POLITIKA NEBO FOTBAL?

17.03.2005, 11:37
Aktuality
Jeden z nejlepších ukrajinských fotbalistů 70. let odchází. Oleg Blochin rezignoval na svůj post trenéra reprezentace Ukrajiny a skončil tak ve svých padesáti letech s fotbalem. Bude se věnovat politice...

"Napsal jsem šéfovi ukrajinské fotbalové asociaci list, ve kterém jsem mu oznámil svoji rezignaci," komentoval svůj odchod nejlepší hráč Evropy za rok 1975. Oleg Blochin vedl reprezentaci jako kapitán v několika zápasech a ukázal, že je skvělý vůdce, což prokázal i na trenérském postu.

S reprezentací Ukrajiny vedl svoji 2. kvalifikační skupinu na MS 2006 po šesti zápasech se 14 body a má blízko historickému postupu, protože Ukrajina se na finálový turnaj mistrovství světa ještě nikdy nedostala. I když se zdá nepochopitelné, proč po velmi dobrých výkonech odchází ze světa fotbalu, jeden důvod přece jen objasnil.

Igor Blochin je člen sociálnědemokratické strany, kterou vede neúspěšný prezidentský kandidát Viktor Janukovič. Chce se, jak jen to bude možné, věnovat své politické straně, která ale na Ukrajině moc oblíbenců nemá.

Zatím je tento bývalý výborný hráč jediným trenérem, který by se vzdal své trenérské práce kvůli politice. Když se ho novináři ptali, jestli ví určitě, že udělal správně, když dal přednost politice před fotbalem, odpověděl, že ukáže čas a doufá, že udělal dobře. Ukrajinští fanoušci fotbalu naopak doufají, že se najde plnohodnotná náhrada, která udrží úspěšně nastolený kurz Německo.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nikdy by som neodisiel od futbalu k politike Tak sa mu darilo a on odide do politiky-urcite mu ponukali velke peniaze-inac si to neviem vysvetlit

Reagovat
HOST*vazquez

Buď je taký ambiciózny,alebo je v tom mafia-lebo tá je na Ukrajine všade,konieckoncov nielen tam.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele