Předchůdce Šilhavého míří na další štaci, Ivankovič povede Čínu

24.02., 10:29
Aktuality

Novým trenérem národního týmu Číny je zkušený Branko Ivankovič. Devětašedesátiletý chorvatský kouč nahradil Srba Aleksandara Jankoviče, pod jehož vedením nepostoupil tým na lednovém mistrovství Asie ze základní skupiny.

Ivankovič na šampionátu vedl Omán a ani on se svými svěřenci neprošel do vyřazovací fáze. Po turnaji ho ve funkci nahradil bývalý trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý.

V Číně už Ivankovič působil na klubové úrovni, v roce 2010 dovedl k ligovému titulu Šan-tung. Rodák z Varaždínu se představil na lavičce Íránu na mistrovství světa 2006 v Německu, u chorvatské reprezentace působil jako asistent a získal dva tituly s Dinamem Záhřeb.

Čína startovala na MS dosud jen v roce 2002. V druhém kole asijské kvalifikace je aktuálně na třetím místě tabulky své skupiny, z níž dál postoupí dvě mužstva.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kryptos_

OT: Disciplinární komise FIFA rozhodla o dlouhotrvajícím finančním sporu mezi uzbeckým Bunjodkorem a bývalými hráči týmu Rivaldem a Denilsonem. Podle dokumentů poskytnutých webu Tribuna.uz FIFA zaslala rozhodnutí Fotbalové asociaci Uzbekistánu, podle nějž Bunjodkor dluží na nevyplacených prize money a kompenzacích za ukončené smlouvy včetně úroků Rivaldovi 8,1 milionu eur a Denilsonovi 1,1 milionu eur. Kromě toho musí uzbecký celek zaplatit náklady rozhodčího řízení ve výši 20 tisíc švýcarských franků a navrch dostal od FIFA pokutu 30 tisíc švýcarských franků. Na zaplacení dlužných částek má 30 dní.

To vidím na konec klubu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele