POLSKÝ SUPERPOHÁR

14.06.2004, 17:36
Aktuality
Zatímco většina fotbalové Evropy s napětím sleduje začátek ME v Portugalsku, v Polsku, které se po prohře se Švédskem, a naším nejbližším soupeřem na Euru Lotyšskem, na turnaj vůbec neprobojovalo, se o v pátek a o víkendu hrálo poslední koly Ekstraklasy...

Nejzajímavější nádech mělo utkání mezi domácím Lechem Poznaň a Wilsou Krakov, které mělo být, kromě souboje prvního týmu s šestým, také bojem o Polský superpohár.

Lech Poznaň se do Superpoháru dostal výhrou na Legií Varšava ve finále národního poháru, ale favoritem samozřejmě byl jistý mistr polské Ekstraklasy z Krakova. V jeho prospěch hovořil také poslední ligový zápas mezi těmito soupeři, který Wisla na svém hřišti vyhrála 4:2.

Největším magnetem utkání měl být pro 26 tisíc fanoušků souboj dvou nejlepších střelců obou týmů – 19brankového Macieje Żurawského z Wisly a poznaňského Piotra Reisseho s jednadvaceti brankami. Oproti očekávání však ve 22. minutě skóre hlavou otevřel poznaňský obránce Bartosz Bosacki a i poté se za prudkého deště hrálo v režii domácích.

Po přestávce začala Wisla více kombinovat a po vyražené střele Frankovského se z gólu v 59. minutě radoval polský reprezentant Miroslaw Szymkowiak. Sám Frankowski se trefil až v 75. minutě – střela levačkou prolétla mezi nohama gólmana Piatka, ale "Lechité" po šesti minutách odpověděli přímým kopem Goliňského, po faulu na Reisse. Ligové utkání tak skončilo 2:2, ale vítěze Superpoháru musely určit až pokutové kopy.

Z hráčů Wisly proměnil penaltu pouze M. Zurawski, zatímco na poznaňské straně se trefili Piskuła, Bosacki, Goliński i Madej. Polský Superpohár tak zaslouženě získali svěřenci trenéra Czesława Michniewicze, kteří tak završili mimořádně úspěšnou sezónu.


Další výsledky:

GKS Katowice - Legia Warszawa2:4
Widzew Łódź - Groclin Grodzisk Wielkopolski 0:1
Górnik Łęczna - Amica Wronki1:0
Polonia Warszawa - Górnik Zabrze2:0
Świt NDM - Górnik Polkowice0:0
Odra Wodzisław - Wisła Płock1:2


Konečné pořadí ligy:

1.Wisła Kraków65
2.Legia Warszawa60
3.Amica Wronki48
4.Groclin Grodzisk Wlkp.46
5.Wisła Płock38
6.Lech Poznań37
7.Górnik Zabrze33
8.Górnik Łęczna33
9.Odra Wodzisław Śląski28
10.Dospel Katowice26
11.Polonia Warszawa25
12.Górnik Polkowice23
13.Świt Nowy Dwór Mazowiecki22
14.Widzew Łódź19

Autor: Petr Táborský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele