POZVÁNKA NA 19. KOLO GAMBRINUS LIGY

27.02.2004, 09:31
Aktuality
Sníh přinesl první komplikace, přehlednost tabulky navíc narušují evropské poháry, fakta však zůstávají nadále stejná: i přes odložený zápas je Ostrava stále suverénně v čele a boj o záchranu není ani zdaleka rozhodnut. Vyluštění obou tajenek se může přiblížit k vyjasnění tento víkend, v neděli se střetnou právě první s posledním.

O favoritovi utkání nikdo nepochybuje, stejně jako v případě zápasu Slavia – Plzeň, v dalších soubojích to už tak jednoznačné není. Potvrdí dobrou formu Budějovice nebo naopak Sparta naváže na výkon v Lize mistrů? Probudí se Synot, Sigma a Liberec či podzimní propadlíci Jablonec s Příbramí rozšíří své nečekané jarní zisky? Zvítězí už konečně Žižkov, projeví se na Brnu absence Pacandy, zacelí Zlín mezery v obraně? 19. kolo Gambrinus ligy je tady a přináší zajímavý program.

České Budějovice (5. místo, 28 bodů) – Sparta Praha (2. místo, 33 bodů)
Sobota, 28. února od 14.25 hodin (přímý přenos TV Nova)
Stadion na Střeleckém ostrově, České Budějovice
Rozhodčí: Šedivý – Zlámal, Petřík (Adam)
Vzájemný zápas na podzim: 0:3
V domácí soutěži již tradičně zaváhali, v Lize mistrů však proti věhlasnému soupeři předvedli slušný výkon. Fotbalisté Sparty sice v posledních dvou zápasech uhráli bezbrankové remízy, každá z nich má ovšem zcela jinou hodnotu. Jestli naváží na úterní naději proti AC Milán nebo nedělní mizérii s Příbramí, to ukáží v televizním souboji v Českých Budějovicích. A nebudou to tam mít snadné, Jihočeši hrají ve velké pohodě, na jaře jsou spolu se Slavií jediní, kdo ještě neztratili ani bod a navíc mají střelci Lafatu. Přesto jsou Pražané favoritem, pokud chtějí udržet krok s Baníkem, nemohou si již dovolit další zaváhání.
Eurofotbal.com tipuje: 2

Slavia Praha (3. místo, 33 bodů) – Viktoria Plzeň (14. místo, 15 bodů)
Sobota, 28. února od 17.00 hodin
Stadion Evžena Rošického na Strahově, Praha
Rozhodčí: Řehoř – Hojsík, Pospíšil (Gruber)
Vzájemný zápas na podzim: 1:2
Csaplár boys těžící z dobrého losu přivítají na Strahově dalšího z řady papírově slabších soupeřů a budou chtít potvrdit svou šťastnou výhru ze Zlína v minulém kole, potažmo přihřát šanci v boji o Ligu mistrů. Jenže Plzeň hrající také o hodně – o záchranu – kdy každý bod vyvažuje zlatem, má ve svém kádru dva na Slavii mimořádně motivované muže – trenéra Cipra a útočníka Siegla. A v loňském domácím zápase se plzeňští přesvědčili, že červenobílé je možné porazit.
Eurofotbal.com tipuje: 1

1. FC Synot (8. místo, 26 bodů) – FK Jablonec (12. místo, 21 bodů)
Sobota, 28. února od 17.00 hodin
Městský sportovní areál, Uherské Hradiště
Rozhodčí: Jiřík – Pustka, Kordula (Matějek)
Vzájemný zápas na podzim: 0:1
Synot měl dobrý závěr podzimu a v tabulce vylétl hodně vysoko, teď zase padá zpátky dolů, i když svou vinou jen částečně: neškodnému Brnu nebyl Nezmar & spol. schopen střelit branku, zápas v Ostravě byl odložen kvůli sněhové nadílce. Nažhavenost domácích proto bude jistě značná, proti nim však stojí zlepšující se Jablonec, posílený výhrou nad Opavou a remízou v Olomouci.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Viktoria Žižkov (15. místo, 13 bodů) – 1. FC Brno (11. místo, 22 bodů)
Neděle, 29. února od 10.15 hodin
Fotbalový stadion Viktorie Žižkov, Praha
Rozhodčí: Jára – Tulinger, Pastyřík (Bouše)
Vzájemný zápas na podzim: 1:2
Situace Viktorky byla vážná během celého podzimu, teď už tady bijí na poplach vyloženě ostošest. V utkáních se stejně ohroženými, Plzní a Blšany – která mohou být v konečném účtování rozhodující, získali Pražané jediný bodík Proti nemastnému Brnu proto musí myslet jedině na vítězství, hodně se čeká od zkušených tahounů mužstva, zvláště zimní posily Němce, střelce Oravce a špílmachra Pikla. Moravané oslabení o vyloučeného Pacandu by také neradi příliš ztráceli, záchranu nemají ještě zdaleka jistou.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Chmel Blšany (16. místo, 12 bodů) – Baník Ostrava (1. místo, 39 bodů)
Neděle, 29. února od 14.00 hodin
Fotbalový stadión, Blšany
Rozhodčí: Dvořáček – Filgas, Hábl (Paták)
Vzájemný zápas na podzim: 2:5
V Blšanech se mohli opájet ziskem tři bodů v posledním kole v „utkání o záchranu“ se Žižkovem, jenže teď je čeká úplně jiná písnička: „Baníčku, my jsme s tebou“ je v letošním ročníku Gambrinus ligy symbolem vítězství a do Blšan si Ostravané pochopitelně nejedou pro nic jiného než pro tři body. Neměl by to pro ně být nerozlousknutelný oříšek, pokud je doprovodí stejné množství fanoušků, jako na jiné venkovní zápasy, budou mít na vesnickém ministadiónku téměř domácí prostředí.
Eurofotbal.com tipuje: 2

Sigma Olomouc (4. místo, 29 bodů) – Marila Příbram (9. místo, 22 bodů)
Neděle, 29. února od 17.00 hodin
Andrův stadión, Olomouc
Rozhodčí: Čecháček – Kašný, Drastik (Závodný)
Vzájemný zápas na podzim: 1:1
Hanácká útočná mašina se na jaře zatím nerozjela, team slovenských útočných zabijáků Reitera a Babniče nevsítil jediný gól. Odnese jeho jarní probuzení a nový atak na třetí místo Marila? Příbramští budou jistě proti, rozjezd do druhé poloviny soutěže měli nečekaně dobrý, když brali body pohárovým vyslancům Teplicím a Spartě, o stejné se budou chtít pokusit i na Andrově pevnosti.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Slovan Liberec (6. místo, 27 bodů) – Tescoma Zlín (7. místo, 27 bodů)
Pondělí, 1. března od 16.40 hodin (přímý přenos TV Prima)
Stadion U Nisy, Liberec
Rozhodčí: Zejda – Krátký, Gallo (Čuřín)
Vzájemný zápas na podzim: 0:0
Souboj dvou neúspěšných celků, které pro vylepšení sebevědomí potřebují nutně bodovat. Grigovi hoši získali zatím pouhý bod a neškodní jsou hlavně v útočné fázi. Problémy s obranou má naopak Zlín, na jaře bez bodu, avšak s pěti inkasovanými brankami.
Eurofotbal.com tipuje: 1

SFC Opava (13. místo, 20 bodů) – FK Teplice (10. místo, 22 bodů)
Středa, 24. března od 17.00 hodin v případě vyřazení Teplic z poháru UEFA, středa, 7. dubna od 17.00 hodin v případě postupu Teplic v poháru UEFA
Stadion v Městských sadech, Opava
Rozhodčí: - - -
Vzájemný zápas na podzim: 0:2
Vzhledem k vysoké porážce v Glasgowě se utkání odehraje nejspíše už ve středu 24. března, ovšem nepředbíhejme a věřme v pozdější termín. V každém případě to bude další těžká devadesátiminutovka pro Teplice, Opava potřebuje body jako živou vodu. Trenér Straka už ostatně vyhlásil za prioritu svého celku Český pohár.
Eurofotbal.com tipuje: 0

Baník Ostrava (1. místo, 39 bodů) – 1. FC Synot (8. místo, 26 bodů)
Odložené utkání 18. kola se bude dohrávat ve středu, 3. března od 16.00 hodin
Stadion Bazaly, Ostrava
Rozhodčí: Puček - Talpa, Filgas (Závodný)
Vzájemný zápas na podzim: 2:0
Sever proti Jihu, ovšem s předem jasně rozdanými kartami. Byť se utkání hraje kvůli sněhovému přívalu až na druhý pokus, v Ostravě se opět čeká plný dům: místní fanoušci budou opět chtít dokázat, že jsou nejlepší v republice. A hráči ostatně také, v zápase se Synotem neberou nic jiného než tři body.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele