Premier League - preview 37. kola: Aston Villa - Liverpool

11.05., 08:35, aktualizováno 13.05., 08:05
Previews
Leon Bailey (© AFP)

Liverpool je venku z boje o titul a v pondělní dohrávce bude mít větší motivaci Aston Villa. Birminghamský klub ve čtvrtek ukončil putování Konferenční ligou, dnes si může zajistit účast v dalším ročníku Ligy mistrů.

Aston Villa - Liverpool FC

pondělí 21:00

V předposledním kole Premier League se v pondělí večer střetne třetí se čtvrtým týmem, když se ve Villa Parku utkají Aston Villa a Liverpool. Reds však mají na Villans nedostižný náskok jedenácti bodů.

Předchozí úspěchy Unaie Emeryho v evropských pohárech nyní zůstaly stranou, jelikož snažení Aston Villy o finále Evropské ligy nedopadlo. Lions vypadli s řeckým gigantem Olympiakosem, který se do finále probojoval úžasným vítězstvím 4:2 v prvním zápase ve West Midlands. Pokud se obráncům Villy ještě nezdály noční můry o hattrickovém hrdinovi Ayoubu El Kaabim, útočník Olympiakosu se postaral o to, aby "Lvy" ještě chvíli strašil jelikož v odvetě přidal další dva góly, čímž zajistil, že se řecký gigant 29. května utkají s Fiorentinou o vítězství v Konferenční lize.

Sobotní úspěch Tottenhamu nad Burnley připravil Villu o možnost zpečetit čtvrtou příčku, aniž by kopla do míče, ale i přesto má na Spurs čtyřbodový náskok a pokud v pondělí uspěje, zajistí si jistotu Ligy mistrů v příští sezoně. Domácí však po historické patnáctizápasové vítězné sérii na domácím hřišti ztratili ve Villa Parku náboj a před vlastními fanoušky zvítězili pouze ve třech z posledních osmi klání Premier League.

Jürgen Klopp naznačil, že jeho protějšek měl dostat více času, aby mohl předvést své umění v Arsenalu, jehož severolondýnský rival Tottenham se minulý víkend na Anfieldu stal obětí čtyřgólového přídělu od rozvášněných Reds. Liverpool, který se vymanil ze ztrát s Evertonem a West Hamem United, udeřil zásluhou Mohameda Salaha, Andrewa Robertsona, Harveyho Elliotta a Codyho Gakpa, načež Richarlison a Son Heung-min vykřesali naději. K bodovému zisku to ale Spurs nedotáhli. Zatímco Reds oplakávají své sny o prvenství v Premier League v Kloppově poslední sezoně, mohou alespoň prodloužit velkolepou květnovou sérii neporazitelnosti v Němcově vůbec posledním venkovním zápase. Od roku 2018, kdy podlehli Chelsea 0:1, v aktuálním měsíci neprohráli v 18 zápasech Premier League.

Úvodní vzájemné střetnutí v letošní sezoně ovládl Liverpool pohodlně 3:0, když se na začátku září trefili na Anfield Road Dominik Szoboszlai, Mohamed Salah a vlastní gól si dal Matty Cash. Zopakování ohromujícího vítězství 7:2 pro Aston Villu z roku 2020 by Kloppovu rozlučku ještě více utlumilo, ale Villans od té doby prohráli šest a remizovali jedno z posledních sedmi klání proti pondělním hostům, kteří mají na kontě 16 hostujících výher v Premier League proti Ville v řadě, což je více než kterýkoli jiný soupeř.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Torres, Lenglet, Digne - Diaby, Luiz, McGinn, Bailey - Duran, Watkins.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Quansah, van Dijk, Robertson - Elliott, Endo, Mac Allister - Salah, Gakpo, Díaz.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.94 - 4.66 - 1.78

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Manchester United - Arsenal FC

neděle 17:30

V neděli je na programu jen jediné utkání anglické nejvyšší soutěže, a to šlágr kola mezi Manchesterem United a londýnským Arsenalem. Red devils se v posledních týdnech trápí a pomalu se jim vzdaluje účast v evropských pohárech, naopak Gunners bojují ještě dvě kola před koncem o ligový titul s Manchesterem City.

Éra trenéra Erika ten Haga na lavičce Manchesteru United se pomalu, zdá se, chýlí ke svému konci. To si alespoň přejí mnozí příznivci týmu, který naposledy slavil zisk ligové trofeje ještě pod vedením slavného sira Alexe Fergusona v roce 2013. Od té doby už uteklo dlouhých 11 let a nevypadá to, že by mělo jejich dlouhé čekání v blízké době skončit. V letošní sezóně zbývá odehrát už jen dvě kola a Red Devils ztrácí na první místo propastných 31 bodů.

Svěřenci Erika ten Haga mají dokonce v celkovém součtu negativní rozdíl skóre, 52:55. Nové vedení týmu tak má spoustu důvodů k tomu, aby nizozemského stratéga z jeho pozice odvolalo, nicméně britský miliardář Jim Rattcliffe má zřejmě jiné plány a veřejně ten Haga několikrát podpořil.

Po posledním výsledku Manchesteru United si ale i ambiciózní spolumajitel musí pohrávat s myšlenkou, že by přeci jen mohlo v létě dojít ke změně na trenérském postu. Úterní utkání v Selhurst Parku totiž skončilo překvapivou výhrou domácího mužstva, které navíc na hřišti zcela dominovalo. V první půli poslal Eagles do vedení mladičký Olise a ve 40. minutě zvýšil náskok Mateta. Po změně stran se pak ještě prosadil Mitchell a na konečných 4:0 usměrnil skóre svým druhým gólem v utkání Michael Olise.

V naprosto rozdílném rozpoložení přijíždí na Old Trafford londýnský Arsenal. Gunners vyhráli poslední čtyři soutěžní utkání s velkým přehledem a po vyřazení z Ligy mistrů si užívají vítězné vlny. Právě čtvrtfinálové utkání proti Bayernu Mnichov bylo posledním, ve kterém svěřenci Mikela Artety prohrávali.

Chuť si spravili na Molineux Stadium, kde bez větších problémů porazili nevyzpytatelný Wolverhampton Wanderers, následně v londýnském derby přehráli Chelsea a zvítězili vysoko 5:0. Podobný průběh měl i začátek North London derby proti Tottenhamu Hotspur. Nad odvěkým rivalem totiž Gunners už v první půli vedli o tři branky, po změně stran sice Spurs dvěma góly utkání zdramatizovali, ale Arsenal si své vedení dokázal uhlídat. Minulý týden pak na vlastním stadionu porazili i ve formě hrající Bournemouth a vytvořili si pětibodový náskok na třetí Liverpool.

Londýňané však v této sezóně cílí na vyší metu, obhájit loňské druhé místo totiž nestačí. V boji o titul opět měří síly s Manchesterem City, který se dvě kola před koncem pyšní náskokem dvou bodů. Gunners tak musí v neděli bezpodmíněčně vyhrát, chtějí-li tým Pepa Guardioly v konečné tabulce předškočit.

Erik ten Hag se bude muset v utkání obejít bez čerstvě zraněného Masona Mounta, mimo hru je i mladičký Kambwala. Největší potíže však bude mít nizozemský trenér se skládáním defensivy, kvůli zranění si nezahraje hned pětice obránců.

V o poznání lepším stavu je hostující kádr, trenér Arteta pravděpodobně nebude moct využít japonského obránce Takehira Tomiyasua, naopak po dlouhém zranění kolena by se mohl v dresu objevit Jurrien Timber.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana; Dalot, Casemiro, Evans, Wan-Bissaka; McTominay, Mainoo; Garnacho, Fernandes, Rashford; Hojlund

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya; White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu; Odegaard, Partey, Rice; Saka, Havertz, Trossard

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.68 - 6.48 - 1.29

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Fulham FC - Manchester City

sobota 13:30

Program 37. kola anglické nejvyšší soutěže otevře duel mezi londýnským Fulhamem a Manchesterem City. Cottagers se nachází dvě kola před koncem sezóny v poklidném středu tabulky, naopak hosté budou do posledních minut bojovat o další ligový titul.

Svěřenci portugalského kouče Marca Silvy mají za sebou sezónu jako na horské dráze. Po úspěšném závěru loňského kalendářního roku přišla nepříliš povedená pasáž v lednu a únoru, kdy vyhráli jediné z osmi soutěžních utkání a propadli se tabulkou až na 15. příčku.

Podobnou nekonzistentnost výkonů zažívají jejich fanoušci i na samém konci sezóny. V posledních dvou měsících dokázal Fulham bodovat jen s londýnskými týmy a s beznadějně posledním Sheffieldem, na Brammall Lane přitom Cottagers ještě pět minut před koncem prohrávali o dvě branky. Londýnskému celku patří po 36 kolech třináctá pozice a na posun do první poloviny tabulky to vzhledem k losu příliš nevypadá.

Jejich sobotními soupeři totiž budou obhájci titulu z Manchesteru City, se kterými naposledy Fulham bodoval před 13 lety. Od té doby táhnou Citizens patnáctizápasovou sérii výher a nic nenasvědčuje tomu, že by měla v sobotu na Craven Cottage skončit.

Svěřenci Pepa Guardioly totiž v lize neprohráli od začátku prosince, kdy si vylámali zuby na Aston Ville, a zároveň musejí nutně zvítězit, chtějí-li opět pozvednout nad své hlavy ligovou trofej.

Vzhledem k tomu, že se Citizens nepodaří obhájit titul v Lize mistrů, stopku jim totiž vystavil ve čtvrtfinále Real Madrid, mohou se soustředit už jen na ligovou soutěž, a tak španělský stratég Guardiola vyšle na hřiště nejsilnější jedenáctku.

O jejich síle se ostatně v posledních týdnech přesvědčili například v Brightonu, na Amex Stadium bylo prakticky rozhodnuto po půlhodině hry, kdy Manchester City vedl 3:0 a v druhé půli ještě přidal pojistku Álvarez. Následně přišla povinná výhra nad trápícím se Nottinghamem a minulý týden si bez větších problémů Citizens poradili i s Wolverhamptonem Wanderers. V utkání se předvedl zejména norský ostrostřelec Erling Haaland, který čtyřmi brankami rozhodl o výhře 5:1 a vytvořil si pohodlný náskok v tabulce střelců před druhým Colem Palmerem z Chelsea.

Do sobotního utkání nastoupí oba týmy ve své nejsilnější sestavě, domácí trenér Silva bude postrádat maximálně anglického záložníka Harrisona Reeda, jeho protějšek se může těšit z toho, že má kádr kompletně zdravý.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Castagne, Diop, Ream, Robinson - Palhinha, Reed - Iwobi, Pereira, Willian - Muniz.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Akanji, Ake, Gvardiol - Rodri, Kovačič - Bernardo, De Bruyne, Foden - Haaland.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.10 - 6.97 - 1.25

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Newcastle United - Brighton & Hove Albion

sobota 16:00

Zatímco pro Brighton je kvalifikace do evropských pohárů už jen v rovině teorie, v případě Newcastlu jde o velmi aktuální téma. Magpies jsou totiž v tabulce šestí, reálně je pro ně ovšem možné páté až osmé místo.

Na páté Spurs ztrácí tři kola před koncem čtyři body, vzhledem k zápasu Tottenhamu proti Manchesteru City se ovšem jejich šance zvyšuje. Dvoubodový náskok pak mají před dvojicí Chelsea a Manchesteru United, právě s Rudými ďábly je navíc ještě čeká vzájemný střet. Straky doufají, že si do závěrečných bojů přenesou nedávnou formu. Vyhrály totiž čtyři z posledních pěti utkání, Fulham, Tottenham, Sheffield a Burnley porazili s celkovým skóre 14:2. Naposledy na hřišti Clarets skórovali třikrát už v první půli zásluhou Wilsona, Longstaffa a Guimaraese, po pauze navýšil skóre Isak a v závěru korigoval O’Shea.

Seagulls minulý víkend ukončili sérii šesti po sobě jdoucích zápasů bez výhry, během které vstřelili dva góly a vytěžili dvě remízy. Naposledy proti Aston Ville šlo dlouho o bezbrankové utkání, až v sedmaosmdesáté minutě Joao Pedro dorazil neproměněnou penaltu a rozhodl o vítězství Racků.

Start zmíněného Pedra je nicméně v ohrožení, za postranní čarou by tak doplnil Lallanu, Milnera, van Heckeho a další dlouhodobě indisponované. Do hry se naopak může vrátit Lamptey. Newcastlu se do tréninku vrátil Trippier, což se hodí při četných defenzivních absencích. Do hry totiž nezasáhnou Lascelles, Botman, Targett, Miley ani Willock.

Muži z jihu Anglie zvládli úvodní vzájemný střet na Amex Stadium, kde hattrickem zazářil mladičký a nyní rovněž zraněný Evan Ferguson. Na konečných 3:1 snížil v samotném závěru Wilson. Brighton tak poprvé po dvou a půl letech našel na Straky recept.

Utkání v St. James‘ Parku začne spolu s celou řadou dalších se sobotní šestnáctou hodinou, jako hlavní sudí na něj bude dozorovat Darren England.

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Livramento, Krafth, Burn, Hall - Murphy, Longstaff, Guimaraes, Gordon - Wilson, Isak

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Veltman, Webster, Dunk, Igor - Groß, Gilmour - Buonanotte, Pedro, Adingra - Welbeck

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.85 - 5.06

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Crystal Palace

sobota 16:00

V sobotu se v rámci 37. kola anglické Premier League utká na Molineux Stadium domácí Wolverhampton Wanderers s Crystal Palace. Oba týmy zakončí sezónu v poklidném středu tabulky, Wolves by se ale chtěli vyšvihnout do elitní desítky.

Svěřenci Garyho O'Neila nezažívají zrovna nejpovedenější část sezóny. Z posledních devíti soutěžních utkání vyhráli jediné, a to minulý týden v domácím střetnutí s trápícím se Lutonem. Přišli tak o šanci zahrát si evropské poháry. I přesto mohou jejich fanoušci považovat uplynulou sezónu za úspěšnou. Loni v srpnu byli totiž považováni za možné kandidáty na sestup, tým navíc opustila řada klíčových hráčů a týden před prvním kolem se z klubu rozhodl odejít také trenér Julien Lopetegui.

Pod vedením anglického stratéga ovšem Wolves začali hrát atraktivní útočný fotbal, ve žluto-černých dresech zářila zejména trojice Pedro Neto, Hwang Hee Chan, Matheus Cunha. Kdyby Wolves v této sezóně tolik netrápila zranění, nikdo by se nemohl postupu týmu z West Midlands do pohárové Evropy divit.

Realita je ale jiná, o čemž se přesvědčili také v Crystal Palace. Londýnský celek na jaře opustil velezlušený trenér Roy Hodgson a jeho nástupce Oliver Glasner zpočátku nedokázal sílu Crystal Palace využít. V posledních týdnech se však Eagles nadmíru daří, po překvapivé výhře na Anfieldu proti Liverpoolu totiž uměli porazit silný West Ham a Newcastle, minulý týden pak na svém stadionu přehráli Manchester United a vyhráli vysoko 4:0.

V sobotu bude domácím chybět jen stoper Dawson, hosté přijedou bez zraněného brankáře Johnstonea či záložníka Lermy.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - S. Bueno, Toti, Kilman - Semedo, Doyle, Gomes, M. Lemina, Ait-Nouri - Hwang, Cunha.

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Henderson - Clyne, Richards, Andersen - Munoz, Hughes, Wharton, Mitchell - Olise, Mateta, Eze.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.26 - 3.66 - 2.23

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

West Ham United - Luton Town

sobota 16:00

Zatímco West Ham už de facto přišel o naděje na evropské poháry a zbylé dva zápasy pod vedením Davida Moyese tak může odehrát bez tlaku. Naopak Lutonu jde o hodně, se tříbodovou ztrátou na Nottingham je stále ve hře o záchranu.

Ani jeden z týmů se nicméně nenachází v ideálním rozpoložení. Kladiváři už šestkrát po sobě nedokázali zvítězit, během této série vypadli z Evropské ligy a přišli o šance na pohárovou kvalifikaci pro příští sezonu. Naposledy navíc schytali krutý debakl ve výši 5:0 na Stamford Bridge, na němž se dvěma zásahy podílel i Nicolas Jackson. I vinou toho se po čtyř a půl letech chýlí Moyesovo angažmá ke konci.

Šance Lutonu na záchranu by byly podstatně větší, kdyby začátkem února nevypadl ze své předchozí formy. Ze šestnácti zápasů od té doby vyhrál jediný, k tomu si připsal pár remíz. Jedna z nich se zrodila naposledy s Evertonem, kde skóre otevřel z penalty Calvert-Lewin, za domácí následně srovnával Adebayo. Zajímavým faktem z tohoto utkání je, že ze dvaadvaceti hráčů v základních sestavách bylo hned sedmnáct anglické národnosti.

V soutěžním zápase na sebe tyto dva celky v září narazily poprvé po třiceti letech, dramatické utkání skončilo porážkou domácího Lutonu, který na svém stadionu poprvé nastoupil v rámci Premier League. Po Bowenově trefě ve druhé půli navyšoval Zouma, Andersen sice dal Hatters naději, porážku ovšem neodvrátil.

Domácí budou nadále postrádat zraněné stopery Aguerda s Mavropanosem stejně jako středopolaře Phillipse. Hostům se může vrátit Ogbenne, mimo hru naopak zůstávají Potts s Andersenem.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Coufal, Zouma, Ogbonna, Emerson - Ward-Prowse, Álvarez - Bowen, Paquetá, Kudus - Antonio

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kaminski - Burke, Mengi, Osho - Onyedinma, Lokonga, Barkley, Doughty - Chong, Morris - Adebayo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 4.35 - 3.74

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Burnley FC

sobota 16:00

Tottenham ani Burnley se před vzájemným zápasem nenacházejí v dobré formě a minimálně jeden z nich definitivně přijde o naději na svůj cíl. V případě Spurs jde o Ligu mistrů, u Clarets je to něco ještě zásadnějšího, tedy záchrana.

Ještě před měsícem byli Kohouti na stejném bodovém zisku jako čtvrtá Aston Villa se zápasem k dobru, nyní však, ačkoliv stále mají o utkání méně, ztrácí už sedm bodů. Na vině jsou čtyři po sobě jdoucí nezdary při těžkém losu, nestačili totiž na Newcastle, Arsenal, Chelsea a naposledy ani Liverpool. Na Anfieldu už v první půli poslali domácí do vedení Salah s Robertsonem, po pauze navyšovali Gakpo a Elliott. Spurs ještě vykřesali naději pro závěrečnou čtvrthodinu, góly Richarlisona a Sona ovšem nakonec body nevynesly.

Burnley sice z posledních devíti utkání prohrálo jen dva, bodů ale nesbírá tolik, kolik by ve své situaci potřebovalo. Po vítězství na hřišti Sheffieldu a remíze na Old Trafford mohli učinit důležitý a rozhodný krok proti Newcastlu, utkání se jim ovšem vůbec nepovedlo. Po porážce 1:4 tak ve zbylých dvou zápasech musí zvítězit a zároveň doufat, že Nottingham neboduje a Luton nezíská čtyři body.

Ange Postecoglou nemá co do zdravotního stavu žádné nové starosti, mimo hru však jsou Werner, Davies, Solomon, Sessegnon, Fraser a Udogie. Na straně hostí se na hřiště nepodívají Ramsey, Al-Dakhil, Redmond ani Beyer.

V této sezoně půjde už o třetí vzájemný střet těchto týmů. Zářijový ligový přinesl atraktivní gólové hody, když skóre otevřel Foster. Hattrickem se ale na obratu podílel Son, další zásahy přidali Romero s Maddisonem. Brownihll v závěru už jen korigoval. To pohárový duel v Londýně byl podstatně nudnější, jediný gól v něm vsítil Porro.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario - Porro, Romero, van de Ven, Royal - Bentancur, Bissouma, Maddison - Johnson, Richarlison, Son

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Murić - Assignon, O'Shea, Esteve, Vitinho - Bruun Larsen, Berge, Cullen, Odobert - Foster, Fofana

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 6.41 - 8.50

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Everton FC - Sheffield United

sobota 16:00

V sobotu odpoledne se v Goodison Parku utkají dva týmy z dolní poloviny tabulky Premier League. Everton hostí ve 36. kole Sheffield United, který už má stoprocentní jistotu, že v příští sezoně bude působit v Championship.

S 37 body na kontě získali svěřenci Seana Dycheho o jeden bod více než v minulé sezóně, přičemž do konce ročníku zbývají odehrát ještě dva zápasy. Toffees tak jsou na nejlepší cestě skončit na 15. místě, když na 14. Crystal Palace ztrácí šest bodů. Everton přivítá návrat do Goodison Parku, jelikož tam vyhrál všechny čtyři poslední domácí zápasy, včetně triumfu v Merseyside derby nad Liverpoolem, a od přelomu roku prohrál jen dvakrát z deseti zápasů. Domácí bilance Evertonu proti sobotnímu soupeři Sheffieldu United není příliš dobrá, protože před vlastními fanoušky prohráli pět z posledních sedmi střetnutí s Blades.

Týden poté, co byl potvrzen jeho sestup do druhé ligy po vysokém debaklu 1:5 na hřišti Newcastlu United, utrpěl Sheffield United v posledním utkání s Nottinghamem Forest porážku 1:5, což byla jeho 26. porážka v této sezóně Premier League. Sheffield United už letos inkasoval celkem 100 gólů, což je společně se Swindonem Town, který v letech 1993-94 inkasoval sto gólů během 42 zápasů, nejvíce v jedné sezóně v historii soutěže. Sheffield United prohrál poslední venkovní zápas v každém z posledních čtyř ročníků Premier League a na hřišti Evertonu naposledy uspěl v letech 1992/93, kdy v Goodison Parku vyhrál 2:0.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Tarkowski, Branthwaite, Young - Harrison, Garner, Gueye, McNeil - Doucoure - Calvert-Lewin.

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Foderingham - Bogle, Robinson, Trusty, Osborn - Arblaster, Souza, Hamer - McAtee, Archer, Brereton Diaz.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 5.12 - 7.08

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Brentford FC

sobota 16:00

Už jen o umístění v tabulce a s ním související čest hrají v posledních dvou kolech Bournemouth a Brentford. Ve vzájemném zápase se pokusí fanouškům nabídnout podobné drama jako při prvním střetu.

Tehdy na Community Stadium otevřel skóre Jensen, otočit ovšem dokázali Solanke s Brooksem. Domácí se přesto radovali ze zisku alespoň jednoho bodu, který jim ve třetí minutě nastavení vystřelil Mbeumo.

Cherries se skvělou sérií vyšplhali vzhůru tabulkou a aktuálně už sezonu spíše dohrávají. Na domácí půdě se jim nicméně daří na jedničku, z pěti předchozích duelů vytěžili hned třináct bodů. O posledním dubnovém víkendu přehráli Brighton 3:0, brankami se o to zasloužili Senesi, Unal a Kluivert.

Bees aktuálně prohráli jediný z posledních sedmi zápasů, obrat o body dokázali i týmy jako Manchester United či Aston Villa. Naposledy od zápasu možná očekávali více, doma s Fulhamem ve vyrovnaném utkání remizovali bez branek. Mimo svůj stadion se jim nicméně tolik nedaří, od konce listopadu venku vyhráli jen dva zápasy a v jednom dalším remizovali.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Traver - Smith, Zabarnyj, Senesi, Kelly - Christie, Cook - Semenyo, Solanke, Kluivert - Ünal

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken - Ajer, Collins, Pinnock, Reguilón - Damsgaard, Norgaard, Janelt - Mbeumo, Toney, Wissa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.89 - 3.26

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Chelsea FC

sobota 18:30

V posledním domácím zápase sezóny, který Nottingham Forest čeká v sobotu, kdy na hřiště City Ground přijede Chelsea, jej od jistoty přežití v Premier League dělí už jen jeden bod. The Tricky Trees se díky víkendové výhře 3:1 nad již sestupujícím Sheffieldem United ocitli na pokraji záchrany, zatímco Blues rozdrtili West Ham United 5:0 a mají umístění v první sedmičce i nadále ve vlastních rukou.

Kdysi byl považován za hvězdného chlapce akademie Chelsea a v západním Londýně to pro Calluma Hudsona-Odoie nevyšlo podle představ, ale anglický útočník zažil v dresu Forest renesanci a minulý víkend zazářil na Bramall Lane, kde dal Sheffieldu dvě branky. Soupeře tak odsoudil k sestupu do druhé nejvyšší soutěže, Nottingham naopak velmi přiblížil záchraně v Premier League.

Od svého návratu do Premier League v roce 2022 sice Forest vyhráli v Premier League dva duely v řadě pouze třikrát, ale jejich poslední dvojice zisku tří bodů začala venkovním vítězstvím 3:1 na hřišti Newcastlu United na poslední Boxing Day a následným domácím triumfem nad dalším ligovým titánem, tedy vítězstvím 2:1 nad Manchesterem United.

Poté, co Blues zaslouženě udolali na Stamford Bridge Tottenham Hotspur 2:0, zatloukli poslední hřebík do rakve Kladivářů Davida Moyese. Na vlastním hřišti je totiž porazili 5:0, když se blýskli Nicolas Jackson a Noni Madueke. Chelsea se nachází na sedmém místě tabulky s dvoubodovou ztrátou na Newcastle United a současná pozice jí může stačit k tomu, aby si zahrála Evropskou ligu, pokud Manchester United, který za ní zaostává pouze o skóre, prohraje ve finále letošního ročníku FA Cupu s Manchesterem City, což by znamenalo, že druhé místo v Evropské lize připadne šestému týmu. Vzhledem k turbulentnímu průběhu sezony by nakonec pro Blues byla účast v evropských pohárech velkým zadostiučiněním.

Přes všechny své plodné výkony na Stamford Bridge však Chelsea na cestách nenašla svůj recept na úspěch a po posledních pěti zápasech Premier League na území soupeře míří na City Ground bez výhry a od října neudržela v nejvyšší soutěži mimo domov čisté konto. Blues jsou nyní proti Nottinghamu bez vítězství v posledních třech vzájemných zápasech, přičemž v září na Stamford Bridge padli 0:1 zásluhou Anthonyho Elanga.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Sels - Montiel, Boly, Murillo, Aina - Yates, Danilo - Elanga, Gibbs-White, Hudson-Odoi - Awoniyi.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Petrovič - Gusto, Silva, Badiashile, Cucurella - Gallagher, Caicedo - Madueke, Palmer, Mudryk - Jackson.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.13 - 4.05 - 1.85

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
36
26
5
5
88 : 28
83
2
Manchester City
35
25
7
3
87 : 33
82
3
Liverpool FC
36
23
9
4
81 : 38
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73 : 53
67
5
Tottenham Hotspur
35
18
6
11
69 : 58
60
6
Newcastle United
35
17
5
13
78 : 56
56
7
Chelsea FC
35
15
9
11
70 : 59
54
8
Manchester United
35
16
6
13
52 : 55
54
9
West Ham United
36
13
10
13
56 : 70
49
10
AFC Bournemouth
36
13
9
14
52 : 63
48
11
Brighton & Hove Albion
35
12
11
12
53 : 57
47
12
Wolverhampton Wanderers
36
13
7
16
49 : 60
46
13
Fulham FC
36
12
8
16
51 : 55
44
14
Crystal Palace
36
11
10
15
49 : 57
43
15
Everton FC
36
12
9
15
38 : 49
37
16
Brentford FC
36
9
9
18
52 : 60
36
17
Nottingham Forest
36
8
9
19
45 : 63
29
18
Luton Town
36
6
8
22
49 : 78
26
19
Burnley FC
36
5
9
22
39 : 74
24
20
Sheffield United
36
3
7
26
35 : 100
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (685)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele