PREMIER LEAGUE - 18. KOLO

16.12.2006, 18:28, aktualizováno 17.12.2006, 23:22
Komentáře a souhrny
West Ham pod novým manažerem vstal z mrtvých a vyšlápl si na lídra tabulky - porazil Manchester United 1:0. Chelsea se tak dotáhla na dva body, v Evertonu uspěla i přesto, že dvakrát prohrávala. Znovu zaváhal Arsenal, s Portsmouthem už prohrával o dva góly, ale vydřel alespoň bod. Na třetí místo se po jednoznačném vítězství v Charltonu posunul Liverpool.

Alan Curbishley vzkřísil West Ham United. Na trávníku v Upton Parku našel svou první porážku venku Manchester United. Dopomohly k tomu i netradiční tahy nového manažera Hammers. Tak třeba: do základní sestavy poslal výhradně borce z britských ostrovů, hvězdného Argentince Tevéze uklidil na lavičku a nakonec jej nepustil na hřiště ani na minutu. Jeho vyvolení Britové si ale počínali na jedničku, a tak se mu kritika jistě vyhne velkým obloukem. Výborný zápas odehrál Marlon Harewood, který také přihrál staronovému kapitánovi Nigelu Reo-Cockerovi na vítězný gól, ale hlavním strůjcem vítězství byl zřejmě brankář Robert Green. Za bezgólového stavu několikrát podržel svůj tým a v 56. minutě bravurně vychytal Cristiana Ronalda, který už už zvedal ruce nad hlavu. V závěru si ještě několika ostrými zákroky i slovy směrem k rozhodčímu řekl o červenou kartu Wayne Rooney, ale jeho "prosby" nebyly naštěstí pro Red Devils vyslyšeny. Před Vánoci plnými fotbalu, které tradičně hodně napoví, kdo bude budoucím šampionem, má tedy Manchester před Chelsea už jen dvoubodový náskok.

Také proto, že Chelsea znovu prokázala, narozdíl od soupeře v boji o titul, výjimečnou morálku a vůli, a přestože dvakrát prohrávala, dokázala zápas v Goodison Parku dovést do vítězného konce. Domácí Everton vytěžil v obou poločasech z minima maximum. Nejprve se trefil z penalty Mikel Arteta, a protože Chelsea hrála profesorsky a bez nápadu, šli Toffees do kabin s těsným náskokem. Ten smazal krátce po pauze Ballack. Z trestného kopu sice mířil do tyče, ale od ní putoval míč přes záda nešťastného brankáře Howarda přece jen do sítě. Chelsea pak strojovým tempem přikovala Everton před jeho pokutové území, ale Kalou trefil jen tyč a vzápětí udeřilo znovu před Hiláriovou brankou. Arteta přihrával, Joseph Yobo střílel a domácí znovu vedli. Chelsea nepropadala panice a dál drtila Everton v útočných kleštích. Osm minut před koncem si za šestnáctkou zpracoval míč Lampard a nechytatelně jej poslal za Howardova záda. Jestliže minulý týden jsem se na stejném místě rozplýval na Essienovou trefou do sítě Arsenalu, pak tentokrát si absolutorium z předmětu "nechytatelná střela" zaslouží jak zastupující kapitán Lampard, tak Didier Drogba, jenž utkání rozhodl. Před brankou hlídali zadáci Evertonu kanonýra z Pobřeží slonoviny víc než oči v hlavě, a tak napřáhl pan Nepolapitelný tři minuty před koncem z dobrých třiceti metrů a Timu Howardovi nezbylo než dokonalou střelu vylovit ze sítě. Mourinho se radoval jakoby už Ježíšek přinesl dárky a to ještě nemohl tušit, že za dvě hodiny Manchester prohraje na West Hamu. O tom, jak slavil portugalský kouč tuto novinu, agentury prozatím mlčí.

Liverpool začal sezónu bídně a především ze hřišť soupeřů se pravidelně vracel s prázdnou. Jenže všechno je jinak. Benítézovy ovečky se v poslední době chovají spíš jako smečka hladových vlků. Co se jim postaví do cesty, to rozcupují na hadry. Bilance z posledních tří utkání hovoří za vše. Tři zápasy, devět bodů, skóre 11:0. Zatímco Wigan a Fulham obdržely "čtyřku", Charlton schytal o jednu ránu méně. Asi proto, že Reds pár minut před koncem věděli, že je to jejich sté vítězství venku v historii Premier League. Jubileum měl také kapitán Steven Gerrard a svůj 250. start v červeném dresu oslavil třetí brankou. Před ním se z penalty, poté co Traoré málem ukopl hlavu Pennantovi, trefil Xabi Alonso a také velšský bouřlivák Craig Bellamy. Liverpool po sérii vítězství sedí na třetí příčce, avšak na vedoucí Manchester má třináctibodovou ztrátu.

Arsenal na svém stadionu pravidelně střídá remízy a vítězství a ani víkendové kolo nebylo výjimkou. Jediné, co se změnilo, bylo skóre. Dříve 1:1, nyní 2:2, Portsmouth si odváží cenný bod. A to neměl daleko ke všem třem. Gunners bez Henryho i Rosického prohrávali gólem do šatny, který vstřelil Pamarot. Po přestávce bylo ještě hůř. Za povedeným Taylorovým volejem plachtil Lehmann marně a bylo to už 0:2. V 58. minutě však střídající Adebayor snížil a za další dvě minuty Gilberto Silva, který zažívá snad střelecky nejplodnější sezónu kariéry, dokonce vyrovnal. Rozhodnout mohl nakonec van Persie, když protančil obranou Pompey, ale levačkou mířil vedle. Arsenal tedy udržel neporazitelnost na svém novém stadionu, ale klesl na čtvrté místo.

Gary Speed z Boltonu má zřejmě recept na elixír mládí. 37letý Velšan rozhodl zápas v Birminghamu s Aston Villou. Penaltu, nařízenou za faul na Anelku, proměnil s přehledem a zajistil Boltonu páté místo hned za silnou čtyřkou. Navíc ještě zlomil osmileté prokletí, tak dlouho totiž Bolton nevyhrál ve Villa Parku.

Zápas ve znamení hned několika ligových "poprvé" se odehrál na City of Manchester Stadium, kde jsou doma hráči Manchesteru City. Bohužel domácích barev se příjemné premiéry moc netýkaly. Své první ligové branky vstřelili Calum Davenport a Tom Huddlestone, díky niž jejich Tottenham vyhrál poprvé venku. Za domácí Blues stihl jen korigovat Joey Barton.

Newcastle United našel formu a také střelce. Obafemi Martins se trefil posedmé a poosmé od svého letního příchodu a zajistil tak domácím důležité vítězství nad Watfordem, které razantně odpíchlo Toon směrem do středu tabulky. Na první branku 22letého nigerijského kanonýra dokázali Hornets zásluhou Bouazzy odpovědět. Druhý gól, na němž se krásným centrem podílela další letní posila Damien Duff, však znamenal pro Newcastle tři body.

Reading přivítal na Madejski Stadium Blackburn a zpočátku to vypadalo na radost v domácím podání. Royals v první půli dominovali a zásluhou Jamese Harpera také vedli. Po přestávce však nastal nečekaný obrat. Benni Mc Carthy vyrovnal, poté co mu dříve nebyly pro ofsajd uznány hned tři branky. Pak se k dechberoucímu sólu odhodlal David Bentley. Začal na vlastní polovině a skončil pod těly spoluhráčů hluboko na půli soupeře, protože svůj průnik zakončil nechytatelnou střelou, která znamenala vítěznou branku.

Blades pokračují v dobré formě aneb Sheffield United vyhrál třetí z posledních čtyř ligových duelů, tentokrát ve Wiganu. Pátou brankou v sezóně se o to zasloužil Rob Hulse, Wigan nedal doma branku už 6 hodin, a tak ze sestupových vod se dostal namísto nich jejich sobotní soupeř.


Tabulka:
1. Liverpool FC431011:210
2. Arsenal FC43107:310
3. Everton FC53118:510
4. Chelsea FC53117:610
5. Manchester City53024:29
6. Newcastle United42206:38
7. Blackburn Rovers42205:38
8. Manchester United52213:28
9. Wigan Athletic52126:47
10. West Ham United42115:37
Aston Villa42115:37
12. Middlesbrough FC52127:67
13. Portsmouth FC51227:85
14. Tottenham Hotspur51138:84
15. Fulham FC51138:104
16. Birmingham City51136:94
17. Sunderland AFC51133:84
18. Reading51132:84
19. Bolton Wanderers51047:103
20. Derby County50143:151

Zbývající zápasy
22.12.2007
Newcastle United - Derby County
Arsenal FC - Tottenham Hotspur
Bolton Wanderers - Birmingham City
Blackburn Rovers - Chelsea FC
Liverpool FC - Portsmouth FC
Fulham FC - Wigan Athletic
Middlesbrough FC - West Ham United
Manchester United - Everton FC
Reading - Sunderland AFC
Aston Villa - Manchester City


Autor: Jiří Fišara

Komentáře (74)

Přidat komentář
HOST*Heretic

Obafemi nakonec ten Newcastle fakt vytrhne z bídy. Už sem ani nedoufal, že se tam nejaký útočník chytí

Reagovat
smazaný uživatel

Obafemi, ale ještě víc Dyer a Given, kteří dlouho chyběli.

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobře já mám Obafenyho docela rád je to rýchlý útočník a techniku má taky dobrou tak uvidíme až se vráti Owen tak to bude lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Co to ten Arsenal dnes zase předváděl v prvním poločase to bylo šílený buď už je ten fotbal přestal bavit nebo musejí prohrávat o dva goly aby mohli hrát dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, oni by potřebovali začít trefovat míč nebo střílet směrem na bránu a ne do brankaře nebo mimo a pokud možno nezapomínat obranu někde u středovýho kruhu.

Reagovat
smazaný uživatel

36 BAROS? WHAT? The Czech striker gets down the right wing; he has a look in to the penalty area, sees he has no Villa team-mate with him, but decides to send a cross in to the middle anyway. Brainless.

Reagovat
HOST*sterda

Hmm...

Reagovat
HOST*sterda

Sakra, to měla být reakce na Vince.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš v tom bordel.

Reagovat
Shevchenko

co se stalo ???

Reagovat
Shevchenko

Tak už tato stránka nenní .com ale .cz? A ani mi nejde autologin

Reagovat
smazaný uživatel

Mě taky nešel, teď už jo.

Reagovat
PJ

Jo, primární adresa ode dneška bude .cz. Ale doména .com funguje samozřejmě dál...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tooo? To vypadá divně.

Reagovat
PJ

Co vypadá divně? Jen se adresa mění z cz na com, na to si zvykneš... Logo se zanedlouho taky změní na cz...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak zvyknout si zvyknu no...Ale to logo už je taková klasika..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

"Jen se adresa mění z cz na com" - naopak

Reagovat
PJ

Nojo

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo už zpátky na com.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle je to lepší.

Reagovat
HOST*

Charlton

Reagovat
smazaný uživatel

87' Didier Drogba!! Incredible! Inevitable! The Ivorian swivelled and fired a simply stunning volley from fully 30 metres! It dipped over Howard, who was left absolutely helpless. What a goal.

to už není člověk

Reagovat
Shevchenko

BALLACK ! LAMPARD !! DROGBAAA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ta modra umelina to otocila...

Reagovat
Shevchenko

drž klapačku, určitě se na to dívá líp, než na Barcelonu

Reagovat
smazaný uživatel

ehm... nevim no... mě osobně se teda herní projev Barcelony líbí víc

Reagovat
Shevchenko

anglický fotbal je nejlepší, u toho se nedá usnout

Reagovat
smazaný uživatel

a preco mam drzat klapacku ?

Reagovat
Shevchenko

a proc modra umelina ??

Reagovat
smazaný uživatel

Ja neutocim ani na teba, ani na nikoho ineho. Ty utocis na mna. Takze preco mam drzat klapacku ?

Reagovat
Shevchenko

treba na chelsea, ale neni to muj oblibeny klub

Reagovat
smazaný uživatel

To je nejaky utok, ked napisem, ze to je umelina...taka rychloskratka pre umely klub ? Ty mi povies, ze mam drzat klapacku... Z tohto sa chlapecku nevymotas.

Reagovat
Shevchenko

kdy a kde ?

Reagovat
smazaný uživatel

Fyzicke nasilie nepodporujem. Dufam, ze ani ty nie. To by si klesol v mojich ociach na este nizsiu hodnotu ako si. . . no a to si naozaj dost nizko.

Reagovat
Shevchenko

proto asi tam ten jazyk ne ???

Reagovat
smazaný uživatel

Len aby...

Reagovat
Shevchenko

jo to ti povim, ty si ani nic jineho nezaslouzis, spravil jsem si odpoledne paradnimi goly chelsea a ty tu krutis ocima a meles neco o umeline

Reagovat
smazaný uživatel

Si sa ukazal. . .

Reagovat
Shevchenko

Ty si jak maly chalan

Reagovat
smazaný uživatel

Naozaj uz tu klapacku nezachranis. Nesnaz sa to otocit na mna. Clovek napise normalny prispevok a ty mu povies, ze ma drzat klapacku...a k tomu este dodas, ze ak maly chalan... Co mi tu nesedi.

Zamysli si nad svojim spravanim.

Reagovat
Shevchenko

no dobre, nechame to byt, omlouvam se, ale ne at zase slysim ty nadavky, ze nemam co rict

Reagovat
smazaný uživatel

Omluva sa prijma.

Reagovat
jenage

nekopiruj kyslika

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jenage

no co tady valis bulvy ty kopiraku?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě, aby si usínal, když se to všechno hraje odpoledne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

To bolo vystizne

Reagovat
smazaný uživatel

To bolo vystizne

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*

to si cumel ty pindoure co?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, to som cumel. Umelina to otocila.

Reagovat
HOST*1860

nezda se me ze by Chelsea byla umelej klub..

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

myslím, že historie sahá až do roku 1896, takže rominho je úplně vedle umělostí asi myslí peníze rusáka...

Reagovat
smazaný uživatel

nebyl by prvni ani posledni, kdo chelsea zavidi penize, za ktery si muzou koupit skoro kazdeho hrace, ktereho by chteli do sveho klubu..

Reagovat
HOST*

Nevíte na jaké stránce bych se mohl podívat na goly chelsea????????

Reagovat
HOST*Heretic

Super výsledky pro Tottenham a West Ham!!! Oba týmy si zaslouží být daleko výž v tabulce než jsou teď ! Zvlášť WHU mě příjemně překvapili...ale jejich vítězství bylo ZCELA zasloužené! Jsem zvědav koho si nový manager přes zimu přivede.

Reagovat
PJ

Zcela zasloužené? Co je to za nesmysl? Víc šancí měl Manchester, víc střel měl Manchester (dvakrát), na rohy 11:1 pro Manchester, držení míče taky pro Manchester... A mimochodem, bejt trochu přísnější rozhodčí, moh kopat dvě penalty...

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké penalty máš na mysli?

Reagovat
HOST*Heretic

Jasne asi sme videli kazdy jiny zapas. strel na branu mel mozna vic Manchester ale to jeasi tak vsechno. Rooney mohl byt v druhem polocase klidne vylouceny! Nadaval rozhodcimu, pokopal zezadu Harewooda a Spectorovi hodil balon do ksichtu. A penalta? To teda nevim za co

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ManUFC byl lepší!!! ale více srdce do toho dali borci z W.H.U.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsimli ste si, aky mal Anton Ferdinand respekt z Ria? Ale potom sa uz snazil, chlapec...

Reagovat
PJ

Že měl jít Rooney ven - jo to asi měl, o tom se hádat nebudu. Ale penalta - minimálně jedna měla bejt za ruku. Že byla neúmyslná, to je úplně jedno. A druhá penalta - byl tam jeden faul, i komentátoři to řikali, že tam mohla bejt penalta, ale asi by byla přísná. Na koho to bylo, to už nevim.

V čem že byl ten West Ham lepší? ManU měl víc šancí, víc střel, víc rohů, větší držení míče. To jsou fakta. Moc prostoru, v čem by moh bejt West Ham lepší, už nezbejvá...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ti není známo že držení míče se počítá taky z toho, jak si stopeři vzadu pokopávají míč mazi sebou a nikdo jim tam nevleze, protože by to bylo úplně zbytečný. A navíc to držení míče bylo docela těsný. Takže Manchester nebyl zase tak výrazně lepší jak se tady snažíš tvrdit.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsem se díval na jiný fotbal, ale Manchester měl převahu snad ve všem. WHU tam mělo sice taky dobrý příležitosti, hlavně tutovku Zamory, ale co spálil Red Devils, to bylo tak na tři zápasy. Cristiano Ronaldo si na něm doslova vylámal zuby. Ale jo, West Ham předvedl sympatický fotbal a nějak podvědomě jsem jim nepřál prohru, utkání bylo tak na plichtu.

Škoda, že to ten posraný Everton neudržel.

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona prohrála, MANUTD prohrál a Chelsea nám po haluzi vyhraje. Spatny den pro vetsinu z nas...

Reagovat
HOST*Mari

tak Chelsea to pěkně otočila, už první gol byl celkem dobrý, sice se stěstím ,ale pěkne to Ballack kopl. Potom ta Lampardova střela to byla prostě nádhera, no a nakonec se opět projevil Didier(to snad ani není možnbé kolik už letos zařídil bodů, pořád dává vítězné goly) moc se d tím teda nepáral a krásně to tam zapadlo, Howard musel být fakt zoufalý, jeden si dal sám a dva nemohl vůbec chytit.Didier je letos jasně nejlepší a nejplatnějsí hráč.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
HOST*1860

taky sem nemohl uverit jak to trefil... aby si brankar vybral stranu jak pri penalte, jinak nema sanci a pritom to bylo ze 30 metru..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele