Potvrzeno, Nunes je nejdražší posilou historie Wolverhamptonu

18.08.2022, 09:03
Aktuality
Wolverhampton nepatří mezi nejaktivnější kluby letošního léta na přestupovém trhu a dnes oficiálně získal teprve čtvrtou posilu, o to cennější akvizici se ale jedná. Anglický klub rozbil prasátko a koupil Matheuse Nunese, jde o rekordní transfer v historii Vlků...

23letý záložník rozšířil portugalskou kolonii a přišel z lisabonského Sportingu. Kluby se domluvily začátkem týdne, ve středu středopolař absolvoval zdravotní prohlídku a následně podepsal pětiletý kontrakt. Wolverhampton zaplatí na jeho poměry rekordních 38 milionů liber, 4,2 milionu liber ještě bude moci doplatit v závislosti na bonusech.

"Trenér o mě hodně stál a já si zase chtěl zahrát Premier League. Pro mě samotného se jedná o správný krok a jsem velmi šťastný, že zde mohu být," prohlásil spokojený fotbalista.

Nunes patřil Sportingu od ledna 2019 a během uplynulých dvou sezon byl členem základní sestavy, předloni klubu pomohl k dlouho očekávanému návratu na domácí trůn. Do Anglie si ho přivedl trenér Bruno Lage a stal se jedenáctým portugalským fotbalistou v kádru.

Wolverhampton začátkem minulého týden koupil křídelníka Gonçala Guedese (Valencia), z Burnley přivedl obránce Nathana Collinse a jeho kmenovým hráčem se stal korejský útočník Hee-chan Hwang, který zde loni hostoval z RB Lipsko.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (67)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A my sa stále spoliehame na Milnera duo 19 ročných mladíkov...

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
RKBoy

boha komu ty vlastne fandíš.

Reagovat
Remt

Nám

Reagovat
smazaný uživatel

to je v prdeli, kdyz si i Wolves muze dovolit utratit pres 100 mega

Reagovat
Mastný Chobot

Nottingham už teraz minul skoro 120m a to ešte chcú Maupaya, takže dajú aj 150m

Reagovat
Seydou Doumbia

a stejně piču z toho

Reagovat
smazaný uživatel

Ale za 11 hráčov (+ 4 hráči prišli zadarmo). Okrem Maupaya sa hovorí aj o Aouarovi.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Nejlepší liga na světě

Reagovat
TaLy___

PL je těma penězma fakt jinde.

Reagovat
Csaplárova past

A co ten Fabio Silva? Ten je stál taky 40 předloni ...

Reagovat
dejvikker

Ten je na hostovačce v Anderlechtu Ale zatím 6 zápasů 5 gólů

Reagovat
Csaplárova past

Jojo, viděl jsem. Jen nevím, jestli tam šel sbírat zkušenosti nebo je to takový flop na přestupu ...

Reagovat
GrimeBaller98

Na PL zatim nema, musi zesilit a nabrat zkusenosti

Reagovat
Csaplárova past

Ted otazka, zda ziska potrebnou silu na PL zrovna na hostovani v Belgii ...

Reagovat
aurelio

Prečo Wolves odpísali Coadyho? Vlani bol kapitán, odohral všetky zápasy a teraz ho len tak poslali na hosťovanie

Reagovat
Mastný Chobot

začali hrať na 2 stopérov a vypadol zo základu

Reagovat
SunFells

Nechtějí paběrkovat na místě.

Reagovat
Busby babes

https://www.skysports.com/football/news/11095/12675315/is-lisandro-martinezs-height-really-a-problem

Na Sky rozebrali prcka Lisandra Martineze. or the 5'9" Lisandro Martinez to give him his full name

"In my opinion, it does not have anything to do with height," says a source who worked closely with the Ajax defence last season and this. "If you are smart enough, you do not need height. It is about individual tactics whether you win a duel or not."

Watch back his first two appearances for Manchester United and what is striking is that there are surprisingly few examples of him being beaten in the air. In fact, according to Opta, Martinez is yet to even register an aerial duel in the Premier League.

But even up against the most direct team still in the Premier League and one of its most robust strikers, the evidence against Martinez was minimal.

The Premier League is changing. The number of aerial duels that a defence has to deal with is decreasing. In fact, the number has been on a downward trend for the past five seasons

Reagovat
iamek

Reagovat
jk

Určitě jsi četli ten článek na Athleticu co vyšel myslím minulý týden. B. Mee tam ten “problém” výšky rozebírá a i když by z toho člověk mohl nabýt dojmu, že u obránce ta výška fakt už není zásadní faktor, stejně ten článek končí větou, že pokud budeš míst dobrého vysokého obránce a dobrého malého obránce, lepší bude vždy ten vyšší.

Martinéz bude muset strašně makat aby ta jeho výška nebyla problém. Otázka je jeslti to zvládne, za ty prachy by asi měl…

Reagovat
Busby babes

vska jo. jenze vysokej obrance zas ma jine nevyhody. Byvaji neobratnejsi treba. Maji jinde teziste coz nekdy je vyhoda, jindy zas nevyhoda. a vzdusne souboje jsou realne hrozne mala casto ukolu, ktere po stoperovi chces.

Reagovat
JessePinkman

Aby stoper vyhrával hlavy, to je docela velká část úkolu, co bys po něm chtěl chtít.

Reagovat
Busby babes

akorat ze vubec.

Reagovat
jk

Když ještě zůstanu u toho článku ne Athletic, tak výška je jen jednou z fyzických vlastností, kterou fotbalista v souboji využívá, ale ne jediná. Nejde jen o to, někoho přeskočit ve vzduchu. Dokonce i ten útočník, jehož jméno si nepamatuju, tam říká, že většinou nejde ani do vzdušného souboje a využívá prostě jen toho, že je velký, silný a dokáže převzít a udržet míč.

Celkově to zjednodušení debaty na je velký/malý je podle mě úplně dementní, protože se to omezuje na úzký okruh situací, snad třeba standartky ale v open play může být Martinéz klidně platný stoper, ale ta jeho výška A fyzické předpoklady je něco co ho prostě bude limitovat. Záleží jak se s tím vyrovná no.

Reagovat
r.mrazik

vaha,sila,"dosah nohou"...to ma proste vetsi a silnejsi stoper lepsi

Reagovat
iamek

Reagovat
Busby babes

samozrejme. proto jak tu bylo to video jeho souboju s Brentfordem, nebyl tam prakticky vzdusny souboj. Welbeck to presne tak zkousel hrat, ze si to chtel pokryt telem. z tech 3 souboju s Martinezem takhle Welbeck vyhral... jeden.

Reagovat
Busby babes

a jinak souhlasim, ze to zjednoduseni debaty je dementni, ale presne to se deje okolo Martineze. od zacatku se v anglickych mediich a i tady v diskuzi jede porad jen to, ze je malej. na to ten clanek reaguje.

Reagovat
Busby babes

https://theathletic.com/3480238/2022/08/09/martinez-united-short-defenders-premier-league/

na tenhle clanek ses odkazoval?

Ja jen ze i tam rikaji trochu to, co si myslim:

“But I think size is becoming less relevant in the modern game. Especially when a team plays three at the back, you see full-backs slotting into the middle three and comfortably doing that type of job. I think a lot more of it now is technical and pace is a massive part of it.”

It’s about what’s fashionable at the moment. And right now, you don’t need to be as big or as physically dominant being a centre-back, especially at the top level.”

Why not? “Defending is more technical now,” says Mee. “Receiving the ball from your keeper happens a lot more, rather than long balls.” With centre-halves called on less often to win aerial challenges there is often more focus on how accomplished a player is with their feet when in possession than on how strong they are in the air. “Those defenders now are expected to be more like midfield players,” says Reading’s head of football operations Mark Bowen, “comfortable getting it off the keeper and initiating play.”

There is one area of the game where Mee says there are still benefits to being taller though: set plays. “If you’re up against a giant it’s difficult to be physical against them enough to put them off — that’s probably the only part of it where being tall is an advantage at the minute.”

Reagovat
jk

JJ.

Já s tím ostatně i souhlasím. Jen ač ten text vlastně na jednu stranu upozorňuje na to, že menší výška dneska už tolik neznamená, ale stejně ten článek končí tak jak jsem tu už psal

Marinéz může být malý a zároveň dobrý stoper v PL, ale musí tomu hodně přidat někde jinde, což mu zatím asi nejde no. Ale popravdě jsem viděl jen kousek zápasu s Brightonem, kde vám to natřel dost Potter tím jak vám rozebral rozehrávku, takže to beru hodne teoreticky no

Reagovat
Busby babes

jasne, jeste jsem nedocetl do konce.

anyway, nevim, jestli u nas Martinez uspeje nebo ne, ale nemyslim si, ze by to melo byt kvuli tomu, ze je mensi a to, co se kolem nej deje je strasnej bizar.

Reagovat
jk

Tak já ač třeba nesouhlasím s tím, že by měl neuspět jako stoper kvůli své výšce tu debatu celkem chápu. I to, jak se tomu věnují novináři ukazuje, že je to něco neobvyklého takže pro mě v pohodě. Jen to zjednodušení, je velkej/malej a z toho plynoucí dobrej/špatnej je prostě píčovina. Na druhou stranu, pokud bude malé a bude prohrávat souboje, prostě to do souvislosti s výškou dohromady lidi budou dávat, na to by si měl zvyknout.

Reagovat
Busby babes

jen si skoro zadnej novinar nedal praci s tim, ze by svoje nazory nejak podporil fakty krome: vetsinou jsou stoperi vetsi.

Reagovat
jk

Jo, je fakt, že nějaký článek, který by tu výšku stoperů v PL rozpitval hlouběji, jsem nezachytil.

Reagovat
masina_LFC

takže je taký malý, že sa ani nedostane do hlavičkového súboja

Reagovat
EZ

Utocnik rovno spracuje na prsa ponad jeho hlavu

Reagovat
r.mrazik

tak kdyz to rika "zdroj"...

nevim,jestli zdroj videl prvni zapas,ale welbeck v tech soubojich byl lepsi nez obrance

proti brendfordu zas prohral souboj a dostali jsme z toho gol

jak pise jk...dobry vysoky obrance je mnohem lepsi,nez maly dobry obrance...

az odehraje dobry zapas bez chyb,tak se muzeme asi bavit...doted to je dost divoky,protoze dobre nezvladl zapas ani proti brightonu,tak ani proti brendfordu

Reagovat
Busby babes

ale to vis ze jo. byl desne sikanovanej, akorat ze vubec. ale ty ses proste uz rozhodl ze to tak je.

Reagovat
r.mrazik

jj,jenom ja...nastesti "zdroj" tvrdi neco jineho

o sikane nepisu nic...jen,ze welbeck byl mnohem lepsi v tech soubojich a proti brendfordu mohl za gol a byl stridany o polocase

Reagovat
Mastný Chobot

a čo ten gól z rohu proti Brentfordu, kde ho zbúral Mee? To by niekto rovnakej výšky ako Mee dosť možno v pohode odhlavičkoval. Samozrejme, že niektoré situácie sú vždy závislé hlavne od výšky a sily a nie od taktiky.

Reagovat
Busby babes

to byl prakticky jedinej "vzdusnej" souboj co prohral. kazdopadne tam Martinez podklouzl a byl v padu, i kdyby mel 2 metry dopadlo to stejne. Nicmene ano, souboj prohral.

Pokud ma byt jeden prohranej souboj za 2 zapasy dukaz toho, ze je na PL moc malej...

Reagovat
Mastný Chobot

https://youtu.be/5t9WQHcy6dE?t=95

Nepodkĺzol, Mee ho proste zbúral svojou výškou a silou.

... Ak má byť jeden spôsobený každý druhý zápas vizitka 70-miliónového hráča...

Reagovat
Busby babes

ja tam teda vidim jak blbe odhadl balon, pak videl, ze jde za nej, sel do zaklonu... tam uz ho pak porazi i petileta holcicka v takove pozici.

ale klidne to muzem brat jak pises. nic to nemeni. 1 prohranej souboj za 2 zapasy = je malej na PL? to je teda smesna argumentace. a koukam, ze uz je to 70 milionovej hrac, zas to roste kazdym tydnem?

Reagovat
Mastný Chobot

Myslel som, že išiel za 67m, mea culpa.

Nechce sa mi veľmi argumentovať a rozjímať nad tým, či jeden (dosť možno nedostatočnou výškou) spôsobený gól za dva zápasy má byť vizitka tak drahého hráča alebo nie, mám dosť práce momentálne, tak sa zhodnime na tom, že uvidíme.

Reagovat
Busby babes

jj, uvidime.

Reagovat
SunFells

"there are surprisingly few examples of him being beaten in the air. In fact, according to Opta, Martinez is yet to even register an aerial duel in the Premier League"

Neprohraješ souboj, kterého se nezúčastníš

Reagovat
Busby babes

smart.

Reagovat
SunFells

Jj, jak van Dijk teď vsadil na tu kartu, že Zaha z úhlu nezakončí dobře místo aby riskoval to své pověstné Dribbled past u toho gólu Crystal Palace

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Rudnevs

1.75 je tak strasne malo? no tak to som potom v pici…

Reagovat
Rudnevs

Aha, on je vlastne stoper, tak to uznavam, ze moze byt problem Ale zas na druhu stranu taky Cannavaro nemal o moc viac…

Reagovat
LeonardoUžoa

Takový Maguire má 195 a koukni jaký to je sráč.

Reagovat
Mastný Chobot

ja mám tiež 175cm... ale teda na stopéra by som sa nikdy nehrabal

Reagovat
JohnnyBravo

Jako určitě je to v některých zápasech nevýhoda, na druhou stranu pokud vezmem třeba ted následujícíc zápas proti Liverpoolu, tak to může bejt zápas jako dělanej pro Martineze. Nebude hrát Nunez a ve předu tak budou hráči jako Salah a Diaz, na který bude Martinez platit mnohem víc než Maguire. Bude teda hodně záležet na tom, jak ho bude umět ETH využívat. Na zápasy EL je taky bude většinou hodit hbitější hráč s dobrou rozehrávkou. Viděl bych to teda na základ Varane (pokud bude zdravej) a vedle něj se točit Maguire s Martinezem podle soupeře

Reagovat
Rudnevs

no prave, mna to tiez zaujalo, lebo mam len o par cm viac. povodne som ale netusil, ze to je stoper. v takom pripade to chapem. (ale stale to neznamena, ze sa mu nemoze darit)

Reagovat
r.mrazik

https://twitter.com/dotk32/status/1559951719190171649?s=21&t=lLdlfZZgjrvpTfuchkxHlw

Angel hraje v Lille CMko a dostává jako první míč od stoperu....

Reagovat
Wazza228

Tak on i v akademii hrál víc z hloubky pole. V A týmu dostal šanci snad jen na LW. Každopádně já bych tam teď nejraději viděl Zidana. Ten byl v přípravě super a konkurence v tý záloze teď prostě není.

Reagovat
nani92

Zidana majú v Liverpoole

Reagovat
Busby babes

snad se letos prosadi.

Reagovat
r.mrazik

snad jo, je to takovy xavi styl...samozrejme hodne vzdalene

Reagovat
Busby babes

musi, protoze je to prcek.

Reagovat
r.mrazik

jj,teoreticky by mohl hrat spis "iniestu" tedy

ale v noze a hlave to ma..je fakt sikovny

Reagovat
iamek

Kezby se jednou vrátil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som naopak rád že hrá stopéra takýto malý muž. Tie súboje dostávajú úplne iný rozmer, než ako sme zvyknutý, že útočník je vačšinou menší a slabší ako stoper. Tu je to naopak. Teším sa na jeho súboje, keďže ich bude musieť riešiť iným spôsobom ako drvivá vačšina stopérov.

Reagovat
capaccio

Nottingham Forest dohodl příchod další nové akvizice. Do týmu nováčka Premier League míří Morgan Gibbs-White z Wolverhamptonu Wanderers, jenž by za 22letého záložníka mohl obdržet až 53 milionů eur.

Reagovat
formic81

ted koukam 43 mega liber..

co to je za picovinu tohle.. za takovyhle prachy mohli mit takovy hrace do zalohy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele