Poslanecká sněmovna o násilí na stadionech dnes jednat nebude

03.03.2009, 19:22
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (51)

Přidat komentář
božský John

bodejť by jo,když se páni Kalousek a Rath celý odpoledne hádali o mřížkách do aut,kdo má jaký auto..celkově od DPH...

Reagovat
smazaný uživatel

ja ja,taky sem to sledoval ale už sem byl z toho znechucenej,že sem to přepnul

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě to pár let vydržím a pak emigruju

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle vláda má jen jednu povinost- padnout

Reagovat
božský John

A spolu s ní ještě jedna partaj...

Reagovat
smazaný uživatel

Jen jedna otázka- koho bys tam chtěl místo ODS?

Reagovat
smazaný uživatel

A proč to nejdeš dělat sám?

Reagovat
Liquid

Vybýzím fanoušky, kteří budou napadeni na stadionu, aby zažalovali tuto vladá (stát) ve Štrasburku.Zde to nemá smysl,ale pak bychom to zaplatili stejně my daňoví poplatníci,což je kontraproduktivní.Langer je naprostý psychopat,který se nemohl účastnit žádného rizikového zápasu,když chce jako v Anglii stadiony bez policie ať prosadí tak přísné zákony jako mají tam co se týče výtrržnictví.Navíc i zde by nějaké nepokoje byly i s těmi pravidly,jsme jiná kultura než Anglie.I v tak "moderní" Itálii se to rve o Řecku, Turecku ani nemluvě a k nám se jezdí prát i Poláci.

Reagovat
smazaný uživatel

"Mokrý obvinění odmítl, Langrovi podle něj nepřísluší hodnotit a vměšovat se do dění ve fotbalovém hnutí. Upozornil i na to, že politické zásahy do národních federací jsou v rozporu s regulemi FIFA." - Mokrý má pravdu. Taky nevidím důvod, aby se vláda vměšovala do samostatného subjektu. Stejně jako nevidím důvod, aby státní policie zadarmo nahrazovala pořadatelskou službu. Ano, může se stát, že pořadatelská služba situaci nezvládne a potom je zásah policie nezbytný. Ale to jsou jednotlivé případy, rozhodně nehodlám platit na daních dvacet poldů lelkujících na zápase Příbram-Zlín. Samozřejmě bude nutné zavést další bezpečnostní opatření, kamery, vstupenky na občanku, atp. - to všechno mohou udělat kluby, přestože to bude něco stát, ale zase to považuji za investici do budoucna, která se vrátí časem v podobě ušetřených peněz za opravy zdemolovaných částí stadionů. Jsem rád, že konečně někdo (soud) uznal, že bordel na fotbale je výtržnictví, poškozování cizí věci nebo třeba pokus o ublížení na zdraví - ty paragrafy už tu dávno byly, není potřeba zavádět nové, jen stačí je uplatňovat. Čili současnou situaci schvaluji, doufám, že i ze strany svazu a klubů se začne něco dít a hlavně doufám, že prachy ušetřené policajtama za nepřítomnost na klidných utkáních je využijí v o to razantnějších zásazích tam, kde to bude nutné. Za úvahu by stála třeba přítomnost dvou nebo tří kameramanů v zásahovém komandu, kteří by před zásahem a v jeho průběhu pořizovali usvědčující záznamy - a potom nejen ztřískat, ale sbalit, doložit u rychlosoudce (ten institut už taky funguje, že nemusí vše vyšetřovat nejdřív vyšetřovatel a posuzovat státní zástupce) a ještě ten den do báně. Z tohoto mi vyplývá, že současné zákonné prostředky jisté možnosti skýtají, takže je uplatňujme a pak zteprve vymýšlejme nové. Tedy ne my, ale páni poslanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

navíc je vidět, že kluby na tom už začaly dělat viz Slavia-Baník a lístky na občanku

takže by byl krok z5 vrátit policii na stadion a tím z daní sponzorovat českej fotbal ... kluby vydělávaj dost peněz na to aby si tohle mohli zařídit

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku se bojím téhle varianty: Peníze se ušetří a "my" neuděláme krok zpět, ale kam peníze půjdou, nebo co se s nimi bude dít, se zase opět nikdy nedozvíme, takže jsem toho názoru, že raději za "naše" prachy budu raději cítit větší bezpečnost a na fotbal se nebudu bát chodit.. A pokud mluvíš o nemalé investici pro kluby, tak ti nastíním, kolik taková "sranda" stojí. Kamerový systém, který bude schopen identifikace výtržníka(rozuměno zaměřit natolik dostatečně, aby ho podle občanky identifikovali) 6-15 miliónů, dle velikosti stadionu, k tomu místnost, kde bude sedět 1-2 lidi a monitorovat, tuny záznamů a videopásek a tuny potištěných papírů s občankami(v podstatě ofocený doklad s osobními údaji) Neříkám, že tento nový systém je špatný a ani neříkám, že ten starý byl úplně dobrý, ALE cítil jsem se na stadionu bezpečněji, lístky jsem bez potíží koupil přes internet nebo v den zápasu, což pro mě je jasnou výhodou, když 150 km na Slávii pokaždé dojíždím. (Na dojíždění v týdnu pro lístky nemám chuť věnovat prostředky ani čas), mám jistotu, že nějaký vynalézavý čurda nezneužije moje osobní informace a nakonec budu vědět, že alespoň část peněz, které státu platím, tak někde vidím. Kluby jsou už takhlé zmítané výdaji a tohle je jen další rana pod pás, nemluvě o platbě pořadatelské služby na každý zápas, včetně speciálních opatření na rizikové zápasy. Toto je pro některé kluby úplně stěžejní situace, Ostrava, Sparta, Slávie dají desítky miliónů, které pracně vydřou na přestupech na kamerový systém a sním spojené, výše zmíněné položky. S tímto systémem nesouhlasím, jsem pro návrat ke starému.

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň, ale starý systém vedl k současnému stavu. Nebo si snad myslíš, že kdyby v Brně bylo od začátku pár poldů, tak by Ostraváci ten bordel neudělali? Je vážně třeba, aby na bezpečnosti začaly pracovat samy kluby. Ano, je jasné, že to bude něco stát, doufám, že to svaz nevyřeší tak, že nařídí do nové sezóny meganařízení za x milionů, které budou jednorázově působit potíže, určitě bude třeba ty investice rozložit do nějakého přijatelného časového období. Prodej na občanku se dá taky automatizovat čtečkou kódu na občance, takže dřív nebo později bude určitě možno koupit lístek i těsně před utkáním, ale máš pravdu, že se to dost bije s ochranou osobních dat - to je ta klasická otázka, kolik osobní svobody obětovat na oltář osobní ochrany. A ještě upřesním - já psal, že mi vadí, když platím na daních klábosící poldy na stadionu, kde se nic neděje a že bych byl raději (a doufám, že se tak stane), kdyby tyhle prachy putovaly do účinnějšího zásahu tam, kde je bengál. Protože poldové bez důvodu jsou k ničemu a poldové sice na správném místě, ale bez dostatečného počtu a vybavení a taky bez reálného výsledku jejich práce jsou taky k ničemu - jen tohle, pouze tohle a nic jiného řešil ten Langerův zákon - plus tedy ještě to, že případný zásah zaplatí klub, ale to je jen způsob, jak ten zákon uvést do praxe. Pokud by totiž neexistovala povinnost zaplatit zásah, nebude žádný důvod, aby kluby nezvaly poldy na každé utkání a nic se nezmění. Je to v podstatě stejné, jako regulační poplatky ve zdravotnictví. Zatím vidím jako chybu, že dodnes není jasné, kdo a kolik za případný výjezd policajtů zaplatí, marně jsem doufal, že právě toto bude základem dohody Policie a fotbalového svazu - nějak to není pravda. Tady zaspal svaz. No nic nového, no.

Reagovat
smazaný uživatel

když si u té občanky,tak je to dobře,že to je na OP,o tom žádná ale víš,co udělali na slávii už? Jakmile v Praze příde fanoušek a je jedno,jakého tymu,že si de koupit lístek a prodavačka uvidí na občance OSTRAVA,tak ti ho neprodaj,to za a) a za b),přišli tam poláci,ne z katowic,že si chtěj koupit lístek,taky předložili osobní průkazy a ona jim ho prostě neprodala,to už hraničí s diskriminací

Reagovat
centos

Nehraničí, tohle imho JE diskriminace.

Reagovat
smazaný uživatel

ted sem se vrátil z edenu...no,je to tak,sám sem byl svědkem,kdy nedali lístek klukům jen kvůli tomu,že na OP měli napsáno OSTRAVA

Reagovat
centos

To je pěkný hnus

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím no, nejsem prostě nadšený z toho, že na utkání mého milovaného klubu budu muset 100 km pokaždé cestovat i v týdnu, tam předkládat občanku a ještě se skoro dohadovat, jestli vůbec můžu do kotle Slávie, když jsem z Tábora. Navíc pokud se nemýlím, tak musíš dát souhlas k tomu, aby "někdo-klub" mohl operovat s tvými osobními údaji, protože jinak je to právně napadnutelné. Navíc ta investice s tím spojená zatíží kluby pořádnou sumou. S tím, že na utkání Kladno-Zlín nebude ani jeden policista tak s tím souhlasím a to podporuji, ale jestliže do Edenu přijede Baník a hned od první chvíle tam nenaklušou těžkooděnci, tak ještě než utkání začne budou škody přesahovat 100.000 na zařízení, utkání se několikrát bude muset přerušit, pro pyrotechniku a nakonec očekávám náběh poláků nebo té horší poloviny Baníkovců do bitky s ochrankou. Prostě na polovině utkání je přítomnost policie k ničemu, ale takových 8 zápasů se bez toho neobejde a ještě mnohokrát se kvůli tomu nebude hrát a bude se přerušovat a dohadovat. Kdyby v Brně byli težkooděnci hned od začátku, tak se pokračovalo normálně o tom jsem přesvědčený..

Reagovat
centos

Co myslíš tím operováním s údaji?

Reagovat
smazaný uživatel

Jakmile někde někdo používá data z občanky, vždycky existuje určité riziko, že ta data mohou být zneužita a majitel dat nějak poškozen. Podvodníci, lumpové a jiní syčáci jsou vynalézaví. Ale v podstatě je to stejné, jako být vlastníkem automobilu - vždycky je určité riziko, že ho někdo čajzne.

Reagovat
smazaný uživatel

To je to, co neschvaluji i třeba reciklované údaje po utkání, nebo zásobníky kopíí a podobných věci může někdo zneužít.

Reagovat
centos

Tak záleží, co s tím kdo dělá. Jak jsem byl kupovat lístky na Spartak, tak si tam jen napsala fixou jméno a datum narození a vrátila mi to; teď to prý psala ještě na nějaký papír.. já osobně z toho strach nemám. I když samozřejmě možnost tu je vždycky, pokud se to někde archivuje.

Reagovat
smazaný uživatel

jo a každej baníkovec patří do nejtěžšího žaláře.... baníkovci sou fanoušci,ne neměcká armáda hitlerjungen...

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem jednou psal, že baníkovců jezdí dost na to, aby si mezi sebou udělali pořádek sami. Realita je taková, že když se po Žižkovákách házejí koule, tak se tomu tady smějete, řvát po vás musí Plzeňák a strašně se divíte, že je to normální. Až na pár osvědčených jedinců si o vás myslím svoje. Zatím jste nepohnuli prstem, abyste mi to vyvrátili.

Reagovat
smazaný uživatel

jo,smáli sme se a víš proč doufám po něm házeli ty koule? bo je švanci provokoval a sám se přiznal,tak ono to je 50:50....

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, souhlasim, kdyby ste si udělali alespoň vy sami pořádek mezi sebou, ale kam přijedete, tam je bordel a počítají se škody a řeší se excesy. Jen dobře, že jsou takovéhle obštrukce a hodně Baníkovců to odradí, protože by se skutečně museli ject dívat na fotbal a né jen demolovat..

Reagovat
smazaný uživatel

A to je celej problém, kdyby kluby věděly, kolik je to bude stát a jak to budou platit, jednoduše by si spočítaly, jestli je vyjde levněji kašlat na poldy a zajistit pořadatelskou samy, nebo trochu zariskují a případně zavolají poldy v průběhu zápasu, anebo se natvrdo pojistí, zaplatí výjezd těžkooděnců a pak tedy předpokládám, že poldové předvedou excelentní výkon. Začalo to zákonem, podmínky smlouvy svazu a poldů jsem doteď nějak nepostřehl, což je průser a druhej průser bude, jestli poldové nebudou schopní zorganizovat placenou ochranu. Ale to chce trochu času, aby se to ustálilo, prověřilo a vychytalo. Stejně jako kluby samy budou muset přiložit ruku k dílu a přidat trošku (no, několikamiliónovou trošku) do mlýna. Myslet si, že se schválí nějaký geniální zákon a najednou z ničeho nic to začne bezvadně fungovat - to mohou jen socdemáci a komanči. A diskriminace při prodeji vstupenek je momentální nouzovka, nemyslím, že to bude nějaký trvalý jev.

Reagovat
smazaný uživatel

Po zápase v Brně se tomu vůbec nedivím a prodej vstupenek nějakým Poláků, tak to mě tedy vůbec netrápí ani slávistickou družbu Gornik a ani Ostravskou družbu Katovice na stadionu rozhodně nechci, protože takoví lidé nejedou za fotbalem, ale za rvačkou. Do teď nikdo žádné opatření neudělal a Slávie se odhodlala a Baníkovci akorát prskaj!!!!! Jezdí jich na zápas tolik, že ti slušní, kterých je údajně o tolik strašně více by si sami mohli ohlídat těch pár rizikových, ale já se obávám, že převažují spíše ti špatní fanoušci a ostatní se jen vezou a drží hubu a krok. I těch 6 stovek Ostravskejch, kteří do Phy dorazí tam udělá nezapomenutelnou spoušť i přes zvýšenou Ostrahu, diskriminaci v prodeji vstupenek apod.. A pro všechny, kteří tady tvrdí, že Slávie není nijak znevýhodněna, tak má podmínky horší než Baník. Lze koupit pouze 1+1 lístek, to Ostrava jich na 1 člověka prodá i 10(při správném počtu OP) Klidně bych takovéhle zákony i toleroval a tu buzeraci, pro bezpečnost a lepší chod přežil, ale na rizikových utkáních se to bez policie neobejde, to ukáže hned v pondělí. Sám napíšu své dojmy, jak moc se zlepšily kontroly, zpřísnili a dodželi zákazy..

Reagovat
centos

1) ti "špatní" jsou víc vidět

2) o spoušti mluv, až jestli nějaká nastane, dík

Reagovat
smazaný uživatel

Nastala v Brně, 1. jarní kolo. Eden je stadion nové generace, pokud jsi tam ještě nebyl, tak nemůžeš rozumět těm předběžným opatřením, které se dělají. Tam pokud se rozhodne 5 opilců vlítnout na hřiště, tak mají 50x větší šanci na úspěch, než v Brně.

O SPOUŠTI AŽ BUDE?? A PROČ?? PROČ BY SI SLÁVISTI MĚLI NECHAT ZDEMOLOVAT NEJLEPŠÍ STADION V ČESKÉ REPUBLICE, NA CO ČEKAT?, VÍTÁM JAKÉKOLIV PŘEDBĚŽNÉ OPATŘENÍ, POKUD O TOM TAKHLE PŘEMÝŠLÍŠ, ŽE DĚLAT OPATŘENÍ, AŽ SE NĚCO STANE, TAK TĚ UPŘÍMNĚ LITUJI. NA CO JAKO MYSLÍŠ, ŽE SE ČEKÁ????

Reagovat
centos

To by museli ze sektoru hostů přeskočit plot, ne?

Proč? Spíš se divím, že už máš jasno v tom, že tam nějaký bordel bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc by mě překvapilo, kdyby nebyl a Baníku bych poděkoval. Zatím se o to snaží pouze mnoho lidí, kteří ale s Baníkem nemají nic společného.

Reagovat
centos

Já věřím, že na stadionu bude klid a skvělá atmosféra.

No nic, musím aji do té školy něco porobit. Na chvilu mizím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ad 1) Vy tvrdíte, že je jich minimum, já tvrdím, že když je dobrejch deset na jednoho sígra, tak si ho máte zpacifikovat sami. Ubohý alibismus.

Ad 2) Jakoby jich doteď nebylo málo, v podstatě vždycky, kdy se to jen trchu očekávalo. Neskutečná drzost se něčím takovým ohánět.

Reagovat
smazaný uživatel

To je reakce na můj koment?? Nadávám tam na stejnou věc.........

Reagovat
centos

ne :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, přehlídl jsi se. Na ten centosův - za prvé a za druhé. Ano, tentokrát nadáváme na stejnou věc. Myslím, že po právu.

Reagovat
centos

Doteď taky nebyl nikde ani náznak těchhle opatření. A nemyslím, že by se to zrovna TEĎ očekávalo. Naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je nejvyšší čas s tím něco začít dělat a to tak že rychle a razantně a ideálně proti Baníkovců v Edenu, nrad bych čekla právě do bodu, kdy se něco stane a jakože utkání na Slávii je vysoce rizikové utkání a nebýt patřičných opatření, tak by se určitě stalo, ono se i tak něco stane stejně.. Tadyto nevidím dobře, ale na utkání jedu ikdyby se mělo stát nevím co. Tady prostě musím být a nějakými předpisy se nenechám odradit, protože já je tam nejdu porušovat, ale bavit se fotbalem.

Reagovat
centos

Já taky. A souhlasím, že bylo na čase. I když bych to rád viděl trochu méně "radikálně" a víc promyšleně..

Reagovat
smazaný uživatel

Alkoholtester mi přijde jako výborná věc, kopie OP z hlediska identifikace ano, z hlediska ochrany osobních dat nikoliv, co mi jediného přijde jako radikálnost je to, že se lístky nedají koupit v den utkání, jinak se vším souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

strato: tywe,hned bordel,co blázníš??h sou takový podmínky,jak zákaz vstupu na stadion,když má někod více něž 0,5 promile,což schvaluju a další a další ale jen mě štve,proč hned říkáš,že uděláme spoušt,tyhle řeči už mě fakt štvou....

Reagovat
smazaný uživatel

Dyštak reaguj a uvědom si 1 věc: Všichni vás hodí do jednoho pytle, fanoušek Baníku=ochlasta a výtržník a můžeš tam tisíckrát sedět a pouze fandit, jen Slávie udělala radikální krok, už kvůli stadionu si myslím, že je to dobře, až postaví stánek Baník-je podle anglické předlohy EDENU akorát s kapacitou 25.000 tak až k vám přijede Sparta, tak budou panovat úplně stejná opatření a zde budeš psát stejné příspěvky jako já a tehdy mě možná pochopíš, jak to vidím.

Reagovat
centos

Akorát že tyhle opatření jdou od Baníku, Slavia se akorát přizpůsobila..

Reagovat
smazaný uživatel

ja ja,přesně

Reagovat
smazaný uživatel

Kluby se na speciální schůzi dohodly na opatřeních, to neberu jako opatření od Baníku

Reagovat
centos

Baník to navrhl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak do dubu..

Reagovat
centos

Taky si říkám.

Reagovat
smazaný uživatel

jop,baník to navrhl,sam mi to napsal v podobě mejlu tiskovej mluvčí,takže stále "do dubu"?

Reagovat
smazaný uživatel

když ste furt pokakaný z baníčku,tak by chtěl slyšet teda názor na tyhle videa ze slezského derby:

http://www.niebiescy.pl/index.php?id=3819

těch 40 tísic fans taky patří za mříže,že?

Reagovat
smazaný uživatel

at si pán kalousek sedne na derby pražských S do kotle a uvidíme kolik tam bude policajtů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele