PREVIEW KVALIFIKACE - 6.6.

06.06.2007, 00:29
Previews
Středeční zápasy kvalifikace o postup na ME 2008 pro mnohé hráče ukončí sezónu 2006/2007. Velkou pozornost budou poutat především dva duely - Německa se Slovenskem a Chorvatska s Ruskem, kde mohou domácí týmy učinit rozhodující krok k postupu do Rakouska a Švýcarska...









Kazachstán - Ázerbájdžán (středa 15:00)
Kazachstán v sobotu podlehl Arménii a odmítl tak možnost posunout se před Belgii na pátou příčku. Ázerbájdžán bojoval proti Polsku statečně a po první půli senzačně vedl, výsledek ale nakonec neudržel a byla z toho porážka 1:3.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.45
Tip eurofotbal.cz: 0
Arménie - Polsko (středa 17:30)
Poláci v sobotu otočili nepříznivý průběh utkání v Ázerbájdžánu a upevnili si první příčku. Teď mají navíc další obrovskou šanci na pojištění si svého náskoku. Arménie sice příliš branek nedostává, její útočná potence je ale hodně slabá a Polákům by ublížit neměla.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 10.50 - 4.85 - 1.25
Tip eurofotbal.cz: 2
Andorra - Izrael (středa 18:00)
Izrael zaznamenal hodně důležitou výhru v Makedonii a stále může snít o šampionátu. Teď na něho čeká další zápas venku, ovšem s mnohem slabším soupeřem. Andorra sice o víkendu podlehla v Rusku pouze 0:4, spíše než její hra za to ale mohla střelecká impotence ruských fotbalistů.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 21.00 - 10.00 - 1.05
Tip eurofotbal.cz: 2
Faerské ostrovy - Skotsko (středa 18:15)
Faerské ostrovy zatím v kvalifikační skupině nezískaly ze sedmi odehraných zápasů ani bod. Naposled podlehly na domácím hřišti úřadujícím mistrům světa Italům 1:2. Hosté musí naplno bodovat, aby udrželi šanci na postup a na Faery jedou jako favorité utkání. Skotsko ztrácí na druhou Itálii jen bod a na vedoucí Francii body tři.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 17.00 - 6.75 - 1.12
Tip eurofotbal.cz: 2
Norsko - Maďarsko (středa 19:00)
Díky zaváhání Turecka v Bosně a Hercegovině může na postup stále pomýšlet také Norsko. Seveřané si v sobotu poradili s Maltou, nyní na ně čeká další již outsider z Maďarska. Domácím bude chybět Ole Gunnar Solskjaer, i bez něho by ale měli vyhrát.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.00 - 9.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Bulharsko - Bělorusko (středa 19:00)
Bulhaři přivítají v Sofii Bělorusy a budou chtít opět získat tři body. Oba soupeři se totiž střetli v kvalifikačním zápase v sobotu. Na horké běloruské půdě však zazářil kanonýr Berbatov a dvěma brankami zařídil výhru Bulharů 2:0. Domácí musí pro zachování kontaktu se špičkou tabulky zvítězit, ovšem musí se obejít bez zraněného Petrova. Na druhé Rumuny i vedoucí Nizozemce ztrácí Východoevropané jen dva body. Bělorusko je čtvrté, získalo sedm bodů a do bojů o postup na šampionát už nejspíš nepromluví.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 5.00 - 7.50
Tip eurofotbal.cz: 1
Finsko - Belgie (středa 19:15)
Vítězství v souboji dvou v sobotu poražených týmů může jednomu z nich přinést alespoň teoretickou šanci na postup. Finové porážkou od Srbska ztrácejí kontakt se špičkou a pokud neporazí ani Belgii, jejich sen o účasti na šampionátu se rozplyne. Hosté jsou na tom ještě hůře, pouhých sedm bodů v sedmi zápasech je tragická bilance na tým, který se v minulém století účastnil vrcholů sezóny.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.20
Tip eurofotbal.cz: 02
Rumunsko - Slovinsko (středa 20:00)
Rumunsko v sobotu vyhrálo ve Slovinsku a vyhouplo se na první příčku poslední kvalifikační skupiny. Pokud dokáže svůj triumf nad Slovinskem zopakovat i na domácí půdě, osamostatní se v čele od Nizozemska.

Sobotní výhru Rumunska zajistili svými trefami Gabriel Sebastian Tamas a Banel Nicolita, za Slovince v poslední minutě už pouze korigoval Dare Vršič. Oba týmy před středeční odvetou přišly o jednoho hráče - suspendovaní jsou Daniel Niculae a Bostjan Cesar.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 4.95 - 10.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Bosna a Hercegovina - Malta (středa 20:15)
Bosna a Hercegovina se v sobotu postarala o senzaci, když porazila Turecko. Výsledek 3:2, k němuž přispěl jednou brankou i kanonýr Teplic Edin Džeko, znamená zamotání situace ve skupině C, z níž mohou stále postoupit čtyři týmy. Bosna a Hercegovina bude proti Maltě obrovským favoritem a pokud splní roli favorita, dotáhne se bodově na druhé Turecko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.00 - 15.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Lucembursko - Albánie (středa 20:15)
V souboji Lucemburska s Albánií budou favority hosté. Domácí, kteří ještě nezískali ani jeden bod, se svému soupeři pokusí oplatit sobotní porážku 0:2.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.25 - 4.00 - 1.40
Tip eurofotbal.cz: 2
Švédsko - Island (středa 20:15)
Švédsko je v tuto chvíli sice až na nepostupové třetí příčce, pokud ale porazí Island a v jeho prospěch bude kontumován zápas v Dánsku, vyšvihne se před Španělsko a Severní Irsko.

Na trávníku ve Stockholmu se neobjeví hned několik kvalitních útočníků. Islanďanům bude chybět distancovaný Eidur Gudjohnsen, ze stejného důvodu zápas vynechá rovněž domácí Johan Elmander. Otazník se pak vznáší nad Zlatanem Ibrahimovičem. "Jsem tu, abych hrál, ale sám nevím, zda toho budu schopen," prohlásil fotbalista Interu Milán, který za sebou má operaci třísel.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.00 - 15.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Lichtenštejnsko - Španělsko (středa 20:30)
Španělé se díky výhře 2:0 na půdě Lotyšska dotáhli na druhou příčku za Severní Irsko, na které ztrácí Jihoevropané jediný bod. Pokud svěřenci kouče Aragonese uspějí i na hřišti outsidera z Lichtenštejnska, dostanou se do čela skupiny, i když budou mít na svém kontě o jeden odehraný zápas více. Domácí drží ve skupině předposlední příčku se čtyřmi body a proti Španělsku budou chtít hrát ze zajištěné obrany.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 34.00 - 10.00 - 1.03
Tip eurofotbal.cz: 2
Německo - Slovensko (středa 20:30)
Hodně těžký úkol čeká na Slovensko, pokud chce zůstat ve hře o postup do Rakouska a Švýcarska, musí bodovat na půdě Německa. Lídr skupiny D v sobotu po problematickém prvním poločase jasně porazil San Marino a v případě výhry na Slovenskem by se od třetího Irska odpoutal již na šest bodů.

V německé kabině panují menší rozpaky, všechno to spískali kluboví spoluhráči z Werderu Brémy Miroslav Klose a Torsten Frings, kteří se prostřednictvím médií navzájem obviňovali. "Jsou to dospělí lidé a zkušení fotbalisté, atmosféra v kabině narušena nebyla," klidní situaci trenér Joachim Löw.

Německo se opět bude muset obejít bez kapitána Michaela Ballacka, který se zotavuje po operaci kotníku, a také bez Jana Schlaudraffa, letní posila Bayernu Mnichov má problémy se zády.

Ani Slovensko nenastoupí v nejsilnější sestavě, chybět bude především Marek Mintál. Většina slovenských fotbalistů to v Německu dobře zná, protože působí v tamní Bundeslize. Tu od nové sezóny okusí také Stanislav Šesták - čerstvá akvizice Bochumi.

"Doufám, že budu mezi hráči, kteří budou ve středu hrát. Uvidíme, jestli se trenér rozhodne hrát na jednoho nebo na dva útočníky. Vše bude záviset na zdravotním stavu Róberta Vitteka," připomněl Šesták zranění útočníka Norimberku, jehož sužují problémy se stehenním svalem.
Pravděpodobné sestavy: Německo: Lehmann - Lahm, Mertesacker, C. Metzelder, Jansen - Frings - C. Fritz, Hitzlsperger - B. Schneider - Klose, Kuranyi.  Slovensko: Čontofalský - Klimpl, Škrtel, Ďurica - Žofčák, Borbély, Sapara - Krajčík, Švento - Hološko, Vittek. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.22 - 5.00 - 12.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Lotyšsko - Dánsko (středa 20:30)
Dánsko se po utkání se Švédskem ocitlo pod palbou kritiky, duel v Kodani zůstal nedohrán a pravděpodobně bude kontumován ve prospěch hostujícího týmu, což Dánům zavře dveře na šampionát.

"Budou provedena opatření, tvrdá opatření, a hráči to moc dobře vědí," uvědomuje si trenér Morten Olsen, který přijal omluvu Christiana Poulsena. Právě záložník Sevilly v sobotu vše odstartoval úderem do břicha útočníka Rosenberga, po němž následovala červená karta a byla nařízena penalta.

Lotyšsko je obrovským propadákem kvalifikace. Účastník posledního evropského šampionátu je zatím až na posledním místě skupiny a krčí se dokonce i za trpaslíkem z Lichtenštejnska. "Máme tým plný zdravých hráčů. Musíme se vrátit k rychlým protiútokům, což byla silná stránka Lotyšska v minulých letech," hlásí tiskový mluvčí týmu Martins Hartmanis.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.75 - 1.50
Tip eurofotbal.cz: 2
Chorvatsko - Rusko (středa 20:30)
Záhřeb uvidí určitě nejlákavější szředeční duel. Chorvatsko je zatím na čele celé kvalifikační skupiny a na druhé Rusku má dvoubodový náskok. Výhra by tedy domácí hodně přiblížila k postupu na šampionát.

"Po dlouhé sezóně meleme z posledního, zatímco Rusové jsou na tom mnohem lépe, protože jejich soutěž je teprve v polovině," poukazuje chorvatský kouč Slaven Bilič na možnou výhodu Ruska.

Hosté by mohli mít ještě jednu výhodu - v sobotu si snadno pohráli s Andorrou. Chorvaté měli v Estonsku o něco těžší úkol. "Naše koncovka nebyla dobrá. Zahodili jsme příliš mnoho šancí, proti Chorvatsku si něco podobného nemůžeme dovolit," hledá klíč k úspěchu kouč Rusů Guus Hiddink, kterému bude opět chybět brankář Igor Akinfejev.
Pravděpodobné sestavy: Chorvatsko: Stipe Pletikosa - Dario Šimič, Robert Kovač, Josip Šimunič, Marko Babič - Darijo Srna, Niko Kovač, Niko Kranjčar, Luka Modrič - Ivica Olič, Eduardo da Silva.  Rusko: Vyacheslav Malafeyev - Vasily Berezutsky, Sergei Ignashevich, Alexander Anyukov, Alexei Berezutsky - Konstantin Zyryanov, Yuri Zhirkov, Igor Semshov, Diniyar Bilyaletdinov nebo Vladimir Bystrov - Andrei Arshavin, Alexander Kerzhakov. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.20 - 4.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Estonsko - Anglie (středa 20:30)
David Beckham téměř po roce opět nastoupí k soutěžnímu utkání za anglický národní tým. Návrat v přátelském utkání proti Brazílii se mu povedl, nyní si od něho celý Albion slibuje, že bude oním jazýčkem na pomyslných vahách, který pro začátek zařídí výhru v Estonsku.

Anglie před sebou má pořádnou porci práce. V tabulce skupiny E je až čtvrtá a na vedoucí Chorvatsko ztrácí již pět bodů. V Estonsku by měl nastoupit i kapitán John Terry, který si v remízovém duelu s Brazílií poranil stehenní sval. Naopak vyloučen je start Waynea Rooneyho, jemuž vystaví stop žluté karty. Do útoku by se vedle sebe tak opět měl postavit Michael Owen.

Estonsko patří mezi fotbalové trpaslíky a v žebříčku FIFA mu patří až 110. pozice. "Bude obtížné hrát ve čtyřech dnech proti dvěma špičkovým týmům," připomněl trenér Jelle Goes, že jeho tým má v nohách sobotní duel s Chorvatskem.
Pravděpodobné sestavy: Estonsko: Mart Poom - Alo Baerengrub, Enar Jaager, Andrei Stepanov, Dmitri Kruglov - Aleksandr Dmitrijev, Tarmo Neemelo, Konstantin Vassiljev, Ragnar Klavan - Vladimir Voskoboinikov, Joel Lindpere.  Anglie: Paul Robinson - Jamie Carragher, Ledley King, John Terry, Nicky Shorey - David Beckham, Steven Gerrard, Frank Lampard, Joe Cole - Peter Crouch, Michael Owen. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 10.50 - 5.75 - 1.20
Tip eurofotbal.cz: 2
Řecko - Moldavsko (středa 20:30)
Řecko dostane ve středu možnost udělat velký krok směrem k postupu na evropský šampionát, reprezentace Moldavska by pro svěřence Otta Rehhagela neměla být právě nepřekonatelným soupeřem.

Hosté jsou v tabulce poslední, to úřadující mistři Evropy se vyhřívají na první příčce a svému velkému konkurentovi z Turecka mohou odskočit již na pět bodů. "Ta výhra nám přinesla tři body, ale před námi je ještě dlouhá cesta. Zápas s Moldavskem je teoreticky snadnější než ten s Maďarskem, ale my ho másíme brát výžně, soustředit se na něj a hrát stejným stylem. Jedině poté můžeme myslet na vítězství," nemyslí na výhru 2:0 na Maďarskem záložník Katsouranis.

Kouči Rehhagelovi se v sobotu vyplatilo zařazení nejlepšího bundesligového střelce Theofanise Gekase, který zaznamenal nakonec vítěznou branku. Proti Moldavsku bude chybět suspendovaný záložník Angelos Basinas.
Pravděpodobné sestavy: Řecko: Antonis Nikopolidis - Yourkas Seitaridis, Sotiris Kyrgiakos, Giorgos Anatolakis, Nikos Spiropoulos - Costas Katsouranis, Vassilis Torosidis, Giorgos Karagounis - Fanis Gekas, Angelos Haristeas, Yannis Amanatidis.  Moldavsko: Sergei Pashchenko - Alexander Epureanu, Ghenadie Olexici, Semion Bulgaru, Alexei Savinov, Vitalie Bordian - Radu Rebeja, Victor Comlenoc, Denis Zmeu, Andrei Cozokar - Igor Bugaev. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.35 - 13.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Litva - Itálie (středa 20:45)
Úřadující mistři světa si v sobotu málem úřízli pořádnou ostudu, když jenom těsně vyhráli na Faerských ostrovech. Teď je čeká mnohem těžší soupeř, který jim navíc na podzim sebral body na jejich domácí půdě. Litva si sice žádné nároky na postup již činit nemůže, přesto mohou její zápasy v konečném účtování sehrát klíčovou roli.

"Doufám, že vítězství na Faerských ostrovech bude tím správným stimulačním fakrotem a dá nám další sílu. Litvu v žádném případě nemůžeme podcenit, i když nás v dalším kole čeká zápas s Francií," upozorňuje trenér Roberto Donadoni. Squadra Azzurra se po trochu ospalém začátku již prokousala na druhou příčku za Francii a k jejímu udržení by měli pomoci i navrátilci. Do základní sestavy by se měli vejít Simone Perrotta, Daniele De Rossi a také uzdravený Gianluca Zambrotta.

Litva o víkendu porazila Gruzii a posunula se na pátou příčku tabulky skupiny B. Proti Itálii bude chybět distancovaný brankář Zydrunas Karcemarskas.
Pravděpodobné sestavy: Litva: Paulius Grybauskas- Gediminas Paulauskas, Andrius Skerla, Tomas Zvirgzdauskas, Arunas Klimavicius - Deividas Semberas, Marius Stankevicius, Saulius Mikoliunas, Mantas Savenas, Tomas Danilevicius - Ricardas Beniusis.  Itálie: Gianluigi Buffon - Massimo Oddo, Fabio Cannavaro, Marco Materazzi, Gianluca Zambrotta - Aimo Diana, Daniele De Rossi, Andrea Pirlo, Simone Perrotta - Alessandro Del Piero, Filippo Inzaghi. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 10.00 - 4.50 - 1.28
Tip eurofotbal.cz: 2
Francie - Gruzie (středa 21:00)
Francie díky brankám Riberyho a Anelky zvládla důležitý zápas s Ukrajinou a udělala další krok na cestě na evropský šampionát. Nyní na tým Raymonda Domenecha čeká o poznání slabší soupeř - předposlední tým skupiny Gruzie.

"Pokud s Gruzií prohrajeme, ztratíme tak body, které nikdo z našich soupeřl neztratí," upozorňuje na důležitost zápasu Domenech. Ten se zcela jistě bude muset obejít bez brankáře Gregoryho Coupeta a jistý není ani start Williama Gallase.

Gruzie v sobotu podlehla v Litvě a propadla se za svého soupeře na šestou příčku. Chyběly a chybět budou góly kanonýra Šoty Arveladzeho, který pověsil reprezentační kopačky na hřebík.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.12 - 6.55 - 17.00
Tip eurofotbal.cz: 1

Autor: Tomáš Pavlík, Petr Hašek

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jo celkem souhlasím až na Kazachstan - Azerbajdžan 1 FInsko - Belgie 10 Chorvatsko - Rusko 02

Reagovat
HOST*

S Chorvatskem bych souhlasil s jednickou, domaci jsou lepsi a vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko neprohraje mají výborně propracovanou defenzivní činost od tý doby co přišel Guis Hidink nebo jak se to píše

Reagovat
Shevchenko

jj

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

přesně, teď jsem to chtěl napsat.. možná Finsko-Belgie bych se nebál zkusit remízu.. ale ty Rusy vidím jako ty!! ti tam neprohrají..

Reagovat
Slejdy

uvidime no asi remiz to chorvatsko a finsko 10 jinak vse odpovida

Reagovat
HOST*Safra

Rum-Slov 1

And-Izr 2

Fea-Sko 2

Rec-Mol 1

Fra-Gru 1

Est-Ang 2

Lit-Ita 2

3.71 za 1090 4044 vyhra

Reagovat
HOST*

mozna ti to to i vyjde , ale nic jistyho

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam, že si neurobíme v Nemecku príliš veľkú ostudu.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

pro ČR by bylo jenom dobře

Reagovat
HOST*

5:2 to by byl vysledek

Reagovat
HOST*

kdy hraje Cesko?

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*M11

jejda jejda

Reagovat
HOST*

na podzim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele