Preview kvalifikace o ME 2016 - čtvrtek 8.10.

08.10.2015, 08:41
Previews
Kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2016 má před sebou poslední dva hrací dny. Ze čtvrtečního programu bude nejzajímavější jistě utkání na irské půdě, kam zajíždí úřadující mistr světa z Německa. Portugalsko si to rozdá s Dánskem, zatímco Rumuni potřebují potvrdit druhou příčku proti Finsku...
Skupina D
Gruzie - Gibraltar  (čtvrtek 18:00)
Oba dva čtvrteční soupeři hrají ve skupině D druhé housle a nyní jim tak půjde pouze o čest, ovšem domácí výběr bude považován za jasného favorita. Gruzie je v tabulce na pátém místě s šesti body a na čtvrté Skotsko ztrácí pět bodů, při případném tříbodovém zisku si tak ještě může o jednu příčku polepšit. Naopak trpaslík z Gibraltaru zatím nezískal ani bod a je beznadějně poslední šestý s hrozivým skóre 2:46.

Gruzie dokázala v prvním vzájemném zápase porazit Gibraltar na jeho půdě jasně 3:0 a nyní se dá očekávat ještě vyšší gólový rozdíl. Svůj druhý tříbodový zisk si připsala v domácím prostředí proti Skotsku po výsledku 1:0, jinak má na kontě hned šest porážek. Domácí celek v letošní kvalifikaci utrpěl dva debakly od Polska v poměru 0:4, dvakrát podlehl také Irsku 0:1 a 1:2. Celkem slušný výkon předvedl doma proti favoritovi z Německa, se kterým padl 0:2.

Na závěr se přestaví právě v Německu a nyní si tak bude chtít zastřílet právě proti Gibraltaru. Ten naposledy zvítězil v přípravném utkání proti Maltě v červnu roku 2014. V kvalifikaci už má na kontě obrovské debakly 0:7 s Německem, Irskem i Polskem, 1:6 od Skotska a naposledy 1:8 v Polsku. Svůj nejlepší výsledek uhrál právě proti Gruzii, když prohrál "pouze" o tři branky.

Domácí trenér Kachaber Cchadadze doufá, že jeho svěřenci utkání nepodcení. "V podstatě už nemáme o co hrát. Abychom se dostali na čtvrté místo, tak bychom museli vyhrát kromě tohoto utkání též v Německu a ani to by nám ještě nemuselo stačit. Očekávám uvolněnu atmosféru a přeji si, abychom se důstojně rozešli s našimi fanoušky. Neočekávám nijak vysoké tempo, musíme si dát pozor na brejkové možnosti soupeře."

Mnoho hráčů Gruzie působí ve významných evropských klubech, za zmínku stojí například Guram Kašia a Valeri Kazaišvili z nizozemského Vitesse či Tornike Okriašvili z belgického Genku. Většina svěřenců anglického kouče Jeffa Wooda působí v domácí soutěži, jen pár hostujících hráčů nalezneme v Anglii v nižších soutěžích.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.04 - 21.00 - 51.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Irsko - Německo  (čtvrtek 20:45)
Jeden z nejsledovanějších soubojů čtvrteční kvalifikace uvidí fanoušci v Irsku, kam přijíždí úřadující světový šampion z Německa; hraje se přímo o postup, a hostující záložník Ilkay Gündogan nabádá své spoluhráče k tomu, aby byli odvážní a šli si od začátku pro tři body..

Němci zatím ve skupině D nasbírali v osmi zápasech devatenáct bodů a trůní na prvním místě, přičemž už teď mají jistotu, že postoupí minimálně do baráže; pokud však dnes v Dublinu neprohrají, stvrdí automatický progres. Realisticky jim tedy stačí remíza, Gündogan však odmítá jakoukoliv přehnanou opatrnost; hrát na bod prý není v německé nátuře. Svěřenci Joachima Löwa navíc už zvládli zápas ve Skotsku, takže s ostrovní atmosférou mají čerstvé zkušenosti.

"Myslím, že Irové a Skoti jsou si v mnohém podobní. Na zápase bude skvělá atmosféra, moc se na ni těšíme," potvrdil záložník Dortmundu. "Skotsko jsme porazili, takže ve čtvrtek budeme mít stejný cíl: zvítězit a triumfálně potvrdit postup na šampionát. Opravdu si nemyslím, že bychom hráli takticky pouze na remízu. Samozřejmě že jedeme vyhrát, nic jiného nepřipadá v úvahu."

Hostům hraje do karet i historická statistika: Irové proti Německu nevyhráli už šestkrát v řadě, naposledy se jim to povedlo v přátelském utkání před mistrovstvím světa 1994 (!). Naopak Němci nasázeli Green Army v posledních třech zápasech úctyhodných deset gólů.

Roy Keane, bývalý legendární středopolař a současný asistent irského národního týmu, dobře ví, jak složitý program na borce v zeleném v nadcházejících dnech čeká: kvalifikaci totiž zakončují v neděli v Polsku, a přestože jsou nyní třetí (tedy na barážové pozici), ještě se mohou posunout jak do elitní dvojice, tak zcela mimo postupové příčky. Na čtvrté Skoty mají náskok čtyř bodů, ti ovšem finišují proti Gibraltaru.

Podle Keana by motivace v takovémto zápase měla být naprostou samozřejmostí. "Kvalifikace se blíží ke konci. Toto je utkání, na které se hráči tolik těšili," poodhaluje někdejší kapitán Manchesteru United a reprezentace. "Je to ohromná výzva, opravdu skvělý soupeř. Irsko už odehrálo spoustu zápasů, v nichž mělo míč na kopačkách méně času, pokud ale budeme držet balon, pokusíme se něco vymyslet. Musíme věřit ve své vlastní schopnosti," dodal.

Jednou z těchto schopností je bezesporu neochota házet ručník do ringu - tedy vlastnost, kterou si často spojujeme právě s německým fotbalem. Irové však proti tomuto soupeři ukázali, že jsou opravdovými bojovníky; v prvním kvalifikačním zápase v říjnu 2014 vydolovali skvělou remízu, když se v poslední minutě prosadil John O'Shea a potvrdil tak jeden neobvyklý trend - poslední tři góly, které Irsko Německu vstřelilo, padly právě v závěrečných vteřinách utkání.

Jogi Löw stále neví, jestli bude moci využít služeb Lukase Podolského, kterého zlobí kotník; největší hvězda týmu, útočník Thomas Müller (autor osmi gólů ze sedmi kvalifikačních zápasů), je však plně připraven. Na druhé straně se vznášejí otazníky nad starty Seamuse Colemana (hamstring) a Wese Hoolahana (pata), určitě pak nenastoupí Ciaran Clark, James McClean, Glenn Whelan a Marc Wilson. Keane očekává, že se v základu objeví i jeho jmenovec Robbie, který zmeškal úterní trénink, protože se mu narodil potomek.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.50 - 4.50 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Skotsko - Polsko  (čtvrtek 20:45)
Závěr kvalifikace na mistrovství světa se nezadržitelně blíží a v případě týmů jako Skotsko již nadešla chvíle, kdy si nemůže dovolit zaváhat. Soupeřem mu však bude v nabité skupině D Polsko, na něž jejich sok z Britských ostrovů ztrácí šest bodů.

Svěřenci Gordona Strachana v říjnu loňského roku uhráli ve Varšavě poněkud překvapivou remízu 2:2, a tak si ověřili, že s favorizovanými Poláky dokáží hrát vyrovnanou partii. Tehdy bylo jedním z klíčových prvků ze skotského pohledu vymazání Roberta Lewandowského, leckdy ke vzteku domácích na samotné hranici pravidel.

Útočník Bayernu Mnichov se navíc o rok později nachází v dost možná nejlepší formě své dosavadní kariéry, neboť v posledních čtyřech zápasech za bavorský velkoklub nastřílel neuvěřitelných dvanáct branek. Připočtěte si k tomu dalších deset kvalifikačních tref sedmadvacetiletého kanonýra a máte pořádný důvod udělat vše pro to, aby alespoň projednou vyšel naprázdno.

Přestože jde o tak velkou a náročnou událost, nebál se Gordon Strachan povolat do národního týmu i nováčka Graema Shinnieho, jenž v letošní sezoně oslnil svými defenzivními výkony za nejvážnějšího soka Celticu ve skotské lize, tedy v Aberdeenu. "Je to sice náročný úkol, ale pořád máme naději na postup. Podpora celé země je úžasná, panuje tady vážně optimismus. Čtvrtek nám přinese velký zápas a jsem si jist, že všichni hráči se na něj těší," tvrdí Shinnie.

"Vážně tomu věříme. Máme v týmu skvělé hráče, špičkového manažera a i zbylý personál je na tom stejně. Zápas proti Polsku zvenku nám navíc dodává ohromné sebevědomí," přiznává obránce Aberdeenu, jehož v nominaci doplnil také Graham Dorrany kvůli zranění Kevina McDonalda a obavy panují také ohledně stavu Charlieho Mulgrewa, jehož trápí stehenní sval. Ještě hůře to navíc vypadá s Ikechim Anyou a potíže má také kapitán Darren Fletcher. Mizérii navíc podtrhuje James Morrison, jenž nemůže proti Polsku nastoupit kvůli karetnímu trestu.

Také polský národní tým přivítá dlouho neokoukanou tvář - Artur Sobiech se v nominaci objevuje poprvé od roku 2013. "Nyní není vhodný čas na velké změny, takže si povětšinou vystačím s hráči, které dobře znám. Ale povolali jsme Artura Sobiecha, který dlouho v reprezentaci nebyl. Je to důkaz, že náš výběr není zcela pevně daný," poukazuje na příkladu útočníka Hannoveru trenér Adam Nawalka.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.10 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Německo861122:719
2.Polsko852129:717
3.Irsko843117:515
4.Skotsko832314:1011
5.Gruzie82065:146
6.Gibraltar80082:460
Skupina F
Maďarsko - Faerské ostrovy  (čtvrtek 20:45)
Hráči Maďarska stále živí šanci na přímý postup na ME do Francie a pokud se chtějí svému snu ještě více přiblížit, tak musí v domácím prostředí porazit Faerské ostrovy. Domácí výběr je v tuto chvíli na třetím místě se třinácti body a na vedoucí Severní Irsko ztrácí čtyři body, na druhé Rumunsko body tři. Naopak Faerské ostrovy jsou páté se šesti body a už nemají šanci na postup, ovšem se dvěma výhrami nad Řeckem určitě budou spokojeni.

Maďaři v kvalifikaci prohráli pouze jeden zápas a to hned ten úvodní doma se Severním Irskem v poměru 1:2. Jinak mají na kontě hned tři nejtěsnější výhry 1:0 nad Faerskými ostrovy a dvakrát nad Finskem, dvě bezbrankové remízy s Řeckem a Rumunskem. S Rumunskem se ještě jednou rozešli smírně 1:1, naposledy se v důležitém střetnutí se Severním Irskem rozešli taktéž nerozhodně ve stejném poměru.

Hosté se ve skupině F prezentují velmi dobrými výsledky, i když v podstatě prohráli hned v šesti případech. Nicméně nejvyšší porážku utrpěli o dvě branky, beznadějně poslední Řecko porazili 1:0 a 2:1. Naposledy bojovali o naději na postup ve Finsku, kde prohráli 0:1. Maďarsko s v této kvalifikaci prezentuje hlavně kvalitní defenzivou, když inkasovalo pouze čtyřikrát, na druhou stranu je šest vstřelených gólů opravdu málo.

Německý trenér na maďarské lavičce Bernd Storck předpovídá obrovské nasazení i velkou nervozitu. "O takový úspěch Maďarsko delší dobu nehrálo a všichni si uvědomujeme, že minimálně baráž je velmi blízko. Do utkání s Faerskými ostrovy dáme opravdu všechno, nicméně pokud bude pro nás vývoj nepříznivý, tak se můžeme potýkat s velkou nervozitou. Budeme bojovat na sto procent, za zády budeme mít vyprodaný stadion a nic jiného než tříbodový zisk nás nezajímá," uvedl velmi odhodlaně.

Kapitán Maďarska Balázs Dzsudzsák jeho slova potvrzuje a doufá, že jeho tým bude mít před posledním utkáním v Řecku jistou minimálně baráž. "Důležité bylo, že jsme v minulém cyklu neprohráli s Rumunskem a ani se Severním Irskem, teď máme pár trumfů v rukávu. Hrajeme proti dvěma posledním týmům skupiny a obě výhry by nás mohly posunout na šampionát. Nevypustíme jediný souboj, máme obrovskou chuť do hry," řekl až vlastenecky osmadvacetiletý záložník tureckého Bursasporu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.29 - 5.50 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Severní Irsko - Řecko  (čtvrtek 20:45)
Hráči Severního Irska zažívají doslova snovou kvalifikaci na evropský šampionát do Francie a nyní jsou jen krůček od postupu, stačí jim jediné - zvítězit alespoň jednou ze zápasů s Řeckem a Finskem, už v prvním případě budou mít obrovskou šanci. Domácí výběr vede skupinu F se sedmnácti body a na druhé Rumunsko má náskok jednoho bodu, na třetí Maďarsko mí k dobru už dokonce čtyři body.

Nyní přivítá na domácí půdě Řecko. Na první pohled se může zdát, že by hosté měli být považováni za velké favority, jenže je to mu právě naopak. Řecký reprezentační výběr je doslova v troskách, v osmi dosavadních zápasech ani jednou nezvítězil a se dvěma body se krčí na beznadějně posledním místě tabulky dokonce i za trpaslíkem s Faerských ostrovů, se kterým mimochodem v obou případech ostudně prohrál.

Řekové zažívají velmi kuriózní situaci. V celé kvalifikaci totiž inkasovali pouze osmkrát, ovšem na druhou stranu vstřelili pouhopouhé dvě branky. Své jediné dva body uhráli po bezbrankové remíze 0:0 s Rumunskem a 1:1 s Finskem, jinak prohráli hned čtyřikrát nejtěsnějším poměrem 0:1, jednou 1:2 a v prvním vzájemném střetnutí se Severním Irskem na domácí půdě nakonec padli po výsledku 0:2.

Severní Irsko si už mohlo zajistit účast na šampionátu v přímém souboji s Maďarskem, nicméně ani s bodem po remíze 1:1 rozhodně nespokojeno nebylo. Domácím stačí k postupu jedna výhra, nebo vybojovat alespoň dvě remízy, což rozhodně není nereálný úkol. "Všichni si dobře uvědomujeme, na jak velký úspěch můžeme dosáhnout. Ani v jednom případě nás nečeká jednoduchý duel, na druhou stranu už tak velkou šanci propásnout nechceme," uvedl stratég Severního Irska Michael O'Neill.

Šestačtyřicetiletý trenér musí řešit problémy se sestavou, chybět mu totiž bude hned trojice klíčových hráčů. Karetní trest si bude odpykávat útočník Kyle Lafferty i obránci Chris Baier s Conorem McLaughlinem. "Chceme mít jasno ve čtvrtek, i když si dobře uvědomujeme, že Řecko disponuje skvělou defenzivou. Náš soupeř je ve velkém útlumu, nicméně to mu na kvalitě rozhodně neubírá," řekl vzápětí O'Neill.

Řecko přijede na Britské ostrovy bez vykartovaného obránce AS Řím Kostase Manolase, chybět bude i další defenzivní štít německého Bayeru Leverkusen Kyriakos Papadopoulos kvůli zranění. "Nesmíme hrát vyděšeně, mít k soupeři přílišný respekt a hlavně v hlavách nosit fakt, jak moc je to důležité utkání. Věřím, že se hráči ve fantastické atmosféře dostatečně uvolní a společně s fanoušky oslaví postup na ME do Francie," dodal toužebně domácí kouč.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 2.90 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rumunsko - Finsko  (čtvrtek 20:45)
Hráči Rumunska jako jediný celek skupiny F ještě ani jednou neprohráli, ovšem o přímý postup musejí výrazně bojovat. V tuto chvíli se v tabulce nacházejí na druhém místě se šestnácti body o bod za vedoucím Severním Irskem, před třetím Maďarskem mají k dispozici náskok tří bodů. Nyní přivítají v domácím prostředí Finsko, které má ještě teoretickou šanci na přímý postup a reálnou možnost dostat se alespoň do baráže.

Rumuni v této kvalifikaci disponují naprosto precizní defenzivou, když v dosavadních osmi duelech inkasovali jen jednou a skórovali sedmkrát. Baráž už mají prakticky jistou a alespoň do ní by se pravděpodobně dostali i v případě porážky, nicméně jejich cílem v tuto chvíli bude uhájit druhou pozici. Rumuni potřebují k jistotě alespoň čtyři body a ty proti Finům či na závěr proti Faerským ostrovům získat mohou.

Domácí výběr měl naprosto skvostný vstup do kvalifikace a v úvodních pěti zápasech hned čtyřikrát zvítězil a jen jednou remizoval s Maďarskem. Nicméně v následujících třech duelech to úplná sláva nebyla, Rumunsko se totiž rozešlo s Řeckem, Severním Irskem i Maďarskem nerozhodně po bezbrankovém výsledku. Ve čtvrtečním souboji je rumunský výběr považován za favorita, v úvodním vzájemném zápase vyhrál ve Finsku 2:0.

Finové jsou ve skupině na čtvrtém místě s deseti body a pokud chtějí myslet alespoň na baráž, tak musejí v závěrečných duelech v Rumunsku a se Severním Irskem zvítězit. "Jsme moc rádi, že jsme si po výhrách nad Řeckem i Faerskými ostrovy ještě uchovali naději na postup, ta ale stále není příliš velká. Ani zisk šesti bodů nám pravděpodobně nestačí, nicméně my se nevzdáme a budeme bojovat do posledního okamžiku," řekl prozatímní trenér Finů Markku Kanerva.

Jeho protějšek Anghel Iordănescu by všechno ostatní než přímý postup považoval za velké zklamání. "Ve skupině jsme ještě ani jednou neprohráli a plně si zasloužíme na evropském šampionát startovat. Sice jsme třikrát v řadě nevyhráli, teď ale budeme plnit úlohu favorita a pevně věřím, že případné tři body proti Finsku budou stačit. Na závěr hrajeme s Faerskými ostrovy a jen vlastní hloupostí bychom ještě mohli o ME přijít," uvedl zřetelně stratég Rumunska.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Severní Irsko852112:617
2.Rumunsko84407:116
3.Maďarsko83416:413
4.Finsko83147:810
5.Faerské ostrovy82065:126
6.Řecko80352:83
Skupina I
Albánie - Srbsko  (čtvrtek 20:45)
Elbasan Arenu čeká ostře sledovaný zápas, ve kterém se střetnou staří známí. Když se Albánie představila v Srbsku, utkání se kvůli nepokojům nedohrálo. A nejednoho fotbalového fanouška asi zajímá, zda se tentokrát utkání dohraje.

Asi si mnozí pamatujete na poslední utkání mezi oběma týmy. Kvůli nepokojům se nakonec nedohrálo a výkonné orgány přiřkli po delší úvaze tři body Albánii. Tam začala mizérie srbského týmu, který již ztratil šanci na postup. Hned po této fotbalové tragédii Srbové prohráli s Dánskem, pak z Portugalcem a v odvetném klání opět s Dány.

Jediným úspěchem poslední doby se stalo vítězství nad Arménií. Po dvaceti minutách si vstřelil vlastní branku Levon Hajrapetjan, druhým úspěšným střelcem se stal mladík Adem Ljajić. O francouzské EURO tak přijde mnoho hvězd z týmu Srbska. Albánie má ještě šanci dostat se na šampionát a dokonce z druhého místa! Albánie je aktuálně na třetím místě s 11 body na kontě a druhé Dánsko má jen o jeden bod navíc.

Albánie měla kvalifikaci slušně rozjetou, když si připsala tři výhry a dvě remízy. Kromě toho remizovala s Dány a v přátelském utkání dokonce porazila favorizovanou Francii - hostitelskou zemi EURO 2016! Šťastným střelcem se krátce před koncem první půle stal Ergys Kaçe a Francie se musela před Albánií sklonit.

Naposledy jí však Portugalci oplatili prohru stejným způsobem, když v minulém kole vyhráli nejtěsnějším možným výsledkem. Také v tomto utkání ale Albánie podala velmi dobrý výkon a favorit musel rozhodovat až v nastaveném čase, kdy skóroval zkušený záložník Miguel Veloso. Albánie tak bude doufat, že se jí podaří vyhrát nad Srby a že se utkání nepovede Dánům.

Na obou stranách se nachází několik hráčů, kteří jsou v karetním ohrožení. V dresu Albánie se to týká především Amira Abrashiho, Ansiho Agolliho a Taulanta Xhaky. V kádru Srbska jde o Branislava Ivanoviće a Aleksandara Kolarova. Albánie se pokusí poprat o postup, což se jí nepodařilo ještě nikdy v historii. Albánii se ještě nikdy nepovedlo kvalifikovat se na finálový šampionát.

V nadcházejícím klání by nepokojů nemuselo být tolik, protože policii se ve středu podařilo zajmout muže, který měl vypuštění dronu s vlajkou "Velké Albánie" na svědomí. Srbsko chce navíc ukázat, že ani přes nepřízeň tabulkového postavení svou situaci nevzdává. Svědčí o tom vyjádření obránce Nenada Tomoviće, který před utkáním sdělil: "Toužíme všem ukázat, že jsme mnohem lepší, než co o nás říká naše postavení. Albánie je naším velkým rivalem, takže jim chceme cestu na šampionát co možná nejvíce znepříjemnit," dodává zkušený obránce. Podaří se jeho týmu napravit pokažené renomé dobrým výsledkem?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.00 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Portugalsko - Dánsko  (čtvrtek 20:45)
Favorizovaní Portugalci si mohou zajistit místo na Euru, pokud dnes neprohrají doma s Dánskem; vzhledem k tomu, že z dosavadních patnácti vzájemných duelů jich Selecao vyhrálo hned deset a padlo pouze třikrát, už někteří fanoušci začínají pomalu slavit. Svěřenci Mortena Olsena však nehodlají dát kůži lacino..

Kouč Fernando Santos si po poslední porážce v přátelském utkání s Francií (0:1) neodpustil poznámku, že na turnaji samotném budou jeho svěřenci v lepší formě než Les Bleus. Ti mají nicméně postup coby pořadatel jistý, zatímco Portugalcům zbývá ještě udělat poslední krůček. Vše mají ve svých rukou. Od úvodního zápasu, v němž šokovali fanoušky domácí prohrou s Albánií, našli skvělou formu; vyhráli šestkrát v řadě a na zbytek skupiny shlíží z čela tabulky se tříbodovým náskokem.

Největší pozornost bude samozřejmě opět upřena na Cristiana Ronalda, který sice v kvalifikaci skóroval už pětkrát, na klubové úrovni se mu však letos zatím nedaří tak, jak býval zvyklý; někdejší skvělý záložník Deco dokonce podotkl, že jeho touha být uznáván jako nejlepší hráč planety u něj hraničí až s posedlostí. Na druhou stranu má Ronaldo právě na Dány dobré vzpomínky; loni v říjnu v Kodani to byl totiž právě on, kdo v páté minutě nastavení strhl vyrovnaný zápas na stranu svého týmu.

Santos povolal do kádru dva nováčky - gólman Belenenses Hugo Ventura sice do utkání s největší pravděpodobností nezasáhne, pravý bek Benfiky Nélson Semedo však má poměrně slušnou šanci. Jeho forma v tomto ročníku Primeiry je zatím skvělá; zejména směrem dopředu může být vítanou posilou pro národní tým, což je logické vzhledem k tomu, že byl původně vychován jako křídlo. "Nemáme k dispozici Vieirinhu, čehož může Semedo využít," potvrdil Santos, který zároveň odmítl zvěsti o tom, že za jeho povoláním je ve skutečnosti snaha ukončit naděje Kapverďanů (za něž by mohl také nastupovat).

Návrat na soupisku slaví také playmaker Rafa Silva, který má zkraje sezony brilantní formu v Braze (na jejímž stadionu se dnešní zápas odehraje), plus několik navrátilců - Tiagovi vypršel trest, monacká dvojka Coentrao - Moutinho zase doléčila svá zranění. Chybí naopak William Carvalho, který ve Sportingu po svém návratu zatím teprve nabírá herní praxi.

Také na druhé straně panuje bojovná nálada. Dánský kouč Olsen už dříve oznámil, že po tomto cyklu u reprezentace končí; otázkou však zůstává, jestli se bude poroučet už po kvalifikaci, nebo až po závěrečném turnaji. Seveřané mohli ve svém dálkovém souboji s Albánií udělat výrazný krok už v září, remíza 0:0 v Arménii však znamená, že mají před Balkánci stále pouze jednobodový náskok. Jejich největší předností je bezesporu pevná obrana; v sedmi zápasech inkasovali pouze čtyři góly a defenzivní kostra složená ze stoperů Aggera s Kjaerem a gólmana Schmeichela působí opravdu nepropustným dojmem. Kjaer si však bude muset dávat pozor, pokud totiž dostane žlutou kartu, nastoupí v dalším zápase disciplinární trest.

Na druhé straně v útoku to červenobílým zatím skřípe; pouze Nicklas Bendtner našel soupeřovu síť ve více než jednom případě (2). I proto je Olsen rád, že může na rozdíl od zápasu v Arménii postavit i Christiana Eriksena; špílmachr Tottenhamu totiž o víkendu v Premier League ukázal, že minimálně z přímých kopů představuje velkou hrozbu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Portugalsko65018:415
2.Dánsko73318:412
3.Albánie63217:311
4.Arménie70255:112
5.Srbsko61145:111
Bodové odečty
Srbsko-3za nedohrané utkání Srbsko - Albánie

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (182)

Přidat komentář
Talker

Srbsko asi největší překvapení kvalifikace... 1 výhra, 1 remíza, bez šance na postup...

Reagovat
Stiksxx

Spíš Albánie je překvapení.

Reagovat
Milan.B

albanci su hlavne zmrdi

Reagovat
Kovi81

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

dalsi medialni ovecka na scene.. a prosim te v cem jsou takovy zmrdi? ze si brani svoje uzemi?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

obdivuji lidi jak,o ty,na diskusi denne, ale nazor,argument poradny nema, jen smajlici.. a to te prosim te porad bavi? kolik mas roku?

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš ty kokotku to špíny jako albánci se serou kam nemají. Kosovo je Srbija

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa 99% ľudí, ktorí u nás píšu po internete Kosovo je Srbija nevedia čo píšu.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Strojmír

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale negativni

Reagovat
arsavin

Kdyby kontumace byla obrácená, tak má Srbsko 7 bodů, Albánie 8...

Reagovat
Uwe háže buly

A kdyby Albáncům kontumovali zápas s Portugalcema, tak maj 11 bodů i tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Negativně Srbsko, Řecko, pozitivně Island, Severní Irsko a Wales.

Reagovat
Acrocephalus

Když vezmeme v potaz, že Island, Sev Irsko a Wales byly v jedněch z posledních košů a kde jsou teď v tabulce. Fakt machři.

Reagovat
smazaný uživatel

No.. na Řeky asi nemaj

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že Řecko je překvapení asi stejný. Navíc ještě dvě prohry s Faerskými ostrovy..

Reagovat
7C.Ronaldo

Ronaldo to zařídí hattrickem

Reagovat
goodbay

Srbové by mohli udělat to, co Albánci u nich a měli by dostat 3 body a navíc další 3 body by sebrali Albánii. To by byla pomsta.

Reagovat
goodbay

Utkání o 6 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

Doslova

Reagovat
mayday

Škoda, Srbsko nebo i to Řecko bych tam viděl radši než to Severní Irsko. Jeden z dvojky Turecko a Holandsko taky vypadne, Dánsko taky bude muset asi do baráže, to samý Švédsko zřejmě...

Reagovat
Acrocephalus

Řecko Holandsko

Reagovat
oli9

Řecko konečně je tam kde patří. CO bys na něm tam chtěl vidět s tím jejich fotbalem ? To že by dali 3 goly za 10 zápasů ? To je šílenost co oni předvádějí...

Reagovat
mayday

Na MS to chvilkama zas taková šílenost nebyla, měli tam dobrý okamžiky. Že je to defenzivní tým, dobře, ale co kdo vidí na repre Severního Irska, to zas nechápu já.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

oni tu kvaldu vypustili uz po tretim zapasy a to totalne.. jedno se jim ale uprit neda,efekt to melo co hraji driv.. ostuda pro ostatni tymy ale halvne

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych ty repre pauzy zrušil Bez klubového fotbalu je nuda.

http://www.trollfootball.me/upload/full/2015/10/06/j2.jpg

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
smazaný uživatel

To je o našom (ne)vzťahu k svojej reprezentácií....myslím, že toto presne sedí na oba národy, i keď si myslím, že ste na tom o niečo lepšie ako my

Reagovat
Uwe háže buly

\mužeš jít na nižší soutěže.

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem mě zaskočil ten tip na Polský vítězství ve Skotsku. Albánci podle mně taky nevyhrají, pokud se to dohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Albánce by hlavně měli diskvalifikovat svoloč arabskou

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Arabskou povídáš? :D

Reagovat
smazaný uživatel

Všecko stejná verbež, ať je to arab, žid, muslim nebo na co se tam ty špíny ještě dělí.

Reagovat
smazaný uživatel

Albánie není Blízký východ.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejná verbež

Reagovat
domingo

"Tam" se jeste deli na Srby, Chorvaty, Bosnaky..

Reagovat
smazaný uživatel

To si pleteš, to jsou slované, kteří žijí v evropě už hodně dlouho, narozdíl od těch špinavých muslimů

Reagovat
domingo

Awww

Reagovat
domingo

Bosnaci jsou taky prevazne muslimove, ty debile

Reagovat
smazaný uživatel

Pokiaľ viem tak aj v Kosove prevažujú moslimovia, či?

Reagovat
Uwe háže buly

Ne hinduismus.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Albánci jsou z podstatné části potomci Ilyrů, a ti byli na tom území a území dnešního Kosova doma v době kdy Slovani ještě pásli kozy na Ukrajině(dnešní).

Nadávej si jak chceš, ale měl by si vědět, komu vlastně nadáváš.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
domingo

Biasi si fakt zaslouzi obdiv, jak s tim podprumernym tymem dokaze hrat konstantne nad moznosti. Vyhra v Portugalsku, tri obdrzeny branky za sest zapasu, 22. misto v zebricku FIFA (!!!), to jsou pro Albanii neskutecny uspechy. Kdyz uz se teda to Euro muselo rozsirovat, tak oni jsou tym, kterymu ten postup fakt preju - jednoduse proto, ze by to z jejich strany byla fakt pohadka. Radsi tam uvidim nejakeho podobneho outsidera nez Rumuny, Madary nebo Iry, kteri uz na velkych turnajich v historii hrali a stejne by ve Francii v dusledku predvedli stejne hovno.

Na druhou stranu Olsen se nesmi s narodakem loucit nepostupem, takze to je tezky.

Reagovat
domingo

Navic to neni zadna haluz, oni proste hrajou dobre i proti nejsilnejsim souperum dlouhodobe. Klepli Francii, v odvete s Portugalcema prohrali v nastaveni.. Ta Biasiho destruktivni taktika proste funguje sama o sobe, je jedno, kdo stoji na druhy strane. Jako neni to nic krasnyho na pohled, ale za tuhle konzistenci si zaslouzi velkej obdiv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Come on Scotland!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
aither

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes večer minimálne 4 atraktívne zápasy, buď z pohľadu mena, tabuľky či nevraživosti.

Na to Albánsko vs. Srbsko som fakt zvedavý. Média a srbská strana má obavy či bude všetko dostatočne zabezpečené v rámci bezepečnosti - ale proste keď im bude chcieť niekto nejak vážnejšie znepríjemniť pobyt tak to urobí, ide len o to aké jednoduché či zložité to bude mať. Viď ich zahádzaný autobus kameňmi v Tirane. Tí ľudia sa správajú ako cigáni, keď som za žiakov chodil hrať niekde do osád a po zápase na nás hádzali kamene pravidelne...

Reagovat
Uwe háže buly

Mě teda dneska nepřijde žádný z těch zápasů atraktivní Albánci se Srbama určtitě atmosférou zajímavý budou, ale tim to dneska asi končí..

Reagovat
smazaný uživatel

V Írsku bude tiež super atmosféra a futbalik možno ešte lepší, celkom by ma zaujímalo prečo si myslíš, že to nie je atraktívny zápas.

Reagovat
Uwe háže buly

Nevim, moc nevěřim v dobrej fotbal, na to sou Irové dost slabý ne? každopádně se podivam.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak šlágry jsou: Albánie a Skotsko. Ostatní zápasy nic moc. Hlavně nudní Portugalci budou hrát na 0:0, aby postoupili.

Reagovat
smazaný uživatel

Co dnes davate sazkari ?

Reagovat
smazaný uživatel

COME ON IRELAND!Myslím, že ještě se může postoupit i přímo, dnes remíza s Německem a pak výhra v Polsku

Reagovat
andrew96

Irové už byli, teď jsou na řadě Skoti.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer (C) - Ginter, Boateng, Hummels, Hector - Özil, Kroos, Gündogan, Reus - Götze, Müller

Hodně slušná. Jen ještě Schweinsteiger místo Mesuta a byl by to skoro ideál (možná ještě Zac místo Maria)

Reagovat
Arne

Marco v základu? Já myslel, že není úplně fit, když ho tam TT v neděli dal až do druhý půle...

Reagovat
smazaný uživatel

fit je.. jen nemá formu

Reagovat
smazaný uživatel

Na krídlo moc nepatrí ani Ozil, ani Schweini....i keď kto vie ako to bude vyzerať na ihrisku, kde sa bude Ozil pohybovať.

Reagovat
smazaný uživatel

však ne... Ilkay urpostřed vysunutý a za ním pak dvojice Basti-Toni

Reagovat
db18

Střed by byl Ilkay, Basti, Kroos - a před nima na krajích Thomas s Marcem a na hrotu Judas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To by sedelo

Reagovat
Hokaido

Judas

Reagovat
smazaný uživatel

Írsko: Given - Christie, O'Shea, Keogh, Ward - McCarthy, Hendrick, Hoolahan, Brady - Walters, Murphy

Reagovat
db18

Reagovat
jacobT

parádna

Reagovat
db18

btw. nemáš stream? (nebo koukáš v tv?)

Reagovat
smazaný uživatel

http://goatd.net/122264/watch-ireland-vs-germany

kvalita nic moc... ale snad se za to nebude sekat

Reagovat
db18

když se to nebude sekat, tak to bude paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

RTL vysiela taktiež. A vysiela aj Sport1 sk/cz, tu je stream na český komentár: http://sknazivo.com/online.php?read=18575

Reagovat
db18

Já bohužel nejsem doma, a rtl koukám ani nemá livestream... (kdyby radši místo píčovin zapracovali na tomhle... )

Reagovat
Mönchengladbach

4x Bayern, 4x BVB. Pěkné.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

SEVERNE IRSKO WIN

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Hokaido

Portugalsko pg+1,5

Řecko pg+1,5

Polsko pg+1,5

Madarsko pg+2,5

Rumunsko-Finsko over 1,5+

Za baráček, nemůže nevyjít.

Reagovat
Hokaido

už to maká

Reagovat
Hokaido

Hledám podnájem, Zn.: spěchá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Irsko a Severní Irsko za 3 body

Reagovat
Marv

Reagovat
ZB 07

Reagovat
ZB 07

Reagovat
patas92

Proč je na Albánce větší kurz něž na Srby?

Reagovat
smazaný uživatel

Začínáme.

Reagovat
Hokaido

Nechápu, že na jednom programu nejde ta Albánie

Reagovat
smazaný uživatel

LEWAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

Skotsko

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa to je blb

Reagovat
patas92

Lewa se s tím nesere

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se pozná tým nýmandů. Když má hráč formu, ale přesto jim dá gol ve třetí minutě Skvělá taktika

Reagovat
Hokaido

Jinak ten Ronaldo je taková piča, já už ho nemůžu ani vidět

Reagovat
smazaný uživatel

co udělal?

Reagovat
Hokaido

zatím vůbec nic... to je jen tak

Reagovat
db18

Reagovat
frankiefcb

Lewa zlatý míč

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Schweini zraneny repre prestavka zacina v klasickom duchu

Reagovat
smazaný uživatel

poláci

Reagovat
CubONE

Lewyyyyyyy

Zatial parada, ako bonus Skotsko aj Irsko snad out.

Reagovat
smazaný uživatel

Severní Irsko hrajte dpč

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduje tu někdo podrobné portugalskou repre? Kdo ma nejvetsi šanci do základu na Euro z tria A. Gomes, W. Carvalho, B. Silva?

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Polská záloha to drtí neskutečným způsobem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Íri vedú Šikovný gól

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s Mariem? to má z toho, jak spadl na míč?

Reagovat
smazaný uživatel

Gotze zrejme natiahnuté slabiny...

Reagovat
smazaný uživatel

Boháča, Rumuni sú tento rok na dovolenke? To chcú štvrtýkrát za sebou uhrať bezgólovú remízu? Minulý rok sa na nich dalo pozerať, ale teraz mi tie ich impotentné zápasy nie sú zrovna pochuti.

Reagovat
Wat

Boateng je supr, balóny dává jak lusk, radost sledovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty pičo

Reagovat
smazaný uživatel

pěkná šleha

Reagovat
CubONE

Kurwa, to bol gol

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Hokaido

Ritchie druhej wondergoal letos

Reagovat
smazaný uživatel

něco jako Willian

Reagovat
smazaný uživatel

Severné Írsko

Reagovat
smazaný uživatel

naismith

Reagovat
smazaný uživatel

Schürrle je neskutečné špatný

Proč tam nedal místo Maria Zaca, sakra!?

Reagovat
Switchback

panebože ...

Reagovat
smazaný uživatel

tvl!

Reagovat
CubONE

To bola velka chyba, ale gol pekny. Skotski kopaci sa dnes dvakrat ukopli

Reagovat
Marv

Doufal sem, že v efku nakonec vyhraje dobro nad zlem.. a zlo je ještě hodně slabý slovo

Reagovat
Wat

SHANE LONG!!!

Reagovat
smazaný uživatel

JEDEME MAĎAŘI!!

Reagovat
smazaný uživatel

IRELAND!!! Nádherná akce, za druhý poločas zaslouženě!!!

Reagovat
celeb

tych 10 cistych goloviek co maju Nemci nebrat? Vacsi tlak a zufalu obranu som dlho nevidel, keby Nemci neboli schopni zahodit nemozne, Iri dostanu vyprask.

Reagovat
smazaný uživatel

Německo nemělo žádnou vyloženou šanci a Irsko hrálo v druhé půli parádně a obětavě!!!

Reagovat
Uwe háže buly

Irsko bylo krajně nechutný..

Reagovat
Uwe háže buly

A vylouženou šancí bylo několik ne? největší asi jak to Muller přihrál přes celý vápno Reusovi.

Reagovat
Uwe háže buly

+ Muller netrefil prakticky celou bránu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

ostrovni tymy zatim

Reagovat
smazaný uživatel

paráda!!!

Reagovat
smazaný uživatel

wtf Irsko

Reagovat
smazaný uživatel

jsou v Albánii nějaké nepokoje, nebo klid?

Reagovat
Minister

Long taký dive

Reagovat
smazaný uživatel

Řekové Ti sou úplně v háji.

Reagovat
Hokaido

Srbskooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Long Větší simulaci jsem dlouho neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

Srbsko dalo gól !!!

Reagovat
aither

Skoti tvl

Reagovat
Strojmír

Srbsko

Reagovat
smazaný uživatel

Srbi jedou na postup

Reagovat
smazaný uživatel

Serbia

Reagovat
Wat

Jak může bejt ten fracek Muller někomu sympatickej, to fakt nechápu. Největší spratek.

Reagovat
smazaný uživatel

tak spratek nebo fracek?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Polsko - Irsko bude mít solidní náboj, nebude se to hrát někde blízko?

Reagovat
smazaný uživatel

ok, takže Lewa už 14 gólů v pěti zápasech za sebou, jestli se nemýlím

Reagovat
stas87

L E W A !!! Polsko tych kopacov doma porazi a odsune do baraze.Ovcomrdi zo Skotska ostruhali. Co uz,ten Wales aj Severne Irsko nejako prezijem,u Anglicka sa akurat len zasmejem.

Reagovat
Azza

proč tak antiostrovní?

Reagovat
Hokaido

Kdyby se ta situace v Srbsku nevyřešila tak kreténsky, tak by ted Albánie měla 8 bodů a Srbové 7. Takhle ty hovada nejspíš postoupí

Reagovat
smazaný uživatel

Až je mi těch Skotů normálně líto. Nejdřív je zařízne Rezek, pak ještě horším způsobem Lewa a Irové.

Reagovat
smazaný uživatel

Rezek

Reagovat
smazaný uživatel

Chcem sa opýtať niekoho kto má v tom prehlad, odratávajú sa tretím v tabulke body zo zápasov s posledným v skupine?

Reagovat
Hokaido

jo

Reagovat
CubONE

Lewyyyyyy 2

Doma tych nechutnych ostrovanov porazia.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo... Fanouškům Irska jsem to trochu i přál.. jen ať si to užijí

Od Německa v ofenzivě nic moc... Irko mělo všech 10 hráčů před a ve vlastní šestnáctce. To je pak někdy těžké. Měli jednu velkou šanci a tu využili

Reagovat
Wat

Hlavně Němci měli rozhodnout dávno, než se Irové do toho vápna nastěhovali, šancí na to měli dost. Irové ale bojovali, padali do střel, to se mi líbilo, navíc výborně je držel i náhradník Randolph.

Reagovat
smazaný uživatel

však jasně.. někdy zbytečně brzdili, ale stejně.. šancí měli dost, je to jejich hloupost.

Ta šance Thomase na konci - to skoro nešlo nedat.

Reagovat
smazaný uživatel

Díval se někdo na Portugalce? hráli dobře? a co Ronaldo po tom propadáku proti Atletům?

Reagovat
eliskafan

Nagelovanej už je za zenitem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele