PREMIER LEAGUE - 19. KOLO

23.12.2006, 21:10
Komentáře a souhrny
Manchester United zvládl zápas na půdě Aston Villy a Štědrý den stráví na prvním místě, Chelsea je dva body zpět, gólem v poslední minutě zvítězila ve Wiganu. Arsenal deklasoval Blackburn, Newcastle potvrdil dobrou formu výhrou nad Tottenhamem, také Liverpool znovu vyhrál, na jeho štítě zůstal Watford. Ani další mužstva z horních pater tabulky nezaváhala, tři body si připsal jak Portsmouth, tak Bolton.

Manchester stráví Vánoce na první příčce tabulky Premiership. K hladkému vítězství 3:0 na půdě Aston Villy přispěl brilantním výkonem a především dvěma góly portugalský záložník Cristiano Ronaldo. Mezi jeho úspěšné zásahy vklínil svou parádní trefu Paul Scholes. United se rychle oklepali ze ztráty na hřišti West Hamu, a kdyby si mohli vybrat soupeře, na němž by si spravili chuť, pak by asi sáhli po Aston Ville. Ta už totiž Red Devils neporazila v Premier League 11 let. Po zahřívacím prvním poločase se Rudí ďáblové pustili do soupeře s plnou vervou a připravili pro Villans třígólovou nadílku. Všechno začal v 59. minutě Cristiano Ronaldo, který se na konci roku nachází ve skvostné formě. Převzal na vlastní polovině míč a nikým neobtěžován prošel až před domácí šestnáctku, tam jeho první střelu sice zblokoval Gary Cahill, ale proti dorážce už byl bezmocný i brankář Király. Zanedlouho přišla pro ManU pojistka. Giggsův roh odhlavičkoval Mc Cann jen ke Scholesovi, který z voleje poslal míč s pomocí břevna za Királyho záda podruhé. Poslední slovo pak měl znovu Ronaldo, když čtyři minuty před koncem zužitkoval přízemní centr Gary Nevilla.

Další infarktový zápas připravila svým fanouškům v předvánočním čase Chelsea. Ve Wiganu vedla díky brankám Lamparda a Kaloua už 2:0, ale pak si Blues nechali dát od bývalého reprezentanta Albionu Emila Heskeyho kontaktní gól do šatny a zadělali si na problémy. Ty přišly v 75. minutě. Emile Heskey přidal druhou branku v zápase a hráči v barvách Chelsea začali honit čas. I tentokrát však Mourinhova squadra našla dostatek vůle a přece jen dovedla zápas k vítěznému konci. Tentokrát nikoliv zásluhou vrchního střelce Drogby, nýbrž díky nizozemskému rychlíkovi Robbenovi. Dvoubodový odstup mezi Chelsea a Manchesterem na prvních dvou místech tabulky je stále aktuální a po štědrovečerní večeři bude celý svět tentokrát hltat jejich souboj.

Borci Arsenalu si asi před utkáním pozorně prohlédli dresy, ve kterých pak nastoupili proti Blackburnu, a konečně si všimli kanónu, který má klub ve znaku. Tolik gólů jako padlo na Emirates Stadium neviděla Premier League v jednom zápase více než dva roky. Gunners, za něž konečně nastoupil i Tomáš Rosický, se přitom vstup do zápasu příliš nepovedl. Kolo Touré fauloval v pokutovém území Bentleyho a Shabani Nonda hozenou rukavici s přehledem zvednul - 0:1. Arsenal však reagoval velmi rychle. Gilberto Silva si naskočil na rohový kop a jako správný kapitán nasměroval svou loď správným směrem. Po půlhodině hry zvýšil na 2:1 Bělorus Gleb, když zužitkoval perfektní spolupráci Fabregase s Adebayorem. Tožský fotbalista měl prsty i ve třetí brance. Pěkným pasem poslal do sóla van Persieho, jemuž ve skórování zabránil jen za cenu faulu Lucas Neill. Pokutový kop Adebayor proměnil a stanovil poločasové skóre na 3:1. Dvacet minut před koncem však připustil drama znovu Nonda, jenž se nejlépe zorientoval v závaru před Lehmannovou brankou. Už předtím se mohl dočkat svého prvního gólu v Premier League Rosický, ale na brankové čáře mu zkazil radost Ooijer. Český fotbalista v 71. minutě vystřídal a už jen z lavičky sledoval závěrečný koncert svých spoluhráčů. V 85. minutě to začal van Persie, když utancoval v pokutovém území Bentleyho a přesnou ranou přidal pojišťovací gól. Blackburn už to pak definitivně vzdal a z nohou van Persieho a Flaminiho inkasoval ještě dvakrát.

Také Liverpool v poslední době pálí jako u Verdunu, i když se jeho střelecký účet zápas od zápasu tenčí. Z čeho má však Rafa Benítéz nepochybně mnohem větší radost je to, že Reds absolutně góly nedostávají. Naposledy inkasovala rudá obrana 12. listopadu při porážce na půdě Arsenalu a výtěčnou sérii prodloužila i tentokrát na Anfield Road proti Watfordu. Směrem dopředu se sice Liverpool trošku trápil, hlavně v prvním poločase, ale krátce po změně stran udeřil Velšan Bellamy a pojistku přidal dvě minuty před koncem Xabi Alonso. Benítézovi svěřenci díky vítězství vyrovnali klubový rekord 26 zápasů bez porážky na domácím stadionu, který drželo Dalglishovu mužstvo ze začátku devadesátých let.

Newcastle stoupá a stoupá a příčky zajišťující evropské poháry už má na dohled. Z tohoto pohledu zápas o šest bodů sehrál v St. James' Parku s Tottenhamem. Domácí předvedli skvělý nástup. Ve třetí minutě otevřel skóre Kieron Dyer a o čtyři minuty později dal Martins Obafemi hlavou už svůj devátý gól v Premier League. Střelecky velmi vydařenou čtvrthodinku zakončil kontaktním gólem Danny Murphy. Ještě do poločasu však Magpies znovu odskočili na rozdíl dvou branek. Další vydařenou hlavičku předvedl Scott Parker. Tři minuty před koncem se pak dočkal vánočního dárku osmatřicetiletý český brankář Pavel Srníček. Když střídal zraněného Shaye Givena, vracel se tak do branky Newcastlu po dlouhých devíti letech. V St. James' Parku mu aplaudovalo více než 52 tisíc diváků.

Pompey přehráli doma Sheffield United a stále mohou doufat v účast v Lize mistrů. Přestože Blades vedli od 4. minuty zásluhou Hulse, dokázal Portsmouth utkání otočit. Pořádně mu pomohl vlastní gól Kozluka krátce po přestávce. Na něj pak navázali v 54. minutě Campbell a v 68. Pamarot.

Branky Yakubua a Arcy zachránily Middlesbrough od možnosti, že stráví svátky v zóně sestupu. Tuto hrozbu se naopak nepodařilo odvrátit Charltonu, který pod Lesem Reidem stále čeká na výhru.

Spoustu šancí, jiskřivých momentů a dokonce jedno vyloučení - to všechno nabídlo londýnské derby mezi Fulhamem a West Hamem. Chybělo jediné - góly. Nejblíže byl v prvním poločase hostující Marlon Harewood, jenž trefil tyč. Možná je ale spravedlivé, že branka nepadla, protože vytáhlý útočník Hammers byl podle televizních záběrů v ofsajdu. Fulham dohrával zápas v přesile o jednoho muže, když byl za faul na unikajícího Routledge vyloučen Konchesky. Ani v tomto případě však opakovaný záznam sudímu Foyovi za pravdu nedal. A pak že rozhodčí chybují jen v Čechách.

Bolton se stále drží v první pětce. Tříbodový zisk na půdě Manchesteru City zajistil dvěma brankami Nicolas Anelka. Francouz jakoby měl v této sezóně spadeno na bývalé zaměstnavatele. Několik kol zpátky pokořil Anelka Arsenal, tentokrát prakticky sám pochoval naděje Blues. S Realem Madrid a Fenerbahce Istanbul se Bolton střetne jedině v případě postupu do Ligy mistrů, pokud však udrží nastoupený trend nejsou ani tato setkání nemožná. Každopádně ve Španělsku i Turecku budou dobře vědět, na koho si dát pozor.

Reading stále pokračuje ve výkonech, které kopírují křivku sinusoidy. Na domácím Madejski Stadium tentokrát Royals nestačili na Everton. Branky Toffees stříleli Andrew Johnson a James Mc Fadden. Díky vítězství se Everton dostal na osmé místo právě před Reading.

Tabulka:
1. Manchester United19152241:1047
2. Chelsea FC19143233:1345
3. Liverpool FC19104528:1534
4. Arsenal FC1996435:1733
5. Bolton Wanderers19103622:1533
6. Portsmouth FC1995528:1732
7. Tottenham Hotspur1984723:2528
8. Everton FC1976624:2027
9. Reading1982920:2526
10. Aston Villa19510421:2125
11. Newcastle United1974820:2125
12. Fulham FC1966718:2824
13. Wigan Athletic1964922:2622
14. Middlesbrough FC1955917:2420
15. Manchester City1955915:2420
16. Sheffield United1955915:2520
17. Blackburn Rovers1854918:2819
18. West Ham United19531111:2418
19. Charlton Athletic19331313:3312
20. Watford FC1818911:2411

Příští kolo
29.12.2007
West Ham United - Manchester United
Birmingham City - Fulham FC
Everton FC - Arsenal FC
Derby County - Blackburn Rovers
Portsmouth FC - Middlesbrough FC
Manchester City - Liverpool FC
Tottenham Hotspur - Reading
Sunderland AFC - Bolton Wanderers
Wigan Athletic - Aston Villa
Chelsea FC - Newcastle United


Autor: Jiří Fišara

Komentáře (73)

Přidat komentář
Shevchenko

jsem tu den nebyl a změna se mi líbí, hlasoval jsem pro ujde to

Reagovat
smazaný uživatel

já pro libí a moc vše potžebuje nějakou tu změnu

Reagovat
smazaný uživatel

Při Chelsea stojí všichni svatí, to snad není možné. 90+3 minuta Robben 3:2. Minulý zápas Dvě branky v poslední pětiminutovce.

Reagovat
smazaný uživatel

No to jo tým který hraje úplný hov.. a ještě má tunu štěstí to snad ne to jsou takový ubožáci

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem jim fandil.

Reagovat
smazaný uživatel

Jses obvinen z vlastizrady...

Reagovat
HOST*venca

držte všichni hubu,za 1.nehrál john terry ktery je zraněný

2. boulahrouz hraje zatím mizerně

3.chytal hilario

ALE AŽ BUDE ZASE CHYTAT PETR ČECH TAK CHELSEA PRORAZÍ VŠECHNY I MANCHESTER UNITED TAKŽE CHELSEA CHELSEA CHELSEA DO TOHO.....................

Reagovat
smazaný uživatel

Písmo větší než myšlenka...

Reagovat
HOST* VENCA

jak myšlenka ty debile,tak schválně komu fandíš..........

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pravdu. Chelsea je ten naj naj naj ... smejd.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted jsem zjístil, že máš pravdu, Chelsea je opravdu nejlepší klub...Jsou Přeci vánoce...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední zápas na dvou tiketech, za tu výhru jsem jim držel palce, ale jinak se vše vrací do starých kolejí.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

takže si vyhrál , a já jsem zase utřel- Juve , Alkmaar

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá bilance Ruuda v Realu.

0-3-0-0-0-0-1-0-0-4-0-0-0-0-1-0

Reagovat
smazaný uživatel

To je klasickej Ruud, podobný to měl i v Manchesteru, i když to nebylo až takový. Také proto je Man Utd bez něj tak nahoře, Saha je pro tým daleko platnější.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda. Saha s Rooneyem jsou prakticky rovnocenní střelci a oba dokážou pro spoluhráče taky goly připravit, to se hodně cení. Spolu tvoří nejúdernější duo v PL, to mi předtím hodně chybělo. Sice jeho golovou potenci obdivuju, to je neskutečné kolik branek dokázal vsítit at už v PSV, Manchesteru nebo v holandské reprezentaci, ale goly alá Ruud a ti ostatní, to nebylo to pravé ořechové.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw., Huntelaar mi v tomto přijde dost podobný. V Man Utd se dá přičíst i můj velký favorit C. Ronaldo, který ač křídelní záložník, má na svém kontě stejně ligových branek jako Saha a Rooney - tedy 8.

Reagovat
smazaný uživatel

Však Huntelaar je velkým obdivovatelem Ruuda, není se čemu divit.

A Cristiano, ten je v této sezoně jako vyměněný. Zdá se mi, že svůj dribling zúčelnil k prospěchu týmu. Ostatně bilance 8 golu a dvě přihrávky hovoří za vše. Jen v Lize Mistrů by se mohl konečně trefit.

Reagovat
smazaný uživatel

To přijde... Mě jako vyměněný nepřijde, prostě se dál vyvíjí, bude ještě lepší, já tomu věřím. Ještě trochu vyladit trestňáky, na které má velké předpoklady...

Reagovat
smazaný uživatel

sterdo. Cristiano je můj oblíbenec . Poslední dobou mi přijde, že si ho nějak přivlastňuješ

Z názorem, že bych ho rád viděl v Barce sem ale přišel stopro první já

Reagovat
smazaný uživatel

No, nevím, jestli si s tím přišel první, každopádně je to můj velký oblíbenec. Sledoval už jsem ho ve Sportingu, totálně mě dostal jeho výkon v zápase proti Manchesteru, od té doby bych ho rád viděl v Barce, i když nevím, máme docela plno, ale i přesto bych ho bral. Já si ho nijak nepřivlastňuju, jen mě jde o to, že ještě v létě 90% lidí, že to není skvělý hráč a že jeho finty jsou k ničemu. Už jsme se spolu o něm několikrát bavili, tudíž vím, že oba jsme jeho velcí fanoušci.

Reagovat
smazaný uživatel

To mě ubijí.

Reagovat
smazaný uživatel

Co?

Reagovat
smazaný uživatel

No ten Cronaldo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tj, ale proč jako?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak protože v BArce nemá co dělat. Blbá povaha, náš nejnaplněnější post.

Reagovat
smazaný uživatel

No, blbá povaha... To nevím, určitě myslíš simulování. Já nepopírám, že simuluje, ale stejně tak simuluje řada dalších hráčů, nepadá o moc častěji než Lionel, jestli vůbec... Nejnaplněnější post určitě, ale ... Lionel je často zraněný a nikdo neví, jak to bude v budoucnu. Ronaldo je hráč přesně do Barcy, typické křídlo, dokáže bavit diváky, umí s míčem neuvěřitelné věci a hlavně dokáže být přímočarý a využít brejkových situací, takové hráče moc nemáme. Navíc se čím dál více tlačí do koncovky a je čím dál gólovější. Já bych ho prostě bral, i když vím, že by byl drahý, že máme ten post dobře obsazený atd. Bral bych ho hlavně kvůli tomu, že máme každoročně dost zraněných hráčů a tak by jsme ho "utáhli".

V žádném případě nejsem příznivec toho nejdříve koupit hráče a pak až vymýšlet, kam s ním, ale v tomto případě jdu tak trochu proti svým myšlenkám. Vím to, ale Ronalda jednoznačně, je to budoucí nejlepší fotbalista světa a nedejbože, aby jednou skončil v Realu...

Reagovat
smazaný uživatel

No jde mi spíše o to, jak si začal vydupávat přestup a podobně, to prostě nesnáším.

Navíc Messi je sice často zraněný, ale roste nám Dos Santos, takže buď vlastního odchvoance nebo Cronalda, moje priority jsou přitom jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tím přestupem to taky nesnáším, trochu mu u mě pomohlo, že v té době byl pod palbou celé Anglie. S tím Dos Santosem to ještě není tak jednoznačné, je to sice velký talent, ale takových, co se později neprosadily, už bylo dost a dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on je něco jako Messi, zas u až takhle velkých talentů to nehrozí. NAvíc mu nepomůže, když mu tam koupíme hráče, to je prakticky konec.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasný, no. Jak jsem řekl, ačkoli to je proti mým klasickým zásadám, tak bych ho chtěl, je to prostě srdcovka, u žádného jiného hráče by se to nestalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo já bych taky bral Romária.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Btw., už jen třináct.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě to dá, kde je vůbec teď? Nedávno jsem o tom viděl nějakou kratičkou reportáž, tuším že to bylo v Austrálii. Je tam stále?

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, byl tam jen na čtyřzápasovém hsoptování (jen jeden gól ), možná Vasco da Gama možná nějaká regionální soutěž v Riu. Ale ten tisící by měl dát ve Vasco.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tímhle se dostáváš do čela pelotonu nás, rejpačů

Jen připomenu jednu hlášku vayqueze: "Je tak těžké přiznat, že máme skvěléhno hroťáka?"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To vypadá jak kdyby to byl nový Pelé...akorát pořád zraněný.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase sem si poprskal obrazovku, to mi nedělej

Reagovat
smazaný uživatel

van der Sar (James) - Eboué (G. Neville), Ferdinand (Vidic), Terry (Carvalho), A. Cole (Evra) - C. Ronaldo, Scholes (Lampard), Essien (Gilberto), Robben (Giggs) - Saha (Rooney), Drogba (Kanu)

Reagovat
smazaný uživatel

C. Ronaldo (Diouf)

Reagovat
jenage

giggs (robben)

Reagovat
Shevchenko

Robben podle mě určitě ne

Reagovat
smazaný uživatel

On je skvělý, akorát Mourinhovi nezapadá do systému a proto občas musí hrát v útoku, kde není jeho místo, je to typické křídlo. je v něm obrovský potenciál, když hraje křídlo, bývá skvělý, poslední zápas ve Wiganu vyhrál skoro sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Bodejt by ne, vždyt ti vlastně vyhrál tiket v 90+3 minutě.

Reagovat
smazaný uživatel

To taky.

Reagovat
smazaný uživatel

No, mohl jsem to vyřešit šalamounsky a dát zálohu: Essien, Scholes, Gilberto, Ronaldo. Na levou zálohu jsem se prostě rozmýšlel, Giggs sice hraje hodně dobře, ale v United je více hráčů se skvělou formou a dávat jich do ideální sestavy šest se mi nechtělo, pět úplně stačí. Když Robben hrál, byly to hodně slušné výkony.

Reagovat
smazaný uživatel

Van der Saar - Neville, Vidič, Terry, Eboue - Ronaldo, Essien, Scholes, Giggs - Drogba, Saha

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, jméno od jména. Snad jen, že v bráně bych měl asi (už ne)kalamity Jamese

Reagovat
smazaný uživatel

van der Sar (Jaaskelainen) - Eboue (Neill), Terry (Carvalho), Barry (Taylor),Ferdinand (Vidic) - Ronaldo (Essien),Cahill (Giggs),Arteta (Tugay),Scholes (Gilberto) - Saha (Johnson),Drogba (Kanu)

Reagovat
Bender

Proč nemáš v sestavě podzimu Schevu?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo to je Scheva?

Reagovat
HOST*

asi Schevcenko nebo jak se pise a tu nikdo nefandí Middlesbrough???

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak mě trošku mrzí, že Milan je na odchodu z Aston Villy, kde se totiž chystá Defoe a asi o něj hodně stojí, když jsou za něj rozhodnuti nabídnout takové prachy. A to byl Ještě před dvěma lety v klubu vítanou hvězdou a spasitelem...

Reagovat
smazaný uživatel

Z velké části jeho chyba.

Reagovat
HOST*

to jo to je pravda a pls odpovezte fandí nekdo boro?

Reagovat
smazaný uživatel

Neopruzuj s Boro, nikdy nezapomenu na ten výprask před třemi nebo dvěma lety.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mě je Boro blízké. Ale v PL fandím hodně týmům. Srdcovka jsou ManU, pak Pompeys, Villans (a to nejen kvůli Barošovi), Boro, Spurs, Straky. A pak mám spoustu nenáviděnejch týmů jako Wigan, Liverpool, Arsenal a nakonci je CSKA Londýn

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

fuck

Reagovat
smazaný uživatel

V PL Man Utd, Newcastle a Fulham.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Chelsea forever, sympatizuju s Tottenhamem a Newcastlem

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti nelíbí na Wiganu, na mě působili minou sezonu v PL hodně sympaticky...

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom to měl po Euru tak dobře rozjetý, místo toho zvolil komerční cestu lemovanou prodejnými ku*vami. Ještě hůř dopadl Svěrkoš, tak nadějný fotbalista to byl, co jsem se doslechl od kámoše, byl na vánoční svátky v Ostravě, jezdil po centru všude možně s partou nějakých dementů, kteří byli nalepeni na jeho prachy. Byl totálně sešrotovaný, jak hovado a den nato se měl vracet do Německa na soustředění. Co ted slýchám, v Německu mu ted dělá problém se dostat alespon na lavičku náhradníků a já se vůbec nedivím s jeho přístupem.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, to je případ skoro všech českých mladých "hvězd".

Reagovat
smazaný uživatel

Baroš je kokot. Fandil sem mu, protože sem chtěl, abysme konečně měli světovýho hroťáka, ale on si to celý zku.vil. Měl to pěkně rozjetý a pak se zasekl ... Teď už půjde jenom dolů, na to dám krk. Čerti mě berou, když vidím v AV výkony Baroše, kterej se jen tak prochází po place a výkony jeho konkurenta Angela, kterej dře a maká. Tady je vidět, kdo pochopil, o čem je dotbal a kdo si myslí, že je hvězda, která nemusí běhat ...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to škoda no...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

to samý jsem tu psal před nějakými dvěma měsíci, setkal jsem se tu s nenávistnou kitikou, smajly s vykulenýma očima a cítil jsem se jako ňouma... po tvém příspěvku cítím satisfakci

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Že by Pompeys na 35 bodů? no nevypadá to zatím zle! Primus ale bude to plichta 1:1

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

no tak Primus se skvěje A Didier opět! Kdo je nej attacker???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele