Posily budou, doufá Strachan

04.08.2008, 11:56
Aktuality
Manažer Celticu Glasgow Gordon Strachan není nijak znepokojen nepříliš aktivní situací jeho klubu na přestupovém trhu. Vzápětí ovšem dodává, že ještě před úvodním kolem skotské Premier League by se mělo v jeho kádru objevit několik nových tváří.

Celtic zatím příliš neposiloval, spíše vůbec. Už v červnu přišel z Derry City křídelník Pat MacCourt a hostování v přestup přetavil útočník Georgios Samaras z Manchesteru City.

Strachan by ale chtěl do týmu ještě nějaké posily a věří, že na Celtic Park si do konce přestupního období cestu několik hráčů najde. Nejblíže angažmá v zelenobílém dresu je zatím mladíček Marc Crosas, jenž na ostrovy míří z Barcelony. Podle posledních informací by již měly kluby diskutovat nad možným transferem.

51letý manažer také potvrdil, že klub o přestupu vyjednává s dalšími hráči, ale jejich jména nechtěl prozradit.

”Momentálně se pokoušíme přivést několik hráčů. Peter Lawwell (výkonný ředitel - pozn. red.) je nyní zaneprázdněn,” popsal situaci Strachan. ”Z hráčského pohledu doufám, že kádr doplníme o další posily ještě před začátkem ligového ročníku, ale pokud se to nepovede, začneme bez nich.

Není fér mluvit o nějakých terčích, řekněme, že vyjednáváme na několika místech,”
dodal.

Autor: Ondřej Holzman / skysports.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tohodle trenera mam rad.. je skvely jako kouc i jako osobnost a pritom ze sebe nedela zadnou hvezdu

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic mně v Rotterdamu docela zklamal.....myslím, že ten jejich současný tým by v PL nedosáhal ani na 8 flek............rozdíly mezi anglickou a skotskou ligou se hodně zvětšují....

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím, že by vyloženě zklamal, s Tottenhamem sice herně nijak neoslinil, ale včera s Feyenoordem (3:1) to bylo po herní stránce o moc lepší.

Celtic má za předsezoní přípravu kolísavé výsledky, ale určitě nějaký výrazný propad nehrozý. Prohry: s Cardiffem (0:1), s Fulhamem (1:3) a s Tottenhamem (2:0). Na druhé straně výhry s Portem (1:0), se Southamtonem (2:0) a s Feyenoordem (3:1). Rozdíly mezi EPL a SPL se za poslední dobu, dle mého názoru nijak výrazně nemění. Těžko říct, jaké by bylo porovnání Celticu s takovou Aston Villou či Evertonem, tedy papírově stejně silnými soupeři.

Hlavní je, že Celtic nepořádá nikdy vyprodej svých nejlepších hráčů, jako třeba Lyon. I hráči jako McGeady, Nakamura, McDonald zůstávají v týmu a jestli přijde i ten Crosas, tak se tým zkvalitativní. I Rangers posílili.

I když Celtic zatím nějak moc neposílil toto letní období, tak má v týmu mnoho mladíků, kteří čekají na svou šanci: Koki Mizuno, Michael McGlinchey a Ben Hutchinson.

Však uvidíme. You'll never walk alone.

Reagovat
smazaný uživatel

proti Feyenordu jsem byl jen na poločas, pak už jsme valili dom, Celtic ho sice přehrával ale Feyenord byl dost zoufalý už i proti Dortmundu.....no,stejně to byla jen příprava, naostro může být vše úplně jinak

chci ale říci spíše to - že před nějakými 10 léty byla tendence Old Firms přetáhnout do anglické PL - a v té době by tam možná hráli i o medaile..........někdy v roce 2002 vyřadil Celtic z UEFA Cupu Liverpool....dneska by asi od něj dostal šišku.........další skotské kluby dostávají v pohárech na frak i od českých týmů a byly doby v 80 létech, kdy se před takovým Aberdeenem či Dundee klepal i takový Real Madrid - no a dneska by je sfoukli i s béčkem

Rangers nafasoval doma v Ibroxu od LFC před pár dny 5 kusů - to také dost vypovídá......

Spíše si ale myslím, že spíše než se fotbal ve Skotsku výrazně zhoršil, tak se v Anglii výrazně posunul nahoru.......tím to podle mně bude

Reagovat
smazaný uživatel

na druhé straně - kdyby ta tehdejší myšlenka nějak prošla a Old Firms by teď začali hrát anglickou ligu, tak by z ní generovali jiné peníze než ze skotské ligy a díky svému potenciálu by tak za 5 let mohli rozšířit Big Four na Big 6......a oblast Red Clyde by měla velkou atrakci.... .............nicméně za současné situace to bude podle mně ze skotským ligovým fotbalem jen horší a horší...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta myšlenka převést Celtic a Rangers do anglické ligy (prvně do Championship nebo do League one) byl žhavá ještě v roce 2002 a všichni vrchní činitelé glasgowských týmu s tím souhlasili, nevím proč to předtím padlo. Nemyslím, že by to, kromě finanční stránky klubům old firm výrazně přineslo. Dobré by to bylo pro anglickou ligu, ale celá skotská liga by šla pěkně do háje a za chvíli by byla na úrovni irské ligy. Hlavně se ve Skotsku zvětšuje rozdíl mezi týmy old firm a zbytkem ligy.

Každý hráč by si radši vybral i nadprůměrný tým championship bojující o postup do EPL, než taková Aberdeen, Dundee nebo Hibernians.

Rangers - LFC jsem neviděl, tak nemohu soudit, ale třeba takový zápas Lyon - Rangers 0:3. Rangers vyhráli na půdě favorita, i když vystřelili na bránu možná tak třikrát.

Minulou sezonu zase v přípravě porazili Rangerss doma Chelsea 2:0. Z toho nejde nic vydedukovat.

Ale hlavní výhodou Rangers a hlavně Celticu je domácí prostředí, myslím, že tam se jim nic nevyrovná. Nechci se hádat o nejlepších fanoušcích nebo tak, ale výkony Celticu mezi domácími zápasy a venkovními mají obrovské rozdíly. Třeba bilance v CL Celticu za poslední roky: vždy 3x výhra doma, 3x prohra venku, le vždy postoupili do osmifinále.

A kdyby se zápas s Manchesterem United nehrál ve skupině, ale ve vyřazovacích bojích, tak by po výsledích 2:3 a 1:0 postoupil Celtic.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak skotové mají nejlepší fanoušky na světě. To je až neuvěřitelné, jaké prostředí tam vytvářejí...A jinak je dobře, že Celtic a Rangers nehrají EPL. Pro skotský fotbal by to byla ohromná škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

kvůli tomu to hlavně neprošlo....

Skotská liga bez Old Firms by byla dost o ničem

K tomu prostředí ve Skotsku.....skotové jsou takoví správní "old school" fans ..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to myslíš "old school" ? :)

Reagovat
smazaný uživatel

nejlépe to asi vystihuje slovo "nezglobalizovaní".... ::biggrin:..........prostě jako by ses vrátil na fotbal do Anglie někam na konec 70 let.....: , fotbaloví blázni, pro které existuje jen ten fotbal ..............

Reagovat
smazaný uživatel

Jo takhle...s tím určitě souhlasím. Pořád si tam udržují takovou svoji tradici. Hlavně ti hráči většinou zůstávají doma. I když už ne tolik jako dřív. Ale když si vezmu takové fotbalistu jako je Scott Brown, který by určitě mohl dávno přestoupit, ale on jednoduše nechce, tak si člověk aspoň spraví chuť od chu*ů jako je Ronaldo a spol.....A když vidím Old Firm derby, tak si vždycky říkám, kam se hrabou derby v Angii(krom severolondýnského :))....

Reagovat
smazaný uživatel

a vem si jak se Alan Hutton cukal když měl jít k nám......Rangers ho už přímo kopali do zadku ať za ty prachy k nám jde - a on nechtěl, a pořád všude hlásil, že zůstane v Rangers - i když ti ho už vůbec nechtěli - bo chtěli ty prachy.....musela to být ¨pro něho rána....no, naštěstí přestoupil do slušného nezkurveného klubu, takže se mu u nás líbí.....a zároveň máme nějakou záruku, že nezdrhne, když mu nějaký španěl s knírkem zavolá......anebo McGregor - ten se z Rangers nehne ani za zlaté sele.....takové borce už v Anglii prakticky nepotkáš.....prachy to tam už dost posraly....

Jinak severolondýnské derby má k tomu "Old Firm" derby určitě nejblíže......tolik hmatatelné nenávisti a tolik fans entuziasmu nemá žádné jiné derby.....navíc Yidos jsou také ještě z velké míry takoví klasičtí "old Schol" fans...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, přesně tak. Teď už je málo angličanů, kteří myslí víc srdcem než penězi. I když oproti Evropě to ještě ujde....Ona ta EPL by možná potřebovala poznat nějaký peněžní výbuch, nějaký krach a vyhnat ty Čukotkáře, Asiaty a další mamlasy zpět do míst, kde kradli...

Reagovat
smazaný uživatel

A aspon nekteří to mají v hlavě srovnané. Když přišel Romanov k Hearts, tak aspon mohl napumpovat prachy a zkvalitnit skotskou ligu mimo old firms. Jenom ten bordel, co tam potom udělal.

Ta nenávist mezi fanoušky Rangers a Celticu, náboženské pře, odrážení konfliktu v Severním Irsku do jednoho fotbalového zápasu. Ted, když už je poměrně klid, tak to zas takové terno není, ale pořád tam ta obrovská řevnost je.

O to víc je zvláštní, že ve fotbalových žebříčcích o největší světové derby je často na vrcholu souboj Realu Madrid s Barcelonou. Přitom je to jenom duel dvou nejúspěšnjších klubů dané země. Bez sociologického, místního, vrstevního, náboženského kontextu. Nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Real - Barca je oproti Old Firm Derby či proti severolondýnskému derby jen takový hodně přemedializovaný sranda match...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to moc nechápu. Jen to asi zmedializované, jak říkal Bruce....Ale zas bych to derby nijak nechtěl nepodceňoval, ty kuby mají ohromnou historii...Ale rozhodně na zmiňované derby nemají....Je to prostě zmedializované

Reagovat
smazaný uživatel

toto derby má velký politický kontext přece: frankistický real vs. katalánská barca...

Reagovat
smazaný uživatel

a kromě toho ještě navíc fans Barcy milují Spidermana, zatímco fans Realu zase Batmana....takžte tímto ta jejich rivalita nabývá závažnějšího rozměru..

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Freie by mohli zkusit přivést

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo přivést Bednáře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele