Preview kvalifikace o postup na ME 2024 - pondělí 20.11.

20.11.2023, 08:25
Previews
Federico Chiesa (© AFP)

Pondělí přinese jména dalších postupujících a v přímém souboji si to rozdají Ukrajina s Itálií, té stačí remíza. O historický úspěch bude bojovat Kazachstán, který musí vyhrát ve Slovinsku.

Skupina C

Severní Makedonie - Anglie

pondělí 20:45

Země Albionu se bez větších potíží probojovala na nadcházející EURO v Německu a nyní se s ní rozloučí na půdě Severní Makedonie, kde opět bude plnit úlohu obrovského favorita. Anglie v dosavadních sedmi duelech hned šestkrát zvítězila a jedinou remízu zaznamenala s Ukrajinou (1:1), s devatenácti body tak ovládla skupinu C a před druhou Itálií i třetí Ukrajinou si vytvořila nedostižný šestibodový náskok.

Svěřenci trenéra Garetha Southgatea tedy postupují na ME z prvního místa a budou mít výhodnější pozici pro losování. V dosavadních sedmi zápasech nasázeli parádních jednadvacet gólů (v průměru 3 na jedno utkání) a jenom třikrát inkasovali. Nejvyššího vítězství dosáhli na Old Trafford právě se Severní Makedonií, kterou deklasovali 7:0, první krok při cestě za obhajobou stříbrných medailí z posledního evropského šampionátu tak zvládl na jedničku.

Naopak vyzyvatel z Balkánského poloostrova bude tentokráte zklamán. Na odložené ME 2020 se dostal vůbec poprvé v historii díky zvládnuté baráži, jenomže teď bude mezi čtyřiadvacítkou nejlepších chybět. Na kontě totiž má jen sedm bodů za dvě výhry nad Maltou (2:1, 2:0), jinak kromě senzační remízy s Itálií (1:1) čtyřikrát prohrál a patří mu až čtvrtá příčka. Navíc kvůli špatnému postavení v celkovém žebříčku Ligy národů se ho nebude týkat ani březnová baráž.

Domácí výběr se v pátek představil v Itálii a i přes dva vstřelené góly přestřelku nezvládl (2:5). Angličané naopak po profesorském výkonu zdolali beznadějně poslední Maltu 2:0. "V tuto chvíli nám sice o nic nejde, ale narazíme na jeden z nejlepších národních týmů světa a tento zápas si chceme užít. Každý takovýto duel vás může posílit do budoucna, proto hodláme odvést maximum a věříme, že budeme bodovat," řekl natěšeně stratég Severní Makedonie Blagoja Milevski.

Southgate zřejmě ani v tomto závěrečném střetnutí nebude nijak výrazně experimentovat se základní jedenáctkou, od samého začátku by měl například nastoupit hvězdný útočník německého Bayernu Mnichov Harry Kane. Naopak proti Maltě se zranil Marcus Rashford, na trávníku se s největší pravděpodobností neobjeví ani Nick Pope, John Stones, Luke Shaw, Reece James, Jude Bellingham či James Maddison kvůli únavě.

Severní Makedonie - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Aškovski, Serafimov, Musliu - Dimoski, Atanasov, Elezi, Alioski - Ristovski, Bardhi, Elmas

Anglie - pravděpodobná sestava:
Pickford - Walker, Guehi, Maguire, Lewis - Alexander-Arnold, Rice, Phillips - Grealish, Kane, Saka

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 14.50 - 6.38 - 1.23

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Ukrajina - Itálie

pondělí 20:45

O přímý postup na ME 2024 v Německu si to v pondělí večer rozdají Ukrajina a Itálie. Kvůli válečnému konfliktu na Ukrajině se bude hrát na neutrální půdě v Německu. Italům stačí k udržení druhého místa a tedy postupu remíza, naopak Ukrajinu posune na šampionát výhra. Pro oba aktéry by případný neúspěch ještě neznamenal konec nadějí.

Každopádně strašák nepostupu na EURO tu je a zejména pro Itálii znamená velké varování. Squadra Azzurra chyběla na posledních dvou světových šampionátech a jakkoliv vyhrála před třemi lety titul mistra Evropy, může si zadělat na další fiasko.

A že jí v Německu nebude čekat nic jednoduchého, protože Ukrajina, jejíž země je zmítaná válečným konfliktem, udělá pro postup všechno. Svěřenci Sergeje Rebrova zvládli souboje s papírovými outsidery Severní Makedonií a Maltou a v tabulce mají stejný počet bodů jako druhá Itálie. V neprospěch východoevropské země hraje skóre, takže Itálii bude muset "doma" porazit. Pokud by se to nepodařilo, nebude všem dnům konec a Ukrajina ještě může proklouznout na závěrečný turnaj skrze Ligu národů - zaručené to ale v tuto chvíli není.

Naopak jistotu play-off Ligy národů mají Italové, nicméně postup by si rádi zajistili už po zápase s Ukrajinou. Italům se určitě otevírají bolavé rány z kvalifikačních cyklů o světový šampionát a otázkou bude, nakolik se tím Spallettiho svěřenci nechají ovlivnit. Squadra Azzurra zareagovala na porážku s Anglií z minulého měsíce tím nejlepším způsobem a "strašáka" jménem Severní Makedonii porazila jasně 5:2. "Kvalifikace na EURO je pro nás povinností. Itálie vyhrála poslední a fanoušci požadují, abychom se znovu kvalifikovali," prohlásil jasně Federico Dimarco.

"Všechny zápasy na mezinárodní úrovní jsou těžké a možná se podaří chytit tým, který není v dobrém rozpoložení. Ale Ukrajina je silný národní tým a my musíme být v každém okamžiku zápasu opatrní," dodal obránce milánského Interu.

Italové s Ukrajinci nikdy v historii neprohráli. Obě země se spolu utkaly celkem devětkrát, z toho sedmkrát vyhrála Itálie a ve dvou případech se body dělily. Zářijový duel na San Siru vyhrála Itálie jen těsně 2:1.

Ukrajina bude mít k dispozici své největší hvězdy, včetně Zinchenka, Mudryka, Mykolenka nebo Dovbyka. Spousta hráčů má zkušenosti z Premier League a pro Italy je to určitá výstraha. Trenér Italů Spalletti zase může spoléhat na trio Raspadori, Chiesa, Berardi.

Ukrajina - pravděpodobná sestava:
Trubin - Karavaev, Zabarnyi, Matvienko, Mykolenko - Sydorchuk, Zinchenko - Konoplya, Sudakov, Mudryk - Dovbyk

Itálie - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Darmian, Gatti, Acerbi, Dimarco - Barella, Jorginho, Bonaventura - Berardi, Raspadori, Chiesa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.21 - 4.02 - 1.70

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Anglie
7
6
1
0
21 : 3
19
2
Itálie
7
4
1
2
16 : 9
13
3
Ukrajina
7
4
1
2
11 : 8
13
4
Severní Makedonie
7
2
1
4
9 : 19
7
5
Malta
8
0
0
8
2 : 20
0

Skupina E

Albánie - Faerské ostrovy

pondělí 20:45

Úspěšně proplula touhle kvalifikací Albánie, která si, a trochu překvapivě, vedla lépe než daleko favorizovanější výběry Polska a České republiky. V závěrečném klání tohoto cyklu, už s jistým postupem v kapse, si bude chtít pouze potvrdit první příčku v tabulce. Na jeho půdu teď přitom zavítá protivník papírově nejslabší, a to napevno poslední Faerské ostrovy.

Hosté se už ze dna pořadí vymanit nemůžou, jsou také mimo play-off o EURO 2024, které ještě dodatečně přidá závěrečné tři účastníky turnaje. Proklouznout do baráže po matematické stránce nemůžou, a tak se v Tiraně aspoň budou snažit lídrovi skupiny E co nejvíce zatopit. Ten každopádně vyhlásil jednoznačný útok na první pozici, lépe řečeno na její udržení.

Jakkoli se může zdát, že by Albánci mohli utkání, lidově řečeno, vypustit, pořád je ještě může předskočit v konečném účtování Česko. Byla by pro ně přitom škoda, kdyby o své současné postavení přišli, neboť první místo přisuzuje lepší koeficient při rozdělování košů. Los šampionátu mimochodem proběhne zkraje prosince. "Nic nekončí, je to pro nás jen začátek,” povídal na předzápasové tiskové konferenci domácí záložník Keidi Bare. "Nesmíme se zastavit. Ano, prošli jsme kvalifikací, ale musíme pomýšlet výš. Po pondělí hodláme zůstat na špici skupiny. A doufáme, že v budoucnu budeme stejně dobří jako nyní.”

Albánie - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Balliu, Ismajli, Djimsiti, Mitaj - Bare, Asllani, Bajrami - Asani, Daku, Uzuni

Faerské ostrovy - pravděpodobná sestava:
Lamhauge - Danielsen, Faerö, A. Edmundsson, Davidsen - Vatnhamar - Bjartalíd, Andreasen, Joensen, Hendriksson - J. Símun Edmundsson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.16 - 12.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Česko - Moldavsko

pondělí 20:45

Čeští reprezentanti v pondělí v závěrečném zápase kvalifikační skupiny o mistrovství Evropy přivítají v Olomouci Moldavsko, s nímž se v přímém souboji utkají o postup. Domácí tým je jasný papírový favorit, ale atmosféru před rozhodujícím duelem narušil incident trojice hráčů Jakuba Brabce, Vladimíra Coufala a Jana Kuchty, kteří navštívili noční klub a museli opustit mužstvo.

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého mají na druhém místě tabulky na soupeře dvoubodový náskok a k přímému postupu na šampionát v příštím roce jim v posledním letošním zápase stačí uhrát nerozhodný výsledek. Reprezentanti na remízu spoléhat nehodlají a outsidera, s nímž se v březnu v Kišiněvě rozešli bez branek, chtějí před vyprodaným stadionem porazit. Moldavané usilují o první účast na závěrečném turnaji.

Národní celek mohl vybojovat postup už v pátek, pokud by zvítězil v Polsku. Ve Varšavě ale jen remizoval 1:1 a ještě potřebuje udělat poslední krok. Český tým je před zápasem na Hané velkým favoritem i proto, že v předchozích třech duelech s Moldavskem neprohrál a neinkasoval, byť v posledním utkání na jaře ho nedokázal porazit.

Outsider z postsovětské republiky ztrácí po páteční remíze 1:1 s vedoucí Albánií ze čtvrtého místa skupiny na Čechy dva body a postup by mu zajistilo jen senzační vítězství. Třetí Poláci už jsou ze hry venku. Pokud by Šilhavého svěřenci na Hané selhali a utrpěli porážku, čekalo by je play off o šampionát, které už mají přinejhorším jisté.

"Věřím, že poslední krok uděláme, dotáhneme to do zdárného konce a postoupíme na Euro. Říct si, že nám stačí jen remíza, to mi moc nejde z pusy. Stejně se to musí odehrát na hřišti a zvládnout to. Moldavsko dělalo dobré výsledky, Polsku vzalo pět bodů. Určitě si nesmíme myslet, že už je to bez problémů," prohlásil Šilhavý.

Jeho pozice byla po říjnové porážce 0:3 v Albánii v ohrožení, výkonný výbor FAČR ho ale po následné domácí výhře 1:0 nad Faerskými ostrovy potvrdil ve funkci i na listopadové zápasy. Vedení asociace se bude trenérským postem znovu zabývat po 30. listopadu, kdy Šilhavému vyprší lehce upravená smlouva.

Atmosféru v mužstvu poznamenal noční incident v Olomouci po sobotním přesunu týmu z Varšavy. Zkušení hráči Brabec, Coufal a Kuchta porušili pravidla reprezentace tím, že na Hané vyrazili na diskotéku, kde byli až do ranních hodin, a následně museli opustit kádr. Proti Polsku byli všichni tři v základní sestavě.

"Když jsem se to dozvěděl, bylo to pro mě velké zklamání a velká komplikace. Věřím ale, že to neovlivní naši přípravu na zítřejší důležitý zápas. Věřím, že tady máme dostatek kvalitních hráčů, kteří tyto nahradí," uvedl Šilhavý na tiskové konferenci.

Český tým prohrál jediný z letošních devíti zápasů a doma utrpěl za posledních 16 utkání jedinou porážku. V Olomouci se představí po roce od vítězství v přípravě 5:0 na Faerskými ostrovy, ke kterému přispěl hattrickem při reprezentační premiéře útočník Mojmír Chytil.

"Na zápas se moc těšíme. Chceme postoupit na Euro, tak to pojďme všichni dotáhnout společně jako Češi. Hrát na remízu by byla sebevražda," prohlásil obránce David Douděra, který v Polsku nezvykle nastoupil na levém kraji.

Česká reprezentace od rozdělení federace prošla ze všech sedmi evropských kvalifikací a může vybojovat osmou účast na kontinentálním šampionátu po sobě. Jen za samotný start na závěrečném turnaji v Německu by FAČR inkasovala v přepočtu zhruba čtvrt miliardy korun.

Moldavané, až 157. tým žebříčku reprezentací FIFA, ještě nikdy nebyli tak blízko k postupu. Tamní asociace označila zápas v Olomouci za utkání "století". Moldavané stejně jako Češi utrpěli v dosavadním průběhu kvalifikace jedinou porážku a mimo jiné dvakrát obrali o body Polsko, s nímž doma zvítězili 3:2 a venku remizovali 1:1. Spoléhají především na útočníka Iona Nicolaescua, autora čtyř branek ve skupině.

Outsider potřebuje k historickému úspěchu na Hané zvítězit, což se mu povedlo v jediném z posledních 16 venkovních zápasů evropské kvalifikace. "Pro nás je úžasné už jen to, že máme před posledním utkáním možnost hrát o postup. Absolutně nemáme co ztratit, necháme na hřišti vše," uvedl trenér Serghei Clescenco, jehož svěřenci jsou v žebříčku reprezentací aktuálně šestým nejhorším evropským týmem.

Šilhavému bude k dispozici kapitán Tomáš Souček, jenž v Polsku utrpěl zranění hlavy poté, co do něj v souboji nešťastně kopl protihráč. Osmadvacetiletý záložník dal poslední dvě branky české reprezentace při výhře nad Faerskými ostrovy a remíze v Polsku.

Česko - pravděpodobná sestava:
Staněk - Masopust, Zima, Holeš, Douděra - Souček, Král - Černý, Provod, Hložek - Čvančara

Moldavsko - pravděpodobná sestava:
Railean - Revenco, Posmac, Baboglo, Craciun, Rjabčuk - Postolachi, Rata, Motpan, Cojocaru - Nicolaescu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.01 - 14.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Albánie
7
4
2
1
12 : 4
14
2
Česko
7
3
3
1
9 : 6
12
3
Polsko
8
3
2
3
10 : 10
11
4
Moldavsko
7
2
4
1
7 : 7
10
5
Faerské ostrovy
7
0
1
6
2 : 13
1

Skupina H

Severní Irsko - Dánsko

pondělí 20:45

Dánové nakonec potvrdili úlohu největšího favorita skupiny H a díky pátečnímu důležitému vítězství nad konkurenčním Slovinskem (2:1) si zajistili přímý postup na nadcházející EURO 2024 v Německu. V tuto chvíli totiž mají na kontě dvaadvacet bodů a právě před druhým Slovinskem drží tříbodový náskok, který je vzhledem k lepší bilanci ve vzájemných zápasech nedostižný.

Svěřenci trenéra Kaspera Hjulmanda rozhodně neprošli touto kvalifikací bez problémů, neboť hned v úvodní fázi utrpěli senzační porážku v Kazachstánu (2:3) a poté remizovali ve Slovinsku (1:1). Jinak ale mají na kontě sedm výher, svého závěrečného protivníka přehráli v Kodani nejtěsnějším poměrem 1:0. Toto utkání si tedy mohou užít, protože o vítězství ve skupině je nikdo nepřipraví a při losu hlavního turnaje budou mezi nasazenými.

Ostrovní reprezentace naposledy startovala na ME v roce 2016 a svým postupem do osmifinálové fáze překvapila, avšak teď se mezi evropskou elitu podruhé za sebou neprobojuje. V dosavadních devíti duelech vybojovala pouhých šest bodů, když dvakrát porazila trpaslíka ze San Marina (3:0, 2:0). Ve zbývajících sedmi utkáních ale nebodovala a s pouhými šesti body je předposlední pátá, což rozhodně není důvod ke spokojenosti.

Nicméně svěřenci Michaela O'Neilla za svými soupeři úplně nezaostávali, neboť hned pětkrát prohráli o jediný gól. V pátek se představili v Helsinkách a se silným Finskem prohráli vysoko po výsledku 0:4. Severnímu Irsku se na svého nadcházejícího soupeře z dlouhodobého hlediska celkem daří, jelikož od roku 2000 s ním v pěti případech prohráli jen jednou a to právě letos v červnu na dánské půdě.

Severský národní tým momentálně vyhrál pětkrát za sebou, o jeho postupu na stadionu Parken v Kodani rozhodl před pár dny zkušený záložník Thomas Delaney. "Byl to klíčový zápas celé kvalifikace a my jsme moc rádi, že jsme ho zvládli. Postup jsme mohli oslavit společně s našimi fanoušky a přesun do Belfastu se odehrával v pozitivní atmosféře. Toto poslední vystoupení si budeme užívat a šanci mohou dostat i ti hráči, kteří pravidelně nenastupují," prohlásil dobře naladěný Hjulmand.

Severní Irsko - pravděpodobná sestava:
Hazard - Toal, McNair, Ballard, Hume - McCausland, Saville, Thompson, Price, Lewis - D. Charles

Dánsko - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Maehle, Andersen, Christensen, Vestergaard, Kristiansen - Hojbjerg, Norgaard, Delaney - Wind, Poulsen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.38 - 3.51 - 1.75

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

San Marino - Finsko

pondělí 20:45

Tečku za kvalifikačním cyklem o EURO 2024 udělají San Maríno a Finsko. Pro oba aktéry už neexistuje žádná šance na postup a pokud je ještě něco ve hře, pak je to třetí příčka pro Finy.

O nic zásadního ale nepůjde. Finsko bude v Serravalle plnit roli jasného favorita, protože San Marino patří jako obvykle mezi největší outsidery. Koneckonců fotbalový trpaslík nikdy v kvalifikačních zápasech nevyhrál a jeho nejlepším výsledkem je remíza 0:0 proti Estonsku z roku 2014. Přesto to tentokrát nebylo z pohledu San Marina tak strašné a dokonce se podařilo vstřelit dva góly - to se předtím nikdy nestalo.

Pondělní utkání bude především o Finsku. Očekává se jeho výhra a podstatná bude i výše skóre. Tedy pokud Suomi ještě pomýšlí na zisk třetí příčku. Aby jí získali, musí vyhrát a samozřejmě doufat v porážku Kazachstánu ve Slovinsku.

Finové si samozřejmě dělali zálusk na postup, zvláště po povedeném začátku. Jenomže tři porážky v řadě znamenaly ve vyrovnané skupině konec nadějí.

Co se týče absencí, na straně San Marina budou scházet Michele Cevoli, Michael Battistini a Luca Ceccaroli. Finové se zase musejí obejít bez Marcuse Forsse, který na klubové úrovní hájí barvy anglického Middlesbrough. Protože už v zásadě o nic nejde, dají se u Finů předpokládat výrazné zásahy do sestavy.

San Marino - pravděpodobná sestava:
Benedettini - Ma. Battistini, Franciosi, Di Maio, Rossi, Tosi - A Golinucci, Capicchioni, Mularoni, Lazzari - Nanni

Finsko - pravděpodobná sestava:
Hradecký - Alho, Tenho, Ivanov, Peltola - Kamara, Schuller, Kairinen, Hakans - Pukki, Pohjanpalo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 31.00 - 12.20 - 1.08

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Slovinsko - Kazachstán

pondělí 20:45

Tahle bitva bude při pondělí jednou z nejsledovanějších. Napřímo o postup si to totiž rozdají dva celky, které musejí podniknout poslední krok ke splnění cílů. Ať už dopadne duel jakkoli, EURO 2024 bude mít netradičního účastníka. Zatímco ve Slovinsku pamatují na jediný turnaj v roce 2000, tedy před dávnou dobou, Kazachstán se na žádnou velkou akci nikdy nedostal.

Pro domácí představuje tenhle zápas jedinou šanci, jak se na party do Německa dostat. Nesmí před vlastními fanoušky prohrát a udrží druhou příčku. V opačném případě každopádně ztratí veškeré naděje na kvalifikaci. Jestliže totiž Kazaši mají jisté místo v dodatečném play-off, v němž se ještě o účast v březnu příštího roku můžou porvat, pak Slovinci ne. Horší vystoupení v uplynulé Lize národů je nyní zkrátka postavilo do jakéhosi postavení buď a nebo. Asi všichni fanoušci v zemi by pak výběru Matjaže Keka odpustili, kdyby se v tomto klání třeba remizovalo.

Hosté ztrácejí na druhé místo jediný bod, oni jsou ti, kdo musejí vyhrát. Jestliže však
Kazachstán v minulých kvalifikačních cyklech patřil povětšinou k otloukánkům, pak už předešlá Liga národů jasně ukázala, že se reprezentace stále zlepšuje. V roce 2022 ovládla v céčkové lize vlastní skupinu číslo tři, a to navíc se čtyřmi vítězstvími ze šesti utkání. V roce 2023 přitom svěřenci trenéra Magomeda Adijeva na své úspěchy jen plynule navázali.

V pondělí čeká jeho partu jeden z nejdůležitějších dnů, alespoň co se týče reprezentační úrovně. Nikdy totiž Kazaši nebyli blíže kvalifikaci na světové či evropské mistrovství. "Do zápasu jdeme s jediným cílem, a to projít na EURO. Jsme si vědomi toho, že na druhé straně budeme čelit soupeři, který má stejný cíl a stejnou touhu jako my,” uvedl domácí lodivod Kek. "Pokud si můžeme něco vzít z minulé porážky z Kodaně, tak zkušenost, co s vámi dokáže udělat domácí prostředí,” vyzýval slovinské příznivce k bouřlivé atmosféře, jaká před pár dny mimochodem pomohla Dánům k proklouznutí mezi čtyřiadvacítku nejlepších týmů Evropy.

Slovinsko - pravděpodobná sestava:
Oblak - Karničnik, Blažič, Bijol, Janža - Stojanovič, Čerin, Elšnik, Mlakar - Šporar, Šeško

Kazachstán - pravděpodobná sestava:
Šackyj - Bystrov, Malyj, Maročkin, Älip, Vorogovskyj - Česnokov, Bejsebekov, Quat, Orazov - Samorodov

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.62 - 8.25

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Dánsko
9
7
1
1
19 : 8
22
2
Slovinsko
9
6
1
2
18 : 8
19
3
Kazachstán
9
6
0
3
15 : 10
18
4
Finsko
9
5
0
4
16 : 9
15
5
Severní Irsko
9
2
0
7
7 : 13
6
6
San Marino
9
0
0
9
2 : 29
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
podnebný

Českou sestavu bych preferoval tentokrát se sehranými sešívanými adepty a současně bych vsadil na mládí i někdejší Olomoučáky: Mandous - Douděra, Vitík, Zima, Jurásek - Masopust, Souček, Provod, Černý (Kušej) - Chytil, Chorý. Z náhradníků vidím největší šanci pro Čvančaru, Hložka, Krále, Sadílka a Staňka. Vynechal bych tedy Stronatiho, Holeše a Kováře.

Reagovat
Shevchenko

Tři přímé zápasy o postup

Reagovat
alien17

Zdar. Prosim Vás, EF komunita už mi jednou pomohla, tak to zkusim znova. Slíbil jsem pomoc se sběrem dat a chtěl jsem Vás požádat, zda byste mohli vyplnit dotazník, který se týká vnímání zahraničních hráčů ve fortuna lize tzv. Fotbalových migrantů? Je to dlouhodobý výzkum a probíhá další kolečko sběru aktuálních dat. Děkuju

https://forms.gle/jnZs3D4aLcLWULSn8

Reagovat
mastakillah

Itálii dnes čeká klíčový zápas proti Ukrajině a trenér Luciano Spalletti zúžil nominaci na potřebných 23 jmen. Z týmu vypadlo pět fotbalistů, jen na tribuně zůstanou Marco Carnesecchi, Manuel Lazzari, Andrea Cambiaso, Andrea Colpani a Domenico Berardi.

Berardi na tribuně. Spall se s tím nes*re

Reagovat
Furia Ceca

Nemá spíš nějakej zdravotní problém?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele