Polsko počítá další ztráty, Lewandowski vynechá minimálně úvod ME

11.06., 14:40
Aktuality
Robert Lewandowski (© AFP)

Polsko se na nadcházející evropský šampionát naladilo výhrou nad Tureckem (2:1), zaznamenalo ale hned několik ztrát. Zdravotní problémy mají tři reprezentanti a citelnou absenci představuje Robert Lewandowski.

Kanonýr Barcelony si v pondělí poranil stehenní sval a podrobné vyšetření odhalilo drobnou trhlinu. Pro zkušeného útočníka to znamená, že přijde minimálně o první utkání proti Nizozemsku, to je na programu za pět dní.

"Robert Lewandowski má ve svalu trhlinu a jeho start v prvním zápase je vyloučen. Děláme všechno pro to, aby mohl nastoupit ke druhému duelu proti Rakousku," sdělil lékař polského národního týmu Jacek Jaroszewski.

Lewandowski není jediným polským reprezentantem, který si ze včerejšího duelu odnesl zdravotní problémy. Ještě před ním střídal další útočník Karol Świderski, o poločasové pauze zůstal v kabině obránce Pawel Dawidowicz. Z nominace přitom už minulý týden vypadl útočník Arek Milik.

"Pawel Dawidowicz si natáhl sval, Karol Świderski si zase poranil kotník a vyšetření neodhalila závažná zranění. Oba by se ještě tento týden měli zapojit do tréninku," prozradil dále Jaroszewski.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (5)

Přidat komentář
andrew96

Kdyby byl zdravý Milik, tak dobře pro ně.

Reagovat
Csaplárova past

Treba jim to pomuze a nebudou se spolehat jen na jednoho hrace

Reagovat
Mönchengladbach

Tip: konec ve skupině.

Reagovat
eder

No pochopitelně. Nevím, co pšonci vůbec pohledávají na Mistrovství Evropy...

Reagovat
HV

V přátelácích špatně nehráli a abychom se nedivili, že jim absence Roberta ještě paradoxně pomůže. Ale skupinu mají těžkou..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele