POZVÁNKA NA 18. KOLO GAMBRINUS LIGY

20.02.2004, 11:22
Aktuality
První dva týmy ligové tabulky hrají doma a čekají se od nich povinná vítězství, takže napínavější souboje se chystají jinde. Hlavně ve Zlíně, kde pátá Tescoma hostí třetí Slavii a také v Teplicích; tam se domácí utkají s Olomoucí. Pozornost poutá i utkání o poslední místo mezi Blšany a Žižkovem.

Pořadí na čele se po 17. kole nezměnilo: Sparta se ve fantastické přestřelce v Opavě doplácala k povinným třem bodům a zůstává druhá sedm bodů za vedoucí Ostravou, která dominovala v Liberci. Za oběma zápasy, v nichž padlo celkem devět branek, však zbytek programu zůstal hodně pozadu a naznačil skutečnou kvalitu nejvyšší domácí soutěže – tři další zápasy skončily bez branek a ani ostatní příliš krásy nepobraly. Jestli to bylo především vinou jarní nerozehranosti a nesehranosti hráčů, může napovědět víkendové 18. kolo.

Tescoma Zlín (5. místo, 27 bodů) – Slavia Praha (3. místo, 30 bodů)
Sobota, 21. února od 14.25 hodin (přímý přenos TV Nova)
Fotbalový stadion, Zlín
Rozhodčí: Helebrant - Kašný, Wilczek (Zejda)
Vzájemný zápas na podzim: 0:2
Jaká je síla nové Slavie? Co pro ní znamenají posily, především rebel a ofenzivní tahoun Koloušek a ambiciózní trenér Csaplár, jak jsou na tom veteráni Bejbl s Kukou, mladíček Švec a jestli klub míní útok na účast v Lize mistrů vážně ukáže až tento zápas ve Zlíně – domácí vítězství 2:0 nad posledními Blšany je nutné brát jako zahřívací kolo. Zlín patřil na podzim k příjemným ligovým překvapením, jeho stadión se stal nedobytnou pevností kde padla Sparta, Olomouc i Teplice a Lasota & spol. Pražany určitě pořádně prověří.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Sparta Praha (2. místo, 32 bodů) – Marila Příbram (10. místo, 21 bodů)
Sobota, 21. února od 17.00 hodin
Toyota Aréna, Praha – Letná
Rozhodčí: Vidlák - Ondo, Goňa (Damková)
Vzájemný zápas na podzim: 0:0
Sparta se před týdnem protrápila k výhře 4:3 v Opavě, uvadající Marila nečekaně zdolala ambiciózní Teplice. Přesto má zápas v Praze jediného favorita a diváci se budou těšit hlavně na první domácí soutěžní vystoupení přestupových bomb Voříška, Rezka a Štajnera. I když možná spousta Sparťanů už bude svými myšlenkami v osmifinále Ligy mistrů proti Milánu, o jejich vítězství by nemělo být pochyb.
Eurofotbal.com tipuje: 1

FK Teplice (11. místo, 21 bodů) – Sigma Olomouc (4. místo, 28 bodů)
Sobota, 21. února od 17.00 hodin
Stadión Na Stínadlech, Teplice
Rozhodčí: Matějek - Gulajev, Pinkas (Adam)
Vzájemný zápas na podzim: 3:1
Překvapení podzimní pohárové Evropy má svým fanouškům na domácí scéně co splácet – navíc se Teplicím hrubě nepovedl jarní start v Příbrami. I v Olomouci si vstup do druhé poloviny soutěže představovali lépe, remíza s Jabloncem je v boji o medaile určitě velkou a nečekanou ztrátou. Zápas se hraje již v sobotu vzhledem ke čtvrtečnímu startu teplických ve 3. kole poháru UEFA v Glasgowě.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Viktoria Plzeň (14. místo, 14 bodů) – Slovan Liberec (6. místo, 26 bodů)
Neděle, 22. února od 14.00 hodin
Stadion na ve Štruncových sadech, Plzeň
Rozhodčí: Poledník - Hruška, Novák (Bouše)
Vzájemný zápas na podzim: 1:3
Cíle obou týmů jsou zcela rozdílné: Viktorka bojuje o ligové bytí a nebytí, Slovan chce dokázat, že ho ani odchody Kolouška, Kinského a Csaplára neoslabily natolik, aby nemohl hrát o čelo tabulky. Pro pohodu v mužstvu potřebuje nový trenér Griga bezpodmínečně bodovat, na druhé straně se chce poprvé před svými diváky blýsknout chřadnoucí kanonýr Siegl, největší zimní posila Plzně.
Eurofotbal.com tipuje: 2

Chmel Blšany (16. místo, 9 bodů) – Viktoria Žižkov (15. místo, 13 bodů)
Neděle, 22. února od 14.00 hodin
Fotbalový stadión, Blšany
Rozhodčí: Šedivý - Amler, Hojsík (Jiřík)
Vzájemný zápas na podzim: 0:2
Srážka posledních dvou celků soutěže aneb vítěz bere vše. Při premiéře zrekonstruovaného blšanského ministadiónku půjde o hodně, vítězství je pro domácí poslední šance, jak reálně zůstat na dohled ligové záchraně, Žižkov by výhra naopak ze sestupových vod pravděpodobně vynesla. Zajímavý návrat čeká Jiřího Němce, veterán hrál ještě před rokem ligu v blšanském dresu, útočník Luděk Zelenka naopak svou cestu nahoru v tom žižkovském začínal.
Eurofotbal.com tipuje: 0

FK Jablonec (13. místo, 18 bodů) – SFC Opava (12. místo, 20 bodů)
Neděle, 22. února od 17.00 hodin
Stadión Střelnice, Jablonec
Rozhodčí: Beneš - Vodička, Filípek (Gruber)
Vzájemný zápas na podzim: 1:1
V 17. kole se oba celky předvedly ve velmi dobrém světle: Jablonec urval plichtu na horké půdě v Olomouci, Opava sehrála vyrovnanou, i když nakonec ne vítěznou, partii se Spartou. Nejen kvůli těsnému pořadí v tabulce by to měl být hodně vyrovnaný zápas plný urputných osobních soubojů.
Eurofotbal.com tipuje: 0

1. FC Brno (9. místo, 22 bodů) – České Budějovice (8. místo, 25 bodů)
Neděle, 22. února od 17.00 hodin
Městský fotbalový stadión, Brno
Rozhodčí: Královec - Lukes, Kumstát (Paták)
Vzájemný zápas na podzim: 2:0
Souboj o střed tabulky. Obě mužstva mají své jisté, Brno doma letos ještě neprohrálo, Budějovice hrají v pohodě, naposledy jasně zdolaly Zlín.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Baník Ostrava (1. místo, 39 bodů) – 1. FC Synot (7. místo, 26 bodů)
Pondělí, 23. února od 16.40 hodin (přímý přenos TV Prima)
Stadion Bazaly, Ostrava
Rozhodčí: Puček - Talpa, Filgas (Závodný)
Vzájemný zápas na podzim: 2:0
Sever proti Jihu, ovšem s předem jasně rozdanými kartami. Byť v pondělí a před televizními kamerami, v Ostravě bude plný dům: místní fanoušci budou opět chtít dokázat, že jsou nejlepší v republice. A hráči ostatně také, v zápase se Synotem neberou nic jiného než tři body.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele