PREMIERSHIP SOUHRN - 27. KOLO

10.02.2007, 15:46, aktualizováno 11.02.2007, 19:01
Komentáře a souhrny
Chelsea i Manchester United pokračují v dostizích za titulem. Oba celky v sobotu vyhrály a nadále je dělí na prvních dvou místech šest bodů. Dařilo se i Arsenalu, který v závěrečné desetiminutovce obrátil zápas s Wiganem. V dalších zápasech Reading přehrál tápající Aston Villu, Liverpool překvapivě narazil v Newcastlu. V jedné z klíčových bitev o záchranu dobyl Watford Upon Park...

Chelsea hostila Middlesbrough a v první půli věrným divákům moc pohlednou podívanou nepřipravila. Nakonec ale Blues přece jen šli do kabin s nejtěsnějším náskokem. Drogba v nastaveném čase z přímého kopu z hranice šestnáctky po faulu na Diarru překonal Marka Schwarzera. Hosté i ve druhém poločase byli naprosto neškodní, což potvrzuje i jejich počet střel na Čechovu branku. Za celý zápas jedna velká a kulatá nula. Ač to zní šíleně, přesto mohlo Boro vyrovnat. Při nepovedeném Downingově centru na začátku druhé půle zachránilo českého brankáře břevno. Jinak ale Chelsea neměla směrem dozadu prakticky žádnou práci, za což vděčí především neviditelnému, ale o to účelněji hrajícímu Makelelemu. Po hodině hry poslal Mourinho na trávník místo zraněného Diarry nizozemského rychlíka Robbena a ten se už po pár vteřinách pobytu na hřišti odvděčil druhou brankou. Nejprve si u postranní čáry vychutnal trojici bránících hráčů a po narážečce s Kalouem odrazil svou střelu od nešťastného Abela Xaviera. Na konečných 3:0 upravil z dalšího trestného kopu Drogba, jemuž tečí pomohl druhý hostující stoper Davies.

Manchester United na Old Trafford proti Charltonu nijak neoslnil, ale připsal si důležité tři body, které mohou mít v souboji o titul cenu zlata. Do sedla posadil Rudé Ďábly Park Ji Sung, když v polovině první půle otevřel skóre. Druhou branku pak připravil pro Darrena Fletchera osm minut před koncem Wayne Rooney.

Skvělé odpoledne prožil v dresu Readingu ryšavý záložník Steve Sidwell, když prakticky sám porazil Aston Villu. Nejprve si ve 13. minutě naběhl na Huntův rohový kop a hlavou rozjásal Madejski Stadium. V nastaveném čase potom zachytil nedůrazný odkop domácích a po narážečce s Kitsonem skóroval podruhé.

V penaltové drama se změnilo utkání o přežití mezi West Hamem a Watfordem. V prvním poločase proměnil pokutový kop hostující Darius Henderson a poslal Hornets do vedení. Na stejnou branku se kopala penalta i ve druhém dějství, ale domácí Marlon Harewood neuspěl, poslal míč mimo. Watford se v existenčním utkání dočkal první výhry venku v Premier League a zopakoval tak výsledek z lednového zápasu v FA Cupu.

Důležité tři body si připsal také Sheffield United, který na Bramall Lane hostil Tottenham. Už ve druhé minutě poslal Kohouty do vedení Jermaine Jenas, ale Žiletky předvedly skvělý obrat. V 25. minutě srovnal krok Rob Hulse a po hodině hry rozhodla duše týmu, kapitán Paul Jagielka, proměněnou penaltou. Od sestupové zóny teď dělí Sheffield bezpečných 10 bodů.

Everton má na dohled evropské poháry poté, co doma zdolal Blackburn Rovers 1:0. Důležitou výhru zajistil uzdravený kanonýr Andy Johnson, pro nějž to znamenalo 10. branku sezóny. Toffes se povedla skvělá odplata za nedávnou porážku 1:4 v Anglickém poháru.

V Goodinson Parku asi měli hned dvojnásobnou radost, protože úhlavní nepřítel Evertonu, městský rival FC Liverpool, nečekaně narazil na tuhý odpor v Newcastlu. Už v šesté minutě potvrdili Reds dobrou formu posledních týdnů brankou Bellamyho, když využil zaváhání brankáře Harpera. Jenže ještě do půle srovnal skóre na brankářské minely Reina a umožnil vyrovant Martinsovi. V 70. minutě zaznamenal vítěznou branku z pokutového kopu Nolberto Solano, když potrestal Riiseho faul na Stevena Taylora.



Tabulka:
1. Liverpool FC431011:210
2. Arsenal FC43107:310
3. Everton FC53118:510
4. Chelsea FC53117:610
5. Manchester City53024:29
6. Newcastle United42206:38
7. Blackburn Rovers42205:38
8. Manchester United52213:28
9. Wigan Athletic52126:47
10. West Ham United42115:37
Aston Villa42115:37
12. Middlesbrough FC52127:67
13. Portsmouth FC51227:85
14. Tottenham Hotspur51138:84
15. Fulham FC51138:104
16. Birmingham City51136:94
17. Sunderland AFC51133:84
18. Reading51132:84
19. Bolton Wanderers51047:103
20. Derby County50143:151

Zbývající zápasy
23.02.2008
Tottenham Hotspur - Chelsea FC
Birmingham City - Arsenal FC
Liverpool FC - Middlesbrough FC
Fulham FC - West Ham United
Newcastle United - Manchester United
Manchester City - Everton FC
Reading - Aston Villa
Portsmouth FC - Sunderland AFC
Wigan Athletic - Derby County
Blackburn Rovers - Bolton Wanderers


Autor: Jiří Fišara / EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
Shevchenko

DROGBA

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska zase klasický góly Chelsea...

Reagovat
Shevchenko

2 standartky, jeden vlastňák

Reagovat
HOST*sterda

Tak ten poslední gól Drogby ze standartky byla taky docela haluz.

Reagovat
HOST*

Chelsea super...

Reagovat
smazaný uživatel

O to třetí místo to bude ještě mazec, co doktore?

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, vypadá to na tuhou koncovku. Problém je, že ani u Arsenalu ani u Liverpoolu člověk nikdy neví, co zas příště vymyslí.

Reagovat
HOST*sterda

To je na tom právě to nejlepší. Hlavně, aby Liverpool moc nevymýšlel s náma.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně West Ham.

Reagovat
HOST*sterda

Je to špatný, Curbishley to potopil ještě víc...

Reagovat
HOST*Heretic

Říka se mi to těžko, ale WestHam je letos jasný sestup...už je nezachrání vůbec nic

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby alespon porazili Watford. To byla jasná jednička, ještě ted můj tiket pláče.

Reagovat
HOST*sterda

"...ještě teď můj tiket pláče."

Reagovat
HOST*sterda

Je to tak, dlouho jsem byl optimista, ale tohle už je fakt v ... Co k tomu dodat, snad jen to, že tým to je na klidný střed tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle i přes mnohá zranění začíná konečně pravidelně sbírat body. Jen škoda špatného startu do sezony, jinak z toho ještě mohl být attack na pohárové příčky

Reagovat
HOST*

newcastle to konecne vratil tomu doternemu liverpoolu!!! MAGPIES! MAGPIES! MAGPIES!

Reagovat
HOST*sweet

Ten Reading ten je drsnej 4 zápasy vřadě bez prohry to je mazec.Supr že vyhrál Everton,páč se mě v Premier league nejvíc líbí.Kéž by se dostal do ligy mistů.

Reagovat
HOST*sterda

Everton nesnáším, hrajou již dlouhé roky šílený fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Rosa

Reagovat
HOST*sterda

Celý dnešní Sport na Nově bude o Rosovi a Rangers, ostatně jako vždycky...

Reagovat
Bender

Tak jednoduše nečum na novu

Reagovat
HOST*

Neraď. Můžu si čumět na co chci a stejně tak můžu kritizovat, co chci.

Reagovat
HOST*sterda

"Tomáš Rosický byl opět u všeho důležitého, nahrával, střílel, bojoval, zkrátka dělal vše, co bylo v jeho silách ... Dnes už se dá bez obav tvrdit, že Arsenal si tým bez něj už ani neumí představit."

No comment.

Reagovat
HOST*

cítím cítím závistivce

Reagovat
smazaný uživatel

Cítím, cítím neobjektivního vlastence.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele