Praha poskytne FAČR reklamní plochy k propagaci finále Evropské konferenční ligy

22.05.2023, 12:03
Aktuality

Pražský magistrát poskytne Fotbalové asociaci České republiky (FAČR) více než dvě stovky reklamních ploch k propagaci finále Evropské konferenční ligy. Důvodem je ekonomický přínos akce pro město. Bezplatná výpůjčka bude platit od 25. května do 7. června. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. Finále se uskuteční 7. června od 21:00 na stadionu Slavie Praha ve vršovickém Edenu. Evropská konferenční liga vznikla jako třetí pohárová soutěž UEFA po Lize mistrů a Evropské lize.

Město poskytne asociaci bezplatně 116 reklamních míst na městském mobiliáři, tedy například na lavičkách. Další stovku ploch bude mít fotbalový svaz k dispozici na sloupech veřejného osvětlení. Magistrát vyjde podle dokumentu zápůjčka ploch na asi 1,3 milionu korun. Zařízení jsou ve správě městské společnosti Technologie hlavního města Prahy (THMP). Náklady na vytištění plakátů a jejich umístění uhradí FAČR.

Stadion v Edenu má 19.370 míst. Každý z finalistů bude mít pro své fanoušky pět tisíc vstupenek. Do volného prodeje se vyčlenily tři tisícovky lístků. O majitelích rozhodl los. Zbytek kapacity v Edenu využije pro své potřeby UEFA. Ve finále si o trofej zahraje italská Fiorentina s Antonínem Barákem proti londýnskému West Hamu, za který nastupují bývalí hráči Slavie Vladimír Coufal a Tomáš Souček. Slavií prošel ve své dosavadní kariéře i Barák.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pablos

Tak snad na těch bilbordech a lavičkách bude ,,UEFA MAFIA"

Reagovat
srbic13

co se propaguje, kdyz to bude na 100% vyprodany (3000 listku do volneho prodeje)? navic urcite ne fanousky z Prahy? a zadarmo - to je teda odvazne tvrzeni

Reagovat
kilobyte

Lístky už jsou rozebrané. Reklama úplně k hovnu. A FAČR s tím zápasem nemá v podstatě nic společného.

Reagovat
Hunt

Reagovat
Salfovic

Milé děti, takhle vypadají peníze spláchnuté do hajzlu.

Reagovat
FC Porto FC

Stadion na 20 tisíc 10 tisíc dostanou sponzoři a podobní, tak co chcou propagovat?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele