PREMIER LEAGUE - 3. KOLO

28.08.2006, 00:37, aktualizováno 28.08.2006, 23:38
Komentáře a souhrny
Zatím suverénně prochází anglickou Premier League Manchester United, vyhrál i třetí zápas, tentokrát 2:1 na hřišti Watfordu. Z porážky od Middlesbrough se oklepala Chelsea a už i s Petrem Čechem uspěla v Blackburnu, fotbalisté Boro naopak utržili debakl od Portsmouthu. Arsenal s Tomášem Rosickým podlehl Manchesteru City.

Rudí Ďáblové z Manchesteru zatím absenci potrestaných Rooneyho a Scholese zvládají na výbornou. V týdnu zvítězili přesvědčivě 3:0 v Charltonu, v sobotu přivezli body i z Watfordu, byť jen za výhru 2:1. Poprvé od začátku nastoupil ve svém novém dresu Michael Carrick, do základní sestavy se vešel i uzdravený Solskjaer. Ten nejtěžší test bez Rooneyho se Scholesem však na United teprve čeká - za dva týdny na Old Trafford přijede Tottenham.

Chelsea v minulém kole prohrála v Middlesbrough, druhé zaváhání v řadě však už nepřipustila. Už s uzdraveným Petrem Čechem zvítězila v Blackburnu, o plný bodový zisk se postarali Lampard proměněnou penaltou a střídající Drogba. Druhý český reprezentant v anglicé lize, Tomáš Rosický, si odbyl svůj ligový debut v dresu Arsenalu, ale nebyl úspěšný. Na hřišti byl 66 minut, než jej vystřídal Walcott, porážce 0:1 na hřišti Manchesteru City však nezabránil. Arsenal je tak s jediným bodem až sedmnáctý, má však odehrány jen dva zápasy.

Třetí reprezentant se mohl radovat, i když si nezahrál - Aston Villa, tým zraněného Milana Baroše, porazila 2:0 Newcastle, v jehož dresu nastoupila i nová posila Obafemi Martins. Ten se však zranil a protože už Newcastle vyčerpal všechna tři střídání, dohrával poslední půlhodinu v deseti. Villa má za sebou dobrý start, sedm bodů ze tří zápasů a patří jí třetí místo. Úplně stejně, včetně skóre, je na tom i Everton. Ten se postaral o největší překvapení kola - zvítězil totiž na White Hart Lane, stadiónu ambiciózního Tottenhamu.

Nepovedený první zápas, kdy jen remizovali se Sheffieldem, odčinili fotbalisté Liverpoolu - porazili West Ham. Brzy prohrávali, ještě do poločasu však dvěma rychlými gólym otočili na konečných 2:1. Nováčci v prvním i druhém kole bodovali, ve třetím vyšli naprázdno. Sheffield United podlehl 0:1 Fulhamu, po stejném výsledku odešel poražen i Reading z hřiště Wiganu, Watford v již zmiňovaném duelu podlehl Manchesteru. Charlton porazil Bolton 2:0, oba góly vstřelil Darren Bent.

V Middlesbrough se v týdnu po výhře nad Chelsea jistě vznášeli v oblacích, ovšem takovou kocovinu, jakou jim přinesla pondělní dohrávka třetího kola s Portsmouthem, zřejmě nepamatují. Pompey totiž domácí tým zničili výsledkem 4:0, o dvě branky se postaral znovuzrozený nigerijský kanonýr Nwankwo Kanu - momentálně se čtyřmi góly vede tabulku střelců spolu s Bobbym Zamorou z West Hamu. Tým z jihu Anglie má za sebou skvělý start, jako jediný ještě neinkasoval a o skóre před dalšími mu patří druhé místo. Dojem kazí jen remíza z minulého kola s Manchesterem City.


Výsledky
18.08.2007
16. Nwankwo Kanu, 30. John Utaka, 88. Matthew Taylor (pen.) - 12. Nicolas Anelka
2. Steed Malbranque, 6. Steed Malbranque, 14. Jermaine Jenas, 80. Darren Bent
19. Emile Heskey, 62. Denny Landzaat (pen.), 69. Antoine Sibierski (pen.)
44. Stephen Hunt
70. Mark Noble (pen.)
16. Brian McBride - 55. Mido, 88. Lee Cattermole
-
19.08.2007
31. Deiberson Geovanni
72. David Dunn - 18. Robin Van Persie
16. Fernando Torres - 62. Frank Lampard (pen.)

Tabulka:
1. Manchester United330010:29
2. Portsmouth FC32107:07
3. Everton FC32105:27
Aston Villa32105:27
5. Chelsea FC32016:26
6. West Ham United31115:44
7. Liverpool FC21103:24
8. Bolton Wanderers31113:34
9. Manchester City31111:34
10. Fulham FC31113:64
11. Wigan Athletic21012:23
12. Reading31024:53
13. Newcastle United21012:33
14. Tottenham Hotspur31022:43
15. Charlton Athletic31023:63
16. Middlesbrough FC31024:83
17. Arsenal FC20111:21
18. Watford FC30123:51
19. Sheffield United30121:41
20. Blackburn Rovers30121:61


Příští kolo
25.08.2007
13:45Sunderland AFC - Liverpool FC
16:00Arsenal FC - Manchester City
16:00Chelsea FC - Portsmouth FC
16:00Bolton Wanderers - Reading
16:00Aston Villa - Fulham FC
16:00Derby County - Birmingham City
16:00West Ham United - Wigan Athletic
18:15Everton FC - Blackburn Rovers
26.08.2007
14:30Middlesbrough FC - Newcastle United
17:00Manchester United - Tottenham Hotspur



Autor: Petr Starý

Komentáře (25)

Přidat komentář
Radin

Ach jo .Letos to vypadá bídně zatím...

Reagovat
PJ

... a ještě minimálně jedno kolo bude

Reagovat
HOST*piccaso16

Jn ale doufám že se Tottenham rozjede. Letos by mohl zkončit do 3. místa, hlavně ať se dostane do Ligy Mistrů. Kdyby neprodali Carricka, tak by mohli i vyhrát. Však proč myslíte, že Man Utd tak jede......protože mají Carricka

Reagovat
smazaný uživatel

Villa valli...len tak dalej kuci moji...priste whu rozdrtime!...manchaster je toto kolo naposledy prvy...pak to prevemou az dokonce sezony Villans...

Who the f**k

Who the f**k

Who the f**k are Man U!!!

Reagovat
HOST*

W.H.U. neporazite ani kdyby jste se meli p.....

Nevzpominas jak jste s nima hrali loni..

Reagovat
smazaný uživatel

loni bylo loni, to jsme měli eště ellise, teď už je tam lerner, tak uvidíte kanonádu ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Docela sila ta Aston Villa, fakt bych necekal ze doma porazi Newcastle o dva goly, kdyz Newcastle v letosni sezone temer zadny goly nedostava. Nejdriv sem si myslel ze to ze ma Villa po dvou kolech ctyri body je vicemene nahoda, protoze beton na arsenalu a doma se stestim proti oslabenymu novackovi, ale vypada to ze letosni Villa je na tom snad fakt lip nez ta lonska. Kazdopadne hodne su zvedavej na zitrejsi zapas, nikomu nedoporucuju to tipovat. Poslednich sedm zapasu Boro doma Portsmouth neporazili a v poslednich ctyrech domacich zapasech remizi...naprosto nevyzpitatelny ale myslim si ze serie bude zlomena a tri body zustanou doma.

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej rým na začátku...ten výsledek je trochu ovlivněn tím, že Newcastle do 60.minuty využil všech tří střídání a pak se zranil právě v článku zmiňovanej martins(něco se svalama prej) takže hráli o 10...mohlo to bejt 3-0...ke konci moore dal břevínko...mohlo bejt samostatný druhý místo...škoda

Reagovat
HOST*banik

Pompey si bod pohlidaj jako kazdorocne....

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal-první poločas hráli celkem dobře,nastřelili několik tyčí,nevyužili plno šancí.Ovšem Manchester pořád hrozil,obrana hostujícího týmu nebyla zrovna nejjistější.Potom přišla penalta..gol a druhý poločas.Do kabin odcházeli s větším psychickým tlakem.Nehledě na počet šancí mi ve hře něco chybí,hráči předváděli nezpočet kombinací a kliček,ale to je k ničemu pokud ve hře chybí nápad.Chytrá narážečka,finální přihrávka,střela z větší vzádlenosti to jsem za celý zápas (skoro) neviděl.K Rosickýmu:hrál myslím to,co přesně Arsenal nepotřeboval,bud se měl vracet a pomáhat tomu "mladíkovi" v obraně a nebo měl chodit víc dopředu.Po většinu času se pohyboval ve středu hřiště,tam ho nebylo třeba.Chyběl mi tam kvůli tomuhle Ljunberg nebo někdo,kdo to umí trochu potáhnout na krajích,odcentrovat,prosadit se.Ovšem byl to jeho debut,nemohli jsme od něj očekávat zázraky.Hráči Arsenalu jsou ještě nesehraní,vzhledem k jejich kvalitě se v příštích kolech určitě zvednou.

Reagovat
jenage

jupiii manutd jedeeem, totenham nema narok

Reagovat
HOST*banik

fandim ManU, ale Chelsea je proste lepsi to brzy uvidite

Reagovat
smazaný uživatel

No ještě že Chelsea v Blackburnu vyhrála,sice hnusná hra,ale tři body vybojovali,uff!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ManU jede!!!

Na jejich fotbal je radost pohledět (ve Watfordu jsem to sice neviděl, ale první dva zápasy měli punc světový kvality ). Jen tak dál. Doufám, že United svlíknou ruský ropáky s kůže

Reagovat
HOST*

No uvazovat o titulu po trech kolech je hezky, ale ponekud unahleny a ty rusky ropaci je brzo v tabulce predstihnou

Reagovat
HOST*

No uvazovat o titulu po trech kolech je hezky, ale ponekud unahleny a ty rusky ropaci je brzo v tabulce predstihnou

Reagovat
Shevchenko

Nevíte jak hrál Rosa? Bude s ním počítat Wenger do základu?

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál docela kulový.. Hlavně s pohybem to moc nepřeháněl..

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál na pikaču. Dozadu vůbec nestíhal. Celkem mu po jeho straně utíkali . Ale možná si časem na to tempo zvykne

Reagovat
smazaný uživatel

Snad dřív než Hleb..

Reagovat
Shevchenko

Nevíte jak hrál Rosa? Bude s ním počítat Wenger do základu?

Reagovat
HOST*

Villa bude do dvou let tezka konkurence pro Chelsea.

Klub si koupil nejaky prachaty american. Bude chtit vysoupnout toho rusa z popredi.

Reagovat
HOST*STORK

VYHRAJE TITUL. VICE NEZ JASNY !!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele