PREMIER LEAGUE - 8. KOLO

14.10.2006, 16:58, aktualizováno 17.10.2006, 00:01
Komentáře a souhrny
Manchester United otočil ve Wiganu a drží se v čele, ale Chelsea je jen o skóre za ním. Vyhrála v Readingu 1:0, ale přišla o oba zraněné gólmany Čecha a Cudiciniho. Arsenal bez potíží přehrál Watford, naopak Liverpool jen remizoval s Blackburnem. Formu potvrdil Portsmouth, porazil West Ham. Aston Villa remizovala s Tottenhamem, poprvé v sezóně si pár minut zahrál Patrik Berger. Bolton vyhrál v Newcastlu a je už třetí.

Chelsea přišla o oba své brankáře! Už ve druhé minutě opustil stadion v Readingu na nosítkách český gólman Petr Čech, když se střetl s kolenem Stephena Hunta. Pozdější vyšetření odhalilo zlomeninu lebeční kosti. Reprezentační jednička se už podrobila operaci a je v pořádku, nicméně od fotbalu si na nějaký čas odpočine. Trenér Mourinho pak požádal anglickou FA, aby důkladně prozkoumala střet severoirského hhráče s českým gólmanem. V závěrečných minutách navíc Chelsea přišla i o druhého brankáře. Hrůzostrašně vypadající srážku odnesl těžkým otřesem mozku Carlo Cudicini a do branky musel na pár závěrečných vteřin John Terry. To už ale Chelsea hlídala jednogólové vedení, o které se vlastním gólem přičinil Ingimarsson. Kromě toho byly k vidění také dvě červené karty. Jednu viděl domácí Bikey, druhou fotbalista Chelsea John Obi Mikel.

Manchester United si urdžel první místo v tabulce, když otočil zápas ve Wiganu. Od páté minuty sice red Devils prohrávali, ale díky slepeným brankám Vidiče a Sahy strhli vítězství na svou stranu. V nastavení potom pečetil na konečných 3:1 Ole Gunnar Solskjaer.

Na Anfield Road v Liverpoolu ukořistil cenný bod Blackburn. Zaděláno měl dokonce na všechny tři, ale na gól Benni McCarthyho odpověděl první brankou v dresu Reds velšan Craig Bellamy. Pikantní pak na celé záležitosti je, že do Liverpoolu zamířil Ballamy právě z Blackburnu.

Poslední z velké čtyřky Arsenal přivítal doma Watford a na Emirates Stadium proběhlo vraždění neviňátek. Dvě velké šance neproměnil za bezbrankového stavu Tomáš Rosický, a tak se o góly museli postarat jiní. První branku si dali Hornets sami, druhou přidal Henry a na konečných tři nula upravil Adebayor. Arsenal vyhrál už pošesé za sebou, pokud počítáme všechny soutěže a byl u toho také zázračný mladík Theo Walcott, který se poprvé objevil v základní sestavě a odehrál 64 minut.

Poprvé v sezóně prohrál Everton. Že to ale bude zrovnana půdě trápícího se Middlesbrough, to čekal málokdo. Společnou řeč v útoku domácích zdá se našli Viduka a Yakubu. Nigerijský forvard poslal domácí z penalty do vedení a v 65. minutě mohl skóre ještě vylepšit. Brankář Howard ho však napodruhé z pokutového kopu vychytal. Druhý gól tak přidal o šest minut později Australan Viduka. Jeho krajan v dresu Tofees Tim Cahill už jen snížil na konečných 2:1.

První body venku získal Sheffield United. Na City of Manchester Stadium, kde se bude hrát za rok finále Poháru UEFA nedokázali trefit ani hosté ani domácí. Některé série končí jiné pokračují. Jako třeba ta West Hamu United. Hammers už popáté z osmi kol prohráli a ocitli se tak na sestupovém osmnáctém místě. Ve Fratton Parku v Portsmouthu popravili londýnský klub dva slavní kanonýři minulosti. Nwaknkwo Kanu a Andy Cole pomohli kouči Harry Redknapovi zvítězit nad bývalým klubem.

Ani v Newcastlu zatím nejsou spokojeni s výkony svého mužstva. Další porážku Magpies viděl jejich vlastní St.James' Park. Nadupaný Allardycův Bolton vyhrál zásluhou dvou slepených branek El Hadjiho Diouffa 2:1 a posunul se na třetí místo hned za dvojici Manchester, Chelsea.

Co nejdříve asi bude chtít zapomenout na poslední zápas kolumbijský útočník Aston Villy Juan Pablo Angel. V zápase s Tottenhamem totiž neprve neproměnil penaltu a vzápětí si vstřelil vlastní gól. To vše za situace, kdy soupeř hrál o deseti bez vyloučeného Caluma Davenporta. Alespoň bod pak pro Villu zachraňoval devět minut před koncem Gareth Barry. To už byl na hřišti i bývalý český reprezentant Patrik Berger, který v 77. minutě vystřídal Simona Daviese. Další Čech Milan Baroš hrál od začátku, ale v 65. minutě byl vyměněn Agathem.

Pondělní dohrávka pak potvrdila mizérii Charltonu Athletic, který z osmi zápasů sedmý prohrál, pátý v řadě a zůstal tak přikovaný k poslednímu místu tabulky. Na hřišti Fulhamu držel hodinu bezbrankový stav a dokonce zatlačil soupeře do defenzívy, jenže v 59. minutě na hřiště přišel dánský záložník Claus Jensen, po zranění poprvé v sezóně, a ani ne za deset minut rozhodl. Nejprve centrem z přímého kopu připravil první gól pro Briana McBrida a dvě minuty nato po individální akci sám přidal druhý. Hosté sice brankou reprezentanta Darrena Benta zdramatizovali závěr, srovnat už však nedokázali.


Tabulka:
1. Manchester United861117:519
2. Chelsea FC861113:419
3. Bolton Wanderers85219:417
4. Portsmouth FC851212:316
5. Arsenal FC742111:414
6. Aston Villa835010:514
7. Everton FC834113:813
8. Reading84139:813
9. Blackburn Rovers83329:1012
10. Fulham FC833210:1312
11. Liverpool FC83239:911
12. Manchester City82336:99
13. Middlesbrough FC82248:138
14. Tottenham Hotspur82245:108
15. Newcastle United82157:127
16. Sheffield United81344:106
17. Wigan Athletic71247:115
18. West Ham United81256:125
19. Watford FC80447:134
20. Charlton Athletic81076:153



Autor: Jiří Fišara

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
PJ

Nepatří to trošku jinam?

Reagovat
smazaný uživatel

sry, nevšiml jsem si, že má Německo preview

Reagovat
smazaný uživatel

Zase vlastnak. Kto by to "cakal" ?

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, ten Islanďan je pro branku Readingu nebezpečnější, než Drogba s Shevou dohromady...

Reagovat
HOST*

chelsea nema zadny poradny utocniky musej si davat vlastnaky drogba je idiot a sheva se trapi

Reagovat
HOST*Ashley

To bych souhlasil, i kdyby Chelsea vyhrála ligu, tak na ligu mistrů podle mého názoru prostě nemají, zase tak dobří, jak to z nich dělají prostě nejsou, a podle mého názoru to prostě někdy s Chelsea trochu přehánějí, protože je to podle mého názoru trochu přehnané, v Anglické lize je velká konkurence, ale konkurence je tak se 4 kluby, další kluby jsou potom už slabší a body jsou samozřejmost pro Chelsea, ale takové výkony, i když vyhrajou 1:0, tak na takový zápas bych nešel, když dají jeden gol a pak šetří síly a brání, radši kdyby hráli krásný fotbal a nebyli tak úspěšní, to bych jim fandil spíše, než když vyhrávají zápas od zápasu, ale přesto hrají nechutným stylem

Reagovat
smazaný uživatel

Já se obavám toho, že Chelsea za chvilí bude jako Real poslení výsledky jsou opravdu trapné hrajou těžký fotbal nedá se na to koukat proti Readingu měli jenom břevno a gól a to střílel v obou připadech sám obránce Ingimarsson

Reagovat
Shevchenko

Mate nekdo link jak chytal Terry?

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom nic není, jen jednou vykopl z ruky, jinak se nedotkl míče.

Reagovat
HOST*johnysek

thierry .... no coment.... !

Reagovat
HOST*johnysek

thierry .... no coment.... !

Reagovat
HOST*Mr. Casillas

Na tu anglickou ligu, to se dá dívat, to není jak ta naše liga, anglická liga je kvalitní a je to asi jedna z nejkvalitnějších lig na světě, není li vůbec nejlepší, ale to nechám na posouzení odborníkům, tedy větším odborníkům, než jsem já sám, rozhodně některé zápasy naší fotbalové Gambrinus ligy taky nejsou tak hrozivé, není to takové nejhorší, na něco se dá dívat, některé stojí slušně řečeno za nic, ale v té anglické lize, tam jsou prostě každé kolo zápasy nahoru dolu, to je fotbal, jak má být, možná i lepší zápasy než v lize mistrů, na galaxii sport naštěstí dávají dostatek zápasů z anglické ligy, což je dobře, na čt4 tam toho moc není ze zahraničních lig, teda vlastně nic, což je škoda, ale zase na obranu české televize musím říci, že program čt4 sport je zadarmo, takže nemůžeme čekat, že tam budou každý víkend skvělé fotbaly, protože tam dají tak 2 fotbaly týdně, teda pokud se nehraje liga mistrů, aspoň že tam dávají ligu mistrů no..že si má člověk z čeho vybrat, aspoň tak, ta anglická liga, ta naše liga, to je něco jako jupiter v porovnání s plutem, ale je to také tím, tedy dá se říct, že je to taky o finanční stránce, o ekonomice, v anglii mají týmy dostatek finančních prostředků, aby si ukázali na toho či onoho hráče a když ho chtějí, tak se ho jednoduše koupí, a u nás to bohužel takhle nejde, u nás se cizí hráči dají spočítat na prstech jedné ruky, je tu pár slováků, pokud je vůbec bereme jako cizince, potom je tu 1 maďar, Winston Parks je zase prozměnu Kostaričan, který hraje za Liberec, potom ještě pár dalších a to je všechno, v anglické, německé, italské, je v některých týmech více cizinců, než hráčů té či oné země, ne ve všech týmech, většinou se jedná o týmy známé (tedy mezinárodně známé týmy), ale prostě i za takový Reading hraje Korejec Seol atd., i v 2. anglické lize hraje více cizinců, než v naší lize, no řekněme si narovinu, že i 2. anglická liga je už celkem na úrovni, ale co se dá dělat, Gambrinus liga je prostě to nejlepší, co v naší malé zemičce máme a i na to bychom měli být dostatečně hrdí. Kvalitní ligy, to jsou možná třeba i v Jižní Americe, taková Argentinská liga taky asi nebude špatné, hodně odborníků ji hodnotí možná skoro jako nejlepší ligu, tak já nevím, protože na satelitu nemám žádný kanál, kde by dávali zápasy z Jižní Ameriky, možná je to škoda, protože ty fotbaly tam mohou být zajímavé, ............

Reagovat
jenage

Reagovat
PJ

Tyvoe kdybys nakonec nehodil těch asi patnáct teček, tak bych myslel, že tu tečku na klávesnici vůbec nemáš...

Reagovat
smazaný uživatel

To,o čem je anglická liga jsme viděli z nejvysílanějšího záběru tohoto víkendu...

Reagovat
HOST*1860

občas se to holt přežene..

Reagovat
smazaný uživatel

Manželka ruského podnikateľa a majiteľa futbalového klubu FC Chelsea Romana Abramoviča Irina podala žiadosť o rozvod. Informujú o tom noviny News of The World. Štyridsaťročná bývalá letuška požiadala o pomoc dvoch britských advokátov a od svojho manžela chce vysúdiť 5,5 miliardy libier, čo je polovica jeho majetku.

Príčinou rozvodu by mali byť blízke Abramovičove vzťahy s 23-ročnou Dariou Žukovovou. Abramovičovej budú pomáhať advokáti firmy Sears Tooth, ktorá sa špecializuje na rodinné právo. Ak by jej zámery so získaním majetku vyšli, bola by to rekordná vysúdená suma v rozvodovom konaní.

Reagovat
smazaný uživatel

Manželka ruského podnikateľa a majiteľa futbalového klubu FC Chelsea Romana Abramoviča Irina podala žiadosť o rozvod. Informujú o tom noviny News of The World. Štyridsaťročná bývalá letuška požiadala o pomoc dvoch britských advokátov a od svojho manžela chce vysúdiť 5,5 miliardy libier, čo je polovica jeho majetku.

Príčinou rozvodu by mali byť blízke Abramovičove vzťahy s 23-ročnou Dariou Žukovovou. Abramovičovej budú pomáhať advokáti firmy Sears Tooth, ktorá sa špecializuje na rodinné právo. Ak by jej zámery so získaním majetku vyšli, bola by to rekordná vysúdená suma v rozvodovom konaní.

Reagovat
smazaný uživatel

Super Irina si koupí taky nějakej Anglickej klub a bude závodit z manželem o to kdo je lepší. Doufam, že si koupí West Ham potřebuje se zvednout a Irča by pomohla

Reagovat
Marv

5,5 liber uplne za nic

Reagovat
HOST*1860

jj, jede jen o prachy, zaminka se vzdycky najde..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele