Premier League po návratu fanoušků vydělala přes 150 miliard korun

15.06.2023, 12:08
Aktuality

Anglická liga po návratu fanoušků na stadiony díky uvolnění koronavirových restrikcí dosáhla v sezoně 2021/22 rekordního zisku 5,5 miliardy liber (téměř 153 miliard korun). Tržby pěti největších evropských soutěží, kam se vedle Premier League řadí i španělská, německá, italská a francouzská liga, vzrostly souhrnně o 10 procent. Uvedla to auditorská a poradenská společnost Deloitte.

Anglická liga za jedno kolo utržila 763 milionů liber (skoro 22 miliard korun), čímž výrazně překonala bilanci z předcovidového ročníku 2018/19, kdy vydělala 585 miliard liber (přes 16,2 miliardy korun).

Největší nárůst příjmů v sezoně 2021/22 zaznamenala francouzská Ligue 1. Její výdělek stoupl o 26 procent na dvě miliardy eur (více než 47,5 miliardy korun). Naopak příjmy italské Serie A klesly o sedm procent na 2,4 miliardy eur (zhruba 57 miliard korun).

"Tato čísla ukazují, že se evropský fotbal vzpamatoval ze svého dosud nejnáročnějšího období. Po zrušení koronavirových restrikcí vedla potlačená poptávka fanoušků k rekordním návštěvám a komerčním příjmům po celé Evropě," uvedl Tim Bridge ze sportovní sekce Deloitte.

Navzdory rostoucím výnosům se provozní zisk ve velkých pěti ligách od sezony 2018/19 snížil o 1,8 miliardy eur (skoro 43 miliard korun), částečně kvůli patnáctiprocentnímu nárůstu mzdových nákladů. Kluby je v budoucnu musí upravit, aby dodržely nové předpisy Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) o udržitelnosti, schválené v roce 2022. Kluby kvůli nim nesmí za své kádry utratit více než 70 procent příjmů.

Autor: ČTK

Komentáře (350)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A La liga ?

Reagovat
fenixLFC

All by itself, English football’s top division now generates €6.4billion (£5.5bn) per year. . Spain’s La Liga, its nearest competitor, only just turned over half of that sum last season.

Reagovat
smazaný uživatel

Dakujem

Reagovat
Kiss Me Polka!

priserny clanek. stacila by misto neho tabulka, kde by byly ligy a jejich trzby po rocich. ale ne misto toho takova neprehledna sracka, kde ani nejsou vypsany vsechny ligy..

Reagovat
kilobyte

To by pak nemohli vynechat La ligu.

Reagovat
RickNash

je to, stejně jako většina věcí tady, převzatá četka, no. a ta vytváří dojem článků tímhle způsobem dost často. spíš mě mrzí, že k tomu pak ČTK nedá ten zdroj, ze kterýho to pracně přeložila, jsou to nezřídka očividně data z nějakýho zajímavýho datasetu.

Reagovat
Kiss Me Polka!

zajimave, ze bundesliga je tak blizko lalize, cekal jsem ze budou spis hned vedle italu. ale teda prekvapilo me, ze spanelsko ma o tolik vetsi matchday revenue nez nemecko (409 vs 254), tam bych to cekal kvuli navstevnosti minimalne podobne

Reagovat
kilobyte

V Německu mají levné lístky, ne?

Reagovat
Uwe háže buly

fotbal pro lidi

Reagovat
kilobyte

A ještě tam míchají zisk, tržbu a výdělek.

Reagovat
Hlahart

Což je úplná klasika

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Mastný Chobot

Understand Tosin Adarabioyo’s set to leave Fulham this summer — as talks about new deal are now over.

Fulham wanted to keep Tosin — but now could be forced to sell to avoid losing him for free when his contract expires next year. Tosin, 100% keen on new chapter.

Neprekvapilo by ma, keby ho Arteta chcel.

Reagovat
JohnnyBravo

Messi efekt, jsem zvědavej na ty výdělky Ligue 1 po jeho odchodu

Reagovat
SunFells

Arsenal have withdrawn their interest in Caicedo

(@garyjacob, @hirstclass)

Reagovat
J0EL

Takze all in for Rice?

Reagovat
Liveral

kterýho nám vyfoukne city

Reagovat
M0rb1D4S

To vůbec nevadí, pokud se vám povede dotáhnout Havertze

Reagovat
J0EL

Reagovat
M0rb1D4S

Arteta ho klidně naučí hrát i DM

Reagovat
Manik...

Reagovat
Liveral

Reagovat
jk

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Nizzie

Reagovat
SunFells

All určitě ne, ale když Zubimendi heroicky odmítá Barcu i nás, tak alternativa Caicedo je k Riceovi možná už moc drahá, pokud WHU chce větší část zaplatit dopředu a neušetříme za Xhakovu náhradu pořízením Gundogana, což teda nikdy moc nevypadalo pravděpodobně. Možná berou jako příležitost pořídit Havertze levněji v červnu pokud si Chelsea potřebuje srovnat knížky a Caiceda risknout řešit později na základě prodejů/obrátit se na ještě jinou alternativu/spokojit se s Parteym v takové roli.

Reagovat
SunFells

[Matt Law] Tony Bloom values Caicedo as high as £120m. Chelsea are currently front runners for his signature and are prepared to offer players in a deal. Arsenal are focused on trying to sign Rice from West Ham.

Možná je to i reakce na toto

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Vůbec mě to nepřekvapuje.

Reagovat
VTID94

Tottenham have made a joint-bid of £50m to Leicester for both Harvey Barnes and James Maddison. Ley biznis man

Reagovat
Zaschrona

To je podobně vtipné/urážející jako vloni ta nabídka na Richarlisona s Gordonem. I kdyby to bylo vymyšlené, Levy z toho nevychází dobře...

Reagovat
jk

Levy do těch jednání vstupuje až o dost později. Zevnitř může nastavovat nějaké limity, ale myšlenka že zvedne telefon a volá Kenwrightovi, že mu pošle za Richarlisona s Gordonem XX£ je asi blbost. A navíc aby to bylo druhý den na twitteru…

Reagovat
Zaschrona

Jasně, věechno chápu, zní to rozumně. Ale vypadá to takhle.

Reagovat
jk

Za Gresalishe 5m + Onomah to byl biz.

Reagovat
VTID94

To bolo ešte lepšie

Reagovat
Busby babes

zkousel nekdo koupit listky na United? 80K ve fronte a pak uz vsechno vyprodane.

Reagovat
vitasrp

Zkoušel a poprvý v životě se mi povedlo na Man United něco koupit.

Reagovat
Busby babes

hajzle!! No co se da delat, musim pockat na dalsi kolo.

Reagovat
wild

ako to funguje?

Reagovat
vitasrp

A na jakej zápas chceš jít? Já toho koupil víc a budu to nabízet, tak bych ti mohl něco pustit.

Reagovat
wild

Na novom EF sa nedaju posielat sukromne spravy?

Ja by som tiez mal zaujem, ak budes mat nieco na predaj na domace zapasy MU Uz sme si o tom pisali zaciatkom roka, aj si mi daval kontakt, len to uz neviem najst, kedze nikde nevidim spravy

Reagovat
vitasrp

Nejdou no, dlpuho tam bylo, že se to zprovozní později a pak ta možnost zpráv úplně zmizela, to je top.

Písni mi na mail vitasrp@centrum.cz a domluvíme se

Reagovat
Mastný Chobot

Arsenal wanted to pay £80m over six years w/ a further £10m in add ons. West Ham viewed the add ons as unrealistic and rejected the first bid. 2nd bid still expected and Rice still keen on Arsenal.

Reagovat
Golasso

Zajímalo by mě, proč tady ty nesmyslné úvodní nabídky typu 30 mega za 130 let a 100 mega v addonech při souběžném vítězství zlatého míče, LM a vydání Half-life 3 furt zkoušíme. Jako chápu, že se nějakým způsobem smlouvá a snažíme se s prodávajícím ve výsledku potkat někde na půl cesty, ale tohle je fakt marnost a nejspíš je to i v mnoha případech kontraproduktivní.

Reagovat
Vopi11

Half-life 3

Reagovat
Zaschrona

Phil McNulty (BBC): The fact that Everton set a self-imposed deadline to clarify the future of chairman Bill Kenwright plus interim boardroom appointments and cannot even meet it shows the complete dysfunction at the heart of the club and why there must be change at the top. Shambolic.

Prý Moshiri začal Kenwrighta přemlouvat, ať nerezignuje... Půlka června, Kenwright je poslední člen vedení, který nerezignoval, 99 % fanoušků chce jeho okamžitý odchod, příchod nového (částečného?) majitele se zas odkládá. Kádr má tak 15 podepsaných hráčů, jsme dál vyšetřování za porušení FFP a Chelsea prý chce Onanu, kterého kvůli nedostatku peněz zřejmě budeme muset prodat... A nový stadion prý nebude připravený na začátku příští sezóny.

Nároky už dávno jsou tak moc nízké, ale i tak vždy Everton dokáže překvapit. Jestli se i z tohohle nějak zas udržíme, jak moc neschopné musí být ostatní kluby?

Reagovat
Kiss Me Polka!

jak hodnotis dyche? za me asi jediny dobry krok vaseho vedeni. ale na druhou stranu tam s nim moc nevidim sanci na nejake obrozeni s hezkym fotbalem, nebo aspon rozvojem tymu, aby se to do budoucna zlepsilo na uroven villy, brightonu..

Reagovat
Zaschrona

V rámci možností rozhodně pozitivně, zachránil to bez posil, bez útočníka a v klíčových zápasech bez krajních beků + ten tým zjevně herně zvedl, výsledkově možná i tolik ne, ale dle advanced stats jsme docela často měli v dost zápasech docela smůlu (nebo totální neschopnost v zakončení).

Hezký fotbal je relativní pojem - pokud zvládne rozvíjet agresivní pressový fotbal, kterým jsme se v některých zápasech prezentovali, myslím, že to může být dobrá cesta, kterou speciálně naši fandové i ocení (často snaha a pořádný skluz Goodison mnohdy rozjede víc než cokoliv jiného ).

Dohromady nám nezbývá nic jiného než přežít do nového stadionu (příští sezonu, asi až v průběhu) + konečně snad už snížit ztráty tak, aby nás to za pár let dostalo z FFP průšvihu. Když se tohle povede, pak nové klubové vedení má ty možnosti relativně velké, z hlediska příjmů bychom s novým stadionem mohli patřit minimálně k čelu zbytku ligy. Pár šikovných přestupů a celý ten klub pak může být zas jinde. Nebo naopak s trochou smůly další ještě majestátnější Sunderland...

Reagovat
Salfovic

Stará dobrá taktika: když na ně nemáš fotbalově, tak je aslespoň pořádně pokopej

Reagovat
Busby babes

https://www.reuters.com/markets/deals/manchester-united-negotiating-exclusivity-with-qatars-sheikh-jassim-6-bln-plus-2023-06-15/

Reuters pisou ze prej Katar.

English football club Manchester United (MANU.N) is negotiating granting exclusivity to the consortium led by Qatar's Sheikh Jassim bin Hamad al-Thani in the talks to sell itself for more than $6 billion, people familiar with the matter said on Thursday.

Glazeri poserou i tohle...

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Serg!o

Stone to zase vyvrací.

Ale táhne se to neskutečně, je mi jasný, že to není kvůli velikosti klubu moc porovnatelny, ale když se člověk podívá jak rychle se prodal Leeds, tak se mi chce brečet.

Reagovat
Hlahart

Nevyvrací. Reuters říká, že se vyjednává exkluzivita. Stones říká, že ještě exkluzivita nebyla domluvena.

Reagovat
Hlahart

obchodování na burze zastaveno, + šejk si dnes založil 92 Holding ltd. v UK. Možná se čeká ještě nějaká další zpráva

Reagovat
Busby babes

jo no, uvidime.

Reagovat
Sandstorm

Od začátku je to pravděpodobné. Dědek byl jenom volavka.

Reagovat
Swarley

Tak spis je jasny, ze Glazeri z toho chteji vydojit co nejvic a to pujde jednoznacne lip pres sejky

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Busby babes

lol ty vzdycky vymyslis jak placnout picovinu

Reagovat
Sandstorm

Pro tebe je píčovina všechno s čím nesouhlasíš nebo je proti tvému přesvědčení takže ano tobě vždy mile rád nějakou píčovinu vymyslím

Reagovat
Busby babes

rict, ze nejbohatsi brit se jmenim asi 20x vetsim nez ten sejk, je jen volavka je proste picovina.

Reagovat
JohnnyBravo

Jeho jmění je 20x větší a i přesto si musí na koupi klubu pujčovat?

Reagovat
kilobyte

Nejbohatší lidi mají většinu bohatství v majetku. Když pak chtějí něco koupit a nebo investovat, tak si na to půjčí, protože je to pro ně výhodnější.

Reagovat
r.mrazik

tak ani ten šejk to nema pod polstarem nebo na sporicim uctu ne?

Reagovat
bobis21

Jakože když si na to půjčí, znamená to že na to nemá? Kolik ti je let?

Reagovat
Busby babes

no a? myslis, ze ma jako 6 miliard liber na sporaku nebo co?

Btw Katarani to zas budou financovat pujckou z QIB.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/ole_was_right/status/1664972227186393088

MUFC is worth 2.8% of INEOS’s annual revenue. Any debt arises because of the present value of money. Poor people work for debt; debt works for rich people. The sooner people realize this, the sooner this moronic level of discourse can end

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Ligter

Reagovat
Hlahart

Tak SJR vypadá, že neuspěje, protože jeho nabídka s sebou nese rizika budoucích právních sporů s minoritáři (nerovné zacházení s akcionáři + porušení povinnosti loajality boardem). Jak jsem psal už před několika měsíci, ta jeho nabídka působila extrémně nepřipraveně a naivně z toho, co se leakovalo.

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Busby babes

jo, tohle jsem videl, ale nikdo relevantni to moc nepise. spis to psali Qatar fanboys co jsem videl. Pise o tom i nekdo z Reuters nebo FT? INEOS takovych akvizic delal hodne, pochybuju, ze by v tomhle neumeli chodit a neco takoveho pripustili.

Caymanske ostrovy, kde jsme registrovani nemaji povinny odkup minoritaru, co jsem cetl.

Reagovat
Hlahart

Jenže Class A je na NYSE

Reagovat
Busby babes

jenze spolecnost registrovana na Caymanech.

Reagovat
Hlahart

No však, vztahuje se na ní oboje

Reagovat
Busby babes

jinak sell out minoritaru je v USA 70 procent, ne?Ted to nemuzu najit, ale tusim, ze jsem nejake takove cislo videl okolo Lex CEZ, tak snad nekecam. Protoze pokud jo, tak Glazerove stejne vlastni jen 69, takze nemusis minoritare vykupovat? Ale je mozny, ze to byla jina zeme a USA ma to cislo mensi

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/SwedishRumble/status/1667168533103489028

What have happened? Reuters has learned of a hedge fund considering legal options if they as minority shareholders are unfairly treated in the takeover (very good article from

@LiamWardProud

and

@NetoStreisand

).

What does the law says? Section 238 of the Caymen Companies Act states that anyone voting against (dissenting to) a merger, has the right to receive "fair value" for their shares. This passage opens up for litigation regarding what is "fair value".

Can this delay a takeover? No, this litigation takes place after a merger is done. Which at least is some good news in the mess this process has become.

Is it relevant to both bidders? No, Ineos offer is not for a merger. As the article states, since "Ratcliffe simply takes control of the club through a bilateral transaction with the Glazers" there is no "deal for Class A shareholders to vote against".

Reagovat
Hlahart

Už jsem chtěl říct, že tímhle pro mě Swiss rumble ztratil jakoukoliv důvěryhodnost, ale koukám, že to je nějaký Sweddish rumble

Reagovat
Busby babes

a proc by tim ztratl duveryhodnost?

Reagovat
Hlahart

Protože to je nesmysl, respektive je to extrémně zavádějící, zkoumat jenom CI právo

Reagovat
JohnnyBravo

Je to tvoje přesvědčení o tom, že nechceš aby to vyhrál Katar, založený jenom na tom, odkud pochází jejich peníze a věcech jako potlačování lidských práv atd. nebo se ti to nelíbí ani po tý sportovní stránce?

Reagovat
Busby babes

vlastne vsechno. Prvne nechci aby nas vlastnil stat. Jakykoliv, i kdyby to melo byt treba Dansko. Proste staty nemaj vlastnit fotbalove kluby. Druha vec je, jaky ten stat je. Kleptokraticka autokracie, postavena na obrim zneuzivani a porusovani lidskych prav. A treti vec je, ze kdyz se kouknu na to, jak ridi PSG, tak nechapu, proc by je nekdo mel chtit do United. v PSG vyhravaji ligu proto, ze maj nejvetsi budget a nejtalentovanejsi kadr a to se proste projevi. Neni tam zadna konkurence v pohledu financi sily zbytku ligy. A i tak to nevyhravaji kazdy rok.

V PL budou jednim z 5 klubu na podobne financi sile, tady to fungovat nebude v PL uz musi byt chytrejsi nez ostatni a delat veci lip. Nic z toho, co predvedli v PSG me nejak nenaplnuje optimismem, ze to bude neco jineho nez Woodward na steroidech.

Reagovat
VTID94

Troy Deeney

“Back in 2013 I scored 25 goals in the Championship. They said that Aston Villa want me, they want me but I have to remove that Blues tattoo or cover it.”

"But my best friend, a Blues guy, told me if I do that we can’t be friends anymore you know."

Reagovat
Miguel19

Welcome, Moises Caicedo.

Tak kolik? 100 mega?

Reagovat
Busby babes

to me pekne naserete. Enzo a Caicedo.

Reagovat
M0rb1D4S

No do zálohy podle všeho chceme 2 hráče. Takže krom Caiceda chtějí dotáhnout ještě Laviu. Akorát že Southampton za něj chce 50 mega, což teda nejsme ochotni zaplatit.

Reagovat
Miguel19

Chelsea are in final negotiations with Stake over becoming new front of shirt sponsors on an initial one year deal. Gambling sponsors banned at the end of the 2025/26 season. Story to follow #cfc

Amíci evidentně k hovnu i v tomhle..

Reagovat
Salfovic

V nejhorším si na dres dáte Boehlyho ksicht.

Reagovat
VTID94

To by súperov vystrašilo viac ako Haka

Reagovat
martin.b

Ti sponzorovali Watford ne ? CL má na tyhle smlouvy docela vliv, což vedení asi odmítlo přijmout viz zprávy o Allianz. Designově další úlet po Three

Reagovat
M0rb1D4S

Je těžší sehnat dobře placený sponzoring, když jim nemůžeš nabídnout klub v Lize mistrů. On třeba ten Allianz, o kterém se tak hodně psalo, nabízel jenom 20 mega ročně, což je polovina toho, co doteď platilo Three.

I když by tohle bylo jenom na jednu sezonu, tak mít na drese společnost spojenou s hazardem je dost na hovno.

Reagovat
Mimalu

Velká bída, nějaké crypto casino se sázkami je fakt totální dno kam až se dá za sponzoringem zajít. Jako bonus i to logo vypadá otřesně. Z laického pohledu (jestli to nastane) mi to připadá jako totální střelba do vlastní nohy, proč bys jako majitel Chelsea chtěl svou fotbalovou značku spojovat s tímto

Reagovat
Talker

Ona je otázka, jaké byly další varianty. Allianz za polovinu?

Ve chvíli, kdy utrácíme stovky milionů za hráče, tak prostě 20 mega bude cítit. To pokryje amortizace+plat za Mudryka+Noniho...

Reagovat
Mimalu

Asi jsem od Amerických businessmanů čekal, že zrovna tuto stránku vodou mít lépe zvládnutou. Sportovní přešlapy mě štvou hodně, ale nějaké pochopení pro to mám. To že jako hlavního sponzora nebudou schopni přivést ani něco trochu slušného mi připadá zvláštní. Ok jsme bez LM, ale jestli z těch normálních firem je nabídka pouze za 20 míčů, tak je někde fakt problém, Arsenal byl bez LM pravidelně a takový případ nezažíval

Reagovat
Miguel19

Tak spíš mi jde o to, že prej takový Everton má 40 mega a Amíci dokáží vyjednat 44 mega? Však i Spurs mají mít 50 mega...

To je vtip od nich.

Reagovat
Talker

Tak Everton měl zrovna tuhle firmu předtím, pokud se nepletu..

Reagovat
VTID94

Arsenal fans? Máte pocit že Rice vážne stojí za tie prachy čo chce WestHam? Nebude to zbytočné naháňanie zase za jedným hráčom? Možno by sa našla porovnateľná ale lacnejšia alternatíva.

Reagovat
Mastný Chobot

Ja neviem o ziadnej. Rice je pre mna presne to, co potrebujeme. Skvely profil, mlady Anglican, lider, silny a atleticky, dobry pod tlakom, vie aj tvorit, zahra obe CM pozicie u nas. Na svoj vek uz je aj velmi skuseny. Pre mna dokonaly hrac momentalne, hoci drahy, ale pokojne moze on byt ten posledny kusok do skladacky.

Reagovat
VTID94

To je aj moj názor že presne hráča ako Rice potrebujete a brutálne by k vám zapadol. Je pravda bola to len otukavacia ponuka od vás. Len medzi tým aby niekto nenabehol a nedal Westhamu to čo si pýta. Ale každopádne držím palce aby to vyšlo

Reagovat
Golasso

Jmenuj jednu porovnatelnou a levnější + dostupnou variantu. Já o žádné nevím

Reagovat
masly008

Reagovat
VTID94

Potom som to nemyslel v zlom. Len že či sa aj počíta stým že Rice nevyjde

Reagovat
Hachim Mastour

Trollíš?

Reagovat
VTID94

Nie normálna otázka. Lebo je to dosť raketa keď ma zmluvu na rok . Ale zase chápem že WestHam si začiatkom leta môže vypýtať viac a čakať.

Reagovat
J0EL

WHU ma opciu na dalsi rok (ak sa nemylim), takze su to 2 roky do konca zmluvy.

Reagovat
VTID94

To som nevedel dík

Reagovat
Hachim Mastour

Pozri čo stojí Bellingham a spol. je to bohužial primeraná čiastka

Reagovat
Nizzie

Za mě taky spíše ano, stojí za ty prachy i za to nahánění. Ve směs to dobře shrnul Chobot, takže to už dále rozvádět nebudu.

Reagovat
Kiss Me Polka!

za me je jednoznacne preplaceny, nevidim na nem zadny wow efekt(vlastne jsem ho nevidel zahrat zapas, kde bych si rekl, ze vycnival jasne nade vsemi), ktery by tu cenu ospravedlnil

Reagovat
Salfovic

Souhlas, navíc oceňuji tvou odvahu, ostatní gunneři tě budou chtít upálit.

Reagovat
Front hell

Ale hovno

Reagovat
Salfovic

Jak hovno, vždyť jste se tu mohli zbláznit, když si BB dovolil napsat, že Caicedo je lepší.

Reagovat
J0EL

Jasne, rovno zblaznit

Reagovat
Salfovic

Původně jsem chtěl napsat posrat, ale na poslední chvíli jsem si vzpomněl na mou pověstnou slušnost.

Reagovat
Swarley

Za chvilku budou chtit link na diskuzi, kde to bylo, tak se tim nenech zmast

Reagovat
J0EL

Zabal to uz radsej. Strasny cringe ides

Reagovat
Swarley

To jsou tvoje speciality, nehazej to na me

Reagovat
jk

Reagovat
Sandstorm

Mufani proč se klub vlastně nezajímá o přestup Rice? Já v něm vidím dlouhodobě hráče, který by pro nás měl význam jako měl na hřišti i mimo něj naposledy Carrick. Takže je to docela škoda ne? Nechat ho jen tak jít do Arsenalu...K tomu přivést toho Mounta a máme zálohu vyřešenou úplně nejlíp.

Reagovat
Front hell

Tak co tady tak čtu tak na léto máte docela omezený budget,než abyste se honili za hráčem s takovou cenovkou.

Reagovat
Hachim Mastour

Podľa bulváru zaujima

Reagovat
Busby babes

protoze je to predrazenej anglan. a nemame budget na to, abychom dali 100 mega za hrace, co neudela moc rozdil.

Reagovat
aep_Ceallach

Ale za jednonohého Brazilce to problém není

Reagovat
Remt

Přesně tak

Reagovat
Dawon

Ze nemame moc penez je samozrejme pravda a hadam ze to je asi taky jediny duvod, proc se o nej ani nepokousime, ale ze by Rice neudelal moc rozdil To je snad trolling ne?

Reagovat
Busby babes

neni. proc by jako mel byt?

Reagovat
Dawon

Protoze by tu nasi zalohu zvedl asi tak o 3 parniky? Dej ho tam misto Eriksena a najednou mas world class zalohu, ktera na papire nemusi zaostavat pomalu za zadnym tymem na svete. Mej tam dal Eriksena a jsi extremne limitovany chodcem, ktery nebrani a v kazdem zapase je v 60. minute zraly na rucnik. Jestli ti tohle neprijde moc jako rozdil, tak teda nevim.

Reagovat
JohnnyBravo

Most distance covered in a PL match (MU only):

1. Bruno 12.26 km

2. Eriksen 12.10 km

3. Eriksen 11.98 km

4. Eriksen 11.91 km

5. McTom 11.84 km

Chodec

Reagovat
Dawon

Nevim co je to za zdroj, ale budu ti verit...nicmene nemyslim, ze nabehane kilometry jsou jedina metrika, podle ktere jde neco takoveho vyhodnotit

Bylo to mysleno spis tak, ze je pomaly, slaby nema skoro zadnou fyzickou intenzitu a nema moc fyzicku, takze kolem 60. minuty bud zacne odpadat a nebo musi dolu. Pokud by nastupoval na poslednich 20-30 minut a snazil se odemykat zatazene tymy, tak to je super, ale pokud je to tvoje jasna varianta do zakladu, tak podle me o tituly hrat nemuzes.

Jakoze snad se tady nebudeme nejak hadat o tom, ze Eriksen po fyzicke strance neni zadny zazrak a jeho prednosti lezi jinde?

Reagovat
JohnnyBravo

Jo chápu jak to myslíš a i pro mě je novej střední záložník priority hned po hrotovým útočníkovi, jen mě vždycky zaráží, jak se z Eriksena dělá neběhavej děděk (mimochodem tuhle statistiku postoval přímo klub na svém IG). Ale samozřejmě to nijak nevyvrací to, co píšeš o té agresivitě, fyzické síle atd. rozhodně by se mi tam líbilo větší zvíře

Reagovat
Busby babes

No a proto chceme misto Eriksena Mounta. Coz dava daleko vetsi smysl, nez pripadne by daval Rice.

Rice bude super pro Arsenal, podle me se jim hodi vic. A az bude super pro ne, tak to neznamena, ze jsme po nem meli jit i my.

Takze pokud chceme nahradu za Eriksena, tak si myslim, ze je Mount daleko lepsi moznost. Je levnejsi, jsou stejne stari a Mount je imho obecne lepsi fotbalista. a Pokud chceme privest nekoho defenzivnejsiho, tak za ty penize je imho lepsi privest Caiceda nez Rice. Pripadne nekoho mladsiho s potencialem byt lepsi za par let, jako treba Lavia.

Reagovat
Dawon

No ja si osobne myslim, ze Rice pod ofenzivnejsim koučem hodne rozkvete i smerem dopredu. Proste Moyes a Southgate asi tuhle stranu jeho osobnosti dost mozna trochu dusi (tohle je ciste moje subjektivni spekulace postavena na nicem).

Zaroven urcite souhlasim, ze pokud mam budget +- 100 mega, tak je urcite nesmysl dat to za jednoho hrace, kdyz to urcite neni ani nejvetsi need toho tymu a jestli pujde sehnat Mount za 50 a k tomu hrot za 50 (plus minus autobus), tak je to urcite lepsi varianta. Ale pokud bych odhlednul od ceny, tak o tech kvalitach fakt moc pochyb byt nemuze.

Ze by byl Mount lepsi fotbalista osobne nesouhlasim, ale prijdou mi ti dva natolik odlisni, ze to ani nema moc smysl srovnavat.

Reagovat
Busby babes

ale ja preci nerikam, ze je Rice spatny. Neni, je to kvalitni fotbalista a pokud do Arsenalu prestoupi (nebo do City), tak bude dobrej/skvelej.

Skvelych fotbalistu je dneska hodne, ale abys byl uspesnej, musis najit takove, co se ti nejvic hodi. A kriterium: je lepsi nez Fred/McTominay/Eriksen a neresit jak zapadne, imho tohle nesplnuje. je to jen muj nazor, ze Mount/Caicedo jsou lepsi varianty pro United.

Reagovat
r.mrazik

jasny

osobne bych teda bral Riceho nez Mounta...

Reagovat
J0EL

Tak Mount ma svojou hrou blizsie k Riceovi ako Caicedo (ten ma ine prednosti), ale neverim, ze by niekto uprednostnil Mounta pred Riceom no

Reagovat
r.mrazik

tak kazdy ma neco

mount mi prisel spis vic smerem dopredu-skoro 10

rice a caicedo spis pod 10

ale je to jedno. stejne se dozvime az po pripadnych prestupech,jak si to sedne

Reagovat
J0EL

Caicedo niekedy este nizsie ako Rice. Povedal by som ze Mount ma najblizsie k 10tke, Rice k CM (resp. box to box) a Caicedo az za nimi nieco ako vysunutejsi DM. Su to ale rozdielni hraci no.

Reagovat
r.mrazik

kazdopadne letosni prestupni okno bude zabavny

Reagovat
Front hell

Reagovat
Kiss Me Polka!

caicedo zahraje skoro vse. podle me by se uplne v pohode adaptoval na pozici rice. ma skvely prehled, techniku i prihravku.

Reagovat
Busby babes

jako ze bych uprednosnil hrace, co byl v Chelsea 2x hracem roku, vyhral s nima LM, kde hral dulezitou roli, je kreativnejsi a zaroven lepsi v presingu nez Eriksen... co je na tom jako divnyho? a to neberu v potaz to, ze stoji polovinu.

Reagovat
J0EL

"je to jen muj nazor, ze Mount/Caicedo jsou lepsi varianty pro United.

Keby si to takto napisal od zaciatku (ze Caicedo je lepsia alternativa pre vas), tak tu taky shitstorm nebude. Ale ty si to proste zhrnul len na to ze Caicedo je lepsi ako Rice a to proste nie je pravda.

Reagovat
Busby babes

ehm, to jako mam u kazdeho prispevku na DISKUZNIM foru psat pokazdy disclaimer: cokoliv napisu, je jen muj nazor? tvl

Reagovat
Busby babes

to proste nie je pravda... ok, takze tvuj subjektivni nazor, ze je Rice lepsi je nejak vic relevantnejsi nez muj subjektivni nazor, ze je to naopak?

Reagovat
J0EL

Moj nazor som podlozil aspon statistikami nizsie. Ty sa opieras len o svoj subjektivny nazor no.

Reagovat
Talker

Já si Rice přál už 3 roky zpátky a myslím, že z něj může být fakt skvělý hráč, na kterém bude mít tým postavený ten střed zálohy a který může být prostě takový základní kámen, který bude držet ten tým pohromadě. Podle mého má vyšší "podlahu", kdy bude stabilně patřit mezi nejlepší DM/CM v lize. Bude z něj něco jako Carrick, Rodri a podobně - výborný hráč, ale nebude něco jako Kante.

Mount má zas podle mého výše strop a může být pro tým hráčem, který jim bude vyhrávat zápasy, který má potenciál být tím, kdo bude pravidelně v TOP10 nejproduktivnějších hráčů ligy, vytvářet haldy šancí, který bude bojovat o trofej nejlepšího hráče ligy a ty nejlepší sezony může být někde na úrovni KdB... Nekončit mu za rok smlouva, tak se nebavíme o prodeji v žádném případě.

Tím neříkám, že to tak bude, ale spíš vidím ten rozdíl v archetypu. Mount je riskantnější volba, která nemusí vyjít, Rice je taková "safe bet".

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Eichel

Reagovat
Busby babes

pokud mame dat takovou palku za zaloznika, tak at je to Caicedo, kterej je daleko lepsi a vic to, co potrebujeme.

Reagovat
Mastný Chobot

To je teda dosť odvážne tvrdenie, že je ďaleko lepší.

Reagovat
avicii

Reagovat
Busby babes

podle me je.

Reagovat
J0EL

a podlozis to aj niecim alebo je to tvoj klasicky "subjektivny" pocit?

Reagovat
r.mrazik

je to jednoduchy,kdyby kupoval arsenal caiceda,tak by pro vas byl lepsi nez rice

takhle to je naopak

je to celkem logicky

Reagovat
Swarley

ted je to tu od nich klasicky Rice hype

Reagovat
Mastný Chobot

Všimol si si, že ten, kto tu niečo tvrdí, je Busby?

Reagovat
J0EL

Vazne to ides znova skusat s akymkolvek argumentom na tohto trolla?

Reagovat
Swarley

Pry argumentem, heh

Reagovat
J0EL

Tiez pravda... tym ty predsa nerozumies

Reagovat
Swarley

Nejdriv by nejaky musel byt a ne jen rozhodnuti na zaklade neobjektivniho pocitu

Reagovat
J0EL

Takze v podstate toto:

Busby babes

16.06.2023 09:29

podle me je.

Reagovat
Swarley

No, a ty se z toho dal v diskuzi jdes posrat a pritom delas to stejný a tvaris se, jaky to neni objektivni argument, parada, konecne jsi na to prisel...

Reagovat
J0EL

pozri sa dole, jelito.

Reagovat
Swarley

Jo, moc ti nejde cteni a domyslis si, co se ti hodi, opravdu uzasna zmena

Reagovat
J0EL

Reagovat
Busby babes

a podle tebe neni. A jak to muzes dokazat, krome sveho subjektivniho nazoru? Kterej je teda uplne ok.

Reagovat
J0EL

No na to su data praveze ked uz nic A to WHU nemal dobru sezonu a naopak Brighton ju mal skvelu.

Len v PL napriklad (minut maju porovnatelne Rice: 3272 vs 3140 Caicedo):

Ball Recoveries 334 vs 248

Clearences 55 vs 25

Interceptions 63 vs 56

Blokcs 15 vs 7

Forward passes 607 vs 545

Arial duels won 37 vs 37

Ground duels won 130 vs 183

Zdroj: squawka.

Chces tam dat este nieco ine na porovnanie? Neviem no, ale vazne mi z toho nijako nepride Caicedo ako lepsi hrac.

Reagovat
Busby babes

asi bych bral v potaz, ze 14. WHU, co celej rok hraje o zachranu bude mit asi vic defenzivnejsich akci nez Brighton, co hral celou dobu o pohary a hraje daleko utocneji, ne? Takze ze ma Rice vetsi mnozstvi defenzivnich akci mi neprijde prekvapive ani trochu.

Ale pokud si ted teda myslis, zes dokazal objektivne ze je Rice lepsi, tak se imho teda dost pletes.

Reagovat
J0EL

No ty si zatial nedal k tomu ale ze absolutne nic, takze naozaj tvoj nazor nie je v nicom validnejsi. Duplom ak si to okrem teba asi ani nikto uz nemysli.

Reagovat
Busby babes

je lepsi v hrani pod tlakem, lepsi v napadani, ma solidni rozehravku a vic nam zaplni diru v tom, co nam chybi.

Je to fuk, 80 mega za nej nedame, ale pokud bych k nam chtel do zalohy privest hrace tak pro me by to poradi bylo: Caicedo, Mount, Rice, bez ohledu na ceny

Reagovat
J0EL

Heh, ja si zas myslim, ze lepsi pod tlakom je Rice (o com svedcia a tie statistky, WHU hral pod tlakom vacsinu cast sezony a vyssiel z toho ako jeden z naj hracov v PL na tom poste), Rice je aj lepsi v rozohravke a podpore utoku. Naopak suhlasim, ze v napadani bude lepsi Caicedo.

Takistko nemam problem s tym, ked to napises ze k vam by sa dany hrac hodil skor. Ale toto si predtym nenapisal.

Reagovat
vodka

Reagovat
vodka

jako u té rozehry to hlavně fakt nechápu, když Rice umí skvěle krátkou rozehru a vyťukání na malém prostoru (v tomhle ho teda dost limituje Souček), tak je skvělý v přenášení hry na delší vzdálenost

Reagovat
J0EL

Reagovat
Kiss Me Polka!

caicedo to zvlada ale taky vyborne. za me teda lepe, protoze ma imo rychlejsi prvni tri kroky a otocku s micem

Reagovat
vodka

Otočku možná rychlejší má, ale mi zase Rice přijde, že líp předvídá. Hlavně se bavíme o hráčích, kdy jeden hrál ve fungujícím systému a druhý v týmu, který se pokoušel 2/3 sezóny hrát jinak než předtím a výsledek byl chaos.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Kiss Me Polka!

to je jedina vec, kterou se u rice utesuju, ze v dobrem tymu bude vypadat lepe. ale nevidel jsem na nem nic special ani za anglii

Reagovat
Hlahart

Ty jo, to mě přijde úplně jako komentář mrazika (?), když přestupoval do Brightonu, a nikdo mu to moc nevěřil, že z něj něco může být

Reagovat
r.mrazik

ja caiceda i alvareze k nam chtel

Reagovat
Hlahart

Však právě. Já mám dojem, že jste se tady o tom, právě s Busbym, dost hádali

Reagovat
r.mrazik

tak to si nepamatuju,ale skoda

tyhle prestupy za malo penez mam rad,kdyz se ten hrac pak chytne...ala chicharito/vidic

Reagovat
Busby babes

v cem?

Reagovat
Kiss Me Polka!

to se absolutne neda porovnavat, oba tymy hrali uplne v jine pozici, jiny system jine vse. a pak taky oba dva v tech tymech maji odlisnou roli...

Reagovat
Mastný Chobot

Chcel som reagovať na mrazika, hanba mi.

Reagovat
Swarley

Ten hype tu jedete uz delsi dobu, toho jsem si vsiml, ale klidne pokracujte

Reagovat
Mastný Chobot

Už od doby, čo sme kupovali Caiceda, nie?

Reagovat
Swarley

Souhlas, preletavost podle aktualnich spekulaci asi nebude nahodna

Reagovat
Mastný Chobot

Indukovaná bludová psychóza, to je termín preto, čím aj s mrazikom evidentne trpíte.

Reagovat
Swarley

Deluded pokrytci, co se za podobne obhajovani moznych prestupu nonstop smali treba kiwwimu, tak bych zase popsal ja vas...

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Swarley

Pozdravuj

Reagovat
Frony

Rice je lepší než Caicedo, bez ohledu na to koho kupujeme.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Frony

Na začátku týdne to vypadalo, že jdeme po obou a věřím, že nikdo nebyl tak mimo, aby psal o Caicedovi, že je lepší než Rice.

Reagovat
r.mrazik

tak hlavne ja to psal ze srandy,ze pro fanousky je vzdy lepsi ten hrac,ktereho kupujes

do diskuze ala je lepsi ronaldo nebo messi se poustet moc nechci

Reagovat
J0EL

Messi

Reagovat
r.mrazik

samozrejme ze messi...ale...no radeji nic

Reagovat
J0EL

Reagovat
Frony

Jasný v pohodě o možná bych byl opatrný s tím kterého kupuje, protože s tím jak vyjednáváme se může stát, že skončí v City. a k té druhé části..Messi

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Mastný Chobot

Prepáč, tak tým tragédom zas ostal len swarley sám

Reagovat
r.mrazik

nic se nedeje. bude hur,az zacne sezona

Reagovat
J0EL

No jeden cas sme Caiceda "kupovali" a taketo nezmysly tu fakt nikto netrieskal.

Reagovat
r.mrazik

to vis ze ne

Reagovat
J0EL

wow, takze ty to myslis vazne Mas aj link? Alebo ides na to "Swarlosovou" primitivnou logikou (ze nieco tresnem a uvidime co bude?)

Reagovat
Swarley

A ejhle, je z toho odkaz na Arteta out, ale pojedete dal, ze to jsou vymysly

Reagovat
J0EL

Arteta out u teba este stale ide hej? Pekne si sa zasekol

Reagovat
Swarley

Ani, jen bohuzel pro tebe, tomuhle se prave rika argument

Reagovat
Swarley

Reagovat
Mastný Chobot

Groteskne smiešni tragédi títo dvaja, povedal by som.

Reagovat
Swarley

Arteta out tu taky nidky nebylo, vsak uz to zname

Reagovat
r.mrazik

povedal by som,ze jste vubec nechytli jak to bylo mysleno

ty tragede jeden

Reagovat
Busby babes

to je zas slet arsenalistu. a to Rice ani nejak nekritizuju, jeste u nich ani neni, ale clovek napise, ze ho do United nechce, protoze si mysli, ze je na trhu lepsi a levnejsi alternativa a muzou se posrat.

Reagovat
Frony

Caicedo není lepší než Rice a s tím levnější bych zatím počkal, je o něj zájem a může se stát, že bude nakonec dražší než Rice.

Reagovat
Busby babes

u ceny vychazim jen z toho, ze by za nej Brighton mel chtit 80. jestli to je pravda, netusim. ale u anglicanu mas obecne trochu prirazku, takze bych tomu veril jako pravdepodobne.

Ad jestli je lepsi... fajn, ty si myslis ze neni, to je ok. Ja si myslim, ze je.

Reagovat
Frony

Já četl za posledních pár dní hodně variant od 80 po 120 tak těžko říct kolik to nakonec bude.

Reagovat
Busby babes

no jasne, klidne mohou jit za stejnou cenu.

Reagovat
r.mrazik

a pritom staci lehke popichnuti...

voni jsou sileny posledni dobou

Reagovat
Busby babes

co presne je jako spatne, ze rikam svuj nazor na zaklade zapasu, ktere jsem videl, kde oba hrali? Caicedo je skvelej v tom, co dela, je press resistant, a v te deep lying CM pozici je asi to nejlepsi na trhu. Enzo je uz v Chelsea a dalsi 3 jsou v Realu.

Reagovat
J0EL

asi to, ze to hovoris na zaklade jedneho zapasu no.

Reagovat
Busby babes

ne. ale whatever. nechapu v cem mate problem, Rice u vas bude dobrej, hodi se k vam imho vic nez k nam. Ateda na tvrzeni, ze je Caicedo lepsi nez Rice mi neprijde nic kontroverzniho, ani to neznamena, ze je Rice spatnej. Fakt ty vase reakce jsou detinsky.

Reagovat
fenixLFC

on niekde pise ze to je na zakalde jedneho zapasu?

Reagovat
Swarley

cteni mezi radky level tisic

Reagovat
bbbauch

Reagovat
J0EL

Reagovat
SunFells

Hlavně nesmyslné.

Reagovat
Frony

Mně to spíš než jako odvážné tvrzení přijde jako úplná pičovina.

Reagovat
Mastný Chobot

No, to má asi bližšie k pravde

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Dawon

Ja taky nutne nerikam, ze chci dat 100+ za jednoho zaloznika v situaci, kdy tech der v tymu je stale spoustu, ale rikat si, ze by nas moc neposunul, mi prijde takovy trochu denial

Reagovat
J0EL

Prekvapive

Reagovat
Dawon

?? si asi uplne nepochopil, co sem napsal, co?

Reagovat
J0EL

Narazal som na to, ze u Busbyho to nie je nic prekavpive.

Reagovat
Busby babes

vsak jen rikam, ze pokud mas alternativu v Caicedovi a kterej ma stat o 20 mega min, je lepsi fit pro to, co chceme hrat, tak je blbost to davat za starsiho a drazsiho hrace, co je imho horsi a jeste ne uplne presne to co, potrebujeme.

Psal jsem to tu nedavno, talentovanych fotbalistu je spousta a vsechny koupit nemuzeme, takze nekteri dobri nebo i vyborni hraci proste pujdou jinam. + je teda vtipny jak se tu sesypali fans Arsenalu, pritom jsem o Ricovi nic spatneho nenapsal.

Reagovat
J0EL

Napisal si ze je horsi ako Caicedo, a to je proste blbost Zmysel by mozno davalo to, ze pre VASE potreby by mohol byt lepsa volba Caicedo, ale toto si tu nenapisal, takze teraz uz len kluckujes

Reagovat
Dawon

Tak napsal si, ze by nas moc neposunul, coz je podle me teda docela dost utok na Ricovy kvality protoze za me by nas posunul velice.

A jako resit vek, kdyz jednomu je 21 a druhemu 24, to mi asi taky neprijde moc relevantni vec U Rice mas aspon obri sanci, ze ti zustane celou karieru, takovy Caicedo muze za 3 roky snit o Realu/Barce

Reagovat
J0EL

Reagovat
Busby babes

je to maximalne utok na to, jak by Rice zapadnul do toho, co imho ETH chce hrat. A to je tak vsechno. zbytek uz jsou nejake vase domnenky a to me uz moc nebavi.

Reagovat
Dawon

dejme tomu me to jen osobne zaskocilo, ale ve finale na to asi nemam natolik silny nazor, abych o tom debatoval pul dne Stejne nakonec nekoupime ani jedno z te dvojice, tak to je fuk.

Reagovat
Busby babes

presne, prijde maximalne nejakej Rabiot zadarmo

Reagovat
Dawon

Asi tak no

Za me velka vyhoda Rice by byla, ze by byl zaroven alternativa ke Casemirovi, takze bysme nebyli uplne v prdeli pokazde, kdyz chybi...pokud by se ale podarilo sehnat nejakou levnou mladsi alternativu k nemu, co by za nim par let rostla, tak k tomu treba ten Mount a uz mi to dava o dost vetsi smysl a hned ma ta zaloha uplne jiny rozmer.

Mount/Eriksen, Case/mlady backup, to uz je za me hodne fajn slozeni. Ale vsechno je to o penezich no, kdyby nas Chelsea nakonec vycukala a Mounta jsme preplatili, tak to je taky dost na prd. Taky otazka, co treba Ten Hag vidi v Mainoovi/Iqbalovi, ale tam to hadam bude zatim spis na hostovacku, ikdyby treba meli v acku budoucnost.

Reagovat
Busby babes

v to celkem doufam, ze se stane. Pokud by byly penize, tak koupit Caiceda a Mounta, coz asi nepujde. Ale tak uvidime no. zatim se s nama spojuji pomerne rozumna jmena, aspon od tech relevantnejsich lidi...

Reagovat
Busby babes

vek neni tak dulezitej,a le porad to jsou 3 roky. Rice se blizi svemu vrcholu, kterej bude tak za 2 roky, takze jeste muze byt lepsi. Caicedo je imho uz ted lepsi a plus ten jeho strop za tech 5 let muze byt jeste daleko vejs. ale taky nemusi.

Reagovat
Frony

Rice může mít strop klidně ve 33 a Ciacedo v 25 tohle je většinou dost individuální.

Reagovat
Busby babes

mluvim obcne, zaloznici vetsinou mivaji vrchol nekde 26-28 let, pak jdou dolu. a zalezi jak rychle jdou dolu a z jak velkeho vrcholu. takze mohou byt skveli i ve 33.

Reagovat
Frony

Budeme si muset počkat a uvidíme, já osobně věřím o něco víc Riceovi, který je zatím určitě lepší, ale úplně top budou podle mně oba.

Reagovat
Talker

Na druhou stranu ten rozdíl 3 let znamená, že kupuješ lídra, kapitána toho týmu, potenciálně svého budoucího kapitána nebo hráče, který je podobně kvalitní, je mladší, ale nemá ani zlomek těch zkušeností.

Já kdybych si měl vybrat, tak kvůli tomuhle beru Rice, protože hráčů, kteří mají kvalitu, ale ne lídrovské kvality máme kotel a můžeš jich koupit kotel. Hráčů, kteří přináší to, co Rice, je strašně málo.

Reagovat
Busby babes

fair enough. to mas pravdu. Na druhou stranu, lidru mame ted docela dost v tymu.

Reagovat
Talker

Tak to je otázka. Rice je prostě lídr na dekádu dopředu, který se může učit od těch seniorních hráčů dále a ve velmi blízké budoucnosti může být kapitán prakticky kdekoliv v Anglii.

Varane, Casemiro a spol budou za pár let končit. Maguireho se zbavíte dost možná letos.

Reagovat
Busby babes

Varane, Casemiro, Bruno, Shaw, Rash, Licha...

Reagovat
Mato178178

Shaw a martinez mi ako lidri velmi nepridu neviem no . A rashford uz vobec

Reagovat
vodka

a přesto Shaw v posledních 2 sezonách lídr je, Rash samozřejmě má taky v kabině velké slovo.

Reagovat
Hlahart

Martinez mi teda ze všech těch jmenovaných přijde jako leader asi úplně nejvíc

Reagovat
Swarley

Reagovat
Front hell

Reagovat
Svatej

Wtf, jsou totálně odlišní tyvole

Reagovat
Svatej

... Ja do toho Livesportu na toho Testera fakt pujdu, tohle je zas nevidanej bug, kterej poslal ten komentář sem.

Reagovat
vodka

Reagovat
Swarley

Jen tak do Arsenalu, vsak to bude kolem 100 mega

100 mega bych za nej nedal, ale tak to ani 80 za Mounta

Reagovat
r.mrazik

jestli dame za Mounta vic jak 50 mega liber,tak jsme blazni

Reagovat
Ligter

cosi už jsem dneska četl o 60 mega

Reagovat
r.mrazik

tak jsme blazni

Reagovat
Ligter

já už si jen tak pokrčím rameny ale neboj, můžeme to vyšponovat klidně i na 80

Reagovat
r.mrazik

cim vys,tim lepe...antony potvrzuje

snad nam bude dobre fandit z vezeni

Reagovat
Ligter

Reagovat
Talker

Já osobně doufám, že se na vás ve výsledku vysere a podepíše novou smlouvu. 50 mega za takového hráče by byl strašný provar, byť teda s rokem do konce smlouvy. Za to chodí s rokem do konce smlouvy o 5 let starší Sterling a nebo Jesus, který není tak dobrý.

Reagovat
Busby babes

porad myslim, ze je nejpravdepodobnejsi, ze zustane.

Reagovat
Talker

Já tomu dávám malou šanci. Ono to vypadá, že nechceme dávat velké smlouvy, Havertzovi prý nabízíme smlouvu s nižším platem, než má teď (čemuž se divit nemůžeme, protože jeho přínos kromě LM byl fakt mnimální a nebýt toho, že Tuchel koupil Lukaka, vyhnal Lukaka a koupil Aubu, tak by byl jen do rotace nejspíš), takže Mountovi nejspíš nenasypeme tolik, co by chtěl.

I když fakt si přeju, abychom to udělali, protože za mě má největší potenciál z těch ofenzivních hráčů u nás.

Reagovat
Dawon

Dost otazka, jak moc na to Mount bude tlacit a jestli bude zajem vice tymu, co by to vysponoval. Jestli budem jedini, kdo nabizi, tak zas asi lepsi 50 nez za rok nic z vasi strany.

Reagovat
Talker

To je otázka, pokud je tam vidina reálné šance, že ho ukecáme k tomu, aby zůstal, tak bych si ho nechal. Minimálně do konce přestupáku, leda by teď v červnu/červenci přišla nabídka těch 60-70.

Reagovat
Dawon

Jo to rozhodne, u nej cekam, ze se to urcite potahne cele leto a bud budete doufat, ze nekdo zpanikari a napali velkou castku a nebo si to rozmysli a zustane.

Reagovat
Svatej

I 60 je provar. Cokoliv pod 80 je provar. Hazarda jsme udali za 100, byl to nepochybně o třídu lepší kopačka, ale o 5 let starší, neměl anglickej pas a inflace se posunula zas dal. I za tech 80 by ve me byla hořkost.

Reagovat
Miguel19

Hazard byl nejlepší hráč ligy a Mount by mu mohl leda tak leštit kopačky...

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Svatej

Což jsem vyjádřil snad dostatečně. Mount je furt špička ligy a Hazard je o třídu lepší. Co chceš vic?

Reagovat
Swarley

Reagovat
Miguel19

Že o třídu lepší fakt nebyl. Minimálně o 3.

Reagovat
Svatej

Tohle přehánění je fakt mor diskuzí. Fajn.

Tak mi prosim pěkně popiš ty rozdíly tříd v příkladech hráčů mezi nimi. Mluvíme tu o třídách, takže čekám fakt výrazný a neoddiskutovatelný kvalitativní rozdily i mezi jednotlivýma hracema / jejich třídama.

Reagovat
Miguel19

Ok přeháním.

Ale Hazard byl hráč, co ti sám pravidelně vyhrával zápasy. Ve čtvrtině zápasů byl MOTM, tahal tým trofejím vlastně ihned po příchodu. Nepatřil mezi špičku, byl on a pak ostatní...

Co zatím dokázal Mount? Top sezonu měl jednu. Teďka už přes rok předvádí total shit.

Chápu, je v nefungujícím týmu, ale stejně. Podle mě mezi ním i Hazardem byl obrovský rozdíl.

Reagovat
Talker

Hele Hazard byl určitě výše, na druhou stranu Mount byl rozhodně mezi TOP3 nejlepšími hráči ve všech 3 sezonách před touto a 2x to vyhrál - za mě zaslouženě.

Ono je vtipný, že za mě jeho nejlepší sezonou byla ta druhá, kdy byl 3. nejkreativnějším hráčem ligy, měl 4. nejvyšší xA, 2. nejvyšší počet key passes a ve spoustě statistik byl v rámci ligy na špičce.

Přitom tady se počítá jako ta nejlepší ta třetí.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

Jop, ale takovych jako on bylo/je v PL kolik, 4? Svyho casu Salah, KDB, Kane a spousta hráčů na ty úrovni vydržela treba pulrok nebo rok ve stylu Bruna , ale kvuli tomu bych ho tam hned nerval

Pod tim uz jsou ti Rashove, Sakove, Sonové, Martinelliove, Brunove a někdo by nesouhlasil, ze tam patří i Mount a ja jsem s tim ok, jenže uroven pod nima uz mam takovy ty Williany, Richarlisony, Diaze a tam dle mýho NEpatří ještě víc

A zas dělat tech urovni 8 pro tu špičku je taky na hlavu, nějaká ta benevolence v tom škatulkování prostě musi bejt, at z toho není bramboračka při porovnávání

Reagovat
Svatej

Plus dole pise Talker no, Hazard mel taky jednu sezonu, kde byl Mountovsky k hovnu

Reagovat
Miguel19

Ale nejsem objektivní. Jak vy máte oblíbeného Mounta, tak jsem měl Hazarda...

Reagovat
Svatej

Reagovat
Eichel

Reagovat
Swarley

80 nikdo neda... Snad...

Reagovat
Svatej

Vlastně v to doufame oba

Reagovat
Swarley

Pri cenovce 80 jo, ale jinak uz se ty predstavy budou rozchazet

Tezko rict, jak je realny, ze by treba nakonec prodlouzil a nebo ze by si to pristi rok vysedel a pak mel volne ruce... Tam ale uz i my riskujeme, ze po nem skoci i nekdo jiny a prodrazi se to na platu, ktery by si určitě mohl vydupat vyssi..

Reagovat
Svatej

Je to tak, ono u tohohle prestupu dost možná nebude spokojenej absolutně nikdo krom Mounta, parchanta vychcanyho

Ja bych si ho rok nechal určitě, 60 mega vezme fanda Chelsea jako krádež, i kdyz je jeho prodej teď racionální krok i za tu cenu..

Reagovat
Swarley

Tam se to cele bude odvijet, jak moc ho potrebujete prodat a jak se vam pripadne podari dalsi prodeje...

Ale uhybat s cenou dolu zrovna nam, kteri stejne vetsinou zaplati cokoliv si prodavajici rekne... A vy prodavat umite, nakonec vam zaplatime 100...

Reagovat
r.mrazik

ja vim,ze jsi jeho velky fanousek,takze tohle chapu

to,co v nem vidis ty,tak ja moc ne

ale jak rikam...chapu to

Reagovat
Talker

Ber v potaz, že hrál s vemenama jako Havertz, Werner a spol, za ním byli Jorginho+Kova/Kante, kteří vytvořili velké hovno, byl jasně nejlepším ofenzivně laděným hráčem 2 roky po sobě u nás a vyhrál 2x POTY.

Oni si všichni pamatují poslední rok, kdy to stálo za hovno, na druhou stranu - tu LM jsme ty předchozí 3 roky z velké části dali díky němu. A že měl na hovno sezonu? To se stává. Hazardova čtvrtá sezona taky stála za vyližprdel.

Uvidíme, budoucnost nám ukáže. Za mě má stále na to být jedním z nejlepších záložníků v PL.

Reagovat
r.mrazik

ja te chapu

jen zrovna ty jmena nejsou zadny kopyta typu soucek,aby se mohlo rikat,ze nejakeho hrace drzeli zpet

mne to prijde takovy "mata" wajb...oblibeny u modraku,ale...

Reagovat
Talker

Hele jak jsem psal...

Statisticky předchozí sezonu jako ofenzivní hráč 21G+A a 6. nejproduktivnější v lize (a k tomu nezanedbatelný přínos do defenzivy).

20/21 2. nejkreativnější hráč v lize, co se týče chances created, k tomu 3. v SCA, TOP6 v xA atd.

Sorry, ale když se podíváš na výkony všech těch hráčů v Chelsea, tak to jsou kopyta na úrovni Součka. Havertz je vyloženej průměrák, Werner byl kopyto se špatným prvním dotykem a Puli na tom nebyl o moc líp a byl furt zraněný. Ziyech zas posílal centry do šestnáctky hlava nehlava.

Za ním Jorginho a Kante/Kova, kteří toho moc vytvořit neuměli.

Fakt je, že ty předchozí 2 sezony to do ofenzivy bylo "buď něco vymyslí Mount nebo wingbeci, jinak nic neuděláme".

Reagovat
r.mrazik

dohadovat se nebudu,tolik zapasu modraku jsem nevidel

ale rikat o kantem,kovacicovi a dalsich,ze jsou na urovni kopytaka soucka...no nevim nevim

tam byla chyba spis jinde,nez v tech hracich...

Reagovat
Talker

Hele realitou je, že prostě Mount byl jediný z těch ofenzivních hráčů, který něco předváděl.

Co se týče těch CM/DM, tak sice kvalitu mají, ale především v posouvání/vyvážení míčů. Ale kreativita je tam mizerná. SCA měli tu předchozí sezonu (21/22) mizernou - všichni kolem 70 SCA za sezonu. Pro porovnání kolem kila jsou hráči jako Tielemans, McGinn, Hendo, Rodri, Gallagher...

xA mají všichni tři dohromady 7.3 za tu sezonu. To je prostě tragédie. Enzo měl za půl roku v týmu ve sračkách 2.4.

Tam prostě je realita, že buď něco vytvořil Mount, wingbeci nebo nikdo.

Reagovat
Talker

Ono to je vidět i na tom, že jakmile se Mountovi přestalo dařit, tak jsme v obrovských sračkách v té ofenzivě a nic nefunguje. Takže jo, stála na něm velká část naší ofenzivy (spolu s wingbeky)

Reagovat
Busby babes

Mount pujde imho za cenu okolo 50-60, pokud pujde.

Reagovat
Swarley

Muzeme doufat

Reagovat
Busby babes

nebo spis, pokud dame vic, tak jsme kokoti. Coz neni nerealny.

Reagovat
Swarley

No prave

Reagovat
VTID94
Reagovat
SunFells

https://streamin.me/v/fa48b51a

Pěkně Baloguna přivítali šulini.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
pingla

Předposlední zápas sezóny hrajeme doma proti Arsenalu. To je fajn, zvednout trofej pro vítěze PL před konkurentem o titul ideálně kdyby bylo před zápasem už rozhodnuto a udělali nám guard of honour

Reagovat
VTID94

veď je ešte len piatok obed a ty už ideš bomby

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Klasika junajtyd fans

Reagovat
jk

Kdes přišel na to, že budou konkurenti o titul?

Reagovat
Salfovic

To bude krásné předkolo LM

Reagovat
Mastný Chobot

In recent weeks Arsenal have overtaken Newcastle for the signing for Moussa Diaby.

Saliba will extend at Arsenal

(@Tanziloic - Tier 1 ) L'equipe

Reagovat
Mastný Chobot

Arsenal want to sign Roméo Lavia and Declan Rice. Arsenal are not that advanced with Lavia but are seen as his most likely next club. [@MiguelDelaney]

Ak sme vzdali Caiceda, tak Lavia by dával zmysel ako náhrada. Inými slovami, Lavia je ďaleko lepší hráč ako Caicedo ofc.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Frony

Reagovat
Svatej

Reagovat
Busby babes

Lavia je super alternativa za Caiceda. Jelikoz neverim, ze Caiceda privedem, tak bych Laviu bral hned.

Reagovat
Mastný Chobot

To nebola narážka na teba

Reagovat
Busby babes

ja vim ze ne. jen jsem chtel rict, ze Lavia bude super at ho podepise kdokoliv. mozna ne hned, ale casem. chytrej prestup.

Reagovat
Mastný Chobot

s tým súhlasím

Reagovat
Frony

Reagovat
Ragnar Lothbrok

taky jednou něco normálního, ne nějaká fantasmagorie

Reagovat
Swarley

Fantasmagorie prijdou, az pripadne tech spekulaci bude vic, tak jak to ted frcite u Rice

Dnes yungovinka, v pristich tydnech realita...

Reagovat
Nizzie

Reagovat
kissak

s námi tak nějak utichly spekulace o Diabym dokonce i ten Veiga zatím moc nevypadá

Reagovat
Nikikrew

https://twitter.com/Arsenal/status/1669656711207206912

Skoda, ze to takto skoncilo. Dalsi sympatak a odchovanec z klubu prec, ale dalo sa to cakat. Dufam, ze sa mu este podari nastartovat karieru v PL i ked to bude chciet odvadzat tvrdu drinu. Dik Ainsley

Reagovat
kissak

šel s výkony dolů a nebo padl v nemilost Artety?

Reagovat
Mastný Chobot

Nedokázal si vybojovať miesto a keď aj párkrát hral, tak to bolo hrozné. Má 25 a nikto vlastne nevie, aký je jeho post a, úprimne, jeho zápasové nasadenie a psychika nie sú na úrovni hráča PL. Na Arsenal bohužiaľ asi nikdy nemal.

Reagovat
kissak

díky

Reagovat
SunFells

Je moc laxní. Myslím že Arteta musí být dost zklamaný protože mimo to takového hráče dřív sháněl a ještě shání.

Reagovat
kissak

je to škoda, takže mu nedokázal dát správné vedení když je to hráč, kterého sháněl?

Reagovat
Ragnar Lothbrok

On spíš myslel typologicky než kvalitativně.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Typologicky hlavně co se týče postů, co zahraje teda.

Reagovat
Busby babes

ted se rozjelo, ze DDG asi odejde... no imho lepsi nez kdyby dostal nejakou delsi smlouvu na 150K+ tydne. i kdyby mel pristi rok chytat Kovar.

Ale zaslouzil by si dustojnejsi odchod, za vsechny ty roky, kdy nas drzel nad vodou. Fotbal se ale posunul a on ne, takze pro nas je cas jit dal.

Reagovat
martin.b

narodit se o 10 let dřív a být součástí té úspěšnější éry, je dnes nejspíš brán jako nejlepší v historii PL. Docela paradox, že produkt španělskýho fotbalu v primetimu tiki taky dojede na to, že je marnej ve hře s míčem

Reagovat
Busby babes

Reagovat
vodka

přitom když do pl přišel, tak byl při rozehře jeden z nejlepších gólmanů. Ale pod tlakem ty chyby dělá. Mně teda víc vadí to, že za ty roky není asertivnější s centrama, přitom před pár rokama mi přišlo, že na tom docela zapracoval... mě jeho odchod mrzet bude, je to velký sympaťák...

Reagovat
Swarley

Reagovat
Neutron

Reagovat
martin.b

@AndyNaylorBHAFC

Chelsea have registered their interest with Brighton in signing Moises Caicedo, but they'll have to pay at least £100m.

Brighton bude hrát tvrdě, obzvlášť s Chelsea, když jim nechce pustit Colwilla Každopádně záloha Enzo, Caicedo a před nimi Nkunku by byl docela slušnej základ pro Pochettina.

Reagovat
Talker

Tak samozřejmě jim nepustíme Colwilla za 30, když chtějí kilo za Caiceda. V tu chvíli má Colwill hodnotu 70.

Reagovat
martin.b

kilo za Caiceda je extrém, ale chtěj se asi trochu zahojit po MacAllisterovi + tu výkonnost po celou sezonu měl fakt dobrou. Colwill má odehráno asi 15 zápasů PL tam by spíš vůbec nemělo být téma ho prodávat, blbý jen je, že na jeho pozici přivedli loni Badiashilea a kdo ví jestli si pořádně zahraje no.

Reagovat
r.mrazik

Colwill za 70, mount za 80

slezte z toho kolotoce

Reagovat
Talker

Tak já to myslím tak, že prostě ve chvíli, kdy chtějí kilo za hráče s jednou sezonou v PL, tak prostě nemůžou očekávat, že jim prodáme Colwilla za 30.

Je to samozřejmě absurdní hyperbola, což jsi mohl poznat díky těm dvěma smajlíkům.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Salfovic

A Havertz asi za 150.

Reagovat
SunFells

Právě tipuju, že se je tím snaží přesvědčit pustit Colwilla.

Reagovat
jk

Mikey Moore podepsal smlouvu. Tohle je super zpráva po těch odchodech mladých talentů zadarmo. A že o něj byl velký zájem…

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele