Přestup do Dortmundu nebyl jednoduchý, přiznal Sancho

04.02.2019, 23:52
Aktuality
Jadon Sancho se během uplynulých měsíců zařadil mezi nejžádanější mladé hráče na evropských kolbištích, za což z velké části vděčí odchodu do Borussie Dortmund. Jak ale mladý křídelník nyní s odstupem času přiznal, tímto přestupem šel do značného rizika...

Londýnský rodák se z Watfordu přesunul do Manchesteru City, kde se však nestačil prosadit do prvního mužstva, když před startem uplynulého ročníku kývl na nabídku BVB.

Ve Vestfálsku dostal Sancho postupem času důvěru a v závěru sezóny ukázal, že může být pro Borussen trefou do černého. To potvrdil letos, kdy svými výkony pomáhá ambiciózní družině k průběžnému vedoucímu postavení, když ve 20 ligových duelech zapsal šest gólů a deset asistencí.

Jak ale nyní 18letý křídelník přiznal, transfer do Borussie Dortmund pro něho nebyl jednoduchý, zvláště když se musel přesunout do zcela odlišného prostředí. "Bylo až neskutečné, kolik klubů mělo zájem, ale od začátku jsem měl pocit, že Dortmund je tou správnou volbou," prohlásil Sancho. "Samozřejmě jsem hodně riskoval. Neměl jsem zaručený hrací čas a musel jsem dokázat, že jsem pro klub dostatečně dobrý," uvedl seniorský reprezentant Anglie.

Obě strany si však mohou gratulovat, neboť právě Sancho v probíhajícím ročníku výrazně pomáhá Borussii k průběžné vedoucí pozici v německé nejvyšší soutěži. "Proč jsem se rozhodl pro BVB? To je jasné, protože dává šanci talentovaným hráčům, kteří se zde mohou prosadit," vysvětlil svoji volbu Sancho. "Musím být Dortmundu vděčný, protože je obdivuhodné, že takový klub, na jehož zápasy chodí 80 tisíc fanoušků, klade důraz na mladé hráče," uvědomuje si.

Obrovský výkonnostní vzestup 18letého ofenzivního hráče ukazuje i skutečnost, že se z reprezentace do 19 let přesunul rovnou do seniorského výběru Albionu, za který do této chvíle odehrál tři vystoupení. Sanchova hodnota se od příchodu do BVB zvýšila až čtrnáctinásobně.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (123)

Přidat komentář
Benzema

Vedel by som si ho predstaviť v Liverpoole , aj keď mame Wilsona,ktorý tuto sezónu je skvelý . Snáď mu dá Klopp v budúcej sezóne šancu

Reagovat
YNWA__MSN

Wilson je parádní snad dostane šanci

Reagovat
RadekVonCZE

Jadon bude Anglii táhnout hodně dlouho

Reagovat
martin.b

Sancho, Rashford, Alli, Hudson-Odoi.. spolu s Kanem by v Kataru mohli docela řádit

Reagovat
smazaný uživatel

Bude záležet hlavně na trenérovi. Talentu je tam hodně, ale taky bude velmi těžké je ukočírovat. Mohli by se trochu inspirovat Francií tam je to velice podobný tým i mentalita.

Reagovat
mul

Aj Madison ma slusny nabeh... len stale tam chyba poriadne CM

Reagovat
salami

Oxlade, pripadne Loftus.

Reagovat
smazaný uživatel

Oxlade Na CM Foden, možná Davies.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

Ox bude zrakvený zase...jako pořád

Reagovat
Bex5

Jsem kreten ja myslel, ze bys je prodaval nekam do Kataru

Reagovat
andrew96

Tomu bych se taky nedivil.

Reagovat
Basty

Já si myslím že to je málo za mě chybý albionu špilmacher takovej modrič či eriksen prostě někdo kdo umí tvořit hru a dat ji myšlenku ,už několik generací toho hráče Anglie nemá a teď taky ne

Reagovat
martin.b

Mají tam Winkse a Oxe, třeba se do tří let vyšvihne už i ten Foden.. Navíc v obraně mají taky skvělou generaci. Teď už jen stačí to nezkurvit jako se to daří posledních 60 let

Reagovat
Basty

Stim winksem a fodenem máš pravdu to jsou typově přesně ti hráči co jsem měl na mysli , jenže oba by museli začít hrát pořádné minuty aby ten svůj talent ukázali a ještě vyšperkovali v Tottenhamu mu v tom bráni eriksen respektive v City vysoké ambice klubu které nedovolí dat fodenovy víc šanci a pak se nejde divit že albion je v háji . V minulosti jsem hodně čekal od Lalany ale ten jde od zranění do zranění a spadl do průměru

Reagovat
martin.b

Winksovi se s odchodem Dembeleho výrazně zvedla role v týmu, nicméně typologicky nikdy nebude jako Eriksen apod. V Anglii se hold klade důraz spíš na rychlost, sílu a agresivitu než na kreativitu.

Reagovat
kardous

Do united s ním. Martial - Rashford-Sancho

Reagovat
skat

já bych ho bral spíš do Slovanu. Místo Potoka by se hodil

Reagovat
kardous

do Slovanu moc velkej skok pro něj

Reagovat
skat

by prostě nezvládnul ten přechod na naši silouvou ligu - Aarons by mohl vyprávět

Reagovat
Bex5

skok jak od Potoka

Reagovat
smazaný uživatel

Prisel jeden Anglan co ma starty v PL a hned mate velky oci

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle Pepek prosral. Skoro to vypadá na pomstu Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund bola jeho prvá voľba a každý ho už vidí hrať niekde v Anglicku, alebo Španielsku Ja si ho viem predstaviť na dlhú dobu práve v Dortmunde, kde mu dali možnosť hrať a futbalovo rásť.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Snad zůstane co nejdýl...

Reagovat
Irek

To by se mi také líbilo, ale z nějakého zvláštního důvodu hráči utíkají pryč...Gotze, Lewa, Pulisic atd atd atd... Přitom stadion neuvěřitelný, fans TOP, ve světě BvB zvuk má obrovský...

Reagovat
Rudnevs

Ono to zas tak nepochopiteľné nie je. BVB stále neni na úrovni ako trebárs Barcelona, Real, Bayern (ten je pre väčšinu Nemcov neodmietnuteľný) alebo kluby na čele tabuľky Premier League, ktorá je veľkým lákadlom. Tieto kluby majú väčší zvuk, šance na trofeje a navyše môžu asi poskytnúť väčšie peniaze, hoci BVB má tiež momentálne poriadne nahrabané.

Reagovat
Gazdo

Coz je divne lebo keby vsetci poostavali tak by sa na uroven tych klubov mohli dostat.

Reagovat
Rudnevs

Lenže prečo by to robili? Musíš to brať trochu z pohľadu toho hráča, ktorý proste chce hrať za tie najväčšie kluby, patriť medzi najlepších, brať najväčšie prachy a pre neho je oveľa jednoduchšie tam proste prestúpiť...

Reagovat
Gazdo

Ja viem no len mne pride ze to vacsina robi pre prachy. Coz je na hlavu postavene lebo ak clovek nie je na totalku vypatlany tak aj z platov ktore maju v dortmunde su zahojeni do konca zivota

Reagovat
Rudnevs

To záleží na spôsobe života, ktorý daný hráč žije... A prečo by sa mal uspokojiť s platom v BVB, keď môže mať oveľa viac?

Ale chápem tvoj pohľad, z pohľadu fanúšika to je občas trochu smutné, keď ide len o peniaze...

Reagovat
Elliasson

Souhas s celým příspěvkem. Mimochodem, jak jsou na tom platově v takovém Lipsku? To mě zajímá srovnání Lipska a třeba anglických týmů.

Reagovat
Rudnevs

Momentálne majú ten rozpočet na platy šiesty najvyšší v Bundeslige, platový strop sa postupne zvyšuje. Najväčší plat má Sabitzer (5,5 Mio. €). PL má vyšší rozpočet na platy United, City, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Tottenham, West Ham, Crystal Palace, Leicester, Southampton, Bournemouth, Watford, Wolverhampton, Fulham, Brighton Newcastle a Burnley (v tomto poradí).

Údaje sú podľa Global Sports Salaries Survey 2018, ktorá skúmala platy v rôznych profiligách po celom svete... Šieste miesto RB v Bundeslige potvrdil i Oliver Mintzlaff.

Reagovat
vladino10

Podľa mňa ide skôr o tie trofeje..

No a áno, ak by tam všetci ostali, tak by Dortmund mohol byť na úrovni bayernu, lenže tým hráčom sa nechce čakať dva tri roky kým (a či) vyrastú ďalší mladíci čo ho doplnia..

Reagovat
Gazdo

Bohvie ci sa este niekedy zrodi dalsi velkoklub bez toho aby bol napumpovany petroprachmi

Reagovat
zlatan-legend

Koukám, že City na něj mají pořád prioritní právo a kdykoliv mohou dorovnat nejvyšší nabídku na něj. Takže je to asi jasný, kde za pár let bude hrát

Reagovat
Greny

Otázka je zda se bude chtít vratit

Reagovat
zlatan-legend

Je pravda, že Guardiola před časem prohlásil, že návrat Sancha je neprevděpodobný dokud bude manažerem City.

Reagovat
janinho

preco by to malo byt jasne? ved ak city dorovnaju ponuku nejakeho ineho klubu (klubov) tak sa chlapec sam bude rozhodovat kam pojde...

ci s Pepom alebo bez neho.

Reagovat
zlatan-legend

No, jenže jestli to správně chápu, tak tím dorovnáním právě automaticky odmítnou nabídku prvního týmu.

Reagovat
janinho

nie. to je klauzula, ze ak dortmund akceptuje napr. 70 mil. od Realu, tak ak City poslu tiez ponuku na 70 mil., tak dortmund ju musi prijat. a potom je to uz na hracovi. asi musi dortmund aj city oznamit, ze "prisla nam takato ponuka a prijali sme ju".

Reagovat
Frantszek

milášek je to.

Reagovat
Josifek

BVB je v tomhle prostě TOP. Vůbec se nedivím, že tam mladí talenti rádi chodí a s každým dalším takovýmhle angažmá jich bude spíš jen přibývat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benzema

Problém je v tom ,že BVB berú len ako prestupnú stanicu.

Reagovat
Jardman

Co je na tom za problém?

Reagovat
Benzema

No asi ten ,že takto z nich nikdy nebude top klub ,ako Bayern, nemyslíš ?

Reagovat
smazaný uživatel

Oni na tom mají postavenou ekonomiku klubu. Stejně jako třeba Porto, Monaco a další.

Myslím si, že oni sami vědí, že Bavorům dlouhodobě konkurovat nemůžou. Porazit ano, ale porážet ne. Každopádně mají celé své fungování klubu postavené úplně jinak než Bayern.

Reagovat
Shevchenko

Zase nedělej takový rozdíl mezi nimi, přece jenom mluvíš o nejlepším a druhém nejlepším týmu v Bundeslize. Bayern sice bude vždycky výš, ale nevidím jediný důvod, proč by se v budoucnu třeba nemohli střídat v pozici mistra, BVB se může vrátit do podobného období jako na začátku dekády a Bayern zase může spadnout tam, kde byl před Heynckesem.

Reagovat
janinho

ako nizsie pise Jirko, tak oni maju financovanie postavene inak a to co robia robia dobre a dokaze ich to drzat v ramci top klubov v europe. oni nemaju take zmluvy s audi, allianzom a adidasom, ale zase maju najvyssiu navstevnost v europe a stoja na celkom pevnych zakladoch. zase kupit chlapca za 8 mil. a predat ho mozno za 70-100 to je tiez umenie. len samotne drahe nakupy ti nikdy vysledok nezarucia.

Reagovat
smazaný uživatel

To není problém. V klubu vědí, že to tak je a počítají s tím.

Reagovat
stas87

A k comu by BVB bolo, drzat hracov v klube a neumoznit im prestup vyssie, pokial prerastli BL a BVB? Roztocit zasa ekonomiku hranim si na velkoklub, to tu uz raz bolo. A dostavali sa z toho niekolko rokov.

Reagovat
Vincent Vegan

Reagovat
db18

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Tomasso24

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že oni veľkoklub sú. 80 000 fanúšikov nepríde ani na každý zápas Barcelony

Reagovat
Frantszek

Mají dokonce o 7 000 vyšší průměr návštěvnosti v této sezoně než Barcelona.

Barca 73tis a něco. BVB 80tis a něco

Reagovat
janinho

dortmund pokial sa nemylim ma kazdy rok najvyssi priemer navstev v europe. ich ani velmi nema kto zosadit kedze vacsi stadion z klubov ma len barca a mozno real a tam teda vypredane nebyva.

bol som tam pred 2 rokmi na LM BVB-Real 2:2 a bol to zazitok na cely zivot!

Reagovat
Frantszek

Já jsem byl na souboji Borusií. Nejlepší fotbalový zážítek života.

Reagovat
smazaný uživatel

Tých 80 000 je obdivuhodné.

Ak si vezmem na porovnanie, že Juventus si postavil nový štadión s kapacitou 41 000,aby to vypredali...

Reagovat
janinho
Reagovat
pingla

no pokud vím, tak je to hlavně tím, že nemají sedačky za brankami jinak je kapacita kolem 65k... ale i tak je to dost velký stadion a když je prakticky pořád plný

Reagovat
rave

V kontextu přestupu Pulisice byl tohle prostě skvělý business od BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

borec

Reagovat
smazaný uživatel

Anglický Neymar (Co se fotbalovýho umu týče). Doufám, že zůstane hodně dlouho...

Reagovat
Gazdo

To zas prrr. Je skvely a potencial ma obrovsky ale neymar to nie je a nebud

Reagovat
Rudnevs

Jj, Neymar to neni... Sancho totiž zatiaľ nenosí na hlave špageti a v krčmách v Riu nehrajú chlastaciu hru pri každom jeho páde.

Reagovat
Gazdo

Tak som to nemyslel. Samozrejme spravanie neymara odsudzujem ale myslel som to fotbalovo co dobre vies

Reagovat
Rudnevs

Jasné, že viem, bolo to len také podpichnutie...

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Když už se tady probírala ta návštěvnost,tak Bundesliga v loňské sezóně obhájila první místo jako nejnavštěvovanější fotbalová liga na světě (průměr 43 879 diváků na zápas) před Premier League (průměr 38 300).Rekord v návštěvnosti BL je ze sezóny 2011/12,kdy byl průměr 44 293 diváků na zápas.

Reagovat
Rudnevs

Bundesliga je v tomto na špici dlhodobo, tuším od sezóny 2002/03.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj,ve fotbale nemá konkurenci.A ze všech sportů vůbec na světě bývala před BL jen indická kriketová liga a americký fotbal v USA.

Reagovat
Rudnevs

A 2. BL sa tuším jednu chvílu (keď tam bol Hannover a Stuttgart) doťahovala i na Serie A...

Inak, pozeráš dnes Pokal?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj koukám,zrovna skončily první zápasy a zatím je bilance 2.BL-BL 2:0

Reagovat
Rudnevs

Ja som to nepozeral, zabudol som na to a potom sa mi to už nechcelo zapínať, ale uvažujem, že Dortmund možno pozriem...

HSV sa dalo čakať, o Nürnbergu bola reč už počas ostatného kola a asi i druholigové HSV má lepší káder než oni... Pre Leverkusen pod novým trénerom trochu škrt cez rozpočet, zvlášť keď Pokal je asi jediná trofej, na ktorú majú momentálne ako tak reálnu šancu.

Reagovat
smazaný uživatel

Oba postupy naprosto zasloužené,HSV nepustil Club vůbec k ničemu,Heidenheim to po zásluze otočil proti přemožiteli Bayernu a mohli vyhrát i víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se vůbec pasovat BVB na černého koně LM. Co jsem viděl v BL, tak právě proti těm nejsilnějším vytáhli nejlepší výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebal

Reagovat
Gazdo

Za mna strasne uzka lavicka na stred pola. Tam strasne vela odohra witsel s delaynem

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, že mi to teď přijde dobré, jako dlouho ne. Do formy se vrací Weigl, který byl dva roky nejlepší DM v BL. Navíc ve středu může hrát i Guerreiro a pak samozřejmě Dahoud.

Reagovat
Gazdo

To ze dortmund ma zaloznikov sa vie ale moc to netoci mi pride

Reagovat
Elliasson

Nó... Je pravda, že Spurs se zranil Harry, ale i tak si myslím, že zrovna přes BVB má Tottenham velkou šanci přejít. Kór, když mají Slepičáci nevyřízené účty.

Reagovat
Coutinho10

aspon tak BVB gol do satny

Reagovat
stas87

Remiza spravodliva v polcase? Videl som len nas gol a gol Reusa. Prednost dostala Frölunda dnes, trikrat zo styroch rocnikov CL vyhrala.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi hej. Werder hra nebojacne ale chyba viacero hracov vo vapne. Dortmund spravil vela chyb vopredu a okrem paticky Gotzeho nic nemal.

Reagovat
PP

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to, že je Sahin na stoperu?

Reagovat
PP

To jsem zvědavý, jestli toto tempo Werder vydrží.. Je možné, že by mohly nakonec BVB uštvat?

Reagovat
PP

Ale sudí je nechává pěkně se řezat..

Reagovat
Coutinho10

Goooal Pulisic

Reagovat
stas87

Ako vzdy...gol nam da najslabsi hrac na ihrisku z domacej strany. Vypadneme s timom, co uz v Pokali nema ani co hladat a mal byt davno vonku.

Reagovat
Coutinho10

neeeee

Reagovat
Coutinho10

yees, to je odpoved....Hakimi dobrej nabeh

Reagovat
stas87

Neviem v akom postaveniu bol rozhodca, ale ruka jasna. Ak bol v zlom uhle, tak sa to da chapat. Ale predsa nemozeme prestat hrat ked na polke sa neodpiska ruka a lopta pre nas. Paneboze, toto je take typicke bremske.

Reagovat
stas87

Harniikkkkkkkkkkkk.

Reagovat
Coutinho10

to snad ne...takhle pred koncem to zbytecne dostat do penalt

Reagovat
Spalovač šancí

jak zbytečně?

Reagovat
Coutinho10

pro neutralni ne, ale tohle si mel BVB pohlidat

Reagovat
Shevchenko

Nevím kdy má poslední jsem viděl 4 góly v prodloužení

Reagovat
Shevchenko

Naposledy

Reagovat
Elliasson

Zenit Pitěr - Dinamo Minsk. Pardon, tam jich bylo 5.

Reagovat
Shevchenko

No jo vlastně, ještě k tomu nedávno

Reagovat
Shevchenko

Oni to ještě málem stihli dosrat před penaltami

Reagovat
smazaný uživatel

Neuveritelny curaci ten Dortmund, doufam, ze vypadnou sraci.

Reagovat
Coutinho10

Paco citelny

Reagovat
stas87

Nur der SVW !!!

Reagovat
Coutinho10

hodne spatne zahrany penalty...Pavlenka mohl chytit i 3

Reagovat
Spalovač šancí

zaslouženě

Reagovat
Shevchenko

Chachar Pavlenka BVB bude stačit titul a aspoň čtvrtfinále LM holt no.

Reagovat
Jardman

Nám osmif)

Reagovat
Jardman

Dobře Werder Leverkusen, BVB Vypadá to, že to ztíra nebude jednoduché se starou paní. Aby jmse nedopadli stejně To by asi byla konečná pro Nika, a vůbec bych se tomu nedivil, kdyby to tak dopadlo.

Reagovat
stas87

No, mali sme stastie ze Harnik stihol vyrovnat. Ale herne sme neboli horsi, len domaci kopali mizerne penalty a Pavlenka mal svoj den. Snad v dalsom kole nepocestujeme do AA, ak to Bayern zajtra zvladne. Mna by to neprekvapilo ani v najmensom, ak by to tak dopadlo.

Reagovat
Whitemedia

Mívá Pavlenka v letošní sezoně svůj den často? Vím, že v té minulé byl skvělý, ale letos o něm moc slyšet není, tak mě zajímá, jak na tom je

Reagovat
stas87

V tejto sezone chyta taky BL standart, zatial tim vyrazne podrzal tak v dvoch zapasoch, niekde nas jeho chyba stala body. Loni vyrazne podrzal snad v deviatich zapasoch, tuto sezonu siel vykonnostne dole. Ale svoje miesto si s prehladom postrazi, urcite patri do hornej polovice brankarov.

On ale nema ziadnu hru nohami. Loni to nebolo tolko vidiet, letos to vylozene bije do oci. Kohfeldt to po nom adi vyzaduje, ale...tie jeho odkopy na Gebreho ci Augustinssona. Polka lopt skonci v aute, tretinu Gebre nema sancu odohrat a zvysok sa podari. Dost trpim vzdy ked to vidim.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky pekne Werder

Reagovat
smazaný uživatel

To byla nádhera včera, oba týmy mám už od dětství v oblíbených, tak sem si to opravdu užil. Dlouho jsem neviděl tak povedený zápas. Pavlenka skvělý, mít tak takovou kvalitu, jako máme u brankářů, i na jiných postech.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele