Premier League preview - 4. kolo

25.08.2007, 14:21, aktualizováno 26.08.2007, 10:28
Previews
Těžký úkol čeká na Manchester United. Obhájce titulu stále čeká na svou první výhru v nové sezoně a snadné to rozhodně nebude mít ani dnes, kdy na Old Trafford přivítá Tottenham. Start do nového ročníku se naopak povedl Newcastlu, "Straky" ještě neprohrály a čásku na bodový zisk si budou dělat i na hřišti Middůesbrough...




Sunderland AFC - Liverpool FC (sobota 13:45)
Liverpool zatím nezačal sezónu úplně špatně a po dvou kolech má na svém kontě čtyři body, díky výhře v Aston Ville a domácí remíze s Chelsea. Právě s londýnským klubem sehráli Reds velmi vyrovnanou partii, ale možnost zisku tří bodů jim pokazil sudí Robert Styles, jenž pískl velmi přísnou penaltu, kterou následně proměnil Frank Lampard. Benítezovým problémem může být skutečnost, že většina jeho hráčů během týdne plnila reprezentační povinnosti. Navíc k zápasu s Black Cats pravděpodobně nenastoupí jeho kapitán Steven Gerrard, kterého trápí zranění a španělský manažer ho bude zřejmě raději šetřit na středeční odvetný zápas předkola Ligy mistrů proti Toulouse.

Sunderland měl skvělý start do nové sezóny, když porazil Tottenham, ovšem od té doby jde výkonnostně dolů a poslední zápas ve Wiganu prohrál 0:3. Trenéru Keanovi bude na dnešní duel chybět kapitán Dean Whitehead, který má problémy s kolenem a zřejmě také Carlos Edwards. Sunderland sice získal během týdne do útoku zkušeného Andyho Cola, bývalého Keanova spoluhráče z Manchesteru United, ale ani ten nebude připraven nastoupit, jelikož mu chybí tréninková zátěž.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 3.55 - 1.57
Tip eurofotbal.cz: 2
West Ham United - Wigan Athletic (sobota 16:00)
Oba týmy se v minulé sezóně zachránily na poslední chvíli, ovšem nyní se Wigan nachází na překvapivém třetím místě, především díky gólům Antoine Sibierského, který se dosud prosadil ve všech zápasech. Trenér Chris Hutchingson v současnosti nemá na marodce žádné nové hráče, navíc se mu po problémech s kyčlí vrací Emmerson Boyce, který by měl nahradit Maria Melchiota. Jistý není start Jasona Koumase, který nenastoupil ani za reprezentaci Walesu proti Bulharsku.

West Ham se určitě bude snažit nad Wiganem vyhrát, neboť ani v jednom z dosavadních duelů na Upton parku nevyhrál. Dopomoci by mu měl také uzdravený kapitán Lucas Neill, který se vrací po zranění kolene a v základní sestavě by měl nahradit Jonathana Spectora. Start letní posily Scotta Parkera je 50 na 50, ale trenér Alan Curbishley by už mohl využít Haydena Mullinse a Marka Nobla. Do utkání možná zasáhne také Freddie Ljungberg.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 4.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Arsenal FC - Manchester City (sobota 16:00)
Svoji vynikající formu se Manchester City pokusí nyní dokázat také na Emirates Stadium, kde jej hostí místní Arsenal. Tým manažera Erikssona neztratil zatím jediný bod a v minulém kole si poradil dokonce v městském derby s Manchester United. Citizens sice stále chybí jejich brankářská jednička Švéd Isaksson, ale víc než dobře ho zastoupil syn slavného Petera Schmeichela Kasper. V utkání s Rudými ďábly se dlouhodobě zranil útočník Valerij Bojinov, jehož by do zápasu s Arsenalem měl nahradit jeden z dvojice Bianchi – Mpenza. Vrátit by se měl Stephen Ireland, kterého minulý týden trápila chřipka.

Nejnepříjemnější zprávou pro Arsena Wengera je zranění Jense Lehmanna, který nebude schopen nastoupit ani proti Spartě. Jeho místo by měl převzít buď Manuel Almunia, nebo Lukasz Fabianski. Mimo hru je také Wiliam Gallas, který tak předá kapitánskou pásku Kolu Touremu. Francouzskému manažerovi se sice už vrátil Adebayor, ale podle všeho v základní sestavě k zápasu s Manchester City nastoupí dvojice Eduardo – Van Persie, jenž sehrála dobré utkání už proti Blackburnu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.80 - 5.20
Tip eurofotbal.cz: 0
Chelsea FC - Portsmouth FC (sobota 16:00)
Chelsea odstartovala sezonu mnohem lépe než její rival z Manchesteru United a zatím si vede podle předpokladů. Blues jsou doma neporazitelní, což už dokázali v 64 případech v řadě, naposledy proti Birminghamu City, který porazili 3:2. Jose Mourinho získal během týdne posilu na pravý kraj obrany. Z Barcelony do Londýna zamířil Juliano Belleti, ovšem očekává se, že proti Portsmouthu ještě nenastoupí. Portugalský manažer se stále nemůže spoléhat na trojici zraněných hráčů – Ricardo Carvalho, Paulo Ferreira a Wayne Bridge. Pokud by Chelsea tento zápas vyhrála, vybudovala by si minimálně do zítřka na Red Devils už osmibodový náskok.

Manažer Pompey Redknapp se letos spoléhá především na nigerijské útočné duo Kanu – Utaka, které dalo už tři branky. Výbornou formu má také Mwaruwari Benjani, jenž například zařídil remízu s Manchesterm United. Proti Chelsea by se měli vrátit Sol Cambell, Lauren a Noel Pamarot, naopak zranění stále trápí Nika Krancjara, Garyho O’Neila a Pedra Mendese
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Bolton Wanderers - Reading (sobota 16:00)
Horší začátek si Sammy Lee určitě nepředstavoval ani v tom nejhorším snu. Jeho Bolton nezískal dosud jediný bod a na svém kontě má skóre 3:8. Jedinou kladnou zprávou pro něj je dobrá forma útočníka Nicolase Anelky, jenž se letos prosadil už dvakrát. Za Bolton už opět nastoupí senegalský záložník Faye, který v Portsmouthu nehrál proto, že se hovořilo o jeho přestupu do Newcastlu United. Do utkáni naopak nezasáhne Andy O'Brien, Ricardo Gardner a Joey O'Brien. Otazník visí nad Michaelem Duberrym, Graemem Murtym, Johnem Osterem a Seolem Ki-Hyeonen. Wanderers nikdy v historii Reading neporazili, v minulé sezóně s ním v prohráli doma 1:3 a na Madejski stadium 0:1.

Royals zatím odstartovali sezónu na jedničku. Po třech kolech sice mají na kontě "pouze" čtyři body, ovšem za sebou už mají zápasy s Manchesterem United a také Chelsea. Trenéru Coppelovi se k dnešnímu utkání vrací po disciplinárním trestu Cisse a zraněný Lita. Tou méně příjemnou zprávou jsou absence. Zranění trápí Ibrahima Sonka a Glena Littla, disciplinárním trestem byl potrestán Dave Kitson.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.30 - 2.90
Tip eurofotbal.cz: 0
Everton FC - Blackburn Rovers (sobota 18:15)
Posledním sobotní duelem se bude zápas Evertonu s Blackburnem Rovers. Toffes už měli mít k dispozici nigerijského útočníka Yakuba, ovšem stále se nedořešily detaily smlouvy a proto zřejmě nenastoupí. Dalším problémem Davida Moyese je zranění kanonýra Johnsona, který má problémy s kolenem a stále není jisté, zda bude schopen hrát. Zdravotní potíže sužují také Josepha Yoba, naopak Victor Anichebe se po zranění, které utrpěl v zápase s Readingem, opět vrátil do tréninku.

Blackburn se zatím podle očekávání drží ve středu tabulky, ale také on musel před dnešním zápasem řešit absence. Kapitán Ryan Nelsen dostal disciplinární trest a nahradit by jej měl Andre Ooijer, jenž by měl vytvořit stoperskou dvojici s Chrisem Sambou. Zato Morten Gamst Pedrsen by měl být zcela fit po zranění, které utrpěl v reprezentačním zápase s Argentinou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.30 - 3.70
Tip eurofotbal.cz: 1
Middlesbrough FC - Newcastle United (neděle 14:30)
Newcastle ještě neprohrál a tuto sérii bude chtít prodloužit v Middlesbrough. Pomoci by k tomě měl i útočník Michael Owen, který se na hřišti objevil již před týdnem proti Aston Ville a za sebou má i start v reprezentačním utkání proti Německu. Zpět do týmu se vrací Emre, naopak mimo hru zůstávají Shay Given, Celestine Babayaro, Joey Barton a Damien Duff.

Ani čtvrté kolo nestihne Jonathan Woodgate, ten se stále zůtavuje po operaci kolena. Disciplinární trest si sice již odpykal Fabio Rochemback, ovšem ten se nijak netají úmyslem odejít do Benfiky a duel s Newcastlem by tak mohl být jeho posledním na Riverside. Nejistý je start Mida, Andrewa Taylora a Luka Younga, hrát určitě nebudou Emanuel Pogatetz, Matthew Bates a Robert Huth.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.20 - 2.65
Tip eurofotbal.cz: 0
Manchester United - Tottenham Hotspur (neděle 17:00)
Manchester United má na svém kontě po třech zápasech pouze dva body a je tedy nejvyšší čas konečně pořádně zabrat. Čárou přes rozpočet Sira Alexe Fergusona je zranění Garyho Nevilla, který stráví na marodce další dva týdny. Alespoň na lavičku by již měl usednout Saha, na soutěžní debut se těší Anderson a fit je také brankář Edwin van der Sar. K dispozici naopak nejsou Wayne Rooney, Ole Gunnar Solskjaer a distancovaný Cristiano Ronaldo.

Ani Tottenhamu se vstup do sezony příliš nevydařil a první body si na své konto připsal až ve třetím kole. To vše vedlo ke spekulacím ohledně odvolání manažera Martina Jola, ten ale zůstává a pokusí se uloupit nějaký ten bodík na Old Trafford. Chybět mu budou Benoit Assou-Ekotto, Michael Dawson, Younes Kaboul, Ledley King, Aaron Lennon a zřejmě také Darren Bent a Dimitar Berbatov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.80 - 6.00
Tip eurofotbal.cz: 1

Autor: Tomáš Honajzer, Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

doufam ze dneska AFC city porazi,ale bohuzel to zase neuvidim

Reagovat
Slejdy

dobre tipy redakce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele