Premier League - preview 16. kola: Tottenham - Newcastle

09.12.2023, 09:01, aktualizováno 10.12.2023, 08:54
Previews
Heung-min Son (© AFP)

Největší pozornost z nedělního programu anglické ligy bude upřena na Tottenham Hotspur Stadium, kde "Kohouti" budou hostit Newcastle, který shodně jako domácí trápí pokles formy. Man City si chce zlepšit náladu na půdě Lutonu, Chelsea se představí na Goodison Parku a odpoledne se hraje rovněž londýnské derby mezi Fulhamem a West Hamem...

Fulham FC - West Ham United

neděle 15:00

Zajímavý souboj 16. kola se odehraje na hřišti Fulhamu. Domácí tým přejel v posledním zápase Nottingham a nyní přivítá devátý West Ham, s nímž již šest utkání po sobě nevyhrál.

Fulham napravil smolný zápas s Liverpoolem a v 15. kole deklasoval Nottingham 5:0. Cottagers prokázali velkou efektivitu a výbornými individuálními výkony se prezentovali hlavně Jimenez s Iwobim, oba vstřelili dvě branky. Fulham tak vylepšil svou bilanci na domácím stadionu Craven Cottage, kde má v současné chvíli na svém kontě čtyři vítězství a tři porážky. Další výhra posunula tým na průběžnou dvanáctou příčku.

Svěřenci Marca Silvy budou chtít určitě uspět i v dalším kole, jenže na jejich hřiště tentokrát zavítá poměrně nepříjemný oponent. Domácí, jak už bylo zmíněno, neporazili West Ham už šest zápasů v řadě, naposledy proti němu slavili výhru v lednu 2014. Na druhou stranu Whites v posledních pěti domácích ligových duelech prohráli jen v jednom případě a hned čtyřikrát získali plný počet bodů.

Domácí tým jde do nedělního utkání se třemi absencemi. Zranění stále nedoléčili Diop, Rodrigo Muniz a Traore.

West Ham zažívá povedené období, nepadl už šestkrát po sobě ve všech soutěžích. V minulém kole si navíc Hammers připsali cenný skalp Tottenhamu. Spurs sice vstoupili do utkání výborně a v 11. minutě je poslal do vedení Romero. Hosté však ovládli druhé dějství a dvěma brankami utkání otočili. Vyrovnávací gól vstřelil anglický útočník Jarrod Bowen, který v letošní sezóně zaznamenal už 9 přesných zásahů a je zaslouženě nejlepším střelcem týmu.

V tabulce venkovních utkáních patří West Ham mezi nejlepší mužstva, z osmi odehraných zápasů vytěžil 13 bodů. Poslední vzájemný mač s Fulhamem se konal na Craven Cottage v dubnu a vítězství Kladivářů 1:0 přisoudil vlastním gólem Reed.

Do zápasu s Fulhamem určitě nenastoupí Antonio. Otazník visí i nad startem francouzského brankáře Alphonse Areoly, jenž stále nedoléčil poraněné zápěstí.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Tete, Bassey, Ream, Robinson - Reed, Palhinha - Wilson, Pereira, Iwobi - Jiménez

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson - Álvarez, Ward-Prowse - Kudus, Souček, Paquetá - Bowen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.47 - 3.01

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Luton Town - Manchester City

neděle 15:00

Menší krize Man City vyvrcholila v minulém kole, kdy svěřenci Pepa Guardioly prohráli 0:1 ve Villa Parku. Hosté si budou chtít spravit chuť na půdě osmnáctého Lutonu, jenž v duelu s Arsenalem přišel o body až v 97. minutě.

Luton sehrál v 15. kole těžký zápas s vedoucím Arsenalem. První poločas dopadl lépe pro favorita, který odcházel do kabin za jednobrankového náskoku. Po přestávce ovšem Hatters vstřelili dva rychlé góly a utkání otočili. Gunners kontrovali v 60. minutě, kdy srovnal Havertz na 3:3. Když už to vypadalo, že Luton vybojuje velmi cenný bod, opět udeřil Arsenal. V 97. minutě využil centr do pokutového území Rice a přesnou hlavičkou rozhodl o vítězství hostujícího týmu.

Svěřenci Roba Edwardse klesli na osmnácté místo a v 16. kole narazí na dalšího giganta - Manchester City. Po Liverpoolu, Man Utd a Arsenalu se jedná už o čtvrtého těžkého soupeře během posledního měsíce. Nutno dodat, že si nováček soutěže vedl v těchto kláních výborně a vždy s favoritem držel krok.

Před domácími fanoušky se z důvodu zranění nepředstaví Andersen, Burke, Kabore, Potts a Woodrow. Nejisté jsou i starty Lockyera, Lokongy a Nakamby.

Krátkodobě tápající Man City v minulém kole padl 0:1 ve Villa Parku. O jedinou branku zápasu se zasloužil v 74. minutě Bailey. Za zmínku rovněž stojí, že Citizens vyprodukovali za 90 minut pouhé dvě střely na branku soupeře, což se jim už hodně dlouho nestalo. Svěřenci Pepa Guardioly nevyhráli poslední čtyři ligová utkání, a proti Lutonu tak mají o motivací navíc. Po karetních trestech se rovněž v sestavě znovu objeví Rodri s Grealishem, z čehož určitě bude mužstvo benefitovat. Statistika vzájemných střetů nám toho moc nepoví, protože poslední duel se uskutečnil v roce 1999, kdy Man City porazil Luton 2:0.

Jedinou potvrzenou absencí na neděli zůstává belgický záložník Kevin De Bruyne. Naopak po drobném zranění by mohl být znovu k dispozici Doku.

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kaminski - Mengi, Osho, Bell - Kaboré, Mpanzu, Barkley, Doughty - Brown, Townsend - Adebayo

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Dias, Aké - Foden, Stones, Rodri, Doku - Álvarez, Silva - Haaland

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 16.10 - 7.29 - 1.20

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Everton FC - Chelsea FC

neděle 15:00

Everton vyzve v utkání 16. kola Premier League Chelsea. Domácí by měli bývali o bod více než hosté, kdyby o 10 nepřišli kvůli trestu. A tak jsou až na sedmnácté pozici, zatím co soupeř je desátý.

Everton přišel o deset bodů kvůli finančním podvodům, a tak se propadl do bojů o záchranu. Toffees se však chtějí posledním třem příčkám hodně rychle vyhnout, jelikož v posledních čtyřech kláních získal devět bodů, což se samozřejmě žádnému přímému konkurentovi z tabulky nepovedlo. Naposledy Everton navíc dokázal porazit letošního účastníka Ligy mistrů Newcastle United, a to jasným poměrem 3:0. o výhře "Karamelek" rozhodli Dwight McNeil, Abdoulaye Doucouré a Beto. Před tím Everton vyhrál 1:0 na Nottinghamu díky McNeilově brance.

Nyní mají Toffees šanci vyhrát tři ligová klání po sobě poprvé od března 2021. V posledních osmi duelech Premier League hraných v neděli však Everton vyhrál jen dvakrát. Nyní navíc měl celek z Goodison Parku kratší čas na regeneraci než londýnský sok. Nejlepším střelcem Evertonu je zatím Abdolaye Doucouré, jenž má na kontě pět branek, což jej v tabulce střelců neřadí nikterak vysoko. "Karamelky" ale i málo inkasují, takže mají téměř vyrovnané skóre 18:20.

Chelsea zažívá na své poměry hodně turbulentní období a v poslední době hodně obměnila kádr. V minulém klání Blues prohráli v anglické klasice s Manchesterem United 1:2, když jejich jediný gól na Old Trafford obstaral Cole Palmer. Před tím však doma zvládli další těžké utkání, když porazili Brighton 3:2. Góly dali Enzo Fernández, Levi Colwill a Enzo Fernández. Pro Blues by ale nyní mohla hrát osobní statistika jejich manažera Mauricia Pochettina, který v posledních dvanácti střetech s Evertonem neprohrál a hned v sedmi případech vyhrál.

Letošní kalendářní rok je pro fanoušky Chelsea obzvlášť těžký. Ti už letos museli skousnout sedmnáct porážek v Premier League, což je více než v letech 2021 a 2022 dohromady. A to je do konce roku čekají kromě duelu v Goodison Parku ještě další čtyři zápasy, takže toto číslo může ještě růst. Naposledy se Blues utkali s Evertonem letos v březnu na Stamford Bridge, kde spolu remizovali 2:2. Góly obstarali na jedné straně João Félix a Kai Havertz, na druhé Doucouré a Ellis Simms.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Young, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko - Harrison, Garner, Gueye, McNeil - Doucouré - Calvert-Lewin.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Sanchez - James, Disasi, Silva, Colwill - Caicedo, Fernández - Palmer, Gallagher, Sterling - Jackson.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 3.77 - 2.38

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Newcastle United

neděle 17:30

V neděli večer se na Tottenham Hotspur Stadium utkají dva týmy s nekonzistentní formou. Domácí svěřenci Angeho Postecoglua po skvělém startu do sezóny získali se začínají propadat tabulkou, zraněními zmítaný Newcaslte pak v minulém kole překvapivě padl na půdě Evertonu.

Tottenham nevydržel v čele tabulky příliš dlouho. Na začátku listopadu o první příčku přišel a od té doby to jde s londýnským klubem z kopce, z posledních pěti ligových zápasů získali jediný bod, a to paradoxně proti nejtěžšímu soupeři, a to obhájcům titulu z Manchesteru City. Mimo to totiž prohráli s dvěma londýnskými kluby, tedy s Chelsea a West Hamem, a s dvěma týmy z West Midlands, a to s Aston Villou a Wolverhamptonem.

Nešťastný z posledních výsledků musí být kromě hráčů i trenér Ange Postecoglou, který do začátku listopadu držel neskutečnou sérii 53 domácích ligových zápasů bez prohry v řadě, jeho šňůra začala ještě na lavičce japonské Jokohamy a udržel ji i po celé své působení ve skotském Celticu. Tottenham ale teď prohrál na domácím stadionu třikrát v řadě.

Svou roli dozajista hrají nepříjemná zranění klíčových hráčů. Od osudového utkání proti Chelsea totiž Spurs chybí dvojice James Maddison - Micky van de Ven, v posledních týdnech se na marodku přidal i například Eric Dier, Manor Solomon či Rodrigo Bentancur, od začátku sezóny pak chybí i Ivan Perišić.

Ještě hůře jsou na tom se zraněnými v Newcastlu. Eddiemu Howeovi chybí hned 12 členů prvního týmu a odráží se to i na výsledcích z posledních týdnů, zejména na venkovních stadionech se Strakám vůbec nedaří. Od drtivé zářijové výhry 8:0 na půdě Sheffieldu totiž fotbalisté Newcastlu venku v lize nevyhráli. Z posledních dvou ligových výjezdů si nepřivezli jediný bod, a to i přestože hráli s papírově jasně slabšími soupeři.

V týdnu dostal mezi třemi tyčemi šanci slovenský reprezentační gólman Martin Dúbravka, jeho první start v lize od května ale neskončil vůbec dobře, v zápase proti Evertonu třikrát kapituloval. Zranění brankářské jedničky Nicka Popea je však vážné, a tak se pravděpodobně Dúbravka dočká dalších zápasů v Premier League. Na lavičce je ale připravený Lorius Karius a zkušený Mark Gillespie.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario - Porro, Romero, Davies, Udogie - Sarr, Bissouma - Kulusevski, Lo Celso, Richarlison - Son

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Trippier, Lascelles, Schär, Livramento - Joelinton, Guimarães, Miley - Almirón, Isak, Gordon

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.94 - 3.24

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Liverpool FC

sobota 13:30

Crystal Palace hostí v rámci utkání šestnáctého kola Premier League Liverpool. Hosté se vyhoupli už na druhou příčku jen dva body za první Arsenal. Domácí jsou aktuálně na čtrnácté příčce s 16 body na kontě.

Crystal Palace už na výhru čeká čtyři zápasy v kuse, ve kterých navíc jen jednou remizoval a jinak prohrával. Naposledy při tom doma nestačil 0:2 na Bournemouth, což je přímý konkurent v tabulce. Remíza 1:1 z venkovního klání s West Hamem se však vzhledem k formě Hammers dá považovat za úspěšný výjezd. Poslední zisk tří bodů si tak Eagles připsali 4. listopadu, když vyhráli na Burnley 2:0 a o góly se postarali Jaffrey Schlupp a Tyrick Mitchell.

Crystal Palace by potřeboval vzkřísit svůj útok, jelikož svěřenci manažera Roye Hodgsona jsou se čtrnácti brankami na kontě druhou nejhorší ofenzivou v soutěži hned za posledním Sheffieldem, který skóroval jedenáctkrát. Špatná forma může být způsobená i marodkou, jelikož mimo hru jsou aktuálně i Eberechi Eze, Rob Holding či Dean Henderson.

Liverpool už má v Premier League na kontě osmi zápasů bez prohry, bez bodu naposledy odešel z duelu s Tottenhamem posledního září, když Spurs vyhráli 2:1. Naposledy si Reds "posvítili" na poslední Sheffield United, který na jeho stadionu porazili díky trefám Virgila van Dijka a Dominika Szoboszlaie 2:0. Kloppův mančaft tak využil výsledkovou bídu Citizens a poskočil na druhou příčku za první Arsenal.

Reds se daří i v Evropské lize, kde naposledy porazili LASK Linec 4:0 a kolo před koncem základních skupin mají již jistý postup z první příčky. Manažer Jürgen Klopp se musí také rovnat s početnou marodkou, na které jsou také Andrew Robertson, Diogo Jota, Alexis Mac Allister či Thiago. Přesto bude Liverpool velkým favoritem zápasu.

Poslední vzájemné klání Crystal Palace s Liverpoolem se odehrálo letos na konci února a skončilo bezbrankovou remízou. I loni v srpnu spolu tyto celky remizovaly, tentokrát 1:1.

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Ward, Andersen, Guehi, Clyne - Hughes, Lerma - Olise, Schlupp, Ayew - Edouard.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Allison - Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Tsimikas - Gravenberch, Endo, Szoboszlai - Salah, Gakpo, Núňez.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.66 - 4.68 - 1.50

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Manchester United - AFC Bournemouth

sobota 16:00

Man Utd odpověděl na porážku s Newcastlem nejlépe jak mohl a ve šlágru vloženého kola zdolal Chelsea 2:. Po třídenní pauze se Rudí ďáblové představí znovu doma, kde je tentokrát čeká čtyři kola neporažený Bournemouth.

Na fotbalisty Manchesteru se po prohraném zápase s Newcastlem valila kritika ze všech stran. Svěřenci Erika ten Haga na situaci zareagovali výborným výkonem a ve šlágru vloženého kola porazili Chelsea 2:1. Utkání se povedlo především skotskému záložníkovi Scottu McTominayovi, který se postaral o obě branky United. Mužstvo si tak připsalo devátou výhru v sezóně a bodově se dotáhlo na pátý Tottenham, na první čtyřku navíc v současné chvílí ztrácí pouze tři body.

V 16. kole se Rudí ďáblové opět představí před vlastními fanoušky a jejich soupeřem bude patnáctý Bournemouth, který od debaklu s Man City chytl formu a z posledních čtyř zápasů získal 10 bodů. Manchester si ale na svého sobotního soupeře věří, jelikož s ním má více než pozitivní bilanci a v minulé sezóně jej v obou vzájemných duelech porazil. Kdybychom se podívali ještě více do minulosti, tak zjistíme, že posledních deset střetnutí vyznívá jasně pro celek z Manchesteru (8-1-1).

Do zápasu určitě nenastoupí Casemiro, Malacia, Eriksen, Manrtínez, Mount a Sancho.

Bournemouth schytal na začátku listopadu debakl od Man City (1:6), ale od té doby se týmu daří více než dobře, což dokládá 10 bodů z posledních čtyř ligových utkání. Ve středu Cherries potvrdili formu proti Crystal Palace, když na jeho půdě zvítězili 2:0. Hosty poslal ve 25. minutě do vedení Senesi a v první minutě nastavení pojistil tři body střídající Moore. Svěřenci Andoniho Iraoly se po sérii dobrých výsledků vzdálili od sestupového pásma a nyní okupují patnácté místo, kde mají 16 bodů. Bournemouth zvítězil proti Man Utd naposled v listopadu 2019.

V sobotu spoluhráčům nepomůžou Aarons, Adams, Fredericks, Kelly, Marcondes, Randolph a Scott.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Dalot, Maguire, Lindelöf, Shaw - McTominay, Mainoo - Antony, Fernandes, Garnacho - Højlund

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Smith, Zabarnyi, Senesi, Kerkez - Christie, Cook - Semenyo, Kluivert, Sinisterra - Solanke

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.42 - 4.91

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Nottingham Forest

sobota 16:00

Jen pár dní po náročných ligových zápasech přichází další kolo anglické nejvyšší soutěže. V sobotním utkání na sebe narazí jedno z příjemných překvapení letošní sezóny, domácí Wolverhampton hraje pod novým trenérem Garrym O’Neilem velmi atraktivním způsobem, a z formy hrající Nottingham Forest, který se pomalu propadá ligovou tabulkou.

V úterý odehráli Wolves podařené utkání proti Burnley, i přes povedený výkon nakonec byli rádi za těsnou výhru 1:0, kterou zařídil Hwang Hee-Chan. Ten patří k tahounům týmu a s 8 brankami je pátým nejlepším střelcem celé soutěže. Při absenci křídelníka Neta se tak domácí spoléhají kromě pevné obrany i právě na korejského reprezentačního útočníka.

V minulém kole vychytal své první čisté konto v Premier League Daniel Bentley a je tak otázkou, zda dostane i tentokrát v brance přednost před stálou brankářskou jedničkou Josém Sá, který by měl být po poranění zad už plně k dispozici.

V brance Nottinghamu se naopak trápí letní posila Odysseas Vlachodimos. Po chybách v zápasech s Brightonem nedokázal udržet čisté konto ani minulý víkend v zápase s Evertonem, který Nottingham prohrál těsně 1:0. V týdnu ale přišla nečekaná demolice na půdě Fulhamu.

Na Craven Cottage šli domácí do vedení po půlhodině hry a o chvíli později to už bylo o dvě branky. Obrana Nottingamu ale skutečně kapitulovala až po poločasové přestávce a trenér Steve Cooper měl po prohře 0:5 nad čím přemýšlet. Vždyť jeho svěřenci se až nebezpečně přiblížili sestupovým příčkám, osmnáctý Luton na Forest ztrácí už jen čtyři body.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Bentley - Dawson, Kilman, Toti - Semedo, Lemina, Gomes, Bellegarde, H. Bueno - Cunha, Hwang

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Vlachodimos - Aina, Felipe, Murillo, Toffolo - Mangala, Sangaré, Danilo - Elanga, Gibbs-White - Wood

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.25 - 4.66

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sheffield United - Brentford FC

sobota 16:00

Nový manažer Sheffieldu Chris Wilder nezažil úspěšnou premiéru a jeho svěřenci doma podlehli favorizovanému Liverpoolu. Další šanci na první body bude mít anglický stratég proti Brentfordu, který v posledním kole padl s Brightonem.

Sheffield sice vyměnil manažera, ale v 15. kole to na body nestačilo. Svěřenci Chrise Wildera přivítali druhý Liverpool a utkání mělo celkem jednoznačný průběh. Hosty poslal do vedení v 37. minutě Van Dijk a tři body potvrdil v 94. minutě Szoboszlai. Blades tak zůstávají na posledním místě se ziskem pouhých 5 bodů. V sobotu se tým představí doma, kam přijede přece jenom přívětivější soupeř v podobě jedenáctého Brentfordu.

Sheffieldu budou scházet Baldock, Basham, Brewster, Davies, Egan, Jebbison, McBurnie a Norrington-Davies.

Hosté v posledním kole prohráli s Brightonem 1:2. Bees vstoupili do duelu výborně a ve 27. minutě otevřel skóre z pokutového kopu Mbeumo. Vedení hostů však netrvalo dlouho, jelikož o čtyři minuty později vyrovnal Gross. Zlepšený výkon potvrdil Brighton v 52. minutě, kdy se trefil Hinshelwood, jehož branka byla v utkání zároveň i poslední. Brentfordu šestá prohra v sezóně tolik neuškodila a v tabulce je nadále na jedenácté pozici, na které má stejně bodů jako desátá Chelsea.

Na hostující straně do zápasu nenastoupí Ajer, Collins, Henry, Hickey, Mbeumo, Schade a Toney.

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Foderingham - Ahmedhodzic, Robinson, Trusty - Bogle, Hamer, Souza, Brooks - Archer, McAtee - Traoré

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Felkken - Roerslev, Pinnock, Mee, Ghoddos - Onyeka, Janelt, Nørgaard, Baptiste - Maupay, Wissa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.74 - 3.89 - 1.78

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Burnley FC

sobota 16:00

Brighton by se rád přiblížil pohárovým pozicím a v sobotu na to bude mít velmi dobrou šanci. Na Amex Stadium totiž zavítá předposlední Burnley, jenž si v minulém kole připsalo již dvanáctou porážku v letošní sezóně.

Brighton v posledním zápase využil domácího prostředí a na Amex Stadium zvítězil nad Brentfordem 2:1. Seagulls sice od 27. minutě prohrávali po trefě Mbeuma, ale ještě do konce prvního poločasu srovnali, když se prosadil Gross. V druhém poločase podali domácí daleko lepší výkon a brzká trefa Hinshelwooda byla ve výsledku i vítězná. Svěřenci Roberta De Zerbiho se po další výhře posunuli na osmou příčku, kde nyní ztrácí 2 body na pohárové umístění. Na získání dalších tří bodů má Brighton velmi reálnou šanci, protože v sobotu přijede na jeho stadion předposlední Burnley.

Seagulls trápí několik zranění. Domácí fanoušci na trávníku určitě neuvidí Encisa, Estupinana, Fatiho, Lampteyho, Marche, Webstera a Welbecka.

Burnley na vysoké vítězství proti Sheffieldu (5:0) nenavázalo a v minulém kole prohrálo na hřišti Wolverhamptonu. O jedinou trefu utkání se postaral ve 42. minutě Hwang-Hee Chan. U Clarets se jednalo o dvanáctou porážku v letošní sezóně a zisk sedmi bodů znamená po patnácti odehraných kolech předposlední místo. Poslední zápas hostujícího týmu s Brightonem se datuje do února 2022 a Burnley v něm tehdy vyhrálo na hřišti soupeře 3:0.

Na straně hostů nebudou k dispozici Cork, Foster a Koleosho.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Hinshelwood, Hecke, Dunk, Groß - Dahoud, Gilmour - Adingra, Pedro, Mitoma - Ferguson

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Trafford - Vitinho, O'Shea, Ekdal, Taylor - Trésor, Berge, Brownhill, Koleosho - Amdouni, Rodríguez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.43 - 6.58

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Aston Villa - Arsenal FC

sobota 18:30

Nečekaný náboj bude mít zápas 16. kola Premier League mezi domácí Aston Villou a Arsenalem. Villans se totiž dostali už na třetí příčku, navíc na první Arsenal ztrácí jen čtyři body.

Výtečný výkon podala Aston Villa v minulém kole, když na domácím stadionu porazila 1:0 úřadujícího mistra Manchester City, který navíc za celý zápas jen dvakrát vystřelil. O jediný gól duelu se v 74. minutě postaral Leon Bailey. Byl to už čtvrtý zápas Villans bez porážky, v této sérii ještě porazili 2:1 Tottenham, 3:1 Fulham a remizovali s Bournemouthem 2:2. Aston Villa se může opřít o svou ofenzivu, kterou má dokonce lepší než její příští sok. Se 34 brankami je v soutěži na děleném druhém místě s Liverpoolem, více branek (36) už nastříleli jen Citizens.

V pohodové formě letos hraje největší ofenzivní hvězda Villans po odchodu Jacka Grealishe do Manchesteru, Ollie Watkins je momentálně s osmi brankami na kontě pátým nejlepším střelcem Premier League. Navíc si připsal ještě šest asistencí. Na marodce Aston Villy jsou momentálně tři hráči, patří mezi ně Emiliano Buendía, Tyrone Mings a Bertrand Traoré. První dva jmenované trápí koleno, posledního svalové potíže.

Arsenal prožívá pod manažerem Mikelem Artetou další skvělý ročník a po loňském druhém místě bude znovu bojovat o titul. Poslední čtyři utkání zvládli Gunners vítězně a nechali tak zapomenout na prohru 0:1 na Newcastlu. Poslední ligový střet Arsenalu však byla pořádná přestřelka, kterou nakonec vedoucí celek soutěže vyhrál na Lutonu 4:3. O vítězství Artetova výběru rozhodl až v 97. minutě Declan Rice. Hovoří se však o tom, zda měl čisté svědomí brankář David Raya.

Gunners mají spolu s Liverpoolem nejlepší defenzivu soutěže, inkasovali pouze 14krát. Na marodce je však rovnou pět borců Arsenalu. Poraněné koleno nepustí na hřiště dvojici Emile Smith Rowe a Jurrien Timber, s lýtkem má potíže Takehiro Tomiyasu a s třísly Fábio Vieira. Svalové zranění limituje Thomase Parteyho.

Poslední vzájemný zápas Aston Villy s Arsenalem se odehrál letos v polovině února v rámci 24. kola minulé sezony. Ve Villa Parku se klání strhlo v přestřelku, které zvládl lépe Arsenal a vyhrál 4:2. Za domácí se trefili Ollie Watkins a Philippe Coutinho, za hosty Bukayo Saka, Oleksander Zinčenko a Gabriel Martinelli, vlastní gól si dal Emiliano Martínez.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Konsa, Carlos, Torres, Digne - Bailey, Kamara, Luiz, McGinn - Tielemans - Watkins.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya - White, Saliba, Gabriel, Zinchenko - Ödegaard, Jorginho, Rice - Saka, Jesus, Martinelli.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.64 - 3.85 - 2.03

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
15
11
3
1
33 : 14
36
2
Liverpool FC
15
10
4
1
34 : 14
34
3
Aston Villa
15
10
2
3
34 : 20
32
4
Manchester City
15
9
3
3
36 : 17
30
5
Tottenham Hotspur
15
8
3
4
29 : 22
27
6
Manchester United
15
9
0
6
18 : 18
27
7
Newcastle United
15
8
2
5
32 : 17
26
8
Brighton & Hove Albion
15
7
4
4
32 : 27
25
9
West Ham United
15
7
3
5
26 : 25
24
10
Chelsea FC
15
5
4
6
26 : 24
19
11
Brentford FC
15
5
4
6
23 : 21
19
12
Fulham FC
15
5
3
7
21 : 26
18
13
Wolverhampton Wanderers
15
5
3
7
20 : 25
18
14
Crystal Palace
15
4
4
7
14 : 21
16
15
AFC Bournemouth
15
4
4
7
18 : 30
16
16
Nottingham Forest
15
3
4
8
16 : 27
13
17
Everton FC
15
6
2
7
18 : 20
10
18
Luton Town
15
2
3
10
16 : 30
9
19
Burnley FC
15
2
1
12
15 : 33
7
20
Sheffield United
15
1
2
12
11 : 41
5

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1157)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele