PORTO MÍŘÍ VÝŠ

31.07.2007, 09:59
Aktuality
Zaujalo nás
Žádný výprodej hvězd se nekoná, hlavní hvězdy Ricardo Quaresma a Lucho González zůstávají. Porto posiluje a dělá si zálusk na víc, než jen obhajobu titulu. Mladý a sebevědomý tým udělá všechno proto, aby překvapil v Lize mistrů.

V Portu vládne bojová atmosféra, tým je velmi sebevědomý. Zatím se podařilo udržet dvě hlavní hvězdy Ricarda Quaresmu a kapitána Lucha Gonzáleze. Pravda, odešli dva důležití a nadějní hráči - Brazilci Pepé a Anderson. Čtyřiadvacetiletý stoper Pepe přestoupil do řad čerstvého španělského mistra Realu Madrid, za astronomických 30 milionů eur, zatímco talentovaný brazilský ofenzivní záložník Anderson odešel hájit barvy Manchesteru United. Ani v tomto případě nepřišlo Porto zkrátka, inkasovalo 25.5 milionu eur. Dále do Werderu Brémy odešel útočník Hugo Almeida a portugalský veterán mezi tyčemi Vítor Baía ukončil fotbalovou kariéru.

Nyní Porto posiluje. Za Huga Almeidu přišel z argentinského River Plate střelec Ernesto Farías. Další ofenzivní posilou se stal Mariano González, který přišel na hostování z Palerma. Z tureckého Trabzonsporu přichází Srb Milan Stepanov, z brazilského Sao Caetano Leandro Lima. Jako náhrada za Vítora Baíu přichází další Portugalec Nuno. Heltonovu pozici brankářské jedničky by ohrozit neměl. Za zmínku určitě stojí i talentovaný polský záložník Przemysław Kaźmierczak, přezdívaný jednoduše Kaz. Tento 191 centimetrů vysoký obr by mohl Portu velmi pomoci hlavou, nejenom jako tvůrce hry.

Shrňme si tedy Porto na přestupovém trhu. Odešli důležití hráči Pepe a Anderson, ale přeci jenom oněch inkasovaných 55.5 milionů euro portugalskému mistru nejspíš pomůže víc, než jejich služby. Relativně známý a hvězdný Farías pomůže zvýšit konkurenci a kvalitu útoku. O místo v sestavě se popere s Hélderem Postigou, Adrianem a krajanem Lisandrem Lópezem. Druhou velkou posilou se stal Mariano González. Hlavní hvězdy Quaresma a Lucho zůstaly, kostra týmu je skoro kompletní. O žádné likvidaci tedy nemůže být řeč. Připomenout se ale můžou nově příchozí neznámí mladíčci. Takto Porto získalo například Pepeho a Andersona...

Porto má vysoké ambice, určitě bude chtít zkompletovat hattrick a potřetí v řadě ovládnout Portugalsko. V Lize mistrů se naposledy probojovalo do osmifinále, v domácím poháru vyhořelo. Klub, který pod vedením José Mourinha vyhrál pohár UEFA (2003) a Ligu mistrů (2004), bude chtít v následující sezoně dosáhnout i pohárových úspěchů. Parta ze Stadionu draka na to potenciál určitě má.

Autor: Jakub Pech

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Andersona ne meli prodavat ... uvidite co dokaze v ManU

Reagovat
HOST*Madridista

Prvni se bude muset probojovat do sestavy a ani C. Ronaldo nebyl tak skvely hned po prichodu.

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme nebude hned v zakladu ... to tam spis driv pujde Nani ale uvidite co Anderson dokaze.Ten kluk strci Chrise do kapsy

Reagovat
smazaný uživatel

Nestál Anderson taky 30?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle transfermarkt.de stál 31.5, ale zdroje se liší. Hodně je uváděná cena 25.5 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba zrovna v eurofotbal přestupech je 25.5, a to je nejdůležitější.

Reagovat
smazaný uživatel

o cene se nehadej ... neplatis tak je to jedno ne?

Reagovat
Kily

ta cena je taková nějaká, 25,5 je základ, dalších šest potom můžou získat podle toho, jak se mu bude dařit

Reagovat
smazaný uživatel

25,5 stál Nani, kolem 30 Anderson...

Reagovat
HOST*jiri - fcb

V Portu fotbal dělat umějí. Když se člověk podívá, jací hráči tudy prošli. Pořád prodávají a pořád mají kde brát a pořád jsou na špici. Neskutečnej management ...

Reagovat
smazaný uživatel

To je i v Benfice a Sportingu .... portugalsko je jedna velka lihen na fotbalisty

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě,portugalci jsou dobří a navíc přes jejich ligu proudí do evropy hodně brazilců

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně produkujou skvělý ofenzivní záložníky a křídla. Hodně čekam třeba od Vieirinhy. Ten ale má ještě čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Toho ani neznam ale do ¨B¨ManU ho beru

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo, Angláni, koupili nebo ukradli portské, tak ted se přeorientovali na fotbalisty

Reagovat
HOST*

Vierinha byl famozni na jednom manageru hraval u me v zakladu uz v 16, ale pak pry mel nejaka zraneni, tyk cekam kdy ho uvidim v lize mistru .)

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.fotbalcf.estranky.cz/ kdyztak se podivejte

Reagovat
smazaný uživatel

bez s tim do **** a nespamuj

Reagovat
HOST*Carlitos

musim říct, že tenhle klub mam dost rád.. jejich filozofie má hlavu i patu, mají výborné výsledky a hlavně, neustále hrajou skvělej fotbal, prostě klobouk dolů.. Nyní inkasovali mega částku za dva hráče a určitě je znovu dokážou nahradit. Jako vynikající se mi jeví přestup Ernesta Faríase, ten nám ještě ukáže.. A samo, že zůstali Quaresma a Lucho

Reagovat
smazaný uživatel

akorat nwm proc se zbavili andersona ...podle me to byla chyba no

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Nevím, jarine, jestli si to tam přečteš, tak to přetáhnu sem:

jo, jo, máš pravdu, mě se ty roky už pletou . V tom roce, kdy jste koupili za 12 svýho každoročního Galáctica v podobě Owena chtěl Wenger za Vieiru 35 milionů a později dokonce přes 37 milionů ale ne euro, ale liber, což je něco k 50ti milionům euro. To je neskutečná cifra za DM, kterýmu v tý době táhlo na třicítku (28 mu bylo).

Ale i tak musím pořád namítat, že problémy z DM jste měli a prachy pro vás problém nikdy nebyl, takže jste ho klidně i za ty hodně nadnesený a hodně krvavý prachy koupit měli.

Nehledě na to, že v tý době byl u vás jednou nohou Xabi a vy jste si ho nechali nepochopitelně prchnout na ostrovy

PS: teď, když jsem se probíral tou historií, tak mi teprve dochází, jak moc rychle ten čas letí, např. Barca se o Henryho zajímala už v lednu roku 2004, takže se nám ho podařilo uhnat teprve po 3,5 letech , a vy a Vieira byl taky dvouletej románek. Jen mě zajímá, jestli překonáte délku "námluv" Barci s Titim těma vašejma s Kakám - už to trvá dva roky, ne? Takže ještě dvě takovýhle spekulativní léta a máte nás

Reagovat
smazaný uživatel

jakou to ma spojitost s Portem?

Reagovat
smazaný uživatel

Vieira už u nás prakticky byl, 36 mega EURO a čtyřletý kontrakt, jenže na poslední chvíli to Wenger zatrhl, nedal by ho ani za těch 50. Potom mu vylítl Cesc a s Juventusem se pak dohodnul ihned. My v té době měli tehdy výborného Gravesena, tak jsme na to házeli bobek .

Reagovat
HOST*jiri - fcb

ta cifra byla v librách,ne ...?

PS: a co ten Xabi? Toho jste taky pořádně pohnojili ...

Reagovat
smazaný uživatel

Xabiho nechtěl "Macho" Camacho, částka u Vieiry byla v euro...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele