Polster se soudí s rakouským svazem kvůli reprezentačním gólům

28.12.2023, 17:16
Aktuality
Toni Polster (© AFP)

Bývalá rakouská hvězda Toni Polster se soudí s národním svazem ÖFB kvůli třem reprezentačním zápasům a gólům z 80. let minulého století, které nyní devětapadesátiletému útočníkovi chybějí ve statistikách. Svaz má čtyři týdny na to, aby na žalobu podanou Polsterovými právníky před Vánoci odpověděl.

Polsterovi jde o utkání proti Lichtenštejnsku v roce 1984, Tunisku v roce 1987 a Maroku v roce 1988, v nichž vstřelil celkem tři branky. Svaz je neuznává jako oficiální, takže ve statistikách nefigurují. Jak připomíná agentura APA, první ze zápasů neuznává ani lichtenštejnský svaz, i kvůli nestandardnímu střídání: jeden z rakouských hráčů se například po vystřídání znovu na hřiště v průběhu utkání vrátil.

Polster má aktuálně na kontě 95 reprezentačních startů a rekordních 44 gólů. Na bývalého hráče Austrie Vídeň, Sevilly či Kolína nad Rýnem se v počtu branek pomalu dotahuje Marko Arnautovic z Interu Milán, jenž v národním mužstvu nastřílel 36 gólů.

"To ale nemá s vůbec nic společného s Markem nebo s tím, že bych se bál o svůj rekord. Kdyby mě překonal, byl bych první, kdo by mu gratuloval. Je to prostě do nebe volající nespravedlnost, kterou chci napravit," řekl v listopadu Polster.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
Rudnevs

Čítal som, že s takouto žalobou nemá šancu uspieť.

Ale aj tak je to legenda. Dúfam, že ho niekto ako je Arnautovic neprekoná. To by bola škoda.

Reagovat
kilobyte

Je to hloupost. Nic s tím nezmůže a ještě bude za blbce. Takhle by se legendy chovat neměli.

Reagovat
Moshe Dajan

legenda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele