Přestupový plán Arsenalu fanoušky baví, jeho strůjce Arteta vítá vysněné posily

08.07.2022, 19:26
Aktuality
Když se během minulé sezony pohyboval v prostorách Emirates Stadium a tréninkového centra v Colney televizní štáb společnosti Amazon, nestačil se divit. Při natáčení dokumentu All or Nothing: Arsenal totiž co do výkonnosti týmu zažil jízdu jako na horské dráze. A její závěr v podobě pátého místa a opětovné absence Ligy mistrů příznivce Kanonýrů nepotěšil. Teď je ale, zdá se, vše jinak. Arsenal má plán, který příznivce londýnského klubu baví. Dává totiž smysl a má strůjce s jasnou vizí sázky na mladé, přesto prověřené hráče: Mikela Artetu.

Když na začátku sezony 2021/21 Arsenal padl na půdě nováčka Brentfordu 0:2, schovávali jeho fanoušci hlavu do dlaní. Zas a znovu. Bylo však ještě hůř, soubor trenéra Mikela Artety (40) v následujících čtrnácti dnech nestačili na Manchester City ani na Chelsea a trčil se na chvostu tabulky s hrozivým skóre 0:9.

"Nula gólů, nula bodů," shrnul Arteta lakonicky hrozivý start do sezony v traileru k blížícímu se dokumentu Amazon Prime ze série All or Nothing. Arsenal v něm bude vykreslen v těch nejtěžších i nejpovedenějších chvílích posledního ročníku.

A že jich bylo. Vrcholů i pádů na dno. Když prolétneme už 118. ligovou sezonu v historii klubu, který je s 13 tituly třetím nejúspěšnějším v historii Premier League, narazíme na několik zajímavých období: nejhorší start do ročníku PL v klubových dějinách, raketový vzestup, slabší konec roku, skvělá pozice pro návrat do Ligy mistrů a nakonec selhání před cílovou čárou.

Nejmladší kádr v Premier League

"Kanonýrům" zkrátka úplný závěr sezony vůbec nesedl. Přestože měli Bukayo Saka (20) a spol. skvěle nakročeno zpět do milionářské soutěže, kterou hráli naposledy v sezoně 2016/17, zakopli a po duelu s rivalem z Tottenhamu (0:3) už se nedokázali zvednout. Následná porážka 0:2 na půdě Newcastlu je definitivně stála čtvrté místo, které si pohodlně ustrážili právě nenávidění "Kohouti".

"Jsem extrémně zklamaný. Hráči Newcastlu pracovali po celý zápas desetkrát lépe než my. Ani zdaleka to nebyl výkon, který musíte předvádět k postupu do Ligy mistrů," prohlásil značně frustrovaný Arteta pro Sky Sports.

Ještě o dost ráznější byla reakce Granita Xhaky (29), který si po zápase na St. James' Parku nebral servítky. "Od první do poslední minuty jsme si nezasloužili ani být na hřišti. Nedodržovali jsme herní plán, neposlouchali jsme trenéra. Byl to naprosto katastrofální výkon," ulevil si zkušený záložník a dodal: "Na věku vůbec nezáleží. Jestli někdo není připravený na takový zápas, ať zůstane doma."

Krach ze závěru uplynulé sezony sice opět vrhá na Arsenal stín neúspěchu, ovšem fanoušci Mikelu Artetovi a jeho strategii sázet na mladé věří. Vždyť "Kanonýři” mají vůbec nejmladší tým Premier League, průměr jejich zahajovací jedenáctky v ročníku 2021/2022 byl 24 let a 308 dní. A mládí potřebuje čas.

Na rozdíl od minulých let si navíc klub počíná velmi aktivně i na přestupovém trhu. A funguje podle jasně daného plánu, který Arteta plní společně s Brazilcem Eduem (44), bývalým hráčem Arsenalu a jeho současným technickým ředitelem. Zejména španělský trenér pak čerpá z bohatých zkušeností z Manchesteru City, kde stál po boku veleúspěšného Pepa Guardioly (51).

"Citizens" i "Gunners" aktuálně cílí na nepříliš drahé nákupy, které dávají smysl. Na rozdíl od let minulých. Tím nejlepším příkladem může být duo Nicolas Pepé (27), Gabriel Jesus (25). Zatímco první jmenovaný posílil Arsenal v roce 2019 s vizitkou nejdražší klubové posily v historii, Brazilec nyní přichází jako dobře se jevící investice.

Na obzoru další posila

Proč? Gabriel Jesus má oproti Pepému několik výhod. Tou největší je zkušenost s anglickou Premier League. Hbitý útočník strávil na ostrovech už šest sezon, během nichž si vytvořil v kádru úřadujícího mistra důležitou roli a pravidelně střílel branky: za poslední tři roky stihl 14, devět a osm gólů. A to velkou část prostoru dostával jako střídající hráč.

Dalším plusem je fakt, že Arteta a Jesus se velice dobře znají, neboť společně úspěšně působili v Manchesteru City. Také proto se Brazilec rozhodl mezi zástupem zájemců právě pro Arsenal: "Několikrát jsme spolu mluvili o klubu, o hráčích, o jeho projektu a budoucnosti Arsenalu. Bylo skvělé to slyšet, věřím Mikelovi na sto procent."

Právě důvěra v práci španělského kouče a větší herní praxe přiměly Jesuse přestěhovat se na sever Londýna: "Měli jsme spolu super vztah už předtím, je to skvělý člověk a také kouč. V Manchesteru City mi hodně pomohl. Po trénincích jsme spolu trávili další čas, aby mi ukázal, jak se zlepšit ve střelbě, v práci s míčem i bez něj a v dalších věcech. Je to velmi inteligentní člověk. Byl to také skvělý hráč a může toho mě i další mladé ještě mnoho naučit."

Gabriel Jesus se připojil ke "Kanonýrům" jako druhá výraznější letní posila. Tou první je Fábio Vieira (22), bývalá opora záložní řady FC Porto. Portugalec se pyšní skvělou bilancí z uplynulé sezony, však v jejím průběhu nasbíral ve 27 ligových duelech 7 gólů a 16 asistencí.

Zapadnou-li obě zmíněné akvizice do již zaběhnutého systému, který pohání dravé mládí v čele s Martinem Ødegaardem (23), Sakou (20), Emilem Smithem-Rowem (21) či Gabrielem Martinellim (21), může Arsenal pomýšlet na tolik vytoužený návrat do Ligy mistrů. Zvláště pak, když je na obzoru další objev.

Kanonýři by totiž po neúspěšné snaze o zisk Raphinhy (25), který dá zřejmě přednost konkurenční Chelsea, rádi posílili střed pole. I proto se Arteta a Edu zaměřili na Youriho Tielemanse (25), belgického záložníka, který aktuálně patří Leicesteru City. Stejně jako v případě Gabriela Jesuse nemusí být cenovka velmi žádaného hráče nikterak vysoká, neboť mu koncem příští sezony vyprší kontrakt.

Autor: Livesport.cz / Dominik Reiniš

Komentáře (266)

Přidat komentář
eder

Tak hlavně aby to bavilo Artetu...

Reagovat
Hachim Mastour

Raphina a Martinez sú stratení. Treba okamžite kúpiť Tielemansa

Reagovat
Euphael

Martinez?

Reagovat
Kixi Syhimour

Lisandro

Reagovat
Euphael

ja vim koho mysli, ale proc by mel byt ztraceny?

Reagovat
SunFells

Nevypadá to, že by Arsenal chtěl navyšovat nabídku z odmítnutých 34 mega a zdá se, že Ajax odmítl i 43 od MU.

Reagovat
Euphael

tak Romano dnes psal, ze odmitli i 50 mil od MU....

Reagovat
Taiger

Asi jsem jedinej, kdo by radši preferoval Richarlisona, ale Gabi je i tak super. Škoda, že Gnabry nevyjde. Raph by byl mega, za mě to je world class hráč.

Reagovat
icefish

Vzácné momenty, kdy se shodneme, vzácné... ale je to tady. Raphina je bomba, miluju sledovat jeho hru!

Reagovat
O.Giroud

tak u Raphinhu snad nikto nepochybuje, ale kto potrebuje placka, ktory bude chciet pri kazdej prilezitosti zdrhnut do Barcy

Reagovat
icefish

Taky souhlasim s tím, ze je to World class hráč a jeho hra me baví, ale i s tím, ze brát ho teď nemá smysl, když se snaží vybrecet si Barcu

Reagovat
Golasso

Richarlison je výborný hráč a bral bych ho k nám, ale ne na úkor Jesuse. Kdybych se měl rozhodovat mezi těmi dvěma, tak vyberu Gabriela. Jinak souhlas.

Reagovat
VALEN

tak Gnabryho jste se, už zbavily ne?

Reagovat
Luc-Luc

Arteta v pristi sezone musi udelat Top4, jinak poleti, casu a penez dostal dost

Reagovat
Salfovic

Neudělá, nepoletí.

Reagovat
king23

Reagovat
Irek

Arsenal bude asi v příští sezoně černý kůň

Reagovat
O.Giroud

snad konecne nad Tottenham kde patri

Reagovat
Irek

Držím palce, už by to chtělo

Reagovat
O.Giroud

taky

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju hodně štěstí

Reagovat
zurix_new

To nepůjde když Slepice vyhrají titul.

Reagovat
O.Giroud

jj a ManCity zostupi

Reagovat
Infernoqt

Už ne tak moc černý, Partey jde sedět.

Reagovat
Edgewalker

Hned takové černé scénáře

Reagovat
O.Giroud

Mas nejake inside info?

Reagovat
PP

Já se teda obávám Tottenhamu.. snad to bouchne mezi Contem a Levim, už to mělo být..

Reagovat
Agent z Melmacu

bouchne? zatiaľ mu nakupuje ako nikomu inému

Reagovat
oli9

4 až 5 místo

Reagovat
king23

Rasista! BAN!!!

Afroamericky kůň kdyžtak...

Reagovat
Irek

neg*rský poník

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ani nahodou

Reagovat
Miguel19

Maatsen prej nejede na tour...to bude prasklých žilek

Reagovat
RKBoy

tak ho ideme nakoniec predať? to by bola škoda, dúfal som aspoň že pár priatelákov odohrá.

Reagovat
Miguel19

Netuším, psal to nějaký Adam Newson..

Ale Dembelé se ukázal jako další barcelonský srdcař a zůstavá naštěstí v Barceloně..

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Visca el barca

Tak je lepší než Raphinha no

Reagovat
Front hell

Tak když k vám nejde tak určitě že

Reagovat
Svatej

Reagovat
Talker

Tak snad ještě prodáme Gallaghera, abychom si mohli koupit Sterlinga s Ronaldem

Reagovat
Shevchenko

Tohle je nějaký fejeton?

Reagovat
miguel bain

Dnešní první poločas přípravy s Norimberkem ukázal, že by mohla být zase děsivá propast mezi základní 11 a zbytkem týmu. Pokud se ten tým solidně doplní a nebudeme mít kvalitních 11-12 hráčů, ale bude jich třeba 16 bude to super.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Bohužel tým se nejspíš jako tradičně dostatečně nedoplní..

Reagovat
gocii

Je to mozne ale z te sestavy se pocita jen s esr, nketiahem, tierneym a asi lokongou. Zbytek je na prodej.

Reagovat
miguel bain

Jenom aby se to povedlo vypakovat. Osobně, když vidím Bellerina tak bych blil.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
efjay

Obrana co nastoupila - Bellerin, Mari => budou prodáni. Walters nebude v prvním týmu ani. Tierney se rozehraje a dostane pořádný backup.

Reagovat
JeséRodriguez

Víš, že tomu nerozumíš...

Reagovat
FC Porto FC

Viera rozhodně nebyl opora, vím že to hezky zní pro fanoušky Arsenalu ale pravda to není. Viera byl rozvíjející talent, opora je snad hráč co hraje 90 minut víc jak 10x

Reagovat
Jkb

Od něj se nečeká, že by byl hned oporou. První sezónu bude mít aklimatizační, takže tak 1500 minut v lize možná, druhou bude tlačit na Odegaarda a teprve v té třetí se od něj dá čekat, že začne být oporou. Odegaard je vynikající hráč, Vieira je zase vynikající talent ale musí hodně zamakat na fyzické stránce, na jazyku, zapojit se do týmu, nikdo nečeká, že to bude hned.

Reagovat
efjay

Úplně v klidu může zazářit hned v první sezoně, prostoru na to bude určitě dost.

Reagovat
Nizzie

Nejmladší kádr v PL... jk jebne

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Doomblade

Už vidím začátek toho dokumentu, kdy tvrdá kritika a smutná hudba ilustruje první tři zápasy sezóny.

Reagovat
Vlkoslav

hlavne ted def midfieldera, ktera jmena jsou realna?

Reagovat
Whitemedia

To fakt bereme zpět Akého

Reagovat
Visca el barca

Tak Kounde jde do Barcelony a De Ligt do Mnichova. Co by jste víc chtěli?

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Visca el barca

No k vám nejde nikdo no

Reagovat
Visca el barca

Imho podívej se na IG Frenkieho snoubenky. Tam to nevyoadá na stěhování Ty mudrlante z novin

Reagovat
Busby babes

ma novej uces a prijela do Barcelony. wow. z ceho jeste vestis?

Reagovat
Visca el barca

Z toho, že ji bere jako domov? Až zůstane, tak už nic nenapíšeš ok?

Reagovat
Busby babes

a jo, napsala na IG storiecko: home...

Reagovat
Busby babes

az prestoupi, tak uz nic nenapises?

Reagovat
Visca el barca

Klidně. Na EF mám čas jen v období volna

Reagovat
blade115

Jestli ne, tak budu mít poprvé v životě zájem na tom, abyste posilnili...

Reagovat
Busby babes

ja vedel, ze ziskam podporu

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Miguel19

Však psal, že když přestoupí, tak maže účet..

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
teenz

Reagovat
Visca el barca

Víš, že si tam koupili teď dům. Ty na stěhování nevypadaj. To si dřív srovná ten váš cikán Bruno zuby

Reagovat
Busby babes

OGS vlastni dum v Manchesteru 20 let. a co jako?

Reagovat
Busby babes

Juan Mata ma nekolik bytu v Manchesteru a loni tam otevrel restauraci. nic to neznamena. Vsiml sis, ze profi fotbaliste se pomerne casto stehuji, ze jo?

Reagovat
Visca el barca

Všiml no. No uvidíš sám Ty ušetřený peníze za Raphinhu poputují do Frenkieho kapsičky

Reagovat
Swarley

Jo takle se setri penize, ktere jsem nikdy ani nemel

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Visca el barca

Frenkie chce vyhodit agenta. O United nechce nic slyšet. Ono se nevyplácí hrát 10 let sračku no

Reagovat
madridcan

Nie.. lepšia je politika Barcelony a ich fanúšikov, ktorí si neuvedomujú, že presne toto čaká teraz ich len v ešte horšej situácii

Reagovat
Visca el barca

Fakt ne no

Reagovat
r.mrazik

to je slusny zviratko...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
8lampard8

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Reagovat
Bakary3

hrozna lopata

Reagovat
Svatej

Reagovat
Busby babes

skoda, ze nechtej za 300 Mbappeho, usetrili by jeste vic a mohli pak zaplatit svoje dluhy komplet.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
icka

Reagovat
Infi

Reagovat
John Obi Mikel

Ušetřené peníze

Reagovat
bbbauch

Kokot

Reagovat
O.Giroud

ona ostava a obcas pride pozriet do Manchesteru ked pojde do na vylet do Londyna

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
iamek

De gea to tak má

Reagovat
iamek

On je úplně bozi. Nechápu jak mi mohl tak dlouho unikat

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

jen se rychle omrzi

Reagovat
iamek

Teď tady tolik nechodím, tak snad bude bavit ještě nějaký ten pátek <3

Reagovat
Visca el barca

Už mě to moc nebaví

Reagovat
Whitemedia

Drátem do oka.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
John Obi Mikel

*byste

Reagovat
smazaný uživatel

Příští sezonu celou ligu znásilní.

Reagovat
REPLIKATOR

Ale fuj

Reagovat
Salfovic

Arsenal, ne Partey.

Reagovat
mimi_united

TOP 4:

1. City

2. Chelsea

3. Arsenal

4. United

Reagovat
avicii

Diki, teraz to mame iste ze dáme top 4,vsetky tie tvoje predpovede končia vždy fiaskom

Reagovat
smazaný uživatel

S tím, jak Chelsea na trhu “úřaduje” rozhodně v TOP4 nebude. A pokud ano, tak jako každý rok 20 bodů za druhým. Liverpool máš kde? Odešel sice Mané, ale příšel jiný borec, ze kterého udělá Klopp mašinu. United jsou na tom velmi podobně, jako Chelsea. Ze všech týmů potřebují nejvíce a kvalitně posílit a zatím získali jen výborného Erikssena. A rozhodně není v pohodě to, že k nám před přípravou nedošel nikdo. To je až hanba. Dva až tři obránci, dvě křídla a určitě někdo místo Jorginha, protože jedině teď je šance ho někam udat a posunout hru dál. Nechat si Broju i Wernera, aby vůbec byl někdo v útoku, když jsme si nechali vzít Jesuse. Pokud nic, tak lituji ty, kteří u toho opět budou ztrácet nervy se stejným výsledkem, jako letos.

Reagovat
Beči

Reagovat
Talker

Osobně beru jako téměř jistotu Citizens a Liverpool, třetí do party nejspíš Conte a pak trojice si to rozdá o poslední místo v LM.

Reagovat
Sky_blues

A obranu máte pořešenou dostatečně?

Reagovat
Minister

Už sa vie ako to bude s vysielaním PL v ďalšej sezóne. Bude to mať len ten skylink?

Reagovat
REPLIKATOR

S "trenérem" Artetou je z bídy nevytrhne sebelepší posila.

Reagovat
Jkb

Arteta je velmi dobrý trenér, jeho práce s mladými je fantastická, dokázal i s Luizem, Holdingem, Gabrielem zlepšit obranu a má obrovskou důvěru i od majitelů, což je vidět na množství financí. Přestavbu týmu zvládá fantasticky, což od nezkušeného trenéra čekal málokdo.

Já jsem za sebe dost spokojen s Artetou.

Reagovat
Golasso

Reagovat
jacobT

Reagovat
jacobT

*

Reagovat
Slavia10

Možná Arteta nemusí nikdy být úplně mezi TOP trenéry, ale na to, že při svém úplně prvním angažmá dostal na starost přebudovat úplně průměrný toxický kádr, tak jako nováček to budování kádru opravdu dělá dost dobře. Když už nic a přijde lak jiný trenér, tak furt bude mít velký zásluhy.

Reagovat
Nikikrew

Fantastická určite nie ale dobre

Reagovat
FCSL

Kdyby uhrál tu LM, tak ok, pak by byla velká chvála na místě, ale tekhle si v podstatě uhrál to, kde bychom měli při té bídě United být. Tým si buduje nadějně, pomalu se zlepšujem, ale dokud to nebude ještě víc vidět na hřišti, tak bych s tou chválou počkal

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš na sebe být hrdej. Výjimka mezi fans Arsenalu, ze se aspoň snažíš se na to dívat strizlive. Arteta je vynasenej do nebes…proboha vždyť uhrál 8,8,6 místo v lize.

Reagovat
afc

5 sifonk a nie 6. A este si zabudol dodat, ze 8 miesto uhral, ked prebral mustvo v januari, ale ty si asi cakal 4 flek a este si zabudol dodat, ze cez to vsetko dokazal vyhrat FA Cup, ale to sa ti nehodi napisat.

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon 5. To úplně mění situaci. Je to opravdu výborný trenér. Vytáhnout takovej tým z osmého místa na páté do el je ukázka nejvyšší kvality. Přebral tým kterej skončil 5. Aby ho za dva a půl roku přes dvě osmý místa vytáhnul zpět na paty místo. A ještě za to sklízí chválu. Jak ten to děla…..

Reagovat
afc

Prebral tím, ktorý bol vtedy 13 a psychicky na dne a dokázal s nim skončiť 8 a vyhrať FA Cup. Za mňa veľká spokojnosť na tu sezónu. Takže o čom to točíš? O akom 5 mieste?

Reagovat
Front hell

Tak podle jeho příspěvků se jedná o fanouška United. To vysvětluje zcela vše.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Trand

Reagovat
Čenda

Reagovat
Doomblade

Reagovat
merlick

ten futbal je solidna grcka, inak fajn.

Reagovat
BaggioRoberto

Fanoušci Arsenalu jsou zlatí. Vždy spokojení. Každý rok tady někdo z nich píše, jak je to super, že mají dobrý kádr a jdou správným směrem. A realita je taková, že jsou 5 let bez ligy mistrů. Řeknou ti, že jsou prostě v lize bohatší kluby a dál se usmívají. Fanoušci i klub jsou sympaťáci, ale, že je brzdí právě ta jejich spokojenost s málem si neuvědomují. To fanoušky MU nemá rád nikdo, jsou arogantní, konfliktní, kopou kolem sebe. Ale oni se nahoru zase jednou dostanou, i kdyby měli rozmlátit všechny kasičky na světě a zkoupit všechny hráče i trenéry. Nemám je rád, ale vim, že se nikdy nesmíří s průměrností. Arsenal bohužel ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc

Reagovat
Salfovic

Řekl bych, že poněkud přeceňuješ vliv pičování fanoušků na netu.

Reagovat
Swarley

Reagovat
Nizzie

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Jesfey

Reagovat
king23

Výsměch pouze od fanoušků Arsenalu, myslím, že jsi to popsal trefně

Reagovat
Front hell

Tak to je docela logická věc, když tady někdo napíše sračku o realu madrid,tak pod tím bude výsměch jen od fans realu,když o Barceloně tak bude výsměch jen od jejich fans,atd atd. Nic těžkého na co by svépravný člověk nepřišel sám.

Reagovat
lofin9

Kde sa akoze kazdy rok pisalo, ze kadr je dobry a ide to spravnym smerom by mna vazne zaujimalo

Reagovat
BaggioRoberto

Vzdycky se najde nekdo od vas jako napr. Counter, kdo tomu tymu veri i kdyz je ve stredu tabulky.

Reagovat
Beči

Reagovat
Nizzie

Reagovat
oli9

Proč by ne

Reagovat
smazaný uživatel

..a few weeks later: Arsenal se v prvních kolech trápí a nachází se 3 body nad sestupovým pásmem. Prioritou vedení je obměna kádru, stabilizace a soustředění se na další sezónu. #neverendingarsenal

Reagovat
smazaný uživatel

jen závidíš Evropskou ligu

Reagovat
Remt

OT: hrál někdo z vás hru Pivrncovu putyku?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo. Nuda.

Reagovat
lubik

Jop, záleží hlavně s kým hraješ, dá se u toho zabavit, ale necekej nic extra, takový lepší člověče nezlob se

Reagovat
Remt

Já jen že to prý má být na 30-60 minut a my začali o půlnoci

Reagovat
lubik

Tak to záleží i na stavu lidi my to vždy hráli třeba taky 2hod

Reagovat
Zark

On baví.

Reagovat
smazaný uživatel

Mezitím v reálném světě artetovo výsledky v lize: 8,8,6

Reagovat
krisa

Herdek, je to ale fuška napsat správně 3 čísla, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Sry 5 jasný…takže si shrneme artevovo progres.

Přebral tým kterej skončil 5. Aby ho za dva a půl roku přes dvě osmý místa vytáhnul zpět na paty místo.

Reagovat
Nizzie

Přebral tým který byl 13., bude velká sláva, až aspoň jeden tvůj příspěvek bude pravda co?

Reagovat
smazaný uživatel

Píšu, kterej skončil 5. Sezónu predtim než to přebral skončil 5. To je čistokrevnej fakt.Sláva bude, až se naučis porozumět textu.

Reagovat
Nizzie

No, to je sice hezké, že sezónu před tím byl klub 5., ale když ten klub Arteta převzal, byl 13., to je fakt. Já Tvému textu rozumím moc dobře, argumentuješ tím, co se ti hodí a na podstatné záměrně "zapomínáš".

Reagovat
gunner123

Reagovat
Vopi11

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
SunFells

Fakt?

Reagovat
C-M@ster

Já souhlasím s myšlenkou příspěvku.

Už jsem tu četl články a komenty o posilování Arsenalu a o černým koni atd... ale reálně prostě pod Artetou to není za mě nic, co by nasvědčovalo přiblížení se boji o titul a i top4 nevidím zas tak pravděpodobně.

Reagovat
Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

Nauč se sklonovat, a pak něco pis

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Beči

Tady vůbec nejde o nějké umístění, ale o Artetovo koncepční práci a směr klubu. Ale nečekám, že bys to vůbec mohl pochopit.

Reagovat
smazaný uživatel

To jste fakt všichni retardi? "o ArtetovU práci"

Reagovat
Beči

To opravání pravopisu v diskuzích o fotbalu je nějaká tvá úchylka nebo se prostě snažíš vypadat chytře?

Reagovat
smazaný uživatel

Obojí, ale furt lepší než neumet sklonovat

Reagovat
Beči

Já bych to tolik negeneralizoval. To, že děláme chyby v internetových diskuzích, kde ještě polovina z nás píše z mobilu fakt není relevantní oprávnění k tomu si myslet, že neumíme skloňovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle není žádná chyba kvůli mobilu ale patvar, který je čím dál populárnější a je nechutný.

Kdo ho používá neumí sklonovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Populární je chytat se malichernosti nejhrubšího zrna a udělat z toho veblouda. Mne je úplně u piiiici ze se ti to nelíbí. Nikdo netvrdí ze je to gramaticky správně. Je to hovorová mluva staršího data. Tobě nebude víc než 15 takže to považuješ za zastaralý. Ty se proti tomu vymezis v domnění jak ses cool a radši použijes anglicizmi protože ses wannabee hustej. Ale mne je to úplně u prdele chlapecku a v životě mě nedonutis přestat to používat. Nesaháš mi ani po paty

Reagovat
Nebelung

Teď jsi mu to ukázal. To se pozná člověk, který to v životě někam dotáhl

Reagovat
smazaný uživatel

notyvole

Reagovat
Nizzie

Reagovat
efjay

Reagovat
gunner123

Reagovat
hornito

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Bakary3

obcas to taky použiju, vim, ze to není spravne a umím sklonovat.

Pro me je to normální hovorovej tvar jako "velkej x velky", nedelal bych z toho zbytecnou kovbojku

Reagovat
Trand

Nikdy jsem to nepoužil a trhá mi to uši, ale abych se kvůli tomu takhle rozčiloval, to fakt ne.

Reagovat
Tomasso9

Reagovat
smazaný uživatel

Celou noc jsem kvůli tomu nespal no..

Reagovat
Vlkoslav

Hejtri tady nepochopili, ze je clovek po tech letech placani se ve srackach videt alespon naznak koncepcni prace a nejakeho smerovani, nejsme fanousci United abychom si mysleli, ze vsechno pujde hned, ted prichazi sezona, kdy se Artetova prace bude muset promitnout do vykonu a LM se bezpodminecne musi ukopat, nebo jak letos o ni bojovat az do posledni chvile. Myslim ze nikdo na zacatku lonske sezony od Arsenalu neocekaval boj o 4 misto do posledniho kola, bohuzel to nevyslo, ale jede se dal, tym plny potencialu, strizlive koncepcni nakupy. Veci se musi videt v sirsich souvislostech, i cela liga sla nahoru za poslednich par let, rozhoduji malickosti, je potreba i nejake to stesti a jelikoz je to nejmladsi tym v lize, tak na nasi strane nebyli v lonske sezone videt ani zkusenosti v rozhodujicich zapasech. Proste cesta, kterou se rozhodl vydat arsenal je beh na dlouhou trat a az tahle sezona ukaze, jestli na to Arteta skutecne ma, ale i kdyby skoncil po nevalnych vykonech, za prebudovani muzstva musi zakonite dostat kredit uz ted, protoze Arsenal na konci Emeryho a ted je proste sakra rozdil, ikdyz to v tabulce neni vyrazne videt.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
king23

O jakým "hned" to tu mluvíš? Arsenal hrál naposledy LM před 5 lety, titul vyhrál před 18 lety a LM nikdy. Pořád je čas na spokojenost s koncepční prací a na řeči o běhu na dlouhou trať? Fakt jak píše kolega výše, vy jste ti nejméně nároční fanoušci co znám. Zajímalo by mě, jestli vám vůbec někdy dojde trpělivost, co by se muselo stát? Sestup? Nebo otázka přímo na tebe - kolik dalších sezon bez LM budeš ještě považovat za "sedá si to, máme čas", než naznáš, že už je to v řiti?

Reagovat
Vlkoslav

tak mluvim o tom dojebanym, spatne poskladanym tymu, kterej Arteta pred dvema lety prevzal, kdy jsme se po odchodu Wengera borili do cim dal vetsi a vetsi prdele a o tom, co tam stihl vybudovat, konsolidovat obranu a dat tomu tvar, kdyz si muj prispevek prectes jeste jednou, tak tam pisu, o slabem posunu v tabulce a duvodum proc se to da omluvit ale ze tato sezona bude rozhodujici, vysledky uz musi prijit, jinak ani Arteta flek neudrzi, ale i kdyby prisel novy trener, tak za tu mravenci praci, konsolidovani obrany, vycisteni kadru atd, si zaslouzi Arteta kredit uz ted, ale chapu, ze takhle vnimat svuj oblibenej klub musi fanouskovi Realu pripadat smesny, ale to je holt aktualne realita. Tobe preju, at muzes byt na Realek jeste dlouho pysnej a me nech si uzivat krucek po krucku zpet (doufam) na vysluni. Jeste dva roky zpet jsem si myslel, ze se jako Arsenal budeme muset smirit s tim, ze uz to bude jen prumerny tym ligy jako Everton, nebo West Ham, ale posledni sezona mi stale dava nadeji na boj o top 4, kam historicky patrime, ale konkurence bude velika, zda se to jenom me, nebo ta liga bude letos neskutecne narachana?

Reagovat
Nizzie

Bude to buď opět souboj kryplů, jako loni, kdy to taky mělo být nášlapané, ale většina klubů si procházela větší či menší krizí. A je třeba si přiznat, že v boji o top 4 jsme byli jen díly tomu. A nebo to bude jízda jako hrom, protože na top 4 by mělo pomýšlet klidně 7-8 týmů.

Reagovat
Vlkoslav

souboj kryplu loni ale taky bavil, mozna jeste vic, nez kdyby to byla regular soutez

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nizzie

Jenomže je strašně jednoduché říct, jsme pět let bez LM a hned ji musíme udělat. Měl by ses taky podívat, co se s tím klubem těch pět let dělo. Odešel manažer, který v klubu odpovídal úplně za vše od finanční situace po umývání hajzlů. Následně nastoupil manažer, který měl jistou vidinu, bohužel byl jeho sportovním ředitelem haf z Barcelony, jehož jediným cílem bylo pouze vydělat prachy a z těch jeho sraček se vyhrabáváme do teď. Tuto situaci je třeba si uvědomit před tím, než začneš plácat takový rozumy. Jako obraz, jak Arsenal pracuje lze použít situaci v United, kteří se po odchodu SAFa snaží zpět dostat již 10 let, přičemž je to klub finančně silnější a fungující úplně jiným způsobem.

Ta aktuální koncepce běží třetí sezónou po změně vedení a předání více kompetencí Artetovi. Za tu dobu se zbavil deadwoodu s podporou vedení a také Sanlehiho byznysových nákupu až na některé. Současným přestupovým obdobím by měl mít tým hotový. A k posledním otázkám, vše směřuje k tomu, že tato sezóna je klíčová, letos musí Arteta udělat LM jinak bude jeho projekt neúspěšný a měl by jít. Tolik za mě k otázce, kolik sezón bez LM Arteta ustojí.

Reagovat
Vlkoslav

Reagovat
Nizzie

* had z Barcelony

Reagovat
Nizzie

A co se týče jak dlouho jsme nic nevyhráli, fanouškem Arsenalu se asi nestaneš proto, že bys očekával každý rok tituly, s takovým jdeš fandit spíš Barceloně, United, Chelsea, Reálu nebo nově City například. Samozřejmostí trofeje očekáváš, ale není to alfa omega jako u zmíněných.

Reagovat
king23

Ok, docela rozumne názory

Tak uvidíme jak se vydaří sezóna. Už aby to zaclo

Reagovat
Nizzie

To teda, už mi ten fotbal chybí.

Reagovat
lofin9

je lahke fandit ked sa dari a vyhrava to vie kazdy a ocividne to bude aj tvoj pripad

Reagovat
king23

Reagovat
El Fáňos

Arsenálu jsem za Wengera hodně fandil. Líbil se mi fotbal a měl jsem rád hráče a všechno okolo. S příchodem Artety jsem se radoval, ale velmi rychle jsem vystřízlivěl. Hra Arsenalu se scvrkla na běhání, posouvání míče bez nápadu, zbavování se nejzajímavějších hráčů a nepochopitelného vydržování průměrných hráčů jako je Cedric nebo Elneny. Arteta dostal suveréně nejvíce času s nejhoršími výsledky i hrou, krom několik vln euforie jsme pořád za Spurs a Arteta je přesto vynášen do nebe, což nechápu. Doufám, že se pletu a něco se zlomí, ale pořád mu moc nevěřím, přestupy vypadají zajímavě a rád bych zase viděl Arsenal plný překvapení a fotbalové radosti, kterou přinášel Bergkamp, Henry, Viera, Cazorla, Rosický, Nasri...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kinky7

Hráč jako bergkamp se rodí jednou za generaci. Ta jeho technika byla neco co prostě postradam v dnešní době. Myslím že až za pár desítek let lidí ocení jeho přínos.

Reagovat
El Fáňos

to je jasné, druhý Bergkamp nikdy nebude, ale mám rád hráče s něčím specifickým. Jako fanoušek MC to musíš vidět u Mahreze, KDB, Bernarda Silvi i pred tim Davida Silvi, ale i Laporteho a jsou tam další, prostě hráči, kteří přidají něco navíc. V Arsenalu jsem to viděl u Guendouziho ten šel pryč, má to Saliba, který mi bude v OM hodně chybět. V Ars jsou nejzajímavější hráči Saka, který je super, ale mladý přehypovaný angličan může klidně rychle vyhasnout a je to takové šikovné křídlo, Martinelli je bojovník a brazilec, šikula, ale moc nepřekvapí, ESR je taky spíš takový běhounek a ještě potřebuje čas, jestli dozraje do hodně dobrého hráče, nebo Wilshera, ale třeba Fabregas v jeho veku byl uplně nekde jinde... Partey hraje pod své možnosti, Odegaard je takový level Hleb. Proste pro zajímavé hráče v týmu není prostor, poslední top hráč byl Ozil a toho všichni vybučeli, že neběhá dozadu, ale fotbal hrát uměl a proto je ten sport krásnej, Arteta přetváří tým na atletický dementy. Ostatně trochu ho podezřívám, že je zahledenej do svého systému a netoleruje top hráče, protože sám byl přesně level Elneny, posouval míče, neztrácel, sem tam dal gol, ale byl to takový stín

Reagovat
fenixLFC

guendouzi je niekto kto prida nieco navyse ale saka je prehypovany anglican

Reagovat
Golasso

Reagovat
Front hell

Reagovat
Nizzie

Ty vole

Reagovat
El Fáňos

Saku jsem označil za nejzajímavějšího hráče současného Arsenalu. Přehypovanost narážím na cenu 65M dle transfermarket - stejne dobry hrac neaglican by v Ligue 1 by stal 25-40M. Pokud máš problémy se čtením, tak nepapouškuj. Sakovi preji vse dobre, ale uvidíme za 3 roky, jestli udrží výkonost, Walcott, Dele Alli, Wilshere, (Sancho zatím), hráli fantasticky a vypadali na top hráče, ale nikdy se dál nedostali. A Guendouzi je speciální, už od první sezóny v Ars to v něm bylo vidět. A lidi ho buď nenávidí, nebo zbožnují. Navíc jsem je nesrovnával, pokud v nečem, tak v tom, že hráčů typu Saka několik najdeš, druhého Guendouzi ne. Jen pro přesnost, protože reaguješ na tvůj špatně odvozený závěr, který jsem nenapsal.

Reagovat
fenixLFC

jedine na com sa zhodneme je ze je guendouzi specialny, ale specialne retardovany. v anglicku nic moc neukazal, jeho jedina prednost ktora sa spominala bola a to citujem "je mlady a ma potencial", nic viac nic menej. saka na trasnfermarkete moze mat cenu 65 ale nie je to prehypovanost ale kombinacia veku, ligy v ktorej hrava a ze je v elitnom klube. z anglicka sa nechodi za lacno, saka sa presadil v kvalitnej lige a nahradu zanho pod 65 najdu asi sotva. je ale mile ako upozornujes na nepodarenych hracov z anglicka ale nespomenies tych x milionov pripadov francuzov/hraco z francuzska co stali x milionov a boli totalne k hovnu. kazda krajina takych ma.

sorry ale ked napises ze hracov ako saka najdes x a hracov ako guendouzi nie tak je to len na vybuch smiechu a precenovanie guewndouziho len preto lebo je frantik

Reagovat
El Fáňos

no Pepe, leč slon, tak hroznej výbuch a šel za 80, Arsenal do teď tím přestupem trpí a buď máš Salaha, nebo Pepého, to je risk. Dembélé jako francouz z BVB také hroznej přestup. Saka je agličan a tak jsem ho srovnával s angličany. Rice je třeba hodnotnější než Souček, ale rád bych viděl WHU po odchodu jednoho z nich a koho ztráta by na tým byla větší. Guendouziho se zástávám, protože v Anglii hrál za Arsenál skvěle, na svůj věk neuvěřitelně vyspěle. Potom pokud ho nemáš rád, tak já ti to neberu. Prostě kdybych stavěl tým, tak po Guendouzim bych šáhl na 8 velmi rád za 11M okamžitě. Za Saku bych 65 asi nedal a vzal bych třeba Zahu/Saint Maxim/Bowena za 30-40M mimochodem jsem se díval a Bowen je z těhle tří nejhroší a nejdražší

Reagovat
fenixLFC

v ktorom vesmiwe by ti hraci sli za taku sumu? pepeho kupovali prave preto ze zahova cena bola podobna a nechceli to davat. bowen pod 60 tiez nepojde ako klucovy hrac svojho timu. u siant maximina je otazka ale ten je len technicky s nulovym produktom. co sa tyk porovnania soucek-rice tak vacsia strata je jednoznacne rice, toho nenahradia, mierne nadpriemernych hracov ako soucek, ktorych vrcholom je klub druheho sledu su tri prdele. rice je hodnotnejsi najma preto ze je proste kvalitnejsi a ma hru, ktora sa nestrati ani v top timoch.

jasne, guendouzi za 11 je v pohode pretoze to je proste odpad ktory za tu cenu moze len prekvapit a nebyt uplny blb (ako vsade doteraz).

Reagovat
El Fáňos

supr názory

Reagovat
Nizzie

No minimálně jsou mnohem blíž realitě, než ty tvoje. U tebe mi připadá, že ses včera vzbudil z dvacetileté komy a úplně ignoruješ jakékoliv faktory ovlivňující výslednou cenu přestupu hráče. Porovnáváš ceny hráče jen na základě výkonů hráče a čekáš, že tak bude tržní cena odpovídat.

Reagovat
lofin9

Toto je strasna perla

Reagovat
Benzema

Reagovat
Bakary3

To jsi Arsenal asi nevidel letošní sezonu, protože sice nekonzistentne, ale hrali casto bozi fotbal, goly po krasnych akcich a po dlouhy dobe jsem videl Arsenal, po jakym se mi taky styskalo.

Jakych nejzajímavějších hráčů se zbavili, to by me taky zajimalo.

Neviditelnyho auby, vycichlyho bellerina, spratka guendouziho, nebo koho?

Naopak se konecne přestalo koukat na jmeno a hraji ti, co si to zaslouží.

Reagovat
El Fáňos

tenhle rok si určitě najdu na nějaký zápas čas a jak píšu, rád bych se kochal hezkou hrou. Hráči, Ozil, kterého jsme úplně zlikvidovali - jeden z nejlepších nahravačů tohohle století a byl úplně otrávenej tím nestylem, klidně mohl ještě hrát; odchod Guendouziho mě taky hodně mrzel a spratek možná ano, ale v OM tu svoji vášen přeformoval do výkonů a je top, pokryje obrovský prostor, neztrácí míče, dodává jistotu na míči, je pořád někde rozeběhlej, otevírá prostory, nahrává i dává goly, rve se jako lev super hráč; Saliba taky, takhle dobrého stopera v OM jsem dlouho neviděl, snad až na dvě drobnosti za celou sezonu neuvěřitelnej stoper. Další příklady mě zrovna nenapadají Coquelin byla taky velká ztráta, ale ten šel už dlouho, Girouda jsme také neměli pouštět. Obecně spíš čekám od fotbalu překvapivé momenty, efektivní a efektní hru, trochu vášně a emocí a srdíčko Naopak moc nemusím takové to české běhání a bojování, technika nikde a nějak to ukopeme. U nás v čr na víc nemáme, ale v Arsenalu to bylo vždy opak anglického fotbalu. Arteta mi přijde, že spíš preferuje nemastné neslané hráče, hlavně aby nedržkovali, což může být ve finále pro tým dobré. Ale zápasy které jsem viděl to byla jen obrana a dopředu zmar, kde Saka jediný se snažil něco vymyslet, ale špatná podpora, pohyb bez míče a ve předu čistě na náhodu i goly takové náhodaky poodrážené a po ztrátách soupeře... Jinak si držíme hodně prměrné hráče typu Cedric, Xhaka, Eleneny, takový AMN hrál dobře, Bellerín byl bez formy, ale v Betisu ukazuje, že je to dobrej fotbalista, kterého jsme se také dost lacino zbavili.

Reagovat
Bakary3

Sice chapu tvou nostalgii, ALE...

Ozil neni hrac do nepohody, vse si zavinil sam svou lenivosti a jak je videt i ted, chyba asi nebyla uplne v Arsenalu a x trenerech, kteri s nim uz nechteli pracovat.

U Guendouziho me mrzi, ze sel tak levne a snad i pro Artetu to bude ponaučením, protoze tim odstřelenim zpusobil klubu skodu. I s prohlemovejsimi hraci js třeba umet pracovat.

Saliba hostovacka, v poradku.

Giroud, mam ho rad, ake tehdy jeho odchod tak nějak daval smysl, ale jako backup bych ho bral snad dodnes

Coq sel dolu a byl hodne zranenej, zase je tu spatne jen asi ta cena, za jakou ho pustili.

Bellerina zacaly zajimat uz jej hadry a na hřišti je uplne prumernej. AMN uplne, ale uplne prumernej. Trosku me zarazi, ze ti vadi cedric, ale voláš po bellerinovi nebo amn

Jinak me treba cedric nebo elneny jako spolehlivi nahradnici nijak neurazi, kdyz nemas penez co city, nemuzes mit na kazdym postu dvojku 2 top hrace.

A k tomu hernimu stylu, dnes je tak tezky nekoho přehrát, ze nevim, jestli se jeste nekdy dockame, aby nekdo někoho drtil - a nebyl na tom bit - s takovou herni volnosti, jakou meli v ofenzive ljungberg, pires, hleb, rosa atd.

Dnes vidis vsude, ze se i z techto hracu stávají tak trosku deonici systému, i v tom city plni do puntiku, co maji naordinovany.

Arsenal jde stejnou cestou, ja bych tam taky uvital cetsi zivelnost... To je asi to slovo, co, to co nam oběma chybi, ale... Byly tam velmi pekny zapas a pro me tam konecne nejaky zajimavy hraci jsou, saka, ode, emil, gabi, mne se dobre kouka na thomase, vieira asi taky nebude žádnej kopac ...

Reagovat
El Fáňos

tak ona preference určitých hráčů je logická, a pokud máš výsledky a dobrý fotbal, tak každý hráč je nahraditelný. Ten pravý bek, když ještě vidím tvůj Nick, tak pokud to byl Sagna, tak ty šli hrozně dolu a právě, cedric mi přijde, že dopředu nic, dozadu si odehraje to svoje, což mi přijde, že je na Arsenal málo. AMN právě celkem bojoval, snažil se hrát dopředu, dozadu moc jistě nepůsobil, ale kdyby měl trochu prostoru, prostor na zlepšení určitě měl. Každopádně dík za zprávu, určitě na Arsenal kouknu a dám Artetovi asi 6. druhou šanci

Reagovat
Bakary3

To je pravda.

Ale ty beci, Tomiyasu mi přijde v pohodě, cedric jako backup asi taky, ono se to casem obmeni, ale ted jsou asi priority jinde nez nahanet nahradniho beka

Jinak amn na můj vkus dostal prostoru dost, jen mi prijde, ze snad vic nez by chtel, on prostě nepřidá...

Tak snad chytis dobrej zapas, at nad nim nezlomis hul definitivně

Reagovat
El Fáňos

jojo dobrý sz, jsem zvědavý, Milinkovic Savic i Tielemans by se mi ve středu zalohy hodně libili a byl by to o duvod vic se kouknout. Tomiyasua jsem nikdy nevidel hrát

Reagovat
Nikikrew

Boží futbal koľkokrát 4-5 zápasov za sezónu aj to som prehnal. Ak sa ti páčila tá hra (najmä v ofenzive) sa nečudujem prečo tu je Arteta tak obľúbený

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Bakary3

Tak ty jsi taky jinde, takze 4-5 zapasu a jinak go stálo za hovno, jo?

A k tomu musim rict, ze treba se city nebo poolem hrali taky skvele, nez to individuálními chybami dojebali.

Což dřív proste nebylo, to bylo jen posrany kraceni za porazkou.

Ano, v ofenzive se mi to libilo, hraci o sobe uz vedeli, dokazali prekvapit, byly tam hezky kombinace, nekam se to hnulo.

Problem je nekonzistence, ale je videt, ze zaklady tam jsou a zen strop je pomerne vysoko, jen ty vykony prostě trosku ustalit.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nikikrew

Nie ja som referoval na boží futbal to mi prišlo smiešne a stále je.

Proti City odohrali veľmi dobrý zápas, proti Poolu nie. Doma sme kedysi City aj Liverpool porazili, pravda je ze tie timi sa zlepšili.

Ak porovnás ofenzívu s ním rokmi súhlasím ale stále to nemá na éru pod Wengerom vramci 3-4 rokoch jeho pôsobenia. Boli zápasy kedy sa polčas sme neboli schopní si vypracovať 1-2 veľké šance. Za AW sme také problémy nemali (proti ľahším timon)

Konzistencia je práve tá najdôležitejšia a najťažšia že? A tam Arteta zlyháva

Reagovat
Bakary3

No, nesouhlasím, tak se neshodnem

Porovnání s Wengerem je mimo, protoze ted je ten tym v uplne jiny fazi, nez kdyz si ho Wenger doplnoval prestupak co prestupak podle sebe.

A nekonzistence, je to vina Artety, nebo logicky dusledek toho, ze se tvori novej tym a vetsina jsou mladosi?

Reagovat
Golasso

Tak každý si pod pojmem boží fotbal představí něco jiného, je to hrozně subjektivní. Já si třeba fotbal za Wengera v Emirates éře velkou porci času nijak zvlášť neužíval. Jasně, měli jsme tam hodně super památných akcí, ale taky jsem tam měli hromadu naivních výkonů, trnutí při každé akci soupeře, aby obrana zase něco neposrala, nakládaček od silnějších soupeřů, nekonečného přihrávání si kolem vápna soupeře, kdy soupeři stačilo se zatáhnout a pak nás rozbít na brejky, které jsme totálně nezvládali bránit, krajních beků co roky neuměli pořádně nacentrovat, vyhoření v klíčových momentech sezony (ok, to se stalo i letos) atd.

Co se týče konzistence, tak tam selhával i Wenger. Ono je totiž hlavně mladým kádrem ...

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Nikikrew

Tak som zobral Wengerove sezony od 15/16

15/16 - 71b, 65 golov, 36 obdrzanych - net 29

16/17 - 75b, 77golov a 44 obdrzanych - net 33

17/18 - 63b, 74 golov 51 obdrzanych - net 23

18/19 (emery) - 70b, 73g, 51 obdr - net 22

19/20 (Emery & Arteta) - 56b, 56g, 48 obdr - net 8

20/21 (Arteta ) - 61b, 55g, 39 obdr - net 16

21/22 (Arteta) - 69b , 61g, 48 obdrzanych - net 13!

Arteta teda poslednu sezonu dokonca o 9 obdrzanych golov viac ako predhadzajucu ktora skoncila docela katastrofou. Preto nechapem ani ten hype na obranu a brankara pretoze tie cisla su velmi vysoka a presne. Nakladacky sme dostali aj tuto sezonu od City a Liverpool vonku cize velke zlepsennie v tomto smere neprinieslo. Krajni beci Cedric & Tomyiasu a Tavares mali v sezone velmi slabe ofenzive statistiky toto sa musi jednoznacne zlepsit ak chceme pomyslat na LM, Tierney v pohode.

Neviem ako vidis pod Wengerom boli tie zapasy otvorenejsie ale supera sme prestrielali a vyhravali, pod Artetou to su tesne vydrete vyhry. Cize mna osobne teda pod AW bavil nas futbal niekolkonasobne viac.

Samozrejme ze Arteta len buduje svoj tim ale toto je jeho koncepcia a rozodnutie, nikoho ineho. Urcite je ten tim velmi perspektivny ale aj konkurencia posilnuje stale a dokolecka sa vyhovarat ze ved mame stale mlady kader sa tuto sezonu uz neda

Reagovat
Nizzie

Ale vždyť to ani nikdo nerozporuje, co se týče Artety, nebo jsem si tedy nevšiml, že by měl mít ještě v této sezóně tu ochrannou auru přestavby a mladíků. Nyní nastává čas, kdy měl vzhledem k okolnostem dostatek času si tým přetvořit k obrazu svému. Pokud má pocit, že mladíci v rozhodujících chvílích nebudou dostatečně konzistentní, měl si přivést zkušené hráče. Pokud těm mladíkům věří, je to jeho rozhodnutí a měl by za něj nést od tohoto ročníku naprosto plnou odpovědnost obdobně jako ji nesl například Emery. Pokud neudělá LM, měl by jít, projekt selhal.

Co se týče fotbalu za Arséna a nyní, zde s Tebou souhlasím, za Wengera ten fotbal vypadal lépe pro oko diváka. Nicméně oproti konci Wengerovi éry a konci Emeryho éry jsme ušli pořádný kus práce, protože to byl fotbal naprosto odporný, kdy zejména za Emeryho nás přestřílelo Burnley, Southampton atp. a to ne 8-7, ale třeba 20-2! To bylo šílené a s tím Mikel začínal, to je bod, od kterého se odrážel. Proto ta jistá tolerance.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Bakary3

Reagovat
merlick

Já si třeba fotbal za Wengera v Emirates éře velkou porci času nijak zvlášť neužíval

vsak to bola jedna z poslednych kreativnych vln vo futbale, kde hraci neboli zviazani a prejavovala sa individualita kazdeho jedneho z nich. Dnes je ten futbal pekne sedy, nezaujimavy a nudny. To ta tieto dnesne sracky vazne bavia?

Reagovat
Nizzie

S vyjádřením k Wengerovi souhlas. Ten fotbal byl oku lahodící, horší už to bylo někdy s nervama.

Co se týče dnešního fotbalu, ten se, jako vše, nějakým způsobem ubírá a mění. To, jestli k lepšímu či horšímu nechám na každém zvlášť, ale je to tak ve všech týmových sportech. Už se netlačí na individuální kvalitu, ale na celý tým. Nudný to za mě není, pokud dokážeš ocenit taktickou součást hry, ale také cítím jistý pokles atraktivity.

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal je kolektivní hra, spoléháni na nahodilou individualitu je strašně nudny způsob hry, který naštěstí mizí

Reagovat
merlick

Reagovat
merlick

so city hrali dobre prvy polcas, s live arteta volal aj gunnersaura nech to ide este troska zabetonovat. Zapas s live bola velka mourinhovska skola, odpor k futbalu a hnanie sa za vysledkom.

Reagovat
Nizzie

I takové zápasy odehraješ (s Live), odporné to je, ale je to dnešní trend proti kombinačně silným klubům. Někdy to projde, jindy zase ne.

Reagovat
Doomblade

Když jsem Arsenal začal pravidelně sledovat na podzim 2013, tak tam se to dalo označit za krásný fotbal. Kombinace, góly, záloha plná technických hráčů atd. Každý zápas se bylo na co koukat.

Teď je to opravdu diametrálně odlišné stylem i atraktivitou. Právě zvýšení atraktivity a více gólů očekávám od nadcházející sezóny, protože v té letošní to nebylo nic moc. Vieira a Jesus by tomu měli hodně pomoct.

Reagovat
Vlkoslav

Tak podle tohoto clanku ho obvinila ze znasilneni kvuli tomu, ze si ji nechce vzit za zenu, to vypada na zajimavou love story, doufam ze je to pravda a neni to zadnej nasilnik!

https://everydaynewsgh.com/local-news/rape-allegations-against-thomas-partey-are-false-full-story/

Reagovat
smazaný uživatel

a ta druhá žena taky?

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je jako kurva za článek jejich zdroj je nejmenovaný kamarád parteyho a pisatel už vynáší rozsudky, že je nevinny

Reagovat
PanAu

We good

Reagovat
bbbauch

Reagovat
smazaný uživatel

maročanka Sarah Bella ho donutila konvertovat k islámu, ale už ne aby si jí vzal

Reagovat
Salfovic

Manželství horší Islámu.

Reagovat
smazaný uživatel

Az takovy hype? Jako Jesus je urcite dobra posila, ale ten zbytek mi az takove terno neprijde. Golman do poctu, teenager z brazilie a klik za 35mega o kterem nikdo netusi, co je zac. Jako netvrdim, ze je to spatne, ale myslel jsem, ze spis potrebujou vyztuzit obranu.

Reagovat
Golasso

Celkem souhlas. Ten článek je dost blbě načasovaný. Zatím je hotová, regulérní posila akorát Jesus a zbytek jsou buď hráči do budoucna, kterých máme 3 p*dele nebo jména, o kterých se zatím jen spekuluje. Je hezké, že je chceme přivést a že to dává smysl, ale ještě tu nejsou a kdoví, jestli budou ...

Takže zatím jsme ten samý tým děcek jako loni s tím, že dost možná přijdeme o Parteye. Úplně radostí do vzduchu neskáču teda ...

Reagovat
efjay

Děcka o rok starší a zkušenější, přišel k nim zkušený hráč, sériový vítěz titulů. Tým děcek co se i přes očekávání dostal na 5. místo. Stačí 2-3 hráči and we're back baby

Reagovat
Čenda

Reagovat
SunFells

To sis špatně myslel, primárně to byla jakákoliv jiná linie a pokud netušíš, co je jaký kluk zač, pro ně a jejich potřeby to nic neznamená.

Reagovat
smazaný uživatel

okok

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Felitel

Clanek o hovne. Doslova

Reagovat
r.mrazik

odkdy je 75 mega za hrace neprilis drahy prestup v podobe City?

v nejakym jinym vesmiru ne?

Reagovat
Ondiis

Jaký je vůbec stav ohledně Saliby?

Reagovat
Front hell

Arteta s ním do sezóny počítá. Tak snad se bude řešit i prodloužení smlouvy.

Reagovat
ashburtongrove

Nekde jsem cetl ze se to uz aktivne resi a ue to je na dobre ceste tak uvidime, veril bych ze spis uvidi behem sezony kolik dostane prostoru

Reagovat
Visca el barca
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele