.Makedonie72059:136
6.Lichtenštejnsko70071:260
Skupina I
Island - Ukrajina  (úterý 20:45)
Nesmírně důležité utkání hostí Reykjavík. Islandští válečníci přivítají Ukrajinu a vítěz duelu může udělat důležitý krok na cestě k získání minimálně druhého místa. Ve hře je také průběžné prvenství, neboť Chorvati mají před Ukrajinou jen dvoubodový náskok.

Situace ve skupině I je stále hodně otevřená a šance na postup mají jak Chorvatsko, Ukrajina, Island, tak i Turecko, neboť jednotlivé bodové rozestupy jsou minimální. Nejhorší výchozí pozici má pochopitelně Turecko, pro které je duel Islandu s Ukrajinou velmi sledovanou záležitostí.

Jakkoliv v tuto chvíli Island neokupuje ani druhé místo, dá se říci, že v kvalifikačním cyklu úspěšně navázal na předchozí léta, během kterých se kvalifikoval na evropský šampionát do Francie a kde si posléze připsal další úspěchy. Až do sobotního zápasu s Finskem ztratila družina Heimira Hallgrimssona jen remízou na Ukrajině a porážkou v Chorvatsku, ovšem právě nečekaná ztráta ve Finsku může domácí vyjít pěkně draho. Jinými slovy Island potřebuje nutně uspět, a to i proto, že ho další cesta zavede na tureckou půdu. Kouč Hallgrimsson bude postrádat suspendovaného Rúrika Gíslasona.

Ztráty Islanďanů ve Finsku okamžitě využila Ukrajina, která díky dvěma brankám Jarmolenka porazila Turecko a posunula se na kýžené druhé místo. Ukrajinci vědí, že když na Islandu neprohrají, bude postupová pozice hodně blízko a pokud vyhrají, mohou se za určité konstelace posunout do čela tabulky, což by bylo dvě kola před koncem nesmírně delikátní.
Island - pravděpodobná sestava:
Halldorsson - Saevarsson, Arnason, R. Sigurdsson, Magnusson - Gudmundsson, Gunnarsson, Hallfredsson, Bjarnason, G. Sigurdsson - Finnbogason
Ukrajina - pravděpodobná sestava:
Pjatov - Butko, Chačeridi, Kryvcov, Matvijenko - Rotaň, Stěpaněnko - Jarmolenko, Kovalenko, Konopljanka - Kravec
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.24 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turecko - Chorvatsko  (úterý 20:45)
Chorvatsko se v dohrávce vrátilo na první příčku skupiny I, ale nemusí na ní dlouho zůstat. Druhá Ukrajina se opět hlásí o slovo a Chorvaty navíc čeká velmi důležitý boj s Tureckem. Ani Turci neztrácejí naději v boji o postup a chtějí při tom využít pověstné domácí atmosféry.

Chorvatsko muselo svůj duel dohrávat až druhý den, ale to mu nakonec zase tak nevadilo. Je pravda, že proti Kosovu hráči trochu vypadli z rytmu, ale tři body se jim přesto podařilo získat. Vděčit za to mohli gólu obránce Domagoje Vidy, který v 74. minutě jedinou trefou rozhodl o chorvatském úspěchu.

I díky němu se chorvatský celek dostal zpátky na první příčku skupiny, která je na čele hodně vyrovnaná. Druhá Ukrajina je odhodlána poprat se nejen o baráž, ale také o první místo. Na to ztrácí jen dva body a hned za ní číhá Island se třinácti body. Pak už tu máme Turky, kteří ještě nevzdávají boj o vysněný postup. Minulé kolo se jim ale vůbec nepovedlo.

Možná to bylo dost sporné a minimálně v první brance Andrije Jarmolenka by se ofsajd pískat určitě dal, ale to nic nemění na ukrajinské výhře. Jarmolenko jako by se chtěl ukázat novému zaměstnavateli v Borussii Dortmund, protože se skvělým individuálním výkonem postaral o obě branky své země. Turci se hodně zlobili, ale na Ukrajinu zkrátka nestačili.

To jsou nyní odhodláni napravit, i když s Chorvatskem se jim historicky hraje opravdu hodně špatně. Mladý talent Cengiz Ünder před duelem zmínil: "Tohle je naše šance získat body a ukázat, že se nikdy nevzdáváme. Nemáme zrovna ideální pozici a minule jsme předvedli špatný výkon, ale nyní chceme otočit list a vyhrát. Potřebujeme tři body jako sůl a já věřím, že jsme ještě neřekli poslední slovo."

Chorvatsko se spoléhá především na svou obranu, která zatím pustila jen dvě branky. Když jela chorvatská výprava do Turecka naposledy, byla z toho docela atraktivní podívaná. Navrch měli Chorvati, kteří se do domácí sítě trefili třikrát díky gólům útočného dua Olić - Mandžukić a ještě obránce Ćorluky. Značně proměněné Chorvatsko nyní spoléhá na nové hvězdy a jednou z nich je rychlík Ivan Perišić.

Křídelník z Interu Milán před duelem s Tureckem varoval: "Turky dobře známe a víme, jak náročný zápas to bude. Hrají velmi tvrdě a jejich domácí atmosféra umí hráče hodně vykolejit. My se musíme maximálně soustředit na náš cíl, kterým jsou jednoznačně tři body. Bude sice náročné se rychle adaptovat, ale máme dostatek zkušeností i kvality, abychom si s tím poradili," věří zkušený útočník.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.57 - 3.40 - 2.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Kosovo - Finsko  (úterý 20:45)
Kosovo sehraje s Finskem své předposlední domácí utkání a proti severskému týmu si chce připsat premiérové vítězství. Domácí tým určitě není bez šance, nicméně Finové přicestovali na horkou půdu v dobrém rozpoložení, neboť v sobotu udolali Island.

A že to byl pořádný svátek, protože Finové čekali na vítězství v kvalifikaci na mistrovství světa takřka čtyři roky. Hrdinou zápasu se stal Alexander Ring, který rozvlnil síť už v osmé minutě. Pochvalu ale zaslouží celý tým včetně perfektní defenzívy. Škoda jen, že už Finům vlastně o nic nešlo. Pokažený začátek kvalifikace si dávno vybral svojí daň a jediné o co hostům v tuto chvíli jde, je neskončit úplně poslední. Výhra nad Islandem je tomuto cíli přiblížila a definitivně si ho mohou splnit, když vyhrají v Kosovu.

Kosovo sice patří mezi fotbalové trpaslíky, ovšem velmi nebezpečné. V této kvalifikaci se jim ale nedaří podle představ. Po úvodní překvapivé remíze ve Finsku prohráli všech šest zbylých utkání a jsou poslední.

Domácí v neděli padli na Maksimiru v Chorvatsku po jediné brance Vidy 0:1 a za svůj výkon se určitě nemuseli stydět. Velkého rivala dlouho trápili, nakonec to však na body nestačilo.
Kosovo - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Vojvoda, Rrahmani, Jashanica, Kololli - Alushi, Rashica, Berisha, Kryeziu - Zeneli, Muriqi
Finsko - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Toivio, Arajuuri, Vaisanen, Pirinen, Sparv, Hamalainen, Ring, Lod, Hetemaj, Markkanen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.35 - 3.53 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chorvatsko751112:216
2.Ukrajina742111:514
3.Island74129:713
4.Turecko732211:811
5.Finsko71155:104
6.Kosovo70163:191

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
johan14

Island by mohol dať Ukrajinu a Turci Chorvátov, a v posledných 2 kolách by to bola iná zápletka.

Reagovat
monty25

Reagovat
monty25

To mela být reakce na johan14...

Reagovat
smazaný uživatel

1, 0, 0, 1, 2, 2, 2, 2, 1

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcem nič zakríknuť, no v súčasnej chvíli delí Sýriu od majstrovstiev sveta asi 70 minút 1:0 vedie v Iráne a Kórea s Uzbekistanom bez gólov, bolo by to neuveriteľné

Reagovat
smazaný uživatel

nakoniec Južná Kórea ale popravde trocha mi je opäť ľúto uzbekov škoda no Sýria v baráži buď Saudská Arábia / Austrália a potom pravdepodobne niekto z trojice USA/Honduras /Panama takže podľa mňa nereálna šanca pre Sýriu na postup :)

Reagovat
smazaný uživatel

Sýria zvládla záver kvalifikácie bravúrne, Irán bol síce až príliš tvrdý oriešok, ale aj ja verím, že v baráži by sa mohli pobiť o postup Súper v ázijskom play-off mi paradoxne príde omnoho zložitejší, než nasledujúci v medzikontinentálnej baráži. USA podľa mňa postúpia priamo, čiže Honduras/Panama by mali byť zdolateľný súper pre akékoľvek ázijské mužstvo, čo postúpi.

Reagovat
paver

Přesně tak, Sýrie by to mohla ještě zvládnout.

Reagovat
smazaný uživatel

To nie je možné, že sa Kórea na tie MS prežobračila dvomi bezgólovými remízami Bieda ázijského futbalu.

Reagovat
paver

Ten Uzbekistán snad nikdy nepostoupí. Opět dobře rozlosovaná i rozehraná skupina a zase to nezvládli. Po pravdě si ale tuhle kvaldu stejně nezasloužili. Teď nesmí Japonci prohrát s Arábií, aby Sýrie nešla proti Australanům.

Reagovat
smazaný uživatel

Úprimne povedané, Kórejčania a Uzbeci akoby si po väčšinu kvalifikácie dávali súťaž, kto je šmatlavejší. Ešte som nevidel, aby si dvaja súperi poskytli toľko šancí strácaním bodov, ako títo dvaja. Veď je nehorázne, aby na MS šiel priamo tím, ktorý stratil vo svojej kvalifikačnej skupine polovicu bodov. Ale čo už, dosť to vypovedá o úrovni ázijského futbalu a všetko sa prejaví o rok na šampionáte.

Reagovat
paver

Je to tak. Pro Uzbekistán tohle byla v podstatě poslední šance, aby se generace kolem Džeparova dostala konečně na MS a oni to takhle pohnojí Trenér jim ordinoval až příliš defenzivní taktiku a za to holt náležitě zaplatili...

Reagovat
Bandita_Harry

Srbija!!!

Reagovat
oli9

ta skupina i

Reagovat
smazaný uživatel

Vie mi niekto vysvetliť, čo to postavil Lopetegui?

Reagovat
oli9

funguje ...totalni ofenziva

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 v 16. - vítěznou sestavu?

Reagovat
smazaný uživatel

Morata sa dostáva do ohňa

Reagovat
paver

Saudská Arábie na MS

Reagovat
ZB 07

Kde jsou góly?

Reagovat
monty25

Góóól!!! Gylfiiii

Reagovat
oli9

no nevim jestli mel platit

Reagovat
monty25

Podle mě jo. Přepadnutí přes brankáře není faul.

Reagovat
Coutinho10

skoda Irsko...asi je po MS ..kazdopadne Kolarov neskutecne trefil

Reagovat
monty25

Góóól!!! A zase Gylfi!

Reagovat
smazaný uživatel

Turecko

Reagovat
monty25

Hmm, a ještě Turci vedou...

Reagovat
oli9

turci

Reagovat
oli9

albanie

Reagovat
Greny

Ot: koukate futsal?

Reagovat
smazaný uživatel

Srbija jede neskutečně

Reagovat
monty25

ISLAND

Reagovat
Coutinho10

a Wales super navrat do boje o baraz MS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele