PREMIER LEAGUE - 13. KOLO

18.11.2006, 19:26, aktualizováno 20.11.2006, 01:03
Komentáře a souhrny
V čele Premier League nic nového, Manchester United těsně uspěl v Sheffieldu, tři body zpět zůstává po hubeném vítězství nad West Hamem Chelsea. Arsenal znovu ztratil doma, remízu 1:1 tam ubránil Newcastle, na třetí místo se tak dostal Portsmouth, porazil Watford. Liverpool ani naposedmé nevyhrál venku, remizoval v Middlesbrough, Everton porazil Bolton, Aston Villa hrála ve Wiganu bez branek, z Blackburnu veze bod Tottenham.

Rudí ďáblové z Old Trafford stále vládnou zbytku anglické ligy. Hlavní roli hrál v Sheffieldu střelecky probuzený Wayne Rooney. V týdnu se trefil za Anglii v přátelském duelu v Nizozemsku, v Sheffieldu pohotově dvěma brankami odpověděl na vedoucí gól domácích. Vůbec poprvé ve svém 44. startu se za Blades prosadil Keith Gillespie, křídelník, který si před časem také vyzkoušel rudý dres Manchesteru.

Drogba? Lampard? Ševčenko? Nebo snad Robben? Ani jeden! Kamerunský záložník, či obránce Geremi to byl, kdo pro Chelsea vystřelil tři body z londýnského derby s West Hamem. V polovině prvního poločasu krásně zakroutil míč z trestného kopu do Greenovy branky po faulu na Drogbu. Blues si pak mohli hlídat náskok a typickou strojově přesnou hrou získali tradiční jednogólové vítězství. Na jejich defenzivu nevyzrál ani Carlos Tevez, argentinská superposila. Ačkoliv je považován za jednoho z nejtalentovanějších útočníků planety, ve West Hamu zažívá Tevez smutné časy. Od jeho příchodu na konci srpna nevstřelili Kladiváři v době, kdy byl na hřišti, ani jeden gól.

Jak je důležité míti Henryho se znovu přesvědčil londýnský Arsenal v zápase proti Newcastlu. Francouzský Kanonýr zůstal tentokrát jen na lavičce náhradníků, po prohraném poločase jej Arsene Wenger přece jen pustil na trávník. Henry pak v 70. minutě brilantně zahraným přímým kopem překonal navrátilce po zranění Shaye Givena a smazal náskok Magpies. Poslední zápasy Arsenalu na domácím Emirates Stadium, kdy Gunners nedají první gól, jsou si až nápadně podobné. Mužstvo v červenobílém pak zamkne soupeře na jeho polovině, ale v koncovce se neuvěřitelně trápí. Vždyť i poměr střel ze sobotního utkání hovoří za vše - 10:1 pro domácí.

Díky zaváhání Arsenalu se na třetí místo vrací Portsmouth, přestože se proti Watfordu pořádně natrápil. Hornets šli do vedení ve 32. minutě, kdy po rohovém kopu dostal až příliš volného prostoru DeMerit. Domácím se však zásluhou Kanua podařilo poměrně rychle odpovědět a do kabin se šlo už za vyrovnaného stavu. Když po přestávce zazdil Sean Davis dvě příležitosti ke vstřelení prvního letošního gólu, vypadalo to, že si Watford přece jen připíše třetí bod ze hřišť soupeřů. Jenže minutu před koncem fauloval DeMerit Kanua a z nařízené penalty Lomana Lualua rozhodl o tom, že tři body získají Pompey.

Liverpool stále nenašel recept na to, jak vyhrát venku. Přestože si z Middlesbrough odváží první bod od úvodního kola sezóny, nemůže být spokojen. Šancí ke vstřelení vítězné branky měli Reds víc než dost. Kuyt však mířil vedle, Bellamyho hlavičku zblokoval Huth a Aggera vychytal fantastický Mark Schwarzer. Benítezovi muži však mohli odjet úplně s prázdnou. Reina skvěle zlikvidoval hlavičku Eulla, ale vyrazil balon přímo k Yakubuovi. S ním si však balon zahrál na schovávanou a nigerijský forvard jej před odkrytou brankou zcela minul.

V padesáti utkáních v řadě viděli diváci v zápasech Wiganu pokaždé alespoň jednu branku. Až přijel remízový král z Birminghamu - Aston Villa. Popáté ze sedmi utkání venku vezou O'Neillovi svěřenci domů jeden bod. Oba celky měly k vítězsví asi stejně daleko, protože na každé straně zachránila brankáře jednou až branková konstrukce. Svou šanci opět nedostal Milan Baroš, jemuž na lavičce dělal společnost po celý zápas i Patrik Berger. Před reprezentačním útočníkem dostali tentokrát přednost Angel a Sutton.

Krásná rána Mikela Artety z dvaceti metrů rozhodla zápas mezi Evertonem a Boltonem. David Moyes, kouč Evertonu, si před utkáním stýskal, kdože nahradí branky, o něž Toffees přišli se zraněním Australana Tima Cahilla, který bude mimo hru asi dva měsíce. Španělský fotbalista mu nemohl dát lepší odpověď. Do Liverpoolu, i když nikoliv na Anfield Road, ale do Goodison Parku, se vrátil Elhadji Diouff a pořádně provětrával domácí obranu. Nicméně k bodovému zisku to Boltonu nestačilo.

Tři nula za poločas a pak už jen dohrát. Tímto scénářem se řídili fotbalisté Manchesteru City v zápase s Fulhamem. Na tříbrankovém vyjádření excelentní první půle se dvěma brankami podílel Bernardo Corradi. Pro Itala to byly první góly v dresu Blues. Joey Barton pak po samostatném úniku zvýšil na 3:0 a druhá půle už se málem ani nemusela hrát. Cris Coleman udělal o přestávce dvě změny a jedna se mu vyplatila v 62. minutě. To když Collins John snížil hrozivý náskok domácích. Víc než kosmetická úprava to však nebyla.

Krásnou, ale i odvrácenou tvář fotbalu, poznal v duelu s Tottenhamem záložník Blackburnu Tugay Kerimoglu. V 23. minutě rozjásal Ewood Park parádním volejem, v 60. minutě však odešel předčasně do kabin, když fauloval Ghalyho. Z následné penalty pak Spurs díky Defoeovi vyrovnali skóre. V nastavení se potom Tottenhamu podařilo vyrovnat i počet hráčů na trávníku. Ghaly byl vyloučen za faul loktem na Graye.

Brankami Seol Ki Hjona a Kevina Doyla porazil Reading 2:0 Charlton. Novému kouči hostů Lesu Reedovi tak premiéra příliš nevyšla. Reading se po druhé výhře za sebou vrátil do lepší poloviny tabulky. Charlton je i nadále poslední.


Tabulka:
1. Manchester United13111129:634
2. Chelsea FC13101223:731
3. Portsmouth FC1372419:1123
4. Arsenal FC1264220:722
5. Aston Villa1357115:922
6. Bolton Wanderers1363412:1221
7. Everton FC1355317:1120
8. Reading1361615:1819
9. Wigan Athletic1253416:1318
10. Liverpool FC1353514:1518
11. Fulham FC1345414:1917
12. Tottenham Hotspur1344510:1516
Manchester City1344510:1516
14. Middlesbrough FC1343610:1615
15. Blackburn Rovers1334611:1713
16. West Ham United133289:1611
17. Newcastle United132478:1510
18. Sheffield United132478:1810
19. Watford FC1316610:199
20. Charlton Athletic132299:208

Příští kolo
24.11.2007
Newcastle United - Liverpool FC
Arsenal FC - Wigan Athletic
Derby County - Chelsea FC
Bolton Wanderers - Manchester United
Fulham FC - Blackburn Rovers
Everton FC - Sunderland AFC
Middlesbrough FC - Aston Villa
Manchester City - Reading
West Ham United - Tottenham Hotspur
Birmingham City - Portsmouth FC


Autor: Jiří Fišara

Komentáře (33)

Přidat komentář
Marv

Reagovat
HOST*Thomick

Videli ste to nekdy 25:2 na střely a je z toho jen blbá domácí remíza 1:1. To je fakt na hlavu.

Reagovat
PJ

U Arsenalu je to celkem běžný, s Villou, Boro i Evertonem to bylo úplně to samý...

Reagovat
Shevchenko

Na Arsenal se dobře dívá (Mě líp než na Barcu), ale bohužel někdy jsou dost trapní. Jenže ACM jsou teď asi trapnější

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Shevy je z nich naprosto průměrnej mančaft

Reagovat
HOST*Thomick

Proč trapný, když se na ně dobře dívá

Reagovat
Shevchenko

žádný účel ta hra nemá ...

Reagovat
HOST*Thomick

Ale jo...pobavit diváky ...dobrá chybí efektivita ale nezapomínej že je to mladý mužstvo a postupem času góly přijdou, i když 3 fíky live není vubec k zahození

Reagovat
Shevchenko

no jo ale Liver je snad na tom hůř než Arsenal a ACM dohromady

Reagovat
HOST*Thomick

Dobrá ale nakej watford to neni ne

Reagovat
smazaný uživatel

Zas nepřeháněj, Liverpool vyhrává stabilně alespoň doma... Jinak hra Arsenalu mě nějak zábavná nepřijde, záloha je zatím hodně marná a asi i špatně složená, hrajou tam podobní hráči a křídelní typy tam nejsou skoro vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano chybí tam něco.Je zajímavé,že se silnějšími mužstvi vyhráváme a se slabšími soupeři dáváme sotva remízu.Křídelní typy by to mohli rozběhat,je tu přeci jen pomalejší přechod do útoku a zbytečné kombinace,což se proti slabším mužstvům,kteří brání do plných nevyplatí.Jinak se mi zatím ze zálohy nejvíc líbí Hleb,skvělej technik.Ještě by se měl golově chytnout Rosa.Jinak budu v neděli fandit Chelsea,jejich styl mi víc vyhovuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Hleb sice hraje dobře, ale podle mě se až moc často stahuje do středu hřiště (sice uvolní místo pro nabíhajícího Eboueho, ale je to hrozný stereotyp). Ani střed zálohy není tak skvělý, jak se o něm mluví. V anglické lize je to z velké části o rychlém přechodu do útoku a ten má zatím Arsenal špatný. Neustále sice slyším, jak je Fabregas skvělý, ale já si nempžu pomoct, on tu hru prostě brzdí. Na krajích zálohy není nikdo, kdo by byl opravdu rychlý a silný jeden na jednoho (Walcott zatím na základ nemá, Ljungberg je pořád zraněný).

Reagovat
smazaný uživatel

Hleb sice hraje dobře, ale podle mě se až moc často stahuje do středu hřiště (sice uvolní místo pro nabíhajícího Eboueho, ale je to hrozný stereotyp). Ani střed zálohy není tak skvělý, jak se o něm mluví. V anglické lize je to z velké části o rychlém přechodu do útoku a ten má zatím Arsenal špatný. Neustále sice slyším, jak je Fabregas skvělý, ale já si nempžu pomoct, on tu hru prostě brzdí. Na krajích zálohy není nikdo, kdo by byl opravdu rychlý a silný jeden na jednoho (Walcott zatím na základ nemá, Ljungberg je pořád zraněný).

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvám se, že jsem to dal dvakrát, nějak mi to tady blblo.

Reagovat
HOST*Expert

No možná návrat Manchesteru, řekl bych že Chelsea to bude mít letos těžký

Reagovat
HOST*minta

To pochzbuju. Fandim MAN UTD uz nejaky ten patek. Kdyz kouknete na posledni 1-3 sezony, tak v prubehu sezony vzdy nekdo rekne, MAN UTD jede na titul, pak prijde zapas s nekym z poslednich tri tymu tabulky = prohra, pak 2-3 remizoprohry :) A cela sezona jde do riti. Ja doufam doufam doufam, ze se tomu letos vyhnou, ale pokud se budou drzet tradice, tak zacnu fandit Readingu :)

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Arsenal je nejlepsi,henry taky...palim vlajku manchasteru!!

Reagovat
HOST*minta

Ty kryple, alespon se podepis. Ja jsem vlajku Arsenalu spalil uz loni :D

Reagovat
smazaný uživatel

múdrejší budeme už po víkende, dáva to aj Galaxie.

Reagovat
smazaný uživatel

Na ten zápas jsem hodně zvědavý, snad to ďáblové dají...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, to ja fandím skôr Chelsee - lebo tam hrá Drogba .

Reagovat
smazaný uživatel

Drogbu má celkem rád, ale Chelsea bych fandit nemohl nikdy. Ronaldo, Rooney, Saha - tato trojice pěkně zatopí Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt je, že hlavne na Cristiana Ronalda sa dá pozerať, ten hraje pre divákov.

Reagovat
smazaný uživatel

Kraje obrany nejsou momentálně v Chelsea moc silné, na jedné straně tragičtí Ferreira s Boulahrouzem, na druhé momentálně špatný A. Cole. Myslím si, že BRidge by byl nalevo lepší. Uvidíme, jak se střed zálohy Man Utd vypořádá se zálohou Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dúfam, že to bude skvelý zápas, Galaxie to dáva v nedeľu podvečer. Záležať bude aj na tom, ako zahrajú stredy obrany - jedna proti Drogbovi a druhá proti Rooneymu. Podľa mňa Mourinho dá svojim befel, aby hrali tvrdo, na hranici fair - platilo to aj na Barcu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na druhou stranu nemůžeš srovnávat Barcu s Man Utd. Rooney i Saha dokážou dost ran rozdat i přijmout, narozdíl od Ronaldinha či Messiho... Tenhle zápas o dalším vývoji PL dost napoví, tak uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Boulahruz zrovna tak tragický není.

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem ho měl možnost vidět, tak se mi teda vůbec nelíbil. proti Barce sice vymazal Ronaldinha, ale to je tak všechno. Už za podzim nastřádal šíleně moc hrubek, na WHL hrál asi dvacet minut, pak ho Mourinho raději vystřídal. Za repre proti Anglii krásně namazal Rooneymu do brejku sám na bránu a určitě by se toho ještě našlo víc. Ani Mourinho s ním zatím není spokojený, navíc i samotný Boulahrouz nedávno přiznal, že se v PL zatím ještě neadaptoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouho jsem ho neviděl hrát,kdyžjsem se díval naposledy,tak si ce hrál pro diváky,ale na úkor mužstva.

Reagovat
smazaný uživatel

V této sezóně je zatím skvělý a to jak dopředu, tak kupodivu i dozadu. Podle mě zatím se Sahou nejlepší hráč United v tomto roce.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně, ikdyž s Liverpoolem teď boduje kdekdo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele