Portugalská vláda čelí po finále Ligy mistrů kritice kvůli špatné organizaci

31.05.2021, 21:32
Aktuality
Estádio do Dragão (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (33)

Přidat komentář
LAM

To jsou kreténi. Všude se očkuje a oni si budou pořád hrát na apokalyptický scénáře.

To chtěj mít omezení už na věky nebo co? Fotbal bez diváků není fotbal

Reagovat
Benfica

na jednej strane, po oslavách fans Sportingu v Lisabone teraz celkom pekne pribúdajú nakazený oveľa rýchlejšie ako inde v krajine.. na druhej strane ja ale aj fakt, že nijak sa to neodzrkadľuje na počte ľudí v nemocnici a na jednotke intenzívnej starostilvosti už vôbec nie (tam je každý deň menej ľudí) .. pravdepodobne efekt očkovania, keďže takmer všetci (viac ako 90 %) ľudí nad 60 rokov sú zaočkovaní.. čiže ľudia čo mali najviac problémov s covidom..

čo som si ja všímal vyjadrenia tak sa týkali hlavne toho, že povolili na ten zápas divákov v kontexte toho, že na portugalský domáci šport nemôžu prísť ani rodiny hráčov..

btw Francisco dos Santos CDS úspešne dotiahne mimo parlamentu.. toto už nie je relevantná stran

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Moje maličkost

Čistě technicky je fotbal s diváky i bez nich pořád fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

vyloucit vsechno portugalsky a anglicky ze soutezi uefa na pet let

Reagovat
noustres

Zrušit lidi nebo fotbal

Reagovat
Vlkoslav

Reagovat
ACSMan

Zrušit lidi židovského původu oh wait

Reagovat
Mass

Hlavně že si dementi pořád klekají

Reagovat
Mass

Tak je vidět, že opozice v Portugalsku má podobný šašky jako ta u nás. Vláda a starosta přece nemůžou za to, že tam lidi nedodrželi nařízení. To měl snad řešit pořadatel. Jinak Angličany známe, doma se chovají slušně, ale jak vyjedou ven, tak se projeví geny normanských předků.

Btw jak se tam lidi na tribunách začli srocovat a neseděli na svých místech, já bych klidně přerušil zápas.

Reagovat
Benfica

vlastne si to vystihol presne v portugalskej opozícií sú aktuálne strašne slabí lídri strán.. Rui Rio nemá na to dotiahnuť PSD k nejakému úspechu a Fracisco dos Santos vedie CDS pomaly, ale iste do zabudnutia..

jedine Chega od Venturu mi robí starosti lebo trocha vybujnela krajná pravica.. ale je to len o jednom človekovi, niečo ako Matovič na Slovensku, s tým rozdielom, že Ventura nemá šancu na to stať sa premiérom

čiže, áno opozícia v Portugalsku je na to slabo

Reagovat
frankiefcb

Na Portugalské politice mě vždycky bavilo, že nejsilnější pravicová strana se jmenuje sociální demokracie. A co se dívám na rozložení parlamentu, tak Portugalsko je silně levicová země. Asi to je pořád výsledek vlády Salazara!?

Reagovat
Benfica

No a to ešte Rui Rio povedal nedávno, že PSD nie je pravicová strana

Ale hej v Portugalsku je ľavica celkom dosť silná od revolúcie, čiže si myslím, že to je je tým, že dlho tam bol fašizmus

Reagovat
frankiefcb

jj taky si myslím, že za to může "fašistická" vláda Salazara. Na druhou s tranu prý v anketě o největšího Portugalce zvítězil drtivě.

Reagovat
Benfica

drtivo by som nepovedal, ale vyhral, a druhý bol jeho najväčší oponent

ale Salazar bol dosť kontroverznou postavou.. a asi reálne zhodnotenie jeho prínosu príde až možno za niekoľko desaťročí.. už len to, že pre Portugalcov jeho režim bol fašistický, ale zvyšok Európy už používa to berie v uvodzovkách alebo to berie ako salazarizmus..bezpochyby urobil kopec dobrých vecí a to hlavne na začiatku diktatúry a to, že nezatiahol Portugalsko do vojny na žiadnu stranu aj keď pozvánky mal od každého

avšak ak niekto vládne pridlho tak už sa možnosti minú a je potrebná zmena.. potom čo PIDE začala byť brutalnejšia a začal ničiť opozíciu tak už to šlo dole vodou a tam asi získal to posudzovanie za fašizmus + vojna v kolóniách. Btw nakoniec on keď už nebol schopný vládnuť kvôli úraze hlavy tak ten režim šiel absolútne rýchlo dole.. a potom čo zomrel už nebolo čo riešiť..

ale z dnešného pohľadu to bol celkom divný fašizmus z jeho strany.. lebo za vojny umožnil návrat portugalských židov z Nemecka, a jeho diplomati odmietali uplatňovanie diskriminácie portugalských židov (asi to nebolo k ničom nakoniec) potom neskôr, bol prvý v európe čo zrovnoprávnil biele a čierne obyvateľsko (oveľa skôr ako USA) a aby udržal Impérium chcel z Portugalska spraviť dokonale multikultúrnu krajinu

Reagovat
frankiefcb

jj zajímavá postava

Reagovat
Benfica

čítal som o ňom knihu a sám povedal, že zhodnotiť jeho prínos objektívne a bez emócii sa bude dať až o 100 rokov

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle zpráva se týká více Portugalské politiky než fotbalu. Klasika opozice vs. Vláda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Způsob, jakým bylo vše zorganizováno, vrhá špatný obraz na Portugalsko a bude mít nevyzpytatelné důsledky na zdraví společnosti,,,nevyzpytatelne znamena taky ,ze se hovno stane.

Reagovat
Mass

Připomíná mi tim Pekarovou-Adamovou

Reagovat
krupa1919

Ona se jmenuje Pekarová nebo Adamová?

Reagovat
widlak

Ona je jak dvě... Pekarová! Adamová! A teď to noste...

Reagovat
Hiko

Reagovat
TheMally11

Tak proč to ta U€fa nedala někam do Anglie? Když oba angláni .... někam na půl cesty a byl klid

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak puvodni plan byl JAR, tohle byl kompromis na puli cesty

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea vyhrála sobotní zápas 1:0.

CTK style

Reagovat
Pokahontas

Resumé článku ?

Předsedové dvou z opozičních stran v Portugalsku si chtějí přihřát polívčičku a snaží se kopnout si do vlády,resp.jí vyčítat něco,s čím má sotvaco společného.(odkdy je vláda organizátorem sportovních utkání ???).

A ČTK z toho udělá titulek,že ,,vláda čelí kritice",přičemž v článku bez odstupu přejímá hodnocení obou opozičníků.

Je známkou neprofesionality novináře napsat ,že ,,se někdo do vlády opřel, že dopustila rozporuplný a nekoncepční přístup".To je hodnotící soud,který patří do komentáře,nikoliv do zprávy.Ve zprávě je potřeba zdůraznit,že se jedná o pohled konkrétní osoby,v tomto případě FR dos Santose,který se do vlády opřel, že dopustila PODLE NĚHO rozporuplný a nekoncepční přístup".

Je vidět,že mezi Českem a Portugalskem existuje více paralel.Nejen podobný počet obyvatel,ale v obou případech aktuálně menšinová vláda a ubohost protivládní opozice.Asi nebude náhoda,že oba v článku zmiňovaní politici jsou předsedy stran (CDS a PSD) ze stejné europarlamentní frakce jako naši Fiala,Pekarová a Bartošek spolu.

Inu,vrána k vráně sedá...

Reagovat
Benfica

tiež si to pekne popísal.. už by som asi len dodal, že PS nebola ďaleko k získaniu väčšiny a poznámka pod čiarou v Portugalsku doteraz bola takmer vždy menšinová vláda (nejaká koalícia není možna, lebo by to vyzeralo možno ako na Slovensku teraz) vlastne myslím, že iba raz sa stalo, že PS získali dostatok poslancov na to, aby boli väčšina.

Reagovat
smazaný uživatel

Super, jedinej kdo tu umi cist nam vysvetlil o cem byl clanek

Bohuzel si jedinej kdo si to tu precte

Reagovat
kilobyte

UEFA to mohla klidně dát do Anglie a vše by bylo v pohodě. Tam by se možná Angláni i chovali lépe. Jenže "partneři" UEFA chtěli určitě za sluníčkem, aby si tak mohli udělat dovolenou.

Reagovat
oli9

neměli respirátory a nedodrzovali odstupy co na tom že tam po sobě házeli sklo a židličky a dávali si do drzky

Reagovat
Witcher

Je pravda že víc než fotbal sem znechuceně sledoval lidi na tribunách.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele