PREMIERSHIP PREVIEW - 24. KOLO (NEDĚLE)

20.01.2007, 17:25
Previews
Anglická Premier League má v sobotu na programu dvě dohrávky 24. kola a ta druhá bude poutat skutečně velkou pozornost. Na Emirates Stadium se střetnou Arsenal s Manchesterem United. Ve druhém nedělním zápase přivítá ve Wigan ve 14:30 Everton.

Wigan - Everton (neděle 14:30)
V hodně nelehké situaci se ocitl Wigan. Prohrál posledních šest ligových zápasů v řadě, navíc zřejmě přijde o útočníka McCullocha. Ten chce za každou cenu odejít, manažer Paul Jewell je ale jiného názoru. "Pokud si Rangers nebo některý jiný klub myslí, že jim prodáme hráče základní sestavy, pak jsou na omylu," odmítá možný hráčův odchod Jewell. McCulloch, čtvrtý nejlepší střelec týmu, se v sestavě proti Evertonu pravděpodobně neobjeví, což bude další rána pro v posledních zápasech slabou ofenzivu Wiganu. Zraněný je totiž šestigólový Henri Camara, mimo hru jsou i Paul Scharner a Arjan De Zeeuw.

Výkony Wiganu a Evertonu v uplynulých týdnech se liší jako den a noc. Zatímco Wigan prohrál šestkrát v řadě, Toffees v posledních pěti duelech odešli poraženi jenom jednou. Navíc se jim do sestavy vrací dvě opory záložní řady. Po karetním trestu už může hrát Arteta a poraněné koleno je již minulostí u Tima Cahilla. "Tima jsme hodně postrádali, a nejenom kvůli jeho brankám. Přišel o dvanáct zápasů, což je velká část sezóny. Jeho absence se hodně podepsala i na Andym Johnsonovi," říká manažer David Moyes, jemuž budou chybět Nuno Valente a Tony Hibert.

Arsenal - Manchester United (neděle 17:00)
"Kanonýři" budou mít v neděli zřejmě poslední šanci na obnovení mistrovských ambicí. Ve šlágru kola doma přivítají Manchester United a budou se snažit zmenšit patnáctibodovou propast. Arsenu Wengerovi se do sestavy vracejí uzdravení hráči, tím zatím posledním je Emmanuel Eboue. Na marodce zůstali už pouze Freddie Ljungberg, William Gallas a také Robin van Persie. Ten si na tréninku poranil kotník, jeho start proti United ale není vyloučen. "Ještě půjde na nějaká vyšetření, každopádně má velkou šanci, že v neděli bude hrát," sděluje Arsene Wenger. Ten bude vedle zraněných postrádat také vykartovaného Gilberta Silvu.

To Manchester United žádné vážné absence nehlásí a mimo hru zůstává pouze nemocný Wes Brown. "Chelsea si svým stylem hry nezískala sympatie žádného fanouška. Je zajímavé, když mi příznivci Liverpoolu říkají ´doufám, že vyhrajete titul´," pozastavuje se Sir Alex Ferguson. Ten bude opět spoléhat na vynikající formu svého týmu na hřišti soupeře. Z osmnácti posledních duelů v cizím prostředí odešel Manchester poražen jenom jednou, v posledních jedenácti navíc inkasoval pouhých osm branek.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele