POTVRZENO, WEST HAM POVEDE CURBISHLEY

13.12.2006, 16:30
Aktuality
Vedení West Hamu United dnes oznámilo jméno nástupce Alana Pardewa ve funkci manažera, "Kladiváře" povede v boji o přežití v Premier League Alan Curbishley. Zkušený kormidelník se do práce vrací po šesti měsících poté, co letos v létě po dlouhých patnácti letech ukončil své působení v Charltonu...

West Hamu se první polovina nové sezóny vůbec nevydařila. Londýnský klub hrál hodně pod očekávání a pozice manažera Alana Pardewa byla již od prvních kol hodně nejistá. Pohár trpělivosti nakonec přetekl v sobotu, kdy mužstvo prohrálo vysoko 0:4 v Boltonu. Přestože nový majitel Eggert Magnusson při převzetí klubu ujišťoval Pardewa o dlouhodobé spolupráci, rozhodl se v pondělí pro jeho propuštění.

Okamžitě po tomto rozhodnutí se v médiích začalo spekulovat o možném nástupci. Hned jako první padlo jméno Alana Curbishleyho, toho času na fotbalovém odpočívadle. Dnes se tyto zvěsti potvrdily, vedení klubu svolalo na třetí hodinu odpolední tiskovou konferenci a ještě loni manažer konkurenčního Charltonu podepsal v Upton Parku tříletý kontrakt. Asistenta mu bude dělat další ve West Hamu známá tvář, a to někdejší brankář Mervyn Day.

"Jsem velmi šťastný, že se k nám Alan připojil. Odvedl vynikající práci v Charltonu a vím, jak moc si ho vě světě fotbalu považují. Jsme rovněž spokojeni, že Mervyn Day se rozhodl přijmout funkci asistenta manažera. Jsem si vědom toho, kolik pro něho tento klub znamená," odtajnil Eggert Magnusson rovněž jméno Curbishleyho pravé ruky.

"Tohle je velký den pro West Ham United a jsem si jist tím, že nyní máme správný manažerský tým, abychom posunuli klub směrem vzhůru. Za všechny ve West Hamu United chci přivítat Alana a Mervyna - dva naše bývalé hráče, kteří jsou nyní zpět tam, kam patří," těší se Islanďan z angažování nové trenérské dvojice.

Na Ostrovech populární Curbishley hrál za West Ham letech 1975-1979 a na jeho lavičku mohl již jednou usednout – v roce 2001 však dal raději přednost možnosti pokračovat v práci v Charltonu. West Ham je znám svou tradicí, za posledních 104 let je Curbishley jeho teprve jedenáctým manažerem.

Na Curbishleyho nečeká vůbec jednoduchý úkol. West Ham získal v dosavadních sedmnácti odehraných kolech pouhopouhých čtrnáct bodů a ve zbytku sezóny ho čeká boj o záchranu v nejvyšší anglické soutěži. Navíc na něho bude vyvíjen silný tlak, majitel Eggert Magnusson se po svém vstupu do klubu ještě neradoval z vítězství a jistě by rád co nejrychleji začal sklízet plody své investice.

Svou premiéru na lavičce "Kladivářů" si 49letý manažer odbyde o víkendu a nečeká ho nic jednoduchého, v neděli zavítá na půdu třetího týmu od konce zatím vedoucí Manchester United.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mohl by z něho být opravdu výborný trenér, ale své kvality musí potvrdit také jinde než v Charltonu a teď k tomu má nejlepší příležitost. Snad mu to vyjde.

Reagovat
HOST*G1ml1

WHU uz se musi zvednout ma velky potencial:) Doufam ze bude duverovat argentinskym posilam:)

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je to s tím Mascheranem a Tevezem, moc je nesleduju, ale zatím se na trávníku moc neobjevují ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Nepatří to sice k tématu, ale viděl jsem sestřih semifinále Porto Alegre - Al Ahli a sedmnáctiletý hráč jménem Pato mě nadchl. Šikovná hračička, ve svých letech si toho dovolil teda hodně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele