Preview kvalifikace 12.9.

12.09.2007, 00:32, aktualizováno 12.09.2007, 00:32
Previews
Evropská kvalifikace pokračuje dalším kolem zápasů. Čeká nás několik důležitých soubojů, které by mohly napovědět o postupujících - v Česku se představí Irsko, Ukrajina hostí Itálii, Anglie se střetne s Ruskem, Francie se Skotskem, Portugalsko se Srbskem. Na Slovensko čeká Wales.

Kazachstán - Belgie  (středa 17:00)
Belgie se zatím stále hledá a na postup na nějakou větší akci v tuhle chvíli pomýšlet nemůže, umí však překvapit. Belgičané na konci srpna přehráli doma Srbsko a na tuto výhru by rádi navázali i v Kazachstánu. Domácí by se případnou výhrou přiblížili svému soupeři na rozdíl jednoho bodu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.25 - 3.50 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Andorra - Chorvatsko  (středa 18:00)
Chorvaté nadále vládnou s dvaceti body tabulce skupiny E. Bodovou sbírku si rozšířili v sobotním utkání s Estonskem, které zdolali 2:0. Svěřenci chorvatského kouče Biliče budou mít velikou příležitost si připsat další plný bodový zisk, protože ve středu se představí v Andoře, kde by neměli zaváhat. Andora stále čeká na svůj první bodový zápis a tím pádem je beznadějně poslední. Na předposlední Estonce ztrácí tři body.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 26.00 - 11.00 - 1.03
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Finsko - Polsko  (středa 18:00)
Polsko v sobotu vydřelo remízu v Portugalsku a nyní může udělat dost možná rozhodující krok na cestě do Rakouska a Švýcarska. Naši severní sousedé zavítají do Finska a případná výhra by jim mohla zajistit až šestibodový náskok na třetí příčku. Finsko doma už dokázalo obrat o body Portugalsko, v souboji s Poláky však bude mírným outsiderem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.20 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Slovensko - Wales  (středa 18:30)
Dlouhých šest měsíců čekají slovenští fotbalisté na další vítězství. 24. března zvítězili na hřišti Kypru, od té doby se jim nedaří získat tři body a nepodařilo se jim to ani v sobotu, když v utkání s Irskem zachraňovali remízu až v poslední minutě. "K zápasu s Irskem se již vracet nebudeme, teď je třeba soustředit se na Wales. Mým úkolem bude dostat hráče nahoru po psychické stránce, musím je nabudit, abychom střetnutí zvládli a Wales porazili," řekl trenér Ján Kocian, jemuž budou opět chybět Švento a Vittek.

Wales o víkendu celkem podle očekávání podlehl Německu v utkání, do něhož nakonec nezasáhl kapitán Craig Bellamy. Útočník West Hamu se však nyní vrací a rád by ukončil dvouzápasové čekání svého týmu na vstřelenou branku. K tom určitě nepřispějí záložníci Jason Koumas a Mark Jones.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kypr - San Marino  (středa 19:00)
Kypřané si sice po senzační výhře 5:2 nad Irskem a remíze s Německem dělali zálusk na pronikavější úspěch, jakoby ale usnuli na vavřínech a v tabulce se propadli až na předposlední příčku. Ve středu doma přivítají trpaslíka ze San Marina a nic jiného než výhra ostrovní země se očekávat snad ani nedá. Fotbalový trpaslík zatím prohrál všech osm zápasů při skóre 1:40.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.07 - 8.00 - 23.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Litva - Faerské ostrovy  (středa 19:00)
Utkání mezi předposledním a posledním celkem skupiny B. Faerské ostrovy jsou stále bez bodu a získat ten premiérový v Litvě bude velice těžkou záležitostí. Domácí Litevci, kteří jsou dávno ze hry o místenky na evropský šampionát v příštím roce, budou v této skupině pravděpodobně bojovat s Gruzií, se kterou mají shodných sedm bodů, jen o páté místo. Na čtvrtou Ukrajinu činí ztráta šesti bodů a nedá se očekávat, že by se měla nějak snížit. V prvním vzájemném utkání ve skupině Faeřané doma prohráli 0:1, poraženi odešli i z obou zápasů v kvalifikaci o Euro 2004.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Norsko - Řecko  (středa 19:00)
Jeden z klíčových zápasů třetí kvalifikační skupiny. Norové dlouho zůstávali v pozadí, nyní má možnost vyhoupnout se na první příčku. Oba týmy bojují o postup především s Tureckem a ve svých posledních zápasech se natrápily s posledním Moldavskem. Řekové ho doma porazili až díky brance Liberopoulose z poslední minuty, Norům zase zisk tří bodů zajistil Iversen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bulharsko - Lucembursko  (středa 19:30)
Bulharsko v sobotu podlehlo Nizozemsku, nyní si může spravit chuť a značně vylepšit skóre. Bulhaři doma přivítají zatím poslední Lucembursko, které stále marně čeká na zisk prvního bodu. Papírové předpoklady hovoří jasnou řečí - Lucemburko si na premiérový bod bude muset ještě nějaký ten pátek počkat.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.03 - 10.00 - 30.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turecko - Maďarsko  (středa 19:30)
Turci se dostali do hodně nezáviděníhodné situace, o víkendu dvakrát prohrávali na Maltě a nakonec mohli být rádi alespoň za bod. Reprezentanti země půlměsíce tak mají co napravovat a své fanoušky si budou chtít udobřit již v duelu s Maďarskem. To se pomalu zlepšuje a po senzační výhře v přípravě nad Itálií si v kvalifikaci poradilo také s Bosnou a Hercegovinou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bosna a Hercegovina - Moldavsko  (středa 20:00)
O záchranu alespoň teoretické naděje na postup do Rakouska a Švýcarska bude hrát Bosna a Hercegovina. Ta o víkendu prohrála v Maďarsku 0:1 brankou z pokutového kopu, tentokrát by ale tři body měla získat ona. Moldavsko zatím získalo jenom dva body a nic na tom nezměnilo ani sobotní vystoupení doma s Norskem, jehož jedinou trefu zaznamenal chvíli po změně stran zkušený Steffen Iversen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovinsko - Bělorusko  (středa 20:00)
Slovinsko a Bělorusko jsou sousedy v tabulce se vším všudy. Ani jeden tým už nemůže postoupit a oba mají na svém kontě sedm bodů. Díky lepšímu skóre patří zatím pátá příčka Slovinsku, které bude mírným favoritem. Bělorusové o víkendu přenechali všechny tři body Rumunsku, Slovinsko naopak přivezlo plný bodový zisk z Lucemburska.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dánsko - Lichtenštejnsko  (středa 20:00)
Dánsko uhrálo cenný bod na půdě Švédska, v jeho situaci je ale jeden bodík málo. Seveřané sice mají zápas k dobru a na druhé Španěly ztrácejí pět bodů, s výjimkou utkání s Lichtenštejnskem ale nemohou počítat s podporou vlastního publika. Hosté jsou zatím na poslední příčce tabulky skupiny F a dá se jenom těžko očekávat, že ve středu večer tomu bude jinak.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.02 - 11.00 - 34.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Island - Severní Irsko  (středa 20:05)
Severní Irové si prohrou v Lotyšsku značně zkomplikovali situaci a pokud nepřivezou tři body z Islandu, jejich sen o účasti na ME 2008 se definitivně rozplyne. Dobrou zprávou rozhodně není ideální zdravotní stav nejlepšího střelce kvalifikace Davida Healyho, na druhé straně by naopak neměl chybět konečně uzdravený Eidur Gudjohnsen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Makedonie - Estonsko  (středa 20:30)
Pátá Makedonie bude v roli mírného favorita hostit Estonce, kteří figurují hned za domácím týmem. Makedonci, kteří si v sobotu odvezli debakl 0:3 od Rusů, nemohou být lepší než na současné pozici v tabulce. Na čtvrtý nejlepší celek skupiny ztrácí už rovných deset bodů. Zato tým Estonska ztrácí na svého středečního soupeře čtyři body a není bez šance si vylepšit dosavadní šesté místo. V prvním vzájemném zápase, hned na úvod kvalifikace, Makedonie doma vyhrála 1:0.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.80 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Česko - Irsko  (středa 20:30)
Klíčový zápas evropské kvalifikace před sebou mají fotbalisté České republiky a Irska. Před vzájemným duelem na Letné je od sebe dělí pouze tři body. Pokud by tým Karla Brücknera zvítězil, znamenalo by to téměř jistou účast na závěrečném turnaji v Rakousku a Švýcarsku, případná porážka by celou situaci naopak řádně zamotala...

Český tým v posledních měsících není v ideální formě a potvrdil to rovněž proti amatérům ze San Marina. Tři body sice získal, výkonem však rozhodně nepřesvědčil a dvě ze tří branek patřily spíše do kategorie těch šťastných. Nyní je tu daleko těžší zápas, v němž se národní tým bude muset obejít bez svého historicky nejlepšího střelce Jana Kollera. Pokud se někdo snad domníval, že bychom ve středu mohli hrát kombinační fotbal, pak ho Karel Brückner hodně rychle vyvedl z omylu dodatečnou nominací Libora Doška.

"Vím, že to místo může zaplnit, byl to záměrný tah," vyjádřil se Brückner k nominaci sparťanského útočníka. Vedle Doška je v týmu ještě jeden nový útočník, Milan Baroš je již fit po bolestech zad a možná to bude právě on, kdo nastoupí od úvodních minut. "Budeme muset hrát jiným stylem. Milan je hodně rychlý a toho bychom měli využít. Útočníci by měli přehrát irské obránce, kteří jsou vysocí, ale ne rychlí," upozorňuje český kapitán Tomáš Rosický.

Ani Irové svým výkonem v sobotu příliš nepřesvědčili, nakonec však byli zklamaní za remízu 2:2. Ostrovní tým na Slovensku sice dvakrát vedl, ani jednou však nedokázal své vedení udržet. Druhou branku navíc dostal až v poslední minutě.

"Pokud se chceme kvalifikovat, musíme tenhle zápas za každou cenu vyhrát. Naším cílem bylo získat z těchto dvou zápasů čtyři body a vím, že jsme říkali, že nechceme prohrát ani v jednom z nich. Výhra v České republice nás znovu vrátí do hry," uvědomuje si kouč Steve Staunton.

Z irské nominace na poslední chvíli vypadla tři jména. Kvůli zraněním se v Praze neobjeví obránce Steve Finnan a Darren Potter, po smrti babičky se zase od výpravy odpojil Stephen Ireland.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.45 - 5.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Ukrajina - Itálie  (středa 20:45)
Úřadující mistři světa z Itálie jedou na Ukrajinu s cílem získat tři body. Po sobotní remíze s Francií klesla v tabulce skupiny B squadra azzura na třetí místo a během devíti odehraných utkání nasbírala sedmnáct bodů. Čtvrtá Ukrajina, která má na svém kontě o jeden zápas méně, než první tři nejlepší týmy, ztrácí na druhé postupové místo pět bodů.

Trenér Italů Roberto Donadoni se bude muset obejít bez vykartovaného záložníka Gennara Gattusa a Luky Toniho, kterého nadále trápí zdravotní problémy. Naopak zdravotně v pořádku by měli být De Rossi, Pirlo a Zambrotta.

Pokud chtějí Ukrajinci nadále bojovat o postup na Euro, musí bezpodmínečně ve středu bodovat. Svěřenci kouče Blochina by rádi Italům oplatili krutou porážku, kterou utrpěli ve čtvrtfinále mistrovství světa v uplynulém roce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.85 - 3.15 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Albánie - Nizozemsko  (středa 20:45)
Nizozemsko se díky tříbodovému zisku z utkání s Bulharskem posunulo na druhou příčku a nyní má velkou šanci přidat do své sbírky další tři body. Albánie si sice nevede příliš špatně a za sebou zatím nechává i Slovince a Bělorusy, v duelu s Oranjes se od ní ale příliš nečeká. Hosté s největší pravděpodobností přicestují bez Wesleyho Sneijdera, naopak do týmu se vrací Rafael van der Vaart.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 12.00 - 5.50 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Anglie - Rusko  (středa 21:00)
Tým Albionu přivítá ve Wembley fotbalisty Ruska. Čelo skupiny E je velmi vyrovnané, rozestup mezi prvním a čtvrtým týmem činí pouhé tři body. Na čtvrtém místě figuruje Izrael, který má na svém kontě o jeden zápas navíc než jeho největší konkurenti. Jenže po středečních zápasech všichni čtyři nejžhavější kandidáti na dvě postupové vstupenky na závěrečný turnaj Euro 2008 budou mít stejný počet odehraných utkání, protože Izrael bude tento kvalifikační den odpočívat. Bodový rozdíl mezi třetí Anglií a druhým Ruskem činí pouhý bod.

Anglické reprezentanty čeká velmi náročný zápas proti nevyzpytatelnému týmu Ruska. Podle hostujícího kouče Hiddinka budou právě domácí pod obrovským tlakem. "My můžeme prohrát tento duel a stále budeme mít reálné šance na postup. Pro nás by to neznamenalo konec světa," řekl nizozemský kouč, který si je vědom i toho, že tlak bude vyvíjen i na jeho svěřence. "Řekl bych, že je to ale odlišné. Jsme ve fázi přestavby a naší fanoušci jsou trpěliví. Pro Anglii je vítězství hodně důležité," dodal Hiddink. Remizu s Ostrovany by jeho mužstvo určitě bralo všemi deseti.

Kapitán anglického týmu John Terry uznává, že oproti Izraeli budou Rusové vyrovnanějším soupeřem. "Čeká se daleko těžší zápas, ale uvědomuje si to a svůj vzestup chceme potvrdit ještě jednou," prohlásil Terry. Pokud nechce fotbalová velmoc Anglie chybět na nadcházejícím evropském šampionátu, měla by Rusy zdolat. Svěřence kouče McClarena totiž čekají na závěr kvalifikace velmi těžké zápasy. V říjnu pocestují po domácím souboji s Estonskem na odvetný zápas do Ruska a v listopadu zakončí kvalifikační pouť doma proti Chorvatsku.

Domácímu kouči McClarenovi budou scházet zranění Lampard a Hargreaves, kteří již zamířili do svých klubů. Naopak v sestavě se opět objeví uzdravující se Steven Gerrard, který v sobotu odehrál část zápasu a vrací se Crouch, jenž nemohl nastoupit v posledním utkání kvůli dvěma obdrženým žlutým kartám.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.80 - 6.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Francie - Skotsko  (středa 21:00)
Vedoucí tým skupiny B Francie přivítá Skotsko, které figuruje hned za svým středečním soupeřem a ztrácí na něho pouhý bod.

Francouzi v sobotu remizovali s Italy a v nadcházejícím utkání budou tentokrát muset bodovat naplno, jestliže si chtějí upevnit vedoucí postavení v tabulce.

Magnet této skupiny se odehraje na stadionu, který hostí světový šampionát v rugby. V neděli zde proběhl duel mezi Jihoafrickou republikou a Samoou. Kouči francouzského týmu Domenechovi se nelíbí, že středeční střetnutí se Skotskem proběhne na poničeném trávníku po rugbyovém zápase a podle něho by mohl být jejich protivník ve výhodě.

Skotové podle papírových předpokladů v sobotu přehráli Litvu 3:1. Svěřenci kouče McLeishe stále úspěšně konkurují hlavním favoritům této skupiny a rádi by si odvezli nějaké bodíky i z Francie. Skotsko podle slov trenéra nepocestuje do Paříže pouze s defenzivní taktikou. McLeish také vyzdvihl kvality Francie a je si vědom, že k úspěchu bude jeho mužstvo potřebovat pořádnou dávku štěstí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Španělsko - Lotyšsko  (středa 22:00)
Španělsko zažilo další blamáž, po čtyřech výhrách v řadě jen tak tak zachránilo remízu na hřišti do této chvíle pouze paběrkujícího Islandu. I bod ze severu Evropy nakonec týmu z Pyrenejského poloostrova stačil k posunu na druhou příčku před Severní Irsko, ve Španělsku však tento výsledek vyvolal velký rozruch.

"Děláme velkou chybu, pokud si myslíme, že soupeře porazíme snadno a výsledky to dokazují," přiznává kouč Luis Aragones. "Musíme se z našich chyb poučit a dát rychlý gól," nastínil Aragones cestu za výhrou proti Lotyšsku.

Španělsko nastoupí bez Xabiho Alonsa, který na Islandu viděl červenou kartu. Po karetním trestu je naopak zpět Cesc Fabregas, jemuž by místo v základní sestavě mohl uvolnit barcelonský Xavi.

Lotyšsko bylo až do soboty ve skupině F pouze do počtu, pak ale trochu překvapivě přehrálo Severní Irsko a odlepilo se od poslední příčky ve skupině. V utkání se Španělskem proti Lotyšům nebude hrát pouze síla soupeře, ale také historická bilance. Ve třech zápasech zatím Lotyši nedali Španělům ani jednu branku a pouze jednou remizovali.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.10 - 7.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Portugalsko - Srbsko  (středa 22:00)
Dva nezdary srazily Portugalce na třetí příčku, další v případě ztráty se Srbskem by pro ně mohl mít i katastrofální následky. Svěřenci Luize Felipeho Scolariho navázali na remízu z Arménie dalším nerozhodným výsledkem, tentokráte s Polskem a z devíti zápasů mají na svém kontě pouze čtyři výhry. "Výsledek nebyl takový, jaký jsme si přáli, ale je třeba otočit mincí a potěšit všechny lidi v Portugalsku. Potřebujeme vyhrát, ale musíme se k tomu dopracovat s chladnou hlavou. Zápas je dlouhý, nerozhodne ho jenom deset minut," soustředí se Scolari na utkání se Srbskem. Do toho nebude moci nasadit zraněné Heldera Postigu a Marca Caneiru.

Rovněž Srbsku trochu dochází dech, bezbranková domácí remíza s Finskem se určitě nečekala. Jedinou věcí v naších myslích je vítězství. Nikdo nejde na hřiště kvůli porážce a když hrajete na remízu, obvykle prohrajete. Budeme hrát na vítězství," hlásí trenér Javier Clemente. Ten může do základní sestavy počítat i s Nikolou Žigičem.
Portugalsko - pravděpodobná sestava:
Ricardo - Miguel, Jorge Andrade, Fernando Meira (Bruno Alves), Paulo Ferreira - Petit (João Moutinho), Maniche (Tiago) - Cristiano Ronaldo, Deco, Quaresma (Simão) - Nuno Gomes.
Srbsko - pravděpodobná sestava:
Stojkovič - Rukavina, Ivanovič, Vidič, Dragutinovič - Stankovič, Jankovič (Tošič), Krasič (Kuzmanovič), Kovačevič - Žigič, Lazovič (Jovanovič).
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: Tomáš Pavlík, David Křížka

Komentáře (13)

Přidat komentář
HOST*

dnes Portugalsko smete Srby

Reagovat
smazaný uživatel

dnes bude mať Portugalsko veľké problémy so srbmi

Reagovat
HOST*

Jo pojde Spanele nejaky Lotyssko dome jako nic !!! VIVA ESPANA

Reagovat
HOST*Viki

Dneska vyhraje Portugalsko úplně jasně tak 3:0

Reagovat
HOST*macca

A dufam,že si Ronaldo zlomi nohu v kolene aspoň na 2 krat!

Reagovat
smazaný uživatel

tak ronaldo hrá za brazíliu, nie????

Reagovat
HOST*Luquest

Tak tady asi spíš ten co to psal myslel Cristiana Ronalda, toho kloučka z Manchesteru, který je tak namachrovyný až to pěkné není. Je třeba ale na druhou stranu říct, že něco umí. Zdarec

Reagovat
smazaný uživatel

to bol vtip. asi nevyšiel

Reagovat
Shevchenko

Dobré typy, akorát bych některé opravil:

Norsko - Řecko 1

Slovinsko - Bělorusko 0

Island - S. Irsko 0

Reagovat
HOST*Quaresma

ste trapni stema kecama o ronaldovi to ze ho vidite v telce a hned ho soudite ja byl v manchesteru na autogramiade ktera se konala pre dnovou sezonou a on se s velkou ochotou vyfotil dokonce se me zeptal odkud sem a jak se mi libi v manchesteru a pote se mi podepsal na dres a zapusobil na me za tu chvili velice dobrym dojmem takze recicky tech lidi co si sednou za pocik se svym tlustym zadkem a pisou jaky neni spatny je dost trapny a i kdyz vam na hristi pripada arogantne tak neco umi a umi to ze vsech nejlip takze jeto jeho vec ne jak baros kery si mysli ze kdyz byl nej strelec na jednom euru tak je nejlepsi na svete

Reagovat
HOST*

souhlasim,se máš,podkat se s cristim

Reagovat
HOST*futbal...

PRE MNA JE TUTOVKA PORTUGALSKO A TALIANSKO

Reagovat
HOST*

tak nasi zatim obstojne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele