Porážka s Realem Sociedad se nebude opakovat, tvrdí Adriano

02.03.2014, 09:32
Aktuality
Španělskou La Ligu ohromil výkon Realu Sociedad, který v minulém kole porazil slovutnou Barcelonu a rozdílem dvou branek si připsal tři body. Barcelona se ale podle obránce Adriana poučila z chyb a podobný výkon již nehodlá opakovat.

Barcelona ztratila své vedení v tabulce Primera Divison a přenechala své místo lídra rivalovi z Madridu. Tamní Real využil klopýtnutí svého soka, který padl s Realem Sociedad San Sebastian. Na stadionu Anoeta domácí překvapili svého soupeře třemi góly, které se ukázaly být rozhodující. Nejprve domácí rozjásal Alex Song, který zamířil do vlastní sítě. Poté sice vyrovnal argentinský fenomén Lionel Messi, ale na jeho gól odpověděli Antoine Griezmann a David Zurutuza.

Další prohry by se ale fanoušci Blaugranas nemuseli hned tak obávat, protože celý tým je odhodlán napravit své zaváhání co nejdříve. Zkušený brazilský obránce Adriano Correia dokonce slibuje, že podobný výkon již Barcelona nezopakuje. Ke slovu se dostal na páteční tiskové konferenci před víkendovým utkáním s UD Almería.

"Těšíme se na další utkání, protože v něm chceme dokázat, že jsme se poučili z chyb na Anoetě. V něm můžeme otočit list a začít psát na další čistou stránku. Vše, na co se teď soustředíme, je výhra v následujícím utkání. To, co se stalo v zápase s Realem Sociedad, nám udělilo lekci a něco nás to naučilo. Utrpěli jsme porážku, což je vždycky velmi nepříjemný pocit. Alespoň víme, že něco podobného už nechceme znovu zažít," uvádí zkušený Adriano.

Současné představení pod trenérem Gerardem Martinem je stále častěji kritizováno, což by ale podle Adriana mohlo sloužit spíše jako dobrá motivace. "Já osobně si myslím, že kritika patří k fotbalu a může nás pouze posunout vpřed. Někdy však kritickým reakcím na naše pojetí fotbalu nerozumíme. Jsme stále ve hře o tři trofeje, což je skvělé. Teď chceme dotáhnout manko na Real Madrid, to je naše priorita. Myslíme jen na to, jak hrát ještě lepší fotbal," dodává odvážně zkušený bek.

Adriano v sobě stále živí naděje na nadcházející mistrovství světa, které navíc hostí jeho rodná Brazílie. Hráč, který s fotbalem začínal v Coritibě, však dobře ví, že nejprve musí pravidelně nastupovat v klubu, aby jej trenér Luiz Felipe Scolari mohl povolat. "Vím, že nejdřív musím ukázat, že na to mám. Pod trenérem Martinem bych mohl získat herní praxi. O šampionátu samozřejmě stále sním a doufám, že se mi tento sen splní. Nejprve pro to ale musím něco udělat," uvědomuje si někdejší hráč Sevilly. Bude pro něj účast na očekávaném svátku fotbalu skutečností?

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
madridcan

No to preto, lebo sa uz s nimi nestretnete v tejto sezone

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem chtěl napsat já

Reagovat
madridcan

podla mna kazdy, kto si precital nadpis

Reagovat
smazaný uživatel

Ako vidím je nás viac, ktorí im už neveríme. Podobné reči mali v poslednom čase nezvykle často, po zápase s Ajaxom, Bilbaom, Valenciou a teraz po Sociedad. Ešte neprišli na to, že rešpekt sa buduje na ihrisku a nie pri mikrofóne. Tie silnejšie kluby už rešpekt stratili, zbadali, že drak je miestami len papierový.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska by mohla Barcelona zase ztratit body :D to by byla asi velká sranda

Reagovat
smazaný uživatel

klidně at skončí 3tí, alespon začnou trošku překopávat ten systém

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte dodatok: Teraz hrajú so slabučkým doma a keď vyhrajú, budú sa naparovať, potom pôjdu vonku k silnému, prehrajú a opäť sa budú bičovať a chlapiť, ako to už odteraz bude iné.

Reagovat
alcantara

Lepšie by bolo, ak by sa poctivo vrátil pri ich treťom góle, ako kecať do novín nezmysly o ďalšej lekcii. Som zvedavý, koľko ich ešte bude.

Reagovat
madridcan

Ja si stale myslim, ze to bola Montoyova chyba, Adriano by ma asi ani nenapadol.

Reagovat
smazaný uživatel

Neměl tehdy Adriano problém s reprezentačním trenérem? Nevím jestli to už byl Scolari, každopádně něco ve smyslu, že se ulil z repre srazu? Protože nominovaný častokrát býval.

Reagovat
smazaný uživatel

jeho problémem bude Marcelo, už asi navěky

Reagovat
smazaný uživatel

Ter Stegen opat "ziaril" v Bundeslige.

Reagovat
smazaný uživatel

Do Barcelony se prostě nehodí...ale uvidí se no

Reagovat
valloire

ale hodí...díra za díru

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Gayca

Reagovat
Woods

mam takeho citaka, ze Messi dnes dorovna Alcantaru

Reagovat
Ed_Hazard

?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele