PREMIER LEAGUE - 12. KOLO

11.11.2006, 15:53, aktualizováno 13.11.2006, 00:19
Komentáře a souhrny
Arsenal v šlágru kola snadno přehrál Liverpool 3:0 a je už v tabulce třetí. Manchester United uspěl v Blackburnu a udržel se v čele o tři body před Chelsea, k jejíž výhře 4:0 nad Watfordem přispěl hattrickem Drogba. Bolton jen remizoval v Sheffieldu, stejně jako Portsmouth doma s Fulhamem, a tak se na čtvrté místo vyhoupla Aston Villa po překvapivé výhře na půdě Evertonu.

Manchester United udržel na prvním místě tříbodový náskok na Chelsea, když přivezl všechny body z Blackburnu. Stalo se tak vůbec poprvé od roku 1998! Hlavní zásluhu na tom má francouzský útočník Louis Saha, který v 64. minutě zajistil už šesté vítězství v Premier League v řadě. Smolný den naopak prožil Wayne Rooney, jenž spálil dvě jasné šance a navíc dostal i žlutou kartu za protesty.

Druhý tým tabulky, Chelsea, si smlsnul na Stamford Bridge na nováčkovi z Watfordu. Řádila hlavně útočná dvojice Blues Drogba - Ševčenko. Drogba, který v minulém týdnu podepsal s Chelsea kontrakt až do roku 2010, se trefil do černého hned třikrát a celkově v sezóně už 14krát. Čtvrtou branku pak připravil fotbalista z Pobřeží slonoviny pro Ševčenka a vrátil mu tím asistenci u své první branky. Ukrajinskému kanonýrovi navíc ještě jeden gól pro těsný ofsajd neuznali rozhodčí.

Na třetí místo poskočil Arsenal, který ve šlágru kola bez Tomáše Rosického vyprovodil Liverpool. Před sezónou doufali Reds v titul, teď jsou ukrytí ve středu tabulky a jejich tragická série na hřištích soupeřů pokračuje. Střelecké trápení Gunners protrhli paradoxně defenzivní hráči. Mathieu Flamini, Kolo Touré a William Gallas se postarali o vítězství rozdílem třídy 3:0.

Nelichotivá série pěti porážek v řadě, jíž se "pyšnil" Reading, skončila! Přitom Tottenham nezačal na Madejski Stadium vůbec zle. Robbie Keane proměnil penaltu a Spurs vedli. Jenže ještě do půle dokázali Coppelovi svěřenci zásluhou Shoreyho a Sidwella otočit skóre. Razítko pak přidal deset minut před koncem Kevin Doyle a rázně ukončil desetizápasovou šňůru Kohoutů bez porážky.

Poprvé v sezóně se z výhry mimo Villa Park raduje Aston Villa. Chris Sutton vstřelil jedinou branku v souboji s Evertonem a poslal klub Milana Baroše a Patrika Bergera na čtvrté místo. Oba Češi byli připraveni na lavičce, ale do utkání ani jeden z nich nakonec nezasáhl.

Nejdražší nákup v historii FC Middlesbrough Massimo Maccarone dal o sobě zase jednou vědět a připomněl, že klub rozhodně neprohloupil, když ho angažoval. Holohlavý Ital, jenž vystřílel loni pro Boro postup do finále poháru UEFA, rozhodl o víkendu duel s West Hamem. Patnáct minut před koncem tak dal zapomenout na předcházející neproměněné šance Downinga a Yakubua.

Veterán Andy Cole zajistil svým druhým gólem v barvách Portsmouthu alespoň bod z domácího utkání s Fulhamem. Kometě úvodu sezóny zdá se pomalu dochází dech a je "až" na šestém místě. Totéž platí o Boltonu, ten od debaklu s Manchesterem jakoby zapomněl vyhrávat. V Sheffieldu vedli Wanderers už 2:0, ale díky dvěma gólům Hulseho a Kazima-Richardse během tří minut si nakonec odvezli jen bod.

Povedené střídání zajistilo Wiganu vítězství 3:2 nad Charltonem. Matt Jackson skóroval v 78. minutě po třech minutách pobytu na trávníku. Podobný kousek se v samém závěru podařil také hostujícímu Markusu Bentovi, který k úspěšnému zásahu na konečných 3:2 potřeboval o dvě minuty více. Manchester City už pošesté v této sezóně doma neinkasoval, přesto chudí příbuzní United nemohou být spokojeni. S trápícím se Newcastlem uhráli jen bezbrankovou remízu 0:0.


Tabulka:
1. Manchester United12101127:531
2. Chelsea FC1291222:728
3. Arsenal FC1163219:621
4. Aston Villa1256115:921
5. Bolton Wanderers1263312:1121
6. Portsmouth FC1262417:1020
7. Everton FC1245316:1117
8. Wigan Athletic1152416:1317
9. Liverpool FC1252514:1517
10. Fulham FC1245313:1617
11. Reading1251613:1816
12. Tottenham Hotspur124359:1415
13. Middlesbrough FC1242610:1614
14. Manchester City123457:1413
15. Blackburn Rovers1233610:1612
16. West Ham United123279:1511
17. Sheffield United122467:1610
18. Newcastle United122377:149
19. Watford FC121659:179
20. Charlton Athletic122289:188

Příští kolo
10.11.2007
Sunderland AFC - Newcastle United
Birmingham City - Aston Villa
Derby County - West Ham United
Chelsea FC - Everton FC
Manchester United - Blackburn Rovers
Liverpool FC - Fulham FC
Reading - Arsenal FC
Portsmouth FC - Manchester City
Tottenham Hotspur - Wigan Athletic
Bolton Wanderers - Middlesbrough FC


Autor: Jiří Fišara

Komentáře (52)

Přidat komentář
HOST*SixKiller Molata

Anglická liga je opravdu kvalitní, na každý zápas se tam dá dívat, i když hraje předposlední s poslední, je to vždycky podívaná..........

Reagovat
smazaný uživatel

mi blbne comp, či co?! nebo cenzura možná zmařila tu prachbídnou diskuzi

Reagovat
smazaný uživatel

proč? mě to docela bavilo, jsem si povídal s Tomem Markovým

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

bylo to za ty kachny?????

Reagovat
HOST*

počítačem to asi nebude, někdo opravdu přerušil tuhle duchaplnou debatu, někdo to tu opravdu cenzuruje

Reagovat
HOST*John Terry

Je to divné poprvé za svoji kariéru přijdu na tento web a někdo smaže diskuzi..

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Tome ať se ti daří!!! za ten Baník teda

Reagovat
HOST*

No děkuji velmi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ať se ti daří a až budete mít někdy v plánu prodat zápas, tak se prosím ozvi, dám ti číslo na icq.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*John Terry

To tě budu muset zklamat..Já se do takových machinací nepoušíťím

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mě alespoň dej kontakt na nějakýho vašeho šéfa přes sázky. Máš icq? Se domluvíme.

Reagovat
HOST*John Terry

Do soukromý našim šéfů se nepletů a jistě pochopíš že by nebylo důstojné dávat někomu kontakty...a Icq nemám..Tak se kluci mějte a přijďte někdy povzbudit na Bazaly...

Reagovat
HOST*Tomáš Marek - FC Baník Os

Ok, někdy taky na zápasy vsázíme někdy, že to vypustíme a vsadíme buď v tipsportu nebo ve fortuně na prohru Baníku, ale to se stane tak jednou, možná dvakrát za sezonu, že tohle uděláme a v zápase to není moc vidět, třeba jsme to vypustili se spartou, i když na výhru sparty v 1. poločase nebyl zase tak velký kurs, ale když vsadíte 100 000 a máte z toho 170 000, tak je to celkem hezké přilepšení i pro fotbalistu, jakým jsem já, v Baníku vyděláváme těžké peníze, no zase tak strašné to není, ale je to nyní lepší, než když jsem ještě působil v Kladně a hrál tehdy 2. ligu, to jsem měl v průměru na měsíc 85 000 Kč, + prémie, teď mám měsíčně přibližně takových 156 000 Kč + prémie, takže jsem teď na tom o hodně lépe, za další hraju pravidelně a v Ostravě jsem tedy celkem spokojený, i mé přítelkyni Ivetě se tady líbí, takže bych tady rád zůstal nějakou tu sezonu, jsem mladý a perspektivní fotbalista, který se pořád může zlepšovat a taky se ještě v mém případě může uvažovat o přestupu do nějaké lepší ligy - myslím tím do nějaké zahraniční ligy, třeba taková Bundesliga vůbec není špatná, rád bych hrál třeba Bundesligu jedno, o Anglické lize člověk nemůže snít, protože tam se z Gambrinus ligy dostávají opravdu jen ti "vyvolení", ale rád bych jednou okusil nějakou zahraniční ligu, ale nemyslím tím zrovna Kazašskou nebo tak, ale kdyby přišla nabídka i z Ruska, tak také neváhám, protože fotbal v Rusku není na zanedbatelné úrovni, také co se týče platových podmínek, protože kdejaké malé dítě v Rusku ví, že peníze v rukém fotbale se jenom točí, takže bych byl rád za jakoukoli nabídku, která by byla na úrovni. Ale já mám rád celkově španělský fotbal, líbí se mi pojetí hry Realu nebo BArcelony, to je můj styl, není to zrovna, tedy nepatří to zrovna k mému hernímu projevu ale jinak v takovém klubu bych jednou chtěl působit, myslím tím jako fotbalista, jinak bych tam působit mohl samozřejmě, ale chtěl bych tam působit v normální pozici a ne jenom leštit balony v 2. španělské lize za REal Madrid B, tak to by mě fakt nebavilo, ale kdybych aspoň zahříval lavičku v 2. anglické lize, ten pocit také není úplně marný, protože 2. anglická liga už má také svou kvalitu, samozřejmě Barclays Premiership je Barclays Premiership, nebudeme si již nic nalhávat, ale člověk prostě musí doufat, že bude hrát za lepší klub, musí na sobě pracovat, aby jednou oblékl rudý dres katalánského týmu FC BArcelona

Reagovat
smazaný uživatel

Říkáš Sparta, tak to tam u vás asi šéfují Klimpl s Bestou, co? Ale oni o poločase a po zápase vypadali tak smutně... Třeba z tebe jednou něco bude, kolik je ti vůbec let?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole tady si nějakej debil hraje na Tomáše Marka a píše, že Baník vypouští zápasy no já se poseru.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
PJ

Ajéje, děti si hrajou...

Reagovat
HOST*

85 000 Kč, + prémie v druhý lize měsíčně si se asi zblaznil

Reagovat
PJ

Jestli tomu, co tady bylo, řikáš diskuse, tak o tý já mam docela jiný představy...

Reagovat
Shevchenko

211-225-162 NAPIS VOE!

Reagovat
Shevchenko

AHA ty nemas icq

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*John Terry

Reagovat
smazaný uživatel

ne, přešel jsem, od minulé zimy jedině PES

Reagovat
Shevchenko

fuj! Letošní Fifa je mnohem lepší ale teď čekám na PES6

Reagovat
HOST*Mára

Když fotbal tak jedině PES 6!!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

FIFU mám taky, ale ještě jsem si ji nenainstaloval, jelikož se nemůžu odtrhnout od PSA

Reagovat
smazaný uživatel

Pes 06 je lepší ale příde mi trochu rychlejší než 5 Fifa je taky dobra český komentář je super ale tak pro první sezónu pak už to leze na nervy furt to samý PES je prostě PES 06 je ale kvalitnější než 5

Reagovat
HOST*John FERDINAND

Musím opravdu smeknout před Didierem to co on teďka předvádí dostává obrany soupeřů k šílenosti...je to opravdů kvalitní útoční a když se to skloubí se skvělou formou a trochou štěstí je z něho jeden ze 4 nejlepších útočníků planety Země...nevím třeba na Neptunu či Jupiteru se rodí lepší hráči

Reagovat
smazaný uživatel

Ked sme ho tu so sterdom cez leto odporucali Realu, tak sme sa s velkym nadsenim nestretli. . .

Reagovat
smazaný uživatel

Baroš dal před lety hattrick Crystal Palace....

Reagovat
PJ

Hele fakt tě to baví vymejšlet si pořád jiný jména?

Reagovat
Shevchenko

ale je to k tematu ne ???

Reagovat
PJ

To jo, výjimečně

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Shevchenko

Kdyby měl lepší jaro, tak je největší favorit na Zlatý míč

Reagovat
smazaný uživatel

jsem ti přeci psal, že bych zlatý míč dal jemu. Už když hrál za Marseille, tak jsem řikal, toho bych do AS koupil hned. A už 4 roky tvrdim, že to je nejlepší útočník na světě. Jde o to, jak pracuje pro tým, nejde jen o zakončení. Škoda jen, že hraje za Chelsea

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

já ho obdivuju, co dokázal stvořit za příběh... uvědomujete si vůbec co to musí být za geniálního člověka!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Odebral bych mu hned kapitánskou pásku.

Reagovat
smazaný uživatel

Abych rekl pravdu je to muj oblibeny hrac, povazuju ho za nejlepsiho stredniho obrance..

Reagovat
HOST*Michal

zdravim,clapi,potreboval bych vedet vysledek stredecniho zapasu..Birmingham vs. Liverpool,nevite nekdo?diky..

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si myslim ze luis dokonale nahradil RVN a dokonca si myslim ze ho aj prevysil...vedel som ze taky hrac musi do zakladu ze ho fergie nekupoval len tak....a je to platny hrac a aj viac...

Reagovat
smazaný uživatel

nevim, moc sem mu neveril a myslim ze mu forma dlouho nevydrzi, Ruud tam vzdycky neco napoctvrty dorazil a sem zvedavej jestli to dokaze i Saha, kdyz se prestane trochu darit..

Reagovat
smazaný uživatel

ale vidis dava dolezite goli a aj operuje na vacsiom pristore ako ruud dokonca i zaskakuje v niektorych momentoch v zalohe co sa ruudovi nepodarilo alebo vlastne sa o to ani nesnazil...ja mu uplne verim teraz mu tato sezona vijde ale aj tak by som kupil nejakeho toho utocnika alebo celkom dobry je utocnik rossi ktory teraz vali za newcastle ale je tam len na hostovani z manu...ked ho stiahnu tak to bude super utocnik videl som par videi aj jeho zapasov no proste exeloval

Reagovat
HOST*chinaski

Tak se nám docela daří, záchrana už je jasná, teď makat na tej UEFĚ...jak je venku ten IDIOT IDIOTSKÁ Teale, jde všecko hladce...Pěkně se chytil Webster, takže až se uzdraví Fitzie Hall, snad by mohl děda kapitán konečně sednout na lavici

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím, že už si to všímajú viacerí, Drogba je proste momentálne super elita a veľká škoda, jak vyššie popisuje rominho, že sme si ho v lete nechceli zobrať do Realu. Aj keď, Mourinho by ho asi aj tak nepustil...

Reagovat
HOST*Negr se zlatýma hodinkama

OUUUUUUYEEEEEEEEEEEEEESS

Reagovat
HOST*Tajgr Wods

Ty on tam má ten trávník tak posekaný...on má tu sekačku tak dravou že by s tím mohl posekat kamenní a má tam ten anglický trávník a mohl by tam hrát ten tenis s tím wodsem nebo jak se jmenuje...ne jak ten vrána ten se s tím sere půl dne a ma to na hovno

Reagovat
HOST*

Anglická liga je podle mě nejlepší na světě.Tvrdý a důrazný fotbal se na ostrovy hodí!!S příchodem Tomáše Rosického do Arsenálu se začal Arsenal měnit v hodně ofenzivní tým!!Věřím že letos titul vyhraje Arsenal nebo Chelsea.A doufám že mezi sestupujícími bude Newcaslte!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele