Preview kvalifikace Eura 2012 - úterý 6.9.

06.09.2011, 09:04, aktualizováno 06.09.2011, 09:04
Previews
Dnes mohou být známi další účastnící mistrovství Evropy, které se příští rok koná v Polsku a na Ukrajině. Itálie a Španělsko jsou hodně blízko, vstupenku na závěrečný turnaj už vyhlížejí i Francouzi a Nizozemci. V "české" skupině budou o naději na baráž bojovat Skoti doma proti Litvě.
Skupina A
Ázerbájdžán - Kazachstán  (úterý 17:00)
Souboj o předposlední místo bude k vidění v Baku, kde domácí Ázerbájdžán přivítá Kazachstán.

Pouhý bodík dělí oba soupeře ve spodních patrech skupiny A. Reprezentace Kazachstánu dokázala získat body pouze za domácí vítězství právě se svým dnešním soupeřem. To Ázerbájdžán promlouvá do pořadí na předních příčkách prostřednictvím svých výsledků výrazněji. Získal sice o pouhý bod více než Kazachstán, v domácích duelech však dokázal vyhrát nad Tureckem a remizovat s Belgií.

V prvním vzájemném duelu obou soupeřů před třemi měsíci v červnu rozhodl o výhře domácího Kazachstánu dvěma góly debutant Sergej Gridin. Bylo to první vítězství českého kouče Miroslava Beránka od jeho příchodu na lavičku Kazachstánu v lednu tohoto roku.

V součtu se obě postsovětské republiky utkaly již šestkrát. Třikrát se rozešli smírně, dvakrát se z vítězství radoval Kazachstán, jednou Ázerbájdžán. Pouze ve světě teoretických čísel, či spíše utopie, mohou ještě domácí pomýšlet na barážovou pozici. Protože však s takovým zázrakem nepočítají dost možná ani za Kavkazem a střetnutí obou týmů tak bude hlavně o sběru zkušeností a přípravou na další kvalifikační cykly, nádech derby by z utkání mohl učinit zajímavou podívanou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.25 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rakousko - Turecko  (úterý 20:30)
Rakousko se pokusí přerušit sérii nepříznivých výsledků v domácím utkání s Tureckem, které je na rozdíl od svého soupeře ve formě a potřebuje nutně bodovat, neboť na druhé příčce mají svěřenci Guuse Hiddinka pouhý jeden bod náskok na Belgii, jež však má zároveň odehráno o zápas navíc.

Tradičně ambiciózní Rakousko má opět velké problémy. Jak už bývá u tohoto celku tradicí, tak ani tentokrát Rakušani nezvládli vstup do kvalifikace a to už se, jak se ostatně svěřenci Dietmara Constantiniho mohli opakovaně sami přesvědčit. Všemu pak nasadil korunu poslední zápas ve Veltins Areně, kde Rakousko na Nationalelf vůbec nestačilo a nakonec může být ještě rádo za porážku 6:2.

Co se týče Turecka, tak to je v úplně opačném rozpoložení. Kouzlo Guuse Hiddinka začalo platit i tentokrát a jak to vypadá, tak se tradičně silný tým může opět pokusit dostat na mistrovství Evropy, kde opět může směle smýšlet vysoko. Turecko teď čekají dva naprosto klíčové duely, přičemž zápas s Rakouskem bude jenom předehrou před domácím utkáním s jednoznačným lídrem skupiny A Německem, které si už v nejkratší možné době zajistilo účast na závěrečném turnaji.

První vzájemný souboj skončil v Istanbulu po brankách Ardy Turana a Gökana Gönüla zaslouženou výhrou domácího Turecka, které si tím zároveň zajistilo výhodnou startovní pozici pro další průběh kvalifikace. V minulosti se tyto soupeři střetli hned několikrát, z čehož hlavně v počátku mělo jednoznačně lepší bilanci Rakousko, což zůstalo až do současnosti.

Napětí mezi oběma týmy zvětšuje fakt, že v Rakousku žije velká turecká komunita, a tak jako je již několik let zvyku v sousedním Německu, tak i tady už je hned pár hráčů, kteří mají turecké kořeny, ovšem jako svou reprezentační zemi si vybrali Rakousko. Z těch známějších hráčů jde například o Ekrema Daga, Veliho Kavlaka, Ümita Korkmaze, či Yasina Pehlivana. Vzájemný duel se tak určitě neobejde bez emocí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.40 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo880028:524
2.Turecko741211:813
3.Belgie833216:1112
4.Rakousko721412:167
5.Ázerbájdžán71156:194
6.Kazachstán71063:173
Skupina B
Rusko - Irsko  (úterý 17:00)
Skupina B už není tak vyrovnaná jako před pátečními zápasy, kdy se Irsko a Rusko dělily o první příčku se Slováky. Stále ale není o ničem rozhodnuto, muži z nejrozlehlejšího státu světa vedou jenom o dva body.

Irové a Slováci mají navíc poněkud lehčí los. Rusy teď během měsíce čeká souboj s oběma nejbližšími konkurenty. Zato Ostrované se na závěr střetnou s outsidery z Andorry a Arménie. Pokud tedy s Rusy neprohrají, budou do cílové rovinky vbíhat z pole position. A navíc potom dost možná prodlouží svou sérii neporazitelnosti až na osm utkání - teď jsou na pěti, aniž by za tu dobu inkasovali.

Na druhou stranu Irsko nemá na svého příštího soka dobré vzpomínky. V Dublinu mu v rámci této kvalifikační skupiny podlehlo a například roku 2002 Trapattoniho nepřímý předchůce Mick McCarthy rezignoval právě po porážce 2:4 od ruského výběru.

"Pravděpodobně se budou snažit bombardovat naši obranu dlouhými nákopy a hrát hodně přímočarý fotbal jako v prvním říjnovém zápase. Na to se musíme připravit," přemítal před zápasem Andrej Aršavin. Největší hvězda domácího mužstva se ovšem v klubu hodně trápí a v úterý ho navíc nebude ze zálohy podporovat suspendovaný Igor Denisov. Z trestu se naopak Advocaatovi pod ruku vrací Ignaševič.

Nejvýznamnější absencí na irské straně bude ztráta hříšného stopera St. Ledgera. Právě on byl v poslední době symbolem pevné defenzívy. Stejně jako John O'Shea, který už byl spolu s Kilbanem a Longem propuštěn do péče klubových lékařů. Úplně fit se necítí ani trio Dunne-Keane-Given a McGeady s Doylem by měli startovat po delší doěb strávené na marodce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.55 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Makedonie - Andorra  (úterý 20:00)
Makedonie, která už ztratila šanci zúčastnit se mistrovství Evropy si bude chtít ve Skopje vylepšit reputaci v souboji s posledním celkem skupiny B Andorrou. Utkání bude zároveň domácí premiérou pro nového kouče Makedonců Johna Toshaka.

Sebevědomá Makedonie opět nezvládla kvalifikaci a s účastí na Euru se tak loučí už před jejím koncem. Makedonci si dokázali na své konto připsat pouze čtyři body, za remízu s Arménií a výhru z Andorry. Výsledkem toho byla změna na trenérském postu, kdy Mirsada Jonuza nahradil ještě nedávno kouč Walesu John Toshack.

Ani tomu se však premiéra na lavičce nepovedla podle představ, jeho svěřenci sice v Moskvě na stadionu Lužniki dlouho odolávali a drželi s domácími krok, na branku Semšova z konce první půle už však odpovědět nedokázali. Před zápasem s Andorrou, tak mají jediný cíl, získat tři body a zároveň si udobřit fanoušky. Nemělo by to být pro domácí nereálné, Andorra v právě probíhající kvalifikaci nezískali dosud ani bod a navíc vstřelila pouhoupouhou jednu branku.

Velkým varováním však pro Makedonii musí být vzájemné zápasy z kvalifikace o Mistrovství světa 2006, ve kterých tehdy získali svěřenci Slobodana Santrače pouhý jeden bod. Koneckonců oba týmy mají pestrou porci vzájemných duelů, od zmíněné kvalifikace se spolu utkali i v následující kvalifikační bitvě o Euro 2008, která podobně jako právě probíhající kvalifikace dopadla pro oba celky neúspěchem. Poslední čtyři vzájemná utkání však hovoří jednoznačně ve prospěch Makedonie.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.07 - 9.50 - 29.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovensko - Arménie  (úterý 20:15)
Boje v kvalifikační skupině B o postup na ME 2012 se pomalu chýlí ke svému konci. Slováky čekají poslední tři zápasy, v nichž se rozhodne o jejich osudu. V úterý doma vyzvou Arménii a před Weissovými svěřenci stojí jasný cíl - vyhrát.

V sobotu odehráli slovenští fotbalisté zápas v Irsku, odkud si odvezli bezbrankovou remízu. I díky ní nadále zůstávají ve hře o první místo ve skupině, z něhož se přímo postupuje do finálového turnaje evropského šampionátu. Pokud si Slováci nechtějí zkomplikovat své postupové šance a chtějí se vyhnout baráži, musí bezpodmínečně zdolat nevyzpytatelnou Arménii. Na průběžně první Rusy, na které narazí v říjnu, ztrácí dva body.

Slovensko ve své kvalifikační misi zaznamenalo jedinou porážku, která právě přišla v Jerevanu, kde domácí Arménii nečekaně podlehli 1:3. Takže v odvetě má Weissova družina svému soupeři co vracet. "Všechno je otevřené, musíme doma potvrdit zápas a potom to máme ve svých rukou. Čeká nás dosud nejtěžší duel ve skupině proti soupeři, který má ještě šanci na baráž. Je to velice sebevědomé, mladé a technicky dobře vybavené mužstvo, které chce zvítězit ve všech třech zbývajících duelech. Tento tým má sílu i ducha. Nepředbíhejme, ale věřím v dobrý konec. Arménci nejsou slabí, je to výborné mužstvo s velkými individualitami. Může vyhrát kdekoliv," uvedl na adresu Arménie slovenský kouč Vladimír Weiss st.

Arménie, která je nejlépe skórujícím týmem ve skupině B, aktuálně figuruje na čtvrtém místě se ziskem jedenácti bodů. Tři body ztrácí na druhé Irsko a třetí Slovensko. Nadále má reálnou šanci postoupit do baráže. Na Slovensku tedy potřebují svěřenci Vardana Minasjana bodovat, nejlépe naplno, pokud nechtějí spoléhat na výpomoc Ruska, jež rovněž hraje v úterý zápas s Irskem. Potom Arménce čeká měření sil doma s Makedonií a na závěr pocestují do Irska.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 4.25 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rusko751110:416
2.Irsko742111:614
3.Slovensko74216:414
4.Arménie732213:711
5.Makedonie71155:94
6.Andorra70071:160
Skupina C
Srbsko - Faerské ostrovy  (úterý 20:30)
O tom, že ve skupině C si z přímého postupu zajistí účast Itálie, by mohl pochybovat snad jen ten největší skeptik. Jenže řežba se strhává právě o druhé místo. Slovinsko, Srbsko, ale i Estonsko se Severním Irskem v nesmírně napínavé kvalifikaci promlouvají do bojů o EURO 2012. Srbsko je aktuálně třetí a s posledními Faerskými ostrovy nesmí zaváhat.

A je možná pravda, že domácí celek má nyní k zisku druhého místa možná nejblíže, ačkoli je třetí, má vlastně stejně bodů jako druhé Slovinsko a ještě o jeden odehraný zápas méně. Jestli nyní nezaváhá a skolí Faerské ostrovy stejně jako loni, může se bodově dostat právě před Slovince. Ty totiž čeká těžký duel v Itálii.

A pokud by Slovinsko ve Florencii prohrálo, mělo by k dispozici už jen jeden zápas na nápravu - právě doma se Srbskem. Jenže oba balkánské celky si nesmí hlídat jen samy sebe - vzadu číhají jak Severní Irsko, tak Estonsko, se kterými v této kvalifikaci asi nikdo moc nepočítal. Právě oni dva v Tallinu svedou svojí první kvalifikační bitvu.

Srbové získali v pátek důležité tři body na půdě Severního Irska. V Belfastu se opravdu moc často nevyhrává, přesto jediná trefa Panteliče rozhodla o těsném vítězství 1:0. Všichni přitom možná na srbskou reprezentaci koukají po incidentu fanoušků v Itálii, kde utkání muselo být díky jejich virválu přerušeno, pořád skrz prsty.

"Díky všem, kteří s námi byli po celou dobu," radoval se Marko Pantelič. "Doufám, že výsledek z Belfastu lidem vrátil důvěru v srbský fotbal. Věřím, že i fanoušci budou silnější a konečně budeme všichni spolu kráčet kupředu," rozjímal. Faerské ostrovy by neměly být pro Srby těžkou překážkou, se čtyřmi body jsou přece poslední ve skupině.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.04 - 12.50 - 36.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Estonsko - Severní Irsko  (úterý 20:30)
Severní Irsko začalo skvěle kvalifikaci na ME, nicméně v tuto chvíli to vypadá, že se rozjetý express z Britských ostrovů přeci jen zastaví. Severní Irsko totiž na úvod vyhrálo ve Slovinsku a pak doma remizovalo s Itálií, pro kterou je to až do tohoto okamžiku jediná ztráta ve skupině, avšak poté přišly kolapsy a očekávané ztráty. Proto je boj o první místo nadobro ztracen. A ten o té druhé bude ještě hodně obtížný.

Severní Irsko totiž spadlo v tabulce až na páté místo ze šesti výběrů, ovšem okolo druhé pozice je situace velice nejasná. Na ní totiž hosté ztrácí pouhé dva body a mají k tomu oproti Slovinsku či Estonsku zápas k dobru. Nicméně lehká úloha je v Tallinu nečeká. Právě Estonci se také ještě perou o historické barážové místo s dvěma věhlasnějšími konkurenty a ztrácejí na ně pouhý jeden bod. Prohra by jim ovšem zřejmě definitivně zavřela vrátka.

Estonci právě na závěr skupiny sehrají dvojzápas se Severními Iry a pokud zvítězí, jejich naděje na postup bude vcelku slušná. Slovinsko, Srbsko i Severní Irsko totiž hraje ještě proti Itálii a proto při dobrém rozpoložení zápasů i trochu štěstí to může vyjít. Irové jsou podle mnohých mimo hru, i zápas k dobru totiž nemusí nic řešit. Na druhou dvě výhry by mohli výrazně pomoci, Slovinsko se totiž ještě utká ve vzájemném duelu se Srbskem.

Ve vzájemných duelech je přeci jen lepší hostující celek, ten totiž na estonské půdě zvítězil dvakrát po sobě sodně 1:0 a i přes klesající formu je mírným favoritem. Hostům velice ublížila minulá domácí prohra právě s konkurenčním Srbskem, která možná stála naděje národa na premiérovou účast na šampionátu. "V tuto chvíli nevidím příliš reálné ambice na postup. Bohužel ten pěkný začátek se pekelně změnil," uvádí bývalý reprezentační obránce Severního Irska John O'Neill.

"Bohužel jsme předváděli proti Srbsku skvělou hru, vytvářeli si i spoustu šancí, jenže nebyli jsme produktivní a to nás může mrzet. Estonsko navíc bude velice povzbuzeno výhrou nad Slovinskem a v domácím prostředí udělá vše pro postup do baráže. Je ve stejné situaci, všichni nadšeně vyhlížejí velký úspěch a popravdě řečeno, úterní soupeř je přeci jen možná blíže," upřímně nedává velké naděje své zemi O'Neill.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.25 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Itálie - Slovinsko  (úterý 20:45)
Itálii chybí k jisté účasti na nadcházejícím mistrovství Evropy už skutečně jen krůček. Ten budou chtít Prandelliho svěřenci udělat nyní v zápase se Slovinskem.

Italové si ale moc dobře uvědomují, že to proti svým severním sousedům nebudou mít vůbec jednoduché. Slovincům jde totiž o hodně a v závěru kvalifikace budou potřebovat body jako sůl, jelikož na jejich druhou příčku si dělají zálusk i další země, především nebezpečné Srbsko.

Svou situaci si Slovinsko ztížilo především minulý pátek, kdy poměrně nečekaně prohrálo na domácím hřišti s Estonskem 1:2. Rázem tak už nemá celou situaci ve svých rukou a bude muset věřit v zaváhání ostatních.

To Squadra Azurra se na ostatní ohlížet nemusí, o účast na Euru se totiž může připravit už jedině sama. Svou kvalifikační skupinu totiž vede o osm bodů a zdá se, že v jejím případě již není co řešit.

Zápas proti Slovinsku však v Itálii rozhodně neberou na lehkou váhu, "Budeme čelit soupeři, který musí vyhrát, aby zůstal v boji o Euro. I proto budeme muset být hlavně trpěliví," prohlásil trenér Cesare Prandelli, jenž rozhodně nebyl po posledním vystoupení svých svěřenců na půdě Faerských ostrovů příliš spokojen.

Italové si totiž domů odvezli pouze jednogólovou výhru, o kterou se přesným zásahem postaral útočník Antonio Cassano. "Proti Faeřanům bylo vidět, že stále ještě nejsme rozehraní," našel hlavní důvod chudého vítězství Prandelli.

Očekává se, že italský lodivod udělá oproti minulému utkání pár změn. Podle nejrůznějších spekulací by ze základní jedenáctky měli vypadnout Thiago Motta a Christian Maggio. Jejich místa naopak zřejmě zaujmou Claudio Marchisio a Mattia Cassani. To Slovinci by měli začít ve stejně sestavě, v jaké nastoupili v duelu proti Estonsku.
Itálie - pravděpodobná sestava:
Buffon; Cassani, Ranocchia, Chiellini, Criscito; Pirlo, De Rossi, Marchisio; Montolivo; Cassano, Rossi
Slovinsko - pravděpodobná sestava:
Handanovič; Brečko, Cesar, Ilič, Jokič; Koren, Radosavlevič, Iličič, Birsa; Novakovič, Matavz
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie761015:119
2.Slovinsko832310:611
3.Srbsko73229:911
4.Estonsko83149:1210
5.Severní Irsko72327:49
6.Faerské ostrovy91175:234
Skupina D
Bosna a Hercegovina - Bělorusko  (úterý 20:15)
Další bitva doslova na ostří nože se odehraje ve skupině D. Bosna a Hercegovina, která v pátek zvládla nesmírně důležité utkání v Minsku teď potřebuje svou dominanci nad nevyzpytatelným soupeřem potvrdit i v domácím prostředí.

Bosna hraje další velmi povedenou kvalifikaci a stále má velmi reálnou možnost dotáhnout se na první příčku, kde momentálně sídlí s tříbodovým náskokem favorizovaná Francie. Nicméně svěřenci Safeta Sušiče se musejí ohlížet i za sebe, kde na sebemenší zaváhání čeká dvojice pronásledovatelů. Jeden bod ztrácí třetí Bělorusko, které má však odehrané utkání navíc, o další bod zpět je nevyzpytatelné Rumunsko.

I z tohoto pohledu tak jde o klíčový zápas, čehož si jsou dobře vědomi obě strany. Především Bělorusko pak potřebuje nutně bodovat, protože svěřence Bernda Stangeho potom čeká už pouze utkání na horké půdě v Rumunsku, kde domácí body na počkání nerozdávají. Velkou devízou Bělorusů by mohla být pevná defenziva, neboť v dosavadním průběhu kvalifikace dostali pouhé čtyři branky, z toho hned dvě v domácím duelu s Bosnou.

Obě země se příliš často nestřetávali, ale když už se potkali, tak byli povětšinou úspěšnější hráči Bosny a Hercegoviny. Před necelým rokem se v kvalifikaci o mistrovství Evropy U19 radovali v Sarajevu po těsném výsledku 2:1 domácí. Jejich starší kolegové potom dominanci potvrdili před čtyřmi dny v Bělorusku, takže určitá, byť jen psychická výhoda by měla být přece jen na straně domácích.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.80 - 6.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lucembursko - Albánie  (úterý 20:15)
Poprat se o poslední naději na účast v baráži cestuje Albánie do Lucemburska. Svěřence Josipa Kuze by měl čekat relativně snadný úkol, neboť domácí jsou s jedním bodem na kontě a rovněž jedním vstřeleným gólem ve skupině D suverénně poslední.

Lucembursko bývá povětšinou považováno za otloukánka a nejinak je tomu i v probíhající kvalifikaci na mistrovství Evropy. Svěřenci bývalého dlouholetého reprezentanta Luze Holze se od samého úvodu kvalifikačních bojů nacházejí na samém dně tabulky a s jedním získaným bodem patří k vůbec nejhorším celkům evropského měření sil.

To na druhé straně Albánie je na tom výrazně lépe. Už remíza v úvodním utkání v Rumunsku naznačila, že se s tímto celkem musí počítat, což se potvrdilo v následujících domácích duelech právě s Lucemburskem a silnou Bosnou a Hercegovinou. Čtyři body z tohoto dvojzápasu byly rozhodně slibným vkladem do dalšího průběhu, jenže potom přišly venkovní porážky v Bělorusku a Bosně a rázem z toho je pro Albánce pátá příčka s pětibodovým mankem na účast v baráži.

I z tohoto pohledu tak jde pro domácí o důležitý, byť ne klíčový souboj. Oba celky se navzájem dobře znají, utkali se už v předchozí kvalifikaci o Euro. Tehdy oba zápasy celkem přesvědčivě opanovala Albánie, na čemž se nic nezměnilo ani v prvním vzájemném střetnutí rozehrané kvalifikace, kde se po brance Salihiho radovali rovněž domácí. Celková vzájemná bilance pak hovoří taktéž jasně pro Albánii.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.75 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rumunsko - Francie  (úterý 20:30)
Pořádně zamotaná je situace ve skupině D. O postup se totiž stále perou hned čtyři týmy, které jsou v tabulce nashromážděné na rozdíl pěti bodů. Čtvrtou příčku okupuje Rumunsko a to se nyní střetne s vedoucí Francií. A ačkoli by byla v jiných případech pro domácí remíza velice cenným vítězstvím, teď prostě nemohou brát nic jiného než tři body.

Rumuni do této kvalifikace nevstoupili úplně dobře. Ze sedmi klání dokázali vyhrát jen třikrát, a tak mají ze všech celků ucházející se alespoň o druhé místo tu nejhorší výchozí pozici. Zatímco na první Francii ztrácí oněch pět bodů, na druhou Bosnu a Hercegovinu jen dva. A právě alespoň o tuhle barážovou pozici svěřenci kouče Victora Piturcy usilují.

Piturca ví, že jestli jeho mužstvo chce ještě vůbec pomýšlet na možný zisk prvního místa, i když se už šance pohybuje v mezích teorií, ale hlavně udržet naději na druhou příčku bez toho, aby se muselo ohlížet na soupeřovy výsledky, tři body jsou nyní nutností. "Remíza by byla dobrá snad jen pro skóre. Potřebujeme vyhrát, je to velmi důležité," říkal.

Souběžně s tímto duelem se bude hrát rovněž klíčový zápas i v Zenici. Domácí Bosna a Hercegovina tam totiž přivítá třetí Bělorusko a Rumunsko výsledek z tohoto klání musí enormně zajímat. Remíza by byla asi splněným přáním. "Právě proto potřebujeme vyhrát, abychom měli ještě šanci, jestli se stále bude prát o postup více týmů," dodával Piturca.

"Francie je nejlepší ve skupině. Zajisté bude chtít odcházet jako vítěz i z Bukureště. Má skvělé individuality, které stojí víc než celý náš tým. Jsou nebezpeční a navíc mohou rozhodnout zápas," netěší se rumunský lodivod. "Ale popereme se. Budeme myslet jen na to, jaké body jsou v sázce."

Jestli se naopak hostům podaří vyhrát, mílovými kroky si můžou zajistit přímý postup z prvního místa. "Naším jediným cílem je zahrát si v červnu příštího roku EURO 2012," potvrdil trenér Laurent Blanc. "Existuje ještě pár věcí, které se musí dořešit, ale stále děláme pokroky. Hráči se pořád zlepšují a posunují dopředu."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.35 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Francie751111:316
2.Bosna a Hercegovina741210:713
3.Bělorusko83326:412
4.Rumunsko732210:611
5.Albánie72235:88
6.Lucembursko80171:151
Skupina E
Finsko - Nizozemsko  (úterý 19:00)
Fotbalisté Nizozemska zatím naprosto suverénně kráčí kvalifikací o ME 2012 a doposud v sedmi duelech netratili ani bod. Navíc už po tomto kole mohou mít jednu velice důležitou jistotu. Pokud totiž porazí Finsko, nemohou skončit hůře než na druhé pozici. K tomu by nesměli ve zbývajících dvou duelech získat ani bod a Švédově by museli bodovat naplno, aby ještě přišli o vedoucí pozici. Oba soky čeká vzájemný duel, ve kterém by Švédové museli zvítězit ohromným rozdílem.

Už teď se téměř na sto procent počítá s přímým postupem Oranjes, naopak Finové se zřejmě budou muset spokojit s bojem o čtvrtou pozici. Alespoň malou naději na baráž by jim dalo vyhrát zbývající tři duely, nicméně i přes tento zázrak by šance byla malá. Finové totiž narazí právě ještě na Švédsko a Maďarsko. Holanďané mají doposud skóre 32:5 a opravdu v tuto chvíli ukazují, že jsou jedním z nejlepších národních mančaftů v Evropě.

Nizozemsko přijede do Finska s velice dobrou náladou, naposledy totiž v domácím prostředí rozstřílelo trpaslíka ze San Marína v poměru 11:0. Nicméně ani Finové nebudou chtít dát svou kůži na trh zadarmo, výhra 4:1 nad Moldavskem jim také jistě dodala značnou dávku sebevědomí. V minulých vzájemných duelech jasně dominovali hosté, vyhráli šestkrát ze sedmi případů a jen jednou remizovali.

Domácí se jistě budou chtít spolehnout na ostrostřelce Mikaela Forssella, který doposud vsítil sedm branek, nicméně proti němu na druhé straně bude stát desetigólový Klaas Jan Huntelaar. Hvězda ze země tulipánů Wesley Sneijder ale varuje před silou soupeře. "Finsko je rozhodně jiný kalibr než San Maríno. První zápas byl s tímto soupeřem velice těžký a neměl u nás daleko k bodům. Musíme si jít za výhrou s plným nasazením a nic nepodcenit," uvádí záložník Interu Milán.

Trenér Oranjes bude mít k dispozici kompletní kádr poté, co se po zranění kolene vrátil brankář Mihel Worm z anglického klubu Swansea. Naopak ze stejných důvodů nemohou využít domácí Alexeje Eremenka, finský špílmachr se bude léčit v Kilmarnocku, kde v tuto chvíli působí. Utkání bude mít speciální náboj především pro finského obránce ve službách holandského AZ Alkmaar Niklase Moisandera. "Hraji v Holandsku osm let, na duel se proto velmi těším. Jsme povzbuzeni výhrou na Moldavskem a věřím, že můžeme doma uspět."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.50 - 5.00 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Moldavsko - Maďarsko  (úterý 19:45)
Po ztrátě z posledních dvou domácích utkání bude chtít Moldavsko konečně zabrat a proti Maďarsku pokud možno bodovat. Nečeká ho však snadný úkol, svěřenci Sándora Egerváriho jsou po důležité výhře se Švédskem na vlně euforie a z Kišiněva rozhodně nechtějí odjíždět s prázdnou.

Domácí sice začali svou pouť kvalifikací nadějně, po překvapivé výhře nad Finskem se však začali tabulkou propadat a v dalších šesti zápasech dokázali své bodové konto už pouze jednou znásobit, když vyhráli na půdě největšího outsidera skupiny E San Marina. Po porážce v Helsinkách tak na Moldávii reálně čeká už pouze boj o čtvrtou příčku, na které se nyní s tříbodovým náskokem nachází právě Finsko.

Co se týká Maďarska, tak to vstoupilo do bojů o Euro opět poněkud vlažně, ale postupem času se talentovaný celek začal dostávat do tempa a postupně se šplhal za vedoucí dvojici Nizozemsko - Švédsko. Poslední utkání se Švédskem pak nabídlo přímý souboj o druhé místo zaručující minimálně účast v baráži. Maďaři zápas nakonec dokázali zvládnout a na svého soupeře se bodově dotáhli, ovšem svěřenci Erika Hamréna mají ještě jedno utkání k dobru.

Oba soupeři se důvěrně znají, sehráli spolu několik přípravných střetnutí a především pak mezi sebou bojovali už v předchozí kvalifikaci o mistrovství Evropy, kde měli vzájemnou bilanci naprosto vyrovnanou. První utkání v Budapešti opanovalo po brankách Priskina a Gery domácí Maďarsko, v odvetě se pak po výsledku 3:0 radovali rovněž domácí. V úvodním utkání právě rozběhlé kvalifikace se tradice opět neporušila, v Budapešti se z těsné výhry radovalo Maďarsko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.25 - 3.40 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
San Marino - Švédsko  (úterý 20:30)
Švédsko před závěrečnou fází kvalifikace sehraje povinný duel se San Marínem a pokud ho zvládne, bude jednou nohou v baráži o ME. Na kontě by totiž mělo osmnáct bodů a náskok tří bodů dvě kola před koncem před dotírajícím Maďarskem by jistě měl být dostačujícím rozdílem. Švédové se sice ještě utkají s lídrem skupiny z Nizozemska. Určitě by si přáli získat bod, vysoká výhra by jim navíc ještě dala malou naději na přímý postup.

Švédové doposud získali patnáct bodů a zaváhali v celém průběhu kvalifikace pouze dvakrát. Rozdrtili Finsko a v domácím prostředí porazili i Maďarsko, dvakrát se vypořádali s Moldavskem a jednou také se San Marínem. Ovšem nestačili na giganta skupiny a na jeho půdě si udělali ostudu po prohře 1:4. V minulém duelu mohli definitivně zpečetit postup do baráže a pokusit se ještě vybojovat první příčku, jenže vše přišlo nazmar.

Švédové totiž prohráli v Maďarsku překvapivě 1:2 a alespoň trochu musejí bít na poplach, skrytý soupeř se totiž ještě nehodlá v žádném případě vzdát. A vzhledem k tomu, že sebevědomá maďarská reprezentace má před sebou duely s Finskem a Moldavskem, tak po případné prohře Švédska s Holandskem jeho ambice výrazně vzrostou. Nicméně to je ještě daleká historie, nyní Švédové naplno myslí na San Marino.

A to v tuto chvíli určitě neví, kde mu hlava stojí. Ve velice obtížné skupině musí skousávat jeden debakl za druhým, prohry 0:8 od Maďarska či Finska nejsou výjimkou. Trpaslík doposud v osmi duelech nevsítil ani branku a jeho skóre 0:44 je vskutku hrozivé. Nicméně vše se sečetlo především po minulé neskutečné prohře 0:11 na půdě Holandska, kde padl tamní střelecký rekord národního výběru. Naposledy státeček v srdci Říma prohrál ve Švédsku 0:6, teď se rozhodně pokusí obdržet mírnější nášup.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 101.00 - 16.50 - 1.01
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko770032:521
2.Švédsko750221:815
3.Maďarsko850320:1415
4.Finsko730415:129
5.Moldavsko72058:136
6.San Marino80080:440
Skupina F
Chorvatsko - Izrael  (úterý 20:00)
Chorvatsko může definitivně vyřadit z bojů o postup Izrael, pokud ho dnes večer porazí. Ve zbytku kvalifikace by se pak pralo o první místo už jen s jedním celkem, a to s doposud vedoucím Řeckem. Hosté jsou naopak nad propastí. Vlastně ani remíza by jim moc šancí na urvání třeba druhého místa nestačila.

Domácí se minulý pátek střetli s papírově tím nejslabším soupeřem ve skupině a neměli s ním příliš mnoho problémů. Maltu porazili venku 3:1. Právě v této fázi kvalifikace je pro ně o mnoho důležitější zápas ten s Izraelem. Jestli se Chorvaté chtějí poprat s Řeky o první místo, a tedy přímý postup, velí jim nyní znovu zvítězit.

I když kouč Slaven Bilič si nakonec myslí, že i remíza by byla nyní dobrým výsledkem. "Je prostě důležité jenom s Řeckem udržet kontakt," uvedl na tiskové konferenci. "Nesmíte zapomenout, že jsme za poslední dva roky prohráli jen jeden zápas. Očekávám, že na konci kvalifikaci budeme první, chce to ale také hodně štěstí."

Oba týmy se naposledy střetly loni v rámci těchto kvalifikačních bojů a tehdy uspělo Chorvatsko. Vítězství 2:1 mu zařídily především dva góly Nika Kranjčara. "My jsme nyní rovněž favoriti. Pokud chceme na EURO, musíme vyhrát i teď. Izrael nám pokaždé dělá velké problémy, ale zatím jsme ho vždy skolili," dodával záložník Darijo Srna.

Hosté si bohužel vlastně velkým způsobem přibouchli vrátka minulý pátek. Příšerný domácí výkon proti Řecku nestačil na nic jiného než na těsnou prohru 0:1. Izrael tak v této chvíli ztrácí na druhé místo tři a na první čtyři body. Má už jen teoretickou šanci na postup, byť i ta by díky případnému vítězství ještě žila.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.25 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Lotyšsko - Řecko  (úterý 20:30)
Lotyšsko bude chtít v duelu s Řeckem navázat na povedené vystoupení z Gruzie, odkud si po brance Cauņy odvážejí svěřenci Aleksandrse Starkovse všechny tři body. Nečeká ho však vůbec snadná práce, neboť Řecko veze stejný výsledek z Tel-Avivu, čímž se i nadále drží na čele své kvalifikační skupiny.

Lotyšsko se v probíhající kvalifikaci nemohlo dlouho pořádně prosadit, nepočítáme-li výhru na Maltě, která by i pro tento celek měla být samozřejmostí. První vlaštovka pak přilétla v domácím duelu s Gruzií, kde sice hosté dlouho vedli, ale v nastaveném čase dokázal Cauņa vyrovnat a zajistil svému týmu cenný bod. Výrazněji navázat se Lotyšům na tento výsledek povedlo až před čtyřmi dny v Tbilisi, což by mohlo mít pro domácí nový impuls.

Řecko coby už tradiční účastník závěrečných turnajů prochází kvalifikací naprosto suverénně, na svém kontě má pouze dvě ztráty za dva remízové výsledky s Gruzií a Chorvatskem. Před závěrečnými třemi duely tak je pro svěřence Fernanda Santose jasný úkol - vybojovat si přímý postup na Euro. V tomto pohledu bude zřejmě klíčový domácí duel s o bod druhým Chorvatskem, který je na programu téměř přesně za měsíc.

Oba celky mají na vzájemné zápasy velmi bohatou historii. Spolu se střetly jak v kvalifikaci o mistrovství Evropy 2000, tak i později v další kvalifikaci, tentokráte ovšem o mistrovství světa 2006 a kromě probíhajícího měření sil se oba soupeři potkají i v další evropské kvalifikaci o mistrovství světa 2014, jenž se bude konat v Brazílii. Celková bilance vzájemných střetnutí pak hovoří zejména v posledních letech výrazně lépe pro Řeky.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.60 - 3.50 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Malta - Gruzie  (úterý 20:30)
Malta se o premiérové body pokusí zabojovat v dalším domácím duelu s Gruzií, která nezvládla předchozí vystoupení s Lotyšskem a ztratila už byť jen teoretickou možnost na účast v baráži. Oba týmy tak do utkání mohou nastoupit s čistou hlavou.

Malta jako je již u tohoto týmu zvykem bojuje na úplném chvostu své kvalifikační skupiny a přestože se tento sympatický celek v minulosti zasloužil už o několik překvapivých a zajímavých výsledků, tak v rozehrané kvalifikaci plní vyloženě roli toto šestého do počtu. To není pro svěřence Jonna Buttigiega zrovna dvakrát povzbudivá zpráva, a tak s tím chtějí v ostrovní zemi co nejrychleji něco udělat.

I Gruzínci plní pro ně už tradiční roli. Gruzie platí za jeden z nejvíce nevyzpytatelných celků, jednou dokáže, jak už se třeba v utkání s Chorvatskem stalo, překvapit výrazného favorita a hned v dalším zápase vyhoří s trpaslíkem. Podobně jako tomu bylo v posledním duelu s Lotyšskem, které sice do daného výčtu úplně tak nepatří, ale v silách svěřenců Temura Ketsbaii rozhodně bylo tento tým porazit.

Malta při poslední návštěvě Gruzie, před více než dvěma lety dokázala po brankách Mifsuda zvítězit 0:2, což byla pro ostrovní celek nejen první výhra nad tímto soupeřem, ale zároveň tím také Malťané protrhli dvanácti zápasovou sérii porážek, která se datovala až do března roku 2008, kdy Malta přehrála 7:1 Lichtenštejnsko. První vzájemný zápas pak nabídl naprosto vyrovnaný souboj, který pro domácí rozhodl až v poslední minutě střídající Siradze.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.30 - 3.50 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Řecko75209:317
2.Chorvatsko751113:416
3.Izrael841310:813
4.Gruzie82335:69
5.Lotyšsko72146:97
6.Malta70073:160
Skupina G
Švýcarsko - Bulharsko  (úterý 20:30)
Duel dvou dosavadních zklamání skupiny G se odehraje v Basileji, kde domácí Švýcaři hostí Bulhary. Oba týmy mají na svém kontě pouhých pět bodů.

Švýcarští svěřenci Ottmara Hitzfelda jsou na tom ale přece jen o něco lépe, než ti bulharští, které vede Hitzfeldův krajan, Lothar Matthäus. Mají totiž ve srovnání s druhou Černou Horou zápas k dobru a o všem tak může rozhodnout vzájemný duel v domácím prostředí právě s překvapením skupiny z Černé Hory. Nyní ovšem Švýcarsku na barážovou pozici stále chybí šest bodů a utkání s Bulharskem tak bude prvním a rozhodně ne jediným klíčovým duelem v této zajímavě se vyvíjející skupině.

Bulharsku se v této kvalifikaci nedaří. Zaznamenali, stejně jako Švýcaři, jediné vítězství a především pouze dva vstřelené góly v šesti utkáních jsou velmi špatnou vizitkou. I Bulhaři tak mají co napravovat, přestože již šanci na postup alespoň do baráže ztratili v pátečním duelu s Anglií. Historická bilance obou soupeřů je poměrně vyrovnaná, čtyřikrát se v devíti zápasech zrodila remíza, třikrát vyhrálo Švýcarsko a dvakrát Bulharsko.

Bude úspěšnější učitel, nebo jeho žák? Nebo se týmy pod vedením Hitzfelda i Matthäuse rozejdou smírně, stejně jako při březnovém utkání v Sofii?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.80 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Anglie - Wales  (úterý 20:45)
Wales má konečně na čem stavět. Po čtyřzápasovém čekání vyzrál na Černou Horu, takže už není tak suverénním okupantem spodku tabulky skupiny G. Teď ho však čeká složité ostrovní derby s vedoucí Anglií.

Jediné, co si prozatím Angličané mohou de facto zajistit, je místo v baráži. Pořád je musí docela mrzet hloupé domácí ztráty s Černou Horou a Švýcarskem. Nadále nicméně zůstávají neporaženi a po debaklu Bulharska se také alespoň opticky zdají být na čele neohrožení. To Wales sice posbíral první body, ale jednak nyní cestuje ven, kde už třikrát po sobě ani neremizoval, a jednak se mu pro tento prestižní duel vykartovali dva klíčoví hráči - Bellamy s Vaughanem. Vedle toho se nicméně očekávají návraty jiných tradičních opor, stopera Collinse a záložníka Collisona.

A určitě se nedá říct, že by si Velšané, kteří už na baráž těžko pomýšlejí, na své východní sousedy nějak nevěřili. To spíš naopak."Jsme teď připraveni dát do toho 110%," hlásá kupříkladu odhodlaný Bale a dodává, "od té doby, co přišel nový manažer (Gary Speed v září 2010 - pozn. red.), jsme dřeli opravdu tvrdě. Praktikujeme nový systém, v novém rozestavení a držíme míč na zemi."

Speedova práce navíc v pátek nesla ovoce v podobě ztrojnásobení dosavadního gólového přídělu soupeřům. Branka Morisona byla teprve druhou velšskou v tomto kvalifikačním cyklu. Vítězný gól potom dodal kapitán Ramsey.

Jakkoliv je Capello na Ostrovech převážně kritizován, jeho úspěšnost je stále dech beroucí. S Angličany vyhrál 66 procent zápasů, přičemž z těch soutěžních vyloženě nezvládl jen dva - osmifinále MS s Němci a dříve kvalifikační duel s Ukrajinou. Teď se tuhle slušnou bilanci pokusí ještě vylepšit proti celku, se kterým Albion na domácí půdě neprohrál od roku 1977.

Italský manažer o víkendu opatrně zkritizoval Franka Lamparda, jehož forma prý není taková, aby momentálně zabíral místo v základu. Proto nejspíš opět nastoupí duo Parker-Barry. To jsou ale spíše příjemné starosti oproti zraněním Benta, Richardse i Bainese.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.12 - 8.00 - 18.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie642014:314
2.Černá Hora63215:311
3.Švýcarsko51227:75
4.Bulharsko61232:95
5.Wales51043:93
Skupina H
Dánsko - Norsko  (úterý 20:15)
Největší drama zatím slibuje skupina H, kde se o postup perou tři týmy s téměř shodnou bilancí. Dva z nich, Dánsko a Norsko, se v Kodani utkají ve velké severské bitvě o velmi důležité body.

Portugalsko a Norsko mají po šesti zápasech bodů 13, Dánsko o tři body méně, ovšem zápas k dobru. Domácí Dánové by se tak rádi na oba rivaly bodově dotáhli. Vítězství nad soupeřem z Norska by navíc znamenalo lepší výsledek ze vzájemných duelů, neboť v březnu si v Oslu oba týmy body rozdělily za remízu 1:1.

Norové rozjeli kvalifikaci ve velkém stylu. Tři výhry ve třech utkáních znamenaly první místo a především domácí vítězství nad Portugalskem vzbuzovalo naděje i respekt. Poté však přišlo domácí zaváhání a zmiňovaná remíza s Dánskem, načež Portugalsko stejnou mincí oplatilo Norsku porážku a vrátilo se mezi Seveřany do čela skupiny. Čeká nás tak zřejmě napínavý souboj o dvě postupová místa až do konce kvalifikace.

Díky geografické i historické blízkosti odehráli spolu oba soupeři již více než osm desítek zápasů. Rovných padesát vítězství mají na kontě Dánové, 20krát se radovali Norové, dvanáct duelů skončilo remízou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Island - Kypr  (úterý 20:45)
Dva poslední celky skupiny H se střetnou ve vzájemném souboji v Reykjavíku. Domácí celek, jenž uzavírá s jedním bodem tabulku přivítá Kypr, který je na tom jen o bod lépe a úterní utkání tak bude soubojem o to, komu zůstane v ruce pomyslný černý Petr.

Island, jemuž byla před lety prorokována zářná budoucnost se už poněkolikáté v kvalifikaci neskutečně trápí a teď se dokonce nachází až na samém dně své kvalifikační skupiny, což jistě příznivci ostrovního celku nevidí rádi. Islanďané si v dosavadním průběhu dokázali připsat pouze jeden bod za bezbrankovou remízu v utkání na Kypru.

Na druhé straně stojí další ostrovní tým Kypr, který na tom není o moc lépe, než jeho nejbližší soupeř. Na takovéto výsledky nejsou Kypřané zvyklí, a proto také došlo nedávno k něčemu do té doby nevídanému. Po necelých sedmi letech skončil na lavičce kyperského týmu zkušený kouč Angelos Anastasiadis a na jeho místo přišel bývalý dlouholetý řecký reprezentant Nikolaos Nioplias.

Jak bylo zmíněno, tak první vzájemný duel skončil bezbrankovým výsledkem, stejně dopadl i poslední přátelský zápas před necelými dvěma lety. Jinak vyznívá vzájemná bilance jednoznačně pro Island, který se svým soupeřem ještě nepoznal hořkost porážky. Na utkání bude zajímavý rovněž fakt, že oba týmy čekají na premiérové tři body v kvalifikaci a bude tak otázkou, na čí stranu se tři body převalí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Portugalsko641115:713
2.Norsko64117:413
3.Dánsko53117:410
4.Kypr50235:122
5.Island60152:91
Skupina I
Skotsko - Litva  (úterý 21:00)
Možná poslední šance pro Skoty a určitě poslední naděje pro Litevce. Přestože česká reprezentace dnes do kvalifikačních bojů nezasahuje, bude se o jejích vyhlídkách na baráž rozhodovat v Glasgow. V duelu dvou pětibodových týmů hostí Skotsko Litvu.

Skotové se chtějí přiblížit druhému Česku na dostřel. V případě vítězství by totiž ztráceli již jen dva body na barážovou pozici, a zatímco svěřence trenéra Bílka čekají těžká utkání se Španělskem a v Litvě, Skotové se vedle Španělska utkají s trpaslíkem z Lichtenštejnska. Doma bývají ostrované tradičně silní. Své jediné dosavadní vítězství slavili právě v Hampden Parku v souboji s Lichtenštejnskem, i když se zrodilo až v sedmé nastavené minutě! To duel se Španělskem již byl o něčem jiném a domácím unikl bod jen velmi těsně. Okradeni o vítězství se pak Skotové cítili být po nedávném duelu s Českem, dle průběhu utkání však utkání slušela remíza. Že Skotové sehráli již povedenější kvalifikace, svědčí i jediný bod importovaný zvenku díky remíze v Litvě. Nyní je již skotský osud v rukou Česka.

Litevci jsou ke druhému místu vzdáleni více. Zbývá jim totiž odehrát pouze dvě utkání, vedle toho dnešního se Skotskem již pouze domácí zápas s Českem. Po senzační výhře v Olomouci se Litva pasovala do role adepta na barážovou pozici za oprávněně očekávaným favoritem ze Španělska. Duely s outsiderem skupiny, Lichtenštejnskem, však spíše vyvolaly dotazy, jak mohl takový tým v kvalifikaci vůbec vyhrát. O nápravu a druhé vítězství se budou Litevci pokoušet ve Skotsku. Pokud nevyhrají, je s jejich šancemi na postup amen.

Historická bilance obou soupeřů vyznívá lépe pro domácí, kteří v sedmi zápasech čtyřikrát vyhráli a jen jednou prohráli.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.65 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Španělsko - Lichtenštejnsko  (úterý 22:00)
Duel pravdy čeká v úterních zápasech kvalifikace na EURO 2012 reprezentaci Španělska. V případě vítězství nad Lichtenštejnskem si totiž zajistí první místo v tabulce skupiny I, ve které soupeří také Česká republika. Navíc se nepředpokládá, že by úřadující mistři světa mohli na domácím hřišti mít s fotbalovým trpaslíkem z Lichtenštejnska problémy.

Španělská reprezentace už za sebou má duel na půdě Lichtenštejnska, ve kterém zvítězila s přehledem 0:4. Navíc má za sebou slušnou sérii vítězných soutěžných zápasů, která se nyní může protáhnout už na dvanáct utkání. Lichtenštejnsko je v tabulce se čtyřmi body na poslední pozici, ale určitě se ještě bude chtít poprat o čtvrté místo s Litvou.

V pátek se prvním jasným postupujícím na šampionát stalo Německo a připojilo se tak k pořádajícím zemím Polsku a Ukrajině. Nyní má stejnou šanci toho dosáhnout Španělsko. Záložník Cesc Fabregas si uvědomuje důležitost zápasu. "Je to parádní pocit, že nám chybí k jistotě šampionátu poslední vítězství a určitě o něm chceme rozhodnout už nyní."

Fabregas nyní zažívá po přestupu do Barcelony veliký vzestup ve své kariéře a euforii chce přenést také do reprezentačního dresu. "Nyní se mi opravdu daří a jsem rád, že jsem se v Barceloně dokázal prosadit i střelecky. Pokud bych se trefil i v reprezentačním dresu v kvalifikačním utkání, bylo by to pro mě parádní," pokračoval Fabregas.

Španělsko v pátek sehrálo přátelské utkání proti ofenzivně laděnému Chile a mistři světa zvítězili 3:2. Zápas se povedl právě Fabregasovi, který vstřelil dva góly včetně vítězného. Třetí zásah přidal další hráč Barcelony Andrés Iniesta. Pro Španělsko byla výhra poměrně důležitá, protože v posledních přátelských zápasech se jim příliš nedařilo. Stačí jen zmínit výprasky od Argentiny nebo Portugalska.

K zápasu hovořil další záložník David Silva. "Za reprezentaci se vždy snažíte všechno odmakat na 120% a je jedno, jestli se jedná o přípravný nebo soutěžní zápas. Poslední přáteláky nám moc nevyšli a jsme tak rádi, že se nám alespoň v těch soutěžních zápasech daří. Doufám, že v úterý vyhrajeme a do závěrečných zápasů kvalifikace půjdeme s klidem a s tím, že budeme moci postavit i hráče, kteří normálně nehrají."

Reprezentace Lichtenštejnska dokázala v pátek překvapit, když si odvezla cenný bod z Litvy za remízu 0:0. Trenér Hans-Petter Zaugg bude v zápase postrádat obránce Yves Oehriho, který se zranil právě v zápase proti Litvě. Vicente del Bosque na straně Španělska se bude muset obejít bez Carlese Puyola a Gerarda Piquého.

Před zápasem si navíc jeden ze španělských hráčů může připsat historický rekord v počtu odehraných reprezentačních zápasů. Xavi jich má nyní na kontě 102 a ten další by znamenal vyrovnání legendárního Raúla Gonzáleze, který nastoupil právě ke 103 zápasům. Duel mezi Španělskem a Lichtenštejnskem se hraje jako poslední úterní od 22:00 ve španělském Logroně.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.01 - 20.00 - 101.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko550015:515
2.Česko63128:510
3.Skotsko51226:75
4.Litva61233:85
5.Lichtenštejnsko61143:104

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (214)

Přidat komentář
onze

ALLEZ LES BLEUS ! ! !

Reagovat
adalbertus

ria ria Hungaria

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Sestava Argentiny proti Nigérii

3-3-2-2

Romero; Burdisso, Demichelis, Otamendi; Zabaleta, Mascherano; Rojo; Sosa, Di María; Messi e Higuaín

Reagovat
smazaný uživatel

no vsazeno by bylo...jsem zvědavý,kdo to zase posere...

Reagovat
Puskas

Španělsko

Reagovat
smazaný uživatel

to tam raději nemám

Reagovat
Puskas

Kurs 80

Reagovat
smazaný uživatel

To je kurz pre recesistov

Reagovat
smazaný uživatel

mám tam jiné "jistoty"

Reagovat
Kepy_FCB

Supprt Norsko a Irsko

BaH chci do baráže!

Reagovat
smazaný uživatel

Vive Espaňa dneska uz se na spanelacky tesim navic je to na Sportu 1 takze parada

Reagovat
adalbertus

co se děje že sem ještě nikdo nenapsal své tipy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak napiš

Reagovat
adalbertus

aby si vyhral?tak to nie,haverkám

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja sa podelim

FIN:HOL 2

BaH:BIE 1

RAK:TUR 2

RUS:IRS 1

MOL:MAD 2

DAN:NOR 1 (mal som radsej dat X )

10€ vyhra cca 400

SVK:ARM 1:2 za 5€

Reagovat
adalbertus

2 na Slovensko?si zlý

Reagovat
smazaný uživatel

vzdy davm proti SVK ak vyhrame som stastny ak prehrame mam peniaze...... a ak remizuju tak je to v pic...

Reagovat
fantomas

Stanislav Manolev po pátečních neshodách s trenérem Lotharem Mätthausem oznámil, že pod německým koučem už nebude reprezentovat, nyní si všechno rozmyslel a je připraven i nadále hrát za Bulharsko. "Samozřejmě budu pokračovat, jsem Bulhar. Trenér mi řekl, že nemám formu a já byl naštvaný. Řekl jsem mu, že se vracím do Nizozemska, abych na tom zapracoval. Nyní mohu prohlásit, že trenér se mnou může vždycky počítat," nechal se slyšet obránce PSV Eindhoven.

Neskutečně trapný.

Reagovat
madridcan

Higuaiiiiiiiiiiiiiiiiiin

Reagovat
alcantara

Leo to teraz pekne schytal, uz som ho videl bez jedneho zuba. Mohli by sa v pripravaku krotit.

A teraz im to pekne, sportovo vratil

Reagovat
alcantara

Ako stado

Reagovat
madridcan

a hned nato Angel di Maria Ale Messi je prisambohu zakliaty

Reagovat
madridcan

pekny polcas

Reagovat
stas87

mam za 100:

rakusko-turecko 2

bosna-bielorusko 1

rusko-irsko 1

21

bielorusko-nemecko 2

vyjde to?

Reagovat
madridcan

drzim palce

Reagovat
stas87

diky za 100 korun mozem mat 900,inak k teme,cabajky si dnes celu kvalifikaciu odstreli v moldavsku,x ako vysite...

Reagovat
madridcan

som myslel,ze za 100 eur mas Pri Rusku mam rozporuplne pocity

Reagovat
stas87

nn,zijem v cesku ja im verim,ked si s nimi vytreli zadok v irsku preco nie doma v moskve?

rusi do toho pojdu naplno na vyhru,keby vyhrali obrovsky si pomozu

Reagovat
madridcan

no ved ako ja nepochybujem,ale tak SLovensku by viac asi remiza pomohla...Preto tie pocity

Reagovat
smazaný uživatel

A proč žiješ v Česku? Vždyť přece na Slovesnku je všechno lepší a máte se tam lépe!

Že ty jsi tady u nás i vystudoval za peníze českých daňových poplatníků ty šibale?

Reagovat
adalbertus

nech si to prehraj keď nevieš napísať'maďari',kokotko

Reagovat
stas87

fnuk,madari predavaju tricka s felvidekom treba a nikto sa kvoli tomu neuraza a tebe staci len cabajky?

Reagovat
adalbertus

Reagovat
smazaný uživatel

Klid. Jste prostě Maďaři,ktetý jsme my od Maďarska odtrhli no.

Teď jste samostatní,což jste niky v histroii nebyli,tak si to užívejte a na všechno se vyprdněte.

Ale je to blbý,když je u vás milion Maďarů,milion cikánů a jen tři miliony Slováků.

Reagovat
madridcan

madridska spolupraca a je to 3:1

Reagovat
adalbertus

nech predávajú keď sú idioti ja tie veci neuznávám,keď idem do Rožňavy tak tam takéto hlúposti neexistujú,kamarátov mám veľa(a dobrých)i medzi Slovákama a nikdy by som nepovedal'ty drotár',asi tak

Reagovat
adalbertus

reakce na stas87

Reagovat
stas87

ale sak ja to nemyslim nijak zle a urazlivo nam sa hovori horne uhry a beriem to v klude,ta fakt nastvala cabajka?

Reagovat
adalbertus

nie vôbec,ale je to zbytočné

Reagovat
adalbertus

ja viem že ty knim nepatríš(už sem chodím takže to viem)ale podjebovať sa bude furt buď z jednej alebo z druhej strany,vysrať sa na nich

Reagovat
adalbertus

*dosť dlho

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teda, kedy to vlastne hrajú tie čabajky?

Reagovat
adalbertus

Reagovat
stas87

pozeram rusko-irsko,povedzte mi ako ty irsky sraci mozu byt druhy?a my s tymi zobrakmi dvakrat remizujeme

Reagovat
madridcan

dvakrat z ciary vykopli

Reagovat
stas87

takze kilo prec iri tam nemaju co robit,dufam ze v barazi vypadnu sracky

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo minulý rok a na jar boli vo forme, u nás hrali rýchly ofenzívny presing.Aj Rusi už majú daleko od minuloročnej formy.

Reagovat
2miguel1

Íri vydržte!!!

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

to je snad nemožný , Irové mají zprde.le kliku...

Reagovat
2miguel1

len nech pekne rusáci stratia body

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že vy ztratíte

Reagovat
2miguel1

my už nestratíme pepíku

Reagovat
smazaný uživatel

to sem zvědavej a pepíka si nech na ty šašky tady

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

No a teraz aj keby tam mali večer skapať, musíme vyhrať.

Reagovat
2miguel1

Reagovat
adalbertus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Reagovat
vladis271

Ha.... to je sakra zamotané.

Počítajte somnou. Večer vyhráme...doma s Rusmi remizujeme ( veľmi reálne, vzhľadom na našu trojku tímov bojujúcih o postup ), Íry svoj zápas vyhrajú. A pred poslednými zápasmi v skupine budeme na 18 bodoch všetci traja, lenže my budeme mať veľmi pravdepodobne najhoršie skóre. A neviem s kým hrajú Rusi a Íry posledný zápas, ale čo ak má jeden z nich San Maríno.

Cˇo z toho vyplýva? Ak nedáme doma Rusov nedostaneme sa ani do baráže.

Reagovat
vladis271

Andorru samozrejme.

Reagovat
2miguel1

íri by nešli ani do baráže ,,,so subojov s rusmi a snami by mali len 3 body

Reagovat
stas87

tak malujes si to velmi ruzovo...rusi 2x po sebe nepozahadzuju sance ako dnes,ja nasim neverim,iri maju armencov myslim a to zrejme vyhraju

Reagovat
vladis271

Ja to práve maľujem čierno ( čiže reálne ), aj v prípade našej dnešnej výhry, vedie cesta na šampionát len v porážke Rusov doma.

Reagovat
chowas

vzájomné zápasy sú pred skóre ;)

Reagovat
smazaný uživatel

ak by mali tieto 3 timy rovnako bodov, neviem ci by sa nespravila minitabulka.. a tam by sme mali najviac bodov

Reagovat
2miguel1

tak to je jj

Reagovat
smazaný uživatel

Víš to jistě s tou minitabulkou?

Reagovat
stas87

ano,rozhoduje pocet bodov zo vzajomnych zapasov v tom zatial najviac stracaju iri

Reagovat
Shevchenko

Jestli všichni skončí s 21 body, tak postupujou Slováci (6 b.), do baráže jdou Rusové (5) a třetí skončí Irsko (3).

Reagovat
stas87

Co rozhoduje o určení pořadí ve skupině při bodové shodě:

A – počet bodů ze vzájemných zápasů

B – skóre ze vzájemných zápasů

C – vyšší počet vstřelených gólů ze vzájemných zápasů

D – vyšší počet vstřelených gólů venku ze vzájemných zápasů

E – skóre ze všech zápasů ve skupině

F – vyšší počet vstřelených gólů ze všech zápasů ve skupině

G – vyšší počet vstřelených gólů venku ze všech zápasů ve skupině

H – žebříček fair-play ze všech utkání kvalifikace o EURO 2012

I – los

snad uz sa nikto nespyta

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nakopíruješ no.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je mazec.

Se vsaditm,že to tak nakonec fakt bude.

Teď ješte porazit tu Arménii.

Reagovat
vladis271

No, ale to by potom radikálne menilo situáciu

Reagovat
2miguel1

ak dnes vyhrame, stačí nam remizovať s rusmi a vyhrať v macedonsku

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to zvládnete,když se vás to neskutečný štěstí drží už druhou kvalifikaci a už tři losování kvalifikačních skupin za sebou,kdy jste z prvního koše dostali nejslabšího možného soupeře.

Rusové zase pozahazujou dvacet šancí a bude to doma.

Reagovat
stas87

tak asi klucova strata sa teda urobila v piatok v irsku tam to nemal byt jeden bod ale tri...doma sme boli horsi s irmi

Reagovat
vladis271

Keby, keby Keby s nami v Rusku nestála celá enkláva svätých, tak odtiaľ nenesieme ani bod, nie ešte 3

Reagovat
stas87

tak jasne,asi pisem pod dojmom dnesnej hry irska,ty kopaci mali sancu spravit aspon postupny utok ale ani to..len nakopavali a nesnazili sa hrat vpred,sa spoliehali na remizu

Reagovat
smazaný uživatel

PRavda.

Irsko už zřejmě oba zápasy vyhraje a skončí s 21 body.

Vy musíte bezpodmínečně porazit Arménii a pak neprohrát s Ruskem,to by byla konečná!

Ale nemusí vám zdaleka stačit ani remíza s Ruskem,protože pak byste na konci měli taky maximálně 21 bodů. Stejně tolik bodů by mělo i Rusko.

V případě rovnosti bodů mezi třemi týmy by zřejmě rozhodovalo skore a to máte nejhorší.

Nebo jestli by rozhodoval ten vzájemný zápas s Ruskem,který byste měli lepší? Nevim,nevim

Reagovat
adalbertus

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední šance mě fakt položila...http://livetv.ru/showvideo/70821_russia_ireland/ ,jestli tohle dopadne jak kvalifikace na MS, tak mi fakt j.ebne...

Reagovat
adalbertus

nananá fasza Vilmos gyerünk srácok a kurvahétszentségit mindent bele nananá

Reagovat
smazaný uživatel

Mucha - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Čech - Karhan, Guédé - Stoch, Hamšík, Weiss - Hološko

Reagovat
Mishko

v prípade remízového stavu v 65. min Vittek za Guédeho alebo Karhana

Reagovat
rufus

Kucka nehraje kvůli kartám?

Reagovat
madridcan

Ku*va

Reagovat
mithro

skrtel uz predvadza futbalovu modernu

Reagovat
madridcan

to je v pici

Reagovat
Mishko

bozeeee :( ale pekne hrame

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko-Irsko 0:0. Situace je velice zamotaná.

To bude vtipný,až budou mít před posledním kolem Rusko,Slovensko a Irsko shodně 18 bodů.

A když budou mít po posledním zápase všichni 21 bodů,tat to bude velice zajímavé,komu zůstane černý Petr.

V případě,že zápas Slovensko - Rusko skončí remízou,což je dost pravděpodobné.

Samozřejmě předpokladem taky je,,že Slovensko dnes vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Storno! Vše již bylo vysvětleno.

Stejně mi bylo dopředu jasné,že za této situace jde přímo na ME Slovensko se svým štastiem. .

Reagovat
vodka

omg, Hamšík a to tam neni lepší útočník, než Hološko?

Reagovat
mithro

nie, je to smutne ale my nemame utocnika a hrozne nato doplacame, poriadny hrot a uz by bolo po zapase

Reagovat
smazaný uživatel

To jsme na tom teda tak nějak stejně.

Reagovat
Mishko

normálne sa na ten futbal aj dá pozerať ... len gól tomu chýba

Reagovat
mithro

a ti armeni ako sa tam stale valaju po zemi

Reagovat
Dzanka

dívám se na Slováky od prvního gólu a , teď 0:2 a vůbec neví

Reagovat
smazaný uživatel

Majtry sa vrátili zpátky na zemu

Reagovat
smazaný uživatel

0:2. Konečná! Štastie je zřejmě opustilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Slováci nejsou žádní zázraci.

Reagovat
smazaný uživatel

To sis všim až teď?

Mají jenom mraky štěstí už druhou kvalifikaci a to MS taky netřeba komentovat,kde po dvou propadácích ještě mohli postoupit a postoupili.

Štěstí se ale bylo dnes podívat na moderní fotbal Letné.

Reagovat
smazaný uživatel

ten tragéd na STV nemohl po 2. góle ani mluvit

Reagovat
mithro

nam to tam dnes nepadne ani do prazdnej, holt stastie doslo no..

Reagovat
Dzanka

tak na to se hold nedá hrát pořád

Reagovat
mithro

ale dnes sme mali holt smolu, teda v zakonceni urcite

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Hamšíka by som tak vyfackal, že by sa nevedel postaviť. Pseudohviezda...

Reagovat
rufus

A to ten zápas ani nemusím vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

V medzihre celkom dobrý (aby som mu nekrivdil), konečne hrá podhrota/AM, ale to čo zahodí. Toto je hviezda talianskej lige? Bez pohybu, boja, nasadenia, po písknutí zakončí - ŽK. Kapitán?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně. A příště ho zase budeš vynášet do nebes.

Jak vrtkavá je přízeň slovenských fanúšiků.

Reagovat
minoLFC

Hapčík je repre hrozný dlhodobo...aj na MS

Reagovat
smazaný uživatel

Ale buď je bůh nebo naprostý blb. Nic mezi tím neznáte.

Reagovat
smazaný uživatel

Choď si vyhoniť špek ty...

Reagovat
minoLFC

nezovšeobecnuj...ja tiež nehodím všetkcýh čechov podľa teba

Reagovat
smazaný uživatel

To máte to samý s hokejistama. Před zápasem nebo turnajem bozi a hviezy,s kterýma se nějací Češi nemůzou ani měřit, a po zápase......

Prostě to chce normální a realistický pohled před i po a ne lítat z extrému do extrému.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe.

Reagovat
mithro

pseudohviezda ale jediny kt aspon strielal na branu

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, z päťky nedá.

Reagovat
minoLFC

ten strielal tak na tribunu

Reagovat
smazaný uživatel

2miguel1: Dovolil se Ti vysmát " my už nestratíme pepíku "

Reagovat
smazaný uživatel

*Dovolim

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jaj, opat budeme kazdemu na smiech

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko.Komu jako myslíš?

Myslíš,že někoho ve světě zajímá jak hrála slovenská repre?

Akorát hráči aby radši rychle odjeli a dlouho doma neukázali.

Reagovat
smazaný uživatel

Hned v druhej vete vyvracias prvu kolega...

Reagovat
smazaný uživatel

To opravdu ne.

První dvě( tři ) věty vyjadřují,že je to každému ve světě jedno. (pro nechápavé: první dva řádky)

A ta poslední uvádí,že to bude zajímat akorát lidi na Slovesku. (třetí řádek)

Nejseš náhodou trochu pomalejší?

Reagovat
raduinho

Pomalejší seš ty, kopnout si do ležícího umí každej.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukali jste dneska na zápas Česko-Ukrajina 4:0. A víte jaká byla sestava?

A pak že nemáme hráče jako alternativu za hráče ze základu.

To byl koncert a fotbalová moderna!

Ale stejně: Bílek ven!

Reagovat
smazaný uživatel

0:4. Doma s Arménií v kvalifikačním zápase?

Reagovat
Pipo123

Tak to dopadne keď sa hraje v Ziline, ved tam skapali fanúšikovia

Reagovat
smazaný uživatel

Nitrička by urobila na tom rozpadnutom štadióne lepšiu atmosféru... Ale v prvom polčase ceekom povzbudzovali, postupne to išlo dole vodou. Niečo ako "All Trafford"...

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň že máš vysvětlení.

Reagovat
Minister

Weiss ven

Reagovat
Virtuos

takže Arméni nebudú náš obľúbený súper

Reagovat
CubONE

0:4, tolko nepremenenych sanci a take chyby obrany hanbim sa ako svina, teraz len dufam vo vyhru Poliakov

Reagovat
smazaný uživatel

Slováci

Reagovat
stas87

co sa deje?chlapci to za stavu 2:0 zabalili?

Reagovat
smazaný uživatel

To sú ale hvezdy.

0:4 doma s ARMÉNIÍ.

Jak chcete hrát s Ruskem?

Reagovat
Virtuos

1:0 výhra

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej plán.

Ale Rusi by museli být hlúpí,aby začali útočit a nechali vás hrát na brejky,když oni nepotřebují vyhrát tolik jako vy.

Určitě vědí,že to je ten jediný způsob hry který umíte. Ale jak máte útočit do plných tak jste bezradní.

Reagovat
smazaný uživatel

nj.. Rusom v pohode staci remizka a potom doma rozbit Andorru..

Reagovat
CubONE

JaJ10 ty tu prosim ta neprovokuj, kazdy tvoj prispevok je taky

Reagovat
smazaný uživatel

Umravňuj si svoje braty, když provokují u našich zápasů a nezapomeň,že tento web má koncovku cz uheráčku.

A každý příspěvek takový není,ale tahle megaostuda si posměch zaslouží.

To si vyřiď s těma komikama co dneska hráli.

Reagovat
CubONE

uz nemam slov

Reagovat
Biozdenda

Reagovat
stas87

opat sa predvadzas...tak,ak si cital komentare slovakov co podrobne sleduju nasu repre tak by si urcite vedel ze nikto vopred s vyhrou neratal,cakal sa tazky boj a ubojovane vitazstvo pri horsom scenari remiza,to co sa stalo sa stalo,chlapci sa s toho musi sebrat a do dalsieho zapasu dat 200%,samozrejme,rusi nam dost pomohli a my sme to zbabrali ale stale este nie je koniec!!pokial je sanca budem fandit dalej az bude po poslednom zapase a vsetko bude ukoncene vtedy mozem kritizovat,vopred nasich futbalistov nezatracujem

Reagovat
smazaný uživatel

Nevsimej si ho je to nejaky hlupal. To same predvadel v nejaky diskuzi o Slavii.

Reagovat
smazaný uživatel

*hlupak

Reagovat
smazaný uživatel

To snad nemyslíš vážně? Řešil se jen zápas Rusko - Irsko a všechno ostatní už bylo jasné, rozdané ...

Reagovat
smazaný uživatel

Rusi vám nepomohli protože jste mohli mít lehčí aspoň postup do baráže,v případš jejich vítězství.

Ale tím,že vidíš a bereš v potaz jen boj o prní místo a myslíš si, že dnešní zápas Ruska s Irskem vám nahrál, jsi se právě usvědčil,že jsi taky NAJISTO POČÍTAL dnešní výhrou nad Arménii.

Jinak bys nikdy neřekl,že vám dnešní zápas Rusko-Irsko nahrál,protože teď už se přes Irsko nedostanete.Čekají ho dva lehké zápasy.

Reagovat
stas87

tak ja som si prial vyhru ruska dnes tak ano,veril som v tri body ale ako jednoznacnu vyhru som to nevidel,skor ubojovane vitazstvo 2:1 ci 1:0,a vobec o com sa s tebou vobec hadam,len o kktinach,tak si to vychutnaj ked ti to robi dobre

Reagovat
smazaný uživatel

nene už to stačilo a fandím vám abyste postoupili!

Reagovat
blaugrana

Už je úplne jedno, ako chceme hrať...

Reagovat
minoLFC

Hamšík: Málo gelu, nemazalo nám

Reagovat
CubONE

ten bol celkom dobry

Reagovat
Minister

a všetci SLOVENSKOOOOO

Reagovat
minoLFC

heeeja heeejaaa....

Reagovat
Pipo123

Keď sa hraje na protiútoky je to dobré, ale ako náhle sa má tvoriť a dobíjať 10 ludí je to v prdeli.

Reagovat
CubONE

nemame strelca, tolko sanci dnes zahodili, ze mi je az zle

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.Umíte akorát zalezt,se štěstím přečkat drtivý tlak soupeře a využívat protiútoky.

Ale takových týmů je dneska hodně a hra na brejky prostě slaví úspěch ať už v reprezentačních nebo klubových zápasech.

Reagovat
stas87

a kvoli tomu tu pises nenavistne komentare ? to co hralo dnes armensko to zvycajne hravame my ak si si nevismol,slusny schizofrenik

Reagovat
smazaný uživatel

To právě říkam,že tohle je jediné co umíte hrát a hrajete.

Ale když máte dobývat bránicího soupeře,jako dneska,tak to nezvládnete.

Na tom žádná schizofrenie neni.

Reagovat
stas87

ad. schizofrenie-tak sa tu prezetnujes

ale sak to nikto nepopiera ze hrame z obrany a nechavame sa od supera prehrat a potom strelime gol z brejku,si natvrdly?

Reagovat
smazaný uživatel

A já snad říkám,že to někdo popírá? Dyť jsem s kolegou nahoře souhlasil.

Ty snad něco bereš?

Reagovat
smazaný uživatel

Na mých komentářích neni nic nenávistného,na to jste experti vy bratia.

Já vás pouze popichuji,protože máte poslední dobou frňáček moc nahoru a teď jste na něj tvrdě upadli.

Reagovat
Tomekcz

Anglicani ted maly stesti

Reagovat
minoLFC

mali

Reagovat
C0br

maly

Reagovat
Tomekcz

ja to myslel jako pridavny jmeno malý, ne sloveso

Reagovat
smazaný uživatel

jojo,každý má štěstí jenom chudáci Slováci mají největší smůlu na světě.

Například ři losech vždycky dostanou z prvního koše takové silné soupeře jako je Česko,Rusko nebo Řecko.

Reagovat
blaugrana

Armenskooooooooooooooooo.

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
blaugrana

Čomu presne nechápeš?

Reagovat
smazaný uživatel

blaugrana

06.09.2011 22:20

Armenskooooooooooooooooo.

Reagovat
blaugrana

V tom je zahrnuté, že sa smejem našej neschopnosti streliť gól aj z tých najvyloženejších šancí. Ďalej Hološkovi, Ďuricovi, ktorý nenahrá a pol metra a to bez piče. No a ako zlatý klinec tomu, že sme dostali 8 gólov a z toho 7 od Arménska. Tomu sa hovorí počin. Hanba ako svet.

Reagovat
Virtuos

proste Arméni vedia ako na nás

Reagovat
blaugrana

Proste sme neschopní.

Reagovat
Virtuos

nie neschopnosť skôr nejaká ťažko pádnosť

Reagovat
blaugrana

To je kombinácia.

Reagovat
Virtuos

nezabrali naše "hviezdy" a preto to tak dopadlo

Reagovat
Virtuos

nezabrali naše "hviezdy" a preto to tak dopadlo

Reagovat
Virtuos

Reagovat
blaugrana

Paradoxne. Hamšík odohral proti Írom a dnes jeho najlepšie zápasy za repre, ale ta jeho koncovka...škoda hovoriť. Skrtič sa držal, lenže keď ma vedľa seba Ďuricu, tak to sa nedá. Hološko -10 z 10, úplne nič! Je to smutné, ale plakal som za Vittekom.

Reagovat
Virtuos

mňa tiež Hološko dojal a hlavne tá jeho technika keď behá s loptou a z ničoho nič vždy si ju nejako zabudne za sebou, Weiss ml. mne príde veľmi namyslený a jeho prejav a hra je i tomu podobná, proste tatik na lavičke, tam mal byť podľa môjho názoru od začiatku Jendrišek i keď nieje zárukou kvality, hlavne ma už niečo odohrané v tejto sezóne a posledný zápas pred repre zrazom dal i gól takže určite bol nabudený. Ľavá strana obrany je tiež trocha problemový post v min. kvalifikácie hral Rado veľmi dobre a teraz tam je Marek a nejako mu to nejde. No čo už som zvedaví ako to dopadne ak však konečne nezačneme hrať futbal tak končíme a ani šťastie ktoré bude teraz potrebné sa na našu stranu neprikloní.

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepšie zápasy za repre určite nie. Nebolo to zlé, ale okrem tých zahodených šancí dostatočne nebojoval, rozhadzoval rukami, bol nervózny, zbytočne dostal kartu a vôbec nevedel strhnúť tím. Výkon? Celkom v pohode (keď si odmyslíme, čo zahodil, takže dokopy to kazí aj dojdem z celkového výkonu), ale ako líder? 0 bodov.

Reagovat
blaugrana

On nikdy nevedel tým strhnúť. My lídra nemáme. Možno Skrtič by mohol byť.

Reagovat
blaugrana

tím*

Reagovat
smazaný uživatel

A zabudol si na skvelé kraje obrany a kapitána...

Reagovat
blaugrana

Pekarík, Cech jedna báseň.

Reagovat
blaugrana

Pekarík, Cech jedna báseň.

Reagovat
alcantara

Nesklamal, opat.

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa to tiež zarazilo, že čo tu vypisuje...

Reagovat
minoLFC

Downing v prvom polčase výborny, všetky akcie cez neho, pekná prihrávka Youngovi na gól

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Italia !

Reagovat
smazaný uživatel

heja Armensko,heja Armensko, heeeeejáááá héééééjáááááá héééjááá ARMÉNSKO !

0:4 0:4 0:4 papa Euro.

Reagovat
Kokesh

Xabi.

Reagovat
blaugrana

To bol Xavi.

Reagovat
Kokesh

Jjo to vím. Psal jsem to ještě před gólem. Já jen že zatím jde Xabi nejvíc vidět, tu dirigentskou taktovku zvládá náramně.

Reagovat
blaugrana

Tak nie je zviazaný defenzívnymi povinnosťami a má vedľa seba Xaviho a Dona.

Reagovat
Kokesh

Asi tak nějak, prostě radost pohledět na přenášení hry, dlouhý centry apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Mata.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Negredo. Torres je pro jejich fanoušky něco jako u nás Baroš a už není ani na lavičce.

Reagovat
blaugrana

Xaviiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Reagovat
minoLFC

Ako hraje Torres????

Reagovat
blaugrana

Z lavičky vynikajúco podporuje ofenzívu.

Reagovat
minoLFC

skvelé

Reagovat
smazaný uživatel

slováci si dneska zpívali http://www.youtube.com/watch?v=YBHPpkyrCFs

Reagovat
smazaný uživatel

Krásná hra Španělska .. Snad Mata dá gola .

Reagovat
Kokesh

Nebyl to offside?

Reagovat
Kokesh

Nebyl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele