PORTO NA CHELSEA NESTAČILO

30.09.2004, 00:23
Aktuality
Chelsea – FC Porto, souboj týmu, od kterého se hodně očekává, s týmem, který sice obhajuje triumf v Lize Mistrů, ale zas tolik se od něj nečeká. Pikantní příchuť měl především pro kouče Chelsea José Mourinha – ten totiž loni seděl právě na lavičce portugalského týmu. Úspěšný byl loni, úspěšný byl i tentokrát. Milionářský tým vyhrál 3:1...

V sestavě Chelsea se oproti prvnímu utkání v Paříži objevili tři noví hráči. Vrátil se uzdravený Damien Duff, místo v záloze si vybojoval Alexei Smertin a ve středu defenzívy se objevil Ricardo Carvalho, kterého si, spolu s Paulo Ferreirou, trenér Mourinho přivedl z Chelsea. V týmu hostí bylo ještě o jednu změnu více, Hélder Postiga začal jen na lavičce, mimo hru byli zranění Seitaridis a Valente. Na hřišti se objevili Fabiano, Derlei, Bosingwa a Ricardo Costa.

Chelsea v této sezóně moc gólů nedává, ale v tomto utkání měla skvělý start a naznačila, že dnes udělá výjimku. Už v sedmé minutě poslal obloučkem Duff do vápna Gudjohnsena, ten naslepo nacentroval před branku a nehlídaný Alexei Smertin z voleje zamířil přesně. Porto v úvodu zaznamenalo jediný pokus o ohrožení branky Petra Čecha, když nepřesně pálil Fabiano.

Domácí měli převahu, velmi aktivní byl především Islanďan Eidur Gudjohnsen, dobře mu sekundoval útočný kolega Didier Drogba. Porto se k dalšímu ohrožení domácí svatyně dostalo až v závěru poločasu, kdy mělo mírně navrch. Nejprve Čecha z dálky otestoval Maniche, ve 43. minutě pak velmi nebezpečný centr do vápna poslal Fabiano, ale Costinha na malém vápně nedosáhl.

Úvod druhé půle patřil především Didieru Drogbovi. Nejprve po Lampardově centru zamířil nad branku, ale o něco později už byl přesnější. Z přímého kopu centroval Damien Duff a Drogba, zády k brance, hlavou překonal Baíu.

Petr Čech se poprvé ukázal až v 64. minutě, kdy kryl střelu McCarthyho. O čtyři minuty později už ale byl úspěšnější útočník z Jihoafrické republiky. Střelu Carlose Alberta mírně tečoval Terry, Čech zvládl míč jen vyrazit, naneštěstí však přímo k nohám volného McCarthyho. Na jeho střelu už zareagovat nestihl a inkasoval tak svůj druhý gól v soutěžním zápase v této sezóně.

Porto se naděje na zvrat drželo jen dvě minuty. Pak totiž domácí, opět po přímém kopu, opět získali dvoubrankové vedení. Centr Lamparda tentokrát pěknou rybičkou usměrnil John Terry. Za další tři minuty mohlo být na Stamford Bridge ještě veseleji, po dalším trestném kopu hlavičkoval do sítě Drogba, ale v souboji s obráncem si počínal nedovoleně.

Pěknou tečku mohl mít zápas v 83. minutě, kdy sami proti jednomu bekovi postupovali Drogba s Kežmanem. Prvně jmenovaný prováhal nejlepší moment pro přihrávku, s míčem se dostal do poměrně ostrého úhlu, zasekávačkou se ale zbavil obránce a naservíroval před branku, tam však Kežman, tísněn dalším vracejícím se hráčem, nedokázal míč zkrotit a usměrnit.

Chelsea má po dvou zápasech plný počet šesti bodů a je na nejlepší cestě za postupem. Naopak Porto, loňský vítěz celé Ligy Mistrů, má na kontě jediný bod za domácí remízu s CSKA Moskva a pokud chce postoupit, bude se muset hodně zlepšit. Otázkou je, jestli je toho oslabený tým vůbec schopen, nedaří se mu totiž ani na domácí scéně...

Autor: Petr Starý

Komentáře (14)

Přidat komentář
HOST*

Porto je tento rok slabe jak caj

Reagovat
HOST*yarda

Hm, to bych si dovolil trochu oponovat. Porto náhodou částečně ukázalo, jak se na Chelsea musí. Každopádně Mourinho, ať je jaký chce, tak umí a tým pod jeho vedením bych tipoval tak na semifinále.

Makelele hrál supr, jen ten hnusnej a nepísknutej šlapák na Postigu si mohl odpustit.

Reagovat
HOST*Joekoski

Jako již tradičně musím připomenout, že na Chelsea nikdo nemá!! Nevím jak ukázalo co hrát na Chelsea, když-stejně jako všichni ostatní-se zmůžou proti skvělé obraně jenom na střely zpoza vápna, které mistr Čech kryje! Pokud je receptem hloupá teč tak to s fotbalem půjde asi dost z kopce!

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea je velmi silná, ale favoritem číslo jednba není, patří mezi 5 nej klubů, ale že by na ni nikdo neměl?

Reagovat
HOST*yarda

Cha, už se spolu vidíte ve finále LM, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, rád bych viděl finále Barca-Real Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

Finále Real Madrid proti Barceloně-to by bylo fakt dobrý!

A semifinále by mohlo být Real-Chelsea a Barcelona-AC Milán.

Reagovat
HOST*yarda

No, jestli to bude tak, tak vylezu sv.Václavovi v Praze na hlavu a budu mít na sobě jenom vlajku Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

A pokud by barca prohrála, tak já tam vběhnu i bez té vlajky.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, receptem nebyla hloupá teč, ale vyražený míč, jestli jsem dobře viděl. S tečemi musí brankář počítat.

Reagovat
HOST*

CHelsea nehrala nic moc, ale na tři body to stačilo a to je dobře. Obrana je vážně super. Chce to ještě sehrát se v útoku a bude hotovo.

Reagovat
Mr.Jindros

ja bych se mrinil, jeste ste nic podstatnyho nepredvedli ... Chelsea je silna, ale porazitelna ...

Reagovat
HOST*Albe

V anglický lize-tam se Chelsea bude muset sklonit před Arsenalem,ale v LM,tam asi dojde dál,než Arsenal...

Reagovat
HOST*yarda

Arsenal prostě v LM zatím neumí, ať je Wenger trenér jaký chce...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele