Premier League souhrn - 2. kolo

15.08.2007, 23:14, aktualizováno 15.08.2007, 23:14
Komentáře a souhrny
Anglická Premier League začala teprve minulý víkend, ale hned nabrala tradiční anglické tempo a dnes měla na programu druhé kolo. Znovu zaváhal Manchester United, když jen remizoval v Portsmouthu, naopak plný počet bodů má Chelsea, ta otočila utkání v Readingu.

Debut v dresu United si odbyl Carlos Tevez a začal dobře, připravil totiž úvodní gól zápasu v Portsmouthu pro Paula Scholese. United stejně jako v prvním kole svého soupeře přehráli, ale další gól nepřidali, naopak ze začátku druhé půle inkasovali z kopačky Benjaniho Mwaruwariho. Ten v závěru inkasoval červenou kartu, chvilku po něm se ale poroučel i hostující Ronaldo, oba týmy tak dohrávaly v deseti.

Opačný průběh zápasu byl k vidění v Readingu, kam zavítala Chelsea. Domácí od 30. minuty vedli, trefil se Andre Bikey, ale Chelsea měla velkou územní převahu, kterou dokázala po změně stran využít. Ve 47. minutě vyrovnal Lampard, chvíli po něm obrat dokončil Drogba a zajistil tak pro svůj tým další vydřené tři body.

Dalšími šestibodovými týmy jsou Everton a Manchester City, naopak na nule zůstává Tottenham, ten už včera doma podlehl právě Evertonu. Z nováčků se zatím nejlépe daší Sunderlandu vedenému Royem Keanem, po vítězství nad Tottenhamem uhrál bod za remízu 2:2 na hřišti dalšího navrátilce mezi elitu, Birminghamu. Třetí z nováčků, Derby County, prohrál na hřišti Manchesteru City, v dalších zápasech si Fulham poradil s Boltonem a Wigan s Middlesbrough.

Zbývající tři zápasy byly kvůli evropským pohárům odloženy, v náhradním termínu si tak zahrají Newcastle s Arsenalem, Liverpool s West Hamem a Blackburn s Aston Villou.


Tottenham Hotspur - Everton FC   1:3
Branky:  26. Anthony Gardner - 3. Joleon Lescott, 37. Leon Osman, 45. Alan Stubbs

Tottenham měl být letos jedním z mála týmů, které by měly být schopny konkurovat týmům velké čtyřky, ovšem vše je zatím úplně jinak. Spurs nezvládli ani svůj druhý zápas a tentokrát doma podlehli Evertonu 1:3, na svém kontě tak zatím nemají jediný bod.

Trenér domácího celku Martin Jol poslal do utkání trojici útočníků Berbatov, Bent, Keane a všichni očekávali, že Tottenham spustí ofenzivní smršť, jenže to se nestalo. Už ve 3. minutě se totiž prosadil Everton. Mikel Arteta zahrával standardní situaci, v pokutovém území našel přesným centrem hlavu Joleona Lescotta a ten nedal Paulu Robinsonovi šanci. Spurs měli v průběhu zápasu velké problémy s obranou, jelikož z obvyklého složení hrál pouze Pascal Chimbonda, protože Dawson, King i Bale jsou zranění. Z chyb, které zadáci domácího týmu dělali, hosté hodně těžili, jako například v 18. minutě, kdy se před Robinsonem objevil úplně osamocený Anichebe, naštěstí pro Totteham mu střela nesedla.

O pár minut později přišlo vyrovnání. Jenas zahrával rohový kop, v pokutovém území našel Gardnera a ten srovnal na 1:1. Radost domácím fanouškům však vydržela pouhých deset minutě. Artetův centr Rocha sice ještě odvrátil, ovšem pouze k nohám Leona Osmana, který svou střelou pod břevno poslal Toffees opět do vedení. Aby toho nebylo málo, tak dílo zkázy pro domácí dokonal v nastaveném čase prvního dějství Alan Stubbs, a proto odcházely oba týmy do kabin za stavu 1:3.

Tottenham začal druhý poločas velmi aktivně, už v první minutě vyzkoušel pozornost Howarda svou střelou Keane. O pár minut později Berbatov trefil svou hlavičkou pouze tyč brány Evertonu. Oba gólmani se během druhého poločasu několikrát vyznamenali, především Paul Robinson, který Totteham zachránil před dvěma stoprocentními šancemi Johnsona. Kohoutům to však příliš nepomohlo, prohráli 1:3 a zůstávají bez bodu.


Portsmouth FC - Manchester United   1:1
Branky:  53. Benjani Mwaruwari - 15. Paul Scholes

Situace Manchesteru United začíná být vážná. Také proti Portsmouthu vybojoval pouze bod za remízu, navíc přišel o svého nejlepšího střelce minulé sezóny Cristiana Ronalda, který dostal červenou kartu a bude chybět v příštích třech zápasech. Red Devils poprvé využili služeb své nové posily Carlose Tevéze, který nahradil zraněného Rooneyho.

Právě argentinský útočník se nemalou měrou podílel na první gólu Paula Scholese, když 32letému záložníkovi poslal dobrou přihrávku a ten svou střelou překonal Jamese. Manchester byl v prvním poločase velmi aktivní a spálil několik šancí. Nejprve nepřesně pálil Evra, pak Ronaldův pokus dokázal zkušený portsmouthský gólman vyrazit na roh. Ovšem jednou zahrozili také domácí, ale Sean Davis bránu netrefil.

David James také čaroval hned v úvodu druhého poločasu, kdy se vyznamenal proti šancím Tevéze a následně také Naniho. Tyto nevyužité příležitosti se Red Devils vymstily v 53. minutě. Matthew Taylor poslal z levé strany centr, kterým našel hlavu Benjani Mwaruwariho, který nedal Van der Saarovi šanci. Manchester si vypracoval dalších několik dobrých šancí, ale Portsmouth stále dokázal odolávat. V 83. minutě viděl po faulu na Carricka žlutou kartu Muntari, ta ovšem byla jeho druhá a proto musel jít předčasně do sprch. Přesilovka vydržela hostům pouhé dvě minuty, jelikož po strkanici v pokutovém území byl vyloučen Cristiano Ronaldo, který bude tentokrát Fergusonovi chybět v následujících třech zápasech.


Reading - Chelsea FC   1:2
Branky:  30. Andre Bikey - 47. Frank Lampard, 50. Didier Drogba

Chelsea nezaváhala ani ve svém druhém utkání a na svém kontě má zatím plný počet bodů. Blues opět inkasovali jako první a o konečném výsledku utkání rozhodli v průběhu druhého poločase po gólech Franka Lamparda a Didiera Drogby.

Blízko brance byl Reading už v 7. minutě. Domácí zahrávali sérii rohových kopů a při jednom z nich se dostal k hlavičce Ivar Ingimarsson, kterého pohotovým zákrokem vychytal Petr Čech. O pár minut později se dožadoval útočník Salomon Kalou po faulu v pokutovém území penalty, ovšem nebyl vyslyšen. Reading musel sáhnou ke změně na hřišti už v 29. minutě, kdy trenér Coppell vystřídal zraněného Duberryho mladíčkem Bikeyem. Právě nový muž na hřišti se o minutu později prosadil gólově po hrubé chybě Petra Čecha. Dlouhý pas usměrnil do pokutového území Ingimarsson, český gólman vyběhl na malé vápno, kde ovšem nestihl akci zastavit a míč se odrazil právě k Bikeymu, který dorážel do téměř prázdné brány. Reading byl v prvním dějství aktivnějším týmem, ale další branku vstřelit již nedokázal.

O výsledku utkání se rozhodlo v prvních pěti minutách druhého poločasu. Nejprve Drogba poslal chytrou hlavičku k nohám Franka Lamparda a ten Hahnemann prostřelil a vyrovnal. V 50. minutě rozjeli pohlednou akci 2 na 1 Drogba s Kalouem a právě prvně jmenovaný poslal Chelsea do vedení po střele z hranice pokutového území. Tyto dva rychle góly nabudily Reading k větší agresivitě, která vyvrcholila v 72. minutě červenou kartou Cissého. Ani jednomu týmu se s výsledkem už nic podařit a proto Chelsea vyhrála 2:1.


Birmingham City - Sunderland AFC   2:2
Branky:  28. Paul McShane (vl.), 82. Garry O'Connor - 75. Michael Chopra, 90. Stern John


Fulham FC - Bolton Wanderers   2:1
Branky:  23. David Healy, 26. Alexej Smertin - 12. Heidar Helguson


Manchester City - Derby County   1:0
Branka:  43. Michael Johnson


Wigan Athletic - Middlesbrough FC   1:0
Branka:  55. Antoine Sibierski



Tabulka:
1. Everton FC22005:26
2. Manchester City22003:06
3. Chelsea FC22005:36
4. Sunderland AFC21103:24
5. Newcastle United11003:13
6. Arsenal FC11002:13
Blackburn Rovers11002:13
Liverpool FC11002:13
9. Fulham FC21013:33
10. Wigan Athletic21012:23
11. Portsmouth FC20203:32
12. Manchester United20201:12
13. Birmingham City20114:51
14. Derby County20112:31
15. Reading20111:21
16. Aston Villa10011:20
17. Middlesbrough FC20021:30
18. West Ham United10010:20
19. Bolton Wanderers20022:50
20. Tottenham Hotspur20021:40

Příští kolo
18.08.2007
13:45Portsmouth FC - Bolton Wanderers
16:00Tottenham Hotspur - Derby County
16:00Wigan Athletic - Sunderland AFC
16:00Reading - Everton FC
16:00Birmingham City - West Ham United
16:00Fulham FC - Middlesbrough FC
18:15Newcastle United - Aston Villa
19.08.2007
14:30Manchester City - Manchester United
16:00Blackburn Rovers - Arsenal FC
17:00Liverpool FC - Chelsea FC


Autor: Petr Starý

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Manchester má co dohánět, ztráta 4 bodů na Chelsea není po dvou kolech moc příjemná...

Reagovat
plechi

A co teprv namachrovany tottenham

Reagovat
PJ

To neni.. ale Reading drtili, podle počtu střel a držení míče to bylo podobný i teď v Portsmouthu, jen to tam prostě nepadá

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, škoda.

Reagovat
plechi

Hezky Fulham

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland - specialista na goly v 90. minutě.

Reagovat
HOST*

F.C.M.U , este se uvidi

Reagovat
HOST*Kovi

Tu cervenou nedostal Benjani, ale Muntari

Reagovat
smazaný uživatel

To na ni moc dlouho nečekal , tipuju tak 5 za sezonu...

Reagovat
Slejdy

hej ta kosa toho behramiho z lazia tak to byl luxus jakoze .. normalne zakrok ze zeme mordor :)

Reagovat
HOST*jiri - fcb

No tak tohle je ta poslední rána ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Manchester United je v řiti Bez útočníků to prostě nejde. Sice jsou odehraný jen dvě kola a ztáta 4 bodů není nijak velká, ale když si vzpomenu na min. sezonu, tak každá ztráta a tím spíš se slabými týmy, bude na konci znát.

Reagovat
HOST*

Zatim fantastickej Everton. Hlavne Arteta. Kohouti budou mit jeste za tyden nocni mury

Reagovat
HOST*1860

odhad po 2.kole :

reading

derby

sunderland

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele