PREMIERSHIP SOUHRN - 24. KOLO

20.01.2007, 15:59, aktualizováno 21.01.2007, 19:11
Komentáře a souhrny
Boj o titul v Premier League ještě není rozhodnutý, oba vedoucí celky se svými pronásledovateli prohrály. Liverpool si poradil s Chelsea a ztrácí na ní pět bodů, o bod zpět je Arsenal, který gólem v nastaveném čase zdolal Manchester United. Middlesbrough rozstřílelo Bolton, Charlton senzačně vyhrál v Portsmouthu, na půdě soupeřů uspěli také Blackburn a Everton.


Duel na Anfield Road překvapivě připomínal hru kočky s myší. Josemu Mourinhovi se před utkáním rozpadla obrana, ke zraněným Terrymu a Boulahrouzovi se přidal i další stoper Carvalho a uprostřed obrany tak museli "nespolupracovat" Ferreira a stažený Essien. Jejich chyb nedokázal napravovat ani navrátivší se Petr Čech.

Český reprezentant si jistě představoval lepší návrat do brány. Již ve čtvrté minutě prodloužil Crouch dlouhý míč ke Kuytovi, ten si obhodil Ferreiru a přesnou střelou k tyči otevřel účet zápasu. V 8. minutě Čech vychytal Riiseho a udržel tak naděje Chelsea na návrat do zápasu. Ne však na dlouho. V 18. minutě se odražený míč dostal k Pennantovi a ten parádní ranou zvýšil náskok Liverpoolu na 2:0.

Chelsea po celý zápas rozhodně nepřipomínala aspiranta na titul a nedokázala si vytvořit ani jednu větší příležitost. Naopak několikrát mohla ještě inkasovat a štěstí měla především při pumelici Riiseho ze čtyřiceti metrů, které se do cesty postavilo břevno.


Druhý souboj titánů viděl nový stánek Arsenalu, Emirates Stadium, přijel totiž lídr Premier League Manchester United. A i zde se zrodil výsledek, který napomohl zdramatizování jarní poloviny sezóny, Kanonýři dokázali Manchester i podruhé v sezóně porazit.

Arsenal si v průběhu prvního poločasu zvolna vytvořil převahu, ale do kabin nakonec mohli jít šťastnější hosté, v samém závěru totiž Lehmann zneškodnil dvě velké šance. Bezbrankový stav po přestávce dlouho nevydržel. Akci po levé straně zakončil centrem Evra, míč lehce přizvedl jeden z obránců a Wayne Rooney rybičkou překonal německého veterána mezi tyčemi.

Domácí zaveleli k útoku, stupňovali svůj tlak a ten v závěrečné desetiminutovce přinesl své ovoce. Střídající Robin van Persie, který zůstal na lavičce kvůli drobnému zranění z tréninku, si naběhl na centr Tomáše Rosického a vyrovnal. Zdálo se, že zápas dospěje k remíze, ale to by na hřišti nesměl být Thierry Henry. V zápasech s Manchesterem se mu sice gólově příliš nedaří, ale to tentokrát porušil - ve druhé minutě nastavení si naskočil na parádní centr Ebouého a nedal Van der Sarovi šanci.


Hodně divoký průběh měl zápas mezi Middlesbrough a Boltonem. Wanderers měli tragický vstup do zápasu a již v desáté minutě prohrávali 0:2. Vlastní branku si dal Garry Speed, který tak neslavně oslavil svůj stý zápas za Bolton. Třetí branku pak přidal Viduka a bylo prakticky rozhodnuto. Bolton sice dokázal snížit zásluhou navrátilce do sestavy Nolana, jenomže domácí ještě do přestávky přidali další branku a po změně stran jejich vítězství pečetil svým druhým gólem odpoledne Viduka.

Až do závěrečné desetiminutovky si na branky museli počkat fanoušci na Craven Cottage. Fulham v londýnském derby proti Tottenhamu vedl od 84. minuty díky proměněné penaltě Montelly, na konečných 1:1 vyrovnal o čtyři minuty později Chimbonda.

Remíza se zrodila i v St. James' Parku, kde Newcastle hostil West Ham. "Kladiváři" měli zápas skvěle rozehraný a již ve 22. minutě vedli zásluhou Colea a Harewooda 2:0, o tříbodový zisk je však připravila nepozornost na přelomu obou poločasů. V nastaveném čase prvního snížil Milner a osm minut po návratu z kabin rozhodl o remíze 2:2 Solano, který proměnil pokutový kop.

Největší překvapení se zrodilo ve Fratton Parku, odkud si tři body odvezl Charlton. Osmizápasovou šňůru Portsmouthu bez porážky před vlastním publikem ukončil v 79. minutě jediným gólem zápasu Faye.

Aston Villa se proti Watfordu snažila o přerušení dvanáctizápasové série bez vítězství a díky vydařenému závěru se jí to podařilo. V 86. minutě si nešťastný vlastní gól dal Mahon a v poslední minutě pojistil výhru Agbonlahor. Na hřišti se objevili i dva čeští fotbalisté - Milan Baroš byl střídán v 79. minutě a Patrik Berger na hřišti strávil posledních osmnáct minut.

V souboji nováčků slavil triumf Reading. Ten v duelu proti Sheffieldu United vedl po trefách Longa, Del la Cruze a Hunta 3:0, čestný úspěch za hosty pak v 77. minutě zaznamenal Nade.

Až příliš jednoznačná podívaná byla k vidění na City of Manchester Stadium, kam zavítal Blackburn. Hosté se nechovali jako "vychovaný" návštěvník a domácím uštědřili debakl 0:3. Dvěma góly se na tom podílel Pedersen, třetí zásah přidal v poslední minutě Derbyshire.

Další vítězství hostí se zrodilo v prvním nedělním utkání ve Wiganu, kam zavítal Everton. Domácí sice měli na stálým deštěm skrápěném trávníku mírnou převahu, ale nevytěžili z ní nic a ve druhé půli je dvěma góly, jedním z penalty, potrestal Mikel Arteta. Wigan prohrál už posedmé v řadě a pokračuje jeho pád tabulkou, na West Ham, momentálně první sestupující tým, má už jen dva body.


Tabulka:
1. Manchester United24183353:1857
2. Chelsea FC24156341:1951
3. Liverpool FC24144637:1646
4. Arsenal FC24136545:2045
5. Bolton Wanderers24124828:2640
6. Portsmouth FC24107734:2437
7. Everton FC2498731:2335
8. Reading241041034:3234
9. Tottenham Hotspur2496929:3233
10. Blackburn Rovers23941027:3131
11. Middlesbrough FC24861029:2930
12. Newcastle United24861028:3230
13. Manchester City24861019:2830
14. Aston Villa24611726:2829
15. Fulham FC24611726:3629
16. Sheffield United24661219:3324
17. Wigan Athletic23641323:3822
18. West Ham United24551417:3820
19. Charlton Athletic24541519:4319
20. Watford FC22191212:3112

Příští kolo
02.02.2008
Tottenham Hotspur - Manchester United
Birmingham City - Derby County
Liverpool FC - Sunderland AFC
Fulham FC - Aston Villa
Newcastle United - Middlesbrough FC
Manchester City - Arsenal FC
Reading - Bolton Wanderers
Portsmouth FC - Chelsea FC
Wigan Athletic - West Ham United
Blackburn Rovers - Everton FC


Autor: Tomáš Pavlík, Petr Starý

Komentáře (67)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Olé.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

podivejte se prosim na stranky www.killradioblatenka.webgarden.cz -potrebujeme hlasy...diky moc

Reagovat
HOST*Eto´o

Smrt modrým!!!!!!!!!!!!!!!!Dostlali nádherně na prdel....a stačilo jen 20 minut!A neobjektivní Radotinský si může jí brečet do kouta!Ještě že to nekomentoval celé a byl jen ve studiu..

Reagovat
smazaný uživatel

Radotínský bývá neobjektivní, hlavně při každém zápase Man Utd po každém tvrdším zákroku Rooneyho říká, že měl být vyloučen.

Reagovat
smazaný uživatel

A neměl?

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Čech, takový návrat si fakt nezasloužil. Mimochodem, co si mám představit pod větou "uprostřed obrany museli nespolupracovat Ferreira a stažený Essien"?

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím, ale Chelsea je v současné době vskutku opravdu srandovní. Už jenom čekám, kdy Mourinho konečně přizná, že v létě to totálně z*urvil.

Reagovat
HOST*1860

pokud si ty prichody Ballacka a shevy vynutil, tak to pekne podal, jinak je mi Cecha uprimne lito, ale ani za jeden gol nemohl a jeste neco pochytal..

Reagovat
smazaný uživatel

Za takovou obranou může chytat, kdo chce, ale stejně jim to k ničemu nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

To jo ten první to nemohla druhý už vůbec ne ale ještě chytil Riseho když šel na něj sám Škoda Péti jinak jsem rád, že Chelsea prohrala chudáci vždyť si nevypracovali ani jednu šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Chudáci?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš lamy....

Reagovat
HOST*

podivejte se prosim na stranky www.killradioblatenka.webgarden.cz -potrebujeme hlasy...diky moc

Reagovat
HOST*dočky

tak se nedivim že chelsea prohrála když hrál Crouch na Essiena!! trošku vejškovej rozdíl!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi někdo vysvětlit, proč Mourinho v 73.minutě střídal Mikela za Shevchenka?

Reagovat
smazaný uživatel

Co na tom nechápeš?

Reagovat
smazaný uživatel

Že Ševa se poslední dobou moc nepředvádí...když už střídal tak tam měl dát někoho, kdo dá gól...i když ti už vlastně byli na trávníku.

Reagovat
smazaný uživatel

To je tvůj první zápas na který jses díval ?

Reagovat
smazaný uživatel

A musím to počítat?

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím že by to počitání tak dlouho netrvalo. Koho tam jak ěml dát

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud možno nestřídat...A mimochodem, kolik zápasů tak Chelsea odehraje za dva roky?

Reagovat
smazaný uživatel

Docela dost ale on potře boval posílit utok za stavu 2:0 a moc na výběr neměl viď takže buď to výjde a nebo ne. Když si toviděl tak největší problém byll pro Chelsea si nahrat uprostře hříště a něco vymyslet obrana fáze si přihravala dobře ale jak mile se dostali na půlku Live tak ztracely míče

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, konečně se shodnem....ale uznáš, že tam vyloženě chybí Terry?

Reagovat
smazaný uživatel

Oproti loňskému roku toho tam chybí vyloženě moc.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo viď když tam byl ještě ten Duff tak to tam běhalo bylo to rýchlý hezký a teď než Chelsea přeleze do utoku tak je to o hodně pomalejší než to bývavalo dnes bych řekl, že nejlepší s Chelsea byl asi Philips viď ten měl takovej zápal pro hru a něco tam i vymyslel

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě a Carvalho Vždyť ta obrana v prvních minutach byla propadak Essien sice hrál dobře ale Fereira to bylo stašný. Já myslím, že problém Ćhelsea poslední zápasy je obrana ale až se vrátí Terry tak to bude ok a ještě ten útok podle mě nema takovej náboj jako měl dnes Live nebo Munchester nebo Arsík

Reagovat
smazaný uživatel

"Munchester"

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já si myslím, že určitě mají rychlejší přechod do útoku než Chelsea v tyhle sezoně ale Chelsea na začatku nehrala špatně to až teď to vypada že jim dochazejí síly

Reagovat
smazaný uživatel

Já se směju, jak píšeš pořád "Munchester".

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo to je vážně divný já mám v sugerovaný že je to Munchester to snad ne já jsem si toho nikdy nevšíml. Dík za radu

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou to zní kráááásně...k Manchesteru se to dokonale hodí

Reagovat
HOST*Mari

sice nemam rad man utd, ale tohle vidoe je povedene http://www.youtube.com/watch?v=UqAQ8nfSqKE

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkné....

Reagovat
HOST*Heretic

FUCK Manchester United...and Ferguson SON OF THE BITCH...tak pisnicka, kde vyfuckujou celou premier league je ta nejvetsi ubohost co sem kdy slysel

Reagovat
jenage

zalez

Reagovat
smazaný uživatel

Portsmouth - Charlton

Reagovat
HOST*

Dalo se čekat, že chelsea prohraje...

Reagovat
HOST*

Trapnej Portsmouth už na něj nikdy nevsadím !!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

mne usiel newcastle v pohari s birminghamom ta som to bral tak ze oddychovali hraci(co aj oddychovali)...a teraz som na neho dal zase a mi usiel..kua uz nikdy viac..

Reagovat
smazaný uživatel

"Liverpool bol dnes šťastnejším mužstvom a určite si svojou hrou nezaslúžil víťazstvo"

Len by som rad vedel, kedy si Chelsea svojou hrou vitazstvo zasluzila.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro vždycky ale dneska by si ho rozhodně nezasloužila.

Reagovat
HOST*Eto´o

hovno!!!

Reagovat
HOST*Eto´o

Chelsea tak v 10% svých vítězství šlo o zasloužená...

Reagovat
HOST*1860

to bych netvrdil, u kazdyho tymu najdes utkani rozhodnuta v posledni minute penaltou ale 10% prehanis, mohl bych to sami napsat u ManU nebo ARSenalu a byla by to stejna blbost jakou si napsal ty..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už je to jasný, dopadnou jako my.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý, co s tím chtějí dělat v létě...

Reagovat
smazaný uživatel

Možná koupit stopera , nám když začala ta krize, tak byl střed obrany Bravo - Pavón a hafo hvězd v útoku a záloze. Docela se divím, že k tomu vůbec v Chelsea mohlo dojít, buď si to Mourinho v létě špatně ošéfoval, nebo mu další nákupy Abramovič prostě zarazil. Těžko říct.

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho chtěl v létě Ballacka a Shevu, dostal je a ...

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že Shevu nechtěl, že chtěl právě stopera a Roman mu ho nedal. Aspoň to tak nedávno říkal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on toho naplácal dost. Možná zalovím někde v archívu a podívám se, co říkal v létě. Stopera chtěl, vybral si Boulahrouze, že je úplně tragický, to je jeho problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem zapátral a našel to, co říkal Mourinho při příchodech vybraných 3 hráčů. Zdroj:chelseafc.cz

Při příchodu Ballacka:

"Jsem nesmírně šťastný. Ballack mě potěšil, že si vybral právě Chelsea. Měl jsem s ním dlouhou řeč a během této konverzace mi sdělil důvody, proč se rozhodl přestoupit. Doslova mi řekl, že věří v náš tým. Je hladový po úspěchu a rád by vyhrál Champions league. Chce u nás prožít čtyři výborné roky rozhodující části své kariéry. Měl i jiné možnosti, ale Chelsea je klub, který si vybral. Měli bychom být šťastní, stejně jako anglická liga, do které přestoupil další výborný hráč."

Boulahrouz

"V lize, kde můžete mít ve hře jen šestnáct hráčů, je důležité mít univerzály. Nyní mám tři stopery- Johna, Ricarda Carvalha a Khalida Boulahrouze, ale taky dva pravé beky (Paula Ferreiru a Khalida) a dva levé (Waynea Bridge a Khalida). To je pro mě velice důležité."

Sheva

"Dnes se můj sen stal skutečností. Andreje jsem si přál získat od chvíle, co jsem do Chelsea nastoupil. Dříve to nebylo možné, teď se to stalo. Je ambiciózní, disciplinovaný, takticky vyzrálý a samozřejmě skvělý střelec."

Závěr: Ať už raději Mourinho nic neříká, ty hráče evidentně chtěl, to samé u Mikela, Kaloua a spol.

Reagovat
Mr.Jindros

On může bejt velkej rozdíl mezi tím, co si opravdu myslí a tím, co říká do medií... kluby můžou dost korigovat vyjadřování svých zaměstnanců.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna u Mourinha ale těžko, ten vždycky říká, co si myslí a od nikoho si do toho nenechá kecat.

Reagovat
Mr.Jindros

Já myslim, že sice jo ... ale s jednou vyjímkou a to je Roman. On má třeba "skandály", kritizuje rozhodčí, trenéry atd... ale pokud by mu Abramovič vnutil posilu (jak se podle mě minimálně u Shevy stalo), nevím nevím jestli by si troufnul říct "já ho nechtěl, byl jsem přinucen".

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby ho nechtěl, tak to řekne hnedka. To mně chceš jako říct, že v létě si to nedovolil říct a teď si to dovolí?

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc mají letos hroznou disciplínu, s předchozími dvěma lety se to vůbec nedá srovnávat. Mají dva světové stopery, ale kromě nich je to bída. Konkurence na pravém obránci žádná, hlavně že pustil Johnsona do Porsmouthu. Navíc mě uklidňuje, že hraje Ballack, s ním v sestavě nemůžou nikdy ničeho dosáhnout.

Reagovat
HOST*

podivejte se prosim na stranky www.killradioblatenka.webgarden.cz -potrebujeme hlasy...diky moc

Reagovat
HOST*

podivejte se prosim na stranky www.killradioblatenka.webgarden.cz -potrebujeme hlasy...diky moc

Reagovat
smazaný uživatel

Nespamuj kryple.

Reagovat
smazaný uživatel

Už jenom kvůli tomuhle dám hlas někomu jinýmu.

Reagovat
Shevchenko

pěkně trapná stránka

Reagovat
HOST*Neversense

Docela cekany,s takovou obranou bz proti Liverpoolu vyhorel kde kdo.Rekl bych to asi takhle mnoho zraneni + forma Lpoolu.Najednou se tu vynorilo plno lidi,kteri nad prohrou Chelsea "onanuji": .za pravopis se omlouvam,mam vyriyenou klavesnici ...

Reagovat
HOST*Heretic

ManUnited se taky moc nevytáhli...vyhrát si nezasloužili ani náhodou...Arsenal byl ve všem lepší celý zápas...díky bohu že otočili v posledních minutách...na světě je aspoň nějaká spravedlnost!

Reagovat
Shevchenko

No to byl parádní zápas, ještě víc mě těší, že v obou gólech měl prsty NÁŠ Rosa!

Reagovat
smazaný uživatel

Tento clanok je celkom dobry, ale nepaci sa mi jedna veta: "Kanonýři dokázali Manchester poprvé po téměř pěti letech v lize porazit." Ako mam potom rozumiet tomu, ze Arsenal porazil Manchester teraz doma a takisto predtym vonku, co urcite nie je pat rokov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele