PREMIER LEAGUE PREVIEW - 32. KOLO

06.04.2007, 10:24, aktualizováno 07.04.2007, 12:05
Previews
Po dvou pátečních předehrávkách se dnes osmi zápasy dohrává 32. kolo anglické nejvyšší soutěže. Manchester United bude svou vedoucí příčku hájit v Portsmouthu a očekává se prodloužení jeho vítězné série. Totéž platí o Chelsea, která v městském derby změří síly s Tottenhamem...





Bolton Wanderers - Arsenal FC (sobota 00:00)
Manchester City čeká klíčová bitva o záchranu v soutěži, výhra nad Charltonem by znamenala odskočení na devět bodů, porážka nelítostný návrat do sestupového pásma. City v posledních zápasech konečně zabrali a porazili Middlesbrough a Newcastle, aniž by inkasovali. "Alan je dobrý manažer a dal Charltonu opět naději. Byla to dobrá volba. Upřímně si nemyslím, že by na konci sezóny měli být mezi posledními třemi," chválí domácí manažer Stuart Pearce svého kolegu Alana Pardewa. Manchesteru se do sestavy vrací Ireland, nejisté jsou starty Richardse a Hamanna.

Charlton je až na Andyho Reida kompletní a na City od Manchester Stadium bude chtít prodloužit svou sérii neporazitelnosti. Addick z posledních čtyřech zápasů získali deset bodů a na příčky znamenající záchranu ztrácejí jenom jeden bod. "Svůj osud teď mámě ve vlastních rukou. Velikonoční program bude zlomový, tuší Alan Pardew. Charlton naposledy prohrál 10. února na půdě Manchesteru United.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.20 - 3.80
Tip eurofotbal.cz: 02
Birmingham City - Manchester City (sobota 00:00)
Toffees mohou udělat další krok směrem k Poháru UEFA, londýnský Fulham by rozhodně neměl být nepřekonatelnou překážkou. "Máme před sebou další dva těžké zápasy, z nichž chceme vytěžit čtyři body. Proti Aston Ville jsme hráli dobře a do utkání s Fulhamem tak půjdeme plni sebevědomí, hlásí manažer David Moyes, pod jehož vedením Everton zatím vyhrál 74 ligových zápasů. Liverpoolský celek z posledních šesti zápasů získal 11 bodů a v tomto ohledu jsou na tom lépe jenom Tottenham, Manchester United a Chelsea. Na marodce zůstává pouze Tim Cahill.

Fulham je remízovým králem posledních měsíců. Od Vánoc sice prohrál jenom třikrát, jediná výhra ho však stále ponechává v boji o záchranu. "Nechci se bavit o možnosti sestupu, protože vím, že se udržíme, věží manažer Chris Coleman. Nejmladší kormidelník v Premier League se bude muset obejít bez Iana Pearce, Vincenza Montelly, Francka Queudrueho, Clause Jensena a Jimmyho Bullarda.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.40 - 5.50
Tip eurofotbal.cz: 1
Derby County - Fulham FC (sobota 00:00)
Druhý tým tabulky bude mít v městském derby velkou výhodu, Tottenham ve čtvrtek večer hrál svůj zápas Poháru UEFA a na odpočinek tak bude mít necelé dva dny, což by se v pokrčilé fázi sezóny mohlo projevit. "Všechno, co v této fázi můžeme dělat, je vyhrávat, vyhrávat a vyhrávat. Je to velmi náročné období, ale jestli budeme i nadále vyhrávat, budeme úspěšní," věří ve smazání šestibodového manka kapitán John Terry. Chelsea se s Tottenhamem v letošní sezóny střetne již počtvrté a bude mu chtít oplatit podzimní porážku. Případná výhra by byla historicky 50. nad "Kohouty", v honbě za ní ale budou chybět Robben a Essien. Je možné, že manažer Jose Mourinho nechá před úterní odvetou Ligy mistrů některého z hráčů odpočívat.

Tottenha letos na Stamford Bridge remizoval v utkání FA Cupu, teď by tento výsledek rád zopakoval. V minulém kole se londýnskému klubu podařil na něho unikátní kousek, po dvaceti kolech konečně udržel čisté konto. "Máme dobrou šanci na to dostat se znovu do Poháru UEFA přes Premier League, na to se nyní budeme soustředit, říká brankář Paul Robinson. Tottenham ve čtvrtek prohrál v prvním čtvrtfinále Poháru UEFA na půdě Sevilly 1:2, i když po brance Keana rychle vedl. "Nemůžeme teď jenom sedět a přemýšlet nad tou penaltou, která neměla být," vrací se Robinson k důležitému momentu střetnutí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.25
Tip eurofotbal.cz: 1
Chelsea FC - Middlesbrough FC (sobota 00:00)
Rovers ani Villans nesplňují své ambice a zůstávají za očekáváním. Fanoušky Blackburnu může alespoň těšit, že jejich tým není bezprostředně ohrožen sestupem. Aston Villa má na 18. místo k dobru jenom čtyři body, v Ewood Parku se bude muset obejít bez zraněného útočníka Johna Carewa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.05 - 2.50
Tip eurofotbal.cz: 1
Manchester United - Aston Villa (sobota 00:00)
Arsenal si potřebuje napravit reputaci, v minulém kole totiž zaslouženě prohrál na Anfild Road s tamním Liverpoolem 1:4. "Chci skončit třetí, ne čtvrtý. Stále máme vše ve vlastních rukou," říká manažer Arsene Wenger, jehož tým má k dispozici dohrávku k dobru. Zpět na marodku se vrátil Ebou, hrát již naopak budou Gilberto a Aliadiere.

"Kladiváři" výhrou nad Middlesbrough přiživili naděje na záchranu a s poraženeckou náladou nepojedou ani na Emirates Stadium. Na Arsenal totiž umějí, což potvrdili také v podzimním střetnutí. Mimo hru jsou Davenport, Upson a Quashie.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.25
Tip eurofotbal.cz: 02
Liverpool FC - Everton FC (sobota 00:00)
Bolton se v případě bodového zisku může vrátit na pátou příčku, kam se včera posunul Everton. Wanderers v minulém kole ukončili třízápasovou sérii bez bodového zisku, když porazili Sheffield United. Poprvé od začátku února se jim navíc podařilo udržet čisté konto.

Wigan začal pravidelně bodovat doma a body si dokonce přivezl i z Manchesteru City, porážka v Charltonu mu však všechno opět zkomplikovala. Latics mají na sestupové příčky náskok jenom dva body, s pětibodovým by se jim určitě dýchalo lépe a proti Boltonu pro to udělají všechno.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.15 - 2.50
Tip eurofotbal.cz: 1
Reading - Blackburn Rovers (sobota 00:00)
Sheffield a Newcastle před jejich vzájemným soubojem dělí jenom šest bodů. Hůře je na tom domácí tým, který se po včerejší remíze Manchesteru City s Charltonem propadl na sestupovou osmnáctou příčku. "Žiletky" nevyhráli čtyřikrát v řadě a z toho třikrát neskórovaly, absence zraněného kanonýra Hulse se tak projevuje ve větší míře, než se čekalo.

Newcastlu se již vyprázdnila marodka, na které zůstali už jenom Michael Owen a Shola Ameobi. Ani tito dva útočníci tam už ale nebudou příliš dlouh, protože na nejbližší týdny chystají návraty. Newcastle je na tom co se posledních zápasů týče podobně jak Sheffield United, jenom s tím rozdílem, že v posledních čtyřech zápasech neskóroval ani jednou. I díky tomu stále musí bojovat o záchranu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.15 - 2.85
Tip eurofotbal.cz: 02
Portsmouth FC - Wigan Athletic (sobota 00:00)
Readingu se pomalu vzdaluje sen o účasti v Poháru UEFA, po čtyřzápasové sérii bez vítězství ztrácí na šestu příčku již šest bodů. Ani proti rozjetému Liverpoolu to nebudou mít Royals jednoduché. "Z hlediště jsem se na ně koukal už jako malý kluk, moc se na ten zápas těším," prohlásil manažer Steve Coppell.

Liverpool je ve skvělé formě, před týdnem odstřelil Arsenal, v úterý pak jasně přehrál matný Eindhoven. Odveta s PSV je na programu již příští týden, manažer Rafael Benitez na ní ale vzhledem k tříbrankovému náskoku nemusí šetřit žádnou z opor. "Steve odvádí dobrou práci, jsou dobře organizovaní a i teď drží tempo," pochválil Benitez práci svého kolegy. Reds v týdnu přišli o Fabia Aurelia, který si v letošní sezóně už nezahraje podobně jako Luis Garcia.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.90 - 3.20 - 1.90
Tip eurofotbal.cz: 2
Sunderland AFC - West Ham United (sobota 00:00)
Middlesbrough již ztratilo naděje na pohárovou Evropu a nyní se zabývá spíše sestupovými problémy. Proti Watfordu by se jich rádo zbavilo a konečně protrhlo střeleckou mizérii - svěřenci Garetha Southgatea neskóovali ve třech po sobě jdoucích zápasech.

Watford ztrácí na záchranu již jedenáct bodů a jeho působení v Premier League tak bude mít velmi krátký konec. "Sršni" však v minulém kole ukázali, že dokáží držet krok se špičkou, s Chelsea prohráli až brankou z nastaveného času.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.40 - 5.50
Tip eurofotbal.cz: 1
Tottenham Hotspur - Newcastle United (sobota 00:00)
Portsmouth se pokusí ukončit vítěznou šňůru Manchesteru United, jehož fotbalisté si plný bodový zisk odnesli již ze sedmi zápasů v řadě. "Toto je ten nejkompletnější Manchester, proti kterému jsme kdy hráli. Máme dobrou bilanci doma, prohráli jsme tady jenom třikrát," věří manažer Harry Redknapp v sílu skrytou ve Fratton Parku. Redknapp se bude muset obejít bez Glena Johnsona, naopak fit už je Noe Pamarot.

"Rudí ďáblové" ve středu po dlouhé době prohráli, ve čtvrtfinále Ligy mistrů se o to postaral AS Řím. "Za poslední roky se v posledních pěti týdnech o moc nehrálo, teď tomu končně bude jinak," upozorňuje Ryan Giggs na to, že Premier League nemá jasného lídra a suveréna, jako v předchozích sezónách. United mají problémy se zraněními, mimo hru jsou Sylvestre, Neville, Vidič a Park. Návrat do sestavy po šesti zápasech hlásí Evra.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.75 - 1.50
Tip eurofotbal.cz: 2

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com, bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
Shevchenko

MANCHESTER - CHARLTON 2

Doufám, že to bude na Galaxii

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele