POZVÁNKA NA 21. KOLO GAMBRINUS LIGY

12.03.2004, 15:09
Aktuality
Šlágrem kola je pochopitelně 259. derby pražských „S“ hrané v neděli od 17.20 hodin na Strahově. V jeho stínu by však neměly zůstat ani další zajímavé zápasy: severočeské derby Liberec – Jablonec, baníkovský pokus o nápravu poslední ztráty v Plzni či očekávané ofenzivní manévry Synot – Teplice.

Hodně půjde i v dalších bojích o záchranu (pozornost bude upřena především na Žižkov, kde Viktorka hostí Zlín, ale také do Opavy, kde domácí hrají s Olomoucí a do Blšan, kam zavítá Brno), naopak Budějovice se proti Příbrami pokusí o přiblížení k nejlepší pětce. Menu je lákavé, stačí si jen vybrat.

1. FC Synot (8. místo, 29 bodů) – FK Teplice (9. místo, 25 bodů)
Sobota, 13. března od 17.00 hodin
Městský sportovní areál, Uherské Hradiště
Rozhodčí: Cichý - Laskovský, Medveď (Dvořáček)
Vzájemný zápas na podzim: 1:1
Synotu se v poslední době nedaří, na jaře zatím porazil pouze Jablonec. Další tři body budou chtít Jihomoravané urvat před svým publikem proti Teplicím, tím spíše, že musí odčinit debakl z Ostravy (2:6) i ztrátu ze Zlína (0:2). Hosté rozhodně nepřijedou jen bránit, naopak se pokusí potvrdit tři body z posledního zápasu s Českými Budějovicemi. Lákadlem zápasu by měli být útočníci – domácí Nezmar s Malárem, v dresech hostí Mašek s Kowalíkem, pro nějž to bude velký návrat do svého dřívějšího působiště.
Eurofotbal.com tipuje: 0

České Budějovice (7. místo, 29 bodů) – Marila Příbram (11. místo, 23 bodů)
Sobota, 13. března od 17.00 hodin
Stadion na Střeleckém ostrově, České Budějovice
Rozhodčí: Matějek - Pustka, Chytil (Řehoř)
Vzájemný zápas na podzim: 2:0
Utkání o lepší pozici ve středu tabulky. Oba celky dělí jen čtyři příčky a několik bodů, přesto jsou jejich herní projevy naprosto rozdílné: Budějovice produkují líbivý, kombinační fotbal, Příbram sází na obranu, bojovnost a maximální nasazení. Mírným favoritem jsou domácí, vítězství by je přiblížilo k vedoucí pětce, Marila hraje naopak pod hrozbou pádu do sestupových vod.
Eurofotbal.com tipuje: 1

SFC Opava (13. místo, 21 bodů) – Sigma Olomouc (4. místo, 33 bodů)
Sobota, 13. března od 17.00 hodin
Stadion v Městských sadech, Opava
Rozhodčí: Zejda - Krátký, Wilczek
Vzájemný zápas na podzim: 0:3
Opava na jaře nehraje vůbec špatně, potvrdit se to pokusí proti Olomouci, která se naopak – byť před týdnem remizovala na Spartě – především střelecky velmi trápí. Slovenské útočné duo Reiter – Babnič, na podzim postrach obran, neskórovalo už 469 minut.
Eurofotbal.com tipuje: 2

Viktoria Žižkov (14. místo, 17 bodů) – Tescoma Zlín (6. místo, 30 bodů)
Neděle, 14. března od 10.15 hodin
Fotbalový stadion Viktorie Žižkov, Praha
Rozhodčí: Poledník - Hruška, Mika
Vzájemný zápas na podzim: 0:3
Další pokračování záchranné operace jménem Viktorka Žižkov. Nečekaný bod z Bazal v ní hraje určitě důležitou roli, ovšem mnohem cennější by v konečném účtování byly tři body za výhru nad Zlínem. Ten v minulém kole poprvé na jaře bodoval a ani do Prahy nejede s nízkými ambicemi.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Chmel Blšany (16. místo, 15 bodů) – 1. FC Brno (10. místo, 25 bodů)
Neděle, 14. března od 14.30 hodin
Fotbalový stadión, Blšany
Rozhodčí: Vidlák - Talpa, Kumstát (Helebrant)
Vzájemný zápas na podzim: 1:1
Naděje na ligu v Blšanech stále žije, ztráta Chmelařů již není nijak strašlivá, právě naopak, bodově se dotáhli na patnáctou Plzeň – a to ještě s tímto soupeřem mají odložené utkání. V zápase s Brnem si dělají choutky na další bodový zisk, Brno nejenže nehraje nic moc, ale ve zbytku sezóny již vlastně ani o nic.
Eurofotbal.com tipuje: 0

Slovan Liberec (5. místo, 30 bodů) – FK Jablonec (12. místo, 22 bodů)
Neděle, 14. března od 14.30 hodin
Stadion U Nisy, Liberec
Rozhodčí: Královec - Vodička, Filípek (Jára)
Vzájemný zápas na podzim: 0:0
Jizerské derby bude jedním ze dvou magnetů kola. Liberec se pod novým trenérem Grigou tlačí na medailové příčky, Jablonec zase prchá z těch sestupových. Favoritem jsou domácí, spoléhající na střelecky probuzenou posilu Libora Doška, ale s houževnatými hosty to určitě jednoduché mít nebudou.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Slavia Praha (2. místo, 37 bodů) – Sparta Praha (3. místo, 35 bodů)
Neděle, 14. března od 17.20 hodin (přímý přenos TV Nova)
Stadion Evžena Rošického na Strahově, Praha
Rozhodčí: Puček - Gulajev, Amler (Beneš)
Vzájemný zápas na podzim: 0:0
Největší hit 21. kola a jeden z vrcholů jara. Derby se sice z tradičního boje o titul změnilo v boj o „pouhou druhou příčku a možnost hrát kvalifikaci Ligy mistrů“, přesto se zdá, že jeho vítěz bude mít ještě šanci ohrozit vedoucí Baník v jeho spanilé jízdě za titulem. Slavia je nejlepším týmem jara (10 bodů), ale teprve tohle utkání naplno ukáže, jak na tom výkonnostně doopravdy je. Sparta utrpěla debakl v LM na San Siru (1:4), ovšem po docela solidním výkonu a paradoxně z ní těžký duel mohl snést břímě odpovědnosti a rozdvojenosti: hráči se nyní můžou plně soustředit na ligu. Favorit, jak už to tak v derby bývá, není, i většina expertů se shoduje na remíze. Pro zajímavost: poslední výhru zaznamenala Sparta přesně před měsícem (4:3 va Opavě).
Eurofotbal.com tipuje: 0

Viktoria Plzeň (15. místo, 15 bodů) – Baník Ostrava (1. místo, 43 bodů)
Pondělí, 15. března od 16.40 hodin (přímý přenos TV Prima)
Stadion na ve Štruncových sadech, Plzeň
Rozhodčí: Šedivý - Tulinger, Lukes
Vzájemný zápas na podzim: 0:2
Baník musí odčinit – pokud chce dále myslet na titul – domácí remízu s Žižkovem, Plzeň zase musí v rámci svého boje o záchranu bodovat: dá se očekávat velmi vypjatý a nervózní zápas.
Eurofotbal.com tipuje: 2

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ty ofenzivní manévry synot-Teplice mě fakt dostaly

Reagovat
smazaný uživatel

Teplice bez Maška, Horvátha a Hunala uplně zalezou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele