Premier League - preview 17. kola: Liverpool - Manchester United

15.12.2023, 10:07, aktualizováno 17.12.2023, 08:50
Previews
Anfield (© AFP)

Magnetem nedělního programu Premier League je večerní šlágr na Anfieldu, kde Liverpool bude usilovat o setrvání na čele tabulky proti Manchesteru United. Mezitím už se může na první místo dostat Arsenal, který hodlá proti Brightonu napravit porážku s Aston Villou. Birminghamský klub chce potvrdit formu na půdě Brentfordu, zatímco WHU hostí Wolves...

West Ham United - Wolverhampton Wanderers

neděle 15:00

West Ham bude muset z evropských pohárů přepnout zpět do Premier League, jelikož v 17. kole hostí Wolverhampton Wanderers. Hammers jsou v probíhající sezoně zatím devátí, jejich sok na ně ztrácí pět bodů a je na třinácté pozici.

West Ham v týdnu stvrdil svůj postup do osmifinále Evropské ligy z první příčky skupiny A, když v závěrečném klání porazil doma Freiburg 2:0. Poslední ligový zápas však byl pro Moyesův výběr hotové peklo. Hammers totiž v městském derby s Fulhamem padli v Creven Cottage vysoko 0:5 a zkazili tím tak dojem z předchozího vítězství na Tottenhamu 2:1. Na defenzivu zatím West Ham trpí, jelikož se třiceti inkasovanými brankami patří v soutěži mezi nejhorší. Více branek dostala jen poslední trojice.

Nejlepším střelcem West Hamu je v probíhající sezoně Jarrod Bowen, jenž má na kontě už devět gólů a v tabulce kanonýrů mu patří čtvrtá příčka. Hned za ním už je v týmovém pořadí český záložník Tomáš Souček se čtyřmi brankami. A to ještě Hammers čekají na uzdravení Michaila Antonia.

Wolves z minulých dvou duelů v lize vytěžili čtyři body, což je pro ně určitě pozitivní počin. Naposledy remizovali 1:1 s Nottinghamem Forest, když se trefil Matheus Cunha, před tím porazili po zásahu Hwang Hee-Chana 1:0 Burnley. V nedávné době má Wolverhampton na kontě i cenný skalp Tottenhamu 2:1. Právě Hwang Hee-Chan je nejlepším střelcem týmu probíhající sezony, na kontě už má osm přesných tref a v celé soutěži je v tomto ohledu na dělené páté příčce. Na marodce mají Wolves momentálně dvojici Joseph Hodge a Jonny, nejistý je ale také stav Pedra Neta a Rayana Ait Nouriho.

West Ham se s Wolves naposledy utkal letos v lednu a pro Hammers to nebyl ideální duel. "Vlci" totiž zvítězili 1:0, když se ve 48. minutě trefil nynější hráč řeckého Olympiakosu Daniel Podence. Poslední střet v Londýně však Hammers vyhráli 2:0.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson - Álvarez, Ward-Prowse - Kudus, Souček, Paquetá - Bowen.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Dawson, Kilman, Toti - Semedo, Lemina, Gomes, Ait Nouri - Sarabia - Cunha, Hwang.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.53 - 3.55

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Brentford FC - Aston Villa

neděle 15:00

Aston Villa neprohrála už osm utkání za sebou ve všech soutěžích. V posledním ligovém kole doplatil na její formu druhý Arsenal a svěřenci Unaie Emeryho se v neděli pokusí prodloužit sérii na hřišti trápícího se Brentfordu.

Brentford je v současné chvíli z formy a v minulém kole padl na půdě posledního Sheffieldu United. O jedinou branku zápasu se postaral ve 46. minutě McAtee. Bees prohráli druhé utkání po sobě a z posledních pěti ligových duelů zvítězili pouze jednou. Pokud se chtějí svěřenci Thomase Franka udržet ve středu tabulky, tak musí začít opět sbírat body. V 17. kole je však čeká třetí Aston Villa, která neprohrála už pět kol a připsala si skalpy Tottenhamu, Arsenalu či Man City.

Na domácí straně nebudou k dispozici Ajer, Dasilva, Henry, Hickey, Jensen, Mbeumo, Schade a Toney.

V táboře Aston Villy vládne euforie. Hosté kosí jednoho favorita za druhým a skvělé třetí místo patří Villans zcela zaslouženě. V posledním ligovém zápase se Emeryho svěřenci vytáhli na Arsenal a doma ho zdolali 1:0. Gunners nedokázali na brzký gól McGinna zareagovat a na výborně připravenou defenzivu soupeře nenašli za celých 90 minut recept. Po Tottenhamu a Man City je Arsenal už třetím velkoklubem, na nějž si Villans v posledních týdnech vyšlápli. Brentford je papírově snadnější soupeř, ale nezapomínejme, že v minulém ročníku s Aston Villou doma remizoval 1:1.

Spoluhráčům v neděli nepomůžou Buendía, Digne, Douglas Luiz, Mings a Traoré.

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken - Ghoddos, Pinnock, Mee, Janelt - Onyeka, Nørgaard, Baptiste - Lewis-Potter, Maupay, Wissa

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Konsa, Carlos, Torres, Moreno - Bailey, Kamara, Tielemans, McGinn - Diaby, Watkins

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.19 - 3.68 - 2.27

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Brighton & Hove Albion

neděle 15:00

Arsenal přivítá ve svém stánku Emirates Stadium v 17. kole Premier League Brighton. Svěřenci kouče Artety se před týdnem propadli na druhou příčku, ale jen o bod za první Liverpool, hosté se po blyštivém startu mírně zhoršili a jsou osmí.

Gunners v týdnu oslavili postup do osmifinále Ligy mistrů z první příčky skupiny B, když na její závěr remizovali na půdě PSV Eindhoven 1:1. Za "kanonýry" se do soupeřovy branky strefil Eddie Nketiah. Pondělní los může do úvodního dvojzápasu play-off této soutěže Arsenalu přisoudit Kodaň, Neapol, Inter Milán, Lazio Řím, PSG, Lipsko či Porto. Na minulý střet v domácí soutěži ale budou chtít Artetovi svěřenci určitě rychle zapomenout, protože ve Villa Parku padli s Aston Villou 0:1 a přišli o vedení v soutěži.

Před tím však Arsenal všechna čtyři ligová klání vyhrál, i když se tedy střetl jen s týmy, které se do souboje o titul zřejmě nezapojí. V letošním ročníku Gunners rozhodně chybí střelec, gólový tahoun týmu, jenž by rozhodoval zápasy. Nejlepšími kanonýry mužstva jsou s pěti brankami Bukayo Saka a Eddie Nketiah. Oproti jiným konkurentům v soutěži nemá Arsenal tak naplněnou marodku, i tak se na ní ale najdou jména jako Elneny, Partey, Timber, Tomiyasu a Vieira.

Brighton začal sezonu snově a chvíli dokonce celou Premier League vedl. Paralelní boje v Evropské lize se však přeci jen na postavení v tabulce domácí soutěže podepsali, i tak můžou zatím Seagulls pomýšlet na postup do evropských pohárů i v příští sezoně, ačkoliv na páté místo už ztrácí sedm bodů. Ve skupině B Evropské ligy to však byla jízda zakončená první příčkou, ačkoliv v úvodních dvou kláních Brighton získal jen bod. V tom posledním porazil 1:0 Marseille. Stejně jako pražská Slavia tak bude na svého osmifinálové soupeře čekat.

V domácí Premier League jsou Seagulls jako na houpačce. V posledním ligovém duelu remizovali doma s nováčkem Burnley 1:1, předtím porazili 2:1 Brentford. Na Chelsea však svěřenci trenéra Roberta Di Zerbiho padli 2:3. Teď se musí obejít i bez několika hráčů, kteří se potýkají s různými zdravotními problémy. Patří mezi ně Enciso, Estupinan, Fati, Lamptey, March a Welbeck.

Poslední vzájemné měření sil mezi Arsenalem a Brightonem proběhlo letos v polovině května na stejném stadionu jako nyní, Seagulls však londýnskou arénu vykradli překvapivě snadno poměrem 3:0. Mezi střelce se ve 36. kole loňské sezony zapsali Julio Enciso, Deniz Undav a Pervis Estupinan. Arsenal tímto zápasem prakticky přišel o šanci na zisk titulu, a tak má Brightonu co vracet.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya - White, Saliba, Gabriel, Zinčenko - Ödegaard, Rice, Havertz - Saka, Jesus, Martinelli.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Veltman, van Hecke, Dunk, Julio - Gross, Dahoud - Bounanotte, Lallana, Adingra - Ferguson.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.72 - 7.24

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Manchester United

neděle 17:30

Derby 17. kola se odehraje na Anfieldu. Liverpool přivítá Man Utd a diváci se určitě mají na co těšit. Současná forma hraje ve prospěch prvního týmu Premier League, který svému odvěkému rivalovi nasázel v posledním vzájemném utkání sedm branek, čímž se postaral o historický příděl mezi těmito dvěma kluby.

Liverpool je v čele Premier League a přemožitele nenašel už devět ligových duelů v řadě. V posledním kole svěřenci Jürgena Kloppa zvítězili na hřišti Crystal Palace 2:1. Domácí tým sice v 57. minutě poslal do vedení Mateta, ale Reds utkání otočili dvěma góly v poslední patnáctiminutovce. Ve čtvrtek ještě tým sehrál zápas v rámci Evropské ligy a na hřišti belgického Royale Union SG prohrál 1:2. Nutno dodat, že měl anglický celek jistotu postupu a do zmíněného duelu nastoupil v hodně nekombinované sestavě, což se projevilo na následném výkonu.

V neděli se Liverpool představí před domácími fanoušky a jeho soupeřem bude Man Utd. Reds mají na svého nedělního soupeře velmi dobré vzpomínky, protože v březnu ho na Anfieldu deklasovali 7:0, čímž se postarali o historický příděl mezi těmito dvěma slavnými kluby. Celku Jürgena Kloppa se vůbec proti Manchesteru dlouhodobě daří a v posledních pěti vzájemných ligových zápasech slavil vítězství hned čtyřikrát. Na domácím hřišti je navíc mužstvo zatím stoprocentní a skóre 21:5 rovněž budí respekt. Pod drobnohledem bude nejlepší střelec Liverpoolu Mohamed Salah, který se proti Rudým ďáblům pravidelně prosazuje.

Domácí budou postrádat několik hráčů. Zranění stále nedoléčili Bajcetic, Diogo Jota, Mac Allister, Matip, Robertson a Thiago.

Man Utd se znovu topí v krizi. V posledním kole svěřenci Erika ten Haga nestačili doma na Bournemouth a po mizerném výkonu zaslouženě prohráli 0:3. Již v 5. minutě otevřel skóre Solanke a po přestávce na něj dalšími góly navázali Billing se Senesim. V úplném závěru ještě nebyl hostujícímu týmu uznán čtvrtý gól. Rudí ďáblové mohli další ligové zaváhání odčinit v Lize mistrů, kde v úterý sehráli klíčové utkání s Bayernem Mnichov. Přesto, že měl německý gigant jistý postup, tak zápas nevypustil a dokráčel si pro těsnou výhru 1:0. Špatný výkon Manchester korunoval jedinou střelou na bránu soupeře. United se tak rozloučili s milionářskou soutěží a skupinu zakončili na posledním místě. Hrozivý je i počet inkasovaných branek, který se zastavil na čísle patnáct.

Hráči Manchesteru si určitě dobře pamatují poslední zápas na Anfieldu, v kterém schytali těžký debakl 0:7. Erik ten Hag však prohlásil, že se jeho svěřenci z tohoto nepovedeného výkonu poučili. "Všichni jsme namotivovaní. Když jedete na Anfield, tak to ani jinak nejde. Víme dopředu, že to bude náročné utkání, ale každý špičkový fotbalista chce přesně takovou výzvu. Máme v paměti, co se stalo v posledním vzájemném zápase a myslím, že jsme se z toho poučili. V neděli to naším výkonem potvrdíme," prohlásil sebevědomě nizozemský stratég na předzápasové konferenci.

Nic to nemění na faktu, že Manchester jde do derby s Liverpoolem v hodně bídné formě a zároveň s řadou absencí. Do zápasu určitě nenastoupí Casemiro, Eriksen, Diallo, Maguire, Malacia, Martínez, Mount a Sancho. Otazník visí i nad starty Shawa, Lindelöfa a Martiala. Trest za žluté karty si zase musí odpykat kapitán Bruno Fernandes, jenž patří k základním pilířům sestavy United. Duel bude řídit sudí Michael Oliver.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Tsimikas - Szoboszlai, Endo, Gravenberch - Salah, Núñez, Díaz

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Wan-Bissaka, Lindelöf, Varane, Dalot - Mainoo, McTominay, Amrabat - Garnacho, Højlund, Rashford

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.67 - 7.74

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Newcastle United - Fulham FC

sobota 16:00

Newcastle ve středu vypadl z Ligy mistrů a šanci na reparát bude mít v domácím zápase proti Fulhamu, který má ale z posledních dvou zápasů úctyhodné skóre 10:0.

Newcastle má za sebou hodně nepovedený týden. Magpies nejdříve nestačili na Tottenham a na jeho hřišti utržili porážku 1:4. Spurs v utkání naprosto dominovali a na branku soupeře vyprodukovali dohromady 23 střel. Ostudnou porážku zmírnil až v 91. minutě Joelinton, který snížil na konečných 1:4. Straky se tak po další ztrátě propadly na sedmé místo.

V týdnu svěřenci Eddieho Howa absolvovali klíčový duel Ligy mistrů proti AC Milán. Anglický tým začal zápas výborně a ve 33. minutě ho poslal do vedení ve formě hrající Joelinton. Po přestávce však došly Newcastlu síly a AC dvěma góly utkání otočilo. Italskému týmu zařídil v 84. minutě tři body a účast v Evropské lize nigerijský záložník Chukwueze. Magpies byli ve skupině smrti blízko postupu, ale nakonec skončili až na posledním místě, což pro tým znamená, že už se v druhé části sezóny v Evropě nepředstaví.

Šanci na reparát bude mít Newcastle v ligovém utkání proti Fulhamu. S tím si domácí v minulé sezóně v obou případech poradili, nicméně současná forma nahrává hostujícímu celku. Na trávník St. James‘ Parku určitě nevyběhnou Anderson, Barnes, Botman, Manquillo, Murphy, Pope, Targett, Tonali a Willock. Nejisté jsou i starty Trippiera a Gordona.

Úplně opačná situace panuje na straně Fulhamu. Cottagers zvládli poslední dva ligové duely na výbornou a skóre 10:0 to jen dokazuje. Nejdříve Whites rozstříleli Nottingham poměrem 5:0. V minulém kole pak stejným výsledkem překvapivě skolili West Ham. Desátému týmu Premier League vyšel už první poločas, v kterém svého soupeře zaskočil třemi góly. V druhém poločase pokračovali svěřenci Marca Silvy ve skvělém výkonu, a nakonec si dokráčeli pro další vysoké vítězství. Pokud mají hosté šanci Newcastle porazit, tak v sobotu k tomu mají velmi slibnou příležitost.

K dobrému výsledku by Fulhamu mohla pomoci i vyprázdněná marodka. Otazník visí pouze nad starty Diopa, Reama a Traoreho.

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Livramento, Schär, Lascelles, Burn - Longstaff, Guimarães, Joelinton - Almirón, Wilson, Isak

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Tete, Bassey, Adarabioyo, Robinson - Cairney, Palhinha - Iwobi, Pereira, Wilson - Jiménez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.81 - 4.04

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Manchester City - Crystal Palace

sobota 16:00

Manchester City hostí v utkání 17. kola Premier League Crystal Palace. Loňský mistr se po několika ztrátách propadl až na čtvrté místo o čtyři body za první Liverpool. Hosté ale jsou až patnáctí a v poslední době mají žalostnou formu.

Citizens v minulém klání konečně dokázali naplno zabrat, po bitvě vyhráli na půdě nováčka z Lutonu 2:1, když se před vyprodaným stadionem trefili Bernardo Silva a Jack Grealish, kteří společně otočili nepříznivé skóre. Před tím si totiž City připsali prohru 0:1 s Aston Villou a hned tři remízy v řadě. Hráli 4:4 s Chelsea, 1:1 s Liverpoolem a 3:3 s Tottenhamem. Díky vítězství z tohoto týdne 3:2 na horké půdě CZ Bělehrad v Lize mistrů díky gólům Micaha Hamiltona, Oscara Bobba a Kalvina Phillipse Guardiolův výběr prošel základní skupinou této soutěže bez ztráty bodu a může se těšit na pondělní osmifinálový los. V úvodu play-off milionářské soutěže mohou City narazit na jednoho za sedmi soupeřů, kteří skončili na druhých místech ostatních skupin. Jsou jimi Kodaň, PSV Eindhoven, Neapol, Inter Milán, Lazio Řím, PSG a FC Porto.

Crystal Palace se opravdu nedaří a na vítězství čeká už od 4. listopadu. V následujících pěti duelech získali Eagles pouze jeden bod za remízu 1:1 na stadionu West Hamu. Poslední dva zápasy skončily prohrami 0:2 s Bournemouthem a naposledy 1:2 s Liverpoolem. Palace trápí poměrně početná marodka, na které je spousta borců jako Odsonne Edouard, Eberechi Eze, Dean Henderson či Rob Holding. Daleko k dokonalosti má ofenzíva, méně branek v probíhající sezoně vstřelil pouze poslední Sheffield United (12), Crystal Palace jich má na kontě 15, což je méně než jedna na zápas.

Poslední vzájemný duel Manchesteru City s Crystal Palace skončil v polovině března těsným vítezstvím pozdějšího mistra 1:0, když rozhodl z penalty Erling Haaland. Právě ten má zdravotní problémy a v sobotu zřejmě bude znovu chybět, dlouhodobě mimo hru je Kevin de Bruyne.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Dias, Gvardiol - Stones, Rodri - Foden, Kovačič - Silva, Álvarez, Grealish.

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Matthews - Ward, Andersen, Guehi, Mitchell - Riedewald, Richards - Olise, Hughes, Schlupp - Mateta.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.41 - 21.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Sheffield United

sobota 16:00

V rámci sobotního programu 17. kola Premier League zavítá Sheffield United na Stamford Bridge londýnské Chelsea. Domácí celek se v letošní sezoně trápí a momentálně je až dvanáctý. To samé však platí o hostech, kteří jsou dokonce poslední.

Z posledních pěti ligových střetů vyhrála Chelsea jediný. Doma porazila 3:2 Brighton, když se dvakrát trefil Enzo Fernández a jednu branku přidal Levi Colwill. Pak však Blues dvakrát prohráli, nejprve na Old Trafford s Manchesterem United 1:2 a naposledy 0:2 na stánku Evertonu. Chelsea se tak nyní nachází blíže sestupovému pásmu než boji o titul, a to poměrně o dost.

Blues trápí ještě k tomu všemu velmi početná marodka, na které se po minulé prohře 0:2 na Evertonu objevil i Reece James, jenž má problém se stehnem. Tu samou obtíž mají ještě Trevoh Chalobah a Ben Chilwell. Nejsou jedinými zraněnými v týmu trenéra Mauricia Pochettina, ten nemůže využít ani další borce jako Chukwuemeka, Fofana, Sánchez či Ugochukwu.

Sheffield United se letos téměř jistě nevyhne boji o záchranu. Loni druhý celek Championship, ve které za sezonu nasázel 73 branek, jich nyní má na kontě pouze 12, což je nejnižší počet v soutěži. Zároveň jsou ale Blades nejhorší i v defenzivě, za 16 zápasů stihli obdržet 41 branek. V minulém kole však přišla po dlouhé době strastí konečně radost, Sheffield dokázal porazit 1:0 Brentford po trefě Jamese McAteeho.

Stejně jako Blues, i Blades mají na své straně spoustu zraněných. Nový trenér Chris Wilder se musí obejít bez Chris Bashama a Johna Egana, které trápí kotník. Potíže se svalovým zraněním mají Daniel Jebbison a Rhys Norrington-Davies. Na marodce jsou také Rhian Brewster či Tom Davies, trest za žluté karty si odpykává Jack Robinson.

Poslední vzájemný střet Chelsea se Sheffieldem United se konal v březnu 2021 v rámci čtvrtfinále FA Cupu, Blues tehdy byli obrovským favoritem a po vlastní brance Olivera Norwooda a trefě Hakima Ziyecha vyhráli 2:0.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Sanchez - Gusto, Disasi, Silva, Colwill - Caicedo, Fernández - Palmer, Gallagher, Sterling - Jackson.

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Foderingham - Bogle, Ahmedhodzic, Trusty, Lowe - Hamer, Vinicius Souza, Brooks - McAtee, McBurnie, Archer.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.79 - 16.80

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Luton Town

sobota 16:00

Bournemouth šokoval v posledním kole Man Utd a třemi góly ho na Old Trafford pokořil. Cherries tak natáhli sérii bez prohry již na pět utkání a v sobotu změří síly s Lutonem, který je naopak z formy.

Výborné výkony domácího týmu trvají už měsíc a v 16. kole Cherries dalším kvalitním vystoupením zmrazili Old Trafford. Man Utd si se svým soupeřem vůbec nevěděl rady a po 73 minutách prohrával už 0:3. Bournemouth navíc ještě přišel o čtvrtý gól, jenž nemohl být v úplném závěru uznán z důvodu hry rukou. Španělský trenér Andoni Iraola tak může být se svými svěřenci maximálně spokojen, jelikož jeho tým nenašel přemožitele v posledních pěti ligových utkáních.

V souboji s Lutonem bude domácímu mužstvu chybět řada hráčů. Do hry nezasáhnou Aarons, Adams, Fredericks, Kelly, Marcondes, Randolph, Scott a Traore.

Během uplynulých týdnů sehrál Luton několik náročných utkání s favority na celkové vítězství v nejvyšší anglické lize. V posledním kole Hatters hostili Man City a proti poslednímu mistrovi Premier League začali famózně. Ve druhé minutě nastavení prvního poločasu poslal Luton do vedení Adebayo. Outsider však jednobrankový náskok moc dlouho neudržel a Citizens po přestávce během tří minut zápas otočili. Svěřenci Roba Edwardse prohráli třetí duel v řadě a s devíti body se nacházejí na osmnácté příčce.

V sobotu spoluhráčům z různých důvodů nepomůžou Burke, Nakamba, Potts a Woodrow.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Smith, Zabarnyi, Senesi, Kerkez - Christie, Cook - Kluivert, Billing, Tavernier - Solanke

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kaminski - Mengi, Lockyer, Bell - Doughty, Mpanzu, Barkley, Giles - Brown, Townsend - Adebayo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 5.02 - 7.80

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Burnley FC - Everton FC

sobota 18:30

Burnley v minulém kole vybojovalo cenný bod na hřišti Brightonu a podobný výsledek by chtělo zopakovat i proti Evertonu, jenž vyhrál poslední tři zápasy a stejný počet utkání neobdržel branku.

Domácí měli v posledním zápase velké štěstí a z půdy Brightonu si nakonec odvezli bod za remízu 1:1. Průběh utkání konečnému výsledku ovšem vůbec neodpovídal. Seagulls si po celý duel udržovali velkou převahu, ale překonat brankáře hostujícího celku se jim povedlo až v 77. minutě. Pro Clarets měl tak bod cenu zlata. Svěřenci Vincenta Kompanyho nadále okupují předposlední místo a v sobotu je nečeká nic lehkého, jelikož na jejich hřiště přijede tři kola neporažený Everton.

Na Turf Moor diváci neuvidí Corka, Fostera, Koleosha a Taylora.

Everton se po odečtu bodů veze na vítězné vlně a v minulém kole to potvrdil doma proti Chelsea. Svěřenci Seana Dycheho podali takticky výborný výkon a favorita porazili 2:0. Toffees poslal v 54. minutě do vedení Doucoure a v 92. minutě pojistil tři body střídající Dobbin. Hosté tak z posledních tří ligových utkání vytěžili 9 bodů a zároveň ani v jednom duelu neinkasovali. Poslední vzájemný zápas s Burnley sehrál Everton na začátku listopadu v rámci EFL Cupu. Toffees v něm potvrdili roli favorita a na domácím hřišti vyhráli jednoznačně 3:0.

V sobotu zcela jistě nenastoupí Alli, Branthwaite a Gueye.

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Trafford - Vitinho, O'Shea, Beyer, Delcroix - Gudmundsson, Berge, Brownhill, Odobert - Amdouni, Rodríguez

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Patterson, Tarkowski, Godfrey, Mykolenko - Harrison, Garner, Onana, McNeil - Doucouré - Calvert-Lewin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.35 - 3.53 - 2.25

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Tottenham Hotspur

pátek 21:00

Nottingham Forest vyzve v předehrávce 17. kola Premier League Tottenham Hotspur. Domácí jsou až na šestnácté pozici pouhých pět bodů nad sestupovým pásmem. Hosté jsou pátí a na čelo ztrácí sedm bodů.

Nottingham už pět zápasů v lize nevyhrál, přičemž během nich získal pouhý bod za minulou remízu 1:1 na Wolves, kterou zařídil Harry Toffolo. Tomu však předcházely čtyři porážky, a to 0:5 s Fulhamem, 0:1 s Evertonem, 2:3 s Brightonem a 2:3 s West Hamem. Poslední ligové vítězství si tak hostitelé zaznamenali 5. listopadu, když 2:0 porazili ve formě hrající Aston Villu.

Tricky Trees se nachází pouhé dvě pozice a pět bodů nad sestupovými pozicemi, tudíž by měli rychle zabrat, aby se rychle nestali součástí záchranářských bojů. Za posledních sedm klání na domácí půdě však Nottingham vyhrál jenom jednou, v dalších třech případech dokázal alespoň remizovat. Na City Ground nyní přijede obtížný sok, proti kterému se tato domácí bilance bude vylepšovat pouze těžko.

Spurs dokázali v minulém klání zlomit nelichotivou sérii ztrát, díky které se v tabulce propadli na pátou pozici. Dokázali totiž porazit 4:1 Newcastle, když se trefili Destiny Udogie, Son Heung-min a dvakrát Richarlison. Před tím totiž Tottenham nevyhrál pětkrát v řadě, přičemž v této sérii pouze jednou remizoval s Manchesterem City 3:3 a hned čtyřikrát prohrál. Šlo o duely s Chelsea 1:4, Wolves 1:2, Aston Villou 1:2 a West Hamem také 1:2.

Pátá výhra v řadě v Premier League nad Nottinghamem by mohla minimálně dočasně snížit odstup od první čtyřky. Spurs v probíhajícím ročníku prohráli méně venkovních ligových duelů než všichni ostatní kromě Liverpoolu, a to jen jeden. Londýnský celek s kohoutem ve znaku se potácí s velkou marodkou, na kterou jsou mimo jiné i hvězdy jako James Maddison, Eric Dier či Ivan Perišić.

Poslední vzájemný duel Nottinghamu s Tottenhamem se odehrál letos v březnu na půdě Spurs, kteří tento zápas zvládli v poměru 3:1. Dvakrát se trefil Harry Kane, jednou Son Heun-min a na druhé straně Joe Worrall.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Turner - Boly, Murillo, Niakhaté - Williams, Yates, Mangala, Kouyaté, Toffolo - Gibbs-White, Elanga.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario - Porro, Romero, Davies, Destiny Udogie - Sarr, Bissouma - Johnson, Kulusevski, Son - Richarlison.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.26 - 4.24 - 1.66

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC
16
11
4
1
36 : 15
37
2
Arsenal FC
16
11
3
2
33 : 15
36
3
Aston Villa
16
11
2
3
35 : 20
35
4
Manchester City
16
10
3
3
38 : 18
33
5
Tottenham Hotspur
16
9
3
4
33 : 23
30
6
Manchester United
16
9
0
7
18 : 21
27
7
Newcastle United
16
8
2
6
33 : 21
26
8
Brighton & Hove Albion
16
7
5
4
33 : 28
26
9
West Ham United
16
7
3
6
26 : 30
24
10
Fulham FC
16
6
3
7
26 : 26
21
11
Brentford FC
16
5
4
7
23 : 22
19
12
Chelsea FC
16
5
4
7
26 : 26
19
13
Wolverhampton Wanderers
16
5
4
7
21 : 26
19
14
AFC Bournemouth
16
5
4
7
21 : 30
19
15
Crystal Palace
16
4
4
8
15 : 23
16
16
Nottingham Forest
16
3
5
8
17 : 28
14
17
Everton FC
16
7
2
7
20 : 20
13
18
Luton Town
16
2
3
11
17 : 32
9
19
Burnley FC
16
2
2
12
16 : 34
8
20
Sheffield United
16
2
2
12
12 : 41
8

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (921)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele