Pravidlové komisi se nabízí 13 systémů k řešení sporných situací

11.10.2010, 14:48
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak to jsem netušil, že je komise IFAB takhle "spravedlivě" složená...

Reagovat
smazaný uživatel

nevidím na tom nic nespravedlivého, že Britové mají výsostní postavení v pavidlové komisi sportu který "vymysleli"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

13??? me napadlo tak 5 max

Reagovat
REPLIKATOR

Z toho stejně nic nebude

Reagovat
REPLIKATOR

Z toho stejně nic nebude

Reagovat
mike.84

ježíšmarja a zase znova a dokolečka o technologiích. čároví rozhdočí uuuuuuuplně stačí. taky nechci video, nechci čipy (ani čípky), ani lasery ani roboty. všecky problémy ktere se tu řeší (zejmena německo-anglie a jim podobné) by se nikdy neudály, kdyby prostě rozhodčí staly vedle branky a ostražitě by sledovali ...

Reagovat
smazaný uživatel

A co když udělá rozhodčí chybu?

Reagovat
mike.84

ja ti t ořeknu asi takhle: s blatterem souhlasim že to je prostě lidskej faktor ale nesouhlasim s ním jak to prezentuje. velke hrubé chyby sice omluví ale jsou mu u prdele. brankový rozhodčí přece není slepý a z 5 metrů uvidi (a viděl by) když ten mič od břevna překročí brankovou čaru ! a na druhou sttranu, podívej se ja kse někdy angličtí rozhodčí vytahnou jaký cenimetrový offside zachytí. ja osobně čarovne rozhodčí ze 80-90% obdivuju protože prostě někdy opravdu poukažou skvělý reflex a rozhodnutí ve zlomku vteřiny. samozřejmě to není vidět protože jsou vidět hlavně chyby a ne dobře odmavane hraniční offisdy. takže to je zbytečné někomu vysvtělovat. stejně nevim proč se to řeší protože blatter video nechce a bude kandidovat do dalšího období takže video stejně nebude.

koudaku přínos rozhodčích se uvidí až budou nasazeni jako regulerní rozhodčí do všech soutěžních zápasů..

Reagovat
mike.84

samozřejmě je zde riziko vyššiho počtu možností někoho podplatit ... ale to už je jine tema

Reagovat
smazaný uživatel

a jakej by byl problém se kouknout na 15 s na video a říct jetli to byl gol nebo né ?

Reagovat
mike.84

vy tady vidíte pouze těch 15 sekund ale nechapete že tomu bude něco předcházet a bude po rozhodnutí nasledovat další dlouze diskuze, protesty apod ? hrač vystřelí do břevna, mič se odrazí za čaru ale golman ho rychle chytne a vyhodí. 1-3 minuty než se všecko semele a vubec se dojde k rozhodnutí "podivejme se na video" jaky bude vubec podnět podivat se na video ? v hokeji je to zavedena věc, protože tam ma rozhodčí pravomoc. ale tady ? tady jsou 3-5 rozhodčích. potom další minuty během pozorování videa. a co teprv rozhodnutí ? "poškozená" strana bude diskutovat dalších několik minut. ja chci taky vymítit ty velke a hrube chyby ktere ovlivni zapas, ale podle mě čaroví rozhodčí jsou vesměs dobří (to si uvědomí pouze ten kdo nehledá jenom chyby ale dokaže uznat i dobry vykon) tak nevidim duvod si myslet že brankoví rozhodčí by nebyly stejně dobří.

Reagovat
smazaný uživatel

A viděl jsi nějaký přínos brankových "rozhodčích"? Námátkou roztrhnutý dres Žigiče apod. V rugby funguje video systém a je to otázka pár sekund. Navíc těch sporných situací za zápas moc není, takže zdržení by bylo minimální. Navíc to dopomůže k větší spravedlnosti, snaha hráčů nevyjde na prázdno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a v neposledni rade jsou ve finale vyuziti technologii mnohem levnejsi nez brankovi rozhodci

Reagovat
niflheim

Reagovat
mike.84

co to je za blbost ? levnější

Reagovat
j_mrazik

Víš, kolik ti joudové stojí? Hodně a práce spíš škodlivá.

Reagovat
mike.84

no jasně za to množství monitorů, hi-tech technologiií, snímače, a vubec software pro to všecko to je v trafice běžně k dostání za 49 kč hned vedle filmu pretty woman :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono to vyjde nastejno díky tomu, že u tý techniky musí někdo být. Jinak by to podle mého bylo levnější.

Reagovat
smazaný uživatel

ti rozhodčí vyjdou dráž, protože jim musíš zaplatit letenku, ubytování, stravu, plat za to utkání a když tam namontuješ tu techniku tak to zaplatíš jednou a občas uděláš údržbu

Reagovat
mike.84

panebože letenka, ubytování i třeba snídaně do postele je uplnje pakatel v porovnání s celou sumou za techniku ... ja se tady bavím o poměru vydaje za techniku a vydaje za plat jako takový. a to že kdyby plat byl vysoký nějak

neuměrn,ě to je zase chyba lidi z fifa.

Reagovat
j_mrazik

Ale techniku jednou zavedeš a pak ti náklady klesají, pokud ti to vydrží nějakej ten pátek.

Reagovat
mike.84

to je mi jasne...

Reagovat
mike.84

já jsem přesvědčen o tom že kdyby komplet celá obsluha byli lidi z fifa tak fifa už jim da nějake regulované platy které samozřejmě jednou (dlouhodobě) překročí celou sumu na "nakupu toho všeho" ale ja sem teda přesvědčen že z jednorazoveho hlediska je ta technika daleko daleko dražší a do te techniky se počítá samozřejmě i školení, které bude taky hodně kulaté

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele